Σύνδεση

View Full Version : Shoei Xr1000 ή Arai Rx7 Corsair

xtx660
30/07/2006, 17:37
Ποιο απο τα δυο αυτα ειναι καλυτερο:SHOEI XR1000 ή ARAI RX7 CORSAIR ?

KaTaNaS
30/07/2006, 17:59
εννοειται εξ αρ 1000

μπεστ μανευ φορ βάλιου

ή βάλευ φορ μάνευ;

τέσπα... αυτό να πάρεις..

γιατί;

γιατί αυτό έχω και γώ! :rotflmao:

έχει γίνει άπειρη συγκριση μεταξύ αυτων των μονδέλων...

κάνε μια έυρεση :wave2:

CostasR1
30/07/2006, 18:03
αδερφε ειμαι αρκετα ευχαριστημενος απο το shoei!:smilea:

EVI
30/07/2006, 19:27
shoei all the way λεμεεεεεε

ειναι και πιο ομορφο
ειναι και πιο ησυχο

:beer: :smokin:

xtx660
30/07/2006, 21:57
Thanks guys!

KaTaNaS
30/07/2006, 22:00
φιλαρακι σοβαρα τωρα, ψαξε εδω μεσα τι εχει υποθει σε παλαιοτερες συζητησεις,

και πήγαινε κάνε τέστ και τα δύο στο κεφάλι σου...

το αραι σφυραει παραπάνω

άλλοι λένε πως εφαρμόζει καλύτερα...

κάθε σχλημα κεφαλιού έχει την δικιά του εταιρεία...

βρές την εταιρεία του δικού σου κεφαλιού...

MOZART
31/07/2006, 08:10
σαφως το shoei ειναι πιο αθορυβο αλλα το rx7 ειναι αλλη φαση.
νιωθεις τον καθε αεραγωγο να δουλευει και να σου στελνει αερα και για καλοκαιρι ειναι απιστευτο.
Αν θελεις σου πουλαω το δικο μου γιατι θελω να παρω την replica του Νακανο

Alx 84
31/07/2006, 08:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από xtx660
Ποιο απο τα δυο αυτα ειναι καλυτερο:SHOEI XR1000 ή ARAI RX7 CORSAIR ?

Εχμμ... κάνεις σύγκριση του κορυφαίου Arai με το δεύτερο μοντέλο της Shoei;

Και τα 2 είναι υπέροχα κράνη, (εμένα μου αρέσουν περισσότερο τα Arai λόγω εφαρμογής) αλλά η σύγκριση θα έπρεπε να παίζει μεταξύ X-spirit και RX-7.

Εκτός άν όπως όλοι μας βρίσκεις φθηνα το Arai στο net (γύρω στα 500. όσο κάνει το XR1000) και είσαι στο δήλλημα.

έτσι προτείνω να τα δοκιμάσεις κ να πάρεις ότι σου κάθεται καλύτερα.

makis206
31/07/2006, 08:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από MOZART
σαφως το shoei ειναι πιο αθορυβο αλλα το rx7 ειναι αλλη φαση.
νιωθεις τον καθε αεραγωγο να δουλευει και να σου στελνει αερα και για καλοκαιρι ειναι απιστευτο.

Αυτό ισχύει και για το Shoei !

Δεν έχω δοκιμάσει το Arai αλλά το XR-1000 που έχω προσφέρει πολύ καλό αερισμό στο κεφάλι ακόμα και με 20 χιλιόμετρα μέσα στην πόλη.

:beer: :beer:

xtx660
31/07/2006, 09:40
Παιδια θα αγορασω το Shoei ειναι και πιο φθηνο, το εχω βρει 316 ευρω στο www.moto-outlet.gr ενω το Arai 573 E

CostasR1
31/07/2006, 09:59
Παιδια θα αγορασω το Shoei ειναι και πιο φθηνο, το εχω βρει 316 ευρω στο www.moto-outlet.gr ενω το Arai 573 E

Στο μοντελο που εκανες συγκριση δεν βρηκα στο site με 316 ευρω,πιθανον να μην ειδα καλα αλλα ειναι αρκετα φθηνα φιλαρακι μου.

στο shoei που εχω παντως δεν εχω κανενα απολυτος προβλημα με τους αεραγωγους του,και γενικα το κρανος με εχει ικανοποιηση αρκετα και πιστευω οτι ειναι καλη επιλογη αγορας κατα την γνωμη μου!:beer:

xtx660
31/07/2006, 10:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από CostasR1
Στο μοντελο που εκανες συγκριση δεν βρηκα στο site με 316 ευρω,πιθανον να μην ειδα καλα αλλα ειναι αρκετα φθηνα φιλαρακι μου.

στο shoei που εχω παντως δεν εχω κανενα απολυτος προβλημα με τους αεραγωγους του,και γενικα το κρανος με εχει ικανοποιηση αρκετα και πιστευω οτι ειναι καλη επιλογη αγορας κατα την γνωμη μου!:beer:

http://www.moto-outlet.gr/products_bymfg_8-1-1.html
SHOEI XR1000 WHITE SILVER €316.00

latris mixanis
31/07/2006, 11:37
Θα πρέπει να τα κοιτάξεις και τα δύο, να τα δοκιμάσεις και μετά να επιλέξεις!
Έχουν ξαναγίνει συζητήσεις για τα ίδια μοντέλα μπορείς να τις βρεις σε αυτό το thread (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&postid=439826#post439826) .

:wave2:

CostasR1
31/07/2006, 16:39
http://www.moto-outlet.gr/products_bymfg_8-1-1.html
SHOEI XR1000 WHITE SILVER €316.00

εχεις δικιο αδερφε,sorry!!:wave2:

PPPPPAV
01/08/2006, 22:03
Shoei xr-1000 rulezzz... ψαξε και εδω www.motocard.com

schumacher_
03/08/2006, 13:42
Ρε παιδιά, επειδή κι εγώ είμαι στην τελική φάση του να πάρω κράνος, έχω καταλήξει στα RX7 και X-Spirit (X-Eleven κατά τους μη ευρωπαίους) και ότι κι αν αγοράσω, θα το παραγγείλω από το νετ... ουσιαστικά εφόσον μιλάμε για κορυφαία κράνη, το θέμα πλέον είναι αφ' ενός υποκειμενικό ως προς το σχέδιο/σχήμα κλπ και αφ'ετέρου κινούμαστε σε "λεπτομέρειες" (εκτός από την ασφάλεια που σίγουρα παρέχουν και τα 2 δηλαδή) όπως είναι το ποιο από τα 2 είναι λιγότερο θορυβώδες, πόσο κάνουν τα ανταλλακτικά (π.χ ζελατίνες) κλπ...

Επειδή προφανώς κανένα μαγαζί δε μου έχει επιτρέψει να κάνω test ride, για να διαπιστώσω τα παραπάνω και γενικότερα το τι αίσθηση έχει το καθένα κατά την οδήγηση, θα μπορούσε κάποιος που έχει δοκιμάσει και τα 2 να πει 1-2 λόγια?

ΥΓ: εντάξει, για το XR1000 έχει χιλιοειπωθεί ότι έχει καλό εξαερισμό κλπ, αλλά με το καλύτερο μοντέλο τι γίνεται?

:wave2: :wave2:

SPORAKIAS
03/08/2006, 13:45
X-SPIRIT ολα τα λεφτα

εχω κανει και crash-test και δεν καταλαβα τπτ ;)

lkol
04/08/2006, 15:14
Εγω τα έχω φορέσει και τα δυο για αρκετα χλμ.
Νομίζω ότι γενικά το Χ-Spirit ειναι συνολικά καλύτερο (πιο ήσυχο, καλυτερος αερισμός), αλλά η εφαρμογή που έχουν τα Arai είναι καταπληκτική!!!
Ότι κ να πάρεις δεν θα το μετανιώσεις.

Εγώ θα διάλεγα αυτό που μου αρέσει πιο πολύ εξωτερικά (γραφικά, σχήμα).

Εγώ τώρα έχω ένα Corsair, άλλα ψάχνομαι να βρω κ μιά καλή τιμή για το Χ-Spirit, τη ρέπλικα του Vermeulen που το γουστάρω τρελά!!!

schumacher_
04/08/2006, 15:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από lkol
Εγω τα έχω φορέσει και τα δυο για αρκετα χλμ.
Νομίζω ότι γενικά το Χ-Spirit ειναι συνολικά καλύτερο (πιο ήσυχο, καλυτερος αερισμός), αλλά η εφαρμογή που έχουν τα Arai είναι καταπληκτική!!!
Ότι κ να πάρεις δεν θα το μετανιώσεις.

Εγώ θα διάλεγα αυτό που μου αρέσει πιο πολύ εξωτερικά (γραφικά, σχήμα).

Εγώ τώρα έχω ένα Corsair, άλλα ψάχνομαι να βρω κ μιά καλή τιμή για το Χ-Spirit, τη ρέπλικα του Vermeulen που το γουστάρω τρελά!!!

Ευχαριστώ για τα σχόλια lkol, κάτι τέτοιο θέλω γενικά, από άτομα που έχουν δοκιμάσει και τα 2 κράνη, για να μπορέσω κι εγώ να καταλήξω (ίσως πιο εύκολα) σε κάποιο από τα 2...

Σχετικά με τη ρέπλικα του Vermeulen πάντως, κοίταξε στο j-helmet.com... με 450? το έχεις σπίτι σου το κρανάκι... Κι εγώ από εκεί σκέφτομαι να κάνω την αγορά...

arxaios
04/08/2006, 15:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από schumacher_
Ρε παιδιά, επειδή κι εγώ είμαι στην τελική φάση του να πάρω κράνος, έχω καταλήξει στα RX7 και X-Spirit (X-Eleven κατά τους μη ευρωπαίους) και ότι κι αν αγοράσω, θα το παραγγείλω από το νετ... ουσιαστικά εφόσον μιλάμε για κορυφαία κράνη, το θέμα πλέον είναι αφ' ενός υποκειμενικό ως προς το σχέδιο/σχήμα κλπ και αφ'ετέρου κινούμαστε σε "λεπτομέρειες" (εκτός από την ασφάλεια που σίγουρα παρέχουν και τα 2 δηλαδή) όπως είναι το ποιο από τα 2 είναι λιγότερο θορυβώδες, πόσο κάνουν τα ανταλλακτικά (π.χ ζελατίνες) κλπ...

Επειδή προφανώς κανένα μαγαζί δε μου έχει επιτρέψει να κάνω test ride, για να διαπιστώσω τα παραπάνω και γενικότερα το τι αίσθηση έχει το καθένα κατά την οδήγηση, θα μπορούσε κάποιος που έχει δοκιμάσει και τα 2 να πει 1-2 λόγια?

ΥΓ: εντάξει, για το XR1000 έχει χιλιοειπωθεί ότι έχει καλό εξαερισμό κλπ, αλλά με το καλύτερο μοντέλο τι γίνεται?

Είμαι στην ίδια ακριβώς φάση και εγώ. Μετά όμως από πολύ ψάξιμο κατέλειξα στο X- SPIRIT καθώς όλοι λένε ότι είναι πιό αθόρυβο και καλά αεριζόμενο. Το ΑΡΑΙ αποδίδει μετά τα 80 όσον αφορά τον εξαερισμο.

Το XR 1000 έχει κατά την γνώμη μου καλλίτερα γραφικά σε σχέση με το X-Spirit αλλά ΔΕΝ έχει αφαιρούμενη και πλενόμενη επένδυση εκτός από τα μάγουλα, άρα εμένα προσωπικά δεν μου κάνει. (Ιδρώνω αρκετά)

Αν αγοράσεις από Ιντερνετ δοκίμασε στο motooutlet.gr.
Οι τιμές του είναι όσον αφορά τα Shoei πολύ κοντά στις τιμές του εξωτερικού, ακόμα και στις τιμές Αμερικής. (589 Ε για X- spirit με γραφικά - ρέπλικα ) Μειονέκτημα ότι προς το παρόν δεν έχει έξτρα ζελατίνες. (Φυμέ - ιριδίζουσες)

Αν αποφασίσεις ΑΡΑΙ τότε σίγουρα συμφέρει η Αμερική με τιμές περίπου στα 500 Ε. Η Αγγλία π.χ. έχει περίπου τις ίδιες τιμές με εδώ 740 Ε περίπου στο thevisorshop όμως δίνουν εξτρά ζελατίνα (Φυμέ - ιριδίζουσα) και τσάντα μεταφοράς.

Ότι και να πάρεις καλοφόρετο να είναι

SPORAKIAS
04/08/2006, 15:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από arxaios
[BΜειονέκτημα ότι προς το παρόν δεν έχει έξτρα ζελατίνες. (Φυμέ - ιριδίζουσες)

[/B]

λαθος εχω το x-spirit και εχω φιμε

την πηρα απο τζορτζοπουλο ;)

shoei rules :evil:

arxaios
04/08/2006, 15:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από SPORAKIAS
λαθος εχω το x-spirit και εχω φιμε

την πηρα απο τζορτζοπουλο ;)

shoei rules :evil:
Δεν αναφέρομαι στο κράνος αλλά στο motooutlet.gr :wave2:

SPORAKIAS
04/08/2006, 16:02
Δεν αναφέρομαι στο κράνος αλλά στο motooutlet.gr :wave2:

ok :wave2: ;)

schumacher_
04/08/2006, 20:55
Βασικά μάλλον θα κινηθώ ανάλογα με το ποιό σχέδιο μου αρέσει περισσότερο... Αυτή τη στιγμή έχω βάλει στο μάτι συγκεκριμένα το X-Spirit Kagayama σε ασημί χρώμα και το RX7 RR4 Pedrosa... Απλά τα συγκεκριμένα σχέδια δεν τα έχω δει από κοντά και θέλω να τα επιθεωρήσω... Σαν μικρή εμπειρία (στα 10' που δοκίμαζα το κάθε κράνος) μπορώ κι εγώ να επιβεβαιώσω ότι κανένα μοντέλο Shoei δεν είχε την εφαρμογή του RX7... Κάποιο παραπάνω συμπέρασμα προφανώς δεν έχω βγάλει... :beer:

@arxaios: Η τιμή που λες για ρέπλικα X-Spirit από το moto-outlet.gr ισχύει? έψαξα αρκετά στο site αλλά μόνο μονόχρωμα X-Spirit βρήκα, τα οποία έχουν και γύρω στα 530?... Ότι και αν παραγγείλω, θα είναι εκτός ευρώπης σλιγουρα καθώς στο j-helmet.com π.χ όλα τα κορυφαία κράνη έχουν 450? και μάλιστα με δωρεάν αποστολή... οπότε δε νομίζω ότι είναι ιδιαίτερο δίλημμα...

arxaios
04/08/2006, 22:44
Βάλε shoei στην αναζήτηση και δες όλες τις σελίδες.
ΣΙΓΟΥΡΑ ΙΣΧΥΕΙ καθώς ετοιμάζομαι να το αγοράσω.

Και εμένα πάντος όσον αφορά τα γραφικά μ'αρέσουν τα ΑRΑΙ RX-7 περισσοτερο.

Τα SHOEI X-SPIRIT όμως είναι μάλλον καλλίτερα σαν κράνη και με καλλίτερη τιμή. :wave2: :wave2:

schumacher_
05/08/2006, 02:48
Βάλε shoei στην αναζήτηση και δες όλες τις σελίδες.
ΣΙΓΟΥΡΑ ΙΣΧΥΕΙ καθώς ετοιμάζομαι να το αγοράσω.

Και εμένα πάντος όσον αφορά τα γραφικά μ'αρέσουν τα ΑRΑΙ RX-7 περισσοτερο.

Τα SHOEI X-SPIRIT όμως είναι μάλλον καλλίτερα σαν κράνη και με καλλίτερη τιμή. :wave2: :wave2:

Οκ, γράψε λάθος!! :beer: :beer:

Πάντως και 580? δεν είναι λίγα λεφτά... στα Shoei βλέπω ότι έχει πολύ καλές τιμές σχετικά με το Τζωρτζόπουλο, αλλά στα Arai οι τιμές είναι περίπου όσο και στα μαγαζιά...

lkol
05/08/2006, 09:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από schumacher_
...
Σχετικά με τη ρέπλικα του Vermeulen πάντως, κοίταξε στο j-helmet.com... με 450? το έχεις σπίτι σου το κρανάκι... Κι εγώ από εκεί σκέφτομαι να κάνω την αγορά...

Κοίταξα στο site κ όντως έχει πολύ καλές τιμές. Έχει αγοράσει όμως κανείς ποτέ από εκεί? Είναι αξιόπιστο?
Άσε που φοβάμαι μην πρέπει να πληρώσω τίποτα φόρους στο τελωνείο στην Ελλάδα και μετά τρέχω...

:a55:

MOZART
05/08/2006, 09:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από lkol
Κοίταξα στο site κ όντως έχει πολύ καλές τιμές. Έχει αγοράσει όμως κανείς ποτέ από εκεί? Είναι αξιόπιστο?
Άσε που φοβάμαι μην πρέπει να πληρώσω τίποτα φόρους στο τελωνείο στην Ελλάδα και μετά τρέχω...

:a55:
εγω το πηρα απο εκει και μου βγηκε γυρω στα 470
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?threadid=26381
τωρα για το τελωνειο το παιζεις 50/50 γιατι ειναι και μεγαλο δεμα.
το δικο μου παντως δεν το σταματησαν.
Πρεπει να εχεις και paypal

jinks
05/08/2006, 09:18
υποψιάζομαι ότι στο moto-outlet οι τύποι απλά κάνουν τους μεσάζοντες από άλλα sites.σε όλα τα είδη έχουν διαθεσιμότητα 10-12 μέρες, όσο δηλαδή κάνει η παραγγελία για να έρθει απο έξω..

το motocard και πιο φθηνό και χωρίς έξοδα μεταφοράς....

MOZART
05/08/2006, 09:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από jinks
υποψιάζομαι ότι στο moto-outlet οι τύποι απλά κάνουν τους μεσάζοντες από άλλα sites.σε όλα τα είδη έχουν διαθεσιμότητα 10-12 μέρες, όσο δηλαδή κάνει η παραγγελία για να έρθει απο έξω..

το motocard και πιο φθηνό και χωρίς έξοδα μεταφοράς....
εμενα παντως ηρθε σε 3 μερες απο ιαπωνια.

jinks
05/08/2006, 09:56
εμενα παντως ηρθε σε 3 μερες απο ιαπωνια.

ενώ κάνει 10-12 από ελλάδα!!!!!!!!

Infini
31/08/2006, 16:36
Σήμερα δοκίμασα το XR1000 και η επένδυσή του μου φάνηκε πολύ φτηνιάρικη. Σκέτο αφρολέξ, σε σύκριση με άλλα που έχουν αντιβακτιριδιακή-αντιιδρωτική.

arxaios
31/08/2006, 17:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από Infini
Σήμερα δοκίμασα το XR1000 και η επένδυσή του μου φάνηκε πολύ φτηνιάρικη. Σκέτο αφρολέξ, σε σύκριση με άλλα που έχουν αντιβακτιριδιακή-αντιιδρωτική.

Έτσι ακριβώς είναι γι'αυτό και είπαμε ότι η σύγκριση πρέπει να είναι μεταξύ X-Spirit & Corsair RX 7

Infini
31/08/2006, 17:47
Για την τιμή του το θεωρώ απαράδεκτο να μην έχει αντιβακτιριδιακή-αντιιδρωτική επένδυση. Αυτό το βρίσκεις σε πολύ φτηνότερα κράνη. Δηλαδή σε Shoei και Arai πληρώνεις μόνο μάρκα;

Kagourakos
03/09/2006, 00:55
Poloi to lene afto.
Vasika to lene osoi den exoun Arai k Shoei.Alla den isxyei.
Egw exw XR1000 Diabolic TC-2 k einai poly kalo!!!!

MOZART
04/09/2006, 16:27
:eyepop: :eyepop: :eyepop: :eyepop: :eyepop:
ωχ τι θελει το κρανος του nakano στο κρεβατι μου?
αν ξαναακουσω να μιλησετε για ποιοτητα κατασκευης του rx7 απλα θα ζητησω να το πατε στα ανεκδοτα.η βαφη και μονο στοιχιζει οσο ενα καλο κρανος αλλης εταιρειας.αν δεν τον δειτε απο κοντα δεν θα καταλαβετε

60289

BAD BOY
04/09/2006, 18:00
:eyepop: :eyepop: :eyepop: :eyepop: :eyepop:
ωχ τι θελει το κρανος του nakano στο κρεβατι μου?
αν ξαναακουσω να μιλησετε για ποιοτητα κατασκευης του rx7 απλα θα ζητησω να το πατε στα ανεκδοτα.η βαφη και μονο στοιχιζει οσο ενα καλο κρανος αλλης εταιρειας.αν δεν τον δειτε απο κοντα δεν θα καταλαβετε :beer:
ΘΕΛΩ και εγω:bigcry: στειλε πληρ

MOZART
04/09/2006, 18:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από BAD BOY
:beer:
ΘΕΛΩ και εγω:bigcry: στειλε πληρ
θα κατεβω αθηνα να το δεις απο κοντα και μετα σου λεω οτι θες

arxaios
04/09/2006, 18:40
Για κάνε μας τώρα μια σύγκριση RX - 7 & X-SPIRIT μια που τα έχεις φορέσει και τα δύο.
Πιστεύω ότι θα ενδιαφέρει πολλούς από εδώ μέσα.

MOZART
04/09/2006, 19:24
Για κάνε μας τώρα μια σύγκριση RX - 7 & X-SPIRIT μια που τα έχεις φορέσει και τα δύο.
Πιστεύω ότι θα ενδιαφέρει πολλούς από εδώ μέσα.
αν και εχω φορεσει για λιγο και τα δυο κρανη πανω σε ss μηχανη εγω εχω να πω οτι το shoei ειναι σαφως πιο αθορυβο αλλα το rx7 ειναι πιο ανετο τουλαχιστον στο δικο μου κεφαλι.στα πολλα ενιωθα το arai να με βοηθαει στο να κρατησω το κεφαλι μου εκει που επρεπε.επισης εμενα δεν μου αρεσουν τα στρογγυλεμενα κρανη και επειδη ειμαι και ψωναρα πηρα το arai του ΝΑΚΑΝΟ και shumacher(nickname) χαιρεται του sete.

schumacher_
04/09/2006, 22:48
Αντε, μεγιές μεγιές!!! Καλορίζικο το καινούριο κράνος και αχρείαστο Κώστα!! :beer: :beer:

Όταν κατέβεις Αθήνα ρίξε σύρμα να βρεθούμε καθόλου, να κάνεις και τη μούρη σου με το καινούριο Nakano... :lol: :lol:

arxaios
05/09/2006, 02:38
αν και εχω φορεσει για λιγο και τα δυο κρανη πανω σε ss μηχανη εγω εχω να πω οτι το shoei ειναι σαφως πιο αθορυβο αλλα το rx7 ειναι πιο ανετο τουλαχιστον στο δικο μου κεφαλι.στα πολλα ενιωθα το arai να με βοηθαει στο να κρατησω το κεφαλι μου εκει που επρεπε.επισης εμενα δεν μου αρεσουν τα στρογγυλεμενα κρανη και επειδη ειμαι και ψωναρα πηρα το arai του ΝΑΚΑΝΟ και shumacher(nickname) χαιρεται του sete.

Από άποψη εξαερισμού σε χαμηλές ταχύτητες τι παίζει;;;;;