View Full Version : αλλαγη ζελατινας arai
ξερει κανενας πως αλλαζουμε την ζελατινα με κανω καμια λαλαλκια και το σπασω?
Σπας την παλια με κατι βαρυ (το σφυρι των manowar απο το avatar ειναι μια χαρα),
αλλα με προσοχη μην γδαρεις το κρανος, αφαιρεις τα κοματακια που τυχων θα
εχουν απομηνει, και τοποθετεις (με απαλες κινησεις) την καινουρια!!!
:beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από billgeo
Σπας την παλια με κατι βαρυ (το σφυρι των manowar απο το avatar ειναι μια χαρα),
αλλα με προσοχη μην γδαρεις το κρανος, αφαιρεις τα κοματακια που τυχων θα
εχουν απομηνει, και τοποθετεις (με απαλες κινησεις) την καινουρια!!!
μaλ@kaaaaaaaaaa που να το φανταστω.
ευχαριστω :wave2: :wave2:
:a04: :a04: :a01:
Φίλε αν έχει κανένα κατάστημα με αραι στη γειτονιά σου, πήγαινε να στη κάνει άλλος τη δουλειά. Τα Arai σε αυτό τον τομέα υστερούν και υπάρχει μικρή πιθανότητα να κάνεις τη ζημιά. :rolleyes: Κάποιος γνωστός μου την έπαθε με ένα chaser.
:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από ΙΠΠΕΑΣ
Φίλε αν έχει κανένα κατάστημα με αραι στη γειτονιά σου, πήγαινε να στη κάνει άλλος τη δουλειά. Τα Arai σε αυτό τον τομέα υστερούν και υπάρχει μικρή πιθανότητα να κάνεις τη ζημιά. :rolleyes: Κάποιος γνωστός μου την έπαθε με ένα chaser.
τοσο χαλια :(
το κοβω να πληρωνω για να αλλαξω την ζελατινα γιατι η γειτονια μου ειναι η Λαρισα και δυστυχως ολα πληρωνονται
:mad: :mad:
Το κακό είναι ότι αν σπάσει ένα λεπτό πλαστικάκι που έχει το "αυτί" στα πλάγια, δεν στέκεται η ζελατίνα στη θέση της :sick: και πας για αλλαγή όλου του αφτιού. Το κόστος δεν είναι πολύ μεγάλο (Περίπου 30-40 ?) αλλά γιατί να γίνει...
1 . δυσκολα σπανε(τα κουμπωματα) ,πρεπει να εισαι και πολυ μαλακας για να τα καταφερεις....
2. για να βγαλεις την υπαρχουσα..... ανοιγεις την ζελατινα και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ σηκωνεις τα 2 αυτακια και μετα απο την μεση την τραβας προς τα πανω
3. για την νεα ζελατινα ΠΡΩΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ και μετα την αλλη χωρις να πειραξεις τα κουμπωματα ......ουσιαστικα με ενα χερι δλδ
η δουλεια ειναι 5-10 δευτερολεπτα
COPRENDE????????
Αρχικά δημιουργήθηκε από zolotas
1 . δυσκολα σπανε(τα κουμπωματα) ,πρεπει να εισαι και πολυ μαλακας για να τα καταφερεις....
2. για να βγαλεις την υπαρχουσα..... ανοιγεις την ζελατινα και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ σηκωνεις τα 2 αυτακια και μετα απο την μεση την τραβας προς τα πανω
3. για την νεα ζελατινα ΠΡΩΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ και μετα την αλλη χωρις να πειραξεις τα κουμπωματα ......ουσιαστικα με ενα χερι δλδ
COPRENDE????????
επειδη ειμαι λιγο μαλακας και φοβαμαι μην τα σπασω.Δεν εχω καταλαβει ακριβως το no2.μπορεις να βγαλεις καμια foto
schumacher_
30/08/2006, 20:50
Μου μυρίζει παραλαβή από Bajaron Κώστα...???? :D :D :D
Κι εγώ είχα τόσες μέρες απορία πώς να βγαίνει η ζελατίνα, αλλά περίμενα μήπως το ρωτήσει κανείς πριν πάρω την καινούρια... :rotflmao: :rotflmao:
the_passenger
30/08/2006, 20:55
Επισυνάπτω φωτό με τα αυτάκια!
(φαίνονται αφού ανοιχτεί τέρμα η ζελατίνα)
Το είχε κάνει στα γρήγορα ένας φίλος μου μπροστά μου, και όταν χρειάστηκε, με λίγο παίδεμα τα κατάφερα..
59490
sakisdani750
30/08/2006, 21:07
ΦΙΛΕ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΤΕΡΜΑ ΤΗΝ ΖΕΛΑΤΙΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΤΣΙΓΚΕΛΑΚΙΑ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΝΟΥΣ(ΚΑΙ ΤΑ 2) ΤΕΡΜΑ ΠΑΝΩ
59496
sakisdani750
30/08/2006, 21:07
Α
59497
sakisdani750
30/08/2006, 21:08
ΜΕΤΑ ΣΗΚΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΖΕΛΑΤΙΝΑ ΠΡΩς Α ΠΙΣΩ ΤΕΡΜΑ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ
59498
sakisdani750
30/08/2006, 21:10
ΜΕΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΗΝ ΖΕΛΑΤΙΝΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΒΑΖΕΙΣ ΤΟΝ ΕΝΑ ΚΥΚΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΖΕΛΑΤΙΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΥΤΗ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΑΣΠΡΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΥΤΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΖΕΛΑΤΙΝΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΤΩ!!
59500
sakisdani750
30/08/2006, 21:11
ΠΡΕΠΕΙ ΟΤΑΝ ΒΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΖΕΛΑΤΙΝΑΣ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΟ ΚΛΙΚ ΟΤΙ ΜΠΗΚΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ (ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ......)
59501
schumacher_
30/08/2006, 21:37
Εγώ πάντως τα κατάφερα ήδη με τη βοήθεια και των φωτογραφιών του sakisdani750... η αλήθεια είναι ότι χέστηκα μόλις έφτασε τέρμα πάνω το ένα "τσιγκελάκι" γιατί νόμιζα ότι έσπασε... :eyepop: :eyepop:
Ελπίζω να μπαίνει το ίδιο εύκολα... :rotflmao: :rotflmao:
latris mixanis
30/08/2006, 21:58
Όταν αγοράσατε το κράνος δεν είχε κάποιο βιβλιαράκι, που να λέει πληροφορίες??
Επίσης, (συνηθως) πάνω στις ζελατίνες υπάρχει ένα αυτοκόλλητο και δείχνουν πως βγάζεις και βάζεις μια ζελατίνα(τουλάχιστον στα KBC δείχνουν).
Μπράβο που βάλετε φώτο και δείχνετε τον τρόπο.
schumacher_
30/08/2006, 22:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από latris mixanis
Όταν αγοράσατε το κράνος δεν είχε κάποιο βιβλιαράκι, που να λέει πληροφορίες??
Επίσης, (συνηθως) πάνω στις ζελατίνες υπάρχει ένα αυτοκόλλητο και δείχνουν πως βγάζεις και βάζεις μια ζελατίνα(τουλάχιστον στα KBC δείχνουν).
Μπράβο που βάλετε φώτο και δείχνετε τον τρόπο.
Πάω κι εγώ ο καημένος πριν κανένα 2μηνο σε μερικά μαγαζιά... είπα να πάρω το Arai από Ελλάδα, να έχει και Αγγλικές οδηγίες... αλλά μου ζητούσαν 800? και είπα τελικά να το πάρω στη μισή τιμή, αλλά με γιαπωνέζικες... :lol: :lol:
Πολύ ακριβό το αγγλικό μελάνι ρε γμτ...:lol: :lol:
Ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες, γιατί είναι πολύ χρήσιμες.
Πραγματικά όμως, αυτά τα Arai είναι λίγο περίεργα σε αυτό το τομέα. Έχω δει SHOEI και NOLAN που απασφαλίζουν την ζελατίνα σε 2''. Τέλος πάντων !!
Ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες, γιατί είναι πολύ χρήσιμες.
Πραγματικά όμως, αυτά τα Arai είναι λίγο περίεργα σε αυτό το τομέα. Έχω δει SHOEI και NOLAN που απασφαλίζουν την ζελατίνα σε 2''. Τέλος πάντων !!
Και στα shark η διαδικασία είναι γελοία.
2 κουμπάκια σε κάθε πλευρά πατάς και κλακ βγήκε η ζελατίνα
Έχω και εγώ Arai φίλε και δυστυχώς δεν είναι τόσο απλή η κίνηση, όσο φαίνεται. Το πρόβλημα περισσότερο εντοπίζεται τη στιγμή που βάζεις τη ζελατίνα. Το γεγονός ότι δεν βλέπεις εσωτερικά το μηχανισμό αλλά τη τοποθετείς στο περίπου και "πιέζεις " τόσο τη ζελατίνα όσο και το μηχανισμό του αυτιού είναι λίγο ψυχοφθόρο. :sick:
schumacher_
30/08/2006, 22:30
Καλά, εγώ αύριο θα πάω από ένα μαγαζί πάντως να το κοιτάξει κάποιος, γιατί δεν έχει μπει καλά η ζελατίνα μου φαίνεται... :D :D
Πώς γίνεται να ανοιγοκλείνει κανονικά, αλλά το κούμπωμα τις ζελατίνας (αυτό που έχει μπροστά-αριστερά, για να μην ανοίγει) να κουμπώνει πιο δύσκολα απ'ότι πριν? Λογικό δεν είναι να το έχω στραβοβάλει?
Τεσπα... βαριέμαι να το σκεφτώ και πολύ, θα βγω καμιά βολτίτσα στη δροσιά γιατί έχω πήξει μέσα στο σπίτι...
Αν κινείται ελεύθερα πάνω κάτω και φαίνεται ότι εφαρμόζει σωστά(λίγο πριν κλήσει) στο μαύρο λαστιχάκι(που έχει για να μην μπαίνει νερό) που έχει γύρω γύρω στο άνοιγμα του προσώπου, τότε είσαι εντάξει. Το ότι είναι σκληρό το κούμπωμα, είναι φυσιολογικό γιατί έχεις βάλει καινούργια ζελατίνα. Θα γίνει λίγο πιο μαλακό το κούμπωμα μετά από αρκετά ανοιγοκλησίματα της ζελατίνας. :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από zolotas
COPRENDE????????
Πραγματικα τον ειδα να το κανει σ'αυτο τον χρονο.
Αυτο που πιστευω οτι φοβιζει ειναι οτι καθ'ολη την συντομη διαδικασια ακουγονται κατι ΚΛΑΚ,ΚΛΟΥΚ,που νομιζεις οτι σπανε διαφορα.
Φανηκε παντως απιστευτα απλο.
schumacher_
31/08/2006, 00:12
Αν κινείται ελεύθερα πάνω κάτω και φαίνεται ότι εφαρμόζει σωστά(λίγο πριν κλήσει) στο μαύρο λαστιχάκι(που έχει για να μην μπαίνει νερό) που έχει γύρω γύρω στο άνοιγμα του προσώπου, τότε είσαι εντάξει. Το ότι είναι σκληρό το κούμπωμα, είναι φυσιολογικό γιατί έχεις βάλει καινούργια ζελατίνα. Θα γίνει λίγο πιο μαλακό το κούμπωμα μετά από αρκετά ανοιγοκλησίματα της ζελατίνας. :wave2:
Όχι, εγώ προσωπικά το δοκίμαζα απλά για να δω πώς μπαινοβγαίνει η ζελατίνα... την ίδια ξαναέβαλα πάνω στο κράνος, γι αυτό μου φάνηκε περίεργο το ότι κουμπώνει πιο δύσκολα τώρα... :eyepop:
:bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry:
εχω βαλει τα κλαματα απο την συγκινηση.παιδια τι να πω κερναω σουβλακια.το κρανος δεν μου ηρθε ακομη γιατι δεν υπηρχε κατω.
μου ηρθε η ζελατινα ομως και ειχα μεγαλη απορια
ευχαριστω:wave2:
δυστυχώς δεν έχω καταφέρει ακόμα να βάλω την νέα ζελατίνα την αρχική την έβγαλα εύκολα αλλα στο να βάλω παιδεύομαι ώρα και tpt. το manual δεν είναι κατατοπιστικό καθόλου. δηλαδή άντε τώρα πρέπει αν τρέχω σε κατάστημα αράι να μου αλλάξει ζελατίνα? δεν πάμε καλά.....
pissaman
15/11/2006, 22:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από MOZART
ξερει κανενας πως αλλαζουμε την ζελατινα με κανω καμια λαλαλκια και το σπασω?
Αν βρεθείς από τα μέρη μου, έλα να στην αλλάξω εγώ! ;)
Σε λίγο θα σου στείλω και το email που λέγαμε! ;)
nikos force
16/11/2006, 00:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από pissaman
Αν βρεθείς από τα μέρη μου, έλα να στην αλλάξω εγώ! ;)
Σε λίγο θα σου στείλω και το email που λέγαμε! ;) αν μπειτε στο σαιτ(το αμερικανικο μου φαινεται) της αραι εχει βιντεο για αυτο το πραγμα. και εγω τα ιδια ζορια τραβαγα αλλα μολις συνηθησεις τους ηχουσ δε θα δυσκολευσαι τοσο
schumacher_
16/11/2006, 00:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos force
αν μπειτε στο σαιτ(το αμερικανικο μου φαινεται) της αραι εχει βιντεο για αυτο το πραγμα. και εγω τα ιδια ζορια τραβαγα αλλα μολις συνηθησεις τους ηχουσ δε θα δυσκολευσαι τοσο
Σωστός! Κι εγώ την έχω βγάλει 2-3 φορές εδώ και 2-3 μήνες που έχω το κράνος και έχω συνηθίσει πλέον τα κρατς και κρουτς... την πρώτη φορά είχα πάει να λιποθυμίσω!! :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
pissaman
16/11/2006, 07:39
την πρώτη φορά ήμουν έτοιμος για χαρακίρι....
μετά, συνήθισα την αίσθηση...
του μαχαιριού στην κοιλιά μου! ;):lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Αν ακολουθήσετε ΑΚΡΙΒΩΣ τις οδηγίες στο βιβλιαράκι της ARAI, δεν θα έχετε ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα.
Προσωπικά αλλάζω την ζελατίνα 3-4 φορές καθημερινά, ανάλογα με την διάθεσή μου και την ώρα της ημέρας. :wave2:
Προσωπικά την αλλαγή την κάνω όπως δείχνει στις οδηγίες χρησιμοποιόντας ΠΑΝΤΑ τραπέζι και με το κράνος στραμμένο με το πίσω μέρος προς εμένα.
Υπάρχει pdf αρχείο στο site της arai.com,Europe πας downloads και κατεβάζεις το manual.
Ειλικιρινά πάντος μετά από 3-4 φορές που έκανα την διαδικασία προσωπικά πάντα μου φαίνεται πολύ πιό εύκολη από ότι στα άλλα μου κράνη. :wave2:
Ερωτηση για οσους αλλάζουν ζελατινες μεσα στη μέρα, που την κουβαλάτε τη δεύτερη? Χυμα στη μπαγκαζιέρα ? Υπάρχει κανενα ειδικό κουτάκι που να μπαινει ωστε και να πιεστει λιγο να μη χαραχτεί ? Εγω τη βαζω στη μπαγκαζιέρα αλλα αν έχω κι άλλα πράγματα μεσα φοβάμε μη γρατζουνιστεί απο την πίεση...
τελικά πήγα σε ένα κατάστημα και μου την κάνανε την αλλαγή. αλλα θα κοιτάξω και το βιντεάκι που λέτε. μέσο manual δεν βοηθήθηκα. ευχάριστο
sapila racing
04/04/2007, 10:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από VANDA
:(
Τι έγινε? Ακόμα πρόβλημα με την ζελατίνα??
Ρε παιδιά είναι πολύ απλό, ακόμα και αν δεν καταλαβαίνετε το manual αν σας δείξει κάποιος μια φορά τελείωσε το θέμα μια για πάντα. :confused:
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Τι έγινε? Ακόμα πρόβλημα με την ζελατίνα??
Ρε παιδιά είναι πολύ απλό, ακόμα και αν δεν καταλαβαίνετε το manual αν σας δείξει κάποιος μια φορά τελείωσε το θέμα μια για πάντα. :confused:
Μισή ώρα προσπαθούσα χθες να βγάλω τη ζελατίνα. Διάβασα το manual, διάβασα το thread, σήκωσα τέρμα πάνω τη ζελατίνα, σήκωσα τα αυτάκια, ακούστηκε το "κρακ", αλλά ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ! Σε μια από τις προσπάθειες, ο ήχος ακούστηκε με το που πήγα πάνω τη ζελατίνα και μετά τα αυτάκια δεν πήγαιναν άλλο πάνω και τρίζανε.... Τέλος πάντων η ζελατίνα δε βγήκε ποτέ. Τουλάχιστον δεν την έσπασα και ανεβοκατεβαίνει κανονικά. :dizzy:
sapila racing
04/04/2007, 11:00
Μισή ώρα προσπαθούσα χθες να βγάλω τη ζελατίνα. Διάβασα το manual, διάβασα το thread, σήκωσα τέρμα πάνω τη ζελατίνα, σήκωσα τα αυτάκια, ακούστηκε το "κρακ", αλλά ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ! Σε μια από τις προσπάθειες, ο ήχος ακούστηκε με το που πήγα πάνω τη ζελατίνα και μετά τα αυτάκια δεν πήγαιναν άλλο πάνω και τρίζανε.... Τέλος πάντων η ζελατίνα δε βγήκε ποτέ. Τουλάχιστον δεν την έσπασα και ανεβοκατεβαίνει κανονικά. :dizzy:
Ρε συ ειναι πολύ απλό, αρκεί να το ξέρεις...
Σηκωνεις την ζελατίνα τέρμα πάνω, και αυτομάτως τα αυτακια εμφανίζονται. Τα σηκώνεις και τα 2 προς τα πάνω και κάνουν κλακ.
Τραβας την ζελατίνα προς τα πάνω μια απο την μια απο δεξιά και μια απο αριστερά και λίγο περιστροφικά και βγαίνει με την μία.
Απλα μην το φοβάσαι, δεν θα σπάσει..
Για να την βάλεις απλά βάζεις τις άκρες της ζελατίνας στις εσοχες των πλαινών και σπρώχνεις προς τα μέσα.
Με το που θα μπει κάνει κλακ το αντπίσοιχο αυτάκι.
Δεν εχεις κάποιον να σου δείξει live πως γίνεται?
Τι να πω, αν δεν τα καταφέρεις πάλι και δεν εχεις κανέναν να σου δείξει , μπορώ να σου το δείξω εγω.
στείλε πμ. :wave2:
Λοιπον.
Καθομαστε σε μια καρεκλα και βαζουμε το κρανος στα ποδια μας και η ζελατινα να κοιταει προς τα εξω,οχι την κοιλια μας.Ανοιγουμε την ζελατινα μεχρι να πεταχτουνε τα καυλιτζεκια εξω.Τα πιανουμε και τα σηκωνουμε τερμα πανω.Τραβαμε πρωτα τη μια μερια (χωρις να φοβηθουμε μια σπασει τιποτα)και μετα την αλλη.Αν το κρανος ειναι καινουργιο η προσπαθεια ειναι μεγαλυτερη.Μαζι με το κρανος μας δωσανε και ενα λαδι σιλικονης βαζουμε λιγο στην αρχη για να δουλεψει η ζελατινα πιο ευκολα.
Μολις την βγαλεις πες μου να γραψω και πως την βαζεις.
Δοκιμασετο με σχετικα αρκετα δυναμη στην αρχη.
:rolleyes:
Σχεδον τα ιδια ειπαμε.:lol:
sapila racing
04/04/2007, 11:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
:rolleyes:
Σχεδον τα ιδια ειπαμε.:lol: Οντως!! :lol:
Vanda, όλο το κόλπο ειναι να μην φοβηθείς οτι θα σπάσει οταν κάνει αυτούς τους ανατριχιαστικούς ήχους. Δεν σπάει, έτσι είναι!!
H.A.Balafoutre
04/04/2007, 13:06
Πάντως κι εγώ ήθελα να καθαρίσω τη ζελατίνα σε ARAI Condor και το είχα πάρει από φόβο να την βγάλω για πρώτη φορά.
Τελικά κοίταξα το φυλλάδιο στο κουτί και σε 2 φάσεις με ηρεμία την έβγαλα τελικά. Σε σχέση με το Shark πάντως καμία σχέση. 2 δεύτερα βάλε-βγάλε.
Πολύ δύσκολος τρόπος. Ακόμη και έμπειρος να είσαι μπορεί να κάνεις το λάθος και να πληρώνεις γ@μησιάτικα 100ευρά για ζελατίνα ή για ότι άλλο.
adam_tsouk
04/04/2007, 22:11
μολις διαπιστωσα οτι ο δημιουργος του θρεντ Λαρισαιος ακομα δεν ξερει να αλλαζει ζελατινες... :rolleyes:
παντως θελει λιγο ζορι το arai.....
Αρχικά δημιουργήθηκε από adam_tsouk
μολις διαπιστωσα οτι ο δημιουργος του θρεντ Λαρισαιος ακομα δεν ξερει να αλλαζει ζελατινες... :rolleyes:
παντως θελει λιγο ζορι το arai.....
οχι απλα ποναω καθε φορα που το κανω.
παντως οταν εφτασα σπιτι την αλλαξα μονος μου.
σε ενα ξενο κρανος θα το αλλαζα χαλαρα :D
Επειδή κάποιος ανάφερε για γ@στ#$$κα :lol: , να έχετε υπ όψιν ότι αν σπάσει κάποιο από τα "αυτιά" του κράνους πωλούνται ζευγάρι. Δεν μπορείτε δηλαδή να αγοράσετε μόνο το αριστερό ή μόνο το δεξί :uplate: .
Έχω βγάλει κάποιες φορές τη ζελατίνα και πιστεύω ότι θέμα ζημιάς της ζελατίνας δεν υπάρχει. Αυτά που μπορεί να σπάσουν είναι τα "αυτιά" (δηλαδή οι θήκες της ζελατίνας).