Σύνδεση

View Full Version : Επειγον!

rsp
20/09/2006, 08:27
Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για αίμα εν όψει της χειρουργικής επέμβασης στην οποία πρόκειται να υποβληθεί ασθενής που πάσχει από λευχαιμία.

Όσοι μπορείτε να δώσετε ΑΙΜΑ και ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ, μπορείτε να πάτε στο αιματολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός δηλώνοντας ότι αφορά στην ασθενή:

Αικατερίνη Καζούλλη

Τα τηλέφωνα του τμήματος είναι: 210 720 13 91

Ώρες λειτουργίας:

08:30 – 14:00 (και Σαββατοκύριακο)

15:00 – 19:00 (μόνο Δευτέρα – Παρασκευή)

Δεν ειναι αλλο ενα email που μου ηρθε α με αφορα προσωπικα και πηρα το θαρρος να σας το ζητησω

Ευχαριστώ πολύ

Nik0s
20/09/2006, 09:28
Ρεμάλια σηκωθείτε και πάτε να δώσετε αιμοπετάλια ! Εγώ πάντως θα πάω

:)

rsp
20/09/2006, 13:49
:(

wild_cat/anima
20/09/2006, 13:53
χρειαζεται και αίμα??
μπορώ να δώσω σε αλλο νοσοκομείο?

OldMan
20/09/2006, 13:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από rsp

Τι έγινε ρε Πανουργιά ??? :confused:

latris mixanis
20/09/2006, 13:59

Δεν είναι αυτό που φαντάζομαι έτσι??:sick:

rsp
20/09/2006, 14:07
Δυστηχως ειναι Ελενα....:(

Μπορειτε να πατε σε οποιο νοσοκομειο θελετε και να πειτε τα στοιχεια!!

rsp
21/09/2006, 12:21
Οποιος μπορει παιδια η αναγκη υπαρχει ακομα!! Ειδικα για αιμοπεταλια..!!

Dodok edessa
21/09/2006, 12:33
Οποιος μπορει παιδια η αναγκη υπαρχει ακομα!! Ειδικα για αιμοπεταλια..!!

ρε πανουργια εδωσα αιμα πριν ενα μηνα ...δε με λες αιμοπεταλια ειναι αλλη διαδικασια αν ειναι να πεταχτω δυο λεπτακια :(

latris mixanis
21/09/2006, 12:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από Dodok edessa
ρε πανουργια εδωσα αιμα πριν ενα μηνα ...δε με λες αιμοπεταλια ειναι αλλη διαδικασια αν ειναι να πεταχτω δυο λεπτακια :(

Είναι άλλη διαδικασία!!
Θα σου πάρει το λιγότερο μιαμιση ώρα.
Πρώτα θα πρέπει να σου παρουν ένα δείγμα και αν είναι καλό θα σε καλέσουν μέσω των συγγενών.
Επίσης πολύ σημαντικό, για να μπορέσει να δώσει κάποιος αιμοπετάλια θα πρέπει να είναι πάνω από 60κιλά!!!

:wave2:

rsp
21/09/2006, 12:39

Αν μπορεις ρε κουκλε πηγαινε!! Και εγω μετα οτι μου ζητησεις....:alien:

Dodok edessa
21/09/2006, 12:56
Αν μπορεις ρε κουκλε πηγαινε!! Και εγω μετα οτι μου ζητησεις....:alien:

μια 999
μια alfa romeo brera 4x4
να αναλαβεις τα εξοδα διαζυγιου μου :smokin:
και ενα βιβλιαριο στην Εθνικη με 200.000 ευρω
Αυτα νομιζω καλα ειναι:D

ας τις μαλακειες ...ενα φιλακι θελω σαν αυτο που εδωσες στον αντωνη στο τετραημερο.ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ :D

ελα παω στο νοσοκομειο ..αν τελειωσω σημερα :confused: θα εχεις νεα μου .ακου εκει τουλαχιστον μιαμιση ωρα:cry: :wave2:

rsp
21/09/2006, 13:24
μια 999
μια alfa romeo brera 4x4
να αναλαβεις τα εξοδα διαζυγιου μου :smokin:
και ενα βιβλιαριο στην Εθνικη με 200.000 ευρω
Αυτα νομιζω καλα ειναι:D

ας τις μαλακειες ...ενα φιλακι θελω σαν αυτο που εδωσες στον αντωνη στο τετραημερο.ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ :D

ελα παω στο νοσοκομειο ..αν τελειωσω σημερα :confused: θα εχεις νεα μου .ακου εκει τουλαχιστον μιαμιση ωρα:cry: :wave2:

Αν με αφησει ο μελισσοκομος μου θα το εχεις το φιλι....:blush:

wild_cat/anima
21/09/2006, 13:27
γραψε και το όνομα του πατερα της κοπελας, το ζηταν στα νοσοκομεια.

Tropeas
21/09/2006, 14:35
Το μόνο που με εμποδίζει είναι ότι έχω ξεκλέψει πολύ χρόνο απο την δουλειά για δουλίτσες τελευταία, σήμερα είχα άδεια αλλά δεν προλάβαινα έτσι και αλλιώς το πρωί γιατί είχα σκοπό και πράγματα να τελειώσω, αν δώσω θα σε ενημερώσω!;)

dodos_1
21/09/2006, 15:03
ο χρονος που διαρκει για να δωσεις αιμοπεταλια ειναι 50 λεπτα.και ο λογος ειναι οτι σε συνδεουν με ενα μηχανημα που απο εκει περναει το αιμα(ανα διαστηματα) και διαχωριζει τα αιμοπεταλια απο τα υπολοιπα στοιχεια του αιματος.η χρονοβορα διαδικασια ειναι ο διαχωρισμος και τιποτα αλλο.για αυτο και μπορειτε να δινετε αιμοπεταλια καθε 15 μερες.

rsp
21/09/2006, 16:11
Αικατερινη Καζουλλη του Ιωαννη παιδια Ευχαριστω Παρα πολυ οσους ενδιαφερθηκαν!!

Dodok edessa
21/09/2006, 18:00
λοιπον.
Πήγα και μου είπανε οτι αιμοπετάλια δεν μπορούν να πάρουν γιατι οπως ειπε και ο dodos_1 ειναι ελαχιστος ο χρονος που εχουνε για να τα χρησιμοποιήσουνε ...εκτος αν μου πάρουν δειγμα εδω, και αν ειμαι θετικος, να παω στο νοσοκομείο που ειναι ο ασθενης .:(
Επισης για να δωσω αιμα θελει να περασουνε τρεις μηνες ,και εγω εδωσα πριν 2,2.50 μηνες :mad:
Πανουργια λυπάμαι που δεν μπόρεσα να βοηθήσω.:( αν νομιζεις καπως αλλιως εδω ειμαι .:(
Περαστικά οτι και ναναι:sick:

Tropeas
21/09/2006, 18:40
Εχω δώσει δείγμα για αιμοπετάλια και αιμοπετάλεια στον Ευσαγγελισμό, πριν κάποιους μήνες , πρέπει να τρέχω για αυτήν την προκαταρκτική εξέταση και πάλι? ή μπορώ να πάω να δώσω αιμοπετάλεια κατευθείαν?:confused:

rsp
21/09/2006, 22:12
λοιπον.
Πήγα και μου είπανε οτι αιμοπετάλια δεν μπορούν να πάρουν γιατι οπως ειπε και ο dodos_1 ειναι ελαχιστος ο χρονος που εχουνε για να τα χρησιμοποιήσουνε ...εκτος αν μου πάρουν δειγμα εδω, και αν ειμαι θετικος, να παω στο νοσοκομείο που ειναι ο ασθενης .:(
Επισης για να δωσω αιμα θελει να περασουνε τρεις μηνες ,και εγω εδωσα πριν 2,2.50 μηνες :mad:
Πανουργια λυπάμαι που δεν μπόρεσα να βοηθήσω.:( αν νομιζεις καπως αλλιως εδω ειμαι .:(
Περαστικά οτι και ναναι:sick:

Να εισαι καλα κουκλε και μονο η προσπαθεια μετραει!! Το φιλι... :blush: Το χρωσταω...:blush: :blush: (πειραζει να σου στειλω 2 αλλοδαπα να στο δωσουν??)

rsp
21/09/2006, 22:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tropeas
Εχω δώσει δείγμα για αιμοπετάλια και αιμοπετάλεια στον Ευσαγγελισμό, πριν κάποιους μήνες , πρέπει να τρέχω για αυτήν την προκαταρκτική εξέταση και πάλι? ή μπορώ να πάω να δώσω αιμοπετάλεια κατευθείαν?:confused:

Νομιζω οτι μπορεις απλα να πας να δωσεις δεν ειμαι σιγουρος ομως!!

Ευχαριστω πολυ παντως!!!!!:beer:

akaposto
21/09/2006, 22:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tropeas

τα αποτελέσματα της εξέτασης
(εννοείται αμα δεν το κωλοβαράνε)
θέλουν 5 λεπτά για να βγουν.

ο χρόνος που σε κρατάει στο μηχάνημα
εξαρτάται απο το αίμα σου...
και το 50 λεπτά σωστό,και το μιαμιση ώρα
σωστό,και πάει και άλλο (σε μένα είπαν δύωρο)

latris mixanis
21/09/2006, 23:16
Δίνεις πάλι δείγμα για αιμοπετάλια και ας είχες ξαναπάει ή ξαναδώσει παλιότερα.
Τα αιμοπετάλια δεν μπορούν να μπούν σε τράπεζα όπως το αίμα και γι αυτό το λόγο πας και δίνεις μόνο στο νοσοκομείο που είναι ο/η ασθενής.

Η ώρα θα εξαρτατηθεί από το μηχάνημα, το αίμα κλπ..

Nostra
22/09/2006, 10:18
Αιμοπεταλιοαφαίρεση
--------------------------

Μπορεί κάποιος με καλό αιματοκρίτη να δίνει κάθε 5-10 μέρες.
Αν αντέχουν οι φλέβες του βέβαια.

Σου παίρνουν δείγμα για πολλαπλό έλεγχο και αν έχεις καλή ποιότητα αίματος σε καλούν να δώσεις. Αν ξαναπάς μετά από σύντομο χρονικό διάστημα στο ίδιο νοσοκομείο δε χρειάζεται να ξαναδώσεις δείγμα πιο πριν. (εγώ μια φορά είχα δώσει 4 φορές σε 20 μέρες). Πάντα βέβαια σου παίρνουν δειγματάκια όταν κάνεις αιμοπεταλιοαφαίρεση.

Στο δείγμα κάνουν αρκετές εξετάσεις και τα αποτελέσματα (κατόπιν συνεννοησης) μπορείς να τα πάρεις.

Η διαδικασία έγκειται στο ότι το μηχάνημα σου τραβάει μια μικρή ποσότητα αίματος. Το περνάει σε ένα φυγόκεντρο μηχανισμό όπου τα αιμοπετάλια ως τα πιο βαριά στοιχεία στο αίμα διαχωρίζονται από το πλάσμα και τα υπόλοιπα ingredients. Κρατούνται σε σακούλα αιμοδοσίας και το υπόλοιπο αίμα επιστρέφει στον δότη. Τα αιμοπετάλια αναπαράγονται ποσοτικά στο ανθρώπινο σώμα μετά από 24 ώρες.

Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι μηχανημάτων.

Ο ένας τύπος χρησιμοποιεί τις κεντρικές φλέβες και των δύο χεριών. Από το ένα χέρι παίρνει αίμα και στο άλλο επιστρέφει. Θεωρείται πιο γρήγορη διαδικασία.

Ο άλλος τύπος χρησιμοποιεί ένα χέρι (μία φλέβα). Παίρνει για 3-4 λεπτά, επεξεργάζεται και μετά επιστρέφει. Είναι πιο αργό καθώς χρειάζεται να αντιστρέφεται η φορά της αντλίας.

Παρόλ'αυτά (στο Λαϊκό που έχω υπόψη μου) υπάρχουν νέα μηχανήματα που χρησιμοποιούν μόνο μία φλέβα αλλά ο φυγόκεντρος μηχανισμός τους είναι πιο υψηλόστροφος και ο διαχωρισμός των αιμοπεταλίων γίνεται πιο γρήγορα.

Ανάλογα τι μηχάνημα έχουν σε κάθε μονάδα αιμοπεταλιοαφαίρεσης
η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει από 45-50 λεπτά έως και 75-85 λεπτά. Ο αιματολόγος παρακολουθεί τη διαδικασία καθώς μετά από λόγη ώρα (ανάλογα με την ποιότητα του αίματος του δότη) ο ρυθμός αφαίρεσης αιμοπεταλίων φθίνει και η φλέβα "κουράζεται".
Μπορεί λοιπόν αν ο δότης αντέχει και η αιμοπεταλιοαφαίρεση αποδίδει να τον αφήσει περισσότερη ώρα για να εξαχθεί περισσότερη ποσότητα αιμοπεταλίων. Αν όχι μπορούν να διακόψουν τη διαδικασία ακόμα και στο 40 λεπτο.

Τα αιμοπετάλια δε διαχωρίζονται σε ομάδες ή σε rezus και άρα είναι συμβατά με όλους τους ανθρώπους. Οι καρκινοπαθείς (και δη οι πάσχοντες από λευχαιμία) είναι ασθενείς με την μεγίστη ανάγκη χορήγησης αιμοπεταλίων καθώς ο οργανισμός τους αδυνατεί να παράξει την ποσότητα που χρειάζονται.

Δυστυχώς η διάρκεια της διαδικασίας και η άγνοια του κόσμου έχουν χαρακτηρίσει την αιμοπεταλιοαφαίρεση δύσκολη και κουραστική διαδικασία ενώ είναι από τις πλεόν χρήσιμες και ζωογόνες προσφορές που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος για τον συνάνθρωπο.

Η διάρκεια συντήρησης τους είναι από ώρες έως το πολύ ένα ή δύο 24ωρα αλλά ποτέ δεν χαλάνε καθώς δυστυχώς στην Ελλάδα υπάρχει τεράστια ανάγκη και οι μονάδες αιμοπεταλιοαφαίρεσης στα νοσοκομεία συνεργάζονται ικανοποιητικά για την άμεση διάθεσή τους.

Είμαι αιμοπεταλιοδότης χρόνια τώρα. Δυστυχώς έμαθα και ξεκίνησα να δίνω για δικό μου άνθρωπο και πάντα παροτρύνω ανθρώπους να αφιερώνουν 1 ώρα τον μήνα για αιμοπεταλιοδοσία και ας μη δίνουν καθόλου αίμα.
Συνιστώ το αιματολογικό του Λαϊκού νοσοκομείου καθώς έχουν πολύ σωστούς αιματολόγους, σύγχρονα μηχανήματα και καινουρια. Και από όσο γνωρίζω είναι η μόνη μονάδα ανοιχτή το απόγευμα.
Επίσης στη μονάδα του Αγ.Σάββα είναι πολύ έμπειροι και φιλικοί αφού είναι και το κατ'εξοχήν νοσοκομείο καρκινοπαθών και οι ανάγκες είναι τεράστιες.
Η μονάδα του Ωνασείου (μικρή βέβαια) δέχεται επίσης αιμοπεταλιοδότες καθώς σε ορισμένους τύπους χειρουργείων καρδιάς (ειδικά σε μικρά παιδιά) χρειάζονται αιμοπετάλια.

Ολα τα παραπάνω είναι δικά μου λόγια, τα έγραψα από εμπειρία και από μνήμης. Μπορεί να κάνω λάθος σε κάποια τεχνικά ή ιατρικά στοιχεία αλλά σε γενικές γραμμές ισχύουν όλα. Οποιος θέλει είναι επιθυμητό να με διορθώσει και να κάνω edit το ποστ μου με τα σωστά σημεία.

Σημασία έχει να γνωρίζετε και να μη φοβάστε.

Επίσης σημασία έχει να δίνετε είτε αίμα είτε αιμοπετάλια (όταν έχετε χρόνο) τακτικά. Κάνετε καλό στον οργανισμό σας και έμμεσα "εξετάζεστε" από τα αιματολογικά. Αν το καθιερώσετε μέσα στο πρόγραμμά σας θα γίνει βίωμα και σε εσάς και στους γνωστούς σας. Μη θυμόμαστε να δίνουμε κάθε φορά που τυχαίνει κάτι σε δικό μας ή γνωστό μας άνθρωπο.

Λυπάμαι αν σας κούρασα.

Ενεργείστε.

SF
22/09/2006, 10:36
Έχω δώσει κι εγώ 5-6 φορές αιμοπετάλια, στο Υγεία και στον Ευαγγελισμό. Έχω την εντύπωση (εως βεβαιoτητα) ότι το διάστημα 5-10 ημερών που αναφέρεις είναι πολύ μικρό. Επίσης η διαδικασία (ακόμα και στο μηχάνημα με τις 2 βελόνες) μπορεί να πάει ως τις 2 ώρες. Γενικά το χρ. διάστημα εξαρτάται εξίσου από την αρτηριακή πίεση που μπορέις να διατηρήσεις, και όχι μόνο από την τεχνολογία.

Nostra
22/09/2006, 11:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από SF
Έχω την εντύπωση (εως βεβαιoτητα) ότι το διάστημα 5-10 ημερών που αναφέρεις είναι πολύ μικρό.
Εχω δώσει 4 φορές μέσα σε 20 μέρες στο παρελθόν. Είμαι 100% βέβαιος ότι μπορεί να επαναληφθεί αιμοπεταλιοαφαίρεση και μετά από 7 μέρες (Μ.Ο.). Ενα τηλεφώνημα στο αιματολογικό που έχεις πάει θα σε πείσει.

Επίσης η διαδικασία (ακόμα και στο μηχάνημα με τις 2 βελόνες) μπορεί να πάει ως τις 2 ώρες.
Μέχρι να σου μιλήσουν, να σε συνδέσουν, να σε αποσυνδέσουν κλπ. εννοείς?
Στο Λαϊκό έχουν φέρει καινούριο μηχάνημα που από τη στιγμή που θα ξεκινήσει έως ότου τελειώσει η επεξεργασία είναι γύρω στα 40 λεπτά. Αλλα μηχανήματα θέλουν 70-90 λεπτά. Δύο ώρες είναι πολύ. Τα πριν και τα μετά είναι αστάθμητος παράγοντας.

Γενικά το χρ. διάστημα εξαρτάται εξίσου από την αρτηριακή πίεση που μπορέις να διατηρήσεις, και όχι μόνο από την τεχνολογία.
Παρακολουθείται μέσω μηχανήματος η ποσότητα των αιμοπεταλίων που αφαιρείται σε κάθε "γύρα". Οταν ο ρυθμός της αύξησης της ποσότητας πέσει και έχει προσεγγιστεί η πληρότητα της "σακούλας" ή της ποσότητας που βάσει σωματομετρικών μπορείς να δώσεις τότε το σταματάνε.
Συμφωνώ και θεωρώ ότι ισχύει, το χρονικό διάστημα εξαρτάται και από τον οργανισμό του δότη και από την τεχνολογία.

latris mixanis
22/09/2006, 12:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra
[B
Μέχρι να σου μιλήσουν, να σε συνδέσουν, να σε αποσυνδέσουν κλπ. εννοείς?
Στο Λαϊκό έχουν φέρει καινούριο μηχάνημα που από τη στιγμή που θα ξεκινήσει έως ότου τελειώσει η επεξεργασία είναι γύρω στα 40 λεπτά. Αλλα μηχανήματα θέλουν 70-90 λεπτά. Δύο ώρες είναι πολύ. Τα πριν και τα μετά είναι αστάθμητος παράγοντας.

Aπό το δέσιμο μέχρι και την ώρα που θα σηκωθείς. Πάιζουν πολλά ρόλο! Και στον Ευαγγελισμό έχουν καινούριο μηχάνημα αλλά δεν έχει να κάνει.

γαμώ την πείρα μου γαμώ :sick:

Nefeli
22/09/2006, 12:23
Είναι πολύ απλό

Η διαδικασία άντε να κρατήσει 1 ώρα

Δεν πονάει καθόλου

Τα αιμοπετάλια αναπληρώνονται στο οργανισμό μέσα σε λίγες ώρες

latris mixanis
22/09/2006, 12:38
Απλό είναι και δεν υπάρχει λόγος φόβου.
Αλλά εγώ δεν μπορώ να δώσω γιατί είμαι κατηγορία φτερού όπως είπε ο γιατρός:sick:

rsp
22/09/2006, 13:21
Παιδια η αναγκη για αιμοπεταλια καλυφτηκε, αν μπορειτε να δωσετε αιμα!!

Και παλι ευχαριστω παρα πολυ!!!!

sas
22/09/2006, 13:29
Παιδια η αναγκη για αιμοπεταλια καλυφτηκε, αν μπορειτε να δωσετε αιμα!!

Και παλι ευχαριστω παρα πολυ!!!!

Σιγά ρε βρυκόλακα μας ρούφηξες!!!!:winka:

θα δω μήπως μπορώ να στείλω κανέναν

FestoNero
22/09/2006, 16:01
ΓΜΤ!
Πηγα σημερα αλλα μου ειπε οτι εχω χαμηλη πιεση (9.5 και 7.5 νομιζω) και ετσι δε μου πηρε αιμα... :mad:
Βγηκα εξω πηρα μια σακουλα πατατακια
(2 Ευρω τα 200 γραμμαρια;;;;; Ελεος!) :hypnotize
Και αρχισα να ανεβοκατεβαινω σκαλες μπας και καταφερω να ανεβασω πιεση, αλλα οταν ξαναπηγα παλι το ιδιο..
Της ειπα για αιμοπεταλια αλλα ειπε οτι πρεπει να κλεισω ραντεβου :bigcry:
και επειδη δεν ηξερα τι ακριβως ειναι ειπα να το ψαξω πρωτα..
Α!
RSP: Γραψε σε ποιο τμημα ειναι η φιλη σου,
γιατι τους ειπα Αικατερινη Καζουλλη του Ιωαννη και με ρωταγανε σε ποια κλινικη ειναι ( ορθοπεδικο ειναι τελικα; )
Θα ξαναδοκιμασω αλλη φορα..