Σύνδεση

View Full Version : Ψυχολογικα προβληματα συναγερμου ή μπαταρια!

Tommysah
01/09/2006, 04:06
Τις τελευταιες δυο εβδομαδες ο συναγερμος(META LEGOS3) πασχει απο ψυχολογικα προβληματα(ή μηπως ειναι η μπαταρια?) Γινομαι πιο συγκεκριμενος.
Την πρωτη φορα που παρουσιαστηκε το προβλημα μου εκανε τα εξης.Ενω πατουσα το button για να τον ενεργοποιησω δεν αναβαν ουτε τα φλας ουτε εκανε τον σχετικο ηχο.Σκεφτηκα οτι μπορει να εχει πεσει λιγο η μπαταρια μιας και ειχα να παω βολτα καμια βδομαδα.(Μαλλον ειναι καιρος να πω οτι την Ζετα την εχω 2+χρονια και ο συναγερμος μεχρι τωρα δεν ειχε παρουσιασει ποτε προβλημα)Δοκιμαζω να βαλω μπροστα αλλα τιποτα.Ηταν ενεργοποιημενη η αυτοματη ενεργοποιηση(γαμω τις προτασεις,ε!!! :lol: )του συναγερμου η οποια λαμβανει χωρα αυτοματα στην περιπτωση που δεν βαλεις εσυ ο ιδιος το συναγερμο και αποτρεπει την εκκινηση του κινητηρα.Προβληματιζομαι, λεω τι διαολο εδω θα μεινουμε σημερα?!Φερνω το κλειδι Off-On,ξαναπαταω το button επιμονα αρκετες φορες ωσπου καποια στιγμη ακουω ενα πνιχτο ηχο.Η μηχανη μετα πηρε μπροστα ωστοσο οταν παταγα το button o συναγερμος δεν αντιδρουσε.Επειδη βιαζομουνα εφυγα αλλα οταν εφτασα στο προορισμο μου ενεργοποιηθηκε κανονικα.Λεω μπαταρια θα ειναι,μαλλον θα ειχε ξελιγωθει αν και υποψη,μεχρι τωρα δεν ειχα ποτε καμια ενδειξη για κατι τετοιο.(Η μηχανη παντα ητανε "τσακμακι").Την κυκλοφορω περιπου 5 μερες χωρις κανενα προβλημα.Αναγκαστικα εφυγα για διακοπες χωρις να το κοιταξω και ελειψα 6μερες.Οταν γυρισα,ολα καλα.Λεω,μπα δεν ηταν η μπαταρια.Ελα που δεν ηταν ολα καλα ομως. :evil: Υστερα απο κανα δυωρο βολτες ξανα τα ιδια.Off-On εγω το κλειδι μπας και πιασει παλι,τιποτα.Υστερα απο πολλες προσπαθειες να παλι ο πνιχτος ηχος και ω του θαυματος,πηρε.(Το τονιζω,χωρις καμια ενδειξη αδυναμιας της μπαταριας).Σβηνω και παω να ενεργοποιησω τον συναγερμο.Στην ενεργοποιηση ολα οκ.Στην "καπακια" απενεργοποιηση ομως τα φλας αναβοσβησαν 4 φορες(πραγμα που συμφωνα με το manual του συναγερμου υποδηλωνει ασθενη μπαταρια) αντι για μια και ταυτοχρονα το καντραν εκανε κατι σαν το διαγνωστικο ελεγχο που κανει οταν βαζουμε το κλειδι On. :confused: :uplate: :bawl: :a30: :a018: Μενω λακαμας.Ξανα παλι ενεργοποιηση-απενεργοποιηση.Τα ιδια.Ωσπου μετα απο 2-3 φορες(δεν θυμαμαι,τα ειχα παιξει)αποφασισε να φτιαξει.
Και εδω ξεκινανε οι ερωτησεις:
1)Φταιει οντως η μπαταρια ή ειναι ο συναγερμος?
-Αν ειναι ο συναγερμος ειναι εγγυηση γιατι ειναι εφ'ορου ζωης.
-Αν ειναι η μπαταρια την αλλαζω.Ομως τι βαζουμε,μαμα ή κατι αλλο?Αν κατι αλλο,τι και σε τι κοστος?
Αυριο θα παω απο το μηχανικο μου να το κοιταξει αλλα επειδη εχω την εντυπωση οτι δεν ασχολειται με ηλεκτρολογικα περα απο μια μετρηση της μπαταριας εχετε κανενα να μου προτεινετε?
Αυτα,μολις μαθω κατι θα ενημερωσω.
Υ.Γ.1 Καιγομαι να το λυσω το προβλημα αυριο γιατι φευγω για Θεσ/νικη το Σαββατο!(Εξ ου και το ακαταλληλο της ωρας :blush: σε συνδυασμο του οτι ειμαι σε αδεια οποτε ξεσαλωνω!!!!)
Υ.Γ.2 Sorry για το τεραστιο κειμενο αλλα πιστευω οτι επρεπε να τα ξερετε αναλυτικα.
Καληνυχτα ή μαλλον καλημερα!!!! :rotflmao: :lol: :wave2:

emankov
01/09/2006, 15:05
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?postid=449176#post449176

Tommysah
02/09/2006, 03:03
Ευχαριστω πολυ για το link αλλα τελικα μαλλον εφταιγα μια ασφαλεια του συναγερμου.Προς το παρον ολα ok.:wave2:

