PDA

View Full Version : Αλλαγή λαδιών Dakar

mike1821
19/09/2006, 08:50
Καλημέρα παιδιά,

Θέλω να αλλάξω λαδάκια στο μωρό μου σήμερα, και κοίταγα στο manual την διαδικασία για να δώ καμμία τυχόν παραξενιά.

Το manual αναφέρει το πως να αδείασεις το τεπόζιτο λαδιού αλλά δεν λέει τίποτα για την βίδα στο κάρτερ (ή τουλάχιστον δεν το κατάλαβα εγώ) . Με αυτή την ρουφιάνα τι βίδα τι κάνουμε την λύνουμε ή τα λάδια του κινητήρα τα χύνουμε από αλλού??

Ευχαριστώ,
Μιχάλης

souniwths
19/09/2006, 11:10
Καλημέρα

2 βίδες έχει η ιστορία για να αδειάσεις τα λάδια σου, η μία στο χαμηλότερο σημείο της μοτοσικλέτας κρυμένη από το προστατευτικό "ταψί" του κινητήρα (πρέπει να το βγάλεις για να κάνεις τη δουλειά σου) και η άλλη (αυτή που βρήκες ήδη) ψηλά, στην αριστερή πλευρά.

Πρώτα αδειάζεις από κάτω και μετά από πάνω. Με την τάπα ανοιχτή όπως ήδη γράφτηκε και με προσοχή όταν θα ξεβιδώσεις την επάνω βίδα γιατί αν δε βάλεις κάτι (και ένα κομμάτι χαρτόνι κάνει τη δουλειά του) να στέλνει τα λάδια μακριά από τη μοτοσικλέτα τότε θα γεμίσει όλη η αριστερή σου πλευρά λάδια, πράγμα ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ για BMW.

Και το σημαντικότερο, τα παλιά λάδια ξεφορτώσου τα οικολογικά (κοντινό βενζινάδικο, αν και μερικοί είναι περίεργοι...).

:beer:

mike1821
19/09/2006, 11:43
Ευχαριστώ παιδιά!!! Πράγμα επιτρεπτώ για BMW :smilea:

Old man, ευχαριστώ για την διόρθωση, εχεις δίκιο αυτό που λύνουμε είναι το πρόβλημα όχι την βίδα. (Aυτή την ξεβιδώνουμε)

:beer: