PDA

View Full Version : Wankel , ο πιο παρεξηγημενος κινητηρας

Σελίδες : 1 [2]

costas81
24/08/2006, 12:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από Φιλαλήθης [/i]

στη θεωρία όλοι οι κινητήρες είναι τέλοιοι. Γι'αυτό λέγεται θεωρία.

Θεωρητικα οπως λες οταν θελουμε περιστροφικη κινηση απο ενα κινητηρα και εχουμε δυο που ο ενας μας την δινει απ ευθειας και ο αλλος μας δινει παλινδρομικη και χρειαζομαστε τοσα μηχανικα μερη και απωλεις για να τον μετατρεπσουμε σε παλινδρομικη ποιος ειναι καλυτερος? (μονο πανω σε αυτο το κομματι απαντα και σε ολα τα αλλα!)

Δε θα έπρεπε ουτε καν να αναφέρω την απόδοση; Πολύ απόλυτος ακούγεσαι... Γιατί; Έχει, νομίζεις, κάτι μαγικό; Καίει όση βενζίνη θα έκαιγε άλλος κινητήρας ίδιας ισχύος. Θερμοδυναμικά είναι πάνω-κάτω στα ίδια επίπεδα με τους υπόλοιπους κινητήρες. Σίγουρα δεν είναι τόσο υψηλής απόδοσης ώστε να μην πρέπει να αναφέρουμε καν την απόδοσή του.

δηλαδη ολοι οι τουρμπατοι με την αυξημενη τους καταναλωση δεν ειναι αποδοτικοι?? εγω θεωρω εναν κινητηρα του μεγεθους και του βαρους του wankel που αποδιδει 231 αλογα αποδοτικο κινητηρα!

Το ότι το περιστρεφόμενο τμήμα είναι τοποθετημένο έκκεντρα, ολόκληρο, σου λέει κάτι; Το κέντρο βάρους του εκτελεί κίνηση σε κύκλο. Αυτό νομίζω πως δεν μπορείς να το χαρακτηρίσεις .

εχεις δει wankel να δουλευει??εχεις οδηγησει rx-8?καντο και μετα ελα να μου πεις οτι εχει τρανταγμους!

Δε νομίζω ότι ξέρεις την ιστορία καλά. Κοντά 50 χρόνια εξέλιξης και ένα σωρό λεφτά έχουν πέσει πάνω στον renesis. Χρησιμοποιείται σε ένα κάρο μηχανήματα. Χρησιμοποιείται ακόμα και στο σύστημα ζωνών του καινούριου σκαραβαίου! Αυτό δεν λέγεται "αρχή της ανάπτυξης". Στην αρχή της ανάπτυξης είναι ο revetec που ακόμα είναι στο 2ο (3ο; ) πρωτότυπο.

Όταν στο χωρο της αυτοκινησης εδω και 50 χρονια οπως λες μια μονο εταιρια ουσιαστικα αναπτυσει τον wankel και η οποια λογο μη κυβισης του μοτερ ειναι αποκλεισμενη απο τον αγωνιστικο χωρο και δρομενα στην οποιο οπως ξερεις οφειλετε και η καθε προοδος στους κινητηρες τοτε ναι θεωωρω οτι ειναι μολις στην αρχη της αναπτυξης της!!Χωρις χορηγους χωρις ενισχυσεις απο διαφημιστικες καμπανιες και πρωταθληματα!Σκεχου τι θα ηταν η ford honda bmw mercedes ferrari χωρις το αγωνιστικο μερος που τις εκανε διασημες και τισ βοηθησε να ξεχωρισουν!!

Το λάδι που βάζεις στο ντεπόζιτο του δίχρονου είναι για τη λίπανση του κινητήρα.
Το λάδι που βάζεις στο κάρτερ του τετράχρονου είναι για τη λίπανση του κινητήρα.

Το λαδι που βαζεις στο ντεποζιτο του διχρονου ειναι για την λιπανση του κυλινδροπιστονου!!Για την λιπανση του κινητηρα/σασμαν εχει κανονικο λαδακι στο καρτερ του!!

θεωρητικά, ναι. Πρακτικά, μπορεί και να μην καταλάβεις διαφορά στη στάθμη.

Θεωριτικα δεν καταναλωνουν λαδι!!!Πρακτικα την βλεπεις την καταναλωση λαδιου σε καθε αλαγη λαδιων!!!

packo
24/08/2006, 13:06
@costas81:exm...goux..goux...oxi mono i mazda simmetexei se eagones...exei kerdisei to LeMans epanilimenos (1974 me to Sigma MC74 kai ton 12A, 1991 me ton thiriodi 787B ton tessaron rotoron ) kai malista einai i pleon aksiopisti omada oso afora tous termatismous (67% ton agonizomenon autokiniton termatizoun) akolouthoumeni apo tin Honda....

Episis, i mazda simmetexei kai sto IMSA, opou to RX-7 einai to pleon nikiforo oxima, simplironontas 100 nikes to 1990. Episis, to RX-7 stin katigoria tou kerdize ton 24oro agona stin Daytona gia mia dekaetia sinexomena, ksekinontas apo to 1982.

edit: Gia osous kataferontai stin antoxi ton Wankel, nomizo pos i apantisi tous vrisketai stis parapano grammes.....

Pera apo auta, iparxei kai to Formula Mazda pou ipagetai os ipogatigoria sto SCCA Club Racing stin Ameriki kai theoreitai os to pio prosito protathlima formula me tis simmetoxes kata periptoseis na ksepernoun tis 40....

Auta ta oliga....

packo
24/08/2006, 13:11
Kai mia kai to anaferame gia tis Mixanes, toso i Hercules oso kai i Norton (to pasignosto Norton Commander) exoun prosferei Wankel kinitires gia mixanes..

packo
24/08/2006, 13:19
Telos, iparxei kai auto (http://www.quasiturbine.com/) pou vasizetai stin theoria tou Wankel

Φιλαλήθης
24/08/2006, 13:39
χρειαζομαστε τοσα μηχανικα μερη και απωλεις για να τον μετατρεπσουμε σε παλινδρομικη ποιος ειναι καλυτερος? Όταν μιλάς θεωρητικά δεν υπάρχουν απώλειες.

Αν θες να πεις ότι ο περιστροφικός χαρακτήρας του wankel ταιριάζει με το τι θέλουμε να κινήσουμε (ρόδα), να το πεις αλλιώς και όχι λέγοντας ότι είναι τέλειος. Υπάρχουν και άλλοι περιστροφικοί κινητήρες.
μονο πανω σε αυτο το κομματι απαντα και σε ολα τα αλλα! Τελικά, σε τί να απαντήσω; Μόνο σε ένα κομμάτι, ή και σε όλα τα άλλα;
δηλαδη ολοι οι τουρμπατοι με την αυξημενη τους καταναλωση δεν ειναι αποδοτικοι?? εγω θεωρω εναν κινητηρα του μεγεθους και του βαρους του wankel που αποδιδει 231 αλογα αποδοτικο κινητηρα! Το τι αποφασίζεις εσύ να αποκαλέσεις αποδοτικό κινητήρα, δεν φαίνεται να συμφωνεί με το τι θεωρείται από τους μηχανικούς ως αποδοτικό. Ο wankel βγάζει ό,τι βγάζει ένας 'τάδε' κυβισμού κινητήρας εμβολοφόρος και καταναλώνει καύσιμο με τον ίδιο περίπου ρυθμό που καταναλώνει ο 'τάδε' κυβισμού εμβολοφόρος. Απόδοση κινητήρα ονομάζουμε το λόγο "ισχύος" προς "κατανάλωση".
εχεις δει wankel να δουλευει??εχεις οδηγησει rx-8?καντο και μετα ελα να μου πεις οτι εχει τρανταγμους! Δηλαδή έσύ που είδες wankel, κατέληξες στο συμπέρασμα ότι δεν έχει κραδασμούς; Υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα που δεν καταλαβαίνεις τους κραδασμούς του μοτέρ.
Το λαδι που βαζεις στο ντεποζιτο του διχρονου ειναι για την λιπανση του κυλινδροπιστονου!!Για την λιπανση του κινητηρα/σασμαν εχει κανονικο λαδακι στο καρτερ του!! Δηλαδή, ακριβώς αυτό που είπα: Ο δίχρονος χρησιμοποιεί λάδι για τη λίπανση του κινητήρα, όπως και ο τετράχρονος. Οπότε, γιατί απορείς πως μπορώ και "συγκρίνω";
Θεωριτικα δεν καταναλωνουν λαδι!!!Πρακτικα την βλεπεις την καταναλωση λαδιου σε καθε αλαγη λαδιων!!! Περίεργο, στο lancia μου δε φαίνεται να κατεβαίνει η στάθμη.

Τόσα πολλά θαυμαστικά, μόνο σε μικιμάους έχω ξαναδεί...

costas81
24/08/2006, 17:52
Τόσα πολλά θαυμαστικά, μόνο σε μικιμάους έχω ξαναδεί...

πες το ρε φιλε και ειπα και γω τι διαβαζει το παλικαρι και ξερει τοσα πολλα απο μηχανολογια και δινει τοσο τεκμηριωμενες απαντησεις!!!

μιας και σου αρεσουν παρε μερικα!!!!!!!!!!!!!

:lol: :lol:

Φιλαλήθης
24/08/2006, 18:01
Τελικά, μπορείς να γράψεις σαν φυσιολογικός άνθρωπος και όχι σαν κόμικ;

costas81
24/08/2006, 18:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από Φιλαλήθης
Τελικά, μπορείς να γράψεις σαν φυσιολογικός άνθρωπος και όχι σαν κόμικ;

Μπα μου περισευει ενα μπουκαλακι λαδι και λεω να παω καμια βολτα με το φιλαρακι με το ρχ-8 να το καψουμε!Νομιζω οτι τις αναλυσαμε τις αποψεις μας στο επακρον!
Πιο καλο θα ηταν να συνεχιζαμε την κουβεντα μας απο κοντα καμια δευτερα δελεαρ να κερασω και καμια μπυριτσα και να το διασκεδασουμε κι ολας!!!

Εγω να λεω ο wankel ειναι καλυτερος και συ να λες οχι ρε αυτος καιει λαδι!

Πάω σπίτι για ξεκούραση!

:wave2:

Φιλαλήθης
24/08/2006, 18:23
Ο wankel δεν καίει λάδι. όχι περισσότερο ή λιγότερο από άλλους κινητήρες ευρείας χρήσης.

ZZR1400
25/08/2006, 07:10
Ο wankel δεν καίει λάδι. όχι περισσότερο ή λιγότερο από άλλους κινητήρες ευρείας χρήσης.

ΣΩΣΤΟΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ

costas81
25/08/2006, 08:19

επιτελους συμφωνουμε και σε κατι!!!!

el_hymador
26/08/2006, 15:51
Τι ωραια! γυρισα απο τις διακοπες μου και το Post συνεχιζει να ειναι ζωντανο και γεματο διαφωνιες.

>O wankel καει λαδι.....

Ολοι οι κινητηρες ανεξαρτητως διαταξης , κυβισμου και τροπου λειτουργιας , καινε λαδι!!!!

>Ο wankel ειναι μαπα γιατι αν ηταν εκπληκτικος κινητηρας , θα τον χρησιμοποιηουσαν ολοι οι κατασκευαστες.......

Παμε παλι...o Felix Wankel εξελιξε την ιδεα του με πορους απο την εταιρεια NSU....για χρονια τα δικαιωματα αυτης της εφευρεσης τα ειχε η NSU.....οταν η NSU εκλεισε , τα δικαιωματα τα αγορασε η Mazda....

Και επιπλεον ξεχνατε οτι με τους εμβολοφορους παλινδομικους , ασχολειτε το 99% ολων των τμηματων R & D του συνολου των εταιρειων που παραγουν ΜΕΚ, εδω και πολλα χρονια.....βαλτε και τους οικους βελτιωσεων , βαλτε και την αγωνιστικη εμπλοκη και καταλαβετε γιατι ενας εμβολοφορος παλινδρομικος εχει φτασει σε αυτο το σημειο εξελιξης....

Σε καμια περιπτωση δεν ειπα οτι ο wankel εχει λυσει ολα του τα προβληματα....απλα η συληψη της λειτουργιας του προσφερει την καλυτερη βαση για να εξελιχθει σε εναν κινητηρα ο οποιος θα ηταν ιδανικος για τις μοτοσυκλετες!!!

Εκτος αυτου ο τροπος με τον οποιο λειτουργει , εξαληφει πολλα απο τα προβλημτα που εχουν (γιατι εχουν!!! μην λεμε μαλακιες)...οι εμβολοφοροι παλινδρομικοι.....

η Mazda τον εχει εξελιξει τοσο ωστε να μιλαμε για ενα κινητηρα ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ - αποδοτικο - και εμπορικα βιωσιμο με τα σημερινα δεδομενα της αγορας......

Φιλαλήθης
26/08/2006, 18:44
Εκτος αυτου ο τροπος με τον οποιο λειτουργει , εξαληφει πολλα απο τα προβλημτα που εχουν ... και εμφανίζει άλλα.

Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουμε είναι πως πρόκειται για έναν κινητήρα διαφορετικό με πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Δεν είναι ούτε ο motor to end all motors, που λένε κάποιοι, ούτε η περιστρεφόμενη βλάβη που λένε άλλοι.

el_hymador
26/08/2006, 19:03
... και εμφανίζει άλλα.

Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουμε είναι πως πρόκειται για έναν κινητήρα διαφορετικό με πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Δεν είναι ούτε ο motor to end all motors, που λένε κάποιοι, ούτε η περιστρεφόμενη βλάβη που λένε άλλοι.

Αν εχει βγει ενα συμπερασμα , σιγουρα δεν ειναι αυτο ...και επισης καλο θα ειναι να μην χρησιμοποιεις πρωτο πληθυντικο(καταληγουμε?) σε συζητησεις τις οποιες εχεις γ@μησει...

Φιλαλήθης
26/08/2006, 19:29
Εγώ έγραψα κάτι για τον wankel, εσύ ασχολείσου με τη γραμματική που χρησιμοποίησα.

nimbus
26/08/2006, 21:06
χαρας το κουράγιο σας:sick:
που βρίσκεται την διάθεση να αναλύεται τα χίλια μύρια, ντεν καταλαβαίνω:D Φεύγω, δεν χωράω εδώ...:sad:

zireous
26/08/2006, 22:16
:a6: Μου αρέσει ο κινητήρας, ώσπου να τον δώ σε κάνα mx όμως, μάλλον θα έχει τελειώσει το πετρέλαιο και θα μού'χει μείνει το παραπάνω λάδι (για κάψιμο)...

Κάτι με στροβιλοκινητήρες ελάχιστης κατανάλωσης, μπας και ξεκολλήσουμε από την άσφαλτο μήπως;

costas81
28/08/2006, 17:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
Αν εχει βγει ενα συμπερασμα , σιγουρα δεν ειναι αυτο ...και επισης καλο θα ειναι να μην χρησιμοποιεις πρωτο πληθυντικο(καταληγουμε?) σε συζητησεις τις οποιες εχεις γ@μησει...

:lol: :lol:

:a013:

autorakias
13/06/2016, 21:32
καλησπερα!
θελω να ρωτησω αν το υγραεριο κανει ζημια στο rx8 λογο του κινητηρα που εχει.
Αν υπαρχει καποιος που να εχει κανει μετατροπη το rx8 του σε υγραεριο ας στειλει.
ευχαριστω!

chester24
13/06/2016, 22:50
Βρε αρχαιοκαπηλε...:cry:

toyar
14/06/2016, 06:22
κανενας κινητηρας δεν ειναι φτιαγμενος για υγραεριο

alex14
14/06/2016, 06:40

και ειδικά ο wankel που τα παίζει γρήγορα ακομη και με βενζίνη

duke200
14/06/2016, 07:34
ειπα να μην μιλήσω, αλλα σαν γκουρού:moutza: της βελτιωσης και της προετοιμασίας κόντρας, που έχω δοκιμάσει τα πάντα, έχω να πω οτι ο βανκελ λόγω κατασκευής καιει λίγο λαδάκι παραπάνω (αλλιως κολάει ο ροτορας) και καιει αρκετή βενζίνα παραπάνω (λόγω μεγάλης υποπίεσης), αυτό δεν μπορεί να αλλαξει.

όμως είναι ένα μοτερ αξιοπιστότατο, αρκετά δυνατό (το cosmo βγάζει 180-190 περίπου ρόδα) και οδηγικά το Rx8 είναι πολύ πιο ευχάριστο απο το ατσούμπαλο S2000. Μοτερικά φυσικά δεν παίζει σύγκριση, ο F20 είναι ότι καλύτερο έχει βγάλει πότε η χόντα και ίσως και η αυτοκινητοβιομηχανία γενικώς σε κινητήρα ευρείας παραγωγής.

DrBig
14/06/2016, 07:50
και καιει αρκετή βενζίνα παραπάνω (λόγω μεγάλης υποπίεσης), αυτό δεν μπορεί να αλλαξει.

Αυτο δεν το πιασα!

devil's animal
14/06/2016, 07:56

..εκτος απο αυτους που ειναι φτιαγμενους για υγραεριο...:lol:

μην ξεχναμε οτι πολλα ταξι δουλευαν υγραεριο πολυ πριν γινει "της μοδας"...

επισης, νομιζω, παιζουν και εργοστασιακα μοτερ με υγραεριο...

teogtp
14/06/2016, 08:08
ειπα να μην μιλήσω, αλλα σαν γκουρού:moutza: της βελτιωσης και της προετοιμασίας κόντρας, που έχω δοκιμάσει τα πάντα, έχω να πω οτι ο βανκελ λόγω κατασκευής καιει λίγο λαδάκι παραπάνω (αλλιως κολάει ο ροτορας) και καιει αρκετή βενζίνα παραπάνω (λόγω μεγάλης υποπίεσης), αυτό δεν μπορεί να αλλαξει.

όμως είναι ένα μοτερ αξιοπιστότατο, αρκετά δυνατό (το cosmo βγάζει 180-190 περίπου ρόδα) και οδηγικά το Rx8 είναι πολύ πιο ευχάριστο απο το ατσούμπαλο S2000. Μοτερικά φυσικά δεν παίζει σύγκριση, ο F20 είναι ότι καλύτερο έχει βγάλει πότε η χόντα και ίσως και η αυτοκινητοβιομηχανία γενικώς σε κινητήρα ευρείας παραγωγής.

Ποιος ήρθε; !;!;!;!;!
Δείξε μου ένα με 80000 χλμ (και πολλά έβαλα ) που να μην έχει κατεβάσει μοτερ.

Pan (dvs)
14/06/2016, 08:18
Ποιος ήρθε; !;!;!;!;!
Δείξε μου ένα με 80000 χλμ (και πολλά έβαλα ) που να μην έχει κατεβάσει μοτερ.

Παρα πολλα εβαλες.

teogtp
14/06/2016, 08:20
Παρα πολλα εβαλες.

Έβαλα αυτοκίνητο "από γιατρο".....
:tooth:

Pan (dvs)
14/06/2016, 08:25
Έβαλα αυτοκίνητο "από γιατρο".....

Εμας εδω τα σπανε στα 50,000.

Nostradamus
14/06/2016, 09:30
καλησπερα!
Αν υπαρχει καποιος που να εχει κανει μετατροπη το rx8 του σε υγραεριο ας στειλει.
ευχαριστω!

Αρε google search θαυματα κανεις!!

Αυτο ειναι σαν την φαση iphone plus αλλα δωσε να παρω την μανα μου λιγο γιατι μου τελειωσαν οι μοναδες στην καρτα... :lol::lol:

Παλικαρε δεν κανεις μια ερωτηση για το θεματακι σου και σε κανενα rx8 club που ειναι για γνωστες και θα εχουν απαντησεις?

duke200
14/06/2016, 09:31
ολα σπανε αν τους πινεις το αίμα και δεν ξερεις να τα συντηρείς.

RX8 σωστά συντηρημένο δεν έσπαγε ούτε τουρμπίσιο με 300 άλογα, σπάγανε τα ατμοσφαιρικά?

αλλα, είπαμε στην Ελλάδα, ΔΕΝ έχουμε ιδέα απο συντήρηση.

teogtp
14/06/2016, 09:35
ολα σπανε αν τους πινεις το αίμα και δεν ξερεις να τα συντηρείς.

RX8 σωστά συντηρημένο δεν έσπαγε ούτε τουρμπίσιο με 300 άλογα, σπάγανε τα ατμοσφαιρικά?

αλλα, είπαμε στην Ελλάδα, ΔΕΝ έχουμε ιδέα απο συντήρηση.

Πρέπει να είσαι ο μόνος παγκοσμίως που ξέρει ασπαστο βανκελ.

duke200
14/06/2016, 09:38
νταξ οκ φιλοι εσείς ξέρετε καλύτερα μιας και έχετε κατεβάσει και επισκευάσει 5-6 βανκελ μοτερ, και πολυ ασχοληθήκαμε με το θέμα ούτως η άλλως. Αφηστε το καλύτερα για άλλα forum το αν σπανε η όχι τα RX8

amyroukai
14/06/2016, 09:40
βασικά, επειδή το ζήτημα του αν ο βάνκελ και τι ο βάνκελ και το RX8 γενικότερα δεν είναι και τόσο σημαντικό ώστε να γίνει καυγάς ΚΑΙ για αυτό, ειρήνη σε όλο τον πλανήτη και στο νήμα, τέλος στην πείνα στην Αφρική και αγάπη πίου πίου. Αμάν με τους τιμβωρύχους... Αν και αυτός μάλλον το βρήκε στο google και μπήκε να πει τον πόνο του.

teogtp
14/06/2016, 09:51
Πάλι καλά που δεν τον λέγανε dukel τον κινητηρα. .....
Βουντού θα μου κάνανε. .....
:lol:

H.A.Balafoutre
14/06/2016, 10:28
Να συνεισφέρω κι εγω λίγο στην τυμβωρυχία....

http://www.4troxoi.gr/4tlibrary/article.php?year=2004&month=11&issue=337&cat=%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82%20%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CF %82&number=9795

Αν έκανε κάτι τέτοιο η χονδα στο S2000...σίγουρα θα έσπαγε το μοτέρ.

Αλλά για υγραέριο...ειλικρινά...πάρε ένα οποιδήποτε άλλο 1.4 βενζίνη και κάντο υγραέριο...κι άστο το RX8..στην άρκη... Αν δεν σε ικανοποιούνε οι απαντήσεις μας....υπάρχουνε πάντα και τα dedicated forums...

Ohm
14/06/2016, 12:38
λες ε;

γι'αυτό το s2000 το τρέχουνε στον 24ωρο αγώνα αντοχής Nuerburgring;

πες τους το γρήγορα, μην τους σπάσει το μοτέρ! να πάρουνε βάνκελ καλύτερα.

και μια χαρά μετατρέπεται σε υγραέριο. εδώ ελλάντα δεν ξέρω, μπορεί να στο κάνουνε να τρέχει με μουστάρδα έκμα έξτρα, αλλά έξω το κάνουνε.

teogtp
14/06/2016, 12:42
Ήχος αποκοσμος, απόδοση εξωπραγματικη αλλά αξιοπιστία .......

Neeeext. .......

taisteal
14/06/2016, 12:47
Εδω ειχαμε αρκετα RX8 αλλα τωρα δεν εχει μεινει κανενα,εσπασαν ολα στα πρωτα χρονια.
Θυμαμαι ειχαμε παει Αθηνα με ενα τετοιο,και ηθελε ενα σκασμο βενζινη,και σε καθε σταση στο πρατηριο
βαζαμε και λαδακι..
ΓΤΠΚ αυτοκινητο

Sapadak
14/06/2016, 12:48
ΓΤΠΚ αυτοκινητο

Πολύ όμορφο όμως

teogtp
14/06/2016, 12:49
Εδω ειχαμε αρκετα RX8 αλλα τωρα δεν εχει μεινει κανενα,εσπασαν ολα στα πρωτα χρονια.
Θυμαμαι ειχαμε παει Αθηνα με ενα τετοιο,και ηθελε ενα σκασμο βενζινη,και σε καθε σταση στο πρατηριο
βαζαμε και λαδακι..
ΓΤΠΚ αυτοκινητο

Να γιατί VW!!!!

teogtp
14/06/2016, 12:50
Πολύ όμορφο όμως

Το fd3.
Ακομα γυρίζει κεφάλια.

cityfly
14/06/2016, 13:23
όχι ρε φίλε,
δεν μπορούσες να κάνεις υπομονή δύο μήνες και 14 μέρες να είναι στρογγυλή η ανασκαφή;
για τόσο λίγο να χαθεί η δεκαετία;
κρίμα

PortisHead
14/06/2016, 13:46
Κινητήρες wankel , V-tec , vvti , κομπρέσσορες , τουρμπινες κι αλλες 1002 ευραπαικο/γιαπωνεζικες μαλακιες για να βγαλεις απο τη μυγα ξύγκι
ενω ξαναρχετε το ρητο:lol:να επιβεβαιώσει τον κανονα.

There is no replacement for Displacement.

Δωσε κυβικα και πάρε ωμή δυναμη....

Αμαν πια...8 Fast & Furious εχουν γυριστει...δεν βλέπετε οτι στο τέλος γ@μ@ει ο "Στρατηγος" με την πιο απλή τεχνολογία ?
:lol:

sniper
14/06/2016, 13:46
καλησπερα!
ευχαριστω!

Εδώ moto.gr, μηχανάκια, και τέτοια.

Νομίζω τα παιδά εδώ (http://www.rx8forum.gr/) θα έχουν καλύτερες απαντήσεις από εμάς.

sniper
14/06/2016, 13:47
νταξ οκ φιλοι εσείς ξέρετε καλύτερα μιας και έχετε κατεβάσει και επισκευάσει 5-6 βανκελ μοτερ, και πολυ ασχοληθήκαμε με το θέμα ούτως η άλλως. Αφηστε το καλύτερα για άλλα forum το αν σπανε η όχι τα RX8

Τώρα πως καταφέρνεις κι έχεις απαντήσεις σε όλα....

Πάντως φίλος που τηρούσε ευλαβικά το πρόγραμμα συντήρησης του κατασκευαστή, τον πήρε στα χέρια στις 60Κ χλμ.

teogtp
14/06/2016, 13:59
Τώρα πως καταφέρνεις κι έχεις απαντήσεις σε όλα....

Πάντως φίλος που τηρούσε ευλαβικά το πρόγραμμα συντήρησης του κατασκευαστή, τον πήρε στα χέρια στις 60Κ χλμ.

ΔΕΝ ΣΕ ΠΙΣΤΕΎΩ! !!!

Pan (dvs)
14/06/2016, 14:05
Τα μειονεκτηματα του συγκεκριμενου κινητηρα εχουνε να κανουνε με το μεγεθος του.Οσο καλη συντηρηση και να του κανεις,παντα θα το εχεις στο νου σου.

toyar
14/06/2016, 14:10
ο συγκεκριμενος κινητηρας αν ειχε λυσει την περιορισμενη διαρκεια ζωης των ελατηριων στεγανοποιησης του ροτορα περιφερειακα και αξονικα θα ειχε αντικαταστησει προ πολλου τους παλινδρομικους

AristidisZ
14/06/2016, 14:16
Εδώ moto.gr, μηχανάκια, και τέτοια.

Λέμε και καμιά @%$: να περνάει η ώρα μας ε ;

Bowleno
14/06/2016, 14:41
Εδώ moto.gr, μηχανάκια αφύγρανσης, θερμοσίφωνες, σοβατίσματα, και τέτοια

fixed :D

ggs
14/06/2016, 14:44
εκ γαίης γαρ πάντα και εις γην πάντα τελευτά...

αυταααα....

361033