PDA

View Full Version : Αερόψυκτο ή Υδρόψυκτο...????

trumpet
02/09/2006, 08:42
Παιδιά καλημέρα σε όλους από Θεσσαλονίκη...

Θα ήθελα, εάν γνωρίζει κάποιος, να μου εξηγήσει τις διαφορές ανάμεσα σε αερόψυκτες και υδρόψυκτες μηχανές (διαφορές στη λειτουργία, πλεονεκτήματα-μειονεκτήματα κλπ)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!:beer:

620
02/09/2006, 09:59
Tha sto dwsw me ena aplo paradeigma gia na katalabeis.
To mo....ni einai ydropsikto.H kolotryp..da aeropsikti.

Kalh tyxh file mou sthn epilogi mixanis elpizw na boithisa.

Boxer
02/09/2006, 10:51
Αρα για να μην κολλησει το πιστονι στον κυλινδρο δεν πρεπει ποτε να ξεχναμε το λιπαντικο.:D

alex14
02/09/2006, 11:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από 620
Tha sto dwsw me ena aplo paradeigma gia na katalabeis.
To mo....ni einai ydropsikto.H kolotryp..da aeropsikti.

Kalh tyxh file mou sthn epilogi mixanis elpizw na boithisa.

:rotflmao: :rotflmao:

Δεν του ειπες ομως τι να προτιμησει τελικα.

Vezouvios
02/09/2006, 11:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από alex14

Δεν του ειπες ομως τι να προτιμησει τελικα.

το ελαιοψυκτο!!!!:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

620
02/09/2006, 12:10
An o theos den eithele na xrhsimopoioume thn kolotryp....da tote to pouli mas tha htan plake.Opote tha ws kai ducatisti tha paw me to aeropsikto.

alex14
02/09/2006, 18:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από 620
An o theos den eithele na xrhsimopoioume thn kolotryp....da tote to pouli mas tha htan plake.Opote tha ws kai ducatisti tha paw me to aeropsikto.

Σωστοοοοοος

Και εγω ως old school gixxeristas θα παω με το αερο(ελαιο)ψυκτο

:wave2:

kostisthegreek
02/09/2006, 21:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από trumpet
Παιδιά καλημέρα σε όλους από Θεσσαλονίκη...

Θα ήθελα, εάν γνωρίζει κάποιος, να μου εξηγήσει τις διαφορές ανάμεσα σε αερόψυκτες και υδρόψυκτες μηχανές (διαφορές στη λειτουργία, πλεονεκτήματα-μειονεκτήματα κλπ)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!:beer:

Λοιπόν, προτού να σου προτείνουνε και καμιά αλλαγή φύλου αυτοί οι παλιογκαμικάζηδες εδώ μέσα πρόσεξε:

Οι αερόψυκτες ψύχονται με τον αέρα ενώ οι υδρόψυκτες με κάποιο υγρό που κυκλοφορεί μέσα στη μηχανή.
Ενα μικρομειονέκτημα που έχουν οι αερόψυκτες είναι ότι ζεσταίνονται λίγο παραπάνω το καλοκαίρι μέσα στη κίνηση.

trumpet
02/09/2006, 21:54
Φίλε kostisthegreek

Ευχαριστώ για τη πληροφορία...

ισχύει ότι τα αερόψυκτα σε γενικές γραμμες βγαζουν λιγότερους ίππους από τα υγρόψυκτα τις ίδιας κατηγορίας?

Κ κάτι άλλο..

Προσανατολιζόμουν στην αγορά ενός Suzuki GS500 το οποίο πλέον έχει εξαντληθεί κ απ'ότι φαίνεται δεν θα ξαναβγεί (εξ ου και η χαμηλή τιμή του τον τελευταίο καιρό), οπότε μάλλον αν αγοράσω καινούργιο θα πάρω το Honda CBF 250, το οποίο είναι αερόψυκτο. Μάλλον θα χρειαστεί να κάνω αρκετές φορές (με το καλό) το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Κέρκυρα. Σε μια τέτοια διαδρομή τι θα έπρεπε να προσέξω με τη συγκέκριμένη μοτοσυκλέτα?:sick:

alex14
03/09/2006, 11:20
Για να μιλισουμε λιγο σοβαρα. Μην σε προβληματιζει το 'αεροψυκτο' ειδικα σε μηχανες με χαμηλη ιπποδυναμη. Η Ελλαδα δεν εχει δα και τοσο ακραιες κλιματολογικες συνθηκες οι οποιες μπορουν να επιρεασουν την λειτουργεια του κινητηρα.

Τα δικα μου μηχανακια ηταν και ειναι ολα αερο(ελαιο)ψυκτα και ποτε δεν ειχαν κανενα προβλημα.
Ενα που ηταν υδροψυκτο (Bandit 400 V ) εσπασε.:D

Παρε αυτο που θες και μην σε απασχολει ο τροπος ψυξης.

ps: το CBF 250 δεν θα το προτεινα για την συγκεκριμενη διαδρομη που το θες. Θελεις τουλαχιστον 500 cc .

trumpet
03/09/2006, 11:53
Απλά φιλαράκο είδα κα τον άλλο τον τρελό που με cbf250 πήγε από Ιταλία Νεπάλ.....

Κι εγώ ψήνομαι για μια 500άρα μοτοσυκλέτα αλλά τα χρήματά μου δεν μου το επιτρέπουν εκτός εάν πετύχω κάτι καλό σε μεταχειρισμένο.

Είσαι από Θεσσαλονίκη? Εάν ναι, μήπως έχεις να μου προτείνεις κάποιο αξιόπιστο μαγαζί με μεταχειρισμένες??:confused:

alex14
03/09/2006, 14:54
Απλά φιλαράκο είδα κα τον άλλο τον τρελό που με cbf250 πήγε από Ιταλία Νεπάλ.....

Κι εγώ ψήνομαι για μια 500άρα μοτοσυκλέτα αλλά τα χρήματά μου δεν μου το επιτρέπουν εκτός εάν πετύχω κάτι καλό σε μεταχειρισμένο.

Είσαι από Θεσσαλονίκη? Εάν ναι, μήπως έχεις να μου προτείνεις κάποιο αξιόπιστο μαγαζί με μεταχειρισμένες??:confused:

Δεν ειμαι απο εκει, αλλα αμα ψαξεις χωρις βιασυνη κατι θα βρεις.

Kizoku
03/09/2006, 15:24
Απλά οι αερόψυκτοι κινητήρες δεν χρησιμοποιούν υγρό-ψυγείο για την ψύξη τους, αλλά τον ίδιο τον ατμοσφαιρικό αέρα και για αυτό ξεχωρίζουν και στη σχεδίασή τους απο τους υδρόψυκτους από τις χαρακτηριστικές ψύκτρες που φέρουν αλλά και την απουσία του ψυγείου.

Πρόβλημα αξιοπιστίας δεν τίθεται καθώς είναι μελετημένες να αποδίδουν την ισχύ τους χωρίς να υπερθερμαίνονται. Απλά αποδίδουν την μέγιστη ισχύ τους σε χαμηλότερες στροφές και συνεπώς αυτή είναι και μειωμένη συγκρινόμενη με ενός υδρόψυκτου ίδιων κυβικών.

trumpet
03/09/2006, 15:30
Άρχισα να ξιλομπαίνω στο κλίμα....!

θαίνκς Kizoku:winka:

Cpt. Haddock
04/09/2006, 08:35

Καλύτερα μεταχειρισμένο και πιο πολλά κυβικά παρά καινούριο και λίγα...

:wave2: :wave2: :wave2:

Μην παρασύρεσαι από τον κάθε τρελο που κάνει ταξίδια...

kostisthegreek
04/09/2006, 21:14
Το καινούριο είναι και αξιόπιστο.
Το μεταχειρισμένο ναι μεν θα είναι περισσότερων κυβικών αλλά σε τι κατάσταση θα είναι? Τι μπορεί να βγάλει στο μέλον?

Το CBF250 αφού στρώσει καλά και με δούλεμα 7-8000 στροφές βγάζει ταξιδάκι. Εξάλλου 100 - 130 χιλιόμετρα πορεία δεν είναι άσχημα.

kalderoom
15/12/2006, 13:34
An kserei kaneis mporei na apantisei stin idia aporia alla sxetika me scooter gzrw sta 125cc?
(skeftomai na parw ena HONDA LEAD.An kai einai asximo einai f8ino!(1630E) );)

OldMan
15/12/2006, 13:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από kalderoom
skeftomai na parw ena HONDA LEAD.An kai einai asximo einai f8ino!(1630E) );)

boris episis na pas stin Kaliopi tin Gavi, stin odo Filis ...

An kai eine asximi einai f8ini ! (15€) :wave2:

possidi
15/12/2006, 13:59
Δεν χρειαζονται ΒΑ, ΜSc και PhD για να καταλαβουμε οτι η υδροψυξη ειναι καλυτερη απ'την αεροψυξη... Γι'αυτο και οι Ducati δε θα γινουν ποτε Honda και παντα θα σταματανε καθε μισαωρο για να κρυωσει ο κινητηρας...χαχα!

Οσον αφορα το νουνι και τον πολο...Ο θεος εκανε το πρωτο υδροψυκτο αρα εκει συνιστα ο κατασκευαστης να μπαινει το πιστονι...Μπορει βεβαια παντα καποιος [αναλογα με τις ταυλες του] να βαζει πιστονια σε αεροψυκτα μερη οπως π.χ. στους πολους...χαχα!

φιλικα παντα,

possidi

gian_nykt
15/12/2006, 14:01
σωστή η ανάλυση....και επιστιμονικά τοποθετιμένη!!

makis206
15/12/2006, 14:10
Κι εγώ θα προτιμήσω το αερόψυκτο

Το υδρόψυκτο απαιτεί αλλαγή υγρών κάθε 2 χρόνια και νάτα τα κερατάκια να φυτρώνουν στο κεφάλι :D

Μετά από δυο χρόνια πάλι το ίδιο και μετά από δυο χρόνια ξαναμανά κι άντε μετά να εξηγήσεις στο σόι γιατί αλλάζεις τις γυναίκες σαν τα πουκάμισα

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

alex14
15/12/2006, 14:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από possidi
Δεν χρειαζονται ΒΑ, ΜSc και PhD για να καταλαβουμε οτι η υδροψυξη ειναι καλυτερη απ'την αεροψυξη... Γι'αυτο και οι Ducati δε θα γινουν ποτε Honda και παντα θα σταματανε καθε μισαωρο για να κρυωσει ο κινητηρας...χαχα!

Οσον αφορα το νουνι και τον πολο...Ο θεος εκανε το πρωτο υδροψυκτο αρα εκει συνιστα ο κατασκευαστης να μπαινει το πιστονι...Μπορει βεβαια παντα καποιος [αναλογα με τις ταυλες του] να βαζει πιστονια σε αεροψυκτα μερη οπως π.χ. στους πολους...χαχα!

φιλικα παντα,

possidi

Ναι, αλλα τα "αεροψυκτα" :winka: προσφερουν μεγαλυτερη ευχαριστηση. Γιαυτο και τα Honda δεν θα γινουν ποτε Ducati.

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

idi
15/12/2006, 14:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από possidi

φιλικα παντα,

possidi

ελα ρε φιλε φτασαμε στο 2007 και δεν μπορει η ducati να φτιαξει υγροψυχτα.... παλι καλα που εχουμε τη honda να μας δειχνει το δρομο....:rolleyes:

perastikos
15/12/2006, 20:33
Εγώ πάλι με το που είδα τον τίτλο νόμιζα ότι μιλάμε για κουτί υπολογιστή :lol:

Λέω και εγώ έφτασε τόσο γρήγορα στις 2 σελίδες.... :p

apaleftos
16/12/2006, 22:06
Χωρίς να ξεχωρίζω ή/και να προτιμώ το ένα από το άλλο για το λόγο του ότι το καθένα είναι φτιγμένο για να δουλεύει και να ψύχεται με τον τρόπο του θέλω να πω κάτι που μου είχε πει ένας "παππούς" στο χώρο της μοτο.

"Ο ΑΕΡΑΣ ΟΥΤΕ ΠΑΓΩΝΕΙ ΟΥΤΕ ΒΡΑΖΕΙ...."

Akatanomastos
19/12/2006, 18:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
boris episis na pas stin Kaliopi tin Gavi, stin odo Filis ...

An kai eine asximi einai f8ini ! (15€) :wave2:

old exeis ipotimisei to euro.

ektos kai an xarizeis aploxera tin idoni mono se politeleias (vlepe paparizou, vissi..:rotflmao: )