PDA

View Full Version : ... πως σβήνουν τα φώτα στο 650?

liberto
01/09/2006, 08:28
:blush: :blush: :blush: ... μάλλον ξεχάσαν να μου βάλουν διακόπτη για να κλείνουν τα φώτα οι Ιάπωνες....:blush: :blush: :blush:

Leipsippos
01/09/2006, 08:35
Μηπως ειναι οι νεες ευρωπαϊκες οδηγιες που προβλεπει ολες οι μηχανες να εχουν μονιμα αναμενα τα διασταυρωσης και για αυτο δεν εχει διακοπτη; Μηπως λεω!

RTFM (αν και δε νομιζω να λεει οτι ΔΕΝ εχει διακοπτη γιατι απλα ΔΕΝ εχει για να το πει :lol: :lol:) Αντε και καλες βολτες!!:beer:

Vezouvios
01/09/2006, 08:49
Καλα τι λες τωρα?????
Εχει!!!
κοιτα ευθεια στο τιμονι!!
Καπου στο κεντρο του τιμονιου,εχει μια σχισμη!!!
Ναι εκει στην κλειδαρια!!!
Γυρνα το κλειδι στο off!!
Eκλεισαν τα φωτα?????
Ειδες που εχει τελικα!!!!:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :wave2: :beer:

liberto
01/09/2006, 08:53
χωρίς πλάκα τώρα... δεν σβήνουν τα φώτα?

MIKE_16V
01/09/2006, 08:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από liberto
χωρίς πλάκα τώρα... δεν σβήνουν τα φώτα?

Εδω και χρονια, τα φωτα ειναι μονιμως αναμενα, λογω "νεων" κανονισμων της Ε.U.

liberto
01/09/2006, 08:56
fcku!! οκ. ευχαριστώ για την άμεση απάντηση

Vezouvios
01/09/2006, 08:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από MIKE_16V
Εδω και χρονια, τα φωτα ειναι μονιμως αναμενα, λογω "νεων" κανονισμων της Ε.U.
πραγμα ομως που δεν εφαρμοζετε απο καποιες εταιριες σε ολα τα μηχανακια τους,,αλλες το κανουν σε ορισμενα μηχανακια!!
Αν και το θεωρω λογικο αυτο!!
Να χαμε να λεγαμε!

και τελικα ναι δεν εχει διακοπτη!!
Αν τωρα θελεις να τα κλεινεις πηγαινε σε εναν ηλεκτρολογο να σου βαλει διακοπτη!!
Παντως δεν στο συνιστω!

costas81
01/09/2006, 15:06
αν απλα θες εκει που δουλευει η μηχανη να σβησουν τα φωτα για μερικα δευτερολεπτα μπορεις να πατησεις το κουμπι της μιζας το οποιο ανηγει το κυκλωμα και σβηνουν τα φωτα!
Αυτο αρκει να μην πατησεις συμπλεκτη γιατι τοτε θα δωσει και η μιζα και αν εχει και καποιες στροφες η μηχανη παιζει και να την καψεις!

Respect
03/09/2006, 07:06
Θυμάμαι πάντως όταν είμουν πιτσιρικάς, που οι παλιοί έτσι και βλέπαν κάποιον με μηχανή και αναμένα φώτα την ημέρα, του φώναζαν...ΚΑΜΙΚΑΖΙ...ΟΥΟΥ... :lol:

lammadin
03/09/2006, 18:00
Εγω παντως καθε φορα που βλεπω πιτσιρικαδες που δεν εχουν φωτα στα παπια τους μου ερχεται να σταματισω και να τους δωσω λεφτα να πανε να βαλουν μια λαμπα...
Αυτοι ειναι πραγματικοι καμικαζι γιατι δεν τους βλεπει κανεις...

costas81
04/09/2006, 10:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από lammadin
Εγω παντως καθε φορα που βλεπω πιτσιρικαδες που δεν εχουν φωτα στα παπια τους μου ερχεται να σταματισω και να τους δωσω λεφτα να πανε να βαλουν μια λαμπα...
Αυτοι ειναι πραγματικοι καμικαζι γιατι δεν τους βλεπει κανεις...

