Σύνδεση

View Full Version : Dl650 Vs Dl650 Abs

EKEINOS
22/09/2006, 19:22
Εδωσα το παλαιο και πηρα το καινουργιο,το πρωτο πραγμα που διαπιστωσα ειναι οτι σε καμια περιπτωση μην κοντραρεται το παλαιο θα σας σκισει.Στο χιλιομετρο θα σας ριξει τουλαχιστον 200 μετρα, στην καταναλωση αν και δεν το πολυεψαξα σχεδον τα ιδια.
Το καινουργιο ειναι 3 αλογα λιγοτερα και 25 κιλα βαρυτερο, αλλα ειναι ομαλοτερο στα ανοιγοκλεισματα του γκαζιου

athandim
22/09/2006, 20:24
Στα φρένα τουλάχιστον ¨ρεφάρει¨το καινούριο φαντάζομαι...

EKEINOS
22/09/2006, 20:34
Τα φρενα ειναι ιδια το ΑΒΣ κανει την διαφορα το μπροστινο εξαιρετικο δεν μπαινει ευκολα σε αντιθεση με το πισω που ειναι ξυλινο μπαινει και συνεχεια

THEOD
22/09/2006, 21:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από EKEINOS
Στο χιλιομετρο θα σας ριξει τουλαχιστον 200 μετρα,

200 μέτρα στο χιλιόμετρο ??? :eyepop: αυτό θέλει +30 άλογα διαφορά για να γίνει....

έεεεε ....μάλλον λέμε καμμία λαμακία να περνάει η ώρα.... :a39:

EKEINOS
22/09/2006, 21:51
Το δοκιμασες ? 'η μιλας για να μιλας και αν δεν ειναι 200 και ειναι 100 σε χαλαει? εγω τ'αχα και τα δυο. Σε συγκεκριμενο δρομο γιαλι το παλιο 1-2a διπλωνε ευχαριστα και ανετα, το καινουργιο μονο με λαδια θα διπλωση.Δεν ξερεις 3,5 αλογα για την ακριβεια τα 25 κιλα και την συμορφωση με την ευρο 3 και τον αισθητηρα λαμδα που κανει οσο ποιο φτωχο μειγμα μπορει.Και για την Ιστορια εμεις που τρεχαμε με οτι βρισκαμε,αλλαγες ταχυτητας με το χερι για να φιλαμε την ταπα του τεποζιτου,σε μοτο κατω απο 140αλογα 30 αλογα ειναι 400μ διαφορα στο χιλιαρι,τουλαχιστον αυτα ισχυαν μεχρι το 98 που ψιλοεκοψα τις μαλακιες.Αντιο

VforVSTrom
22/09/2006, 21:52
Έλεορρρ!!! Θα διαφωνήσω μαζί σου. Καταρχάς για να μην υπάρχει παραπληροφόρηση, παραθέτω επίσημα στοιχεία: Βάρος V-Strom 2006 - 189Kg (Moto Triti (http://www.mototriti.gr/moto/00_NEW/SYGKRISEIS/page4.asp?basic_id=787,%201674&OLOI=yes&BASIKA=&test=&EXOPLISMOS=&DOSEIS=&TEKMHRIA=&SERVICE=&TECH=&Moto=))

Βάρος V-Strom 2007 ABS - 197 Kg (R.T.F.M.!!!*)

Δηλαδή μιλάμε για 8 κιλά παραπάνω... όχι 25!!! Όσο αφορά την διαφορά στην ισχύ, τότε θα συμφωνήσω μαζί σου ότι έχει μια μικρή (είπαμε μικρή..) διαφορά με το παλιό, όμως τα άλογα είναι ίδια. Απλά το νέο V-strom παρουσιάζεται με μικρές, “υποχρεωτικές” και αναμενόμενες αλλαγές στο κινητήριο σύνολο, με στόχο την κάλυψη των προδιαγραφών Euro III, έχοντας ως αποτέλεσμα ένα ποιό "καθαρό" κινητήρα, όπως γράφει και το περιοδικό Moto. Απλά έχει μία μικρή απόκλιση στο δυναμόμετρο το οποίο μπορεί επίσης να οφείλεται, σε κάτι που αναφέρει και το συγκεκριμένο περιοδικό και μην το ξεχνάμε, είναι ότι τα V-Strom, αργούν να "ανοίξουν", επομένως εάν έχεις λίγα χιλιόμετρα στη μηχανή, δεν θα δεις την μέγιστη απόδοση της. Yet!!

*Read The Fucking Manual

THEOD
22/09/2006, 22:08
Το δοκιμασες ? 'η μιλας για να μιλας και αν δεν ειναι 200 και ειναι 100 σε χαλαει? εγω τ'αχα και τα δυο.

Καλά...Μόλις τo φτάσεις στα 20 ειδοποιησέ με...:wave2:

kakofonixx
22/09/2006, 23:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από VforVSTrom
[B]Βάρος V-Strom 2006 - 189Kg (Moto Triti (http://www.mototriti.gr/moto/00_NEW/SYGKRISEIS/page4.asp?basic_id=787,%201674&OLOI=yes&BASIKA=&test=&EXOPLISMOS=&DOSEIS=&TEKMHRIA=&SERVICE=&TECH=&Moto=))

Βάρος V-Strom 2007 ABS - 197 Kg (R.T.F.M.!!!*)

Δηλαδή μιλάμε για 8 κιλά παραπάνω... όχι 25!!! /B]

8 κιλα η μηχανη + 17 κιλα που εβαλε ο φιλος EKEINOS (απο την πωληση της μιας εως την αγορα της αλλης) = 25 κιλα!

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

kalant
22/09/2006, 23:34
Εδωσα το παλαιο και πηρα το καινουργιο,το πρωτο πραγμα που διαπιστωσα ειναι οτι σε καμια περιπτωση μην κοντραρεται το παλαιο θα σας σκισει.Στο χιλιομετρο θα σας ριξει τουλαχιστον 200 μετρα, στην καταναλωση αν και δεν το πολυεψαξα σχεδον τα ιδια.
Το καινουργιο ειναι 3 αλογα λιγοτερα και 25 κιλα βαρυτερο, αλλα ειναι ομαλοτερο στα ανοιγοκλεισματα του γκαζιου

απο αριθμους και μετρησεις σκιζεις...

τα κιλα απο 8 εγιναν 25 και τα μετρα απο 200 επεσαν στα 100 και παιζεται και παρακατω...

λες και θα πας σε αγωνες dragster ρε μεγαλε...

ηρεμησε και απολαυσε τη μηχανη σου...

EKEINOS
23/09/2006, 12:10
Θα το ξαναδω για τα τεχνικα γιατι στο περιοδικο που διαβασα ετσι εγραφε,οποτε μπορει να διαβασα λαθος. Οσο αναφορα το ανοιγμα του μοτερ θα το δω με τον καιρο γιατι εχω 2000χιλ.Την εποχη που τρεχαμε στην λαχαναγορα δεν υπηρχαν ντραξτερ,τα τρεχαμε οπως ηταν.Για πρωτη φορα πηρα στην ζωη μου μηχανη που μου αρεσε μετα απο μεγαλη σκεψη και αφου δοκιμασα σχεδον οτι κυκλοφοραει,και μολις τελειωσω με τις αλλαγες που κανω θα την κρατησω τουλαχιστον μια 5ετια σε σχεση με τα προηγουμενα που ειχαν μεσο ορο κατοχης 9 μηνες,ειχα και 18 μηνες το προηγουμενο.

THEOD
23/09/2006, 12:56
Θα το ξαναδω για τα τεχνικα γιατι στο περιοδικο που διαβασα ετσι εγραφε,οποτε μπορει να διαβασα λαθος. Οσο αναφορα το ανοιγμα του μοτερ θα το δω με τον καιρο γιατι εχω 2000χιλ.Την εποχη που τρεχαμε στην λαχαναγορα δεν υπηρχαν ντραξτερ,τα τρεχαμε οπως ηταν.Για πρωτη φορα πηρα στην ζωη μου μηχανη που μου αρεσε μετα απο μεγαλη σκεψη και αφου δοκιμασα σχεδον οτι κυκλοφοραει,και μολις τελειωσω με τις αλλαγες που κανω θα την κρατησω τουλαχιστον μια 5ετια σε σχεση με τα προηγουμενα που ειχαν μεσο ορο κατοχης 9 μηνες,ειχα και 18 μηνες το προηγουμενο.

Εγώ φίλε μου ξέρω ότι αν κατά λάθος, ή από διάθεση υπερβολής γράψεις μια καραμπινάτη μαλακία και στην επισημάνουν, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το δεχτείς και να το ρίξεις στην πλάκα και όχι να το συνεχίζεις γιατί αλλιώς εκτίθεσαι περισσότερο...

Τι θα ξαναδείς ??? Αν 2 κατά 95% ίδια μηχανάκια έχουν 25 κιλά διαφορά βάρους ??? Όσο σχεδόν η διαφορά βάρους μεταξύ 650 και 1000 ??? Δηλαδή η κοινή λογική δεν είναι αρκετή και πρέπει να το ξαναδείς ???

Ή μήπως ότι 2 κατά 95% ίδια μηχανάκια με μια διαφορά βάρους ελάχιστων κιλών και ΙΣΩΣ με διαφορά 1-2 "κουβεντιαστων" ίππων θα βγάλουν διαφορές των (τουλάχιστον !!!) 200+ μέτρων στο χιλιόμετρο ???
Έτσι για να σου δώσω μια ίδέα θα σου πώ ότι για ταχύτητες εξόδου από το χιλιόμετρο τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ 200χιλιόμετρα/ώρα, η διαφορά των 200 μέτρων αντιστοιχεί με χρονική διαφορά της τάξης των 4 δευτερολέπτων....Αν η ταχύτητα εξόδου είναι της τάξης των 180 ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ (που είναι πιο πιθανό σε αυτή την περίπτωση...), η χρονική διαφορά είναι περίπου της τάξης των + 4,5 δευτερολέπτων κ.ο.κ....Βγάλε μόνος σου τα συμπερασματά σου...

Ειλικρινά απορώ τι έμαθες από τις "κόντρες" στην λαχαναγορά...Μάλλον θεατής θα ήσουνα...

harlek
23/09/2006, 13:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
η κοινή λογική δεν είναι αρκετή και πρέπει να το ξαναδείς ???

Η κοινή λογική είναι αρκετή, είναι όμως και πάρα πολύ σπάνια φίλε...

EKEINOS
23/09/2006, 20:30
Μαλλον κολαω στα μαθηματικα.Το 650 και το 1000 εχουν 30 αλογα διαφορα? Στο χιλιομετρο ποση διαφορα θα εχουν? δεν το ετρεξα λεω μηπως το ξερεις.Λαχαναγορα - γεφυρα τρεχανε λιγοι κυριως με μικρα, ολοι οι σοβαροι τρεχανε γεφυρα -γεφυρα δηλ 400μ.Το 1982 με βεσπα,το 88 VF-500, το 89 VF750, το 90 VF750F με 1000αρι μοτερ, το 92-94 με VF1000R ποτε με χρηματα μονο για την πλακα μας,φυσικα στους πολυ γρηγορους της εποχης ημουν θεατης.Αργοτερα αρχισαν να μπαινουν πολλα φτιαγμενα και το παιχνιδι ξεφυγε.Μετα αλλαξα καμια 10 μηχανακια ηρεμα λογω γαμου και παιδιων.Και να μην μπουμε σε ονοματολογια τωρα αν θες ομως γινεται.Εδω πηγα να γραψω την εντυπωση μου απο τα δυο μηχανακια οποιος θελει την ακουει 'η οχι,δεν τα κοντραραμε ακομα οποτε θα μιλουσα με κολονες.Οσο αναφορα την διαφορα ισχυος, η σουζουκι στο επισιμο σιτε αναφερει οτι δεν υπαρχει και το βαρος δεν το ανακοινωνει καθολου. Οσο αναφορα το τι διαβασα το ψαχνω σε φιλο με αρχειο να δω ποσο εξω επεσα και αν εκανα λαθος πραγμα πιθανο θα επανελθω ζητωντας συγνωμη.Μεχρι τοτε τελειωσα επι του θεματος αντιος.

kakofonixx
24/09/2006, 01:36
Ρε παιδια...
μην κουραζετε αλλο το μυαλο σας με πραξεις και σπαζοκεφαλιες.
Καβαληστε τα μηχανακια σας και φχαριστηθειτε τα! :beer: :beer:

kalant
24/09/2006, 09:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από kakofonixx
Ρε παιδια...
μην κουραζετε αλλο το μυαλο σας με πραξεις και σπαζοκεφαλιες.
Καβαληστε τα μηχανακια σας και φχαριστηθειτε τα! :beer: :beer:

ετσι μπραβο, τι κολλημα ειναι παλι αυτο με το χιλιομετρο...

στο motogp θα παμε να τα βαλουμε?

:wacko:

EKEINOS
24/09/2006, 19:33
Σημερα πηρα το μοτο τριτη και στα τεχνικα τα εχει στα ιδια και τα δυο μοντελα,δεν μπορω να καλαβω τι κολημα εφαγα και ψαχνω ακομα το πρωτο αρθρο που γραφτηκε γυρω απο το θεμα,ισως με χτυπησε η γεροντικη ανοια γαμωτο.

athandim
25/09/2006, 17:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από VforVSTrom
Έλεορρρ!!! Θα διαφωνήσω μαζί σου. Καταρχάς για να μην υπάρχει παραπληροφόρηση, παραθέτω επίσημα στοιχεία: Βάρος V-Strom 2006 - 189Kg (Moto Triti (http://www.mototriti.gr/moto/00_NEW/SYGKRISEIS/page4.asp?basic_id=787,%201674&OLOI=yes&BASIKA=&test=&EXOPLISMOS=&DOSEIS=&TEKMHRIA=&SERVICE=&TECH=&Moto=)) Βάρος V-Strom 2007 ABS - 197 Kg (R.T.F.M.!!!*)
Τα στοιχεία αυτά πάντως πρέπει να είναι τα επίσημα της suzuki....

Στη ζυγαριά του ΜΟΤΟ το V-strom με το ABS ζύγιζει 223,5 Kg (207 κενή) [αντιστοιχα επίσημα στοιχεία από Suzuki: 213,5-197!!]. Στο δυναμόμετρο η ισχύς είναι 62,7/9.100 και η ροπή 5,4/6.500 (MΟΤΟ, τεύχος 376, σελ.94 )

Στο αντίστοιχο τεστ του μοντέλου χωρίς ABS που έχω (τεύχος 322, συγκριτικό με το 1000άρι, σελ.94) δυστυχώς δεν αναφέρεται βάρος - δεν πρέπει να είχε αγοράσει και τη ζυγαριά ακόμα το περιοδικό - ενώ το δυναμόμετρο έδειξε 66,7/9.100 και 6,0/6.100...

:wave2:

EKEINOS
25/09/2006, 20:38
Εχω την εντυπωση οτι διαβασα το αρθρο οταν πρωτοπαρουσιαστηκε στο εξωτερικο,οπου ο αρθρογραφος αναρωτιοτανε για τα 25 επιπλεων κιλα και ισως το συνδιασα με αλλο αρθρο σχετικα με την BMW που εγραφε οτι το 3γενιας ΑΒΣ ηταν 25 κιλα λιγοτερο.Με εβαλε σε υποψιες οτι δεν ανοιξε το μοτερ παρ'ολα αυτα επειδη εχω καβαληση πολλα και διαφορα και 1,5 χρονο το προηγουμενο οτι αυτο ειναι αρκετα πιο αργο,οχι οτι με πειραζει ιδιαιτερα.
http://www.suzuki-gb.co.uk/techspecs.asp?id=111&l=
Εδω η σουζουκι δεν δινει διαφορες,δεν ξερω τι γινεται,ισως την εφαγα αν ο ενας μιλουσε για στεγνο και οχι γεματο οποτε η διαφορα ειναι τοση περιπου.

blueblack
29/09/2006, 15:13
Μαλλον κολαω στα μαθηματικα.Το 650 και το 1000 εχουν 30 αλογα διαφορα? Στο χιλιομετρο ποση διαφορα θα εχουν? δεν το ετρεξα λεω μηπως το ξερεις.Λαχαναγορα - γεφυρα τρεχανε λιγοι κυριως με μικρα, ολοι οι σοβαροι τρεχανε γεφυρα -γεφυρα δηλ 400μ.Το 1982 με βεσπα,το 88 VF-500, το 89 VF750, το 90 VF750F με 1000αρι μοτερ, το 92-94 με VF1000R ποτε με χρηματα μονο για την πλακα μας,φυσικα στους πολυ γρηγορους της εποχης ημουν θεατης.Αργοτερα αρχισαν να μπαινουν πολλα φτιαγμενα και το παιχνιδι ξεφυγε.Μετα αλλαξα καμια 10 μηχανακια ηρεμα λογω γαμου και παιδιων.Και να μην μπουμε σε ονοματολογια τωρα αν θες ομως γινεται.Εδω πηγα να γραψω την εντυπωση μου απο τα δυο μηχανακια οποιος θελει την ακουει 'η οχι,δεν τα κοντραραμε ακομα οποτε θα μιλουσα με κολονες.Οσο αναφορα την διαφορα ισχυος, η σουζουκι στο επισιμο σιτε αναφερει οτι δεν υπαρχει και το βαρος δεν το ανακοινωνει καθολου. Οσο αναφορα το τι διαβασα το ψαχνω σε φιλο με αρχειο να δω ποσο εξω επεσα και αν εκανα λαθος πραγμα πιθανο θα επανελθω ζητωντας συγνωμη.Μεχρι τοτε τελειωσα επι του θεματος αντιος.

ΣΕ ΠΟΙΑ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑ.......

Άναφέρεσαι.....???

Θεσσαλονίκη...???

82-83.....GSX-E 1100.....ΓΚΡΙ μέ κόκκινα γράμματα στο τεπόζιτο......!!!!

Είχε πολλά βεσπάκια τότε καί πάνω καί κάτω άπό τή γέφυρα......
πρίν πάμε στόν περιφερειακό....
ΑΛΛΑ .....200.....ΜΕΤΡΑ.....γιά νά βγούνε.....ούτε χιλιάρι μέ 650.....!!!!!
Δέν είμαι τής καινούριας σχολής τής θεωρητικής όπως ό φίλος μας
ό THEOD....
Τότε δούλευε τό αύτί καί τό κολωνάκι...!!!!!!!

Πάντως δέν είναι καί τόσο δραματικά τά πράμματα ,όπως τά περιγράφεις...!!!
Έχω τό παλιό ......ΑΝ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕΣ.........έδώ είμαι...!!!!!

:wave2:

taksidiotis25
03/10/2006, 03:11
αξιζει δηλαδη να δωσω το παλιο μοντελο για το καινουριο?εχει αρκετη διαφορα ας πουμε στην εκκινηση των 2 μοτοσυκλετων?

kalant
03/10/2006, 09:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από taksidiotis25
αξιζει δηλαδη να δωσω το παλιο μοντελο για το καινουριο?εχει αρκετη διαφορα ας πουμε στην εκκινηση των 2 μοτοσυκλετων?

για να ειναι βαρυτερο αυτο με το abs μαλλον θα ειναι πιο αργο απο το πρωτο...

η καλυτερη λυση ειναι να το οδηγησεις για να εχεις την δικη σου αποψη...

EKEINOS
03/10/2006, 14:59
Αν και με βαλανε σε ιδεες, ακομα υποστηριζω οτι ειναι πιο αργο,αποψη που συμεριζονται και οι δυο βεστρομαδες της παρεας μου,αφηνω ενα παραθυρο για το τι θα γινει οταν ανοιξει.Το προηγουμενο που ειχα το πηρα με 11000χιλ ενω το τωρινο εχει 2500χιλ.Παρολα αυτα το μηχανακι ειναι κορυφαιο και τωρα πολυ πιο ασφαλες και δεν υπαρχει τιποτα αλλο στην κατηγορια.

costas81
29/10/2007, 14:36
το καινούργιο που οδήγησα το ένιωσα λίγο πιο αργό.

σε ανοιγματα που καναμε με φιλο με το καινουργιο ήταν λίγο πιο αργός!

σε ανοιγματα με 6η από τα 100 χιλιόμετρα όπου είχαμε 4500 στροφές το παλιό φεύγει πιο μπροστά αλλά όχι με τεράστια διαφορά αλλά φεύγει!

Το καινούργιο το νιώθεις να δουλεύει πιο ομαλά με λίγο λιγότερο κραδασμούς.

Πάντως στο ίδιο δρόμο με τα ίδια λάστιχα που το παλιο ξακολάει με δευτερα μονο με γκαζι για πλάκα το καινούργιο δεν μπορούσε!

Ψηλά μπορεί και τα δυο να βγαζουν 70 αλογα αλλά χαμηλά το καινούργιο είναι λόγο καταλύτη πιο κομμένο!

EKEINOS
29/10/2007, 16:20
Ειναι πιο αργο στις ρεπριζ και αν το ζορισεις καιει περισοτερο εφτασα τις 20.000
οταν ρυθμισω και βαλβιδες θα ειμαι πιο σιγουρος