View Full Version : Arai από Ιαπωνία, μικρό μήπως ?
Καλημερα,
Παρέλαβα πριν λίγο ενα Arai RX-7RR4
PEDROSA, σε small μιας και small φοραω. Το κρανος ειναι πολύ όμορφο και η ποιότητα του εξαιρετική.
Αυτο που θελω να ρωτήσω ειναι μηπως μου ειναι μικρό μιας και φορώντας το για 5 λεπτά μου εκανε ενα κοκκινάδι στο μέτωπο και γενικά σα να με πιέζει στο πάνω μέρος του κεφαλιού.
Επισης τα μαξιλαράκια που υπάρχουν εσωτερικά ειναι αρκετά λεπτά, λεπτότερα απο του αλλου κράνους που έχω. Οποτε δε ξερω κατα πόσον θα "ανοίξει" αρκετά ωστε να μη με πιέζει τοσο πολύ.
Αλλιώς με βλέπω να το πουλάω :(
Stergios69
11/10/2006, 12:08
Αφού σε πιέζει στο μέτωπο, τότε κατά πάσα πιθανότητα είναι μικρό...
Παιζει όμως και το εξής: Η ΑΡΑΙ έχει φόδρες σε διάφορα πάχη, οπότε ίσως αν βάλεις λεπτότερο από αυτό που έχει ΙΣΩΣ να σου κάνει. Έχω όμως μια υποψία ότι είναι ήδη η λεπτότερη. Αν την βγάλεις λέει το πάχος της σε χιλιοστά.
πως ξερεις οτι
"small φορας"?
Το δικό μου Arai πάντως έκανε λίγο καιρό για να ανοίξει και στην αρχή με πίεζε ακριβώς εκεί που λες.
sapila racing
11/10/2006, 12:50
Το εχω ξαναποστάρει εδώ
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=28649&perpage=15&pagenumber=2
'Μόνο η Arai βγάζει 3 διαφορετικά κελύφη/σχήματα για Ευρώπη/Αμερική/Ασία βασισμένη σε μελέτη που εχει κάνει για τα διαφορετικά σχήματα κρανίων των κατοίκων.
Σε γενικές γραμμές:
Αμερική - πιο τριγωνικό σχήμα, όπως το βλέπουμε από μπροστα (ανφας)
Ασία - Πιο στρογγυλο αλλά πατηκωτό μπροστά
Ευρώπη - Πιο οβαλ, ωοειδές.
Αρα στα Shoei δεν εχετε πρόβλημα, στα Arai προσοχή από αγορές Internet.'
Μάλλον την πάτησες.....
Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
πως ξερεις οτι
"small φορας"?
Small φοράω μιας και το ενα κράνος που εχω παρει ήδη (απο άλλη εταιρια βέβαια) και σε οσα μαγαζια ειχα παει και με μετρήσανε, ολοι small μου λέγανε (σε κάποιο μου είπανε και XS, αλλα παραήταν στενό).
Cpt. Haddock
11/10/2006, 13:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από Shinji
Small φοράω μιας και το ενα κράνος που εχω παρει ήδη (απο άλλη εταιρια βέβαια) και σε οσα μαγαζια ειχα παει και με μετρήσανε, ολοι small μου λέγανε (σε κάποιο μου είπανε και XS, αλλα παραήταν στενό).
Το συγκεκριμένο το δοκίμασες εδώ ;
latris mixanis
11/10/2006, 13:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Το συγκεκριμένο το δοκίμασες εδώ ;
Μάλλον έχει διαφορετική κατασκευή όπως έγραψε και ο sapila racing
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Το εχω ξαναποστάρει εδώ
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=28649&perpage=15&pagenumber=2
'Μόνο η Arai βγάζει 3 διαφορετικά κελύφη/σχήματα για Ευρώπη/Αμερική/Ασία βασισμένη σε μελέτη που εχει κάνει για τα διαφορετικά σχήματα κρανίων των κατοίκων.
Σε γενικές γραμμές:
Αμερική - πιο τριγωνικό σχήμα, όπως το βλέπουμε από μπροστα (ανφας)
Ασία - Πιο στρογγυλο αλλά πατηκωτό μπροστά
Ευρώπη - Πιο οβαλ, ωοειδές.
Αρα στα Shoei δεν εχετε πρόβλημα, στα Arai προσοχή από αγορές Internet.'
Μάλλον την πάτησες.....
