Σύνδεση

View Full Version : ΚΡΑΝΟΣ χωρις ΣΑΓΟΝΙ ? για διαβάστε! για περαστε!!

lc8ergr1
27/09/2006, 11:33
ολα τα στραβα αυτό το μηνα!!!

στην δουλειά μου κατεβαινω υπογειο παρκινκ εντος της εταιρειας

σημερα περνοντας την υπογεια στροφη (καλα φωτιζομενη και με διαγραμισεις για αντιθετα ρευματα ανοδου καθοδου) για το 3 ΥΠΟΓΕΙΟ στο τελειωμα βλεπω συναδελφο χαμω δεξια και τον αναγνωριζω ειναι ο γιαννης με το παπι!!!!

αριστερα ενα σταματημενο clio

O ΓΙΑΝΝΗΣ πιο παλιος στην δουλεια από μενα εχει κατεβει αμετρητες φορες το παρκινγκ

κυκλοφορει με κρανος αλλά ενα ανοικτού τύπου givi ΧΩΡΙΣ σαγονι

Ε ΣΗΜΕΡΑ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΤΡΕΛΛΟ

τον εκλεισε αυτοκινητο επισκεπτη που ανεβαινε ( η μαλακο πηρε κλειστα στην στροφή) και για να την αποφυγει επεσε υπολογιζω με 5 klm maximum και συρθηκε κανα 2-3 μετρα

το αποτελεσμα

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ πήρε σαγονι (συρθηκε με το στηθος) και θεαμα αποκρουστικο

ΔΙΑΛΛΕΙΜΕΝΗ ΚΡΟΤΑΦΟΓΝΑΘΙΚΗ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ!!!!

να συγκρατουμε το προσωπο που ειχε κρεμασει

ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤ και ολα καλά ελπιζω - θελει πολυ δουλεια για να μαζευτέι το προσωπο - ΤΟ ΕΥΤΥΧΕΣ ΣΩΘΗΚΕ ΤΟ ΚΡΑΝΙΟ!~ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΑΛΛΆ ΤΥΧΑΙΑ

ΤΑ ΛΕΩ ΑΥΤΑ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΩ ΣΤΑ ΕΞΗΣ

1 ΤΑ ΚΡΑΝΗ ΤΕΤΟΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ
(πολύ της μοδος ΓΙΝΑΝ τελευτάια και εχουν και εγκριση ΓΑΜΟΤΩ ΜΟΥ)

2 ΤΑ 5 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ταχυτητας ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΕΣΥ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ

3 Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ

4 ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΖΕΨΕΙΣ ΚΡΟΤΑΦΟΓΝΑΘΙΚΗ

63270

Kizoku
27/09/2006, 11:43
Περαστικά εύχομαι στο φίλο σου.

Σχετικά με το άλλο είναι θέμα "μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα".
Από που να πρωτοπιαστείς? Από το γεγονός ότι πάρα πολλοί δεν φορούν καν κράνος ή που κάποιοι φορούν κράνη χωρίς έγκριση ή που άλλοι φορούν κράνη ανοιχτού τύπου???

:sick: :sick:

Tropeas
27/09/2006, 12:00
Και πρόσφατα συνέβη σε γνωστό με ανοιγόμενο ατύχημα με 40 ,
και δεν χρειάζεται να σας πω που το είχε ανοικτό τι έπαθε....
Απλά φρικτά αποτελέσματα δυσμορφίες και ψυχολογικά για την υπόλοιπη ζωή του...

ΟΧΙ ανοιγόμενα ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ!!!!

Trickster
27/09/2006, 12:08
Ανατρίχιασα ρε γμτ.. περαστικά του ανθρώπου.. :( :(

kalesin
27/09/2006, 12:15
:( :(

περαστικα του. Θα ταλαιπωρηθει παρα πολυ δυστυχως κ θα πονεσει κ παρα πολυ.

:( :(

lc8ergr1
27/09/2006, 12:25
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΑΣΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟ και γραφω στα αρ@@@@μου τα test ΠΕΡΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΠΟΤΕ ΣΠΑΣΤΟ !!!! ΕΝΑ ΚΟΜΑΤΙ ΚΑΛΟΥΠΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΡΑΝΟΣ ΕΕΕΕ!!!

τώρα που ξανασκεφτομαι τα λεγόμενα της σχολής του ΙΑΒΕΡΗ
και το περιστατικο του γιαννη....

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ που ειναι γυρω στα 70 κιλα με 6 χιλιομετρα την ώρα στην πλατη του....ΚΑΙ ΠΤΩΣΗ ΑΠΟ 50 ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΥΨΟΣ

ΕΙΧΕ ΟΡΜΗ ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΗΣ ΣΤΟ ΣΑΓΟΝΙ ΤΟΥ:

6 km X 70 kgr = 420 KIΛΑ!!!!!

ΔΗΛΑΔΗ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΤΑ ΕΦΑΓΕ ΓΡΟΘΙΑ ΑΠΟ ΤΑΙΣΟΝ ΜΕ ΓΑΝΤΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΒΑΜΒΑΚΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΣΦΑΛΤΟ

όσο το συνειδητοποιώ τόσο με παει ζουμι?

τι ζουμί?

ΑΙΜΑ!!!

ΣΠΑΣΤΑ ΚΑΙ ΦΛΩΡΑΔΙΚΑ ΚΡΑΝΗ

ΜΗ ΧΕΣΩ.....

lc8ergr1
27/09/2006, 12:35
ΣΥΖΗΤΑΓΑ

τώρα στην δουλεια με συναδελφους

το ατυχημα που εγινε σε ιδιωτικό χώρο δεν καλυπτεται από την ασφαλιστική!!!!!

ΑΝ ΚΑΙ Η ΜΑΛΑΚΟ παραδεχτηκε το σφαλμα της η ασφαλιστική το ΘΕΩΡΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ακόμα και στην περιπτωση που ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΑ την στουκΕΡΝΕ ( ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΠΕΦΥΓΕ ΜΕ ΣΤΑΒΟΤΙΜΟΝΙΑ και ισως την γλυτωνε αν την καρφωνε)

δηλαδή η κυρα σουλα την εβγαλε και καθαρή!!!

ΠΑΝΤΩΣ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ το δήλωσε ως εργατικο ατύχημα
και ξερεις τι αποζημιωση περνεις απο το ΙΚΑ????ΕΕΕΕΕΕ???

τα αρ######ΜΟΥ

melodystyle2003
27/09/2006, 13:18
Σπαστό NOLAN φοράω και εγώ...
ΩΧ!!!
Περαστικά στο φίλο εύχομαι τι άλλο να πω..

hidefnick
27/09/2006, 13:25
Με κλειστό κράνος στην Αθήνα δεν πολυπαίζει. Σίγουρα δεν είναι το ασφαλέστερο, αλλά κάνει υποφερτή την συμβίωση μαζί του.

Τα κράνη της DAVIDA σαν αυτό της φωτό του πρώτου post δεν έχουν καμία πιστοποίηση και είναι μόνο για διακοσμιτικούς λόγους, όπως αναφέρει και η ίδια εταιρεία στο site της. Τώρα βέβαια κάποιοι πικραμένοι με enfield τα φοράνε λόγω......

bartlal
27/09/2006, 14:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από wiredgr
Με κλειστό κράνος στην Αθήνα δεν πολυπαίζει. Σίγουρα δεν είναι το ασφαλέστερο, αλλά κάνει υποφερτή την συμβίωση μαζί του.

επειδη ειναι συνηθεια, προσπαθησε για κανενα 10μερο (και περισσοτερο να το φορεσεις, πολυ καλα θα κανεις!) να φορας full face μεσα στην πολη και μετα θα δεις οτι με την χρηση του σπαστου θα σου καθεται καπως περιεργα, θα ελεγα με λιγοτερη αισθηση ασφαλειας! :winka:

Λεωνίδας
27/09/2006, 14:23
Με κλειστό κράνος στην Αθήνα δεν πολυπαίζει. Μια χαρά παίζει.
Φοράω full face όλες τις εποχές, και δεν είναι και από τα πιο αεριζόμενα.

Το μπουφάν δεν παλεύεται εύκολα με >30 βαθμούς :cry: :cry: :cry:
Ίσως αν χάσω καμιά 30αριά κιλά... :rolleyes:

Nostra
27/09/2006, 14:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από Λεωνίδας
Μια χαρά παίζει.
Φοράω full face όλες τις εποχές, και δεν είναι και από τα πιο αεριζόμενα.

Το μπουφάν δεν παλεύεται εύκολα με >30 βαθμούς :cry: :cry: :cry:
Ίσως αν χάσω καμιά 30αριά κιλά... :rolleyes:

βαθμός και κιλό πάει? :confused:

:D

lc8ergr1
27/09/2006, 14:27

Τώρα βέβαια κάποιοι πικραμένοι με enfield τα φοράνε λόγω......

ΑΧΑΛΙΝΩΤΗΣ MAΛΑΚΙΑΣ!!!!!

lc8ergr1
27/09/2006, 14:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από melodystyle2003
Σπαστό NOLAN φοράω και εγώ...
ΩΧ!!!

ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΟ ΠΕΣ

ΣΠΑΣΤΟ

ΔΗΛΑΔΗ ....

ΣΠΑΕΙ

ΠΕΤΑ ΤΟ!!!

gixxerpap
27/09/2006, 14:33
παρομοιο περιστατικο με φιλη μου κατω απο το σπιτι της με 5 χλμ.....

ουτε μια γρατζουνια σε ολο το σωμα, αλλα σαγονι κτλ κτλ, καλυτερα να μη περιγραφω.......οποιοι φορουν ανοιχτο κρανος, ας το πεταξουν σημερα κιολας!

lc8ergr1
27/09/2006, 14:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από Trickster
Ανατρίχιασα ρε γμτ.. περαστικά του ανθρώπου.. :( :(

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ

το πλαισιο (κρανιο)ΚΡΟΤΑΦΙΚΟ) αλώβητο ατσαλινο το εσωσε ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ!!!

το υποπλαίσιο του τώρα (ΓΝΑΘΟΣ) εχει παρει στις διαρθρωσεις αλλα αυτό φτιαχνει με το καιρο μονο του

αλλά δε γλυτωσε καταγμα γναθου και ραγισματα!!!

ΕΓΩ ΛΕΩ ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ φτηνα την γλυτωσε και με ενα καλο πλαστικο θα του λεω καλαμπουρια ξανα να χαμογελασει το χειλακι του!!

ευχαριστω παιδια

με τις ΥΓΕΙΕΣ σας

να μην ξανασχληθουμμε με τετοιο θεμα

ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΟΥ (ΦΩΝΗ ΒΟΟΝΤΟΣ ΝΕ ΤΗ ΕΡΗΜΩ) ΝΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ FULLFACE KΡΑΝΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΦΠΑ

paramedic
27/09/2006, 16:17
Η πιπίλα οτι το full face κράνος ζεσταινει, δεν μπορεις να πάρεις αέρα κλπ έχει καταντήσει αηδία! Δεν ζεσταίνεσαι τόσο πια ρε γαμωτό πως το λένε!!!
ΜΙΑ φορά φόρεσα ανοιχτο κράνος και γυρισα πίσω να παρω το full face γιατι αισθανόμουνα το προσωπό μου πολύ εκτεθειμένο. Αυτά και τα ανοιγόμενα είναι οτι χειρότερο πιστεύω και έιναι καθαρά "αντιμπατσικά"!!
Περαστικά στο παιδί και μακάρι να κάνει τις πλαστικές σε "μάστορα" πλαστικό και να μη φαίνεται τίποτα.

kostisthegreek
27/09/2006, 22:45
Περαστικά του παιδιού.

Κι εγώ δηστυχώς μέσα στη πόλη και γενικά με χαμηλές ταχύτητες σπαστό φοράω και το έχω ανοιχτό και καπνίζω κιόλας.

Ξέρω ότι είναι λάθος αλλά δεν είναι και τόσο επικίνδυνο όσο το κράνος-καπελάκι.

Είναι να μη σου τύχει κιόλας...περαστικά και πάλι του παιδιού κι ας μη ξανασυμβεί σε κανέναν.

GIXXERAKIAS
27/09/2006, 23:38
Δυστηχως ολοι μας το κανουμε,φοραμε ενα κρανος το οποιο μας προστατευει απο μια κληση και οχι απο πτωσεις και χτυπηματα.το θεμα ειναι ποτε θα καταλαβουμε οι ιδιοι το λαθος μας εγω πρωσοπικα μεχρι τωρα φοραγα ανοικτου τυπου με το μηχανακι της δουλειας και οταν ειμαι με την μηχανη με το full face μου.τωρα θα το σκεφτομαι καλυτερα.περαστικα στο φιλο.

Nikoskazer2000
28/09/2006, 00:03
Καλύτερα να ιδρώνω το μισό χρόνο παρά να τρώω απο το καλαμάκι για μια ζωή :mad: .

Χώρια που αυτά τα jet κράνη ζυγίζουν καμιά 300-500άρια ή και παραπάνω γραμμάρια :sick: .

H.A.Balafoutre
28/09/2006, 01:33
Περιστατικό 1ο, πρίν ένα χρόνο περίπου, το είχα γράψει και πιο παλιά αλλά πάντα είναι επίκαιρο, είχα δει μπροστά στα μάτια μου στα 5μέτρα από μένα ένα ατύχημα με ένα παλικάρι και ένα αυτοκίνητο που του έκοψε το δρόμο.

Το παλικάρι φορούσε κράνος σπαστό και το είχε κλειστό. Μόνον σίδερα ήταν το ατύχημα ευτυχώς, αλλά δεν θα ξεχάσω αυτό που είπε μόλις κατάλαβε τι έγινε:" αν το είχα ανοιχτό τώρα θα είχα χτυπήσει άσχημα."

Περιστατικό 2ο, τη Δευτέρα που μας πέρασε μετά τη δουλειά είπα να πάω μια ψιλή βόλτα μέχρι Θεσσαλονίκη. Φόρεσα τα πάντα φυσικά και πήγα. Αφού ήπια ένα καφεδάκι στα everest στην Καμάρα και Ναυαρίνου για περίπου 30λεπτά, είπα να γυρίσω. Στην Νέα Εγνατία είχε πολύ κίνηση και κοιτούσα πάντα τους καθρέφτες μέχρι που βλέπω ένα πορτοκαλί Ζ750 να έρχεται. Το καβαλούσε τυπάς με κράνος full face.

Αφού ξεκινάμε από τα φανάρια κανονικά σε κάποια φάση ανοίγει λίγο η κίνηση και αρχίζει ο τυπάς τα μπαντιλίκα μιας και ο δρόμος για όσους ξέρουν είναι γυαλί. Τον κοιτάζω και τον ακολουθώ προσεκτικά μην γίνει καμιά στραβή.

Σε κάποια φάση σταματάει σε ένα φανάρι και βγάζει το κράνος και το βάζει στον αγκώνα. Τον πλησιάζω και βλέπω πως είναι 21-22χρονών.

Του λέω λοιπόν: "Όλα ωραία και καλά τα μπαντιλίκια, αλλά το κράνος γιατί το έβγαλες?"

και απαντάει: " Δεν μπορώ καθόλου με το κράνος."

Ξαναπαντάω, "Ρε άσε τα χαζά και φόρα το κράνος, σιγά το πράγμα."

Ο τυπάς το φόρεσε και τελικά κάπου στην Λαγκαδά έστριψε.

Περιστατικό 3ο, είμαι στο ταμείο supermarket και περιμένω με τα ψώνια στο ένα χέρι και το κράνος στο άλλο, ο υπάλληλος μου κάνει πλάκα για το κράνος. Λέει, "Χα, κρανάκι έτσιιιιιι, για να μην σε γράφουνεεεεε." Του απαντάω, " Ρε συ τι λές, δεν τη χέζω και την αστυνομία και τους νόμους για τα κράνη, εγώ το φοράω πάντα για την πάρτη μου."

Όταν πλήρωσα και έφευγα, κοίταξα πίσω μου να δω ποιός με άκουσε, ήταν ένας δικαστής στο επάγγελμα.:eyepop:

Περιστατικό 4ο, από την πρώτη στιγμή που αγόρασα μηχανή, αγόρασα και κράνος full face φυσικά και το φοράω πάντα.

Το θεωρώ τόσο αυτονόητο για την μοτοσικλέτα όσο και το οξυγόνο για τη ζωή και δεν ακούω κανέναν.

Και περαστικά στον συνάδελφό σου, πολύ κρίμα πάντως.

Alx 84
28/09/2006, 08:43
περαστικά του. όπως είπε ο Tropeas όχι ανοιγόμενα ούτε για πλάκα!

LittleJohn
28/09/2006, 09:48
Οι κακώσεις στο σπλαχνικό κρανίο (πρόσωπο) είναι ότι χειρότερο...Μόνο που τ ο σκέφτομαι ανατριχιάζω...Μπρρρρ....

ΠΑΝΤΑ FULL FACE κράνος...ΠΑΝΤΑ!!!

EVI
28/09/2006, 19:11
και βεβαια ΠΟΤΕ τετοιου ειδους κρανος

δε ζεστενεσε με το φουλ φεις μια χαρα εισαι

περαστικα στο φιλο σου

KamenosAfrican
28/09/2006, 21:16
Kai epidi kairo tora, akoma kai se ayto to post, vlepo paparologies gia ta krani kai iti ta spasta.

KANENA kranos spasto kai KAMIA kataskeyastria etaireia den anaferei na odigoume me anoixto to kranos. Apenantias anagrafete oti to kranos to KLOINOUMAI gia na odigisoume.
Kai epidi mas aresoun ta makavria oi GIATROI zitisan ta anoigomena krani stis etaireies gia na mporoun na mas DIASOLINONOUN meta to atyxima.

Koitaxte ligo tis prodiagrafes toy kranous prin parete tin p@p@ria giati to forane oloi. Oi sovares etaireies xrisimopoioun sin8etikes ines (carbon, kevlar, dainyma ktl) kai metalikous sindesmous kai sto sagoni kai stin basi tou kranous.

ayta

950dim
29/09/2006, 08:34
Κρανος χωρις σαγονι = Αργος χωρις πεπονι...

Γινεται;;;;

ashton
29/09/2006, 10:37
Περαστικά στο παλληκάρι...

Πάντως μετά από ένα τρακάρισμα που είχα πριν 7 χρόνια και παρά το κλειστό κράνος μου έφαγε μια ηλίθια μπατσίνα που πετάχτηκε λίγο δόντι στη σύγκρουση, δεν σκέφτομαι ούτε για αστείο το ανοικτό ή το ανοιγόμενο κράνος.

lc8ergr1
29/09/2006, 15:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από 950dim
Κρανος χωρις σαγονι = Αργος χωρις πεπονι...

Γινεται;;;;

ΓΙΝΕΤΑΙ ? να μας μεταφρασεις τι εννοέις ?

ΜΠΕΡΔΕΨΑ ΤΗΝ ΜΠΕΡΔΑ ΜΟΥ ρε συναδελφε LCer...

lc8ergr1
29/09/2006, 15:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από KamenosAfrican
Kai epidi kairo tora, akoma kai se ayto to post, vlepo paparologies gia ta krani kai iti ta spasta.

KANENA kranos spasto kai KAMIA kataskeyastria etaireia den anaferei na odigoume me anoixto to kranos. Apenantias anagrafete oti to kranos to KLOINOUMAI gia na odigisoume.
Kai epidi mas aresoun ta makavria oi GIATROI zitisan ta anoigomena krani stis etaireies gia na mporoun na mas DIASOLINONOUN meta to atyxima.

Koitaxte ligo tis prodiagrafes toy kranous prin parete tin p@p@ria giati to forane oloi. Oi sovares etaireies xrisimopoioun sin8etikes ines (carbon, kevlar, dainyma ktl) kai metalikous sindesmous kai sto sagoni kai stin basi tou kranous.

ayta

περα απ τα greekenglish σου ......

....δεν καταλαβα ??

αν εισαι υπερ - η κατα του σπαστού κρανους?

950dim
29/09/2006, 16:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από lc8ergr1
ΓΙΝΕΤΑΙ ? να μας μεταφρασεις τι εννοέις ?

ΜΠΕΡΔΕΨΑ ΤΗΝ ΜΠΕΡΔΑ ΜΟΥ ρε συναδελφε LCer...

Eννοω φιλε μου πως ενω το Αργος φημιζεται για τα πεπονια του,δεν υπαρχει περιπτωση να μη βρεις πεπονι εκει.
Ετσι και με το κρανος,ειναι γελοιο το σπαστο,δεν νοειται κρανος χωρις σαγονι!
Ασε που ξεχνας τη περιπτωση προστασιας...
Ασε με τωρα με ολους τους highστες με τα σπαστα safe απ’το Praktiker...εχω δει και με GS 1200 αντε τωρα!

Trickster
29/09/2006, 20:00
Ασε με τωρα με ολους τους highστες με τα σπαστα safe απ’το Praktiker...εχω δει και με GS 1200 αντε τωρα!

Το ότι τους είδες με κράνος προφανώς είναι η ειδηση ε ; ;) ;)

lc8ergr1
09/10/2006, 07:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από Trickster
Το ότι τους είδες με κράνος προφανώς είναι η ειδηση ε ; ;) ;)

άσε το γελειο κρανος που φορανε σε μια μηχανή 15.000 euro...

TO ΣΚΑΡΠΙΝΙ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΚΑΡ ΚΑΛΤΣΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΡΑΒΑΤΑ ΝΑ ΑΝΕΜΙΖΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΟΣΤΟΥΜΙ ΠΩΣ ΤΟ ΚΟΒΕΙΣ

Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΗΣ BMW ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ

ΟΟΟΟUUUUU!!! ΦΛΩΡΟΙ ΜΠΡΟΥΛΚΗΔΕΣ!!!!

ασε που πανε του σκοτωμού!!!

950dim
09/10/2006, 08:09
άσε το γελειο κρανος που φορανε σε μια μηχανή 15.000 euro...

TO ΣΚΑΡΠΙΝΙ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΚΑΡ ΚΑΛΤΣΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΡΑΒΑΤΑ ΝΑ ΑΝΕΜΙΖΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΟΣΤΟΥΜΙ ΠΩΣ ΤΟ ΚΟΒΕΙΣ

Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΗΣ BMW ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ

ΟΟΟΟUUUUU!!! ΦΛΩΡΟΙ ΜΠΡΟΥΛΚΗΔΕΣ!!!!

ασε που πανε του σκοτωμού!!!

Kριμα στο μηχανακι,φιλε μου
γιατι αναμφισβητητα ειναι μια ωραια μηχανη εχει και ψιλοδυνατοτητες και την εχουν γελοιοποιησει...
Το μηχανακι πια λειτουργει σα μεσο προβολης...κοιταξτε με!
Τι αλλο θα δουμε...

kostisthegreek
09/10/2006, 20:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από 950dim

Ασε με τωρα με ολους τους highστες με τα σπαστα safe απ’το Praktiker

Ρε παιδιά...μην ξεφτιλίζουμε τελείως τα σπαστά κράνη.
Υπάρχουν σπαστά με βούλα...με έγκριση.
Εχεις τη δυνατότητα να το κλείσεις και στην τελική ανάλυση δεν προτίνονται για μεγάλες ταχύτητες.
Το να πηγαίνεις σιγά και να το έχεις ανοικτό δεν είναι έγκλημα, διαφορετικά θα φορούσαμε κράνος φουλ φέις ακόμα κι όταν περπατούσαμε με τα πόδια.

ASTRAKITCAR
10/10/2006, 06:50
το ποδηλατο πιανει και 60 km ειναι το ιδιο επικινδυνο.

γενικα ο κανενας που λεει ,οτι κινειται πιο γρηγορα απο τα ποδια σου μπορει να σε σκοτωσει,πρεπει να μας ακολουθει.

latris mixanis
10/10/2006, 08:36
Aν φοράμε κράνος τύπου σπαστό και το έχουμε κλειστό δε νομίζω ότι σε περίπτωση πτώσης θα χτυπήσουμε:rolleyes:
Από κει και πέρα παρακαλάς να δουλέψει σωστά και να μην ανοίξει, το μόνο σίγουρο είναι ότι θέλει αλλαγη. Εγώ τουλάχιστον δεν θα το ξαναέβαζα.

lc8ergr1
10/10/2006, 09:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από latris mixanis
Aν φοράμε κράνος τύπου σπαστό και το έχουμε κλειστό δε νομίζω ότι σε περίπτωση πτώσης θα χτυπήσουμε:rolleyes:
Από κει και πέρα παρακαλάς να δουλέψει σωστά και να μην ανοίξει, το μόνο σίγουρο είναι ότι θέλει αλλαγη. Εγώ τουλάχιστον δεν θα το ξαναέβαζα.

1 το αδύνατο σημειο ενός σπαστού κράνους ειναι ακριβώς στις διαρθρώσεις του

εκει δηλαδή που τα δύο ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΜΕΡΗ (ΚΥΡΙΟ ΚΡΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ) ΕΝΩΝΟΥΝ

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΔΙΑΦΟΡΑ με ενα full face KΡΑΝΟΣ που ειναι απο μονο του ΕΝΑ ΧΥΤΟ ΚΑΛΟΥΠΙ ......ΕΝΑ και αυτο κάνει την διαφορά

ΤΏΡΑ ενα ακομα πιο αδύνατο σημειο ΤΟΥ σπαστου ΌΣΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ......

2 ειναι η πρόκληση να το φορας ανοιχτό για να ανασάνεις λιγο

3 και η αφελεια να το έχεις ξεχάσει ανοιχτό
(πόσοι απο εμας άραγε δεν φαγαν πτώση από ξεχασμενο δισκοκλειδο?- παρόμοια κατάσταση με το σπαστό κράνος)

???????

ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ

FULL FACE NA ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΜΑΣ

gdevelek
10/10/2006, 11:58
φοράω Νολαν σπαστό, αλλά το έχω κλειστό πάντα, όταν λέω πάντα, 100.00000% όταν οδηγώ, καμία απολύτως εξαίρεση

ωστόσο με βολεύει να το ανοίγω στο φανάρι, μπαινοβγαίνει πολύ πιο εύκολα, γενικά είναι πιο "βολικό"

δεν έχω δει ακόμη αναφορά σε ατύχημα με σπαστό καλής ποιότητας (ή οποιασδήποτε ποιότητας) που ήταν ΚΛΕΙΣΤΟ και άνοιξε κατά την πρόσκρουση με αποτέλεσμα τραυματισμό

AFROPANTELOS
10/10/2006, 14:35
ΣΥΖΗΤΑΓΑ

τώρα στην δουλεια με συναδελφους

το ατυχημα που εγινε σε ιδιωτικό χώρο δεν καλυπτεται από την ασφαλιστική!!!!!

ΑΝ ΚΑΙ Η ΜΑΛΑΚΟ παραδεχτηκε το σφαλμα της η ασφαλιστική το ΘΕΩΡΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ακόμα και στην περιπτωση που ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΑ την στουκΕΡΝΕ ( ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΠΕΦΥΓΕ ΜΕ ΣΤΑΒΟΤΙΜΟΝΙΑ και ισως την γλυτωνε αν την καρφωνε)

δηλαδή η κυρα σουλα την εβγαλε και καθαρή!!!

ΠΑΝΤΩΣ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ το δήλωσε ως εργατικο ατύχημα
και ξερεις τι αποζημιωση περνεις απο το ΙΚΑ????ΕΕΕΕΕΕ???

τα αρ######ΜΟΥ

Το οτι η ασφαλεια δεν καλυπτει λογο ιδιοτικου χωρου δεν σημαινει οτι η κ σουλα την εβγαλε καθαρη μπορει το παληκαρι να διεκδικησει οτι θελει δικαστικα απο την εν λογω κυρια.

Περαστικα του και ας ειναι η τελευταια ασχημη εμπειρια που εζησε:beer: :beer: :beer: :beer:

Orestis_G
08/11/2006, 16:51
Τα ανοιγόμενα κράνη καλής ποιότητας, δεν θεωρώ ότι υπολείπονται ιδιαίτερα σε ασφάλεια από τα full face. Τα μειονεκτήματά τους σχετίζονται κυρίως με το αρκετά αυξημένο βάρος τους και το θόρυβό τους, παρά με την ασφάλειά τους.

Η διαφορά, όπως και με πάρα πολλά άλλα προϊόντα, είναι ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των χρηστών τα χρησιμοποιούν λανθασμένα. Η προσωπίδα του ανοιγομένου κράνους δεν είναι για να μένει ανοιχτή κατά την οδήγηση, αλλά για άλλους λόγους (να πιείς/φας κάτι ή να βγάλεις μία φωτό χωρίς να βγάλεις το κράνος, να μιλήσεις με κάποιον).

Το Nolan N100 μου τουλάχιστον, αναφέρει στο εγχειρίδιό του να μην χρησιμοποιείται ποτέ στην οδήγηση με ανοιχτή την προσωπίδα.

Τώρα, αν αναφερόμαστε σε κράνη τύπου Jet ή σε αφηρημένους που ξεχνούν να κλειδώσουν το κράνος τους, αλλάζει το πράγμα.

Μικρή Λουλού
08/11/2006, 17:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από KamenosAfrican
[B]Kai epidi kairo tora, akoma kai se ayto to post, vlepo paparologies gia ta krani kai iti ta spasta.

]

δεν καταλαβα τι ΔΕΝ καταλαβατε απο αυτην την απαντηση ,εκτος αν εννοειτε τα γκρηκλις οποτε να σας το μεταφρασω..

whitelinecycles
08/11/2006, 20:06
Η Αγαπημενη μου συζητηση...

Οι καθε ειδους απαγορευσεις, οδηγιες, προδιαγραφες και ευχολογιες σχετικες με τα κρανη εξυπηρετουν μονο ενα σκοπο: Τα κερδη των ασφαλιστικων εταιριων...

Παμε λοιπον απο την αρχη:

Καμμια απολυτως σχεση δεν εχει η χρηση η οχι και ο τυπος του κρανους με το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ενος ατυχηματος με μοτοσυκλετα σε ταχυτητες ανω των 16 χλμ την ωρα. Ειναι καθαρα θεμα τυχης και εκπαιδευσης αναβατη εφ'οσον βεβαια εχει τη δυνατοτητα σε καποιο βαθμο να ελεγξει την πτωση/συγκρουση το τι ζημια θα παθει.
Χωρις κρανος, μπορει να χτυπησει το κεφαλι του
Με full face κρανος μπορει να σπασει το σβερκο του
Να τραυματισει το νωτιαιο μυελο και τους ανω σπονδυλους απο την ανακρουση
Να τον αφησει αναπηρο ο ανεκπαιδευτος οδηγος ασθενοφορου η περαστικος που θα του το βγαλει, βεβαιως εννοειται οτι κανενα ασθενοφορο δεν εχει ναρθηκα για ανω σπονδυλικη στηλη στον εξοπλισμο του
Με κρανος τυπου Jet μπορει να χτυπησει το σαγονι του η να του φυγει τελειως
Τωρα παμε λιγο πριν απο το ατυχημα...
Με καλο full face κρανος, ΠΑΝΤΑ κινησαι με 20%+ απο την ταχυτητα που θα ειχες αν δεν φορουσες καθολου και παιρνεις ΠΑΝΤΑ ενα μεγαλυτερο ρισκο σε στροφες, προσπερασεις κλπ.
Ακομα περισσοτερο σε κακες συνθηκες οπως βροχη, σκονη κλπ. οπου χωρις κρανος θα πηγαινες απλα σαν κοτα.
Χωρις κρανος πας μεχρι 120-140 χαω το πολυ αν φορας καλα γυαλια και εισαι λιγο μαζοχας, με κρανος πας απο εδω ως την Θεσσαλονικη χωρις σταση με 170-220 χαω και δεν το καταλαβαινεις καν. Σε ατυχημα με τετοιες ταχυτητες το κεφαλι σου μπορει να γλυτωσει, ισως ομως να βρισκεται σε αλλο σημειο απ'οτι το σωμα σου η να μην το χρειαζεσαι πια (το κεφαλι).
Σε μικρες ταχυτητες περισσοτερες πιθανοτητες εχεις να αντιληφθεις εγκαιρως εναν επερχομενο κινδυνο αν φορας κρανος για σκειτμπορντ παρα full face και να την γλυτωσεις (ποσες φορες ακους το αμαξι που ερχεται πλακωμενο να περασει το κοκκινο πριν το δεις... )
Εξ'αλλου οι πεζοι κινδυνευουν (και σκοτωνονται) σε μεγαλυτερο βαθμο και ρυθμο απο τους οδηγους μοτο και δεν ειναι υποχρεωμενοι να φορανε κρανος. Το ιδιο ευκολο ειναι και να χτυπησεις το κεφαλι σου μεσα σε ενα αυτοκινητο, οποιος δεν το πιστευει ας κουνησει τερμα αριστερα το κεφαλι του καθισμενος στη θεση του οδηγου και 99% θα βρει στην κολωνα, γι'αυτο αλλωστε υπαρχουν και αεροσσακοι κουρτινα στο παραθυρο. Βεβαια αν υποχρεωνε καποιος τους οδηγους κουτιων να φορανε κρανος θα πηγαιναν οι μισοι με το λεωφορειο.
Το καλοκαιρινο συνολο παντοφλα-μαγιο-full face ειναι κατα τ'αλλα 100% νομιμο και μαλλον ασφαλες κατα τη γνωμη του κρατους
Τελικα, ποσοι ξενερωνουν απο το κυνηγητο και τη δυσφορια του κρανους και αγοραζουν αμαξι;
Μηπως βολευει τους εισαγωγεις που πουλανε ετσι κι αλλιως και τα δυο;
Γιατι στην Αμερικη η μια πολιτεια μετα την αλλη καταργει τους νομους για τα υποχρεωτικα κρανη; Θελουν το κακο των πολιτων τους, η οι πολιτες ειναι πιο αυτοκτονικοι απο εμας και οι μαναδες τους που τα ψηφιζουν πιο σκληροπετσες...
Στην Ευρωπη πανε απο υποχρεωτικη χρηση σκληρου CE εξοπλισμου μεχρι ΠΛΗΡΗ απαγορευση των μοτοσυκλετων (προταθηκε κι αυτο στις Βρυξελλες)
Αυτα συμβαινουν οταν ο ΚΑΘΕΝΑΣ αποκτα γνωμη και αποψη για το κεφαλι του αλλου.
Σε λιγο μας βλεπω με κοστουμι αεροσακο πανω απο την πανοπλια, τα ανακλαστικα τους 50 ιππους και 140χαω περιορισμο κλπ.
Δηλαδη καλυτερα σπιτι και ΕΡΤ3, το πολυ-πολυ να σπασουμε κανα νυχι (βεβαια πολλα ατυχηματα στο ντουζ καταληγουν σε κρανιοεγκεφαλικες κακωσεις)

Οδηγαω 20 χρονια εχω κανει πανω απο 200,000χλμ με μηχανη και εχω πεσει και τρακαρει γυρω στις 40 φορες, το κεφαλι μου εχει χτυπησει καπου ΜΟΝΟ οταν φοραγα κρανος και σε ενα ατυχημα με μεθυσμενο οδηγο κατα το οποιο εσκασα με την κοιλια σε ενα δεντρο τρανταχτηκα τοσο πολυ που ο γιατρος μου ειπε οτι αν φορουσα ακομα και βρεγμενο σκουφο στο κεφαλι θα εσπαγα το σβερκο μου για τα καλα (εκανα τρεις μηνες να σηκωθω απο το κρεββατι χωρις να στηριζω το κεφαλι μου)
Εχω 6-7 κρανη διαφορων ειδων και φοραω οποιο νομιζω οτι μου κανει τη δουλεια μου οποτε νομιζω οτι πρεπει, την ιδια επιλογη θα πρεπει να μπορει να κανει ο καθενας, αν δεν ειναι ικανος για μια τετοια αποφαση καλυτερα να μην οδηγαει καθολου.
Ας υποχρεωθει το κρατος να επαιδευει τους οδηγους, ας υποχρεωσει τις εταιρειες να εκπαιδευουν τους πελατες τους στις μηχανες που πουλανε και μετα βλεπουμε τις στατιστικες.
Σορρυ για το μηκος του ποστ...
Γραφω απο το login τις γυναικας μου γιατι για καποιο λογο το δικο μου ειναι μπλοκαρσμενο (zman) οποτε μην στειλετε hate mail εδω...

(:beer:

ASTRAKITCAR
09/11/2006, 07:53
ΕΓΡΑΨΕΣ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

μπραβο,μπραβο,μπραβο!

υπαρχουν πολλοι παραγοντες που συντελουν σε ενα ατυχημα.στα moto GP πχ,λιγες ειναι οι πτωσεις που το κρανος φθειρεται....στις περισσοτερες πτωσεις η φορμα στο υψος του γονατου ή του αγκωνα...

αρα το κρανος αλλου σωζει αλλου ισως δεν χρειαζεται,δεν μπορεις να ρισκαρεις ομως να μην το φορας για τους λογους που ανεφερες,ποτε δεν ξερεις τι θα σου τυχει και με ποιο τροπο...

στο μπανιο ξερεις οτι μπορεις να γλιστρισεις ,αλλα δεν το σκεφτεσαι καθε φορα.στις 10 ομως που θα γλιστρισεις στην μια μπορει να χασεις την ζωη σου...τι πρεπει να κανουμε τοτε?να φτιαξουμε αντιολισθητικο δαπεδο?