PDA

View Full Version : Cordura VS Δερμα

alex14
11/09/2006, 20:23
Εχουμε μια αντιπαραθεση με μερικους συναδελφους σχετικα με το πιο απο τα δυο ειναι πιο ανθεκτικο σε πτωσεις στην ασφαλτο (μακρια απο μας). Αν και δεν εχω φορεσει ποτε δερμα, νομιζω οτι το δερμα υπερτερει και αυτο το βασιζω στο οτι ολοι οι αγωνιζομενοι φορουν μονο δερματινα.
Οι συναδελφοι λενε οτι υπερτερει η κορντουρα , αλλα δεν την χρησιμοποιουν στους αγωνες γιατι δεν εχει καλη εφαρμογη με επιπτωσεις στην αεροδυναμικη (φουσκωμα κτλ)

Ποια ειναι η γνωμη σας ?

:confused:

Nik0s
11/09/2006, 20:26
Καλό δέρμα πολύ καλύτερη από οποιαδήποτε cordura.

:wave2:

SPORAKIAS
11/09/2006, 21:08
+1000 ;)

lampros_fazer
12/09/2006, 00:48
Ο φίλος lyk0s έκανε μια πολύ δουλειά,μάζεψε όλες τις συζητήσεις που έχουν γίνει για μπουφάν και έφτιαξε κάτι σαν ευρετήριο (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=27873)..

Θα δεις οτι το θέμα έχει συζητηθεί παλιότερα εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=17813)..
(ξεκίνησε για το κρύο και γενικεύτηκε..)

Η cordura υπερτερεί στο κρύο και στη βροχή.. (και στην τιμή.. :lol: )

Το δέρμα έχει καλύτερη εφαρμογή που εκτός από την αεροδυναμική σημαίνει και ασφάλεια συν οτι αντέχει πολύ περισότερο στην τριβή..

ruyjin
12/09/2006, 10:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από lampros_fazer
Η cordura υπερτερεί στο κρύο και στη βροχή.. (και στην τιμή.. :lol: )

δε θα το έλεγα... :D
υπάρχουν μπουφαν cordura που ειναι το ιδιο ακριβα οσο και τα δερματινα
σκεψου οτι το δικο μου cordura 3/4 πριν 2 χρονια εκανε 580€ κι
εγω το ειχα παρει 480€ με μια εκπτωση + 50€ η πλατη
και υπαρχουν και πιο ακριβα :smokin:

οσο για το θεμα
τα δερματινα ειναι πραγματι καλυτερα σε πτωση, φτου-φτου
αλλα για τουρινκ χρηση τα cordura ειναι τα ιδανικα
γι αυτο και τα προτιμησα

DUKASII
12/09/2006, 11:09
κορντουρα υπερτερει σε κρυο -βροχες κτλ. αλλα αν φας τουμπα σκίζεται.
το δερμα (μιλαμε για ακριβα δερματα) ειναι πολυ καλυτερο σε πτωσεις αλλα ειναι δεν εχει την ανεση της κορντουρας.

εχω και τα 2 της νταινεζ και μαλιστα πανακριβα και τα 2 και τα λεω απο προσωπική εμπειρία.
για τουρισμο θα προτιμουσα φυσικα κορντουρα μακρυ με λαιμο οπωσδήδποτε και κατα προτιμηση οσα λιγοτερα φερμουαρ το δυνατον (μιας και ειναι τα μόνα που χαλανε με το καιρο.)

ruyjin
12/09/2006, 11:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
εχω και τα 2 της νταινεζ και μαλιστα πανακριβα και τα 2 και τα λεω απο προσωπική εμπειρία.

δερματινο μπουφαν ποιο εχεις?
με καμπουρα ή χωρις?

το Haku San (http://www.dainese.com/eng/articolo.asp?cat=1&nome=HAKU_SAN&articolo=1533524/2533524) σε τι κατηγορια το βαζεις?

DUKASII
12/09/2006, 11:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από ruyjin
με καμπουρα ή χωρις?

το Haku San (http://www.dainese.com/eng/articolo.asp?cat=1&nome=HAKU_SAN&articolo=1533524/2533524) σε τι κατηγορια το βαζεις? daineze titanium..

Με καμπουρα..και τα τιτανια στους ωμους!

δεν κανει για πολυ κρυο..δεν ειναι οτι πιο ανετο..
και δεν εχει και λαιμο!

αυτο που λες δεν εχει τα προστατευτικα μαξιλαρακια σε πλατη στηθος ουτε καμπουρα και δεν έχει και τα τιτανια στους ώμους αλλα ειναι μια χαρα δερματινο πιστευω .

http://www.dainese.com/eng/articolo.asp?cat=1,2,3,7&nome=MC-202&articolo=1533519

αυτο εχω εγω σε ολομαυρο.

lampros_fazer
12/09/2006, 18:44
δε θα το έλεγα... :D
υπάρχουν μπουφαν cordura που ειναι το ιδιο ακριβα οσο και τα δερματινα
σκεψου οτι το δικο μου cordura 3/4 πριν 2 χρονια εκανε 580€ κι
εγω το ειχα παρει 480€ με μια εκπτωση + 50€ η πλατη
και υπαρχουν και πιο ακριβα :smokin:
Τα κοντά jacket cordura από τα 3/4 έχουν σημαντική διαφορά στην τιμή.. Εγώ τα κοντά εννοούσα οταν το έγραψα..

το Haku San σε τι κατηγορια το βαζεις?
Και εγώ γι'αυτό ψήνομαι..
:a21:
Είχα ερωτευτεί το R2 της Spidi αλλά είναι racing και δεν έχει επένδυση.. :sad:

lampros_fazer
12/09/2006, 18:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
daineze titanium..

Με καμπουρα..και τα τιτανια στους ωμους!

Γιατί έχουν τιτάνιο μόνο στους ώμους και δεν έχουν και στους αγκώνες..;; (θέμα κόστους..;;)..

latris mixanis
14/09/2006, 11:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nik0s
Καλό δέρμα πολύ καλύτερη από οποιαδήποτε cordura.

Σωστό, συν ότι παίζει μεγάλη σημασία και η ποιότητα του Δέρματος.

Με το κορντούρα πάντως που έχω πέσει δεν έπαθε τίποτα:blush:

EVI
14/09/2006, 12:32
το δερμα στην τριβη αντεχει περισσοτερο σαφως η κορντουρα ειναι ομως αδιαβροχη κανενα δερμα δεν ειναι αν και εχω ακουσει για μια αδιαβροχη σαν μεβρανη που βαζουν στο επεξεργασμενο δερμα που ομως δεν κανει τπτ ασε που αν φαει βροχη γινετε 100 κιλα
σε χαζοπτωσεις μια καλη κορμτουρα θα σε προστατευση χωρις να σκιστει η να πιασει φωτια αλλα σε μια γερη τουμπα που θα συρθεις το καλυτερο ειναι το δερμα

latris mixanis
14/09/2006, 12:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI z750

σε χαζοπτωσεις μια καλη κορμτουρα θα σε προστατευση χωρις να σκιστει η να πιασει φωτια αλλα σε μια γερη τουμπα που θα συρθεις το καλυτερο ειναι το δερμα

Σύρθηκα για 100μέτρα περίπου ίσως και παραπάνω.

EVI
14/09/2006, 12:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από latris mixanis
Σύρθηκα για 100μέτρα περίπου ίσως και παραπάνω.

ελπιζω ολα καλα .......μα τι εγινε?που πως?αν το εχεις γραψει καπου στειλε λινκ η γραφτω

latris mixanis
14/09/2006, 13:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI z750
ελπιζω ολα καλα .......μα τι εγινε?που πως?αν το εχεις γραψει καπου στειλε λινκ η γραφτω

Είναι πάνω από χρόνο το γεγονός!!:D

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον κούκλα.

alximistis
14/09/2006, 14:14
Κορντούρα και πάλι κορντούρα!!! Καλή!!!
Και εξηγώ αμέσως το γιατί.

Πράγματι το δέρμα είναι σαφώς πιο ανθεκτικό. Ειδικά σε γερή τριβή στο δρόμο αντέχει σαφέστατα πολύ παραπάνω από μια καλή κορντούρα.

Ωστόσο... στη βροχή γίνεται ένα πράγμα ένας όγκος που δεν κινείται.
Άσε που όσο και αδιαβροχοποιημένο να είναι τελικά θα το φας το νεράκι σου.
Αντίθετα η κορντουρίτσα η καλή αντέχει πολύ περισσότερο στα... φυσικά φαινόμενα. Νομίζω ότι είναι καλύτερη και για το κρύο.
Για το θέμα τιμής επίσης δεν το συζητάμε.
Όσο ακριβή και αν είναι η κορντούρα είναι σαφώς φτηνότερη από το δέρμα. ΟΚ υπάρχουν εξαιρέσεις αλλά γενικά είναι φτηνότερη.
Χώρα που τα δερμάτινα συνήθως δεν έχουν πλάτη οπότε σκας και για πλάτη.
Και στην τελική ρε παιδιά... εγώ κυκλοφόρησα πέρσι με δανεικό δερμάτινο dainese για 2 μέρες. Αν το ήθελα θα το αγόραζα και πάμφθηνα μάλιτα από φίλο.
Ε, έτσι όπως το δανείστηκα έτσι το γύρισα.
Δεν με βόλευε με τίποτα και δεν ένιωθα και άνετα πάνω στη μηχανή.
Οπότε... καταλήγω και στο συμπέρασμα ότι για μένα τουλάχιστον δεν είναι τόσο ασφαλές. Αφού δεν οδηγούσα με άνεση δεν μπορούσα να οδηγήσω και όπως έπρεπε. Και αυτό είναι μάλλον επικίνδυνο...

Acanthor
15/09/2006, 14:03
Γειά σας κι από μένα (newbie...)

Είμαι κι εγώ υπέρ της cordura για τους λόγους που προαναφέρατε και κυρίως για το γεγονός ότι ένα καλό μπουφάν από cordura μπορεί να συγκριθεί άνετα με ένα δερμάτινο πιστεύω. Αφού τα προστατευτικά κόκκαλα παίζουν το σημαντικότερο ρόλο, αυτά άλλωστε σε προστατεύουν και όχι τόσο το ύφασμα...

Και φυσικά υπάρχουν εταιρείες κι έταιρείες....Κι εγώ λοιπόν ψηφίζω cordura, αλλά High end level... :winka:

karamoto
30/10/2006, 12:06
Κάποια στιγμή κοιτούσα και εγώ στο δύκτιο για σύγκριση υλικών εξοπλισμού.
Με κάθε επιφύλαξη (οι άνθρωποι πουλάνε εξοπλισμό και πιθανότατα έχουν συμφέρον για αυτό που υποστηρίζουν) ρίξτε μιά ματιά εδώ:
http://www.motoport.com/saveyourhide.pdf?Merchant_ID=ALL&Merchant_Fax=1-760-233-7561&Merchant_Phone=1-800-777-6499

Παρεπιπτόντως είστε σίγουροι ότι το συνθετικό σας μπουφάν είναι cordura? Η πλειοψηφία δεν είναι από cordura κυρίως στις οικονομικές κατηγορίες. (Όχι ότι η cordura είναι το μοναδικό συνθετικό ύφασμα που αντέχει αλλά είναι ένα από αυτά που είναι δοκιμασμένα και έχει και την Dupont από πίσω που είναι εγγύηση καλής ποιότητας και εξωφρενικής τιμής (όπως και το goretex).) Και αν είναι cordura τι τύπου? (δείτε το link παραπάνω για να καταλάβετε τύπους και διαφορές)

Alx 84
30/10/2006, 14:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από karamoto

Παρεπιπτόντως είστε σίγουροι ότι το συνθετικό σας μπουφάν είναι cordura? Η πλειοψηφία δεν είναι από cordura κυρίως στις οικονομικές κατηγορίες. (Όχι ότι η cordura είναι το μοναδικό συνθετικό ύφασμα που αντέχει αλλά είναι ένα από αυτά που είναι δοκιμασμένα και έχει και την Dupont από πίσω που είναι εγγύηση καλής ποιότητας και εξωφρενικής τιμής (όπως και το goretex).) Και αν είναι cordura τι τύπου? (δείτε το link παραπάνω για να καταλάβετε τύπους και διαφορές)

κανένα (ή σχεδόν κανένα) μπουφάν δεν είναι κατασκευασμένο από 100 % cordura. και κακώς τα λένε έτσι. η σωστή ονομασία είναι υφασμάτινα. όπως είναι κ στα site. Textile jackets.
Το κάθε ένα λοιπόν είναι μια μίξη υλικών στα οποία συμπεριλαμβάνεται και cordura.

karamoto
30/10/2006, 14:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από Alx 84
κανένα (ή σχεδόν κανένα) μπουφάν δεν είναι κατασκευασμένο από 100 % cordura. και κακώς τα λένε έτσι. η σωστή ονομασία είναι υφασμάτινα. όπως είναι κ στα site. Textile jackets.Το κάθε ένα λοιπόν είναι μια μίξη υλικών στα οποία συμπεριλαμβάνεται και cordura.

Προφανώς δεν θα έπρεπε να είναι όλο από cordura αλλά θα έπρεπε να είναι τα κομάτια εκείνα που υπάρχει πιθανότητα να συρθούν στην περίπτωση μίας πτώσης. Όλο το εξςτερικό θα έπρεπε να είναι κατασκευασμένο από πολύ ανθεκτικό ύφασμα σε τριβή και σκίσιμο. Τα περισσότερα textile δεν έχουν δείγμα cordura αφου το κύριως υλικό είναι κάποιο άλλο ύφασμα ακόμα και σε πολύ επώνυμες εταιρίες. Οι πωλητές όμως με μεγάλη ευχαρίστηση τα πλασάρουν για cordura.

sapila racing
30/10/2006, 14:59
Μου φαίνεται οτι παραμυθιάζεστε λίγο....

Σίγουρα τα Textile Cordura, Tactel κλπ ειναι super βολικά και με μια σωστή μεμβράνη είναι και αδιάβροχα.
Με λουριά κλπ γινονται και αεροδυναμικά.

Με τίποτα όμως δεν μπορούν να πλησιάσουν την ανοτχή του δέρματος σε μια πτώση με χιλιόμετρα.
Εδω κάποιος θα πει οτι επεσε και σούρθηκε και δεν επαθε τίποτα. Σίγουρα αν πεσεις στην Π Ραλλη πχ και ειναι και βρεγμένη, σούρνεσαι και με το τζήν για κανα χιλιόμετρο πριν τρυπήσει.

Κάποιος ειπε οτι τα σκληρά προστατευτικά κάνουν τη δουλεια ετσι κι αλλιώς.
Αν σουρθείς με χιλιόμετρα, σε κανονικό δρόμο (που εχει αραγε εδω κοντα), η cordura θα ανοίξει, και ποιός θα κρατάει τότε τα προστατευτικά???
Το δέρμα εχει μεγάλη θερμοχωρητικότητα και γι αυτό αντέχει και δεν τρυπάει εύκολα.
Τ'ωρα αν δεν βολεύει, δεν ειναι αδιάβροχο η ότι άλλο, αυτο ειναι αλλο κεφάλαιο.

Οποιος εχει αμφοβολία, ας δοκιμάσει να μπεί σε πίστα με cordura. Φυσικά δεν θα τον αφήσουν, ούτε στην Ελλάδα (φαντάσου) . :lol:

Petros Triantos
01/11/2006, 13:18
Πάντως εγώ κατέληξα σε αυτό: Γνώμες?

67568

GIXXERAKIAS
01/11/2006, 19:10
με καμπουρα ή χωρις?

το Haku San (http://www.dainese.com/eng/articolo.asp?cat=1&nome=HAKU_SAN&articolo=1533524/2533524) σε τι κατηγορια το βαζεις? Φιλε μου το μπουφαν το εχω εγω και ειναι απλα γαματο!!!δυστηχως ομως εγω το πηρα γιατι ειναι μ@υναρος και τελικα ειναι τουρισμου ενω εγω εχω σουπερσπορτ μηχανη.Αν παρατηρησεις το φοραω στο αβαταρ:wave2:

lampros_fazer
01/11/2006, 19:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από GIXXERAKIAS
Φιλε μου το μπουφαν το εχω εγω και ειναι απλα γαματο!!!δυστηχως ομως εγω το πηρα γιατι ειναι μ@υναρος και τελικα ειναι τουρισμου ενω εγω εχω σουπερσπορτ μηχανη.Αν παρατηρησεις το φοραω στο αβαταρ:wave2:
Και σε τι ας πούμε δεν σε ικανοποιεί..;; (θες καμπούρα; )

(στο αβαταρ που να καταλάβει κανείς τι μπουφάν είναι..:lol: )

Σε τι χρώμα το έχεις..;;

Petros Triantos
02/11/2006, 08:23
Το πήρα σε μάυρο!

Και έχω τη Dakar, όλοι μου έλεγαν για πιο μακρύ αλλά μ’ άρεσε πολύ!

GIXXERAKIAS
02/11/2006, 13:11
Και σε τι ας πούμε δεν σε ικανοποιεί..;; (θες καμπούρα; )

(στο αβαταρ που να καταλάβει κανείς τι μπουφάν είναι..:lol: )

Σε τι χρώμα το έχεις..;; :hypnotize Οντως αν δεν το ξερεις το μπουφαν σου βγαινουν τα ματια να το δεις καλα με το αβαταρ μου:rotflmao: :rotflmao:

Το εχω σε μαυρο με λιγο μπλε στα μανικια και εχει λιγο ασημι γυρω απο τιε τσεπες για να ταιριαζει με αυτο:D :D

ps:Εχω βαλει προστατευτικη πλατη και κανει την δουλεια της καμπουρας Λαμπρο:wave2:

67768

lampros_fazer
02/11/2006, 13:31
ps:Εχω βαλει προστατευτικη πλατη και κανει την δουλεια της καμπουρας Λαμπρο:wave2:
Πιθανώς να μην κατάλβες τι ήθελα να πω,καμπούρα εννοώ το αεροδυναμικό βοήθημα που έχουν και οι αγωνιστικές φόρμες..Η πλάτη δεν μπορεί να κάνει αυτή του δουλειά..

Παντελόνι το παραπάνω έχεις..;;Αυτό μάλλον θα πάρω κι εγώ..

GIXXERAKIAS
02/11/2006, 18:58
Πιθανώς να μην κατάλβες τι ήθελα να πω,καμπούρα εννοώ το αεροδυναμικό βοήθημα που έχουν και οι αγωνιστικές φόρμες..Η πλάτη δεν μπορεί να κάνει αυτή του δουλειά..

Παντελόνι το παραπάνω έχεις..;;Αυτό μάλλον θα πάρω κι εγώ.. Eνταξει δεν θα κυνηγησω και τις τρελες επιδοσεις στην πιστα για να εχω καμπουρα βρε Λαμπρο απλα μΕ αρεσε αυτο και το πηρα,αν και σε φορμα θα το ηθελα γιατι ειναι κια μια εχτρα προστασια οταν πεφτεις με την πλατη ετσι δεν ειναι:look:

Το παντελονακι το ζαχαρωνω εδω και καιρο το εχω βρει και το εχω φορεσει πολλες φορες σε μαγαζια νο 52 για μενα αλλα περιμενω το δωρο χριστουγεννων:D :D ντεν εχω χρηματα καρντια μου:( :(

lampros_fazer
02/11/2006, 21:33
Eνταξει δεν θα κυνηγησω και τις τρελες επιδοσεις στην πιστα για να εχω καμπουρα βρε Λαμπρο απλα μΕ αρεσε αυτο και το πηρα,αν και σε φορμα θα το ηθελα γιατι ειναι κια μια εχτρα προστασια οταν πεφτεις με την πλατη ετσι δεν ειναι:look:
Ok για την πλάτη/καμπούρα..Εγώ το παρακάτω δεν καταλαβα..

δυστηχως ομως εγω το πηρα γιατι ειναι μ@υναρος και τελικα ειναι τουρισμου ενω εγω εχω σουπερσπορτ μηχανη.
Eίσαι ευχαριστημένος από το μπουφάν..;;Είναι κάτι που έχει/δεν έχει και δεν είσαι ας πούμε απόλυτα ευχαριστημένος..;;

Το παντελονάκι εγώ θα το χτυπήσω σε λίγο καιρό,
270? από motocard (http://motocard.com/en/Articulos/detalle.asp?ref=M-03692010)..

To μπουφάν από που και πόσο το πήρες..;;

GIXXERAKIAS
03/11/2006, 00:42
Ok για την πλάτη/καμπούρα..Εγώ το παρακάτω δεν καταλαβα..

Eίσαι ευχαριστημένος από το μπουφάν..;;Είναι κάτι που έχει/δεν έχει και δεν είσαι ας πούμε απόλυτα ευχαριστημένος..;;

Το παντελονάκι εγώ θα το χτυπήσω σε λίγο καιρό,
270? από motocard (http://motocard.com/en/Articulos/detalle.asp?ref=M-03692010)..

To μπουφάν από που και πόσο το πήρες..;;

:wave2: :eyepop: :eyepop: 270 e?:eyepop: :eyepop: Ξερεις ποσο το εχουν εδω?380 γιουρια παρακαλω!!!Γαμω την ελλαδα μας και τους κλεφτες της μαζι:evil: :evil:

Για το μπουφαν που λες ειμαι 1000 τοις 100 ευχαριστημενος αλλα ειναι (απο το σαιτ της dainese το ειδα) για χρηση τουρισμου αλλα εγω ο μκλς το ειδα μου αρεσε και το πηρα απο το tyre shop στο περιστεριπανω στην θηβων ειναι 400ε και 450ε ακανε στην mc import που τα φερνει απο εξωτερικο.γενικα το παιδι ειναι πολυ ξηγημενος,εβαλα λαστιχα απο κει στο gilera και απο τοτε μιλαγαμε και μου ειπε οτι dainese θες εγω με εκπτωση.και που λες ελεγα να το παρω απο εκεινον το παντελονι.αν ξερεις και τα μεταφορικα θα με ενδιεφερε να το παραγκειλουμε μαζι.Για πε :D :D

lampros_fazer
03/11/2006, 01:06

Έχεις πμ..

chico82
03/11/2009, 16:19
Καλησπέρα.
Μία ερώτηση.
Για κάτι σπρέυ που ''φροντίζουν'' τα cordura μπουφάν έχετε κάποια γνώση???