View Full Version : xenon
ΠΑΙΔΙΑ ΠΗΓΑ ΣΗΜΕΡΑ Σ'ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΜΕ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΠΩΛΟΥΣΕ ΛΑΜΠΕΣ ΤΥΠΟΥ XENON.ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΘΗΚΑ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣΑ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟ Ζ ΜΟΥ.ΑΜΕΣΩΣ ΠΗΓΑ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑ.ΕΧΟΥΝ ΤΡΟΜΕΡΟ ΧΡΩΜΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΜΟΥ ΤΩΡΑ.ΑΠΟ ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΣΥΓΚΡΙΝΩ ΜΕ ΑΛΛΟ Ζ ΑΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ.ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠ'ΤΙΣ ΜΑΜΑ?
adam_tsouk
23/08/2006, 09:13
εσυ τις εβαλες εμεις θα ξερουμε;
:lol: :lol: :lol:
παντως οι philips blue vision (ή καπως ετσι) έχουν σαφως ανωτερο φωτισμο απο τις μαμα... :winka:
Γεια σου φιλε Δημητρη. Ειμαι σιγουρος οτι το χρωμα του φωτος θα ειναι πολυ ουαααουυ και ισως να ειναι ενα κλικ πιο φωτινα απο τα μαμα!
Επειδη εχω ασχοληθει λιγο με το θεμα...οσο πιο πολυ γαλαζομπλεδιζουνε τοσο πιο αδυνατο ειναι το φως. Το χρωμα που βγαζουν οι λαμπες ειναι σε βαθμους kelvin.Οσο πιο πολλοι βαθμοι kelvin...τοσο πιο γαλαζομπλε ειναι το φως. Στα πολλα kelvin το φως ειναι σχεδον μωβ!
Κακα τα ψεματα...σκετες οι λαμπες ειναι μονο εφε!
Οσο για τις blue vision της Phillips και τις Oshram οι Silvestar ειναι αρκετα δυνατες και ποιοτικες!
:beer:
ΝΑ ΚΑΝΟΝΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΑ Ζ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΑΜΠΕΣ.:sun:
δεν μας ειπες ποσο πηγε;
:confused:
Του άλλαξες τα φώτα δηλαδή, έ;! :rotflmao: :rotflmao:
Εγώ έχω βάλει της Phillips τη σειρά Blue Vision και είναι πολύ καλές.. :wave2:
Milontas gia lampes.....xerete an kai pos mporo na katevaso ligo to fos giati olo mou paizoun ta fota oti toys tyflono. Einai poly pshla i desmh h einia polu dynath h lampa? Ginetai na to katevaso?
Multijohn
24/08/2006, 02:02
Φίλε μου αυτές που έβαλες δεν ήταν Xenon αλλά τύπου Xenon!Εχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά!Και πίστεψέ με θα καταλάβαινες την διαφορά άμα είχε.Είναι ελάχιστα πιο φωτεινές αυτές που έβαλες αλλά όχι Xenon που δίνουν 3.5 φορές περισσότερο φώς.
Είναι αλογόνου και τα κέλβιν παίζουν κάπου στα 4000-4500 κέλβιν ενώ οι Xenon ΞΕΚΙΝΑΝ απο 6000 κέλβιν και κάθε λάμπα συνοδέυετε απο μετασχηματιστή που μετατρέπει τα 55W των απλών Αλογόνου σε 35w Xenon(ειδικό αέριο και χωρίς αντίσταση μέσα στη λάμπα).Ελπίζω να μην έδωσες πολλά χρήματα.
Πληροφοριακά εγώ πήρα 2 λάμπες Xenon με δύο μετασχηματιστές φυσικά στα 200?.Κράτησα την μια(μου φτάνει τόσο φώς) και πούλησα την δευτερη.:wave2:
Multijohn
24/08/2006, 03:16
Οτι άλλο θές να ρωτήσεις,μου λές.Το έχω πολύ ψαγμένο το θέμα:winka:
Nikoskazer2000
24/08/2006, 03:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από estranged
Φίλε μου αυτές που έβαλες δεν ήταν Xenon αλλά τύπου Xenon!Εχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά!Και πίστεψέ με θα καταλάβαινες την διαφορά άμα είχε.Είναι ελάχιστα πιο φωτεινές αυτές που έβαλες αλλά όχι Xenon που δίνουν 3.5 φορές περισσότερο φώς.
Είναι αλογόνου και τα κέλβιν παίζουν κάπου στα 4000-4500 κέλβιν ενώ οι Xenon ΞΕΚΙΝΑΝ απο 6000 κέλβιν και κάθε λάμπα συνοδέυετε απο μετασχηματιστή που μετατρέπει τα 55W των απλών Αλογόνου σε 35w Xenon(ειδικό αέριο και χωρίς αντίσταση μέσα στη λάμπα).Ελπίζω να μην έδωσες πολλά χρήματα.
Πληροφοριακά εγώ πήρα 2 λάμπες Xenon με δύο μετασχηματιστές φυσικά στα 200?.Κράτησα την μια(μου φτάνει τόσο φώς) και πούλησα την δευτερη.:wave2:
Ε...sorry, αλλα το ballast δεν είναι μετασχηματιστής :rolleyes: .
Το ballast είναι ενα σύνθετο κουτάκι καθώς αποτελείται (σίγουρα) απο ενα σταθεροποιητή ΤΑΣΗΣ και ενα αρκετά μεγάλο ΠΥΚΝΩΤΗ καθώς μέσα στην λάμπα πρέπει να γίνει ηλ. εκκένωση 25.000v για να ιονιστεί το αέριο xenon και να αποδώσει φώς.
Αν η τάση δεν φτάσει τα 25.000v, τότε πολύ απλά η λάμπα είναι νεκρή...
Οι λάμπες αλογονού (Η1, Η4 και Η7) "τραβάνε" 55watt απο την μπαταρία σου (βασικά σαν μονάδα χρησιμοποιούνται τα αμπερόρια), ενώ οι xenon "τραβάνε" 35watt μόνο.
Στις Philips Blue Vision χρησιμοποιήται αέριο μίγμα αλογόνου+xenon που σε συνδιασμό με το κρύσταλλο χαλαζία αυξάνουν τα lummens που αποδίδονται, σε σχέση με τις απλές αλογόνου. :wave2:
Multijohn
24/08/2006, 03:39
Thanks για την βοήθεια αλλά τα ξέρω.Απλά δεν τα έγραψα τόσο με λεπτομέρειες λόγω του οτι είναι περασμένη η ώρα και...καταλαβαίνεις;)
Nikoskazer2000
24/08/2006, 04:01
No problem man! :a013:
vaskunito
24/08/2006, 04:14
Λοιπόν ως σύμπτωση αγόρασα κι εγώ λάμπα xenon Η4 55/65 Watt και καλά που λέει ότι έχει 50% έξτρα απόδοση/φωτισμό (ούτε και γώ δεν ξέρω τι). Ήθελα να πάρω αυτές που έχουν blue light γιά εφφέ και μαλακίες αλλά όπως έμαθα δεν είναι νόμιμες γιά τον δρόμο και είναι μόνο γιά offroad καταστάσεις. Ίσως κάτι παρόμοιο να ισχύει και για την Ελλάδα. Γιά τσεκάρετε το.
Nikoskazer2000
24/08/2006, 04:26
Οι blue vision είναι street legal γιατί δεν έχουν αυξημένη κατανάλωση σε τάση και watt, αρα θεωρητικά, έχουν τον ίδιο αριθμό σε απόδωση lumens σε σχέση με τις κοινές λάμπες.
Αυτή η πουστιά παίζεται και είναι street legal.
vaskunito
24/08/2006, 06:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nikoskazer2000
Οι blue vision είναι street legal γιατί δεν έχουν αυξημένη κατανάλωση σε τάση και watt, αρα θεωρητικά, έχουν τον ίδιο αριθμό σε απόδωση lumens σε σχέση με τις κοινές λάμπες.
Αυτή η πουστιά παίζεται και είναι street legal.
Έλεγα για το χρώμα του φωτός και όχι γιά την κατανάλωση. Τέλος πάντων
sakisdani750
25/08/2006, 16:24
Παιδια αυτες τις λαμπες τυπου xenon(philips lue vision , Η την oshram) που τις βρισκεται σε μαγαζια με ηλεκτρικα ειδη???
