Σύνδεση

View Full Version : Μαύρα στίγματα. . .

Zupercharger
22/09/2006, 08:55
Εδώ και κάμποσο καιρό έχει αρχίσει και γεμίζει η εξάτμα με κάτι μαύρα στιγματάκια που δε φεύγουν ούτε με πλύσιμο-τρίψιμο ούτε με αλοιφή (SONAX για αλουμίνια και νίκελ). Το περίεργο είναι ότι δεν έχει σε άλλα σημεία κοντά στην εξάτμιση για να πεις ότι είναι τίποτα πιτσιλίσματα ή δεν ξέρω εγώ τι. Λες και βγαίνουν από αυτή. Είναι ανάγλυφα και βγαίνουν μόνο άμα τα ξύσεις με το νύχι. Καμιά ιδέα για να βγούν πιο εύκολα;; :rolleyes:

adam_tsouk
22/09/2006, 09:16
και μενα εχει! :sick:

alex14
22/09/2006, 09:20
Εαν η εξατμιση ειναι ανοξειδωτη, συρμα για τα πιατα (ψιλο)

:wave2:

sapila racing
22/09/2006, 09:32
Μήπως χρησιμοποιείτε λάθος προϊόν??? :rotflmao: :rotflmao:

Γιατι με το πλυντήριο αυτό εφταιγε!!

Πάντως πολύ προσοχή με το σύρμα!!

Πολύ εύκολα μπορεί να χαράξει/θαμπώσει την εξάτμιση.

Zupercharger
22/09/2006, 09:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από alex14

Ανοξείδωτη δεν είναι η "μαμά" του Ζ750;;
Δε θα τη μαμίσει το συρματάκι;;
Δε θα τη γεμίσει γρατζουνιές;;

sub_zero
22/09/2006, 09:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από alex14

θα την γεμισει γρατζουνιες...

Μήπως παρκαρει το μηχανάκι σε σημείο που γεμίζει ρετσίνι... ή μήπως είναι πίσσα από δρόμο?

alximistis
22/09/2006, 09:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από adam_tsouk
και μενα εχει! :sick:

Εσένα δεν είναι στίγματα!
Τα μάτια σου είναι!!!
Καθότι ξέρεις τι λένε για τη... μαλ..ια...

Zupercharger
22/09/2006, 09:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από sub_zero
θα την γεμισει γρατζουνιες...

Μήπως παρκαρει το μηχανάκι σε σημείο που γεμίζει ρετσίνι... ή μήπως είναι πίσσα από δρόμο?

Παρκάρει κοντά σε φυτά, και σχεδόν κάτω από πεύκο. Αλλά αν είναι αυτό γιατί δεν έχει σε άλλα σημεία; Και τέλος πάντων πως μπορώ να την γυαλίσω την εξατμισούλα μου;;;

villy
22/09/2006, 09:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από Zupercharger
Παρκάρει κοντά σε φυτά, και σχεδόν κάτω από πεύκο. Αλλά αν είναι αυτό γιατί δεν έχει σε άλλα σημεία; Και τέλος πάντων πως μπορώ να την γυαλίσω την εξατμισούλα μου;;;

Εχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα!

Είναι 100% το ρετσίνι από τα δέντρα. Εγώ τη δένω σε μία νερατζιά η οποία έχει αρρωστήσει και βγάζει ρετσίνι από τα φύλλα. Προφανώς γίνονται εκεί μαύρα στίγματα γιατί καίγονται από την μεγάλη θερμοκρασία. Κυρίως στο άκρο της.

Κι εγώ τα καθαρίζω προσεχτικά με λίγο τρίψιμο με σφουγγάρι και αν δεν βγαίνει, νύχι ή κάτι αιχμηρό αλλά κατα προτίμηση πλαστικό!

:wave2: :wave2: :wave2:

alex14
22/09/2006, 09:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από Zupercharger
Ανοξείδωτη δεν είναι η "μαμά" του Ζ750;;
Δε θα τη μαμίσει το συρματάκι;;
Δε θα τη γεμίσει γρατζουνιές;;

Εγω το χρησιμοποιω πολλα χρονια και δεν αφηνει γρατζουνιες.
Για να μην σε παρω και στο λαιμο μου δοκιμασε σε ενα σημειο που δεν φαινεται και βλεπεις. Το συρμα που παιρνω εγω ειναι πολυ ψιλο και εμποτισμενο με πρασινο σαπουνι.
Επισης μιλαω για ανοξειδωτες εξατμισεις και οχι για επιχρωμιομενες.

Zupercharger
22/09/2006, 09:58
Έγινε παιδιά θα τα δοκιμάσω όλα και βλέπουμε. Ευχαριστώ. :wave2:

bartlal
22/09/2006, 10:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από alximistis
Εσένα δεν είναι στίγματα!
Τα μάτια σου είναι!!!
Καθότι ξέρεις τι λένε για τη... μαλ..ια...

στελιε, θα του πω εγω του ανταμ τι λενε:

ΑΝΤΑΜ: σε ΄χει φαει η λαλακια, μεσα απ' το βρακιω!

:rotflmao: :rotflmao: :bigcry: :rotflmao: :rotflmao:

adam_tsouk
22/09/2006, 11:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από bartlal
στελιε, θα του πω εγω του ανταμ τι λενε:

ΑΝΤΑΜ: σε ΄χει φαει η λαλακια, μεσα απ' το βρακιω!

:rotflmao: :rotflmao: :bigcry: :rotflmao: :rotflmao:

χαλιες (και σπαμμερς, με αναγκαζουν να γραφω ασχετα)

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

K0K0$
22/09/2006, 15:06
Δοκιμασε με ενα σφουγγάρι μεσα σε καλσον (μη γελατε λεμε! )

Αλλα δοκιμασε πρωτα σε ενα σημειο που δεν φαινεται γιατι και αυτο μπορει να αφησει θαμπαδα. Και περιμενε να στεγνωσει το σημειο για να δεις αν πραγματικα κανει διαφορα.

Επισης το καθαριστικο "SILVO" για ασημικα μπορει να κανει δουλεια.

zireous
22/09/2006, 22:01
Το πιο πιθανό όπως προαναφέρθηκε είναι να είναι πίσσα -ή άλλα σωματίδια που δε θες να ξέρεις τί είναι τελοσπάντων.

Μπορεί οι εξατμίσεις της προηγούμενης μηχανής μου να ήταν μαύρες και οι κόκκοι να μη φαίνονταν παρά μόνο στο σφουγγάρι, αλλά μερικοί τη γλίτωναν από το μπροστινό φτερό και λέρωναν το αλουμινένιο πιρούνι. Τα έβγαζα γρήγορα με λίγο ισχυρό διαλυτικό (white spirit, 1100, στην ανάγκη ακόμα και καθαριστικό καρμπυρατέρ - με βάση το διαλυτικό νίτρου) σε ένα πανάκι, και καπάκι με ένα άλλο πανάκι με νερό για να γίνει καμιά στραβή και ξεβάψει τίποτα.

Η εξάτμιση κρύα όταν κάνεις τέτοια, έτσι; :cool:

Nikoskazer2000
22/09/2006, 22:31
ΟΧΙ ΣΥΡΜΑΤΑΚΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΤΜΗΣΗ, ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ, ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ AFTERMARKET!!! :a26:

Εμένα σε ενα ξέσπασμα οργής που διακατέβαλε τον πατέρα μου μου έκρυψε το Kaze-R για 6 μήνες σε μια αυλή στο βροχερό έλεος του Θεού οπου η δικιά μου η εργοστάσιο εξάτμα "πέταξε" καφέ στίγματα σκουριάς, τα οποία δεν βγαίναν με τίποτα παρα μόνο με το πράσινο μαγειρικό σφουγγαράκι της κουζίνας.

Αποτέλεσμα; Τα στίγματα εξαφανίστηκαν για πάντα (δεν ξανασκούριασε) αλλα απο γυαλιστερή nickel απέκτησε μια θαμπή όψη :cry: :bawl: η οποία ομως επαναφέρθηκε με μια αλλη aftermarket αργότερα! :a25: :a25: :a25:

zireous
22/09/2006, 22:51
Η αρχαία συνταγή (πού τη θυμήθηκα σε εξάτμιση παπιού την είχα δοκιμάσει τελευταία φορά) που λέει λίγο σάλιο και 600άρι γυαλόχαρτο, δουλεύει επίσης στις σκουριές (ινόξ, όχι τίποτε άλλο) -αν δεν είναι σκουριές δοκίμασε και τον άλλο τρόπο... :cool:

lyk0s
23/09/2006, 14:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από K0K0$
Δοκιμασε με ενα σφουγγάρι μεσα σε καλσον (μη γελατε λεμε! )

Με προσοχη ομως!

Μη σχιστει κανενα καλσον...

Aggelos_SV
23/09/2006, 19:07
Για να σαι σιγουρος.....νυχι
Μπορεις επισης να περιμενεις να τρυπησει η εξατμιση και να βαλεις μια aftermarket
Kαι η δικια μου εχει τετοια σκατουλακια ,τα περισσοτερα απ'την μερια του τροχου...δε βαριεσαι , σιγα το προβλημα
νυχι ρεεεε:lol: :lol: