PDA

View Full Version : Ευτυχώς που δεν είναι Ειδωλολάτρες.

Χωμάτινος
24/09/2006, 17:45
Μεγάλωσα -όπως όλοι μας- με την πεποίθηση ότι οι αρχαίοι ήταν ειδωλολάτρες, μέχρι που ήρθε ο Χριστιανισμός και διόρθωσε αυτό το κακό.

Δεν παρακολουθώ ειδήσεις, αλλά δεν μπορούσε να διαφύγει της προσοχής μου ότι πριν κάνα-δυό μήνες εκλάπει κάποιο εικόνισμα από κάπου, διότι το προβάλανε παντού μετά μανίας μέχρι να το εμπεδώσουμε.

Καλά ως εδώ.

Ξάφνου, πριν επτά ημέρες το εικόνισμα βρίσκεται και μιά εβδομάδα τώρα δεν χάνουν ευκαιρία να το αναμεταδίδουν. "Βουρκομένοι οι πιστοί" λένε οι δημοσιογράφοι, "θα τελέσουμε πανηγυρική λειτουργία" λένε οι μελανοχίτωνες.

Πριν 6 χρόνια έφεραν το εικόνισμα "Παναγιά η Ιεροσολυμίτισα" το οποίο εκτέθηκε μόλις 7 ημέρες σε κάποια εκκλησία των Αθηνών. Από τον οβολό των πιστών που πήγαν να προσκυνήσουν μαζεύτηκε το ποσό των .. (κρατιέστε).. 5 δις δρχ.

Αφού δεν είναι ειδολωλάτρες :rotflmao: :lol: :rotflmao: δεν καταλαβαίνω σε τι διαφέρει ένα εικόνισμα των 100 δρχ από ένα άλλο ξακουστό και χρυσοποίκιλτο.

dirtbird
24/09/2006, 17:59
Παίζει mp3? :hypnotize :hypnotize
Πουντζάμπ έχουμε καταντήσει... :wave2:

STOYBI
24/09/2006, 18:14
+ 10000 !!!

Εμενα σε παρομοια κουβεντα με βαθεια θρησκευομενο ατομο δεν ειχε απαντηση να μου δωσει !!

:wave2:

crs-k
24/09/2006, 18:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από χωμάτινος
..........................
Δεν παρακολουθώ ειδήσεις, αλλά δεν μπορούσε να διαφύγει της προσοχής μου ότι πριν κάνα-δυό μήνες εκλάπει κάποιο εικόνισμα από κάπου, διότι το προβάλανε παντού μετά μανίας μέχρι να το εμπεδώσουμε.
........................

Ηταν η εικονα της Παναγιάς της Βρεφοκρατούσας, απο την Μονή της Παναγιάς της Ελώνας, πανω απ' το Λεωνίδιο, στο φαραγγι, στον δρομο για τον Κοσμά!

Πανω δηλαδη απο 'κει που ηταν η ΠανΣΥΜΟΦΕ σχεδον ... :lol:

Οταν χτες το πρωι (κατα τις 7) βρηκα ενα καφενειο ανοικτο στον Τυρό για να πιω καφε, αλλη κουβεντα ΔΕΝ ειχαν και σταυροκοπιωνταν κλαιγοντας ... :eek:

Συγκρατηθηκα, οπως κανω και τωρα, λογοκρινοντας τις εκφρασεις που χρησιμοποιω, για να ΜΗΝ κανω θεμα την μ@λ@κια που ΜΑΣ ΔΕΡΝΕΙ ακομα ... :sad:

Nikoskazer2000
25/09/2006, 00:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από STOYBI
+ 10000 !!!

Εμενα σε παρομοια κουβεντα με βαθεια θρησκευομενο ατομο δεν ειχε απαντηση να μου δωσει !!

Πες τα, πες τα να τ' ακούσουνε μερικοί μερικοί

(κι' ας εχω πολλούς παπάδες στο σοι μου...)

el_hymador
25/09/2006, 06:32
Καλα δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα.....

Αντε εξηγησε στην γιαγια και στον παππου περι ειδωλολατρειας και τα σχετικα...χωρια που τα περισσοτερα μοναστηρια στην χωρα μας ιδρυθηκαν επειδη ''βρεθηκε'' μια εικονα στον συγκεκριμενο τοπο...

Ειναι λιγο ατυχες το παραδειγμα , αλλα απο την στιγμη που και εμεις δεν ειμαστε ανιμιστες η ειδωλολατρες , ποσες φορες δεν εχετε στενοχωρηθει επειδη δωσατε την παλια μηχανη για να παρετε καινουργια....η ποσες φορες δεν αναφερθηκατε σε αυτην σαν να ειναι κατι εμψυχο?...

Δεν εγκρινω και ουτε συμφωνω με τετοιες λατρευτικες εκδηλωσεις , απλα ειμαι πολυ ανεκτικος με τους ανθρωπους που τις κανουν...ειναι απαραδεκτη ομως η εκμεταλευση αυτου του γεγονοτος (και οχι μονο αυτου) απο την εκκλησια και τους ανθρωπους που την αντιπροσωπευουν!!!

crs-k Πανεμορφα μερη εκει κατω ε?

crs-k
25/09/2006, 06:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
............................
crs-k Πανεμορφα μερη εκει κατω ε?

Ολος ο Παρνωνας ειναι πανεμορφος! :rolleyes:

Tropeas
25/09/2006, 07:35
Και αφήστε να μην σας αναλύσω τι συμβαίνει στο Αγ.Όρος στο οποίο δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει ακόμα αυτή η "μυθοπλασία" του πνευματικού μέρους και του αβάτου...

SF
25/09/2006, 08:25
Νομίζω ο χθεσινός ΑΡΚΑΣ στο "Ε" με αντιπροσωπεύει απόλυτα, και πιθανότατα δίνει (εμμέσως) και απάντηση στην απορία σου χωμάτινε!
:D :D :D :D

Kizoku
25/09/2006, 08:29
Αυτό δεν είναι εκκλησία, τράπεζα είναι!

Η περιουσία της είναι απίστευτη! Αλλά μια δωρεά σε αυτούς που υποφέρουν δεν είδα. Καλή ώρα στους αστέγους της Χαλκιδικής!

Μόνο όταν απειλείται η εξουσία της εκκλησίας του ακούω τον κο. Χριστόδουλο να κραυγάζει! :mad:

mtsop
25/09/2006, 08:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
Καλα δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα.....

Αντε εξηγησε στην γιαγια και στον παππου περι ειδωλολατρειας και τα σχετικα...χωρια που τα περισσοτερα μοναστηρια στην χωρα μας ιδρυθηκαν επειδη ''βρεθηκε'' μια εικονα στον συγκεκριμενο τοπο...

Ειναι λιγο ατυχες το παραδειγμα , αλλα απο την στιγμη που και εμεις δεν ειμαστε ανιμιστες η ειδωλολατρες , ποσες φορες δεν εχετε στενοχωρηθει επειδη δωσατε την παλια μηχανη για να παρετε καινουργια....η ποσες φορες δεν αναφερθηκατε σε αυτην σαν να ειναι κατι εμψυχο?...

Δεν εγκρινω και ουτε συμφωνω με τετοιες λατρευτικες εκδηλωσεις , απλα ειμαι πολυ ανεκτικος με τους ανθρωπους που τις κανουν...ειναι απαραδεκτη ομως η εκμεταλευση αυτου του γεγονοτος (και οχι μονο αυτου) απο την εκκλησια και τους ανθρωπους που την αντιπροσωπευουν!!!

Επίτρεψε μου να διαφωνίσω εδώ μαζί σου. Γιατί και οι γενιά μας (οι νέοι τώρα) όταν θα περάσουν τα χρονάκια και θα γίνουμε παππούδες και γιαγιάδες πάλι τα ίδια θα κάνουνε. Θα έχει έρθει ο φόβος του θανάτου και ο φόβος μήπως και δεν περνάνε καλά στην "επόμενη ζωή"...

niewbe
25/09/2006, 09:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από mtsop
Επίτρεψε μου να διαφωνίσω εδώ μαζί σου. Γιατί και οι γενιά μας (οι νέοι τώρα) όταν θα περάσουν τα χρονάκια και θα γίνουμε παππούδες και γιαγιάδες πάλι τα ίδια θα κάνουνε. Θα έχει έρθει ο φόβος του θανάτου και ο φόβος μήπως και δεν περνάνε καλά στην "επόμενη ζωή"...
Άνθρωπος μου ανοιχτόμυαλος χωρίς εμμονές και κολλήματα μετά από σοβαρό περιστατικό υγείας έχει κάνει το σπίτι εικονοστάσιο. Ο φόβος ήταν, είναι και θα είναι ο καλύτερος ευαγγελιστής της κάθε θρησκείας.

Cpt. Haddock
25/09/2006, 09:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από SF
Νομίζω ο χθεσινός ΑΡΚΑΣ στο "Ε" με αντιπροσωπεύει απόλυτα, και πιθανότατα δίνει (εμμέσως) και απάντηση στην απορία σου χωμάτινε!
:D :D :D :D

αει στο καλό ρε Κώστα με το αβαταρ :mad:

νόμισα οτι το παραπάνω το έγραψε ο Θάνος :eek: :eek:

και...σταυροκοπιόμουνα

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

ΥΓ. Μάνο, κορυφαίο το "μελανοχίτωνες"

:beer:

Χωμάτινος
25/09/2006, 09:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
...

ΥΓ. Μάνο, κορυφαίο το "μελανοχίτωνες"

:beer:

Κλεμμένο είναι. Οι Ζώσιμος, Ευνάπιος, Αμμιανός Μαρκελίνος και άλλοι 8 ιστορικοί που δεν θυμάμαι, όταν περιέγραφαν την εκστρατεία του Αλάριχου στην Ελλάδα (397 μ.χ.) ανέφεραν ότι πάντα μαζί με τον Αλάριχο ήταν και μία κουστωδία "μελανοχιτώνων" που του υπεδείκνυαν τι να καταστρέψει. Ξέρεις, θέατρα, λύκεια, βιβλιοθήκες, ναούς, αγάλματα κλπ. Πολύ καλά παιδιά, γιατροί! :rotflmao:

Stergios69
25/09/2006, 09:49
Πολύ καλά παιδιά, γιατροί! :rotflmao:
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Ετσι είναι...
Που είναι κατα τα άλλα το κοινωνικό έργο της εκκλησίας;
Ποια είναι η θέση της για τόσα κοινωνικά προβλήματα;;

niewbe
25/09/2006, 09:49
Κλεμμένο είναι. Οι Ζώσιμος, Ευνάπιος, Αμμιανός Μαρκελίνος και άλλοι 8 ιστορικοί που δεν θυμάμαι, όταν περιέγραφαν την εκστρατεία του Αλάριχου στην Ελλάδα (397 μ.χ.) ανέφεραν ότι πάντα μαζί με τον Αλάριχο ήταν και μία κουστωδία "μελανοχιτώνων" που του υπεδείκνυαν τι να καταστρέψει. Ξέρεις, θέατρα, λύκεια, βιβλιοθήκες, ναούς, αγάλματα κλπ. Πολύ καλά παιδιά, γιατροί! :rotflmao:

...σήμερα να κάθονται έξω από παρουσίάσεις βιβλίων και να φωνάζουν συνθήματα, να πιέζουν για την παραμονή του "μαθήματος" Χριστιανισμού έε συγνώμη θρησκευτικών στα σχολεία... και άλλα.

Tropeas
25/09/2006, 11:09
Κάτι κάνει σαν κοινωνικό έργο η εκκλησία αλλά σίγουρα όχι του όγκου της δυναμικότητας και του εύρους της....
και εκτός απο αυτό όταν κάνει κάτι πετάει και ένα σποτάκι στην τηλεόραση για να το γνωρίζουμε και να είμαστε και ευγνώμονες... :rolleyes: :mad: :wave2:

DimitrisXLV
25/09/2006, 11:19
Μου φαίνεται πως στον Αντίχριστο που τόσο φοβάται και αναμένει η Εκκλησία έχει ήδη υποκύψει.

Στο «ΧΡΗΜΑ» (όχι την εφημερίδα :rotflmao: ).

LittleJohn
25/09/2006, 11:19
Ο θεός του κάθε ανθρώπου, βρίσκεται μέσα στην καρδιά του και εκεί μόνο πρέπει να προσκυνείται...Εκκλησίες, εικόνες, ασήμια και χρυσάφια, εμένα δεν μου λένε τίποτα. Εξάλλου η ιστορία ανακυκλώνεται και ο χριστιανισμός όπως τον έχουν κάνει αρχίζει και μοιάζει με το δόγμα των φαρισαίων που σταύρωσαν τον Ιησού.
Ευχαριστώ δεν θα πάρω...

Δεν πιστεύω στον θεό τους ούτε πιστεύω στον θεάνθρωπο Ιησού. Πιστεύω όμως στο ν άνθρωπο Ιησού σαν προσωπικότητα και σε αυτά που δίδαξε. Και προσπαθώ στην ζωή μου να ακολουθώ το μυνημά του και να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος...

DimitrisXLV
25/09/2006, 11:22
Ax...

Τέτοια έλεγε και ο Καζαντζάκης και τον αφόρησαν...

Μαζί σου ΜικρέΓιάννη.

stavrogin
25/09/2006, 12:17
Το θρησκευμα δε θα επιβιωνε χωρις ενα συστημα εξουσιας με δομες γραφειοκρατιας ,που λεγεται εκκλησια,και φροντιζει να μην ξεχασουμε την υπαρξη του Θεου τους.

Οτι και να ναι η γιαγια κι ο παππους που προσκυναει την αγια εικονα ειναι πελατης,της εκκλησιας.

Αυτο το λεω γιατι η λατρεια αντικειμενων ειναι καταλοιπο της παλιας παγανιστικης θρησκειας κατ΄εμε.Αλλα αυτο ειναι ακρως ανθρωπινο.

Δεν μπορεις να λατρευεις μονιμα κατι που δεν υπαρχει σαν υλη ,που δεν το βλεπεις πουθενα.

Ετσι εικονες, αγιοι κι ολα τα περιξ της αγιας τριαδας ειναι δημιουργιες της παλιας θρησκειας των παγανιστων και των πολυθειστων που επιζει μεσα στην νεα.Φυσικα οι αρχοντοι μαθανε οτι δεν μπορουν να τα καταργησουν αλλα μπορουν να βγαλουν φραγκα.

oapomesa
25/09/2006, 13:03
Ωραία τα λές Stavrogin!

Εχεις διαλέξει και Ντοστογιεφσκικό όνομα.

Δεν πιστεύω να είναι σύμπτωση.

Δαιμονισμένοι ε;

Εχοντας υπ' όψιν αυτά που έγραψες.
Τον έχει διαβάσει τον τύπο;

Θάνος
25/09/2006, 13:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από LittleJohn
Ο θεός του κάθε ανθρώπου, βρίσκεται μέσα στην καρδιά του και εκεί μόνο πρέπει να προσκυνείται...Εκκλησίες, εικόνες, ασήμια και χρυσάφια, εμένα δεν μου λένε τίποτα. Εξάλλου η ιστορία ανακυκλώνεται και ο χριστιανισμός όπως τον έχουν κάνει αρχίζει και μοιάζει με το δόγμα των φαρισαίων που σταύρωσαν τον Ιησού.
Ευχαριστώ δεν θα πάρω...

Δεν πιστεύω στον θεό τους ούτε πιστεύω στον θεάνθρωπο Ιησού. Πιστεύω όμως στο ν άνθρωπο Ιησού σαν προσωπικότητα και σε αυτά που δίδαξε. Και προσπαθώ στην ζωή μου να ακολουθώ το μυνημά του και να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος...

Έτσι είναι ακριβώς δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο! Όσο για τα υπόλοιπα που έχουν κατά καιρούς ακουστεί από τους λοιπούς άθεος και μη είναι λίγο πολύ ένα μάτσο μπούρδες!

Μικρή Λουλού
25/09/2006, 14:44
εμενα,αυτος ειναι ο γηινος "θεος" μου και αυτον εχω αναγκη να με επαναπροσδιοριζει..

63129

dirtbird
25/09/2006, 14:50
Free Palaiokostas

(κάτι πιο σύγχρονο):bigcry: :lol:

crs-k
25/09/2006, 14:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από ντερτι-moto
εμενα,αυτος ειναι ο γηινος "θεος" μου και αυτον εχω αναγκη να με επαναπροσδιοριζει..

Τι εγινε ρε φουλη? :confused:

Σου εκλεψαν την εικονα? :dizzy:

:lol: :rotflmao: :lol:

Tropeas
25/09/2006, 15:11
:lol: :lol: :lol: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :bawl: :bigcry: :beer:

Χωμάτινος
25/09/2006, 15:24
Ου να χαθείτε παλιοspammers! :lol:

Τι έλεγα :confused: α ναι!

Είχα διάθεση να γράψω ένα μεσαιο-μεγάλο post με στοιχεία παραθέσεις κλπ. αλλά σε κανέναν δεν αρέσουν τα μακροσκελή. Κοντολογίς λοιπόν,

Τότε, οι πιστοί λάτρευαν κάποια αγάλματα, αλλά όλοι οι φιλόσοφοι στα συγγράμμάτά και τις ομιλίες τους διακήρυτταν στον κόσμο ότι αυτό που κάνουν είναι ΛΑΘΟΣ.

Τώρα, οι πιστοι λατρεύουν κάποια εικονίσματα, αλλά όλοι οι θρησκευτικοί ηγέτες τους λένε ότι αυτό που κάνουν είναι ΣΩΣΤΟ.

Υ.Γ. Τανάση, σσσωραίος :a013:

Cpt. Haddock
25/09/2006, 15:26
Τότε, οι πιστοί λάτρευαν κάποια αγάλματα, αλλά όλοι οι φιλόσοφοι στα συγγράμμάτά και τις ομιλίες τους διακύρηταν στον κόσμο ότι αυτό που κάνουν είναι ΛΑΘΟΣ.

Τώρα, οι πιστοι λατρεύουν κάποια εικονίσματα, αλλά όλοι οι θρησκευτικοί ηγέτες τους λένε ότι είναι ΣΩΣΤΟ.

:a20: :a20: :a20:

crs-k
25/09/2006, 16:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από Θάνος
Έτσι είναι ακριβώς δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο! Όσο για τα υπόλοιπα που έχουν κατά καιρούς ακουστεί από τους λοιπούς άθεος και μη είναι λίγο πολύ ένα μάτσο μπούρδες!

Αυτη η "απολυτοτητα" σου με κανει ρε Θανε, να θελω ν' ανοιξω το στοματακι μου ... :sick:

Αλλα κρατιεμαι ... :wacko:

Θάνος
25/09/2006, 17:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
Αυτη η "απολυτοτητα" σου με κανει ρε Θανε, να θελω ν' ανοιξω το στοματακι μου ... :sick:

Αλλα κρατιεμαι ... :wacko:

Ναι άσε... τα είδαμε και όταν μιλάμε με το "σεις" και με το "σας" τι αποτελέσματα έχει... (και δεν λέω για σένα εννοτείται...)

Ευτυχώς πάντως που δεν είσαι εσύ απόλυτος και κρατάμε τις ισορροπίες... :lol:

stavrogin
25/09/2006, 17:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από oapomesa
Ωραία τα λές Stavrogin!

Εχεις διαλέξει και Ντοστογιεφσκικό όνομα.

Δεν πιστεύω να είναι σύμπτωση.

Δαιμονισμένοι ε;

Εχοντας υπ' όψιν αυτά που έγραψες.
Τον έχει διαβάσει τον τύπο;

E! βεβαια ,ο σταυρογκιν ο γνωστος ο Ντοστογιεφσκικος ειναι.Αν κι εγω ομολογω πως δεν εχω και πολυ σχεση μαζι του.Απλα μου ειχε κολησει στο μυαλο μια εποχη.

Ο Ντοστογιεφσκυ ειναι οτι ποιο σοβαρο εχω διαβασει για την πιστη.Δεν τον καταλαβαινω πληρως αλλα το επαιξεργαζομαι.

Την ιδεα οτι η θρησκεια δεν θα μπορουσε να διατηρηθει στην μορφη της χωρις ενα γραφειοκρατικο συστημα,εξουσιας (την εκκλησια) την πηρα αυτουσια απο τον Ρ.Μουζιλ βιβλιο:"ανθρωπος χωρις ιδιοτητες".Ο τυπος λεει αστειευομενος οτι δεν μπορει καν να φανταστει μια δευτερα παρουσια,ανασταση νεκρων ,λυτρωση ψυχων χωρις μια στρατεια δημοσιων υπαλληλων να κρατανε τα μυτρωα και να υπολογιζουν της αμαρτιες του καθενως

crs-k
25/09/2006, 17:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από Θάνος
..........................
Ευτυχώς πάντως που δεν είσαι εσύ απόλυτος και κρατάμε τις ισορροπίες... :lol:

Με τις Θρησκειες και το Κυνηγι, μαλλον ειμαι ε? :rolleyes:

el_hymador
25/09/2006, 17:23
Οποτε η ιστορια εχει ως εξης(που ειναι το λογικοτερο και το πιο δημοκρατικο) :

Ο καθεις πιστευει(η δεν πιστευει) οτι θελει , οπως θελει και οποτε θελει...

Πραγματικα ειμαι περιεργος να δω την εξελιξη (αν αυτη υπαρξει ) της εκκλησιας στο περασμα του χρονου.Ειναι λιγο σκληρο αυτο που λεω , αλλα η πλυθησμιακη ομαδα που στηριζει και υποστηριζει την εκκλησια σε λιγα χρονια δεν θα υπαρχει...οι επομενες απο αυτους γεννιες , μπορει να πιστευουν , αλλα δεν εχουν τις παρωπιδες και την ''γαλουχηση'' που ειχαν υποστει αυτοι....το να προσαρμοστει και να μετασχηματιστει σε κατι πιο συγχρονο το βρισκω εξαιρετικα δυσκολο.Φταιει η ακαμπτη και αρτηριοσκληρωτικη εικονα που η ιδια φροντιζε να διατηρει τοσα χρονια...το σιγουρο ειναι οτι ο εκσυγχρονισμος της δεν μπορει να γινει απο την μια μερα στην αλλη.
Προσεξετε , δεν μλαω για την Ελληνορθοδοξη πιστη...αυτην οσοι θελουν μπορουν να την ασπαζοντε και δικαιωμα τους ειναι στην τελικη...μιλαω για την εκκλησια στην πολιτικοκοινωνικη της διασταση.

θα δειξει...

Χωμάτινος
25/09/2006, 17:43
Καμμία έξαρση φιλοσοφικής σκέψης και κανένας θρησκευτικός οίστρος δεν μου έχει προσφέρει το μεγαλείο και την αρμονία που βιώνω όταν είμαι δίπλα στο ποτάμι, με το βουνό από πάνω μου, τους φίλους κοντά μου και την φύση γύρω μου.

Που χωράει και τι δουλειά έχει η θρησκεία σε όλα αυτά;

bartlal
25/09/2006, 17:45
Καμμία έξαρση φιλοσοφικής σκέψης και κανένας θρησκευτικός οίστρος δεν μου έχει προσφέρει το μεγαλείο και την αρμονία που βιώνω όταν είμαι δίπλα στο ποτάμι, με το βουνό από πάνω μου, τους φίλους κοντά μου και την φύση γύρω μου.

παλιο ΠΑΓΑΝΙΣΤΗ! :mad:

:lol: :lol: :lol:

Χωμάτινος
25/09/2006, 17:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από bartlal
παλιο ΠΑΓΑΝΙΣΤΗ! :mad:

Μη λες πολλά γιατί θα αναφερθώ στην Ικαρία.. :evil:

:lol: :wave2: :lol:

Tropeas
25/09/2006, 17:49
Μήπως τελικά , πιστεύεις στο 12θεο? παλιο-ολυμπιστή? και έχεις απο κοντά τη φύση τα διονυσιακά κλπ και είσαι παιδί ενός ανώτερου αρχέγονου λαού...??? :hypnotize :uplate: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :lol: :bawl: :bigcry: :p

bartlal
25/09/2006, 17:51

:a48: :a48: :a48: Please DO so... :a48: :a48: :a48:

Χωμάτινος
25/09/2006, 17:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tropeas
Μήπως τελικά , πιστεύεις στο 12θεο? παλιο-ολυμπιστή? και έχεις απο κοντά τη φύση τα διονυσιακά κλπ και είσαι παιδί ενός ανώτερου αρχέγονου λαού...??? :hypnotize :uplate: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :lol: :bawl: :bigcry: :p

ΟΧΙ!

Αλλά μιάς και το ανέφερες, είναι μία καλή ευκαιρία να ξεδιαλύνουμε μία διαχρονική παρανόηση.
Οι θεοί τους δεν ήταν 12, ήταν 3-4 χιλιάδες. Η διαφορά είναι ότι αυτό που ονόμαζαν θεός-α, είναι αυτό που σήμερα ονομάζεται άγιος-α. Υπαρκτά πρόσωπα που προσέφεραν κάτι και τους μνημόνευαν τιμής ένεκεν. Κατά το αυτό σκεπτικό, η ορθοδοξία έχει μπόλικους θεούς: Αγ. Αντώνιος-Κωνσταντίνος-Άννα-Ελένη κ.ο.κ.

Μην μου αρχίσετε τους συγκριτικούς παραλληλισμούς και μπλέξουμε :lol:

oapomesa
25/09/2006, 18:17
E! βεβαια ,ο σταυρογκιν ο γνωστος ο Ντοστογιεφσκικος ειναι.Αν κι εγω ομολογω πως δεν εχω και πολυ σχεση μαζι του.Απλα μου ειχε κολησει στο μυαλο μια εποχη.

Ο Ντοστογιεφσκυ ειναι οτι ποιο σοβαρο εχω διαβασει για την πιστη.Δεν τον καταλαβαινω πληρως αλλα το επαιξεργαζομαι.

Την ιδεα οτι η θρησκεια δεν θα μπορουσε ......

Ασε τον Μουζίλ στην ησυχία του.Δεν έχουμε καμμία σχέση με καθολικούς και προτεστάντες.Αυτοί πέρασαν άλλα κανάλια σαν κοινωνία.Εχουν άλλες εμπειρίες.Αυτοί είχαν θεό με μιά ζυγαριά να ζυγίζει πόσα καλά έκανες και πόσα στραβά.
Το καλό που σου θέλω, πιάσε τον Φιοντόρ!!
Το να πώ τώρα και στους άλλους "διαβάστε τον και μετά μιλάτε" δεν θα ωφελήσει ουδόλως.

Χωμάτινος
25/09/2006, 18:19

:a48: :a48: :a48: Please DO so... :a48: :a48: :a48:

Τα φιλόξενα ορεινά χωριά, μέσα από τα οποία κυλάει κάποιο ρυάκι που χύνεται σε έναν αμμουδερό κόλπο. Άνθρωποι χαλαροί, χωρίς αίσθηση του χρόνου. Ο ήλιος θερμός και το αεράκι ευχάριστο. Κι εσύ να ενσωματώνεσαι στο τοπίο και να γίνεσαι ένα με το μέρος.

Σ΄εφτιαξα;

stavrogin
25/09/2006, 19:43
Τα φιλόξενα ορεινά χωριά, μέσα από τα οποία κυλάει κάποιο ρυάκι που χύνεται σε έναν αμμουδερό κόλπο. Άνθρωποι χαλαροί, χωρίς αίσθηση του χρόνου. Ο ήλιος θερμός και το αεράκι ευχάριστο. Κι εσύ να ενσωματώνεσαι στο τοπίο και να γίνεσαι ένα με το μέρος.

Σ΄εφτιαξα;

Χωματινε το σκεπτικο σου ειναι ληψο.
Επειδη αναφερεσε στον Μπαρτ ,που ειναι ειδηκη περιπτωση πιστου.
Δε βαζεις και καμια δωδεκαδα μπηρες να παγωνουν στο ρυακι;:rotflmao:

zephyr1
25/09/2006, 19:52

Που χωράει και τι δουλειά έχει η θρησκεία σε όλα αυτά;

Η θρησκεια δεν χωραει, αλλα ουτε και δουλεια εχει.

Ο Μεγαλος ομως.............:sun:

kostisthegreek
25/09/2006, 21:45

Από τον οβολό των πιστών που πήγαν να προσκυνήσουν μαζεύτηκε το ποσό των .. (κρατιέστε).. 5 δις δρχ.

Ρε τους φούστηδες!!!
Δεν μπορούσαν να μου δώσουν καμιά δεκαπενταριά χιλιάδες ευρά να πάρω ένα πιο καλό μηχανάκι???

stavrobeis
26/09/2006, 11:33
Μεγάλωσα -όπως όλοι μας- με την πεποίθηση ότι οι αρχαίοι ήταν ειδωλολάτρες, μέχρι που ήρθε ο Χριστιανισμός και διόρθωσε αυτό το κακό.

Καλά ως εδώ.

Ξάφνου, πριν επτά ημέρες το εικόνισμα βρίσκεται και μιά εβδομάδα τώρα δεν χάνουν ευκαιρία να το αναμεταδίδουν. "Βουρκομένοι οι πιστοί" λένε οι δημοσιογράφοι, "θα τελέσουμε πανηγυρική λειτουργία" λένε οι μελανοχίτωνες.

Πριν 6 χρόνια έφεραν το εικόνισμα "Παναγιά η Ιεροσολυμίτισα" το οποίο εκτέθηκε μόλις 7 ημέρες σε κάποια εκκλησία των Αθηνών. Από τον οβολό των πιστών που πήγαν να προσκυνήσουν μαζεύτηκε το ποσό των .. (κρατιέστε).. 5 δις δρχ.

Αφού δεν είναι ειδολωλάτρες :rotflmao: :lol: :rotflmao: δεν καταλαβαίνω σε τι διαφέρει ένα εικόνισμα των 100 δρχ από ένα άλλο ξακουστό και χρυσοποίκιλτο.

Εσυ Χωματινε μπορεις να λες οτι θες...
Ο Μακαριστος Αρχιεποσκοπος Ελλαδος εχει αλλη αποψη...
Οι Αρχαιοι (Αλητες- παγανιστες) ΗΤΑΝ ειδολολατρες!!!
Ομως η Ορθοδοξια μας, καταφερε να τους βοηθησει να σωσουν τη ψυχη τους!!!! και μαζι τους Ψευτο-Θεους τους....
ΕΔΩ!

http://www.filehigh.com/viewvid.php?f=25018&i=239978

bartlal
26/09/2006, 11:52

Σ΄εφτιαξα;

οχι αρκετα, τα vibes του νησιου ειναι που κανουν την διαφορα! :winka:

Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
Χωματινε το σκεπτικο σου ειναι ληψο.
Επειδη αναφερεσε στον Μπαρτ ,που ειναι ειδηκη περιπτωση πιστου.
Δε βαζεις και καμια δωδεκαδα μπηρες να παγωνουν στο ρυακι;:rotflmao:

χωματινε, καλα στα λεει ο Κωστης. αλλα οχι τωρα, το καλοκαιρι παλι, γιατι ειναι απαγορευμενα για καποιους μηνες! :sad:

Nikoskazer2000
27/09/2006, 01:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από LittleJohn
Ευχαριστώ δεν θα πάρω...

+1000

:beer: :sun: :beer:

Nikoskazer2000
27/09/2006, 01:13

Σ΄εφτιαξα;

Δεν ξέρω για το Γιώργο, αλλα εμένα πάντως μ' έφτιαξες στανταρ!!!:smokin:

Γειά σου ρε Μάνο! :beer: :beer: :beer:

Τέτοια μέρη γουστάρω! :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

(α...και σ' αυτά τα μέρη υπο τη συνοδεία αγνής τσικουδιάς, παρακαλώ! )

πανας
27/09/2006, 08:58
Ολος ο Παρνωνας ειναι πανεμορφος! :rolleyes:

+10000000

Vstrommer71
27/09/2006, 09:50
Ηταν η εικονα της Παναγιάς της Βρεφοκρατούσας, απο την Μονή της Παναγιάς της Ελώνας, πανω απ' το Λεωνίδιο, στο φαραγγι, στον δρομο για τον Κοσμά!

Πανω δηλαδη απο 'κει που ηταν η ΠανΣΥΜΟΦΕ σχεδον ... :lol:

Οταν χτες το πρωι (κατα τις 7) βρηκα ενα καφενειο ανοικτο στον Τυρό για να πιω καφε, αλλη κουβεντα ΔΕΝ ειχαν και σταυροκοπιωνταν κλαιγοντας ... :eek:

Συγκρατηθηκα, οπως κανω και τωρα, λογοκρινοντας τις εκφρασεις που χρησιμοποιω, για να ΜΗΝ κανω θεμα την μ@λ@κια που ΜΑΣ ΔΕΡΝΕΙ ακομα ... :sad:
Εμ βεβαια,εχουμε γινει θεοκρατικο κρατος με το ατελειωτο παπαδαριο.Κρατος-Παπαδες σε μια αγαστη συνεργασια κανουν οτι μπορουν για να παιζουν με τα νευρα μας:mad:
Μην το συγχεουμε ομως αυτο με την αγνη,αδολη πιστη πολλων ανθρωπων,ειδικα στα χωρια!
Απλα η νομενκλατουρα των παπαδων εκμεταλλευεται το θρησκευτικο συναισθημα του απλου κοσμου για να κανει τα δικα της.Ουστ!:hypnotize

bartlal
27/09/2006, 12:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nikoskazer2000
Δεν ξέρω για το Γιώργο, αλλα εμένα πάντως μ' έφτιαξες στανταρ!!!:smokin:

Γειά σου ρε Μάνο! :beer: :beer: :beer:

Τέτοια μέρη γουστάρω! :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

να σε παω να πιεις ρακομελο στο Χριστο και μετα δεν θα ξεκολας απο την Ικαρια! :winka:

θα στα πω απο κοντα: 1 και καμμια! :D

Nikoskazer2000
27/09/2006, 23:31
να σε παω να πιεις ρακομελο στο Χριστο και μετα δεν θα ξεκολας απο την Ικαρια! :winka:

θα στα πω απο κοντα: 1 και καμμια! :D

Ρε Γιώργη, να σταματήσω να δουλεύω εγω στο μπουρδελο το ξενοδοχείο τα καλοκαίρια για να μπορώ να κάνω σαν άθρωπος :sun: καλοκαιρινές διακοπές :sun: και έρχομαι στην Ικαρία με 1000!!!

Υ.Γ: Ρακόμελο δεν εχω καταφέρει να δοκιμάσω ΟΥΤΕ στην Κρήτη :eyepop: . Λες να γουστάρω;

zireous
28/09/2006, 01:39
Το ρακόμελο είναι καλό γιατρικό και για το κρύωμα (μάλλον επειδή ξεχνάς ότι κρύωσες), με μέτρο, βαράει.

Όσο για το θέμα του thread, με όλους τους μή-Έλληνες (βάρβαροι ρε παιδάκι μου, τελείως) που έχω μιλήσει εντός και εκτός του νετ, έχουνε τη καλύτερη γνώμη για τους αρχαίους προγόνους μας, και συχνά νομίζουν ότι ξέρουμε την ιστορία μας καλύτερα από αυτούς (συχνά γελιούνται). Φυσικά όπως εμπνέονται αυτοί θα έπρεπε να κάνουμε και εδώ... Εγώ έχω μια μικρή αδυναμία στον Αριστοφάνη. :D

Αυτοί δε που δεν είναι και τόσο φανατικοί της οργανωμένης θρησκείας (δεν έχω τίποτα με αυτούς αρκεί να μην προσπαθούν να με προσυλητίζουν συνέχεια, κουράζομαι), συμφωνούν ότι ο καθένας πιστεύει (πιθανότατα) αυτό που του αξίζει.

Εγώ από την αλλη σκέφτομαι ότι αυτός που εφηύρε την θρησκεία (την πρώτη ντε, την ορίτζιναλ), μάλλον το έκανε επειδή είχε μια τύπισσα μπροστά του που τη γούσταρε, αλλά επειδή ήταν με άλλον, κάθισε και σκέφτηκε ολόκληρη ιστορία για να του τη φάει -η έξυπνη κίνηση θα ήταν να βρεί άλλη όμως... :cool:

Nikoskazer2000
28/09/2006, 02:03
Εδω που τα λέμε εχω να κρυώσω/αρρωστήσω περίπου 3 χρόνια :eyepop: (αν εξαιρέσω εναν πονόλαιμο που είχα φέτος μέσα στον Ιανουάριο :lol: ).

Ξεκίνησα να γυμνάζομαι για χάρη της "γυναίκας" μου :sad: που μου είχε θέσει το θέμα κάπως πλάγια για το πως περίπου θέλει τον άντρα της, τουλάχιστον πριν...:a35: . 13 Σεπτεμβρίου 2003 ξεκίνησα, καθημερινά, ως και σήμερα, αν και σίγουρα οχι τόσο καλά οσο παλιά :sad:. Δε σταμάτησα ούτε στιγμή...μόνο για να με καμαρώνει...:sad:.

Το θέμα είναι πως ΔΕΝ ΞΑΝΑΡΡΩΣΤΗΣΑ απο τότε, χώρια τα κρύα και τις βροχές που εχω φάει.

Σωστή γυμναστική χωρίς υπερβολές και "φάρμακα"=ΥΓΕΙΑ :sun:

ΘΕΛΩ: ΡΑΚΟΜΕΛΟ ΤΩΡΑ!!!!

stavrobeis
30/09/2006, 21:57
Το σκισατε το ποστ...

Χριστοδουλας...

http://www.filehigh.com/viewvid.php...18&i=239978

Χωμάτινος
01/10/2006, 14:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nikoskazer2000
..

:a08: :a54: :a20:

Πάλι παρεκλίναμε του θέματος γαμώτ. :smilea: