Σύνδεση

View Full Version : Θα τους δωσω στεγνα

Resistman
08/09/2006, 12:14
Πηρα το 0-300 Σεπτεμβριου.Ωραια μοντελακια ειδα,γουσταρα κτλ. Οταν ομως αρχισα να το κοιταζω προσεκτικοτερα επεσε στην αντιληψη μου κατι αρκετα ασχημο:στις σελιδες 64,71,82,93 οι οδηγοι πανω στις μοτο δεν φορουν εξοπλισμο full αλλα αντι για μποτα σταρακι και βερμαχ και αντι για δερματα ανετο τζινακι.
Το περιοδικο το διαβαζουν μικροι-μεγαλοι και ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ σε ολες τις φωτο οι αναβατες να φορανε ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Δινουνε παραδειγμα καλως η κακως. Μπορει να ειναι οι σουπερ οδηγοι που δεν θα πεσουν ποτε. Δεν τ αμφισβητω αλλα δεν με νοιαζει. Ας κανουν μονοι τους οτι θελουν και να καβαλανε γυμνοι τα μοτορια. Οταν εκτιθεσαι σε φωτο και σε βλεπουν απο καγκουρια μεχρι αγωνιζομενοι οφειλεις σε τετοια θεματα να σαι αψογος.
Κατα τ αλλα το Moto guzzi grsio 1100 με θαμπωσε...

Nostra
08/09/2006, 12:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από Resistman
Οταν εκτιθεσαι σε φωτο και σε βλεπουν απο καγκουρια μεχρι αγωνιζομενοι οφειλεις σε τετοια θεματα να σαι αψογος.

+ 10000000000000000 bravo

Συμφωνώ.... αλλά εδώ κυκλοφορούν περιοδικά μηχανοκίνησης με home or ordered videos με καγκουριές σε δημόσιους δρόμους, κόντρες, τελικιάσματα κλπ.

αλλά από κάπου πρέπει να γίνει η αρχή... οπότε σωστά τα λες...

sniper
08/09/2006, 12:44
Θα στο ξαναπώ.... χαλάρωσε....

το θέμα άλλωστε έχει ξανασυζητηθεί με παρουσίαση μηχανής με τον αναβάτη να φοράει βερμουδα και αθλητικά παπούτσια......

:smokin:

Resistman
08/09/2006, 12:57
Nostra ( μεταξυ μας μ αρεσουν τα βιντεακια αυτα..:D :winka: )

Sniper δεν ηξερα οτι εχει ξανασυζητηθει.Γιατι να χαλαρωσω μαν; Μ αρεσουν και μενα οι ανεσεις ενδεχομενως τα stunts και αλλα τετοια επικινδυνα και ομορφα αλλα δεν ειναι ολες οι στιγμες, οι τοποι, οι συνθηκες καταλληλα για ολα αυτα:wave2:

sniper
08/09/2006, 13:02
Nostra ( μεταξυ μας μ αρεσουν τα βιντεακια αυτα..:D :winka: )

Sniper δεν ηξερα οτι εχει ξανασυζητηθει.Γιατι να χαλαρωσω μαν; Μ αρεσουν και μενα οι ανεσεις ενδεχομενως τα stunts και αλλα τετοια επικινδυνα και ομορφα αλλα δεν ειναι ολες οι στιγμες, οι τοποι, οι συνθηκες καταλληλα για ολα αυτα:wave2:

γιατί ρε φίλε ακόμε δεν πήρες μηχανή κι άρχισες τα "πόσο καιει", "βαζω χέρι στον ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ συντάκτη", "πως να τον πείσω να ηρεμήσει" κλπ κλπ...

Αμα ρε φίλε είναι να σου ανέβει η πίεση κάθε φορά που ασχολείσε με μοτο.... θα κουραστείς γρήγορα....

Resistman
08/09/2006, 13:17
οκ sniper.Απο δω και μπρος δεν θ ανοιγω συζητησεις, μονο θ απαντω και θα διαβαζω παλια ποστ να γουσταρω. Οταν παρω δικια μου μοτο και εχω γραψει 3500 μηνυματα θα το τολμησω. Ευχαριστω για τη φιλοξενια χαλαρε

Nostra
08/09/2006, 13:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
γιατί ρε φίλε ακόμa δεν πήρες μηχανή ....Αμα ρε φίλε είναι να σου ανέβει η πίεση κάθε φορά που ασχολείσε με μοτο.... θα κουραστείς γρήγορα.... άσε που μπορεί να φας και καμιά κλήση...

Απο δω και μπρος δεν θ ανοιγω συζητησεις, μονο θ απαντω και θα διαβαζω παλια ποστ να γουσταρω. Οταν παρω δικια μου μοτο και εχω γραψει 3500 μηνυματα θα το τολμησω.

διάβασε πρώτα πολλά από τα ποστ που αγγίζουν τις ερωτήσεις-παρατηρήσεις-αναζητήσεις-επιλογές που έχεις... δέξου ότι υπάρχουν αναπόφευκτα πολλές και διαφορετικές απόψεις από πάρα πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους και μη ξεφεύγεις από το θέμα σου που είναι η σωστή, ηθική, ασφαλής και με γνώσεις προσέγγιση στον κόσμο και στον χώρο της μοτοσυκλέτας....

δε στη λέει κανείς.... έχε υπομονή και γνώρισε πρώτα το αντικείμενο....

sniper
08/09/2006, 13:26
οκ sniper.Απο δω και μπρος δεν θ ανοιγω συζητησεις, μονο θ απαντω και θα διαβαζω παλια ποστ να γουσταρω. Οταν παρω δικια μου μοτο και εχω γραψει 3500 μηνυματα θα το τολμησω. Ευχαριστω για τη φιλοξενια χαλαρε

δεν κατάλαβες.... είδες; δεν είσαι χαλαρός...
απλά ένας συντάκτης (που οι περισσότεροι είναι αγωνιζόμενοι) μπορεί να πηγαίνει χαλαρά με ασφάλεια και να φοράει κάτι λιγότερο... κινδυνεύει αλλά δικό του θέμα.

Θα έπρεπε να είναι πιο προσεχτικοι - συμφωνουμε σ' αυτό... αλλά το να το γράψεις εδώ μέσα τι κερδίζεις;

Στείλε γράμμα/email διαμαρτυρίας στο 0300....

alex14
08/09/2006, 13:37
Πηρα το 0-300 Σεπτεμβριου.Ωραια μοντελακια ειδα,γουσταρα κτλ. Οταν ομως αρχισα να το κοιταζω προσεκτικοτερα επεσε στην αντιληψη μου κατι αρκετα ασχημο:στις σελιδες 64,71,82,93 οι οδηγοι πανω στις μοτο δεν φορουν εξοπλισμο full αλλα αντι για μποτα σταρακι και βερμαχ και αντι για δερματα ανετο τζινακι.
Το περιοδικο το διαβαζουν μικροι-μεγαλοι και ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ σε ολες τις φωτο οι αναβατες να φορανε ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Δινουνε παραδειγμα καλως η κακως. Μπορει να ειναι οι σουπερ οδηγοι που δεν θα πεσουν ποτε. Δεν τ αμφισβητω αλλα δεν με νοιαζει. Ας κανουν μονοι τους οτι θελουν και να καβαλανε γυμνοι τα μοτορια. Οταν εκτιθεσαι σε φωτο και σε βλεπουν απο καγκουρια μεχρι αγωνιζομενοι οφειλεις σε τετοια θεματα να σαι αψογος.

Γιατι ζοριζεσαι ? Σε πειραξε το οτι δεν ειχαν full εξοπλισμο , ενω ο υπουργος δημοσιας ταξης κυκλοφορει συνεχως ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΝΟΣ και τον δειχνει και η tv. Το 0-300 το διαβαζουν 5-10000 ατομα , την tv την βλεπει ολη η Ελλαδα.:(

:mad:

Electra
08/09/2006, 13:38

Σωστή η παρατήρησή σου. Ως επι το πλείστον τα περιοδικά ειδικού περιεχομένου (όπως τα μοτοσικλετιστικά) προσέχουν την εικόνα που θα βγάζουν στους αναγνώστες και μέλλοντες κατόχους μοτοσικλετών. Η ασφάλεια πάνω απ' όλα!! Είναι και αυτό ένα είδος παιδείας.

Συμφωνώ με τον sniper, το θέμα, ναι, έχει συζητηθεί αρκετές φορές και σίγουρα το καλύτερο θα ήταν να απευθυνόμαστε κατευθείαν εκεί, αφού υπάρχουν και mail αλλά και forum πια στα εν λόγω περιοδικά!

Cheers :beer:

Resistman
08/09/2006, 13:38
οκ.Εκανα μια λεπτομερειακη παρατηρηση νομιζω σωστη μεν ισως λιγο υπερβολικη στο βαθμο που μου ειπατε οσα ισχυουν(αγωνιζομενοι κτλ) .Να διαφωνουμε;;Αμην και ποτε!Καποια θεματα ομως ειναι ωμη φυσικη:η τριβη του δερματος με την ασφαλτο πχ ( μακρυα απο εμας ). Οσο για το mail, κατι θα κανω :wave2:

kostisthegreek
08/09/2006, 20:32
Θα στο ξαναπώ.... χαλάρωσε....

το θέμα άλλωστε έχει ξανασυζητηθεί με παρουσίαση μηχανής με τον αναβάτη να φοράει βερμουδα και αθλητικά παπούτσια......

Εγώ προτιμώ αυτές τις ελαφροντυμένες κοπελίτσες στις εκθέσεις που είναι καβάλα στις μοτο...

:wave2:

SF
08/09/2006, 21:36
Τα ξαναλέγαμε αυτά πριν λίγους μήνες, όταν οι φωτό του Mototriti στις δοκιμές είχαν κάτι παλικάρια τίγκα στο ...Nike κλπ!
:lol: :bawl: :lol:

akaposto
08/09/2006, 23:35
μάλιστα,βρήκαμε τους κάγκουρες.
τι βλέπω εγώ:
σελ.64/κράνος-μπουφάν-πατούμενο all-star
ρε τον μπαγάσα,δεν κρατάει ούτε καν το τιμόνι...φυσικά ούτε λόγος ότι δεν βρισκεται σε δρόμο-το τσιμέντο βγάζει μάτια!
σελ71/δηλαδή άλλο πέσιμο με μπότα touring,άλλο με βερμαχ,δουλευόμαστε μεταξύ μας?
σελ82/ναι φυσικά ο κάγκουρας οδηγεί scooter και φοράει αθλητικά,και να μην ξεχάσω ακουσον-ακουσον φοράει καλοκαιρινό μπουφάν,αντί για δερμάτινο.
σελ93/πάλι σε parking ή μου φαίνεται?

μήπως να κοπούν και οι φωτό με τα σουζίδια?ξέρετε μικροί-μεγάλοι.

και το κερασάκι,
μήπως όταν κάνω ποδήλατο,
να φοράω καμιά ολόσωμη δερμάτινη με κροκόδειλο?

Resistman
09/09/2006, 00:42
Δεν θα μπω στο τρυπακι ν απαντησω για καθε σελιδα.Το ποιντ ειναι εικονα που βγαινει.Τα ειπαμε και πριν.Οσο για το αν ενας αγωνιζομενος ειναι ατσαλακωτος εχω καποιες επιφυλαξεις.

Electra
09/09/2006, 16:13
Η μοτοσικλέτα δε συγχωρεί ούτε αγωνιζόμενους ούτε ερασιτέχνες. Ο εξοπλισμός θα πρέπει να είναι ο κατάλληλος σε κάθε περίπτωση. Όμως η πιτσιρίκα με τη πλατφόρμα και το σκούτερ και ο κάγκουρος με το Duke, την φερμούδα και aKRANOvic δε νομίζω ότι πρώτα διαβάζουν Moto και 0300 και Moto Τρίτη και μετά βγαίνουν στους δρόμους... Η νοοτροπία αυτή έχει δημιουργηθεί από αυτούς που δεν παίρνουν και τόσο σοβαρά τη μοτοσικλέτα και απλά θέλουν να πάνε πιο γρήγορα στη δουλειά τους και το καλοκαίρι να δροσίζουν τη κεφάλα τους χαράζοντας στον άνεμο πορεία!!!

Δε θα δικαιολογήσω κανένα περιοδικό, αντιθέτως πρέπει να δείχνουν συνέχεια πως πρέπει να είναι η σωστή ένδυση ενός αναβάτη. Τώρα αν τέσταρε το 50άρι το scooter και φορούσε Nike.... ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω (έτσι γράφεται? τέσπα)

Over and Out.
:beer:

sonic22
09/09/2006, 17:21
i logkiki tou "thimatos"...

pada ftene kapoioi pio isxiroi gia to xali mou...

ama den exei kapoios mialo na katalavei oti to kefali tou riskarei, den tou ftaiei kamia diafimisi/fwto/arthro/dvd...

en kataklidi...

periodiko agwrasate... oxi enxeiridio... :winka:

(fadazomai gia to JACKASS ti exeis na peis.. :dizzy: :hypnotize :look: )

SUPERMARIO
09/09/2006, 17:34
Θα έπρεπε να είναι πιο προσεχτικοι - συμφωνουμε σ' αυτό... αλλά το να το γράψεις εδώ μέσα τι κερδίζεις;

Στείλε γράμμα/email διαμαρτυρίας στο 0300....

ρε ''sniper'' ασε το παιδι να γραψει οτι θελει.το τι κερδιζει ο καθενας απο΄δω μεσα θα το κρινει ο ιδιος.
μια αναφορα εκανε σε καποιο θεμα που του τραβηξε την προσοχη.

Υ.Γ οσοι δεν πηγατε διακοπες να πατε επειγοντος :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Morpheus_X
10/09/2006, 11:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από akaposto
μάλιστα,βρήκαμε τους κάγκουρες.
τι βλέπω εγώ:
σελ.64/κράνος-μπουφάν-πατούμενο all-star
ρε τον μπαγάσα,δεν κρατάει ούτε καν το τιμόνι...φυσικά ούτε λόγος ότι δεν βρισκεται σε δρόμο-το τσιμέντο βγάζει μάτια!
σελ71/δηλαδή άλλο πέσιμο με μπότα touring,άλλο με βερμαχ,δουλευόμαστε μεταξύ μας?
σελ82/ναι φυσικά ο κάγκουρας οδηγεί scooter και φοράει αθλητικά,και να μην ξεχάσω ακουσον-ακουσον φοράει καλοκαιρινό μπουφάν,αντί για δερμάτινο.
σελ93/πάλι σε parking ή μου φαίνεται?

μήπως να κοπούν και οι φωτό με τα σουζίδια?ξέρετε μικροί-μεγάλοι.

και το κερασάκι,
μήπως όταν κάνω ποδήλατο,
να φοράω καμιά ολόσωμη δερμάτινη με κροκόδειλο?
Δεν νομίζω πως ο απλός αναγνώστης θα προσέξει πως η μοτό της φωτογραφίας δεν είναι στο δρόμο αλλά σε πάρκινκ, αλάνα ή οτιδήποτε άλλο.Θα μείνει σε αυτό που τραβάει το μάτι δηλαδή τη μηχανή και τον αναβάτη, και βέβαια όπως είπε ο sonic,ναι, δεν αγοράζουμε εγχειρίδιο αλλά στο 17χρονο που διαβάζει το περιοδικό και ονειρεύεται 1000άρια, έστω και υποσυνείδητα του μένει η εικόνα του ''φοράω ότι μου κάτσει και δεν κάνει διαφορά''. Όσο για το scooter πάω πάσο αν και ο αντίλογος είναι οτι τέτοια μηχανάκια έχουν πολύ λιγότερη ενεργητική (και παθητική θα έλεγα) ασφάλεια άρα η προστασία παραμένει αναγκαία.

Respect
10/09/2006, 11:28

Κατα τ αλλα το Moto guzzi grsio 1100 με θαμπωσε... [/B] Το είδα στη βιτρίνα εδώ στη Πάτρα και μου έφυγε το σκαλπ!!! :eyepop:

sakisdani750
10/09/2006, 18:48
Παιδια καθως διαβαζα τα μηνυματα σας μου την εδωσε και ειπα να παω στο διπλανο καφενε της γειτονιας μου!
κατσε να φορεσω τις μποτες μου
ΩΠ να βαλω την ολοσωμη δερματινια μου γαντακι το καλοκαιρινο μπα οχι φορα το δερματινο με την προστασια που ξερεις σε 1χλμ πολλα μπορει να γινουν ΑΑΑΑααα και να μην ξεχνιεμαι φοραω και το φθηνο μου το ARAI.

βρε ουστ που βγαινετε και με το σκουτερ σας και φορατε ολοι εσεις φουλ εξοπλισμο.....:confused:

δηλαδη αυτοι με τα wrc impreza κτλοιπα επειδη στους αγωνες φοραν κρανουμπες
μηπως πρεπει να παρουμε και κανα κρανος για το τετρατροχο:wacko: :wacko: :wacko:

ειπαμε μην τα ξεφτιλιζουμε ολα!!!!!!!

Resistman
10/09/2006, 20:15
sakis για ενα χλμτρο πηγαινε με τα ποδαρακια αγορι μου. Κανεις γυμναστικη, δεν καις βενζινη και το 750 καει...και ολα καλα. Μην τραβιεσαι με περιττα πραγματα τωρα..κρανη..πςςςςςςςς....μπουφαν..πςςςςςςςςςςςςςςςςςςς ςςςςςςςςςςς

takis1964
10/09/2006, 20:44
Edo diavazo sinexia gia kagourIes k kourafexala
o tropos pou grafete dixni oti malon anakalipsate tin motosikleta meta ta ...anta,,giati epoxi 80 k bale osoi ine tora sarantarides kai odigousame apo motocross(pou itan ke modata tote stous athinaikous dromous) mexri boldoria ke gsxria tha blepate oti oloi perasame apo to stadio tis indianias pou toso poli katigorite.GIA TIN AKRIVIA TO 95% EIMASTAN OLOI INDIANOI ti simeni afto? oti prosxorisate stin motosikleta se pio megali ilikia h sovareftikate me ta xronia!!
forao to kranos mou k prostateutiko exoplismo ala an ixate asxolithi me moto apo ta 18 sas den tha paraxenevosastan me ola osa aporite k grafete!!
diladi exo pou ekana malakies sto exoxiko mou me ta katharoaima tora sta saranta os sovaros k euipoliptos politis tha stravono me tous neous gia tin nootropia tis odigisis tous k tha aporo apo pou tin didaxtikane? ke pali kala pou to 70-80% forane kranos...palia den foragame tipota

tsoukas77
10/09/2006, 21:04
Προσωπικα,πιστευω στην κριση του καθε ατομου.Ολοι δεχτηκαμε στην εφηβικη μας ηλικια αρνητικα ερεθισματα τα οποια κριναμε και αποφασισαμε την πορεια μας...

Morpheus_X
11/09/2006, 14:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από takis1964
ti simeni afto? oti prosxorisate stin motosikleta se pio megali ilikia h sovareftikate me ta xronia!!

Takis διαφωνώ.Απλά πιστεύω ότι σήμερα πλέον και οι νέοι το ψάχνουν.Προσωπικά είμαι 22 και δεν πάω πουθενά χωρίς κράνος τουλάχιστον!!Οι μόνες φορές που κυκλοφορώ χύμα είναι όταν επιστρέφω στα πάτρια εδάφη όπου οι αποστάσεις που κάνω είναι μικρές και η κίνηση ανύπαρκτη!Στην Αθήνα όμως!!

arxaios
12/09/2006, 00:03
o tropos pou grafete dixni oti malon anakalipsate tin motosikleta meta ta ...anta,,giati epoxi 80 k bale osoi ine tora sarantarides kai odigousame apo motocross(pou itan ke modata tote stous athinaikous dromous) mexri boldoria ke gsxria tha blepate oti oloi perasame apo to stadio tis indianias pou toso poli katigorite.GIA TIN AKRIVIA TO 95% EIMASTAN OLOI INDIANOI ti simeni afto? oti prosxorisate stin motosikleta se pio megali ilikia h sovareftikate me ta xronia!!
forao to kranos mou k prostateutiko exoplismo ala an ixate asxolithi me moto apo ta 18 sas den tha paraxenevosastan me ola osa aporite k grafete!!
diladi exo pou ekana malakies sto exoxiko mou me ta katharoaima tora sta saranta os sovaros k euipoliptos politis tha stravono me tous neous gia tin nootropia tis odigisis tous k tha aporo apo pou tin didaxtikane? ke pali kala pou to 70-80% forane kranos...palia den foragame tipota

Aπλά θα σου πω ότι αν κάναμε ΤΩΡΑ ότι κάναμε ΤΟΤΕ απλά δεν θα ζούσαμε για πολύ..................
Σκέψου ποιές ήταν τότε οι κυκλοφοριακές συνθήκες και ποιές είναι σήμερα .................
:wave2: :wave2: :wave2:

zireous
28/09/2006, 00:22

Και σκέψου και κάτι άλλο...

Ακόμα και τότε που ήμουνα 18 (δεν σαραντάρησα ακόμα κούκλες :winka: ) και έκανα ένα σκασμό χιλλιόμετρα στην Αθήνα κάθε μέρα και δε φόραγα κράνος, αυτό δε σημαίνει ότι με το παραμικρό δεν έβλεπα ανοιγμένα κεφάλια στους δρόμους, επειδή "δεν ήταν της μόδας". Ας είμαστε λίγο σοβαροί, τουλάχιστον όσον αφορά την ασφάλεια των γύρω μας. Και δυστυχώς για μένα, πρωτοφόρεσα κράνος επειδή το έσπασα το κεφάλι μου, όχι επειδή μου είπε κάνας σχετικός τίποτα...

Και επειδή εδώ στην επαρχία (που στους πχ 1000, φοράμε οι 20 κράνος), δεν έχω κάνα λόγο να νομίζω ότι οι πιτσιρικάδες θα το πάνε πιο αργά από ότι το πήγαινα εγώ το μηχανάκι στην ηλικία τους, ούτε ότι άμα σκοτωθούνε -που αρκετοί παρόλο που δεν αναφέρονται στα δελτία ειδήσεων θα σκοτωθούνε-, οι γονείς τους δε θα τρέμουν άμα ακούνε την ακράπα μου (και φαντάσου ότι δεν έχω πάρει την ακράπα ακόμα).

Άσε που παίζουν και κάτι "τυχερά", εκεί που μία φορά δε θα βάλεις κράνος για ασήμαντη διαδρομή, εκέινη τη φορά να γιορτάζει ο Γιαννάκης με το κάμπριο, και να σου βγει από το στόπ με καμιά 80άρα και το τελευταίο πράγμα που θα ακούσεις στον μάταιο τούτο κόσμο να είναι το πως κλάφτηκε στο μπάτσο που ήθελε να του κάνει αλκοτέστ (που τελικά μπορεί να ήταν και γιος υπουργού και να μη του κάνανε τίποτα).

Ελπίζω να κατανοείς το αδιέξοδο της τοποθέτησής σου.

Τη καγκουριά σου σα νέος δε λέω, κάμε τη [θα μάθεις και πράματα -σε ερημιές όμως, έ;], τον εξοπλισμό όμως πάντα πάνω σου, ακόμα και σε πατίνι.

Όσο για τα περιοδικά, έχουνε fora, να τους τη λέτε...

Και άν έχετε δίκιο, θα τους τη πούμε και μεις μαζί σας (-ποιοί εμείς ρε zireous; -sorry, επαρασύρθην, κι εγώ). :cool:

H.A.Balafoutre
28/09/2006, 02:03
Γενικά πιστεύω πως τα περιοδικά τηρούν σωστή στάση με τον εξοπλισμό ασφαλείας.

Όσο για τα τζίν και τα πατούμενα, σίγουρα δεν είναι καλή ως εικόνα αλλά συμβαίνει.