PDA

View Full Version : Συγχαρητήρια για τη δουλειά σας!!!!

trumpet
30/08/2006, 13:50
Καλησπέρα σας παιδια!

Κατ' αρχην πολλά συγχαρητήρια για τη δουλειά που έχετε κάνει για το site, κ δεύτερον ευχαριστώ τους πάντες που έχουν αφθερώσει τόσο χρόνο για να πουν τις γνώμες κ τις εμπειρίες τους βοηθώντας αρκετό κόσμο που ψάχνει να μάθει γύρω από τη μοτοσυκλέτα!

Είμαι νέος στο forum και δεν οδηγώ ακόμη μηχανή αλλά έχω ξεκινήσει μαθήματα κ ελπίζω να γίνω καλός αναβάτης.

Είμαι στη φάση που ψάχνω για μοτοσυκλέτα και η οικονομική μου άνεση μου επιτρέπει να διαθέσω μέχρι 4000 Ε για μια κουκλίτσα και κατέληξα στο δίλλημα:

Honda CBF250 ή Suzuki GS500?

Να διυκρινήσω ότι έχω οδηγήσει μόνο παπιά 125 και ότι λατρεύω τα ταξιδάκια....

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας κ εύχομαι να μάθω ακόμα περισσότερα στην οικογένεια του moto.gr.

Cpt. Haddock
30/08/2006, 13:57
Κι εμείς σε ευχαριστούμε!

:lol: :lol:

Πέρα από την πλάκα, καλώς ήρθες και, μια και...

Αρχικά δημιουργήθηκε από trumpet
λατρεύω τα ταξιδάκια....

να ξεχάσεις την κατηγορία των 250...

:wave2: :beer: :wave2:

makis206
30/08/2006, 14:00
Καλωσήρθες στην παρέα !!

Προσωπικά σου προτείνω το GS, τα ταξιδάκια που λατρεύεις γίνονται πιο άνετα με 500 παρά με 250 κυβικά.

Όπου και να καταλήξεις σου εύχομαι να το χαρείς όπως το φαντάζεσαι !!

:beer: :beer: :beer:

trumpet
30/08/2006, 14:03
Κι εγώ προς τα εκεί το σκέφτομαι αλλά βλέπω τα κιλά του και φοβάμαι μήπως δεν θα μπορέσω να το κουμαντάρω...καλά γενικώς είμαι λίγο χέστης αλλά δεν ξεπερνιέται εύκολα αυτό .:eek:

kalant
30/08/2006, 15:03
Κι εγώ προς τα εκεί το σκέφτομαι αλλά βλέπω τα κιλά του και φοβάμαι μήπως δεν θα μπορέσω να το κουμαντάρω...καλά γενικώς είμαι λίγο χέστης αλλά δεν ξεπερνιέται εύκολα αυτό .:eek:

ρε φιλε το βαρος στις μηχανες δεν φαινεται...

ιδιως σε αυτου του τυπου...

εδω βλεπουμε στο δρομο κοπελες με πολυ βαρυτερα (varadero, Z κλπ)...

Alx 84
30/08/2006, 15:27
Καλώς ήρθες!

Το Gs, το Gs. τα 250 είναι λίγο ζόρι για ταξίδι. και πίστεψέ με. σε 5 βόλτες θα έχεις μάθει το βάρος. τα άλλα είναι το θέμα (στροφές, φρένα κλπ). θα τα μάθεις όμως στην πορεία αυτά!! άντε με το καλό!!:beer: :beer:

Tsakalaki
30/08/2006, 17:27
Μη μάσάς αδερφέ...εγώ ήμουν ένας τύπος που οδηγούσα Χ9 125 γιατί νόμια πως το να οδηγείς με ταχύτητες είναι κάτι που απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις και πως δεν θα μπορούσα να το κάνω....μιλάμε για μεγάλο μαλάκ@ σου λέω...και τώρα έχω κάνει 24800 χλμ σε 370 μέρες με ένα Vstrom....

Φιλαλήθης
30/08/2006, 17:42
Ο άλλος πήγε στο Νεπάλ με 250άρι custom... μια χαρά είναι και τα 250.

dirtbird
30/08/2006, 17:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από Φιλαλήθης

Γύρισε???

miraze
30/08/2006, 17:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
Γύρισε???

Δε νομίζω, θα το πούλησε για να αγοράσει τα αεροπορικά εισιτήρια:rotflmao: :rotflmao: :bigcry: :rotflmao: :rotflmao:

Φιλαλήθης
30/08/2006, 18:07
γύρισε...

link (http://tinyurl.com/qz9wm)

ΙΠΠΕΑΣ
30/08/2006, 18:13
Αν υπήρχε ένα αξιοπρεπές 250άρι δεν θα διαφωνούσα. Αν θες να μπεις στο χώρο και ταυτόχρονα να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, πάρε το GS και τα μάτια σου 1024.

Αν έχεις κάποιο φίλο με μηχανάκι, "ξεζούμισε" τον στις συμβουλές και ας γίνεσαι κολιτσίδας. Να ρωτάς από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Ειδικά για κάποιον που ξεκινάει τώρα, ένας φίλος είναι πιο άμεσος από κάποιον που σου απαντάει σε ένα φόρουμ. Όλα έχουν σημασία. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός...

dirtbird
30/08/2006, 18:15
γύρισε...

link (http://tinyurl.com/qz9wm)

Δεν λέει πουθενά ότι γύρισε με το μηχανάκι...

miraze
30/08/2006, 18:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
Δεν λέει πουθενά ότι γύρισε με το μηχανάκι...

Πραγματικά, γράφει μόνο ITALY to NEPAL!!!
Μάλλον με την AIR NEPAL γύρισε!!!:rotflmao: :rotflmao: :lol: :rotflmao: :rotflmao:

ΙΠΠΕΑΣ
30/08/2006, 18:26
Κι όμως , απ ότι φαίνεται στο site του ίσως και να λέει αλήθεια.

http://motoebici.altervista.org/

:a03:

Υπάρχει μήπως κάποιος που να ξέρει ιταλικά να μας διαφωτίσει ;

Δείτε τις φωτογραφίες ... :eek:

miraze
30/08/2006, 18:32
Άσχετο αν γύρισε απο Νεπάλ ή όχι, ο άνθρωπος ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ γύρισε τον κόσμο, κάτι που οι περισσότεροι ονειρευόμαστε αλλά ελάχιστοι πραγματοποιούν.

Και μόνο που πήγε στα μέρη αυτά με το 250 μπράβο του. Φυσικά SUZUKI είναι, να μήν αντέξει το άτιμο?????:lol: :lol: :lol:

ΙΠΠΕΑΣ
30/08/2006, 18:34
Πωπω γκαβομάρα, μόλις ανακάλυψα την αγγλική έκδοση της σελίδας

http://motoebici.altervista.org/index-en.htm

Δείτε χαρακτηριστικά ταξίδια ...

Pakistan 1999

Asia, second stage. I left Italy in order to reach India, after visited Iran, I finished the travel in the land of the pures, Pakistan, when by now 5 weeks are gone and 9000 km have passed under the wheels of my motorbike.

Africa 2002

Nearly 6 months and 27,000 km through 3 continents and 17 countries: Italy, Greece, Turkey, Syria, Jordan, Egypt, Sudan, Ethiopia, Kenya, Tanzania (Zanzibar), Malawi, Mozambique, Zimbawe, South Africa (Cape Town), Namibia, Zambia, DR Congo and still Zambia.

ΙΠΠΕΑΣ
30/08/2006, 19:20
To άτομο λέμε είναι άντε γειά ...

δείτε μερικές φωτογραφίες του από Ιγουμενίτσα

59487

ΙΠΠΕΑΣ
30/08/2006, 19:20
Συρία - Παλμύρα

59488

ΙΠΠΕΑΣ
30/08/2006, 19:21
Ουδεν σχόλιο ...

59489

Tropeas
30/08/2006, 19:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από miraze
Άσχετο αν γύρισε απο Νεπάλ ή όχι, ο άνθρωπος ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ γύρισε τον κόσμο, κάτι που οι περισσότεροι ονειρευόμαστε αλλά ελάχιστοι πραγματοποιούν.

Και μόνο που πήγε στα μέρη αυτά με το 250 μπράβο του. Φυσικά SUZUKI είναι, να μήν αντέξει το άτιμο?????:lol: :lol: :lol: :beer: :wave2: :a5: :a3: :a17: :a19: :a23: :a9:

Φιλαλήθης
30/08/2006, 20:36
όπως είπα.

η χαρά του ταξιδιού είναι εν πολλοίς ανεξάρτητη των κυβικών.

anf125
30/08/2006, 20:58
Κι εγω υπέρ GS 500, ειδικά για ταξίδια. 500cc, 2κύλινδρο και better value for money. Αν τώρα έχεις κατά νου μακρινά ταξίδια ίσως θα πρεπε να κοιτάξεις κάτι ακόμα καλύτερο και με fairing.

latris mixanis
30/08/2006, 21:47
Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

atom7ktm
31/08/2006, 00:58
όπως είπα.

η χαρά του ταξιδιού είναι εν πολλοίς ανεξάρτητη των κυβικών.
πσσσς έγραψες πάλι αρχηγέ!!!!!! και φυσικά ΕΣΥ το είπες, ποιος άλλος! :lol: :lol: :lol:

σε πειράζει να το προσθέσω στην υπογραφή μου εδώ από κάτω?? :rotflmao:

καλώς ήρθες φίλε TRUMPET! διάλεξε αυτό που σου αρέσει περισσότερο! αν σε φοβίζουν τα 500 κυβικά πάρε το 250... :beer:

AtsatsosKakoszx
31/08/2006, 02:06
φίλε μου πιο γκάζι το suzuki(μη περιμένεις και τίποτα τρελό-39hp δυναμόμετρο)αλλά όποτε θελήσεις να το πουλήσεις θα το μετανιώσεις που πήρες αυτο το μηχανάκι.δικά σου τα λεφτά,αποφασίζεις και παίρνεις.οτι και να διαλέξεις πάντως, πάντα κράνος και πολύ-πολύ προσοχή.καλώς ήρθες στον κόσμο των 2 τροχών.

costas_k
31/08/2006, 11:12

Λοιπόν άκου..όταν πρωτοπήρα μηχανή σε κάθε βόλτα φορούσα, και babylino γιατί ήμουν και εγώ χ..στης.με τον καιρό συνήθισα και τα κιλά της, και τον όγκο της και όλα της.Απλά θέλει λίγο εξοικείωση και μαλακά το γκάζι.Ενημερώτικα,να σου πώ πώς οδήγω τρεις μήνες και η μηχανή που έχω είναι ένα GS 650 toy 2001.σου εύχομαι καλοτάξιδη ότι και αν διαλέξεις και κάλες βόλτες:a09:

trumpet
31/08/2006, 14:54
Παιδιά ευχαριστώ πολύ όλους σας για τις συμβουλες!

Δεν είναι στο πρόγραμμα να αλλάξω μηχανη σε 3 ή 5 χρόνια (εκτός απροόπτου φυσικά).Μετά από αυτή τη μηχανη υπάρχουν άλλες σημαντικές προτεραιότητες. Σίγουρα θέλω ένα αξιόπιστο και τίμιο μοντέλο που να βασιστώ πανω του είτε για πόλη είτε για ταξίδια και να ζήσω όσο γίνεται περισσότερα χρόνια μαζί του.

Για το φίλο που είπε για τα γκάζια, φίλε μου δεν με τρελαίνει το γκάζι.
Αν είχα τα λεφτά πίστεψέ με θα έπαιρνα τσόπερ! :cool:

Αν γούσταρα το γκάζι θα έπαιρνα πιστιάρα. :nono:

Διαλέγω λοιπόν κάτι που αρέσει πολύ εμφανισιακά και με κάνει να χαλαρώνω και να ταξιδεύω, όχι να τσιτώνω στην σκέψη του να μην καταλάβω το θάνατό μου(μακρυά απ'όλους μας παιδιά) σε περίπτωση ατυχήματος....

costas_k
31/08/2006, 15:39
Παιδιά ευχαριστώ πολύ όλους σας για τις συμβουλες!

Δεν είναι στο πρόγραμμα να αλλάξω μηχανη σε 3 ή 5 χρόνια (εκτός απροόπτου φυσικά).Μετά από αυτή τη μηχανη υπάρχουν άλλες σημαντικές προτεραιότητες. Σίγουρα θέλω ένα αξιόπιστο και τίμιο μοντέλο που να βασιστώ πανω του είτε για πόλη είτε για ταξίδια και να ζήσω όσο γίνεται περισσότερα χρόνια μαζί του.

Για το φίλο που είπε για τα γκάζια, φίλε μου δεν με τρελαίνει το γκάζι.
Αν είχα τα λεφτά πίστεψέ με θα έπαιρνα τσόπερ! :cool:

Αν γούσταρα το γκάζι θα έπαιρνα πιστιάρα. :nono:

Διαλέγω λοιπόν κάτι που αρέσει πολύ εμφανισιακά και με κάνει να χαλαρώνω και να ταξιδεύω, όχι να τσιτώνω στην σκέψη του να μην καταλάβω το θάνατό μου(μακρυά απ'όλους μας παιδιά) σε περίπτωση ατυχήματος....

και πως θα στριβεις με το τσοπερ ρε συ?:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

trumpet
31/08/2006, 20:07
Μα προφανώς δεν είναι για πόλη τα τσοπεράκια φιλε:wave2: :wave2: :wave2:

Vstrommer71
31/08/2006, 23:50
Μην ξεχναμε οτι καποιοι εχουν κανει τον γυρο του κοσμου με παπι αλλα ακομα και ποδηλατο.Ο μεγαλυτερος ταξιδιωτης λενε ειναι η ψυχη του ανθρωπου!Μιας ομως και το εφερε η κουβεντα(σορρυ αν ξεκ@λιασαμε το thread του ανθρωπου!) αν θελετε να δειτε τι σημαινει να υπαρχουν αξιοθαυμαστοι ανθρωποι που ταξιδευουν με μηχανακι ανα τον κοσμο ριξτε μια ματια ΕΔΩ (http://www.davebarr.com)
Eγω παντως εμεινα αφωνος

johnpan
01/09/2006, 12:37
Καλωσήλθες φίλε μου!

120 ιδιοκτήτες cbf250 θα σου πρότειναν
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

GS 500 !!!
κάνε μερικά search στο forum και θα δεις! καλές βόλτες!!

και αν σου αρεσουν οι εκδρομές υπάρχει και gs με φαίρινγκ.

Μόνα ζητήματα ότι ίσως σταματήσει σύντομα να βγαίνει αυτό το μοντέλο και βέβαια η μεταπώληση αλλα αφού είσαι οκ με αυτά.
.
.
.
.
.
ΚΑΛΕΣ ΒΟΛΤΕΣ !!!:beer: :beer:

Υ.Γ. Να πάρεις κράνος πανω από 100 ευρώ, γάντια και τζάκετ επί 2 για χειμώνα-καλοκαίρι, και ένα τζιν μηχανόβιο με επιγονατίδες για να μην κλαις τα γονατάκια σου, είναι τα πρώτα που χτυπάνε στις πτώσεις...
...

trumpet
01/09/2006, 13:33
Παιδιά

είδα την έκδοση με το φαιρινγκ στο GS500 και δεν μου άρεσε καθόλου αισθητικά η μοτοσυκλέτα....

Επίσης αυτά τα 400 Ε επιπλέον θα ήταν προτιμότερο για μένα να τα ξόδευα σε εξοπλισμό (βλ. κράνος, ένδυση κλπ). Δε μπορώ να φαντάστώ οτι έχει κ τόσο σημαντική διαφορά με ή χωρίς φαίρινγκ σε ταξίδι αλλά για να το προτίνετε κάτι θα ξέρετε΄ πάντως φαντάζομαι ότι αυτό μπορείς να το προσθέσεις κ αργότερα...

Κάτι άλλο :confused:

Από Θεσσαλονίκη που να πάω για να αγοράσω το μοντέλο? Θα ήθελα κάποιον αξιόπιστο που να μπορεί ίσως να μου κάνει κάποιες ευκολίες στην πληρωμή. Βλέπετε, τα γούστα πληρώνονται και απ' ότι φαίνεται οι γονείς δεν δύνανται να με βοηθήσουν οικονομικά :sick:

johnpan
01/09/2006, 18:59
το τελευταίο πήγε και στη σωστή του θέση,

εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?threadid=26166&postid=488647)

trumpet
01/09/2006, 20:14
φίλε μου δεν κατάλαβα ττι εννοείς "σωστή θέση"?:a022:

Τις φωτογραφίες αυτές τις έχω δεί όπως έχω διαβάσει και όλο το thread που επισύναψες αλλά οι φωτογραφίες στο επίσημο site της Suzuki δεν συμφωνούν για το φαίρινγκ. Εκτός αν έχω καταλάβει κάτι λάθος:wave2:

Το φαίρινγκ δεν είναι τα προστατευτικά έξτρα πλαστικά στα naked σημεία της μοτοσυκλέτας καθώς επίσης και μπροστά στο φανάρι της?:hypnotize :hypnotize