Το ειχα διαβάσει το ποστ σου, και αφου τσέκαρα οτι το μεγεθός μου ειναι οντως το small, τοτε αποφάσισα να προχωρήσω στην αγορα. Ειχα δει και καποιους που ειχαν πρόβλημα να κλείνει το τζαμι (λογω μεγάλης μύτης? :p) αλλα δε πέφτω σε αυτη τη κατηγορία... Τι να πω, ισως να ειμαι ατυχος σε αυτο το μοντέλο...
Δυστυχως δε το βρήκα πουθενα το συγκεκριμένο, ειχα δοκιμάσει αλλο arai και δεν μου ειχε κανει σημάδι. Αλλα θα μου πέιτε αλλο καλούπι κλπ δε συγκρίνονται...
Cpt. Haddock
11/10/2006, 13:12
από τη στιγμή που δε βρήκες το συγκεκριμένο να το δοκιμάσεις.... μάλλον κακώς το αγόρασες
οπότε νομίζω έχεις μόνο μία επιλογή (http://www.moto.gr/forums/forumdisplay.php?s=&forumid=50)
:wave2: :wave2: :wave2:
Cpt. Haddock
11/10/2006, 13:23
Αν κουρευόσουν;
:wacko:
:rotflmao: :lol: :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Αν κουρευόσουν;
:wacko:
:rotflmao: :lol: :beer:
το σκέφτηκα κι αυτό μιας και θέλω λιγο κούρεμα αλλα δε νομίζω να αλλάξει και πολυ :D
Νομίζω ότι το Bike Accessories το είχε (δεν ξέρω αν το έχει ακόμα). Ενα φιλαράκι το δοκίμασε και το χαλβάδιαζε-αλλά 700 Ευρώ είναι-ήταν πολλά!:(
schumacher_
11/10/2006, 14:33
Καλά ρε παιδί, πήγες και παρήγγειλες κράνος που δεν είχες φορέσει σε μαγαζί? Και όχι μια φορά... να πας σε 10 μαγαζιά, να δεις τι θα σου πουν όλοι...
Δε μπορώ να καταλάβω γιατί έχετε τέτοια προβλήματα... Εγώ όταν έψαχνα για το RX7 της Arai, είχα πάει τουλάχιστον σε 5-6 διαφορετικά μαγαζιά, όλοι μου είχαν πει ότι είμαι Μ... εν τέλει το ιαπωνικό Μ, Rx7RR4 που είχα πάρει από τον MOZART (από αγγελία του εδώ πέρα) μου είναι ακριβώς το ίδιο και με τα ευρωπαϊκά που δοκίμαζα στα μαγαζιά... :smokin:
Και μην ακούσω κανέναν ότι το κεφάλι μου είναι σαν των γιαπωνέζων!!! :a43: :a016:
Αρχικά δημιουργήθηκε από schumacher_
Και μην ακούσω κανέναν ότι το κεφάλι μου είναι σαν των γιαπωνέζων!!! :a43: :a016:
Are you sure???:D :D :D :wave2: :wave2: :beer: :beer:
Cpt. Haddock
11/10/2006, 14:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από Konti
Are you sure???:D :D :D :wave2: :wave2: :beer: :beer:
Για το πάνω λέει...
:D :D :D :D
:evil:
:rotflmao:
Κι εγώ γι' αυτό λέω........ Ε?:D :D :D
Από μάρκα σε μάρκα τα μεγέθη και οι φόρμες αλλάζουν.
ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ να έχεις δοκιμάσει πριν παραγγείλεις.
Για παράδειγμα θα σου πω ότι ενώ με βάση την περίμετρο του κεφαλιού μου θα έπρεπε να φοράω μεταξύ medium και small φοράω παντού σχεδόν σε όλες τις μάρκες large.
Το medium δεν μου μπαίνει καθόλου παρά μόνο στα SHOEI XR-1000. Ακόμα και σε αυτή τη μάρκα αν βάλω το X-SPIRIT βάζω large. Βλέπεις δηλαδή ότι από μάρκα σε μάρκα και από μοντέλο σε μοντέλο ακόμα υπάρχουν διαφορές.
ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΑΝΤΑ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Η καλλίτερη λύση είναι να το πουλήσεις και να παραγγείλεις το ΣΩΣΤΟ νούμερο.
:wave2: :wave2: :wave2:
Τελικά μετα απο μια δοκιμή ακόμα, δε γίνεται τίποτα, μου προκαλει και πονοκέφαλο οπότε σίγουρα δεν ειναι το νουμέρο μου... Παει για πούλημα :bawl:
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=29571