PDA

View Full Version : Τυφλος ψαχνει το φως του (για τη βενζίνη)

SF
06/09/2006, 11:22
Εχουμε πει σε διάφορα θρεντ για τις βενζίνες. Αν νομίζεις ότι βλέπεις διαφορά, μένει να εξηγηθεί το μυστήριο του ποια είναι αυτή η διαφορά. Διότι και βενζίνη 150 οκτανίων να βάλεις, την ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ ιπποδύναμη θα δώσει ο κινητήρας!
;)

Alx 84
06/09/2006, 11:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από SF
Εχουμε πει σε διάφορα θρεντ για τις βενζίνες. Αν νομίζεις ότι βλέπεις διαφορά, μένει να εξηγηθεί το μυστήριο του ποια είναι αυτή η διαφορά. Διότι και βενζίνη 150 οκτανίων να βάλεις, την ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ ιπποδύναμη θα δώσει ο κινητήρας!
;)

Τον βλέπω πιο δυνατό. μια φορά για δοκιμή έβαλα 100άρα βενζίνη και βελτιωτικό στο αυτοκίνητο και πήγαινε του σκοτωμού. και σίγουρα δεν ήταν η ιδέα μου...:winka:

SF
06/09/2006, 11:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από Alx 84
Τον βλέπω πιο δυνατό. μια φορά για δοκιμή έβαλα 100άρα βενζίνη και βελτιωτικό στο αυτοκίνητο και πήγαινε του σκοτωμού. και σίγουρα δεν ήταν η ιδέα μου...:winka:

Εγώ κόβω τα χέρια μου (και τα χέρια μερικών ακόμα συναδέλφων) ότι ούτε μισό HP παραπάνω δεν έχεις. Κάπου σε παραδίπλα τόπικ υπάρχει και η θεωρία.
;)

Η λίγο διαφορετική σύσταση της 100αρας ίσως να κάνει το μοτέρ να βγάζει ελαφρώς διαφορετικό ήχο. Ο ήχος είναι οπωσδήποτε το κυριότερο "μέσο" να μας αλλάζει την αίσθηση. Εξ'ου και η καθολική μανία με τις ακράπες (χωρις φουλ κιτ φιλτρων, χαρτογραφησης κλπ). Καβαλας ενα παπι με ελευθερη, και νομιζεις ότι εισαι σε πύραυλο!!

Το θέμα οικονομία ίσως να υπάρχει. Αλλά κι αν υπάρχει, η διαφορά δε μπορεί παρά να είναι αμελητέα. Μιλάμε πάντα για κανονικές συνθήκες οδήγησης και όχι εκκινήσεις με 4η σε ανηφόρα κλπ.

power hornet
07/09/2006, 13:55
Βλεπεις διαφορα με την εκατοσταρα βενζινη στα χιλιομετρα σου βγαζει παραπανω απο την απλη σε φυσιολογικες συνθηκες και οχι να πας τον κωλο σου εξαλου το χορνετ εχει υψηλη συμπιεση και ετσι μπορει και δουλευει η εκατοσταρα τωρα αμα βαλεις εκατοσταρα σε μηχανη με χαμηλη συμπιεση δεν θα δεις διαφορα αυτα για να μαθαινουν μερικοι και να μην το παιζουν παντογνωστες οτι με την εκατοσταρα δεν βλεπεις διαφορα.:beer:

Alx 84
07/09/2006, 15:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από power hornet 60
Βλεπεις διαφορα με την εκατοσταρα βενζινη στα χιλιομετρα σου βγαζει παραπανω απο την απλη σε φυσιολογικες συνθηκες και οχι να πας τον κωλο σου εξαλου το χορνετ εχει υψηλη συμπιεση και ετσι μπορει και δουλευει η εκατοσταρα τωρα αμα βαλεις εκατοσταρα σε μηχανη με χαμηλη συμπιεση δεν θα δεις διαφορα αυτα για να μαθαινουν μερικοι και να μην το παιζουν παντογνωστες οτι με την εκατοσταρα δεν βλεπεις διαφορα.

:a18: :a18: :a18: : :a18: :a18: :a20: :a20: :a20: :a20: :a20: :a20: :a23: :a23: :a23: :a23:

SF
07/09/2006, 22:15
Βλεπεις διαφορα με την εκατοσταρα βενζινη στα χιλιομετρα σου βγαζει παραπανω απο την απλη σε φυσιολογικες συνθηκες και οχι να πας τον κωλο σου εξαλου το χορνετ εχει υψηλη συμπιεση και ετσι μπορει και δουλευει η εκατοσταρα τωρα αμα βαλεις εκατοσταρα σε μηχανη με χαμηλη συμπιεση δεν θα δεις διαφορα αυτα για να μαθαινουν μερικοι και να μην το παιζουν παντογνωστες οτι με την εκατοσταρα δεν βλεπεις διαφορα.:beer:

Επειδή αυτό πάει για flame, για εξήγησέ μας ρε συνάδελφε που κατέχεις τόση γνώση, ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ θα προκύψει αυτή η "διαφορά" για την οποία κόβεις φλέβες, ΠΟΣΗ ΑΚΡΙΒΩΣ είναι η συμπίεσή σου, και ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΤΗ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ και τη λες "ΥΨΗΛΗ", και τέλος πάντων το μανιουαλ είναι για πέταμα? Σε ακούει και αλχ84 και νομίζει ότι λες και σοβαρά πράγματα... Α, και κατι ακόμα: όταν πας "τον κώλο σου" έχει άαααλλη συμπίεση το μοτερ?

Λίγη σοβατότητα, και σκέψου λίγο πριν γράψεις.

OldMan
08/09/2006, 12:52
Τον βλέπω πιο δυνατό.

Υπάρχει και Οπτική Δυναμομέτρηση ??? :look:

OldMan
08/09/2006, 12:54
Εγώ κόβω τα χέρια μου (και τα χέρια μερικών ακόμα συναδέλφων)

Ευχαρίστως στο δίνω να το κόψεις !!! :wave2:

SF
08/09/2006, 13:00
Και έτσι, για το γαμώτο, και για να ανατραπεί λίγο η "διαισθητική" άποψη πολλών, να αναφέρω ότι το ταπεινό CB400 SUPER FOUR έχει συμπίεση 11,3, ενώ το αστρόπλοιο Hayabusa έχει συμπίεση 11! Αλλά βέβαια πάσης φύσεως "γλήγοροι" και "μηχανικοί" κόβουν το χέρι τους ότι στο "μεγάλο" πρέπει να βάζω 100άρα όπως και δήποτε! χαχαχα................

Oι προδιαγραφές λένε 91άρα!!!!!!!!!!! Δηλαδή στο χαγιαμπούσα μπορώ να βάλω 95άρα και λίγα σκατά, και πάλι με 340 θα πάει άνετα!!!!

:a25:

OldMan
08/09/2006, 13:01
...αυτα για να μαθαινουν μερικοι και να μην το παιζουν παντογνωστες οτι με την εκατοσταρα δεν βλεπεις διαφορα.:beer:

Τελικά ο οκτανικός βαθμός της βενζίνης είναι κάτι σαν το "μαύρο".

Το ψημένο σε πιάνει περισότερο από την φούντα !!!

(Όταν γίνω "βενζινάκιας" θα ρουφάω από τις μάνικες με τις 100στάρες) :smokin:

Cpt. Haddock
08/09/2006, 13:07
:a18: :a18: :a18: : :a18: :a18: :a20: :a20: :a20: :a20: :a23: :a23:

Βιάζεσαι Άλεξ...

:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

crs-k
08/09/2006, 13:09
:a014:

Cpt. Haddock
08/09/2006, 13:09
ψηνομαι για δελεαρ αλα το προβλημα ειναι εχω προσπαθησει να το βρω που ειχε πει ενα παλικαρι αλα ειναι μπερδεμα βρε γαμωτο ενας που εχει παει να μας πει τον δρομο?

Μπέρδεμα το κέντρο Αθήνας, Ευελπίδων πριν τα δικαστήρια;

Που να πάμε και κανένα ταξιδάκι δηλαδή...

τεσπα

www.delearcafe.gr

:wave2: :wave2:

OldMan
08/09/2006, 13:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k

Καμιά δουλίτσα δεν έχουμε ??? :D

Alx 84
08/09/2006, 13:12
Επειδή αυτό πάει για flame, για εξήγησέ μας ρε συνάδελφε που κατέχεις τόση γνώση, ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ θα προκύψει αυτή η "διαφορά" για την οποία κόβεις φλέβες, ΠΟΣΗ ΑΚΡΙΒΩΣ είναι η συμπίεσή σου, και ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΤΗ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ και τη λες "ΥΨΗΛΗ", και τέλος πάντων το μανιουαλ είναι για πέταμα? Σε ακούει και αλχ84 και νομίζει ότι λες και σοβαρά πράγματα... Α, και κατι ακόμα: όταν πας "τον κώλο σου" έχει άαααλλη συμπίεση το μοτερ?

Λίγη σοβατότητα, και σκέψου λίγο πριν γράψεις.

όταν εννοεί συμπίεση λέει ότι το hornet έχει 12.0:1 συμπίεση που είναι ηψηλή. ένα άλλο που έχει 10.0:1 έχει χαμηλή. δεν έχει να κάνει με το πως πάς...

Oldman, όχι δεν υπάρχει οπτική δυναμομέτρηση (ακόμα τουλάχιστον), αλλά άν καβαλήσεις ένα πιο γρήγορο αυτοκίνητο/μοτό από αυτό που καβαλάς κάθε μέρα, δε το καταλαβαίνεις; το ίδιο ακριβώς λέω.

είχε βάλει ο πατέρας μου στο παπί του 100άρα και μου λέει "δε κάνει τίποτα". στο αυτοκίνητό του όμως είδε διαφορά!!!

crs-k
08/09/2006, 13:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Καμιά δουλίτσα δεν έχουμε ??? :D

Εχουμε και πολυ, αλλα κοιταω να ξεστραβωθω κι εγω ο ανθρωπας ... :dizzy: :p

:lol: :rotflmao: :lol:

SF
08/09/2006, 13:20
Ας ξεστραβωθει κάποιος να μας πει τι βενζινη λεει η Χονδα να βάζουμε στο Hornet ;)

Eπίσης, ποια μηχανάκια έχουν συμπίεση 10 ρε παιδιά?

OldMan
08/09/2006, 13:20
είχε βάλει ο πατέρας μου στο παπί του 100άρα και μου λέει "δε κάνει τίποτα". στο αυτοκίνητό του όμως είδε διαφορά!!!

Τελικά θα βγάλουμε άκρη ή όχι ???

Δεν ξέρω για ποιο παπί και ποιο αμάξι μιλάς, αλλά λογικά το παπί έχει μεγαλύτερη συμπίεση από το αμάξι.

Σύμφωνα με όσα είπες παραπάνω, θα έπρεπε να δει διαφορά στο παπί και όχι στο αμάξι !!!

Anyway...

Αν έχουμε στοιχειώδεις γνώσεις για την λειτουργία ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης και την αντικροτικότητα των καυσίμων, μπορούμε να το συζητήσουμε ...

Αν όχι, φροντίζουμε να αποκτήσουμε...

:wave2: :beer: :wave2:

dirtbird
08/09/2006, 13:21
Εγώ πάντως παρατηρώ -μικρή αλλά αισθητή - διαφορά με 100άρα βενζίνη και ειδικά στις ρεπρίζ (και όχι μόνο στο πουλί αλλά και στο αυτοκίνητο).

Αμφότερα δε ψεκαστά.

Γιατί άραγε? :a021:

Cpt. Haddock
08/09/2006, 13:21
Eπίσης, ποια μηχανάκια έχουν συμπίεση 10 ρε παιδιά?

νομίζω το δικό μου... :look:

:bawl: :bawl: :bawl:

OldMan
08/09/2006, 13:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
Εγώ πάντως παρατηρώ -μικρή αλλά αισθητή - διαφορά με 100άρα βενζίνη και ειδικά στις ρεπρίζ (και όχι μόνο στο πουλί αλλά και στο αυτοκίνητο).
Αμφότερα δε ψεκαστά.
Γιατί άραγε? :a021:

Αν έχεις 1.500 στροφές με 5η και σανιδώσεις το γκάζι (σαν γνήσιος μαλάκας...), θα γλυτώσεις - εν μέρει - τα "πυράκια" με την 100στάρα, οπότε θα σου φανεί ότι έχεις καλύτερη ρεπρίζ.

Σου φτάνει ή εξήγηση ή θα συνεχίσεις την πλάκα Σωτηράκη ???:smokin:

Resistman
08/09/2006, 13:27
Δεν χαλιεμαι ουτε με 3000!!Για να τα βγαλω θα πρεπει να :uplate: :dizzy: :a023: :a023: :a023: :a023: :a37: :a37: :a37: στη δουλεια!Ξανακανονιζουμε Χορνετακια να μπορω και εγω

Alx 84
08/09/2006, 13:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από Resistman
Δεν χαλιεμαι ουτε με 3000!!Για να τα βγαλω θα πρεπει να :uplate: :dizzy: :a023: :a023: :a023: :a023: :a37: :a37: :a37: στη δουλεια!Ξανακανονιζουμε Χορνετακια να μπορω και εγω

Λοττο παίζεις ή περιμένεις να σου κάτσει στο άσχετο όπως εγώ;;; :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Alx 84
08/09/2006, 13:35
Τελικά θα βγάλουμε άκρη ή όχι ???

Δεν ξέρω για ποιο παπί και ποιο αμάξι μιλάς, αλλά λογικά το παπί έχει μεγαλύτερη συμπίεση από το αμάξι.

Σύμφωνα με όσα είπες παραπάνω, θα έπρεπε να δει διαφορά στο παπί και όχι στο αμάξι !!!

Anyway...

Αν έχουμε στοιχειώδεις γνώσεις για την λειτουργία ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης και την αντικροτικότητα των καυσίμων, μπορούμε να το συζητήσουμε ...

Αν όχι, φροντίζουμε να αποκτήσουμε...

:wave2: :beer: :wave2:

Τώρα ή το innova ή το supra που είχε. το τουτού είναι ένα 307 του 05. εγώ δε προσπαθώ να το πώ επιστημονικά, αλλά αφού διαπιστώνω διαφορά, τι να πώ; οτι δεν έχει;;

Sabre
08/09/2006, 13:40
Εδώ είναι το thread απο τα cb με τους τύπους που ρουφάνε βενζίνες?

Θα τον βρούμε τον δρόμο για το Δέλεαρ?

Υπάρχει περίπτωση να βρέξει χρήμα?

Ρε παιδιά....

άστο...χάθηκα....

:lol: :lol: :lol:

power hornet
08/09/2006, 13:43
μπραβο βρε alx8 με καλυψες με την συμπιεση αυτο εννουσα το χορνετ εχει 12:0 οποτε δουλευει με εκατοσταρα μια χαρα π.χ το vtr 1000firestorm εχει απο τι ξερω γυρω στο 10:0 οποτε δεν πας να του βαλεις και 1000 το ιδιο θα πηγαινει.αυτα για το συναδερφο που ψιλοαρπαχτηκε και μου ειπε πρωτα να σκεφτομαι και μετα να γραφω σας πληροφορο οτι ειμαι μηχανικος στα αυτοκινητα και κατι ξερω.το γιαχαμπουσα τη να την κανει την 100αρα ετσι και αλιως το πατο του παει.:wave2:

SF
08/09/2006, 13:49
Με τέτοια τεκμηρίωση σε συ power, τι να πω? Σηκώνω τα χέρια ψηλά!!!

power hornet
08/09/2006, 13:50
και οποιος εχει αμφιβολιες για την εκατοσταρα ας διαβασει ενα παλιο τευχος του power bikes που οι ανθρωποι ξερουν τι λενε.και ετσι οπως εχει φτασει γενικα η βενζινη βαζεις εκατοσταρα αφου η απλη εχει 1 ευρω βαζεις εκατοσταρα με 1.20.αλλα και παλι δεν συγκρινετε με του εξωτερικου εγω που εχω παει ολλανδια με την σφιγγα μου εβαζα 98 μεχρι τοσο εχουν και λες η μηχανη ηταν ηλεκτρικη ασε που το χρωμα ειναι μπλε σαν το οινοπνευμα.και απο αποδοση και καταναλωση μην το συζηταμε καλυτερα σκαλες πιο πανω.

dukeandthecity
08/09/2006, 13:53
και οποιος εχει αμφιβολιες για την εκατοσταρα ας διαβασει ενα παλιο τευχος του power bikes .

αυτο που ειχε κατι μοτοσυκλετες στο εξωφυλλο ?

Alx 84
08/09/2006, 13:54
και οποιος εχει αμφιβολιες για την εκατοσταρα ας διαβασει ενα παλιο τευχος του power bikes που οι ανθρωποι ξερουν τι λενε.και ετσι οπως εχει φτασει γενικα η βενζινη βαζεις εκατοσταρα αφου η απλη εχει 1 ευρω βαζεις εκατοσταρα με 1.20.αλλα και παλι δεν συγκρινετε με του εξωτερικου εγω που εχω παει ολλανδια με την σφιγγα μου εβαζα 98 μεχρι τοσο εχουν και λες η μηχανη ηταν ηλεκτρικη ασε που το χρωμα ειναι μπλε σαν το οινοπνευμα.και απο αποδοση και καταναλωση μην το συζηταμε καλυτερα σκαλες πιο πανω.

το ανάποδο έπαθε ο tifoefs.ήρθε ελλάδα, έβαλε 100άρα και ξεκίνησε η μοτό του να βήχει...:sad: :sad:

power hornet
08/09/2006, 13:56
ελπιζω συναδερφε να μην τσαντιστηκες σηζητηση κανουμε το θεμα δεν ειναι 100αρες και απλες το θεμα τι μπορουμε να κανουμε εμεις σαν μοτοσυκλετιστες να σταματησουμε αυτην τηνν αισχροκερδια που σαν λαμογια λαος το εχουμε στο αιμα μας να κατι κανουμε ετσι οπως εχουν φτασει οι βενζινες.να μου πεις στο εξωτερικο ειναι πανακριβες 1.30 μπορει και λιγο πιο πανω αλλα αλλα λεφτα περνουν εξω και αλλα εμεις.:beer: :wave2:

OldMan
08/09/2006, 13:58
ασε που το χρωμα ειναι μπλε σαν το οινοπνευμα.

!!!:eyepop: :look: :eyepop: !!!
Τι λε ρε πούστη μου...???

Γι αυτό βγάζει παραπάνω άλογα !!!

Κώστα, σφάχτα ΟΛΑ λεβέντη μου (της πουτάνας το μουνί έχει γίνει εδω μέσα...) !!!

Υ.Γ. 1

Μπλε είναι η μεθυλική αλκοόλη (ξυλόπνευμα) !!!

Το οινόπνευμα (αιθυλική αλκοόλη) είναι διαφανές !!!

Υ.Γ 2
Αν είναι έτσι οι μηχανικοί αυτοκινήτων ...:sad:

dirtbird
08/09/2006, 14:01
Αν έχεις 1.500 στροφές με 5η και σανιδώσεις το γκάζι (σαν γνήσιος μαλάκας...), θα γλυτώσεις - εν μέρει - τα "πυράκια" με την 100στάρα, οπότε θα σου φανεί ότι έχεις καλύτερη ρεπρίζ.

Οκ, τη ξέρεις την εξήγηση (όχι ότι αμφέβαλλα).

Οι διαφορές όμως παρατηρούνται (τουλάχιστον εξ εμού) στις μεσαίες στροφές.

Η μεγαλύτερη πλάκα όμως -και για την οποία δεν είμαι απόλυτα σίγουρος για την εξήγηση της- είναι ότι παρατηρούσα διαφορές ΚΑΙ στην ninja, η οποία δεν διέθετε knock sensor.

O μόνος λόγος που τείνει να το εξηγήσει, είναι το γεγονός ότι όταν είχε ρυθμιστεί στο δυναμόμετρο (kit dynojet κ.τ.λ.), έγινε με καύσιμο 100άρα.

,

power hornet
08/09/2006, 14:03
ενταξει βρε παντογνωστη γαι πες και εμας να μαθαινουμε καναμε λαθος αντι να πουμε καθαρο οινοπνευμα που ειναι το διαφανες το μπλε φωτιστικο οινοπνευμα το θεμα στο εξωτερικο ειναι κλασης ανωτερο.και θα σε παρακαλουσα να μην κρινεις την δουλεια του αλλου και τις γνωσεις πανω σε αυτου.

SF
08/09/2006, 14:06
Για να αφήσουμε να οινοπνεύματα... Power, μιας και είσαι μηχανικός, θα εξηγήσεις πως ακριβώς η 100αρα κάνει τον κινητήρα να αποδίδει "καλύτερα"? Διότι ετσι όπως παει, θα σβηστεί όλο το θρεντ. Ο σλιπερ περιμενειιιιι :D

power hornet
08/09/2006, 14:09
εξαλου εγω ποτε δεν ειπα οτι με την εκατοσταρα παιρνεις αλογα απλα πηγαινει καλυτερα γιατι εχει καλυτερη καυση εδω υπαρχουν για βελτιωσεις αμαξιων μπουζια ιριδιου ψυχρα που εχει αποδειχθει οτι προσθετουν 1ιππο αλα μην τρελενεστε εδω απλα συζηταμε και ουτε το παιζουμε απολυτοι απλα εκφραζουμε διαφορες αποψεις

dirtbird
08/09/2006, 14:15
[i] μπουζια ιριδιου ψυχρα που εχει αποδειχθει οτι προσθετουν 1ιππο [/B]

Ωχ:( :(

alex14
08/09/2006, 14:19
εξαλου εγω ποτε δεν ειπα οτι με την εκατοσταρα παιρνεις αλογα απλα πηγαινει καλυτερα γιατι εχει καλυτερη καυση εδω υπαρχουν για βελτιωσεις αμαξιων μπουζια ιριδιου ψυχρα που εχει αποδειχθει οτι προσθετουν 1ιππο αλα μην τρελενεστε εδω απλα συζηταμε και ουτε το παιζουμε απολυτοι απλα εκφραζουμε διαφορες αποψεις

Πως παει καλυτερα εαν δεν παιρνει αλογα ?
Τι παιρνει ? Γαιδουρια ?

:rotflmao:

SF
08/09/2006, 14:20

Δηλαδή για να καταλάβω: Πάει καλύτερα ΧΩΡΙΣ περισσότερους ίππους! Καλό.

Κι επειδή είναι παρασκευή και έχουμε σουπερ διάθεση, παραθέτω κι ένα άρθρο ΥΠΕΡ της άποψής σου: http://library.techlink.gr/4t/article-main.asp?mag=1&issue=323&article=9107

;)

OldMan
08/09/2006, 14:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
Ωχ:( :(

Ακόμη δεν γνώρισες τον πραγματικό πόνο, Σωτήρη !!! :lol:

BTW

Την εποχή του ninja υπήρχαν 100στάρες βενζίνες ???:confused:

power hornet
08/09/2006, 14:28
γιατι βρε φιλε τοσο δυσκολο ειναι να το πιστεψεις γιατι ειστε τοσο απολυτοι?δηλαδη αμα βαλεις στην μηχανη σου πισω μεγαλυτερο γραναζι με αποτελεσμα να εχεις περισοτερα αρπαγματα θα λες πω πω πηρα αλογα?εγω δεν το παιζω απολυτος ουτε θελω να πισω κανεναν να βαζει 100αρα ο καθενας ας κανει οτι θελει.εξαλου οπως ειπα ας διαβασει κανενας ενα παλιο τευχος του power bikes που λεει για τις βενζινες και σε ποια μηχανακια δουλευουν να του λυθουν οι αποριες,εγω δεν καθομαι να αναλυσω αλλο.

OldMan
08/09/2006, 14:29
.και θα σε παρακαλουσα να μην κρινεις την δουλεια του αλλου και τις γνωσεις πανω σε αυτου.

Την δουλειά κάποιου την κρίνω (αν με ενδιαφέρει..) χωρίς κανείς να μπορεί να μου το απαγορεύσει !!!
(πράγμα που θα έπρεπε να κάνουμε όλοι μας...)

Τις γνώσεις του, επίσης (ειδικά αν έιναι άμεσα συνδεδεμένες με την δουλειά του...) !!!

Δεν έχω όρεξη για καμιά διαμάχη (ειλικρινά), αλλά εγώ προσωπικά ΔΕΝ θα πήγαινα το αμάξι μου σε "μηχανικό" που μπερδεύει τα οκτάνια με την ιπποδύναμη και το χρώμα του καύσιμου !!!

:wave2:

OldMan
08/09/2006, 14:35
εγω ποτε δεν ειπα οτι με την εκατοσταρα παιρνεις αλογα απλα πηγαινει καλυτερα γιατι εχει καλυτερη καυση

Τι να πιάσω και τι να αφήσω, γαμω την τύχη μου... :sad:

Όταν έχεις καλύτερη καύση τότε έχεις και μεγαλύτερη απόδοση ανά κύκλο λειτουργίας, άρα αυξημένη παραγωγή ενέργειας στην μονάδα του χρόνου.
(το τελευταίο, στο χωριό μου το λένε και ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΗ !!!)

Αποφάσισε τι έιπες, τι δεν είπες και τι εννοούσες ...

Υ.Γ.
(αυτό το "πηγαίνει καλύτερα" είναι και γαμώ τους Μηχανολογικούς όρους :eyepop: )

SF
08/09/2006, 14:35
γιατι βρε φιλε τοσο δυσκολο ειναι να το πιστεψεις γιατι ειστε τοσο απολυτοι?δηλαδη αμα βαλεις στην μηχανη σου πισω μεγαλυτερο γραναζι με αποτελεσμα να εχεις περισοτερα αρπαγματα θα λες πω πω πηρα αλογα?εγω δεν το παιζω απολυτος ουτε θελω να πισω κανεναν να βαζει 100αρα ο καθενας ας κανει οτι θελει.εξαλου οπως ειπα ας διαβασει κανενας ενα παλιο τευχος του power bikes που λεει για τις βενζινες και σε ποια μηχανακια δουλευουν να του λυθουν οι αποριες,εγω δεν καθομαι να αναλυσω αλλο.

α) Δεν έκανες ούτε μισή ανάλυση, ούτε ένα χιλιοστό τεκμηρίωσης.
β) Δεν είναι θέμα πίστης. Δεν κάνουμε θρησκευτικά. Μηχανολογία είναι.
γ) Δεν είπαμε για γρανάζια. Για βενζίνη και ισχύ μιλάμε.
δ) To Power Bikes είναι η βίβλος της τεχνικής και της επιστήμης? Στα πολυτεχνεία πάντως δε το διδάσκουν. Έχουν άλλα συγγράματα.
ε) Αυτά τα ρημάδια τα manuals ρε γαμώτο τόσο στο φτύσιμο? Γιατί? Και με λες εμενα απόλυτο?!
στ) Στην τελική, δεν εχουμε κάτι να μοιράσουμε. Τα δικά σου/σας λεφτά σπαταλάς. Το ότι κάποιοι νοματαίοι προσπαθούν να σου πουν να το δεις κα λίγο αλλιώς, δε σε κινητοποιεί κάπως?

Αυτάαααααα και με τις υγείες μας! Over & out!

idi
08/09/2006, 14:36
ετσι οπως εχει φτασει γενικα η βενζινη βαζεις εκατοσταρα αφου η απλη εχει 1 ευρω βαζεις εκατοσταρα με 1.20

ε οχι ρε φιλε

αυτο πραγματικα ειναι αστειο που γραφεις!

0.20 διαφορα στο λιτρο ειναι 20% διαφορα

να στο θεσω αλλιως

καθε φορα που βαζεις βενζινη βαζεις 1/5 λιγοτερη

να στο πω αλλιως αμα ξεκινησεις απο αθηνα και θεωριτικα σου φτανει ενα τεποζιτο για θεσσαλονικη... με την ακριβη θα φτασεις μεχρι κατερινη μονο.....

:confused:

DimChios
08/09/2006, 14:38
Εγώ που δεν ξέρω (σοβαρά μιλάω) βάζω ένα emoticon :a014: και σας παρακαλώ να το μεταφέρετε στις διαμάχες ώστε να μή σβηστεί, και να μπορέσετε να εκφραστείτε ελεύθερα μπας και ξεστραβωθούμε κι εμείς!!!

OldMan
08/09/2006, 14:41
Τέσπα..., αλλά δεν καταλαβαίνω ΓΙΑΤΙ όταν γράφονται μακροσκελή, αναλυτικά και χρονοβόρα threads όπως οι "Βενζίνες και Βενζίνες" σχεδόν κανείς δεν παρουσιάζει διαφωνίες και έρχόμαστε μετά από κάποιους καιρούς να ξαναλέμε τα ίδια πράγματα ??? :sad:

DimChios
08/09/2006, 14:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από DimChios
Εγώ που δεν ξέρω (σοβαρά μιλάω) βάζω ένα emoticon :a014: και σας παρακαλώ να το μεταφέρετε στις διαμάχες ώστε να μή σβηστεί, και να μπορέσετε να εκφραστείτε ελεύθερα μπας και ξεστραβωθούμε κι εμείς!!!

Έχω σοβαρές υποψίες οτι έγραψα μ@λ@κι@ αλλά....

είδωμεν....

:rolleyes:

power hornet
08/09/2006, 14:45
δεν χρειαζετε να το πας εγω εξαλου ειμαι μηχανικος σε δημο πιο πολυ σε φορτηγα.αλα δεν μπορω να καταλαβω που τοσο εχετε στραβωσει?τι σας εχει χαλασει?ο καθενας βαζει οτι θελει στην μηχανη του απο καυσιμο τα λεφτα του χαλαει οπως τοι ειπατε

dirtbird
08/09/2006, 14:51
BTW

Την εποχή του ninja υπήρχαν 100στάρες βενίνες ???:confused: [/B]

Την επόχή που βγήκε το ninja όχι.

Την εποχή που είχα εγώ το ninja (2002-2003) ναι. :lol: :lol: :beer: :wave2:

BELZEBOYLIS
08/09/2006, 15:37

Respect
08/09/2006, 15:38
Τι να πω ρε παιδιά.. Εγώ από όταν αγόρασα τη μηχανή, έβαζα Bp ultimate και παράλληλα ρώταγα τους πάντες, αν επιτρέπεται αυτό που κάνω. Την απορία μου τελικά δε κατάφερα να τη λύσω. Οι μισοί απ'όσους ρώτησα μου είπαν ναι (γιατί θα πηγαίνει καλύτερα)και οι άλλοι μισοί όχι (γιατι θα ανεβάζει πιο πολύ θερμοκρασία κλπ.) δηλ. τρέχα γύρευε.. Εδώ και κανα δυό γεμίσματα έβαλα απλή 95άρα και να σας πω κάτι.. διαφορά δεν είδα(!) Το μόνο που κρατώ λοιπόν μετά απ'όλ'αυτά, είναι το μία στο τόσο, να βάζω 100άρα προκειμένου να καθαρίζει τις βρωμιές (για να μην ειν' βρουμιάρα :lol: ) κάτι που αν κατάλαβα καλά το υποστηρίζουν και οι εταιρείες στο άρθρο που διάβασα πιο πριν.. τώρα κατά τα άλλα το σταντ δε μπορούσε να μου το βάλει ο μάστορας σήμερα λόγο φόρτου εργασίας και χέστα..είμαι στο περίμενε.. :alien:

adam_tsouk
08/09/2006, 16:12
εγω βαζω 95αρα (και σε φτηνο-τσεκαρισμενο- βενζιναδικο) και ειδα διαφορα

στη τσεπη μου!

:smokin:
:D

Φιλαλήθης
09/09/2006, 14:09
η "95 οκτανίων" ήταν νωθευμένη ή κατώτερης ποιότητας από την "100 οκτανίων". Το ότι με την τελευταία πήγαινες πιό γρήγορα...

-Πρώτα-πρώτα, δε θα το καταλάβεις στο πρώτο γέμισμα

-δεύτερον ένα σωρό άλλα πράματα θα επηρρεάσουν πολύ περισσότερο από τα 5 παραπάνω οκτάνια (θερμοκρασία περιβάλλοντος, υγρασία, βάρος, ανεπαίσθητες αλλαγές στην οδήγηση

-τρίτον, τα οκτάνια για να τα εκμεταλλευτεί ένα μοτέρ πρέπει να σχεδιαστεί για ΕΚΕΙΝΑ τα οκτάνια. Δεν πρόκειται να τα εκμεταλλευτεί το μοτέρ του kle αλλά του r6 πιθανότατα ναι.

-Τέταρτον, αν θες να βγάλεις από τη μέση τον παράγοντα άνθρωπο από τη μέτρηση, τράβα στο δυναμόμετρο και αφού ΑΔΕΙΑΣΕΙΣ το ντεπόζιτο και το γεμίσεις με διαφορετική βενζίνη 2-3 φορές (ώστε να μην έχει μείνει παλιά αναμεμιγμένη με την καινούρια) το ξαναπάς στο τούμπανο. Αν οι διαφορές είναι μεγαλύτερες από 4% (που είναι το σφάλμα στις τυπικές μετρήσεις αυτού του είδους, δε ξέρω ειδικά για τις δυναμομετρήσεις, μπορεί να είναι και 0.1% μπορεί και 10%) τότε επηρρεάζει.

Προσωπική άποψη;
ιδέα σου ήτανε.

kostisthegreek
09/09/2006, 21:24
Η κάθε μηχανή πρέπει να καίει τη βενζίνη για την οποία κατασκευάστηκε να καίει. Αν ο κατασκευαστής λέει βενζίνη τουλάχιστον χ οκτανίων, πρέπει να κάψει αυτήν διαφορετικά θα υπάρχουν διαφορές.

Επίσης όταν πάμε να βάλουμε βενζίνη συνήθως τσεκάρουμε και τα λάστιχα. Αν χρειαζόταν λίγο φούσκωμα δεν βγάζουμε συμπεράσματα για τη βενζίνη.

Και κάτι ακόμα που το γράφω με επιφύλαξη: Συνήθως σε μηχανές χαμηλής ιπποδύναμης και δίχως αντλία καυσίμου παρατηρήται διαφορά απόδοσης μεταξύ γεμάτου και άδειου τεπόζιτου.

GeoGlx
10/09/2006, 00:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από kostisthegreek
...Και κάτι ακόμα που το γράφω με επιφύλαξη: Συνήθως σε μηχανές χαμηλής ιπποδύναμης και δίχως αντλία καυσίμου παρατηρήται διαφορά απόδοσης μεταξύ γεμάτου και άδειου τεπόζιτου.

To έχω προσέξει επίσης~!!

PriestBecause
10/09/2006, 21:25
μπραβο βρε alx8 με καλυψες με την συμπιεση αυτο εννουσα το χορνετ εχει 12:0 οποτε δουλευει με εκατοσταρα μια χαρα π.χ το vtr 1000firestorm εχει απο τι ξερω γυρω στο 10:0 οποτε δεν πας να του βαλεις και 1000 το ιδιο θα πηγαινει.αυτα για το συναδερφο που ψιλοαρπαχτηκε και μου ειπε πρωτα να σκεφτομαι και μετα να γραφω σας πληροφορο οτι ειμαι μηχανικος στα αυτοκινητα και κατι ξερω.το γιαχαμπουσα τη να την κανει την 100αρα ετσι και αλιως το πατο του παει.:wave2:

ναι αλλα δε λεει να τη βαλω κ στη yamaha virago 250 που εχει ο πατερας μου.Τι 120 τι 130...:p

Ninja636
28/02/2007, 18:01
Ας μου επιτρέψει το εξαιρετικό, imho, περιοδικό PowerBikes (http://www.powerbikes.gr) (τ. 35, Μάρτιος 2007, σ. 34) να αντιγράψω ένα σχετικό με τις κατοστάρες βενζίνες απόσπασμα από την απάντηση που έδωσε σε ερώτημα αναγνώστη.

[...]Η βενζίνη 100 οκτανίων υπάρχει στα βενζινάδικα ακριβώς επειδή τα εργοστάσια αυτοκινήτων και μοτοσικλετών κατασκεύασαν κινητήρες που έχουν μεγάλο λόγο συμπίεσης, δηλαδή 12:1 και πάνω. Αυτοί οι κινητήρες δεν μπορούν να λειτρουγήσουν σωστά με βενζίνη χαμηλότερων οκτανίων. Αν όμως έχει κινητήρα με λόγο συμπίεσης χαμηλό, π.χ., 9:1 ή 10:1 τότε δεν έχει νόημα να βάζεις βενζίνης (sic) υψηλών οκτανίων. Μπορεί κι εκεί να δεις διαφορά αλλά θα οφείλεται ίσως στο ότι η 100άρα που έβαλες είναι μια καλής ποιότητας βενζίνη. Αν κάποια άλλη στιγμή βάλεις μια καλής ποιότητας 95άρα μπορεί να έχεις όμοια απόδοση και τότε δεν θα ξέρεις τι να σκεφτείς πια![...]

tassosrr
28/02/2007, 19:47
po pooooooooooooooo.................

.......kathisa kai diabasa oti exei graftei apo tin arxi tis
sizitisis kai kserete ti simperasma ebgala.....?????

poli ponokefaliasma kai baboura gia 5 octania!!!!!

aman!!!:) :)

rsp
28/02/2007, 20:09
Ξεκιναμε....Δεν ξερω να εξηγησω γιατι αλλα..

Το ΧΧ ειχε μεγαλυτερη αυτονομια με 100οκτανια (δοκιμασμενο πολλες φορες)
Το 950 εκανε λιγοτερα μπερδεματα με 100 οκτανια (επισης πολλες φορες δοκιμασμενο)
Το 990 δεν εχω δει καμια διαφορα απολυτως...

Σε τεστ που εγινε απο Γερμανικο περιοδικο εδειχνε καλυτερες επιδοσεις στο συνολο με χρηση βενζηνης 100 οκτανιων σε ΙΧ μεγαλου κυβισμου, καμια διαφορα σε μεσαιου κυβισμου...

Και η ερωτηση...Εχω ενα Scoda Octavia rs 200hp, η εταιρια που φτιαχνει το προγραμμα βελτιωσεις για το αυτοκινητο (το ανεβασε στα 245hp) μεσα στα χαρτια λεει οτι μετα την βελτιωση δεν επιτρεπετε η χρηση απλη αμολυβδης 95οκτ και οτι μπορει να προκληθει ζημια στο αυτοκινητο...Αν γινει ζημια και βρουν βενζινη με λιγοτερα οκτανια δεν σε καλυπτει η εγγυηση, ενω με 100 οκτανια σε καλυπτει...
Γιατι ολα αυτα...?

sonic22
28/02/2007, 20:09
prepei na einai i 4i fora apo twte pou graftika pou ginete sizitisi gia to idio thema...:rolleyes: :rolleyes:

loipon pame alli mia fora...

1. o arithmos oktaniwn dilwnei tin ADIKROTIKOTITA tis venzinis...
me alla logia an to motori den varaei pirakia ta epipleon oktania einai axrista...
AXRISTAAAAA!!!

2. to dinamometro einai o monos tropos gia na apodijoume oti kati travaei kalitera or genika pigenei kalitera..
EINAI O ENAS KAI MONADIKOS THEOS!! . + -

an to (idio) dinamometro den dijei diafora anamesa sti dio venzines ola einai MOUFA kai eseis paramithiastikate... :bawl:

prosopika pisteuw oti i """"100ara"""" apodidei kalitera...
alla den einai logo oktaniwn... (auto jexaste to)
ipothetw :D oti exei megaliteri thermogwno dinami... :look:
kegetai kalitera me apla logia.. :wacko:

MIKE_16V
28/02/2007, 21:53
Oλα ωραια και καλα..οντως η 100 χρειαζεται σε αυτοκινητα με υψηλη συμπιεση που πασχουν απο πυρακια...δοκιμασμενο..και επισης μετα απο καθε γεμισμα ξερεις αν σου εβαλε 100 ή απλη ο βενζινας μιας και τα πυρακια καραδωκουν.

Στο Ζ οσες φορες εβαλα 100 δεν καταλαβα καμια διαφορα!

Τωρα στο παλιο σκουτερι (skipper 150 2t) οταν εβαλα 100.....η διαφορα ηταν τεραστια...μεχρι και στην τελικη!! Αυτο δεν ειναι κουλο:confused:

OldMan
28/02/2007, 22:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από sonic22
ipothetw :D oti exei megaliteri thermogwno dinami... :look:
kegetai kalitera me apla logia.. :wacko:
Να μην υποθέτεις τέτοια πράγματα, γιατί η θερμογόνος δύναμη ενός καυσίμου είναι εντελώς ΑΣΧΕΤΗ με την αντικροτικότητά του !!! :D

Δεν κατεβάζω χημικούς τύπους, τον κώλο σου να βαράς κάτω...
(πήγαινε στο thread του SF και δες από τι εξαρτάται η θερμογόνος δύναμη...):wave2:

Υ.Γ.
Αντί να ησυχάσει η Τρικυμία, φουρτουνιάζει κι άλλο !!!
(το λέω για την συσχέτιση θερμογόνου δύναμης και καλής καύσης ...):sad:

rsp
28/02/2007, 23:12
Καρνταση...Περαν πλακας αν θελεις απαντησε μου...:D

Αλλιως θα σε παρω τηλεφωνο να με εξηγησεις...:rolleyes:

Lupo
01/03/2007, 08:06
:a27:
Συγνώμη για το spam, αλλά....

Μιας και αναφέρθηκε συχνά η συμπίεση εδώ μέσα,

μήπως γνωρίζει κάποιος, πως μπορώ να μάθω την σχέση συμπίεσης που έχουν, αυτοκίνητο και μοτοσυκλέτα μου, επειδή δεν έχω τα manual τους?
Την ονομαστική, που δίνουν οι κατασκευαστές τους τουλάχιστον.

Έτσι απλά, για να μαθαίνω!

hornet
01/03/2007, 08:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από Lupo

μήπως γνωρίζει κάποιος, πως μπορώ να μάθω την σχέση συμπίεσης που έχουν, αυτοκίνητο και μοτοσυκλέτα μου, επειδή δεν έχω τα manual τους?

google!!

OldMan
01/03/2007, 14:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από rsp
Καρνταση...Περαν πλακας αν θελεις απαντησε μου...:D
Καρντάση... Που είδες την πλάκα ...???

(θα σΕ πω από κοντά μια μεγάλη και πονεμένη ιστορία, όταν ανέβασα στα 240Hp το ROVER μου...)

Σε γενικές γραμμές έχει να κάνει με την συνεχή "παρέμβαση" του (anti)knock sensor καθώς και με την αλλαγή προπορείας (λόγω "αγριεμένων" εκκεντροφόρων).

Φιλική συμβουλή: Άσε το Skoda ήσυχο (και ας σου δίνουν όσες εγγυήσεις θέλεις...):wave2:

sonic22
01/03/2007, 15:20
Υ.Γ.
Αντί να ησυχάσει η Τρικυμία, φουρτουνιάζει κι άλλο !!!
(το λέω για την συσχέτιση θερμογόνου δύναμης και καλής καύσης ...):sad:
den ftaiei kanenas allos... egw ftaiw...:evil: :mad: :evil:

eprepe na pw oti paragei perissoteri thermotita kai na se dw meta na trexeis na tous ejigeis giati den tha liwsoun oi kefales kai ta pistonia tous...

:evil: :mad: :evil: :p

dirtbird
01/03/2007, 15:27

(θα σΕ πω από κοντά μια μεγάλη και πονεμένη ιστορία, όταν ανέβασα στα 240Hp το ROVER μου...)

holly shit...

an oldman driving an oldman's car :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

rsp
01/03/2007, 16:14
Καρντάση... Που είδες την πλάκα ...???

Σε γενικές γραμμές έχει να κάνει με την συνεχή "παρέμβαση" του (anti)knock sensor καθώς και με την αλλαγή προπορείας (λόγω "αγριεμένων" εκκεντροφόρων).

Φιλική συμβουλή: Άσε το Skoda ήσυχο (και ας σου δίνουν όσες εγγυήσεις θέλεις...):wave2:

Καρνταση μου...Με ολο το θαρρος!:D

Μην συγκρινουμε τις που@@ες με τις βουρτες....Ειναι το 3 γερμανικο που παιζω με την ιδια εταιρια και ακομα δεν μου εχουν βγαλει το παραμικρο..!:alien:

Αλλα οκ με την αλλαγη προπορειας το καταλαβα (χοντρικα) με το anti knock δεν καταλαβα τι παιζει...:confused:

Μαλλον απο κοντα τα υπολοιπα...:wave2:

lampros_fazer
01/03/2007, 16:21
Για τη μηχανή εδω..

http://www.motorcyclespecs.co.za/index.htm

OldMan
01/03/2007, 16:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από rsp
με το anti knock δεν καταλαβα τι παιζει...
Παίζει το ότι προφυλάσσει το ανεγκέφαλο Γερμανικό μοτέρ από τον επίσης ανεγκέφαλο οδηγό του, όταν το πάει με 5η και 2.000 σ.αλ. και ξαφνικά σανιδώνει το γκάζι !!:D :mad: :D

@ τον Βρωμόπουλο δεν τΟΝ απαντάω, αν δεν μΕ πει με ποιο άλλο αμάξι το 1995 μετακινούσες ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ 5μελή οικογένεια με 10.000.000 δρχ !!
(και έψαχνες και κανένα "ανύποπτο" με BMW525 ή Ε280 στην Εθνική ...):D

sonic22
01/03/2007, 16:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από lampros_fazer
Για τη μηχανή εδω..
to site sou exei simadikes elipseis...
:nono: :nono: :nono: :mad:

den exei to Honda st 50 DAX :rolleyes:

MadMaxGR
01/03/2007, 17:26

Re file, eipame, mathe roumanika na diavaseis to manual tis grias na ysixasoume :eyepop:

sotpag
02/03/2007, 12:43

τι εκανα εγω παλι;;;:look:

εγω βαζω ή καλυτερα "εβαζα" οτι εβρισκα και παλι δουλευε...

OldMan
02/03/2007, 12:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από sotpag
τι εκανα εγω παλι;;;:look:
Δεν θυμάμαι ...!!! :confused:

(αλλά δεν μπορεί, κάτι θα έκανες...):smokin:

Lupo
02/03/2007, 16:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από lampros_fazer
Για τη μηχανή εδω..

:beer:
Πολύ καλό το site.
Ευχαριστώ πολύ.

Βέβαια είχα καλυφθεί από τον hornet με την λεπτομερέστατη απάντηση "google!!"
:rotflmao: :beer:

Κάτι σαν μία άλλη γνωστή απάντηση, με 2 @, κάποιου γνωστού μετόχου το forum.

:rotflmao: :rotflmao:
:beer: :beer:

Lupo
02/03/2007, 16:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από MadMaxGR
Re file, eipame, mathe roumanika na diavaseis to manual tis grias na ysixasoume :eyepop:

Και το manual για την ρουμανα που θα μου τα μάθει ,πως θα το διαβάσω?

:D :wave2:

MadMaxGR
02/03/2007, 16:20
Και το manual για την ρουμανα που θα μου τα μάθει ,πως θα το διαβάσω?

Na sou kanw mia eisagwgi re sy. Na tin moirasoume :beer:

Lupo
02/03/2007, 16:30
Na sou kanw mia eisagwgi re sy. Na tin moirasoume :beer:

Πρόσεχε τις εκφράσεις σου εδω μέσα!
Άκου "να σου κάνω μια εισαγωγή"!

Δεν θέλουν και πολύ , οι αλητήριοι, να σου βγάλουν τ'όνομα!

Με κάτι τέτοια, ζούνε!

MadMaxGR
02/03/2007, 16:36
Δεν θέλουν και πολύ , οι αλητήριοι, να σου βγάλουν τ'όνομα!

Για ποιούς αναφέρεσε; μιλάμε για τον γείτονα ας πούμε; :smokin:

dirtbird
02/03/2007, 17:28

@ τον Βρωμόπουλο δεν τΟΝ απαντάω, αν δεν μΕ πει με ποιο άλλο αμάξι το 1995 μετακινούσες ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ 5μελή οικογένεια με 10.000.000 δρχ !!
(και έψαχνες και κανένα "ανύποπτο" με BMW525 ή Ε280 στην Εθνική ...):D

Eξαρτάται στις πόσες -υποχρεωτικές- στάσεις, σταματάει να είναι αξιοπρεπώς.

(Μi 16..... T16)

:)

Lupo
02/03/2007, 17:51
Για ποιούς αναφέρεσε; μιλάμε για τον γείτονα ας πούμε; :smokin:

Κυρίως, αυτός!