PDA

View Full Version : R6 ή Z750

PriestBecause
10/09/2006, 22:02
Για σας παιδια θα ηθελα τη βοήθειά σας.ειμαι σε διλημα για το τη μηχανη να παρω R6 ή Z750.Το Z750 το εχω οδηγησει.πολυ ανετο κ παει καλα.Το R6 απο την αλλη ειναι κουραστικο (ειδικα μεσα στη πολη) αλλα αλλη καυλα εχει το R6.Τι προτεινετε :confused: :confused:

:a4:

Ζ109
10/09/2006, 22:36
:winka: Καθαρά υποκειμενικά... πάρε το Ζ ! Αντικειμενικά τώρα φίλε,εξαρτάται απο τις δικές σου ανάγκες και τα δικά σου θέλω. Απλά το Ζ δένει με ένα μοναδικό τρόπο επιδόσεις supersport και μετακίνηση σε πόλη,σε σχέση με τη μονοδιάστατη συμπεριφορά του γρήγορου R6. H απόφαση είναι δική σου! Πάρε αυτό που γουστάρεις πιο πολύ...:beer:

gdevelek
10/09/2006, 22:38
την απάντηση τη δίνεις, περίπου, μόνος σου

αν κάνεις χρήση πόλης, το Ζ είναι σίγουρα πολύ καταλληλότερο

αν το προορίζεις για γρήγορες βόλτες τα ΣΚ ή (ακόμη περισσότερο) πίστα, το r6 είναι πολύ καταλληλότερο

αν το θέλεις και για τα δύο, η απόφαση είναι λίγο δύσκολη (εγώ θα έπαιρνα το Ζ πάντως, ανάμεσα στα δύο αυτά)

AFTER
10/09/2006, 23:00
Μερικοι συμβιβαζονται με το θεμα πολη-supersport

Η αληθεια ειναι οτι τα σημερινα 600ss εχουν γινει πολυ πολεμικα, και αν θες και λιγο ανεση και δικαβαλο τοτε....

el_hymador
10/09/2006, 23:08
R6 ...

idi
11/09/2006, 09:08
οτι να ναι...

σσ
το R6 εχει σαν αγορα περισσοτερα λεφτα απο το Ζ1000..... και 4,000 ευρω περισσοτερα απο το Ζ750....

MIKE_16V
11/09/2006, 09:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
οτι να ναι...

σσ
το R6 εχει σαν αγορα περισσοτερα λεφτα απο το Ζ1000..... και 4,000 ευρω περισσοτερα απο το Ζ750....

Επισης το R6 ειναι πιο γρηγορα στα φαναρια απο το Ζ750:o

adam_tsouk
11/09/2006, 09:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από MIKE_16V

:rotflmao: :rotflmao:

προσωπικα δεν θελω ss γιατι ειναι "απολυτα" μηχανακια (οπλα).
προτιμω ενα naked street που ειναι ελαφρος πιο φιλικο απο αποψη θεσης οδηγησης, γκαζιου κτλ

:wave2:

el_hymador
11/09/2006, 11:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
R6 ...

R6...

AFTER
11/09/2006, 14:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από MIKE_16V

Οχι απο τα S αγορι μου, οχι απο τα S

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

PriestBecause
11/09/2006, 19:22

Ξεχασα να πω πως αν παρω R6 θα ειναι 2002-2004

PriestBecause
11/09/2006, 20:12
Α και κάτι ακομα.Η εμπειρια μου ειναι μικρη.Ειμαι 20 χρονων κ ναι μεν εχω οδηγησει καποια καλα μοτερ(πχ Z750,ZXR400...) αλλα σαν μηχανη ''δικια'' μου οδηγω εχω τη Virago250 του πατερα μου.Η μηχανη που θα παρω θα ειναι η πρωτη μου δηλαδη.:rolleyes:

el_hymador
11/09/2006, 20:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από PriestBecause
Α και κάτι ακομα.Η εμπειρια μου ειναι μικρη.Ειμαι 20 χρονων κ ναι μεν εχω οδηγησει καποια καλα μοτερ(πχ Z750,ZXR400...) αλλα σαν μηχανη ''δικια'' μου οδηγω εχω τη Virago250 του πατερα μου.Η μηχανη που θα παρω θα ειναι η πρωτη μου δηλαδη.:rolleyes:

αααα μαλιστα....R1 τοτε............

.....ελαφρυ τσιγαρο ειναι ....γευστικο ....νταξει ειναι λιγο ακριβουτσικο στα 3 ευρω , αλλα απο το να καπνιζεις τα σανα με 1,5 ευρω....

περα απο την πλακα....μην παρεις ουτε R6 , ουτε Ζ750...παρε ενα μικρο η μεσαιο on-off και μαθε τα βασικα εκει πανω

kalant
11/09/2006, 21:59
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από PriestBecause
Α και κάτι ακομα.Η εμπειρια μου ειναι μικρη.Ειμαι 20 χρονων κ ναι μεν εχω οδηγησει καποια καλα μοτερ(πχ Z750,ZXR400...) αλλα σαν μηχανη ''δικια'' μου οδηγω εχω τη Virago250 του πατερα μου.Η μηχανη που θα παρω θα ειναι η πρωτη μου δηλαδη.:rolleyes: [/QUO

βασικα διπλωμα απεριοριστων εχεις ή εχει αλλαξει το ηλικιακο οριο και εχω μεινει πισω?

vassilis88
12/09/2006, 09:21
ρε παιδια οκ ο περισσοτερος κοσμος οταν παρει το απεριοριστων τετοιες μηχανες κοιταζει.κ εμενα ο αδερφος μου πηρε Ζ αλλα προσεχε κ ειναι οκ το χει μαθει το μηχανακι.νταξ δεν ξυνει τ αυτια του αλλα μια χαρα το παει απροβληματιστα.

PriestBecause
12/09/2006, 21:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador

περα απο την πλακα....μην παρεις ουτε R6 , ουτε Ζ750...παρε ενα μικρο η μεσαιο on-off και μαθε τα βασικα εκει πανω

Κοιτα αρχικα μου ειχε περασει απο το μυαλο να τσιμπισω ενα CRF450 αλλα απο τοτε που οδηγησα το zxr400 k z750 εχω καυλωση πολυ ασχημα με τα ss.Επισης το zxr το οδηγουσα συχνα κ δε μπορω να πω οτι ημουν κ καλο παιδι:a13:

μονο οταν ειχα τη κοπελια πανω πηγαινα κυριλε.
Απλα επειδη ξερω καλα τον εαυτο μου ξερω οτι μεχρι να μαθω τη μηχανη δε θα κανω μαλακιες.Επισης προβλημα με το συμπλεκτη δεν εχω(αλλο που μεσα στη κινηση με ποναγαν τα δακτυλα...:wave2: )

PriestBecause
12/09/2006, 21:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από kalant
βασικα διπλωμα απεριοριστων εχεις ή εχει αλλαξει το ηλικιακο οριο και εχω μεινει πισω?

δεν εχεις μεινει πισω αλλα μεχρι τοτε θα εχω

:beer:

675
12/09/2006, 23:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από AFTER
Οχι απο τα S αγορι μου, οχι απο τα S

ti ennoeis oxi apo ta s??:sick: :sick:

PriestBecause
12/09/2006, 23:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από elias_sgr
ti ennoeis oxi apo ta s??:sick: :sick:

ennoei de paei to R6 kalitera apo to kawasaki z750s

675
12/09/2006, 23:53

Απλα επειδη ξερω καλα τον εαυτο μου ξερω οτι μεχρι να μαθω τη μηχανη δε θα κανω μαλακιες.Επισης προβλημα με το συμπλεκτη δεν εχω(αλλο που μεσα στη κινηση με ποναγαν τα δακτυλα...:wave2: )

opos m eixe pei ki enas allos filos edo...

tis lalakies me ti mixani den tis kaneis otan prospatheis na ti matheis alla otan nomizeis pos tin exeis mathei!!!

k einai poli sosto!!:wave2:

PriestBecause
13/09/2006, 00:00
opos m eixe pei ki enas allos filos edo...

tis lalakies me ti mixani den tis kaneis otan prospatheis na ti matheis alla otan nomizeis pos tin exeis mathei!!!

k einai poli sosto!!:wave2:

θα συμφωνησω μαζι σου.Ο πατερας μου μου ειχε πει πριν απο τεσσερα χρονια οτι η ταχυτητα ειναι γλυκια κ το κταλαβα μεσα στο μηνα οταν πηγα να καρφοθω σε ενα ταξι θελοντας να δω τη τελικη απο το σκουτερ του θειου μου.Τουλαχιστον το καταλαβα μικρος κ ευτυχως με ενα 50cc γιατι αν ηταν μεγαλυτερο...

:a4:

675
13/09/2006, 00:05
ego pantos file m...tha dialega to r6,,,

entelos prosopika

pisteuo pos genika an kati to goustareis to apolmvaneis opou k na sai...

k astous na lene gia poli k poli..

an einai etsi as paroume oloi papia k scooter...

ego goustaro trela apo moro paidi ta ss...
k otan prota o theos paro to proto m tha to xo san aytokinito....

k sto super-market k sti laiki k gia kafe k gia taksidi PANTOU!!!

epeidi to goustaro!!:beer:

gi ayto k si na pareis ayto pou se @avlonei perissotero...

lampros_fazer
13/09/2006, 01:39
k astous na lene gia poli k poli..
Δεν είναι ακριβώς έτσι.. Εκτός από θέση οδήγησης κλπ,είναι και έξοδα.. Θα καταλάβεις με τον καιρό..
Και πάρα πολλοί που έχουν ss και όχι μόνο,έχουν και παι/σκούτερ για την πόλη..

PriestBecause
13/09/2006, 17:43
Κοιτα εγω ειμαι φοιτητης στη χαλκιδα κ μενω στο κεντρο πισω απο τις καφετεριες.Δηλαδη τη μηχανη δε θα τη χρησιμοποιω τοσο μεσα στη χαλκιδα οσο για να παω στο τει στα ψαχνα (κανα 20λεπτο δρομος) κ για να πεταγομαι αθηνα.Ναι μεν θα τη παρω για μενα αλλα θα με βοηθαει κιολας.Οσο για τα γιαννενα(απο εκει ειμαι) μπορω στη πολη να παιρνω τη Virago του πατερα(η καλυτερή του :lol: εχει κ αυτος λιγο τρελα :hypnotize )

kalant
13/09/2006, 18:00
Κοιτα εγω ειμαι φοιτητης στη χαλκιδα κ μενω στο κεντρο πισω απο τις καφετεριες.Δηλαδη τη μηχανη δε θα τη χρησιμοποιω τοσο μεσα στη χαλκιδα οσο για να παω στο τει στα ψαχνα (κανα 20λεπτο δρομος) κ για να πεταγομαι αθηνα.Ναι μεν θα τη παρω για μενα αλλα θα με βοηθαει κιολας.Οσο για τα γιαννενα(απο εκει ειμαι) μπορω στη πολη να παιρνω τη Virago του πατερα(η καλυτερή του :lol: εχει κ αυτος λιγο τρελα :hypnotize )

φιλε μην το σκεφτεσαι πολυ και ουτε να ακους και πολλες γνωμες, παρε αυτη που θα τη βλεπεις και θα κ@@@ωνεις...

675
13/09/2006, 18:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από kalant
φιλε μην το σκεφτεσαι πολυ και ουτε να ακους και πολλες γνωμες, παρε αυτη που θα τη βλεπεις και θα κ@@@ωνεις...

sostosssssssssssssssssssssss

:D :D :D

:beer: :beer: :beer:

675
13/09/2006, 18:47
des loipon k k@@@lose!!

61680

675
13/09/2006, 18:51
tetoia mora san to parapano einai poli spania na ta deis sto dromo...:beer:

PriestBecause
13/09/2006, 19:13
αχ δεν εχεις αδικο το δικο μου να δω ποτε θα το αποκτησω.

:bawl: :bawl: :sad: :bawl: :cry: :a7: :(

PriestBecause
16/09/2006, 02:25
Αυτο το καιρο παριμενω καποια λεφτα που θα μου ερθουν για να παρω τη μηχανη κ καταλαβαινεται ειμαι στο ψαξιμο.Θελω αν μπορειτε να βοηθησεται να μου πειτε για καποια χαρακτηριστικα των δυο μηχανων οπως το τι 'φοραει' η καθε μηχανη πανω ή καποιες ιδιαιτεροτητες κτλ.πχ ξερω πως το Z εχει ηλεκτρονικο γκαζι η R6 2002-2004 εχει? δηλαδη μια συγκριση.Απλα το ξαναλεω πως το R6 θα ειναι απο 2002 μεχρι 2004 ενω το Z750 θα ειναι η καινουργιο η ενος χρονου.ευχαριστω για το χρονο που μου αφιερωσατε αλλα κ προκαταβολικα για οσους με βοηθησουν.

zireous
16/09/2006, 20:04
Εγώ από την άλλη θα σου έλεγα ότι το να φρενάρεις για παράδειγμα με ss κρύβει περισσότερα "μυστικά" -πχ blip- που με τις υπόλοιπες μηχανές βοηθάνε μεν αλλά δε πολυτρελλαίνεσαι να τα κάνεις.

Κάποιες σαφείς παρατηρήσεις -πχ λαστιχάρισμα- που κάνουν μερικά περιοδικά για τις συνηθισμένες μοτοσυκλέτες -όχι τα ss-, έχουν να κάνουν με τη τάση ενός αρχαρίου να μεγιστοποιεί κλίσεις που στα ss μπορεί να έχεις άμεσο αποτελέσματα τούμπα, ενώ στα λοιπά -μέχρι να υπερνικήσεις το φόβο και να προσπεράσεις το λαστιχάρισμα-, όχι και τόσο. Μια σουζίτσα με απλά γκάζι είναι αρκετή σε οποιοδήποτε ss -αν στραβώσεις τιμόνι στη προσγείωση και δεν έχεις χαλαρά χέρια-, για να κλαις πλαστικά...
Το ζητούμενο είναι να φρενάρεις όχι μόνο σχεδόν όσο επιταχύνεις, αλλά και να σκανάρεις τόσο μπροστά ώστε αυτό να είναι εφικτό, κλπ κλπ.

Στριφτερό περιβάλλον με μηδενική κίνηση, και αρκετή μελέτη πρώτα (πχ δες στο φόρουμ Οδήγηση -Tips & Tricks) για να αποφύγεις χαζές και ίσως μοιραίες τούμπες είναι απαραίτητα, αλλά ο εξοπλισμός -κράνος, δερμάτινα, γάντια, μπότες της προκοπής-, τα μανιτάρια, και μια βόλτα στο CSS ίσως είναι η καλύτερη κίνηση...

Εγώ στη θέση σου ίσως να το έπαιρνα το ss (είχα κόλλημα με μουσικές στην ηλικία σου, όχι με μηχανές), αλλά αν είχα το μυαλό που έχω σήμερα, όχι τότε που οι τούμπες ήταν φτηνές στο κεφάλι μου. :cool:

675
17/09/2006, 00:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από zireous
και μια βόλτα στο CSS ίσως είναι η καλύτερη κίνηση...

ektos tou oti den katalava arketa stin apantisi s,,, ayto to css ti einai?:sick:

MvP
17/09/2006, 01:51
ektos tou oti den katalava arketa stin apantisi s,,, ayto to css ti einai?:sick:

Adiavasto se vriskw!

California Superbike School!!

Sxolh ekmathhshs swsths odhghshs!

Ginetai h sthn pista twn Serrwn h sthn pista twn Megarwn kai xwrizete se 4 levels!

Aparaithtos o exoplismos apo kranos mexri mpotes kai gantia!

panjimnakos
18/09/2006, 18:52
Ρε παιδια εχετε τρελαθει? Συγκρινετε το R6 με Ζ750? Το παιδι αν θελει τρελο γκαζι, τρελα στρυψιματα κ τρελη κουραση:mad: θα παρει R6! Τωρα αν θελει κινηση σε πολη, βολτουλες τα σ/κ, και ψιλογκαζια θα παρει Ζ750!!! Καμια σχεση το ενα μηχανακι με το αλλο
:nono: :nono: :nono:

AFTER
18/09/2006, 21:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από panjimnakos
Ρε παιδια εχετε τρελαθει? Συγκρινετε το R6 με Ζ750? Το παιδι αν θελει τρελο γκαζι, τρελα στρυψιματα κ τρελη κουραση:mad: θα παρει R6! Τωρα αν θελει κινηση σε πολη, βολτουλες τα σ/κ, και ψιλογκαζια θα παρει Ζ750!!! Καμια σχεση το ενα μηχανακι με το αλλο
:nono: :nono: :nono:

E, δεν εχουν και τοσο διαφορα στο γκαζι τα 2 μηχανακια!
Στα 200+ κερδιζει το R6 και αυτο λογω καλυτερης αεροδυναμικης!
Επιταγχυνσεις ειναι τα ιδια

panjimnakos
18/09/2006, 21:16
E, δεν εχουν και τοσο διαφορα στο γκαζι τα 2 μηχανακια!
Στα 200+ κερδιζει το R6 και αυτο λογω καλυτερης αεροδυναμικης!
Επιταγχυνσεις ειναι τα ιδια

Διαφωνω φιλε μου!!! Το R6 ειναι πολυ πιο γρηγορο παντου :a013: :a013:
Απο προσωπικη εμπειρια σου λεω οτι το R6 ειναι πιο γρηγορο(ελαχιστα) και απο το Ζ1000!!!:wave2: :wave2: :wave2:

Ταξιδευτής
18/09/2006, 21:50
.... ψιλογκαζια .... Ζ750...

.....R6 ειναι πολυ πιο γρηγορο παντου ...... R6 ειναι πιο γρηγορο(ελαχιστα) και απο το Ζ1000....

:rolleyes: :a16: :a16: :a23: :a23: :a022:

panjimnakos
18/09/2006, 21:55
:a028: :a028: :a028:

AFTER
18/09/2006, 22:11
Διαφωνω φιλε μου!!! Το R6 ειναι πολυ πιο γρηγορο παντου :a013: :a013:
Απο προσωπικη εμπειρια σου λεω οτι το R6 ειναι πιο γρηγορο(ελαχιστα) και απο το Ζ1000!!!:wave2: :wave2: :wave2:

Καλα καλα....

Ελα να ανοιξουμε σε ρεπριζ και τα λεμε!(εκει χανουν ακομα και μεγαλυτερα απο 600)
Αλλα περα και απο αυτο, ακομα και απο σταση, ειναι τα ιδια!
ΕΞΑΚΡΙΒΩΜΕΝΟ!

Αν θες χρονομετρημα θα πρεπει να περιμενεις ομως!
Εχει σειρα ενα F800ST για 0-400μ απο το 0-300 :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

panjimnakos
18/09/2006, 22:24
Οκ το Ζ750 ειναι πιο γρηγορο και απο R1.:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Εχετε μια χαρα μηχανακι, πανεμορφο, γρηγορο, ροπατο, αξιοπιστο κτλ αλλα το κακο ειναι οτι νομιζετε οτι ειναι το καλυτερο μηχανακι του κοσμου!!!:hypnotize :hypnotize :hypnotize

THEOD
18/09/2006, 22:30
:a014: :a014: :a014:

AFTER
18/09/2006, 22:31
Οκ το Ζ750 ειναι πιο γρηγορο και απο R1.:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Εχετε μια χαρα μηχανακι, πανεμορφο, γρηγορο, ροπατο, αξιοπιστο κτλ αλλα το κακο ειναι οτι νομιζετε οτι ειναι το καλυτερο μηχανακι του κοσμου!!!:hypnotize :hypnotize :hypnotize

Λαθος, εσυ νομιζεις οτι τα YAMAHA ειναι τα καλυτερα!

Εμεις απλως ξερουμε το οδηγουμε, τα υπερ και τα κατα!
Και απο γκαζι δεν εχει ΚΑΝΕΝΑ κατα!

panjimnakos
18/09/2006, 22:38
Λαθος, εσυ νομιζεις οτι τα YAMAHA ειναι τα καλυτερα!

Εμεις απλως ξερουμε το οδηγουμε, τα υπερ και τα κατα!
Και απο γκαζι δεν εχει ΚΑΝΕΝΑ κατα!

ΟΧΙ φιλαρακο, ισα ισα που τα kawa τα γουσταρω πολυ!!! Αλλα οπως και να το κανουμε το Ζ750 ειναι πιο αργο απο ολα τα ss600 κ οχι μονο απο το R6! Aλλη κατηγορια το ενα αλλη το αλλο...:wave2: :wave2: :wave2:

AFTER
18/09/2006, 22:41
ΟΧΙ φιλαρακο, ισα ισα που τα kawa τα γουσταρω πολυ!!! Αλλα οπως και να το κανουμε το Ζ750 ειναι πιο αργο απο ολα τα ss600 κ οχι μονο απο το R6! Aλλη κατηγορια το ενα αλλη το αλλο...:wave2: :wave2: :wave2:

Kαι εμενα μου αρεσουν τα Yamaha, ειχα, παραλιγο να ξαναεχω, και θα ξαναεχω καποτε.
Στα πολλα χιλιομετρα χανει, μεχρι τα 100 ομως η ροπη του Ζ μπορει να ντροπιασει καποιο SS, ειδικα αν κανει λαθος(αν)

Υ.Γ. Σ'αγαπαω στο ειπα? :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

panjimnakos
18/09/2006, 22:45
Kαι εμενα μου αρεσουν τα Yamaha, ειχα, παραλιγο να ξαναεχω, και θα ξαναεχω καποτε.
Στα πολλα χιλιομετρα χανει, μεχρι τα 100 ομως η ροπη του Ζ μπορει να ντροπιασει καποιο SS, ειδικα αν κανει λαθος(αν)

Υ.Γ. Σ'αγαπαω στο ειπα? :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

:a08: :a08: :a08:

idi
18/09/2006, 22:57
οτι το R6 ειναι πιο γρηγορο(ελαχιστα) και απο το Ζ1000!!!:wave2: :wave2: :wave2:

νταξ δε μου κανει αισθηση πια... εχω ακουσει οτι ειναι "πιο αργο" ακομα και απο vstrom....:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

AFTER
18/09/2006, 23:00
νταξ δε μου κανει αισθηση πια... εχω ακουσει οτι ειναι "πιο αργο" ακομα και απο vstrom....:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Τα vstrom εχουν V-2 1000, φυλαξου :o
Εδω μας πατανε ακομα και τα εν σειρα δικυλινδρα 800αρια....τι ψαχνεις τωρα....:cry:

kalant
18/09/2006, 23:01

και απο το 650 μη σου πω ακομα...