και φιλε δεν θυμαμαι το ονομα σου εσυ με τις xenon με τα 200 ευρω που πηρες τις 2,
απο που τις πηρες και ποσα Κ ηταν??6000
εγω τις πηρα απο μαγαζι με αξεσουαρ αυτοκινητου 13 ευρω
παιδια να ρωτησω και εγω κατι:) εχω το Ζ to s.Υπαρχει πατεντα χωρις προβλημα να μπορουν στην μεσαια σκαλα να αναβουν και οι 2 λαμπες?γιατι αν γινεται τοτε μονο με 2 λαμπες philips που λετε και 10% καλυτερη αν εχουν αν ειναι ενεργες και οι 2 λαμπες τοτε η διαφορα και η διασπορα θα ειναι παρα πολυ καλη :beer:
sakoulakis
28/08/2006, 10:41
ORISTE PEDIA TO ENA SET XENON JIA 2 FANARIA -::
MASI INE I LAMBA K O METASIRMATISTIS JIATI MONO ME TIN LAMBA DEN KANIS TIPOTA
59233
sakoulakis
28/08/2006, 10:42
kai jia ena fanari
59234
poso tis brikes;
tis pires mipos na mas peis entyposeis;
sakoulakis
28/08/2006, 13:37
tis parigila 350 k i 2 perimeno na erthoun tha tis balo sto r1
sakisdani750
28/08/2006, 20:00
ΦΙΛΕ ΜΕ ΤΟ R1 ΘΑ ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 2 ΛΑΜΠΕΣ?
sakoulakis
28/08/2006, 20:54
ne etsi to skeftika ... les na ine poli dinata?
Το σινιαλο με ΧΕΝΟΝ το χανεις...
Κανει 2-3 sec να αναψει πλήρως..
Συνήθως δεν βαζουν στα μεγάλα ΧΕΝΟΝ.. Σκεψου το πριν το βαλεις..
sakoulakis
29/08/2006, 13:13
ne to ksero ego enoo me tis 2 lambes mono ti mesa skala...
ti megali skala oxi jiati ine etsi oposto les filos.
euxaristo
PortisHead
29/08/2006, 13:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από dj_Zed
Το σινιαλο με ΧΕΝΟΝ το χανεις...
Κανει 2-3 sec να αναψει πλήρως..
Μεγα Λαθος !!!!
Το πρόβλημα με τη μεγάλη σκάλα εχει λυθεί και είναι πλέον παρελθόν...τουλάχιστον ΕΔΩ (http://www.xenonhellas.gr/)
:wave2:
sakoulakis
29/08/2006, 13:35
k jia lege ti akribos xriasete???? jia ta megala fota
PortisHead
29/08/2006, 14:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από sakoulakis
k jia lege ti akribos xriasete???? jia ta megala fota
Δες λίγο αυτό το link:ΕΔΩ (http://www.tdmhellas.gr/nuke/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3494&highlight=%2A)
Αρχικά δημιουργήθηκε από PortisHead
Δες λίγο αυτό το link:ΕΔΩ (http://www.tdmhellas.gr/nuke/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3494&highlight=%2A)
Δεν παιζει το link... :(
PortisHead
30/08/2006, 09:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από dj_Zed
Δεν παιζει το link... :(
:rolleyes: εμεένα δειχνει να παίζει κανονικά.
Τεσπα.....μεσες ακρες τις ιδιες πληροφοριες θα πάρεις κιαν μπεις στο site (www.xenonhellas.gr) και πας στις "Συχνες Ερωτήσεις"
Πάντως για το πως δουλευει ακαριαία το σινίαλο της μεγάλης σκαλας...στειλε mail στον Χρηστο....και θα σου απαντήσει λεπτομερώς.ΕΙναι πολύ εξυπερετικό παιδί.
Παντως μην εχεις αμφιβολία για την ποιότητα και τον επαγγελματισμό του.Πανω απο 15 μηχανακια απο τη λεσχη εχουν βάλει xenon εκει + 2-3 φίλοι μου.Στα στέλνει αντικαταβολή στο σπιτι σου,σε συσκευασία που και ελεφαντας να την πατήσει δεν σπαει,μέσα σε 24 ώρες....και σου δινει και το κινητό του για να τον "πρίξεις" με οτι ερωτήσεις έχεις κατσα την τοποθέτηση.
Αρχικά δημιουργήθηκε από PortisHead
:rolleyes: εμεένα δειχνει να παίζει κανονικά.
Τεσπα.....μεσες ακρες τις ιδιες πληροφοριες θα πάρεις κιαν μπεις στο site (www.xenonhellas.gr) και πας στις "Συχνες Ερωτήσεις"
Πάντως για το πως δουλευει ακαριαία το σινίαλο της μεγάλης σκαλας...στειλε mail στον Χρηστο....και θα σου απαντήσει λεπτομερώς.ΕΙναι πολύ εξυπερετικό παιδί.
Παντως μην εχεις αμφιβολία για την ποιότητα και τον επαγγελματισμό του.Πανω απο 15 μηχανακια απο τη λεσχη εχουν βάλει xenon εκει + 2-3 φίλοι μου.Στα στέλνει αντικαταβολή στο σπιτι σου,σε συσκευασία που και ελεφαντας να την πατήσει δεν σπαει,μέσα σε 24 ώρες....και σου δινει και το κινητό του για να τον "πρίξεις" με οτι ερωτήσεις έχεις κατσα την τοποθέτηση.
+1
ΕΞΥΠΗΡΕΤΙΚΟΤΑΤΟΣ ο φιλος απο την Πατρα.Σε λιγοτερο απο 24 ωρες ειχα το πακετακι με τις 2 λαμπες στα χερια μου με 267ευροπουλα,χωρις καμμια αλλη επιβαρυνση και με ορεξη να μου απαντησει σε οτι ερωτησεις ηθελα.Αυριο τα βαζω:smilea: και αν θελετε σας λεω εντυπωσεις
sakisdani750
30/08/2006, 20:31
ΠΑΙΔΙΑ μπορειται να μου δωσετε το τηλ του παιδιου απο την πατρα να μηλισω και εγω μαζι του!!!
γιατι αυτα με τις αγορες απο το ιντερνετ δεν τα παω και πολυ....
το παιδι εχει μαγαζι στην πατρα??
sakisdani750
30/08/2006, 20:45
και κατι αλλο zilmer αυτο το πακετο που σου εστειλε τι κατασκευης ειναι??? μηπως ειναι προελευσεως κινας??:confused: :confused:
δεν ξερω γιαυτο εξαρχης λεω οτι δεν θελω να θιξω το παλικαρι απο την πατρα!
εσυ z750 εχεις? μια χαρα τα τοποθετησες? ταιριαξαν μεσα στο φαναρι? και ποσα kelvin einai 6000k? η 4300?
Multijohn
31/08/2006, 03:20
Λιγο καθυστερημένα απαντάω αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ!
Εγώ τις πήρα 190€ για την ακρίβεια απο Ιαπωνία.Σε μια εβδομάδα τις παρέλαβα και είναι 8000 Κelvin.Στην τιμή συμπεριλαβάνονται και τα μεταφορικά που σημαίνει κανά 150άρι για τις λάμπες ήτοι 75 η μια.Τις πέρασα μόνος μου και χωρίς να έχω καμμιά ηλεκτρολογική ιδέα!
Λιγο καθυστερημένα απαντάω αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ!
Εγώ τις πήρα 190€ για την ακρίβεια απο Ιαπωνία.Σε μια εβδομάδα τις παρέλαβα και είναι 8000 Κelvin.Στην τιμή συμπεριλαβάνονται και τα μεταφορικά που σημαίνει κανά 150άρι για τις λάμπες ήτοι 75 η μια.Τις πέρασα μόνος μου και χωρίς να έχω καμμιά ηλεκτρολογική ιδέα!
Για δώσε πληροφορίες θέλω να βάλω και εγώ
κανω copy to apo to kawasaki-bikers που εγραψα http://www.kawasaki-bikers.gr/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1521&postdays=0&postorder=asc&start=15
τωρα για 8000 kelvin που λεει ο φιλος δεν πρεπει να ειναι αλλα αν δεν ειναι και ειναι 6500 ειναι οριακο για το Ζ-εγω εχω το 750s και δεν ξερω αν εχουν διαφορα στσ ηλεκτρικα με το γυμνο...:p ριξε μια ματια στο θρεντ και οτι χρειατεις εδω ειμαστε:) ελπιζω να βοηθησ:beer:
Multijohn
01/09/2006, 01:24
Tα κέλβιν είπαμε δεν παίζουν ρόλο συμβατότητας!Οποιος βάλει Xenon μπορεί να βάλει όσα κέλβιν γουστάρει!
Φίλε μου δεν έχω πληροφορίες να σου δώσω.Εμένα μου τα πήρε άλλος κι έτσι δεν έχω e-mail για να σου δώσω:sick: Σόρρυ!
Tα κέλβιν είπαμε δεν παίζουν ρόλο συμβατότητας!Οποιος βάλει Xenon μπορεί να βάλει όσα κέλβιν γουστάρει!
!
καλα ντε:( μια κουβεντα ειπαμε :beer: