PDA

View Full Version : Ερώτηση περί Usb 2.0

kapeos
13/09/2006, 15:49
στον Η/Υ (XP λειτουργικό) δεν έχω USB 2.0 έτσι λοιπόν κάρφωσα μια PCI usb 2.0. Φορτωσα τους drivers και όλα οκ.
Όταν όμως βάλω μια συσκευή επάνω πχ memory stick ή οτιδήποτε άλλο μου βγάζει μήνυμα "αγνωστη συσκευή" και εννοείται δεν βλεπει το flashάκι.

Η οποιαδήποτε συσκευή που βάζω και σε οποιαδήποτε θύρα της PCI, ΕΙΝΑΙ USB 2.0, και δουλευει στις θύρες USB 1.0 που την βάζω.

Τι σκατά γίνεται? μπορει να μου απαντήσει κανένας επιστήμων μηχανόβιος??? :cry:

Kizoku
13/09/2006, 15:57
Μήπως δεν αναγνωρίζει το flash και θέλει τους drivers του???

Αν και μου φαίνεται κουλό!!!

Επίσης:
Τι Service Pack είναι τα XP σου???

Κανονικά όσο θυμάμαι μόνο από "ΧΡ SP2" και πάνω παίζει το USB 2.0.

Αν είναι κατέβασε και το SP2 και θα είσαι ΟΚ!
:wave2:

kapeos
13/09/2006, 20:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από Kizoku
Μήπως δεν αναγνωρίζει το flash και θέλει τους drivers του???

Αν και μου φαίνεται κουλό!!!

Επίσης:
Τι Service Pack είναι τα XP σου???

Κανονικά όσο θυμάμαι μόνο από "ΧΡ SP2" και πάνω παίζει το USB 2.0.

Αν είναι κατέβασε και το SP2 και θα είσαι ΟΚ!
:wave2:

sp2 έχω. Και σωστά λες ότι είναι κουλό. Δεν θέλει drivers για το flashακι.

γαμω τα computers και τα USB μαζί:dizzy:

kakofonixx
13/09/2006, 23:18
Και εγω το ιδιο πραγμα με εσενα εχω κανει (pc με usb απλο + καρτα pci με usb 2.0) και δεν εχω αντιμετωπισει κανενα προβλημα... :rolleyes:
Μηπως αν εκανες κανενα restart με το φλασακι επανω στη usb να το ξεκολλουσε...
Κατι ακομα... Drivers για την καρτα εβαλες απο το cd που τη συνοδευε ή την αναγνωρισαν αυτοματα τα xp?
Ρωταω γιατι συνηθως αυτα τα drivers ειναι για win98.
Αν ναι, δοκιμασε να την απεγκαταστησεις και επειτα να αφησεις τα windows να την αναγνωρισουν απο μονα τους... :wave2:

o_gavros
14/09/2006, 00:29
χωρίς να είμαι κάνας μεγας ειδικός,είχα το ίδιο προβλημα πριν κανα 8μηνο.
Η λύση που μου πρότειναν και δούλεψε,ήταν να κοιτάξω ποιό ακριβώς μοντέλο ήταν η motherboard που φόραγε ο Η/Υ και να μπω στη σελίδα του κατασκευαστή να κατεβάσω updated drivers για USB 2.0 για το συγκεκριμένο μοντέλο.
Δοκιμασε το.δεν χάνεις τίποτα.

mbjp
14/09/2006, 00:42
για δοκιμασε σε αλλο usb
επισης δοκιμασε σε αλλο pc το flashακι, υπαρχει η απλη περιπτωση να τα κακαρωσε (ελπιζω να μην το βαζεις-βγαζεις στην ψυχρα, χωρις να κανεις "αφαιρεση υλικου" πρωτα!! )

kostisthegreek
14/09/2006, 01:55
Μία πολύ καλή λύση είναι να συνδέσεις τη συσκευή που θες με κλειστό υπολογιστή και μετά να τον ανοίξεις. Θα τη γνωρίσει πιο εύκολα.

kapeos
14/09/2006, 08:46
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Το φλασακι (και οχι μονο αυτό) δουλευει σε άλλους υπολογιστές,
Εχω αλλάξει θέση σε άλλη θηρα usb της κάρτας PCI αλλά τίποτα,
drivers έχω βάλει και τους δικούς της, και μετά από απεγκατάσταση την αναγνώρισαν αμέσως τα XP.

Το μόνο που δεν έχω κάνει είναι να κατεβάσω drivers από τον κατασκευαστή του motherboard (ASUS), αλλά όταν προσπάθησα, κόλλησα λίγο γιατί δεν κατάφερα να δω ποιο ακριβώς μοντελο έχω, ε, με μπερδεψε και λίγο το manual του motherboard, λιγο η ασχετοσύνη, καταλαβένεται :hypnotize

lazosdt
14/09/2006, 13:15
mipos epeses se problimatiki karta pci....??

kapeos
14/09/2006, 13:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από lazosdt
mipos epeses se problimatiki karta pci....??
\
Η κάρτα είναι οκ και έπεζε κανονικά στο μηχάνημα του φίλου που μου την έδωσε.

o_gavros
14/09/2006, 17:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από kapeos
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Το φλασακι (και οχι μονο αυτό) δουλευει σε άλλους υπολογιστές,
Εχω αλλάξει θέση σε άλλη θηρα usb της κάρτας PCI αλλά τίποτα,
drivers έχω βάλει και τους δικούς της, και μετά από απεγκατάσταση την αναγνώρισαν αμέσως τα XP.

Το μόνο που δεν έχω κάνει είναι να κατεβάσω drivers από τον κατασκευαστή του motherboard (ASUS), αλλά όταν προσπάθησα, κόλλησα λίγο γιατί δεν κατάφερα να δω ποιο ακριβώς μοντελο έχω, ε, με μπερδεψε και λίγο το manual του motherboard, λιγο η ασχετοσύνη, καταλαβένεται :hypnotize

Φίλε δεν είναι τίποτα να το τσεκάρεις.Αν ανοιξεις τον πύργο σου,λογικά σε κάποια απο τις κάτω γωνίες της μητρικης θα αναφέρεται το μοντέλο της.Τουλαχιστον στη δικιά μου(SHUTTLE) ετσι ήταν.
Μόλις έχεις το μοντελο μπαίνεις δυο λεπτά στη σελιδα του κατασκευαστη και κατεβάζεις αυτο που θές.

Στη δική μου μου περιπτωση ο κατασκευαστής,έδινε και updated drivers για chipset,usb 2.0,audio driver,lan driver κ.λ.π.

perastikos
15/09/2006, 08:54
Kata seira dokimazeis ta exeis:

1. Pitnaws exeis kanei l@l@kia me tous drivers tis PCI (pou se XP SP2 den nomizw na xreiazontai kan). Epomenws vgale tin PCI, kane apegatastasi oti evales apo to cd tis kai xanavale tin PCI

2. Kane BIOS update (i ASUS exei programmati pou to kanei automata ara den psaxnesai ti modelo exeis klp)

3. Prixe auton pou sou edwse tin karta :smokin:

lazosdt
15/09/2006, 10:29
se mia paromoia periptosi san ti diki sou pou exo dei eftaige to trofodotiko,alla ta usb itan onboard oxi se karta....tora an ise toso gkantemis...