View Full Version : Βρώμικα κράνη...
Μόλις το διάβασα σε άλλο site:
Οι οδηγοί μοτοσυκλετών πρέπει να προσέχουν: φορώντας βρώμικα κράνη
κινδυνεύουν να προσβληθούν απο διάφορες δερματικές παθήσεις και πολύ
περισσότερο να χάσουν τα μαλλιά τους. Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην
Ταϊπέι αποκάλυψε ότι το 75% των μοτοσυκλετιστών που κινούνται στα κέντρα
των πόλεων δεν καθαρίζουν τα κράνη τους, ενω το 67% μπορεί να ασχοληθεί με
την κατάσταση του κράνους έξι μήνες μετά την αγορά του ή το πολύ δυο φορές
το χρόνο. Η χρήση κράνους σε χώρες που επικρατούν τροπικές κλιματολογικές
συνθήκες μπορεί να προκαλέσει δερματολογικά προβλήματα, εάν το κράνος δεν
καθαρίζεται συχνά και επισταμένα καθώς αναπτύσσονται βακτήρια εξ αιτίας
της έλλειψης αερισμού στο εσωτερικό του , μυκητιάσεις και φαλάκρα. Μόλις
το 8,2% των οδηγών μοτοσυκλετών της Ταϊπέι καθαρίζουν τα κράνη τους κάθε
έξι μήνες και μόλις το 1,9% μια φορά το μήνα. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε
στις 13 και τις 14 Μαίου σε δείγμα 1.100 μοτοσυκλετιστών.
Υποθέτω γι αυτό εμεις τα έχουμε καταργήσει εντελώς ... κάτι είχαμε
ψυλιαστεί :)))
:eyepop: :eyepop: :eyepop:
Στην Ελλάδα πόσο είναι τα αντίστοιχα ποσοστά; Αυτών που φοράνε κράνος φυσικα!
Εγώ καθαρίζω το κράνος περίπου 2 φορές το χρόνο και χρησιμοποιώ την μηχανή σχεδόν καθημερινά. Λίγο είναι; Εσείς κάθε πότε τα καθαρίζετε;
:wave2: :wave2: :wave2:
ASTRAKITCAR
02/10/2006, 09:29
Εχω δυο κρανη ενα ανοιγομενο και ενα full face.
το χειμωνα φοραω αρκετες φορες το κλειστο-παρεχει καλυτερη προστασια απο το κρυο τα πρωινα-
και το καλοκαιρι περισσοτερο-σχεδον παντα-το ανοιχτο,
οποτε καθε διμηνο πλενω εν αλλαξ τα κρανη.
καποιες φορες το γυρναω αναποδα το πανω μερος δηλ.κοιταει το εδαφος και το αεριζω στην απλωστρα για τα ρουχα-ετσι ωστε με τον ηλιο να ψοφανε καποια μικροβια!!!
το χειμωνα που δεν ιδρωνω αραιωνουνε και οι συχνοτητες καθαρισμου,το καλοκαιρι ομως βρωμαει...και το πλενω μεσο ορο μια φορα το μηνα.
Εγώ φοράω balaclava (έχω 3) και τις πλένω εναλλάξ. Κρατιέται πολύ πιό καθαρό το κράνος έτσι...
ASTRAKITCAR
02/10/2006, 11:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από gerodim
Εγώ φοράω balaclava (έχω 3) και τις πλένω εναλλάξ. Κρατιέται πολύ πιό καθαρό το κράνος έτσι...
Και το καλοκαιρι,δεν ιδρωνεις?
GIXXERAKIAS
02/10/2006, 11:58
:eyepop: :eyepop: τι εχεις?μπακλαβα??:eyepop: :eyepop: Σοβαρα τωρα και γω δυστηχως το επλενα μεχρι τωρα 2-3φορες το χρονο αλλα εχω σκεφτει να παρω ενα σετ εσωτερικα ολα τα μεσα του κρανους και να τα βαζω ενναλαξ καθε μηνα,καλο ε??
:look: ο μπακλαβας τρωγεται??:rotflmao: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από ASTRAKITCAR
Και το καλοκαιρι,δεν ιδρωνεις?
Έχω της oxford με το cool max το υλικό οπότε μπορώ να πώ ότι δροσίζομαι κιόλας(αφήνει ένα μικρό περιθώριο ανάμεσα σε κεφάλι και κράνος και διαχέεται καλύτερα ο αέρας)
Ότι και να έχει ο καθής προστατεύει το κεφάλι του απο την βρωμιά...
όμως αν δείτε μέσα σε έναν μηνα τι μαυρίλα θα βγάλει το κράνος απο το καυσαέριο και μόνο τις Αθήνας θα καταλάβετε... ;) οπότε το πλύσιμό του κράνους δεν το αποφεύγουμε... :D
AtsatsosKakoszx
05/10/2006, 20:12
μπακλαβα πάντα.τώρα έχω συνηθήσει και μου φαίνεται περίεργο αν το βάλω χωρίς. :eek: :sick:
AtsatsosKakoszx
05/10/2006, 20:15
Μπαλακλάβα ήθελα να πω! με μπέρδεψες ρε GIXXERAKIA!!!
GIXXERAKIAS
06/10/2006, 11:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από AtsatsosKakoszx
Μπαλακλάβα ήθελα να πω! με μπέρδεψες ρε GIXXERAKIA!!! :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: Τελικα τι ειναι αυτος ο μπακλαβας η οπως αλλιως το λενε:confused:
Atsatsos
06/10/2006, 12:39
full-face κουκούλα για το κεφάλι.Αντί να πλένεις το κράνος,πλένεις την κουκούλα.
GIXXERAKIAS
07/10/2006, 15:24
να δεις που εχω και γω ενα τετοιο αλλα δεν θυμαμαι που το εχω βαλει,για στακα ενα λεπτο....
Το βρηκαααααα....αυτο δεν ειναι???ΒANZAIIIIIII (σαν νιντζα δεν ειμαι?)
σημειωση:παρακαληστε οπως απομακρυνετε μικρα παιδια απο την οθονη του pc σας!!!:rotflmao: :rotflmao:
64425
TOLISTOLAROS
05/06/2008, 00:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από gerodim
Έχω της oxford με το cool max το υλικό οπότε μπορώ να πώ ότι δροσίζομαι κιόλας(αφήνει ένα μικρό περιθώριο ανάμεσα σε κεφάλι και κράνος και διαχέεται καλύτερα ο αέρας)
Εγώ 2 που τις έδινε το moto!!:D :D :D :D .Χωρίς πλάκα πολύ καλές!!
Atsatsos
05/06/2008, 01:36
Που το ξέθαψες το θέμα ρε μεγάλε!!! Μετά από 2 (παρά) χρόνια. Μπράβο!
GIXXERAKIAS
05/06/2008, 08:33
:eyepop: :eyepop: :eyepop:
Με ειδα αποτομα και τρομαξα!!
Ο πανισχυρος μεγιστανας των Νιντζα!!:wacko:
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
μιας που το ξεθάψαμε, ας ρωτήσω και 'γω... πως καθαρίζετε το κράνος? με τα "χεράκια" σας ή σε κάποιο καθαριστήριο (ή δεν ξέρω και 'γω που αλλου)?
makis206
05/06/2008, 14:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από arhs
μιας που το ξεθάψαμε, ας ρωτήσω και 'γω... πως καθαρίζετε το κράνος? με τα "χεράκια" σας ή σε κάποιο καθαριστήριο (ή δεν ξέρω και 'γω που αλλου)?
Aν αφαιρούνται όλες οι επενδύσεις τις βγάζεις και τις ρίχνεις σε χλυαρό νερό με λίγο μαλακό απορρυπαντικό (σε υγρή μορφή καλύτερα), ξεβγάζεις με νεράκι και τις αφήνεις να στεγνώσουν μόνες τους χωρίς τεχνιτές πηγές αέρα/ζέστης (πχ ανεμιστήρας/καλοριφέρ).
Aν δεν αφαιρούνται οι επενδύσεις βγάζεις τη ζελατίνα και το βουτάς όλο μέσα στο νερό με τις ίδιες συνθήκες που είπα και πριν για το νερό, το ίδιο ισχύει και για το στέγνωμα.
Έχε υπόψη σου ότι μπορεί να χρειαστούν ακόμα και 3 μέρες μέχρι να στεγνώσει εντελώς οπότε ένα δεύτερο κράνος θα μπορούσε να είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο πολλές φορές.
:beer: