View Full Version : Παντελονι+μποτες για πιστα, απορια....
Alki_Viades
04/10/2006, 10:43
Eπειδη εχω σχεδον καταληξει στον εξοπλισμο που θα παρω για πιστα, θελω να ρωτησω 2 πραγματακια πριν σκασω αρκετα κατοσταρικα:
α) το παντελονι, με ξυστρες φυσικα, στη γαμπα πρεπει να ειναι πολυ σφιχτο; Αν ειναι λιιιγο χαλαρο κινδυνευεις το κομματι που κολλαει η ξυστρα να γυρισει προς τα πισω οταν αυτη ερθει σε επαφη με την ασφαλτο;
β) η μποτα πρεπει οπωσδηποτε να εχει ξυστρα στο μπροστινο εξωτερικο μερος; Αν ναι, η υποτυπωδης ξυστρα που εχουν καποιες σπορ-τουρινγκ αρκει η θα διαλυθει στην πρωτη επαφη; Ρωταω γιατι δεν θελω καθαρα racing μποτα, θελω να μπορω να κανω και τουρισμο (οπως η Daytona Winner στη φωτο)
Επισης Spyke που αλλου εχει εκτος απο τον αντιπροσωπο;
64115
Οι "ξυστρες" στις μποτες ειναι πιο απαραιτητες απο αυτες στο γονατο κατα τη γνωμη μου....
δυσκολα θα βρεις το γονατο κατω αλλα το πρωτο πραγμα που ακουμπαει κατω ειναι οι μποτες ειδικα στους αρχαριους αλλα και στους εμπειρους
Αρχικά δημιουργήθηκε από Alki_Viades
Eπειδη εχω σχεδον καταληξει στον εξοπλισμο που θα παρω για πιστα, θελω να ρωτησω 2 πραγματακια πριν σκασω αρκετα κατοσταρικα:
α) το παντελονι, με ξυστρες φυσικα, στη γαμπα πρεπει να ειναι πολυ σφιχτο; Αν ειναι λιιιγο χαλαρο κινδυνευεις το κομματι που κολλαει η ξυστρα να γυρισει προς τα πισω οταν αυτη ερθει σε επαφη με την ασφαλτο;
β) η μποτα πρεπει οπωσδηποτε να εχει ξυστρα στο μπροστινο εξωτερικο μερος; Αν ναι, η υποτυπωδης ξυστρα που εχουν καποιες σπορ-τουρινγκ αρκει η θα διαλυθει στην πρωτη επαφη; Ρωταω γιατι δεν θελω καθαρα racing μποτα, θελω να μπορω να κανω και τουρισμο (οπως η Daytona Winner στη φωτο)
α) Αφού μάλλον δεν έχεις επαφή με την πίστα να σου πω ότι θα περάσει καιρός για να έχει επαφή η ξύστρα στο γόνατο με την άσφαλτο...... και όσο και χαλαρό να είναι στην γάμπα.... δεν ξεκολλάει....
β) Αν φτάσεις στο σημείο να ξύνεις γόνατο (βλ. (α)) τότε ίσως ακουμπήσει και η μπότα στην άσφαλτο..... όταν όμως το κάνεις αυτό να μας φωνάξεις με τα τηλεοπτικά συνεργεία γιατί σπάνια βλέπουμε κάτι τέτοιο (από ιδιώτες). Αν πάλι ακουμπάει η μπότα χωρίς να ξύνεις γόνατο, τότε βαδίζεις σε μονοπάτι επικίνδυνο, αφού η κλίση της μηχανής σου είναι μεγάλη και το κέντρο βάρους του συνόλου μηχανή-αναβάτης είναι σε λάθος σημείο...
Μαθήματα...... εξάσκηση.... χλμ μέσα στην πίστα.... Αυτά χρειάζεσαι στην αρχή....
Διακεκριμένοι κύριοι εδώ μέσα πάνε ταπα και δεν έχουν ξύσει παρά ελάχιστες φορές στην ζωή τους. Άλλοι πάλι είναι σαλιγκάρια και ξύνουν επειδή θέλουν στυλ (άρχοντες) :D
Alki_Viades
04/10/2006, 11:32
Δεν εχω κολλημα με το ξυσιμο, οπως και με τη φαγουρα γενικοτερα ;)
Ιδιαιτερα για τις μποτες θα με βολευε πολυ να ειναι απιθανο να ξυσω γιατι ετσι θα ειχα πολυ μεγαλυτερη επιλογη για μποτες τουρισμου.
Απο την αλλη ομως απο τη στιγμη που σκοπευω να μπω πιστα και παντελονι-μποτες αργα ή γρηγορα θα βρουν ασφαλτο, πρεπει να εχουν καλη εφαρμογη, να αντεξουν ,κτλ ,κτλ.
Δεν εχω καμια ορεξη να διαπιστωσω σε λιγους μηνες πως τα χχχ ευρωπουλα που εσκασα ειναι αχρηστα και πρεπει να τα ξανασκασω :a7: :bawl:
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Αν πάλι ακουμπάει η μπότα χωρίς να ξύνεις γόνατο, τότε βαδίζεις σε μονοπάτι επικίνδυνο, αφού η κλίση της μηχανής σου είναι μεγάλη και το κέντρο βάρους του συνόλου μηχανή-αναβάτης είναι σε λάθος σημείο...
Δηλαδή εμένα που βρίσκει η μπότα στην άσφαλτο σε καμιά στριφτερή διαδρομή χωρίς να ξύνω τον γόνα βαδίζω σε μονοπάτι επικίνδυνο?:confused: (χορνετ 250 έχω αν πιστεύεις ότι έχει καμια σημασία η μηχανή)
ΥΓ.. Δεν τοποθετώ το σώμα μου κάπως απλώς κοιτάω την έξοδο και κατά τα άλλα οπως και όταν είμαι όρθιος..
Αρχικά δημιουργήθηκε από gavos
Δηλαδή εμένα που βρίσκει η μπότα στην άσφαλτο σε καμιά στριφτερή διαδρομή χωρίς να ξύνω τον γόνα βαδίζω σε μονοπάτι επικίνδυνο?:confused: (χορνετ 250 έχω αν πιστεύεις ότι έχει καμια σημασία η μηχανή)
ΥΓ.. Δεν τοποθετώ το σώμα μου κάπως απλώς κοιτάω την έξοδο και κατά τα άλλα οπως και όταν είμαι όρθιος..
ΝΑΙ! δεν εχει σημασία τι μηχανάκι έχεις..... σημασία έχει ότι μην βγάζοντας σώμα, οι κλίσεις που παίρνεις ειναι μεγάλες με κίνδυνο να φύγεις φέτα σε σημείο που δεν έχει καλή άσφαλτο. Αντίθετα, βγάζοντας σώμα (δεν είναι ανάγκη να βγάλεις ΟΛΟ το σώμα σου - από την μέση και πάνω αρκεί) μεταφέρεις το κέντρο βάρους μπροστά και στο εσωτερικό της στροφής με αποτέλεσμα να κάνεις το στρίψιμο πολύ πιο ασφαλές και σε ορσμένες περιπτώσεις πιο γρήγορο....
Αν μην τα λέμε συνέχεια ρε παιδιά.... τόσα ποστ υπάρχουν εδώ μέσα. Όσο περισσότερο πλαγιάζει η μηχανή, τόσο λιγότερο λάστιχο έρχεται σε επαφή με τον δρόμο.... απλά είναι τα πράγματα.... όρθια δεν έπεσε ποτέ μηχανή....
:smokin:
Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
Οι "ξυστρες" στις μποτες ειναι πιο απαραιτητες απο αυτες στο γονατο κατα τη γνωμη μου....
δυσκολα θα βρεις το γονατο κατω αλλα το πρωτο πραγμα που ακουμπαει κατω ειναι οι μποτες ειδικα στους αρχαριους αλλα και στους εμπειρους
Άν βάζεις λάθος τα πόδια σου στους μασπιέδες ή άν ξεχαστείς :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από gavos
ναι διοτι προφανος δεν πατας στο μαρσπιε με το (πως λεγετε ρε γμτ) ... το κοκκαλο που ειναι πισω απο τα δακτυλα καταλαβες ετσι?
αλλα πατας με το μεσο της πατουσς (κιαλλη αγνωστη λεξη) που σημαινει οτι το μισο ποδι ειναι κρεμασμενο μπροστα απο τον μαρσπιε, με κινδυνο να στο μαζεψει απο κατω και να τραυματιστεις (πιο πιθανο απο το να σου φυγει το μηχανακι λογο ελλειπης προδφησης...)
δες αυτο:
http://www.cbr-forum.org.uk/kb.php?mode=article&k=21&sid=adb48aebcd72b5a56e31b67130e53907
:wave2:
@alkiviades: μην ανγχονεσε και πολυ με το θεμα ξυστρας (ειτε μποτας ειτε γονατου) κοιτα ο εξοπλισμος που θα παρεις να σου παρεχει ΑΣΦΑΛΕΙΑ πανω απο ολα.....
:beer: :wave2:
αντε να μαζευτουμε τα sv για κανα Trackday λοιπον....
latris mixanis
04/10/2006, 13:54
Με λίγα λόγια πάρε με ξύστρες και όταν δεν είσαι στην (μ)πίστα τις βγάζεις!
:wave2: :wave2:
lampros_fazer
04/10/2006, 14:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από div400
ναι διοτι προφανος δεν πατας στο μαρσπιε με το (πως λεγετε ρε γμτ) ...
..με τα μήλα!Και πάλι μπορεί να βρεί κάτω αν πατάς στην άκρη του μαρσπιέ..Στο λινκ που έβαλες δεν εμφανίζονται οι φωτό..:(
Alki_Viades
04/10/2006, 14:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
ΝΑΙ! δεν εχει σημασία τι μηχανάκι έχεις..... σημασία έχει ότι μην βγάζοντας σώμα, οι κλίσεις που παίρνεις ειναι μεγάλες με κίνδυνο να φύγεις φέτα σε σημείο που δεν έχει καλή άσφαλτο. Αντίθετα, βγάζοντας σώμα (δεν είναι ανάγκη να βγάλεις ΟΛΟ το σώμα σου - από την μέση και πάνω αρκεί) μεταφέρεις το κέντρο βάρους μπροστά και στο εσωτερικό της στροφής με αποτέλεσμα να κάνεις το στρίψιμο πολύ πιο ασφαλές και σε ορσμένες περιπτώσεις πιο γρήγορο....
Χαρακτηριστικο παραδειγμα μια βολτα στον Αι Γιαννη Ρωσσο προπερσι που πηγαινοντας με το Duke, πριν το μαθημα του γιαγια αρκουδα, το παπουτσι μου βρηκε ασφαλτο σε 2-3 δεξιες, ενω επιστρεφοντας, μετα το μαθημα, δεν βρηκε πουθενα και γενικα ημουν πιο ανετος.
Και για να μην ξεχνιωμαστε, μηπως καποιος ξερει που μπορω να βρω Spyke στην Αθηνα;
Λοιπόν : πάρε αρχικά τουριστάδικες μπότες αλλά με αρκτή ασφάλεια και αδιάβροχες... (που μπαίνεις άνετα και πίστα...) και φυσικά δέρμα Παντελόνι - τζάκετ το οποίο καλύτερα να είναι εφαρμοστό - σφικτό (έχει ένα μικρό περιθώριο να πάρει την φόρμα του)
ναι διοτι προφανος δεν πατας στο μαρσπιε με το (πως λεγετε ρε γμτ) ... το κοκκαλο που ειναι πισω απο τα δακτυλα καταλαβες ετσι?
Μετατάρσιο
αλλα πατας με το μεσο της πατουσς (κιαλλη αγνωστη λεξη) ....
Καμάρα
λογο ελλειπης προδφησης...)
λόγω ελλιπούς πρόσφυσης
εδώ απλά :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: με το να μαζευτείτε τα SV...
Alki_Viades
04/10/2006, 14:06
Για track day με βλεπω μονο γιατι στα μαθηματα του CSS Μεγαρα 21-22/10 η λιστα αναμονης ειναι λεει τοσο μεγαλη που παω για το πουλο...
:a22: :a22: :a22:
(Γαμώτο Άλκη & Δημήτρη τώρα δεν έχω λεφτά πάλι... μου τα φαγε ο οδοντίτρος, πήρα και ένα κρανάκι, και κάτι μανέτες και κάτι σωληνάκια, πάμε και για το Power Commander... :p :rolleyes:...βέβαια αν τα καταφέρουμε και μαζευτούμε και έρθει και ο gcrook που θα είναι εδω πλεον και είναι καθημερινή και ολοήμερο θα πάρω άδεια θα δανειστώ και θα έρθω... );)
Alki_Viades
04/10/2006, 14:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra
Εμεις ρε τουλαχιστον εχει νοημα να μπουμε πιστα :a22:
Και για να σε προλαβω:
Στο δικο μου κανει τουμπες στο δικο σου κωλοτουμπες! :a22: :a22: :a22:
(αν σπαμαρω δικο μου ποστ πιανεται για σπαμ; )
gixxerpap
04/10/2006, 14:19
διαβαζω κατι περιεργα μερικες φορες.....
καταρχας, γονατο και μποτα ενδεχεται να ξυσεις απο την πρωτη φορα (απ' οτι εχω ακουσει:rolleyes: ).....εστω και απο λαθος οδηγηση!
υποχρεωτικα λοιπον ξυστρες (ειδικα στις μποτες)!!!:D
Εμεις ρε τουλαχιστον εχει νοημα να μπουμε πιστα :a22:
Και για να σε προλαβω:
Στο δικο μου κανει τουμπες στο δικο σου κωλοτουμπες! :a22: :a22: :a22:
(αν σπαμαρω δικο μου ποστ πιανεται για σπαμ; )
Δε μαζεύεστε για κάνα paintball καλύτερα?
κρίμα δεν είναι να ξοδεύετε τα λεφτά σας σε βενζίνες μέχρι τα Μέγαρα απλά για να συνειδητοποιείτε ότι ο μόνος λόγος που σας βάζουν στην πίστα είναι για να μαθαίνουν οι υπόλοιποι ...
προσπεράσματα από εσωτερική και εξωτερική? :D :D
κατά τα άλλα ...
Πάρε από την αρχή τουριστάδικες μπότες με ξύστρες σαν αυτές της Photo...
αλήθεια πόσο τις βρήκες αυτές τις daytona ?
Μετατάρσιο
Καμάρα
λόγω ελλιπούς πρόσφυσης
ευχαροιστο πολλι δασκλαι γοια το μαθυμα ελυνοικον αν κε δαιν νωμυζο ωοττι μου χριαζαιτε.......
α και εχω στο προχειρο ενα μυνημα ακυρωσης της παραγγελιας..και μολις πατησα το κουμπακι αποστολη....:evil: :evil:
ιφ γιου νοου βατ ι μειν μαδερφακερ.....
spam mode off
ευχαροιστο πολλι δασκλαι γοια το μαθυμα ελυνοικον αν κε δαιν νωμυζο ωοττι μου χριαζαιτε.......
α και εχω στο προχειρο ενα μυνημα ακυρωσης της παραγγελιας..και μολις πατησα το κουμπακι αποστολη....:evil: :evil:
ιφ γιου νοου βατ ι μειν μαδερφακερ.....
spam mode off
@ALki_Viades : Πάρε μπότες και φόρμα οπωσδήποτε με ξύστρες...
@Εσύ
Τυ λαις βραι? Νε εσαίνα λαίο... Εσί μαι τω SV....
Ω παραγκαιλειωδώτεις....
έχεις τόσο καιρό να βγάλεις τις μπότες που έχεις ξεχάσει από τη γάμπα και κάτω πως ονομάζεται το σώμα σου, και σου φταίω εγώ...?
Που από την πολύ πρόσφυση που έχει το αξιοπιστότατο υπερ-μηχανάκι που πετάτε (με πτήση εννοώ, όχι στα σκουπίδια) ξέχασες τι θα πει επικοινωνία και κοινωνικοποίηση :confused: :confused: (κάπου εδώ αρχίζω να το χάνω... )....
Τέλος πάντων...
You are and you seem...
:D :D :D
Alki_Viades
04/10/2006, 14:51
Δε μαζεύεστε για κάνα paintball καλύτερα?
Μετα απ'αυτα που ειπες δε θες να βρεθεις μπροστα μας με τα μπαλακια μας να σε σημαδευουν! :a39:
:look:
αλήθεια πόσο τις βρήκες αυτές τις daytona ?
160, καλα δεν ειναι;
Μετα απ'αυτα που ειπες δε θες να βρεθεις μπροστα μας με τα μπαλακια μας να σε σημαδευουν! :a39:
160, καλα δεν ειναι;
καλά, ελάτε εσείς και εγώ θα πίνω καφέ.... εσείς μπορείτε να παίζετε με τα μπαλάκια σας ανενόχλητοι.... :lol: :lol:
έψαχνα την προηγούμενη εβδομάδα για μπότες και πολλά μαγαζιά περίμεναν να παραλάβουν καινούρια σχέδια και μοντέλα αυτήν και την άλλη εβδομάδα (πήγα σε καμιά 10αριά)
γύρω εκεί στα 160 παίζουν όλοι από ότι κατάλαβα...
θα ξαναπάω next week μια έρευνα αγοράς να δω τι θα υπάρχει...
Alki_Viades
04/10/2006, 15:01
Ακριβως επειδη οπου να'ναι φερνουν τα καινουργια σχεδια, πουλανε σε πολυ καλες τιμες τα περσινα.
Αν περιμενεις θα βρεις σχεδια αλλα ισως σε πολυ ψηλοτερες τιμες....
@ALki_Viades : Πάρε μπότες και φόρμα οπωσδήποτε με ξύστρες...
@Εσύ
Τυ λαις βραι? Νε εσαίνα λαίο... Εσί μαι τω SV....
Ω παραγκαιλειωδώτεις....
έχεις τόσο καιρό να βγάλεις τις μπότες που έχεις ξεχάσει από τη γάμπα και κάτω πως ονομάζεται το σώμα σου, και σου φταίω εγώ...?
Που από την πολύ πρόσφυση που έχει το αξιοπιστότατο υπερ-μηχανάκι που πετάτε (με πτήση εννοώ, όχι στα σκουπίδια) ξέχασες τι θα πει επικοινωνία και κοινωνικοποίηση :confused: :confused: (κάπου εδώ αρχίζω να το χάνω... )....
Τέλος πάντων...
You are and you seem...
:D :D :D
:a22: :a22: :a22: :a24: :a021: :a028:
ναι ααυτος ειμαι.....
μπορεις να μου πεις και το ζωδιο τωρα ?
:D :D
:rotflmao:
:look:
ε αλκη κατι εχεις παρεξηγησει μαλλον.....
για paintball θα παμε οχι για :a021: :a021:
:D :smokin:
THE SPAM MUST GO ON!!!!
μπορεις να μου πεις και το ζωδιο τωρα ?
:D :D :rotflmao:
:nono: όχι δε μπορώ να σου πω το ζώδιο τώρα.... σε ένα τέτοιο thread θα ηταν spam κι εγώ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ δε spamάρω ...... :look:
:) :wave2:
Εχει και στην colori κάτι αντίστοιχης ποιότητας Oxtar και με λίγο καλύτερη προστασία, γύρω στα 140 (νομίζω κάνουν και έκπτωση αν τους το πεις) και λίγο πιο ακριβά οι αντίστοιχες αδιάβροχες... αξίζει να πας να ρίξεις μια ματιά... α και αν σε σφίγγουν αλλά δεν σε χτυπάνε άσχημα μπροστά στο νύχι, πάρτες... ;) μετά έρχονται κουτί...:wave2: :beer:
Alki_Viades
04/10/2006, 22:10
Λαμπρο θα διαφωνησω για την ποιοτητα, δοκιμασα τις oxtar το σαββατο και οι daytona ειναι κλασεις ανωτερες. Δερμα που τσακιζει αμεσως, μετριες ραφες, σκληρη σολα οι Oxtar, σε σημειο να μου φαινονται υπερβολικα τα 150 που ζητανε... :nono:
Μαλακο δερμα απο το πρωτο λεπτο, ικανοποιητικη προστασια και ανετο περπατημα οι Daytona, αυριο τετοια ωρα θα τις εχω :a013:
lampros_fazer
04/10/2006, 22:47
160, καλα δεν ειναι;
Στα λεφτά αυτά περίπου υπάρχουν και οι Sidi Β2 (τιμή καταλόγου 169?) Vertebra 2 (185?)..Οι Sidi είναι κορυφή..Αξίζει να τους ρίξεις μια ματιά..
edit: οι daytona έχουν προστασίες στην κνήμη και στη φτέρνα..;;
Alki_Viades
05/10/2006, 09:27
Oi Sidi οντως πολυ καλες αλλα οχι τοσο ανετες και τουρισμου οσο ψαχνω.
Οι daytona εχουν κομπλε προστασια σε δαχτυλα, φτερνα, κνημη, εσω&εξω αστραγαλο.
Δες και:
http://www.motorcyclegearreview.com/reviews.php?prodID=302
Μονο καποιες Dainese βρηκα στο ιδιο spor-touring στυλ "μη αδιαβροχες-με καλη προστασια-διακριτικες/αφαιρουμενες ξυστρες-ανετες στο περπατημα" αλλα σε τιμες απο ψηλες μεχρι γαμα τα....
Υ.Γ. Το μη-αδιαβροχες ναι ειναι επιλογη μου, προτιμω να βαζω γκετες 5-6 φορες το χρονο παρα να κολυμπαω στον ιδρωτα ολο τον υπολοιπο...
latris mixanis
05/10/2006, 17:43
Οι daytona εχουν κομπλε προστασια σε δαχτυλα, φτερνα, κνημη, εσω&εξω αστραγαλο.
Δες και:
http://www.motorcyclegearreview.com/reviews.php?prodID=302
Μονο καποιες Dainese βρηκα στο ιδιο spor-touring στυλ "μη αδιαβροχες-με καλη προστασια-διακριτικες/αφαιρουμενες ξυστρες-ανετες στο περπατημα" αλλα σε τιμες απο ψηλες μεχρι γαμα τα....
Υ.Γ. Το μη-αδιαβροχες ναι ειναι επιλογη μου, προτιμω να βαζω γκετες 5-6 φορες το χρονο παρα να κολυμπαω στον ιδρωτα ολο τον υπολοιπο...
Για dainese κοίτα και στον στοκ στην Ηλιούπολη, μήπως είναι φθηνότερα.
Alki_Viades
05/10/2006, 18:29
Too late Ελενα, φοραω τις daytona τωρα που ....μιλαμε, λεω να τις στρωσω λιγο σπιτι πριν τις βγαλω βολτα :rotflmao: :look:
Η μαλακια ειναι πως ειχα βρει σετακι τζακετ-παντελονι spyke αλλα δεν ειχαν το χρωμα που θελω στο νουμερο μου στο τζακετ οποτε εχω αποκλεισει dainese λογω κοστους (αν και θα κοιταξω ηλιουπολη), παει η spyke, bering θα την αφησω τελευταια, richa δεν βρηκα σε 1-2 yamaha που ρωτησα, glover δεν μου καθησε καλα, δε μενουν και πολλες επιλογες!
Γενικα λιγα καταστηματα εχουν ποικιλια σε δερματινα, πρεπει να γυρνας γυρω-γυρω μεχρι να πεσεις πανω στην περιπτωση :sick:
latris mixanis
05/10/2006, 19:20
Too late Ελενα, φοραω τις daytona τωρα που ....μιλαμε, λεω να τις στρωσω λιγο σπιτι πριν τις βγαλω βολτα :rotflmao: :look:
Η μαλακια ειναι πως ειχα βρει σετακι τζακετ-παντελονι spyke αλλα δεν ειχαν το χρωμα που θελω στο νουμερο μου στο τζακετ οποτε εχω αποκλεισει dainese λογω κοστους (αν και θα κοιταξω ηλιουπολη), παει η spyke, bering θα την αφησω τελευταια, richa δεν βρηκα σε 1-2 yamaha που ρωτησα, glover δεν μου καθησε καλα, δε μενουν και πολλες επιλογες!
Γενικα λιγα καταστηματα εχουν ποικιλια σε δερματινα, πρεπει να γυρνας γυρω-γυρω μεχρι να πεσεις πανω στην περιπτωση :sick:
σπίντι κοίταξες??
καλοφόρετες και καλά χιλιόμετρα:smilea:
adam_tsouk
05/10/2006, 19:24
κανεις λαθος....
εχω καποιο μοντελο (δεν το θυμαμαι δυστυχως) που στοιχιζει περι τα 140 ευρω.
Απολυτα ανετες...
απολυτα αδιαβροχες
απολυτα ζεστες
(ναι ειναι χειμερινες)
adam_tsouk
05/10/2006, 19:25
α, καλοφορετες!
:rotflmao: :rotflmao:
για δερματινα περνα κ απο motomarket. εχουν spidi που λεει κ η Ελενα.
προσωπικη αποψη: dainese sucks :yuck:
lampros_fazer
05/10/2006, 23:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από adam_tsouk
προσωπικη αποψη: dainese sucks :yuck:
Από ποιά άποψη το λες..;;Αν το λες από τιμή ,ναι..Ειδικά στα ελληνικά μαγαζιά..:a37:
Alki_Viades
09/10/2006, 21:45
Μιας και μετα απο 2 εδομαδων ψαξιμο κατεληξα πια, σας παραθετω τις εμπειριες μου. Σημειωνω εψαξα για μποτες μη αδιαβροχες βασικα για τουρισμο/βολτες και λιγη πιστα(αρα ηθελα ξυστρες), παντελονι μονο για πιστα (αρα με ξυστρες), τζακετ για πιστα και γρηγορες βολτες (για τουρισμο εχω cordura με επενδυση) και γαντια για πιστα&γρηγορες βολτες:
Αρχισα με Bering & Glover, τα 1α τα βρηκα πολυ σκληρα με μετρια εφαρμογη, τα 2α (Douglas jacket-Eurotour pants χωρις ξυστρες ομως) πολυ καλυτερα απλα σε εμενα δεν εκατσαν καλα.Μποτες Sidi δεν μου ταιριαξαν με τιποτε.
Συνεχισα με Dainese, σε σετ τζακετ-παντελονι δεν με βολεψε τιποτα, σε διαιρουμενη η Dainese M4 Two-Piece Mens Leather Suit ειχε ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ εφαρμογη και ανεση λογω των πολλων ελαστικων τμηματων και την εδιναν 750? αλλα δεν παιρνει προστασια πλατης, και δεν εχω καμια ορεξη να φοραω ξεχωριστο "κροκοδειλο", ιδιαιτερα σε βολτες. Μποτες εχει η Dainese στο στυλ που θελω αλλα δεν μου καθησαν στο ποδι, επισης κανουν 200-300?. Ασε που σε ενα μαγαζι δεν με αφησαν να δοκιμασω τζακετ χωρις την επενδυση "για να μη γινει καμια ζημια" :a31: :a31: :a31:
Τριτο μαγαζι και Spyke οπου μου εκατσαν κουτι ολα!
Μποτες Daytona Winner 160?, πολυ ανετες, προστασια παντου, με διακριτικη ξυστρα. Οσοι θελετε για "πολιτικη" χρηση να βγαλετε τις ξυστρες ξεχαστε το, οι τρυπες απο τις βιδες που τις συγκρατουν κανουν μπαμ απο μακρια και οι βιδες δεν βιδωνουν μεχρι τερμα μεσα ωστε να τις καλυπτουν οταν δεν εχεις τις ξυστρες.
Σετ Spyke jacket Breezy GP 300? (τελικα συνηθισα την ιδεα και το πηρα σε μπλε-μαυρο αφου δεν ειχε ασημι-μαυρο), pants Kilt 199?
Για τα παραπανω κοιταξα στο δικτυο για καλυτερες τιμες και δεν βρηκα! Βεβαια τα κομματια αυτα ειναι προσφορες και δεν ξερω τι υπαρχει ακομα, παντως με 7,5 κατοσταρικα (με τα γαντια) πηρα ολα οσα ηθελα, σε πολυ καλη (οχι ομως κορυφαια) ποιοτητα και με ατοκες.
Γαντια Spyke Up, 110?, καλη προστασια σε λογικη τιμη.
Δοκιμασα και Spidi αλλα τα 2-3 κομματια/νουμερα που ειχε το motomarket δεν μου ταιριαξαν.
Επισης Richa, το παντελονι 50 ηταν μεγαλο ,το 48 θα ηταν μικρο. Ομως η Richa εχει ενα jacket, το AVS το οποιο εχει ενα ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ συστημα: ανοιγει με φερμουαρ ολο το πλαι και το εσωτερικο του μανικιου και μενει ενα δικτακι με αποτελεσμα τρομερο εξαερισμο. Μιλαμε μεσα στο μαγαζι, ακινητος, που εβγαλα την δεξια μερια ενιωσα να δροσιζεται ολη η δεξια μερια μου! Πανω σε μηχανη μια δροσερη μερα θα κρυωνεις! Γενικα μου φανηκαν πολυ ποιοτικα τα Richa.
Αυτα τα ολιγα, μετα απο αρκετα χρονια αναμονης η ντουλαπα μου μυριζει φρεσκο δερμα, αντε να δουμε αν θα κατσει με το CSS στα μεγαρα να τα εγκαινιασουμε.... :sun: :sun: :sun: