Σύνδεση

View Full Version : Πάει η ανάρτηση...

Stergios69
01/10/2006, 14:52
Πήγα μια μικρή βόλτα που λέτε και στον γυρισμό έγινε το εξής...
Ξαφνικά η πίσω ανάρτηση έπαψε να λειτουργεί και εξηγούμαι...
Στην συμπίεση κάνει έναν θόρυβο τριψίματος μεταλικό... Η συμπίεση γίνεται και με το χέρι. Κουνάω δηλαδή την μηχανη από την σχάρα πάνω-κάτω, ενώ πριν δεν γινόταν... Με την μοτο στο κεντρικό σταντ, η πίσω ρόδα ακουμπά κατώ ενώ πριν δεν...
Είμαι σοβαρά γιατρέ;
Πάμε για αλλαγή ανάρτησης;
Το κουστούμι πόσο;
:(

Nik0s
01/10/2006, 15:00
Ouch.... :sad:

Stergios69
01/10/2006, 15:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nik0s
Ouch.... :sad:
Μόνο... ; :bigcry:

crs-k
01/10/2006, 15:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από Stergios69
Στην συμπίεση κάνει έναν θόρυβο τριψίματος μεταλικό... Η συμπίεση γίνεται και με το χέρι. Κουνάω δηλαδή την μηχανη από την σχάρα πάνω-κάτω, ενώ πριν δεν γινόταν... Με την μοτο στο κεντρικό σταντ, η πίσω ρόδα ακουμπά κατώ ενώ πριν δεν...
Είμαι σοβαρά γιατρέ;
Το κουστούμι πόσο;

Ελατηριο και αμορτισερ σε WP εχουν 600 ευρα, χωρις τις προφορτισεις και τις μαμακιες (που εχουν κοντα αλλο τοσο) που κατ' εμε δεν χρειαζονται και δεν τις εχω ... :wacko:

Ψαξε και σε καμμια αγγελια σε καμμια εφημεριδα, μηπως βρεις κατι ... :winka:

Περαστικα! :wave2:

gixxerpap
01/10/2006, 16:00
...και αν δεν εχεις τα λεφτα για κατι τετοιο, πηγαινεις στο moto gp parts στην νικαια (νικος μουρατης) και παιρνεις ενα μαμα μεταχειρισμενο πολυ πολυ φθηνα!

dirtbird
01/10/2006, 16:57
Είμαι σοβαρά γιατρέ;
Το κουστούμι πόσο;
Eπειδή η περιγραφή σου στερείται πάσας ακρίβειας (μα καλά ούτε μιά ματιά δεν έριξες στο αμορτισέρ?) , αυτό που καταλαβαίνω εγώ (κυρίως από αυτό που αναφέρεις ότι στο κεντρικό ακουμπάει η ρόδα κάτω) είναι ότι η ανάρτηση εξαντλεί όλη τη διαδρομή της και δεν επαναφέρει εκτός και αν σηκώσεις τη μοτό από το πίσω μέρος.

Αν είναι έτσι, τότε μάλλον έχει σπάσει το ένα από τα 2 κολλάρα(ή δίσκος - συνήθως το κάτω) που συγκρατούν το ελατήριο πάνω στο σώμα του αμορτισέρ. Αυτό συνήθως επισκευάζεται εύκολα.

Εάν απλώς έχεις θόρυβο και πολλές στατικές τριβές., τότε μάλλον χρειάζονται λίπανση - αντικατάσταση τα μέρη του μοχλικού σου.

Επίσης ξαναδιαβάζοντας αυτά που έγραψες (σοβαρά δεν μπορείς να συμπιέσεις την πίσω ανάρτηση με το χέρι?:confused: ), μπορεί να έχουν ξεβιδωθεί τα δαχτυλίδια προφόρτισης του ελατηρίου......:confused: :confused: :confused:

pissaman
01/10/2006, 23:18
2106468349 k-shock!!!
MONO!

Stergios69
02/10/2006, 07:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird

Αν είναι έτσι, τότε μάλλον έχει σπάσει το ένα από τα 2 κολλάρα(ή δίσκος - συνήθως το κάτω) που συγκρατούν το ελατήριο πάνω στο σώμα του αμορτισέρ.
μπορεί να έχουν ξεβιδωθεί τα δαχτυλίδια προφόρτισης του ελατηρίου
Θα το κοιτάξω πάλι ρε συ, αλλά χθες επί μισή ώρα κοιτούσα την ανάρτηση και δεν φαινόταν τίποτα ξεβιδωμένο ή σπασμένο, ή να λείπει κομμάτι...

OldMan
02/10/2006, 10:59
:confused: :confused: :confused:

Περίεργα πράγματα ρε Στέργιε ...

Αν δεν ανέφερες το "κρέμασμα" του τροχού στο διπλό σταντ, το πράγμα οδηγούσε στην πλήρη και ολοσχερή απώλεια λαδιού...
(το μηχανάκι θα έπρεπε να κάνε τραμπάλα όταν το βύθιζες και το άφηνες).

Τώρα, μάλλον κάποια παπαριά γίνεται με το έμβολο του αμορτισέρ (πιθανόν να έφυγε από την θέση του, οπότε δεν "κοντράρει" στο τέρμα της διαδρομής του...)

:confused: :confused: :confused:

Stergios69
02/10/2006, 11:14
Βγήκε η ετυμηγορία...
Έσπασε η κάτω βάση της μπουκάλας...
Πήρα τηλ στον Τασούλη...
WP... 625 ευρώ... :(
Βρήκα και μαμα ΟΕΜ, 350 ευρώ...

crs-k
02/10/2006, 11:17
Βγήκε η ετυμηγορία...
Έσπασε η κάτω βάση της μπουκάλας...
Πήρα τηλ στον Τασούλη...
WP... 625 ευρώ... :(
Βρήκα και μαμα ΟΕΜ, 350 ευρώ...

Ξεχνα το δευτερο! :nono:

Stergios69
02/10/2006, 11:24
Και γω έτσι λέω...
Μίλησα με τον Τασουλη για καμιά 15 λεπτά στο τηλέφωνο για τις ρυθμίσεις του WP, οπότε όσο και να μην τις χρειάζομαι, σε βάθος χρόνου αξίζουν.

TheOneAB
03/10/2006, 12:10
ρε παιδιά καλημέρα καλό μήνα κλπκλπ τελικά 625 γιούρια μόνο το πίσω αμορτισέρ και ελατήριο η και το μπροστά? είναι πολλά τα άτιμα αλλά....κάποια στιγμή προς τα εκεί βαδίζω και εγώ. το αμορτισέρ της μωράκλας μου είναι ρυθμισμένο τέρμα μαλακό (95 μοντέλο που είχε την τσόντα δίπλα και ριθμίζεις το αλλά παρόλα αυτά είναι θεόξερο και αρκετά σκληρό. Ξέρει κανείς αν δέχονται....επισκευή και αν ναι πάνω κάτω πόσο πάει...το μαλί από ότι ξέρω η μαμά ανάρτηση (σώμα)ήταν μια χαρά απλά ο....κλεφτράκης την έχει κάνει απλισίαστη όπως....συνηθιζει ο κ@κοπουστ@ς.

Stergios69
03/10/2006, 12:14
Στο νετ βρίσκω με καμιά 350 με μεταφορικά αυτήν που φοράει από το εργοστάσιο, αλλά όχι με την φίρμα της χόντα απέξω...
625 κάνει το αμορτισέρ με ελατήριο μαζί.
Ήρθε σήμερα το πρωι και αυριο το βάζω.
Αν θες μπορείς να βάλεις μόνο ελατήριο στο μαμα αμορτισερ για να δεις κάποια βελτίωση.
Βέβαια όλονων οι απόψεις συνέκλιναν να αλλάξω με WP αφού έπρεπε να το αλλάξω όλο μια και έσπασε.
Επισκευή το μαμα δεν δέχεται.

dirtbird
03/10/2006, 12:56
Είναι εύκολο να βάλεις μια φωτό το παλιό αμορτισέρ μετά?

TheOneAB
03/10/2006, 15:23
και άλλα πόσα είναι παιδιά η ρύθμιση για προφώρτιση?πάντα της wp.

Stergios69
03/10/2006, 16:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
Είναι εύκολο να βάλεις μια φωτό το παλιό αμορτισέρ μετά?
Θα βάλω με την πρώτη ευκαιρία.

Stergios69
03/10/2006, 16:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από TheOneAB
Είναι αρκετά λεφτά, δεν ρώτησα αλλά κανα 300αρι θα είναι.
Κατα την γνώμη μου δεν είναι απαραίτητο μια και το αφρικα δεν είναι κανα σουπερ σπορ μηχανακι που να χρειάζεται το απόλυτο σε αναρτήσεις.

OldMan
03/10/2006, 16:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από TheOneAB

Η ρύθμιση της προφόρτισης γίνεται πάνω στο μηχανάκι ΜΕ τον αναβάτη !!!

Κοστίζει (στην χειρότερη περίπτωση) 6-8€ (όσο κάνει το γαντζοκλειδο - ΑΝ χρειάζεται και ΑΝ δεν έχεις...).

Καλύτερα να ρωτάς ΠΟΣΟ θα βγει η ιστορία με τις μπύρες, τα τσίπουρα και τα λουκάνικα ...!!! :lol:

Stergios69
03/10/2006, 17:08
Μάλλον εννοεί το έξτρα ρυθμηστηρι και την μπουκάλα με το άζωτο...

crs-k
03/10/2006, 17:34
Μάλλον εννοεί το έξτρα ρυθμηστηρι και την μπουκάλα με το άζωτο...

Αυτο εννοει και ειναι αρκετα πανω απο 300 (κοντα στα 550 νομιζω)!

Απ' την στιγμη που την χρησιμοποιεις με το ΙΔΙΟ τροπο (μονοκαβαλο φορτωμενο) στο χωμα, δεν νομιζω οτι χρειαζεται να τα δωσεις ... :wacko:

Οπως ΔΕΝ τα 'χω βαλει κι εγω ... :smilea:

TheOneAB
04/10/2006, 16:15
ευχαριστώ για την πληροφοριά αυτό ενοούσα....είναι ακριβο ρε γμτ άλλα απο την άλλη δεν οδηγώ πάντα μονοκάβαλος ούτε κάνω τις ίδιες διαδρομές σίγουρα όχι με το ίδιο φορτίο....τεσπά αν γίνει κάποια στιγμή θα γίνει σύνολο και με βλεπώ από οτι κατάλαβα για καμιά 1200-1300 μαζί με μπροστινά ελατήρια και ζουμιά...