BARONOS
03/09/2006, 00:10
Εγώ πάλι που εχω τον ιδιο μου συνεβει το εξεις
Ειχα οπλισει κανονικα τον συναγερμο και οταν επεστρεψα δεν μπορουσα να τον αφοπλισω με τιποτα κατα συνεποια δεν μπορουσε να παρει μπροστα η μηχανή γιατι ηταν ενεργοποιημενο το κλειδωμα του κινητηρα ετσι αναγκαστηκα να την παρω στα χερια και να χτυπαει ο συναγερμος,οταν πηγα λιγο πιο κατω ξαναδοκιμαζω και απενργοποιηθικε κανονικα και πηρε μπροστα την αλλη μερα οταν πηγα στο καταστημα που εγινε η τοποθετηση μου εξηγησε οτι εκει που ημουν "κατι" μπερδευε το αντισκανερ του συναγρμου(π.χ. καποιος που ταυτοχρονα απενεργοποιουσε τον δικο του συναγερμο)και διολου απιθανο αφου βρισκομουν στο μικρολιμανο για καφε.Αρχικα μου φανηκε περιεργο και δεν το πιστευα μεχρι που εκανα μια δοκιμη με ενα φιλο που τυχαινει να εχει και αυτός ΜΕΤΑ πατώντας ταυτοχρονα τα μπουτον του συναγερμου ουτε ο ένας οπλιζε ουτε ο αλλος,παρα μονο με μικρή διαφορα στον χρονισμο της οπλισης λειτουργουσε το ιδιο φυσικά γινόταν και στην αφόπλιση.Αυτό επίσης που εμαθα τουλάχιστον για την αφοπλιση ειναι οτι οταν για καποιο λογο δεν λειτουργει τον μπουτον του συναγερμου μπορει να αφοπλιστει απο το κοκκινο καρτελακι που παραδιδεται την ημέρα της τοποθετησης που κανεις συνδιασμους με τον διακοπτη τον κεντρικο αναλογα με τον κωδικο που εχεις,για την ομαλη λειτουργια του ισως να σε βοηθουσε το LED που εχει.παντως μια καμενη ασφαλεια η μια ασφαλεια που δεν κανει καλη επαφη σιγουρα θα μπορουσε να σου δημιουργησει αυτο το προβλημα.:D :D :D :dizzy:

Tommysah
03/09/2006, 16:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από BARONOS
Εγώ πάλι που εχω τον ιδιο μου συνεβει το εξεις
Ειχα οπλισει κανονικα τον συναγερμο και οταν επεστρεψα δεν μπορουσα να τον αφοπλισω με τιποτα κατα συνεποια δεν μπορουσε να παρει μπροστα η μηχανή γιατι ηταν ενεργοποιημενο το κλειδωμα του κινητηρα ετσι αναγκαστηκα να την παρω στα χερια και να χτυπαει ο συναγερμος,οταν πηγα λιγο πιο κατω ξαναδοκιμαζω και απενργοποιηθικε κανονικα και πηρε μπροστα την αλλη μερα οταν πηγα στο καταστημα που εγινε η τοποθετηση μου εξηγησε οτι εκει που ημουν "κατι" μπερδευε το αντισκανερ του συναγρμου(π.χ. καποιος που ταυτοχρονα απενεργοποιουσε τον δικο του συναγερμο)και διολου απιθανο αφου βρισκομουν στο μικρολιμανο για καφε.Αρχικα μου φανηκε περιεργο και δεν το πιστευα μεχρι που εκανα μια δοκιμη με ενα φιλο που τυχαινει να εχει και αυτός ΜΕΤΑ πατώντας ταυτοχρονα τα μπουτον του συναγερμου ουτε ο ένας οπλιζε ουτε ο αλλος,παρα μονο με μικρή διαφορα στον χρονισμο της οπλισης λειτουργουσε το ιδιο φυσικά γινόταν και στην αφόπλιση.Αυτό επίσης που εμαθα τουλάχιστον για την αφοπλιση ειναι οτι οταν για καποιο λογο δεν λειτουργει τον μπουτον του συναγερμου μπορει να αφοπλιστει απο το κοκκινο καρτελακι που παραδιδεται την ημέρα της τοποθετησης που κανεις συνδιασμους με τον διακοπτη τον κεντρικο αναλογα με τον κωδικο που εχεις,για την ομαλη λειτουργια του ισως να σε βοηθουσε το LED που εχει.παντως μια καμενη ασφαλεια η μια ασφαλεια που δεν κανει καλη επαφη σιγουρα θα μπορουσε να σου δημιουργησει αυτο το προβλημα.:D :D :D :dizzy:

Φιλε ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες,ειναι πολυ χρησιμες.Ειδικα αυτη με την ταυτοχρονη οπλιση/αφοπλιση δεν το ηξερα.Για τον κωδικο το ηξερα για αυτο και δεν αγχωνομουνα ιδιαιτερα μηπως με αφησει καπου.Οσο για την ασφαλεια δεν ηταν καμενη απλα ειχαν χαλαρωσει οι υποδοχες της με αποτελεσμα να μην κλεινει παντα κυκλωμα.Ειναι μια που βρισκεται στο χωρο της μπαταριας χρωματος μπλε.Για να ξερεις σε περιπτωση που σου συμβει τιποτα παρομοιο.Γεια χαρα!!