PDA

View Full Version : Η αλυσίδα εκδικείται..

kaps
17/08/2006, 07:22
Μετά από τόσες προτροπές συμφορουμιτών και άρθρα ολόκληρα αναφορικά με το καθαρισμό και λίπανση αλυσίδας , πες γιατί με τόσες σκοτούρες πες γιατί είναι και μπελαλοδουλειά (καθάρισμα πανάκια σκύψιμο πιάσιμο κ.λ.π), εγώ την αλυσίδα στο ΧΤ απλά την λιπαινα κάθε 500 χμ με το CASTROL CHAIN WAX ( όντως πολύ καλό) και άφηνα την τελετουργία του καθαρισμού της για αααααλλη φορά μέχρι που μου τελείωσε το προιόν που ως γνωστόν γίνεται μια συμπαγής ουσία πάνω στην αλυσίδα και δεν φεύγει . Ωστόσο επειδή προέκυψε κάποιο κοντινό ταξιδάκι και είχα ένα ξεχασμένο silkolene chain lube ( τόσο λεπτόρευστο αμάν )σκέφτηκα που να τρέχω να βρω το άλλο ας βάλω από αυτό . ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑ. :mad: Οχι επειδή δεν έκανε την δουλειά του αλλά με το που άνοιξα το γκάζι και άρχισε να γυρίζει πιο γρήγορα ο τροχός μου τίναξε τα κατάλοιπα από την μάκα που είχε μαζευτεί στη αλυσίδα πάνω στα ρούχα στο μέρος της πλάτης . Για να σας προλάβω προτού με κατακερματίσετε ,την αλυσίδα την ψέκασα καραζεστή , την άφησα από το μεσημέρι μέχρι την άλλη μέρα το πρωί και πάλι με ψέκασε . Η πλάκα είναι πως μια φορά που είχα βγει για βολτίτσα παρέα με ένα ΑΧ1 όπου ό τύπος είχε ψεκάσει και αυτός με το silkolene την αλυσίδα του λίγες ώρες πριν , σε κάποια φάση στην Αττική οδό τα ανοίξαμε . Οταν κάτσαμε για καφέ παρατηρούσα στο μπροστινό μέρος της μπλούζας μου κάτι λεκέδες από παχύ λάδι και δεν μπορούσα να εξηγήσω πως βρέθηκαν εκεί . Τώρα κατάλαβα πως στη φάση που ήμουν πίσω του και τον πλησίασα για να τον προσπεράσω η αλυσίδα του είχε επιδοθεί σε ανορθόδοξο πόλεμο μαζί μου .Μήπως θα πρέπει να κοιτάμε και στο δρόμο στην καθημερινή μας μετακίνηση άμα ο μπροστινός μοτόβιος έχει πρόσφατα ψεκάσει την αλυσίδα του; :rotflmao: :rotflmao: :eyepop:

Leipsippos
17/08/2006, 09:07
XAXAXAXA!!!
Θελει προσοχη... το ατιμο!!!!

KaTaNaS
17/08/2006, 09:53
kai egw etsi nomiza

πως το chain wax της castrol είναι καλό...

αλλά αν την καθαρίσεις καλά με παραφινέλαιο, και βάλεις κάποιο άλλο προϊον άλλης εταιρείας όπως motorex (το οποίο δε τελείωνει ποτέ να πούμε) θα δείς την διαφορά...

εσενα σου τα "πεταξε" πάνω σου, επειδή απλά δεν είχε πιάσει το υλικό στον χάλυβα, αλλά στο άλλο υλικο της καστρόλ που φτιάχνει αυτό το λευκο φίλμ ...

kaps
17/08/2006, 10:07
Αυτό ακριβώς έγινε . :bigcry:

kaps
17/08/2006, 10:17
Απλά το μεσημέρι γυρνώντας από τη δουλειά θα σηκώσω το ΧΤ θα κάνω άλλο ένα καθαρισμό με παραφινέλαιο και θα του περάσω πάλι CASTROL . Tο μπουζάκι το πουκάμισο και το παντελόνι ( από τη κόντρα γκουχ γκουχ ανάθεμα τη κόντρα με ΑΧ1 ) δίνουν τη δικλη τους μάχη απαλλαγής από τους λεκέδες . Ασε που ήταν και τα τρία πρόσφατα αγορασμένα .

div400
17/08/2006, 10:20
αχχχ αυτο το αλυσιδοφτυσιμο.....

δεν μπορεις να κανεις και πολλα, παντα θα φτυνει

καλο καθαρισμα με παραφινελαιο, λιπανση με λογικη ποσοτητα λιπαντικου (πραγματικα δεν χρειαζεται πολυ), και μετα τα περισευματα του λιπαντικου τα ξανασκουπιζουμε με καθαρο πανι....

ετσι θα εχουμε την ελαχιστη δυνατη ποσοτητα φτυσιματος

εναλλακτικα περνουμε bmw ή χαρχαρλευ ....

div400
17/08/2006, 10:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS
kai egw etsi nomiza

πως το chain wax της castrol είναι καλό...

αλλά αν την καθαρίσεις καλά με παραφινέλαιο, και βάλεις κάποιο άλλο προϊον άλλης εταιρείας όπως motorex (το οποίο δε τελείωνει ποτέ να πούμε) θα δείς την διαφορά...

Motorex θεικο προϊον λεμε.....
+1000:beer:

alex14
17/08/2006, 10:35
Motorex και Valvoline απο τα καλυτερα.
Μακρια απο Motul. Στα λαδια δεν την αλλαζω με τιποτα αλλα το σπρει αλυσιδας ειναι αισχος.

:wave2:

kaps
17/08/2006, 10:42
Που θα βρω Μοτοrex;αφού είμαι να αγοράσω λιπαντικό λέω να αλλάξω από το Castrol να δω ην διαφορά .

KaTaNaS
17/08/2006, 10:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από kaps
Που θα βρω Μοτοrex;αφού είμαι να αγοράσω λιπαντικό λέω να αλλάξω από το Castrol να δω ην διαφορά .

το εχουν πολλα καταστηματα...

ο dirtymoto - θανασης

o motomarket στη Συγγρου

και άλλοι πολλοί!

σου δινουν και ενα μικρο μπουκαλακι, για τα ταξιδια!

div400
17/08/2006, 10:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από kaps

ΜΟΤΟΜΑΡΚΕΤ σιγουρα

oilemporium στην καθοδο της φραντζη

και σε πολλα αλλα μαγαζια

προσεχε να παρεις το κιτρινοπο σπρει αυτο ειναι street μηχανακια
στα 11€ τα 500ml
βγαζει και ενα πολυ μικρο φυαλιδιο 50ml για τις βολτες...

kaps
17/08/2006, 11:09
Ευχαριστώ για την κατατόπιση . Πάω να το πάρω .:beer:

stavrogin
17/08/2006, 13:30
αυτα παθενεται γιατι εισαστε καγκουρες και ξηλωνεται το προστατευτικο της αλυσιδας για μουρη.

Τι πρεπει να κανεται:

1.Πουλατε την γιαπωνεζικη μπακατελα
2.Περνεται ενα ΜΖ251 του κουτιου

Η αλυσιδα του τρεχει μεσα σε κλειστο απο παντου προφυλαχτηρα.

Καθε σερβις ανοιγεται,βαζεται τις χουφτες σας στο κοκκινο το γρασσο,την πασαληβεται και ξανακλινεται.
Εγγημενη,χωρις πλακα για 300.000 χλμ.

αρκετες μαμακιες ειπα,παω να φτιαξω καφε.:wacko:

kaps
18/08/2006, 06:48
ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΞΗΛΩΣΕΙ:mad: Το ΧΤ το έχω σαν τα μάτια μου (κύκλωπας):D

Leipsippos
18/08/2006, 07:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
αυτα παθενεται γιατι εισαστε καγκουρες και ξηλωνεται το προστατευτικο της αλυσιδας για μουρη.

XAXA!! O kaps, να βγαλει το προστατευτικο; Το εχεις δει το ΧΤ του; Με τιποτα ομως λεμε!!!!!!:) :) :) :) :) :) :) :)

Τωρα που το σκεφτομαι.... Μηπως σου πεταγε κερια, απο το γυαλισμα,ρε Κριστιαν;

kaps
18/08/2006, 08:03
οχχ μας πήραν χαμπάρι ..:eyepop: Οχι χαχα.Αλλά εχθές έκατσα και τη καθάρισα τόσο που μόνο δεν με αγκάλιασε η αλυσίδα .Της έβαλα και το αρωματάκι της εχμ λιπαντικό εννοούσα και τώρα μπορώ να φορέσω τα καλά μου για βόλτα χωρίς να κινδυνεύω με στιγματισμό από λεκέδες :cool:

Trans
18/08/2006, 12:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS
το εχουν πολλα καταστηματα...

ο dirtymoto - θανασης

σου δινουν και ενα μικρο μπουκαλακι, για τα ταξιδια!

Ρε παιδιά που έχει μαγαζί ο συνονόματος να πάω. Αφού λέω να πάρω ας πάω σε κάποιον δικό μας. Να μου εξηγήσει κι όλας γιατί σκέφτομαι ότι ίσως είναι ώρα να καθαρίσω την αλυσίδα γιατί μέχρι τώρα μόνο γράσσα και λάδια της ρίχνω

Λεωνίδας
18/08/2006, 13:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από Trans
Ρε παιδιά που έχει μαγαζί ο συνονόματος να πάω. Αφού λέω να πάρω ας πάω σε κάποιον δικό μας. Να μου εξηγήσει κι όλας γιατί σκέφτομαι ότι ίσως είναι ώρα να καθαρίσω την αλυσίδα γιατί μέχρι τώρα μόνο γράσσα και λάδια της ρίχνω www.dirtymotowash.gr
στον αμέσως επόμενο δρόμο είναι το ψιλικατζίδικο απ' όπου θα αγοράσεις τις μπύρες (Kaiser ε) :rolleyes: