PDA

View Full Version : Rookie kai Z???

panos_SF
11/08/2006, 17:01
Γεια σας παιδιά, νέος στο forum και by the way είστε από τα πιο τρελλά fora που έχω διαβάσει...:D
Λοιπόν, ενώ ανέκαθεν με άφηναν αδιάφορο οι μηχανές(αμέτρητες οι μάχες με τους κολλητούς μοτοσικλετιστές :cool: ), πριν από λίγο καιρό πρόσεξα το Z750 στο δρόμο και πραγματικά έπαθα πολιτισμικό σοκ!Αποφάσισα ότι πρέπει να το πάρω...Εδώ αρχίζει το ενδιαφέρον...Από εμπειρία πάνω σε μηχανές...μηδέν! και όταν λέω μηδέν εννοώ ότι το πιο δυνατό δίκυκλο που έχω καβαλήσει ποτέ ήταν το αθάνατο bmx μου...:rolleyes: και ούτε δίπλωμα έχω ακόμα για μηχανή(αυτοκίνητο εδώ και 3 χρόνια) Πήρα κάποια περιοδικά έψαξα και στο internet και αποφάσισα ότι δεν γίνεται να πάρω το Z με την μία, γιατί θα με ψάχνουν σε κανά γκρεμό...
Είμαι σχετικά μικρός (21) και αφού συμβουλεύτηκα κάτι φίλους(οι οποίοι με κοίταζαν λες και τους ρώταγα για εξωγήινους, όταν άκουσαν εμένα να τους ρωτάω για το Ζ :rotflmao: ), αποφάσισα να πάρω κάτι πιο μικρό(μεταχειρισμένο) πρώτα, σε street φάση και πιο συγκεκριμένα είμαι ανάμεσα στο Honda CB400 (ποιά είναι η διαφορά με το SF:confused: ), και το Suzuki Bandit 400...Και εδώ θέλω την βοήθεια σας να με βοηθήσετε να διαλέξω κάποιο από τα δύο...Και τα 2 είναι περίπου στα 2500-3000 χιλιάρικα και βλέπω αρκετά πιο φθηνά μοντέλα '96 και κάτω...Αυτά αξίζουν?

Ξέρω ότι αυτά τα έχετε ακούσει χιλιάδες φορές αλλά πραγματικά όποια συμβουλή έχετε, την θέλω! :lol: Επίσης, βλέπω πως το section με το περισσότερο traffic αφορά τα Z, οπότε είμαστε πολλοί απότι καταλαβαίνω...

Πιστεύω πως όποιο και από τα 400άρια να πάρω, θα το κρατήσω για κανά χρόνο και μετά πάω για Ζ750!

Ευχαριστώ και ελπίζω να απαντήσει κανείς...:wave2:

vassilis88
11/08/2006, 17:16
αμα παρεις καινουριο με τη μια μπορει κ να πεσεις κ να ξενερωσεις.καλυτερα να μαθεις πρωτα στο μεταχειρισμενο.το Ζ παρεπιπτοντως εχει πολυυυυ γκαζι κ ειναι κ βαρυ αστο για τωρα.
:wave2:

LittleJohn
11/08/2006, 18:16
Το SF είναι το SuperFour...Μετά υπάρχει και το CB-1. Πολλοί όταν μιλάνε για CB εννοούν το CB-1...

Αν πάρεις το Superfour δεν νομίζω οτί θα το δώσεις εύκολα μετά. Καταπληκτικό μηχανάκι και όσοι το έχουν δοκιμάσει έχουν κολλήσει...

Επίσης να προσθέσω ,οτί δεν έχει σημασία με τι μηχανή ξεκινάς την μοτοσυκλετιστική σου καριέρα. Εξάλλου στην αρχή είσαι τόσο χεσμένος πού οδηγάς πάρα μα πάρα πολύ προσεκτικά ,σιγά και σαν κότα.
Τα προβλήματα αρχίζουν μετά όταν ξεθαρέψεις και αρχίσεις τις βλακειούλες.

58334

panos_SF
11/08/2006, 18:20
Thanx παιδιά για τις απαντήσεις σας...Όταν λες SuperFour τι εννοείς?Sorry, αλλά είμαι λιγάκι "άσχετος"...:blush: Πάντως από την φωτο, φαίνεται πολύ καλό!
:)

GhostDog
11/08/2006, 19:18
πάρε ότι θες αν δεν έχεις να αποδείξεις τίποτα σε κανέναν. Το γκάζι είναι στο χέρι σου δεν ανοίγει μόνο του.