+1000

PanVas
08/09/2006, 13:25
Κι αν με το κατάλληλο κύκλωμα και τον απαραίτητο διακόπτη, διακόπταμε την παροχή στην μία από τις δύο λάμπες για την μέρα και το βραδάκι ανάβαμε και τις δύο?

Δεν θα βοηθούσαμε και στην διάρκεια ζωής της μπαταρίας?

Για καθόλου αναμμένα φώτα την ημερά δεν το συζητάω ούτε εγω. Αλλά για μία από τις δύο λάμπες, ποια η άποψη σας?

Το έχει δοκιμάσει κανείς? Υπάρχει ηλεκτρολόγος έμπειστος και καλός φίλος που θα έκανε καθαρή δουλειά?

kakofonixx
08/09/2006, 17:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από PanVas
Κι αν με το κατάλληλο κύκλωμα και τον απαραίτητο διακόπτη, διακόπταμε την παροχή στην μία από τις δύο λάμπες για την μέρα και το βραδάκι ανάβαμε και τις δύο?

Δεν θα βοηθούσαμε και στην διάρκεια ζωής της μπαταρίας?
Τι σχεση εχει η μπαταρια?
Απο τη στιγμη που δουλευει ο κινητηρας τα ηλεκτρικα παιρνουν ρευμα απο το δυναμο ;)

Τωρα αν θες να σου βαλει χερι καποιος ανιδεος στην καινουρια σου μηχανη, και μαλιστα χωρις να εχει καποιο προβλημα.....
Τι να πω... καντο :rolleyes: :rolleyes:

lammadin
09/09/2006, 10:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από PanVas

Δεν αξιζει ουτε τον κοπο αλλα ουτε και τα χρηματα, μια λαμπα ειναι αν καει παιρνεις αλλη σιγα το πραγμα...
Ασε που στο δικο (dl 650) απο τον φλεβαρη δεν εχει χρειαστει να αλλαξω καμια λαμπα γενικα.Αν καιγονται με τετοιο ρυθμο σιγουρα δε μπορει να θεωρηθει μεγαλο εξοδο για την καλη μας...

και +1 στον kakofonixx...
:wave2:

950dim
09/09/2006, 11:16
Re: ... πως σβήνουν τα φώτα στο 650?

Βημα α)Λοιπον,στηνεις τη μηχανη στο διπλο σταντ,αν δεν υπαρχει στο μονο.
Βημα β)Ανοιγεις το διακοπτη.
Βημα γ)Πηγαινεις στο εμπρος μερος της μηχανης,πλησιαζεις το κεφαλι σου στους προβολεις,παιρνεις βαθια ανασα και φυσας σταθερα με δυναμη μεχρι να σβησουν...

Αν οχι,δοκιμασε ξανα τα σταδια β και γ!

ΓΙΑΤΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙΣ ΤΑ ΦΩΤΑ;;;Φοβασαι μην σου ερθει η ΔΕΗ ενα σωρο λεφτα;;;

Ελπιζω να μη παρεξηγηθεις φιλε ε;;Απορω ομως γιατι ψαχνεστε;;
Πηρες ενα καινουργιο μηχανακι και θελεις να του βγαλεις τα ¨ματια¨;Κι αν ο Σουπερντουπερ μαστροΜπαμπης σου κανει καμια στραβη;

Δεν περιεχει ειρωνεια το μηνυμα μου,απλα ειναι οχι απλως ασκοπο αυτο που ρωτας μα κι επικινδυνο!!!
Και μ’αρεσει που ψαχνουν κι οι υπολοιποι τροπο να σβησουν τη μια λαμπα....
Θα τρελαθουμε...
οεο

liberto
09/09/2006, 14:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από 950dim

Θα τρελαθουμε...
οεο

... καλά μη τρελένεσαι... για μια λάμπα που δεν σβήνει

beholder
09/09/2006, 21:18
Υποθετω οτι ο φιλος liberto ρωτησε απλως γιατι δεν ηξερε αν εχει διακοπτη Οχι οτι θελει να σβηνει τα φωτα.

Τωρα γιατι τοσος ντορος για μια λαμπα οπως λεει και ο kakofonixx παραπανω και εγω δεν το καταλαβαινω
Ειλικρινα υπαρχει κατοχος καινουργιας μηχανης που θα αρχισει να τρυπαει για διακοπτες γιατι? Για να σβηνει τη μια λαμπα????

οεο ειναι τρελλοι οι VSTROMADES τελικα...:a24: :a24: :a24:

Παρεπιπτοντως μεχρι τωρα εγω τουλαχιστον δεν εχω δει στο δρομο VSTROM με καμμενη λαμπα εν αντιθεση με τα TDM που τα περισσοτερα κυκλοφορανε σαν το κυκλωπα με τη μια λαμπα καμμενη

THEOD
09/09/2006, 21:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από beholder
Παρεπιπτοντως μεχρι τωρα εγω τουλαχιστον δεν εχω δει στο δρομο VSTROM με καμμενη λαμπα εν αντιθεση με τα TDM που τα περισσοτερα κυκλοφορανε σαν το κυκλωπα με τη μια λαμπα καμμενη

Φάουλ ... :nono:
Στα TDM εκ κατασκευής στην μεσαία σκάλα ανάβει ΜΟΝΟ η μια λάμπα όπως και στα 600Φείζερ 04-06.... :cool:

Ένας από τους λόγους που είχα μετατρέψει το 600άρι Φείζερ ώστε να ανάβουν και οι 2 σκάλες είναι γιατί είχα βαρεθεί τους τύπους στον δρόμο που μου κάναν νόημα ότι...μου έχει καεί η μια λάμπα...:lol:

kakofonixx
10/09/2006, 16:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
Ένας από τους λόγους που είχα μετατρέψει το 600άρι Φείζερ ώστε να ανάβουν και οι 2 σκάλες είναι γιατί είχα βαρεθεί τους τύπους στον δρόμο που μου κάναν νόημα ότι...μου έχει καεί η μια λάμπα...:lol:
Φανταζομαι κολλησες το διακοπτη του σινιαλου του προβολεα με τσιχλα για να μενει παντα στο on, ε? ε?
:rotflmao: :rotflmao:

THEOD
10/09/2006, 21:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από kakofonixx
Φανταζομαι κολλησες το διακοπτη του σινιαλου του προβολεα με τσιχλα για να μενει παντα στο on, ε? ε?
:rotflmao: :rotflmao:

Αυτό σηκώνει ..."φατούρο"....:rotflmao:

beholder
10/09/2006, 21:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
Φάουλ ... :nono:
Στα TDM εκ κατασκευής στην μεσαία σκάλα ανάβει ΜΟΝΟ η μια λάμπα όπως και στα 600Φείζερ 04-06.... :cool:
lol:

Οσο ζω μαθαινω Ομολογω οτι δεν το ηξερα αυτο. Θεωρουσα δεδομενο οτι ητανε καμμενη και δεν εκανα ποτε το κοπο να ρωτησω...:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

harlek
10/09/2006, 21:40
Οσο ζω μαθαινω Ομολογω οτι δεν το ηξερα αυτο. Θεωρουσα δεδομενο οτι ητανε καμμενη και δεν εκανα ποτε το κοπο να ρωτησω...:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Το φαινόμενο "του μονόφθαλμου" αποτελεί μάλλον τον κανόνα στις μηχανές! Μία από τις λίγες εξαιρέσεις, που στη μεσσαία σκάλα ανάβουν και οι δυο λάμπες, αποτελεί το V-Strom.

costas81
11/09/2006, 09:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από harlek
Το φαινόμενο "του μονόφθαλμου" αποτελεί μάλλον τον κανόνα στις μηχανές! Μία από τις λίγες εξαιρέσεις, που στη μεσσαία σκάλα ανάβουν και οι δυο λάμπες, αποτελεί το V-Strom.

όχι μονο......

:nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono:

lammadin
11/09/2006, 16:37
Αυτο με την οδηγια της Ε.Ε. για να αναβει μονο η μια λαμπα δε μπορω να το καταλαβω.Ασ μου το κανει λιανα καποιος...:a24:

Και αφου ειναι κανονισμος απο την Ε.Ε. γιατι το στρομα και δεν ξερω κι εγω και ποιο αλλο την εχουν σκαπουλαρει..;

ε; γιατι..;:confused:

Tropeas
11/09/2006, 16:56
Δεν είναι οδηγία για να ανάβει η μια λάμπα,
αλλά για να ανάβει η μεσαία σκάλα!
και η μεσαία σε αυτά είναι και στα δύο κάτοπτρα,
μάλιστα σε αυτά τα κάτροπτα η suzuki (τουλάχιστον σε SV, και Vstrom) ενω μπροστά δεν ενώνονται εσωτερικά στην μέση κατευθύνουν απο το ένα κάτοπτρο στο άλλο φως και έχουν (λένε) κάποιο έξτρα κέρδος φωτισμού... και γωνίας.
Το ξέρατε ότι το SV έχει τα δυνατότερα και καλύτερα φώτα στην κατηγορία του, με μόνο κοντινό το φερινκάτο Fazer?;)

harlek
11/09/2006, 17:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από costas81
όχι μονο......

:nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono:

Ε, είπα, μια από τις λίγες εξαιρέσεις. Δεν είπα η μοναδική.

Trasher
11/09/2006, 21:54
Paidia gia sas,

sas grafo apo to germaniko V-Strom Forum. Eimai "Moderator" kai ipefthinos gia ta themata giro apo ta Hlektrika.

To na mpei diakoptis kai ena Relais den einai diskolo - ean Xereis pou kai pos. Diatheto ena Sxediagrama (Excel) me oles tis aparetites plyrofories pano sto thema afto.
Mporo na sas to steilo, alla prepei na Brethi kapios na to metafrasi sta ellinika.

....perimeno apantisi....

izaxa@otenet.gr
08/10/2006, 22:17
OΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΛΕΝΕ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΝΑΜΕΝΑ ΦΩΤΑ ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΨΑΧΝΗΣ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΤΗ

nickmavros
09/10/2006, 10:04
Παιδιά απ'ότι ξέρω τα αναμένα φώτα κάνουν κακό στη μπαταρία.
Η μπαταρία φορτίζει από κάποιες στροφές και πάνω (2500-3000 αν δεν κάνω λάθος) έτσι όταν είσαι στο ρελαντί (πολύ συχνά μέσα στην πόλη, διότι σταματάς στα φανάρια) έχεις μόνο κατανάλωση της μπαταρίας...
Άσε που κ μία μιζιά ξοδεύει αρκετή μπαταρία...
Το καλό με το Vstrom είναι ότι έχει 11άρα μπαταρία η οποία είναι αρκετά μεγάλη.

Άσχετο αλλά αυτό που είναι μεγάλη βλακεία κ άχρηστο :a28: είναι το φώτα parking. Ήδη μου έμεινε μία φορά από μπαταρία επειδή όταν κλέιδωσα το τιμόνι μπήκε καταλάθος στο parking...και δε νομίζω να είμαι ο μόνος.

Trasher
09/10/2006, 11:00
To thema den einai ti lene i evropaii. To thema einai ti einai praktiko! Den milame na odigis me swista ta fota. Afto einai kai thema asfalias.

Yparxoune omos stigmes, pou pithanon prepei na kaneis kati stin mixani me anoixto ton geniko diakopti. Gia pote adiazi i mpataria oute tha katalawis. Akriwos gia teties stigmes einai kala na exeis enan diakopti gia to fos.

Trasher

Vezouvios
09/10/2006, 15:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από Trasher
To thema den einai ti lene i evropaii. To thema einai ti einai praktiko! Den milame na odigis me swista ta fota. Afto einai kai thema asfalias.

Yparxoune omos stigmes, pou pithanon prepei na kaneis kati stin mixani me anoixto ton geniko diakopti. Gia pote adiazi i mpataria oute tha katalawis. Akriwos gia teties stigmes einai kala na exeis enan diakopti gia to fos.

Trasher

Η καλυτερα μια συμβαση με την οδικη βοηθεια!!!!:wave2: :rotflmao:

Και μια παρακληση,,σε παρακαλω να γραφεις με ελληνικους χαρακτηρες γιατι μας δυσκολευεις!!!

Πειτε OXI στα greekenglish!

Respect
09/10/2006, 19:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από Vezouvios

Και μια παρακληση,,σε παρακαλω να γραφεις με ελληνικους χαρακτηρες γιατι μας δυσκολευεις!!!

Πειτε OXI στα greekenglish! Ω, ναι...:a55: :a53: δηλ. όχι... :lol: :lol:

giorgosxristou
02/12/2007, 21:16
Πρώτα από όλα θέλω να διευκρινίσω πως η ασφάλεια είναι το πρώτο πράγμα που έχει προτεραιότητα ,αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν έχουμε κέρδος στην ισχύ και μείωση στην κατανάλωση βενζίνας με σβησμένα φώτα, αυτό το λέω γιατί μια γεννήτρια-δυναμό (το ίδιο πράγμα είναι) όταν παράγει έργο απαιτεί μια άλφα δύναμη ώστε να δώσει αποτέλεσμα, επομένως όταν είναι αναμμένα τα φώτα (νομίζω καθόλου αμελητέα κατανάλωση) για να παράγει έργο απορροφά ισχύ από των κινητήρα , δεν γνωρίζω αν αυτή η ισχύς είναι αμελητέα η αξιοσημείωτη.

THEOD
02/12/2007, 22:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από giorgosxristou
Πρώτα από όλα θέλω να διευκρινίσω πως η ασφάλεια είναι το πρώτο πράγμα που έχει προτεραιότητα ,αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν έχουμε κέρδος στην ισχύ και μείωση στην κατανάλωση βενζίνας με σβησμένα φώτα, αυτό το λέω γιατί μια γεννήτρια-δυναμό (το ίδιο πράγμα είναι) όταν παράγει έργο απαιτεί μια άλφα δύναμη ώστε να δώσει αποτέλεσμα, επομένως όταν είναι αναμμένα τα φώτα (νομίζω καθόλου αμελητέα κατανάλωση) για να παράγει έργο απορροφά ισχύ από των κινητήρα , δεν γνωρίζω αν αυτή η ισχύς είναι αμελητέα η αξιοσημείωτη.

Ρε φίλε μου...στα σοβαρά πιστεύεις ότι η απώλεια των 110watt (ή αλλιώς 0,145 ΗΡ) από τους αναμμένους προβολείς είναι αυτή που σου στερεί τα γκάζια ή σε κάνει να καταναλώνεις περισσότερη βενζίνη ???
Ας σοβαρευτούμε λίγο....

giorgosxristou
03/12/2007, 06:58
κάτσε ρε κουμπάρε ,
"αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι..." - "δεν γνωρίζω αν αυτή η ισχύς είναι αμελητέα η αξιοσημείωτη..."
θες να σου εξηγήσω την σημασία της ερώτησης ή τώρα την κατάλαβες?

Lioulios
08/11/2009, 10:55
Καλημερααααααααααα!!!!!!

Ακουστε και αυτο (εγω εχω διακοπτη)

Για τον ιδιο λογο πιστευω που στα νεα αυτ/τα,αν φυγεις χωρις ζωνη ..σου σπαει τα αρ@@@δια
ετσι και για μοτο που εξαγωντε στην Ευρωπη απο Ιαπωνια ,τα φωτα ειναι υποχρεωτικα αναμενα.
Εδω πρεπει να σας πω ,επειδη ταξιδευω λογο..κοπελας στην Πολωνια πολυ συχνα.Εκει αν οποιοδηποτε οχημα κηνειτε χωρις αναμενα τα φωτα (ολο το χρονο)...τρωει γερη κλιση!!!
Στην Σλοβακια συμβαινει το ιδιο ,αλλα 6 μηνες το χρονο(χειμωνα).οταν ημουν Πολωνια
καποια στιγμη κοιταξα αναλυτικα τον καιρο και ειδα οτι την ιδια στιγμη που η ορατοτητα στην κρητη ηταν 10χμ..στην Πολονια ηταν .....150μ!!! πολυ ομιχλη και καταχνια!!!

Τι μπορει να γινει τωρα???
Επειδη μπορει οταν μυζαρεις να σβηνουν αυτοματα τα φωτα ,αυτο δεν ειναι αρκετο!
Διαβασα και πιο πανω οτι πολλες φορες θελεις να κανεις μια ρυθμιση με ανοιχτο διακοπτη
και λογικο ειναι να θες τα φωτα σβηστα.(Το στρωμα εχει τα μεγαλυτερα φωτα στην κατηγορια)
Πας σε ενα μαστορα και σου βαζει ενα διακριτικο διακοπτακι .Εγω το εχω πισω απο το τιμονι.
Εδω ειναι αναλογα την ορεξη του μαστορα.
Οταν εχεις τον διακοπτη ΟΝ ολα κανονικα.Οταν ειναι ΟFF τα φωτα ειναι σβηστα ,αλλα αναβουν τα
δυο πολυ μικρα (αριστερα-δεξια).
Σαν καχυποπτος εγω, εχω μετρησει βαση βιβλιου SUZUKI!! τα ρευματα και ειδαμε οτι με σβηστα φωτα οι ενδηξεις ειναι πιο κοντα στα αναγραφομενα.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΟ ΔΙΑΚΟΠΤΑΚΙ!!.........γνωμη μου ..απο οτι εχω δει.....

THEOD
08/11/2009, 12:28
Για μένα δεν πρέπει ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ να βάλεις διακόπτη για να σβήσεις τα φώτα...όσο και αν πεις ότι το κάνεις για εξαιρετικές περιπτώσεις κάποια στιγμή είτε επειδή το ξέχασες είτε θεώρησες ότι δεν χρειάζεται θα κυκλοφορήσεις με τα φώτα σβηστά...

Ακόμα και αν θεωρήσουμε ότι μένοντας συνέχεια αναμμένα αυτό οδηγεί σε συχνότερη αλλαγή μπαταρίας ή συχνότερες καμμένες λάμπες, το τίμημα είναι ελάχιστο συγκριτικά με το όφελος της αυξημένης ασφάλειας...

Εδώ κυκλοφορούσαμε με ανοικτά τα φώτα όταν σβήνανε, τώρα που από μαμά μένουν αναμμένα θα τα σβήσουμε ???

Lioulios
08/11/2009, 12:54
Χαχαχχα,εχεις δικιο ,ακομα και σε ηλοφφανεια ,καλο ειναι σε μια πορεια να ειναι ανοιχτα.
Εγω παντα ανοιχτα τα εχω .Απλα εχω καιμια αλλη επιλογη!
Και εχεις παλι δικιο που λες οτι μπορει να τα ξεχασει κανεις,αλλλα με την ιδια λογικη
μπορει κανεις να ξεχασει να ελενξει λαδια,να κοιταξει τα τακακια και σε μερικες περιπτωσεις να ξεχασει να βαλει κρανος γιατι .......πεταχτηκε να παρει τσιγαρα...
Καθενας μας εχει την ευθηνη που του αναλογει!
FORUM ειμαστε ,γνωμες ανταλαζουμε.....και αερα στα πανια μας!!!
Παντως εχεις απολυτο ΔΙΚΙΟ!!!

mako
12/11/2009, 16:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από Vezouvios

Πειτε OXI στα greekenglish!

Προσεξες οτι γραφει απο Γερμανια; Μπορει να μην εχει τη δυνατοτητα.-:winka:

lostmember
13/11/2009, 23:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από nickmavros
Παιδιά απ'ότι ξέρω τα αναμένα φώτα κάνουν κακό στη μπαταρία.
Η μπαταρία φορτίζει από κάποιες στροφές και πάνω (2500-3000 αν δεν κάνω λάθος) έτσι όταν είσαι στο ρελαντί (πολύ συχνά μέσα στην πόλη, διότι σταματάς στα φανάρια) έχεις μόνο κατανάλωση της μπαταρίας...
Άσε που κ μία μιζιά ξοδεύει αρκετή μπαταρία...
Το καλό με το Vstrom είναι ότι έχει 11άρα μπαταρία η οποία είναι αρκετά μεγάλη.

Άσχετο αλλά αυτό που είναι μεγάλη βλακεία κ άχρηστο :a28: είναι το φώτα parking. Ήδη μου έμεινε μία φορά από μπαταρία επειδή όταν κλέιδωσα το τιμόνι μπήκε καταλάθος στο parking...και δε νομίζω να είμαι ο μόνος.

αυτο ειναι το προβλημα ειδικα για μενα που το χειμωνα κανω κ μια βδομαδα να το χρησιμοποιησω αφου κυκλοφορω με scooter στο λεκανοπεδιο
ξερει κανεις με ανοιγμενα φωτα ποιος ειναι ο χρονος φορτισης της μπαταριας
(αν εχει ΣΧΕΔΟΝ αδειασει);
η ποσα mah/s επαναφορτιζονται σε πανω απο 2500 στροφες;