Τώρα αν έχεις να αποδείξεις κάτι η ξέρεις ότι κάποια στιγμή θα μπείς στον πειρασμό να αποδείξεις κάτι πάρε λίγα κυβικά. Έχεις λιγότερη φόρα και πονάνε λιγότερο οι σαβούρες.

panos_SF
11/08/2006, 19:30
Όχι ευτυχώς δεν περιμένω να αποδείξω τπτ με την μηχανή...Αλλά όπως σου είπα δεν έχω ξαναοδηγήσει μηχανή και το να την πάρω και να μου πέσει με την πρώτη και να τρέχω μετά, δεν θέλω...Τουλάχιστον, με το "μικρό", λιγότερο το κακό(στην τσέπη τουλάχιστον)...;)

skeyos
12/08/2006, 12:37
File eimai idia periptosh me esena. To diploma to phra me to SF. oxi oti ekei ematha tipota alla leme tora...meta phga kateutheian sto Z750. Erotas me thn proth matia vlepeis...Mporo na po oti eimai arketa kota akoma alla de me noiazei. To mhxanaki to eyxaristiemai giati de mou leei pote oxi, akoma ki an den mporo akoma na to pao sta oria toy. De me noiazei. Exo metrhsei 2 ptoseis, me elaxista xiliometra kai kyrios xoris zhmia, oute traymatismo. Omos exo glitosei kai apo toy xaroy ta dontia oyk oliges fores.
Otan to phra den akousa kanena.. tora an to xanaekana isos dokimaza me ena metaxeirismeno prota giati kai tis 2 fores pou epesa xalasthka paaaaaaaara poly.
its up to you...........

GhostDog
12/08/2006, 15:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από panos_SF
Όχι ευτυχώς δεν περιμένω να αποδείξω τπτ με την μηχανή...

ρε θεωρητικά φυσικά δεν έχεις να αποδείξεις... άλλα αν πάτε για μπάνιο με τον κολλητό και τα γκομενάκια δικάβαλο και ο κολλητός ανοίξει στα στροφιλίκια εσύ τι θα κάνεις;;; θα πας ένα μισάωρο μετά στην παραλία; :D

panos_SF
13/08/2006, 16:31
Χε, σωστός φίλε, αλλά ναι θα πάω μετά το μισάωρο γιατί και με το αμάξι τα ίδια έκανα και παραλίγο τώρα να έγραφα από paradise μεριά...:cool: , οπότε την έχω ξεπεράσει αυτή τη φάση...

Φίλε skeyos...το SF πως σου φάνηκε γενικότερα?Αξίζει να το πάρω σαν πρώτο μηχανάκι?Τι να προσέξω στο μεταχειρισμένο?

Thanx παιδιά και καλά μπάνια...:)

gdevelek
13/08/2006, 17:02
To SF είναι πολύ αξιόπιστο και κατάλληλο για αρχάριο, επίσης έχει αρκετό γκάζι που όμως δεν φοβίζει

το βρίσκεις άνετα στα 2500Ε και παρακάτω

το suzuki bandit 400 είναι στην ίδια κατηγορία ακριβώς αλλα έχει βγεί πολύ λιγώτερο αξιόπιστο

panos_SF
13/08/2006, 19:47
Ναι, τελικά και από μία σχετικά σύντομη έρευνα που έκανα, μάλλον για το Super Four(τελικά τι σημαίνει?:confused: ) θα πάω...Όποιος το έχει ή το είχε, plz ας μου δώσει τα φώτα του...Thanx...:)

gdevelek
13/08/2006, 19:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από panos_SF
Ναι, τελικά και από μία σχετικά σύντομη έρευνα που έκανα, μάλλον για το Super Four(τελικά τι σημαίνει?:confused: ) θα πάω...Όποιος το έχει ή το είχε, plz ας μου δώσει τα φώτα του...Thanx...:)

τι να σημαίνει, ένα όνομα είναι, βασισμένο στους 4 κυλινδρους του...

το έχω εγώ και αρκετά άλλα μέλη, υπάρχει και σχετικό υποφόρουμ στα "μοντέλα", θα βρεις εκεί ο,τι θέλεις να μάθεις και περισσότερα

απο αξιοπιστία φυσάει, από ανταλλακτικά τσιμπάει λίγο, από επιδόσεις ό,τι πρέπει για αρχάριο που όμως θέλει να κάνει και το κέφι του

:beer: