PDA

View Full Version : κράνος από ευρώπη

firefox
16/10/2006, 19:26
γνωρίζετε κάποιο site που να είναι στην ευρώπη για αγορά κράνους αράι (chaser/ rx7)? έχω φοβηθεί με τις αγορές κράνους από ιαπωνία-αμερική λoγω μεγέθους.

επίσης μου είπανε ότι το chaser τις αράι δεν είναι για μηχανές street αλλα για όρθιου τύπου μηχανές. ευσταθεί αυτό?

firefox
17/10/2006, 15:37
rx7 από ευρώπη περίπου 550€
chaser από ευρώπη περίπου 350€.

αξίζει να δώσω τα 200 παραπάνω για το rx 7 θα δω καμια ουσιαστική διαφορα?

Stergios69
17/10/2006, 16:38
www.thevisorshop.com
Πολύ καλή εξυπηρέτηση.

firefox
17/10/2006, 16:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από firefox
rx7 από ευρώπη περίπου 550€
chaser από ευρώπη περίπου 350€.

αξίζει να δώσω τα 200 παραπάνω για το rx 7 θα δω καμια ουσιαστική διαφορα?

ευχάριστο. αλλα επί του θέματος κανένα σχόλιο?

Stergios69
17/10/2006, 16:57
Τι μηχανή έχεις;
Να ξέρεις ότι τα πιο ''αγωνιστικά'' μοντέλα της ARAI αποδίδουν καλύτερα σε σπορ μοτο, ενώ το chaser είναι αν θες πιο ''πολιτικό'' μοντέλο.

namoumaidas
17/10/2006, 18:22
Πάρτο με κλείστά!!!Τέλεια εφαρμογή και...ARAI:a013:

latris mixanis
19/10/2006, 07:04
Διάβασε λίγο αυτά τα θρεντ
ένα (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=24293&highlight=%EA%F1%E1%ED%EF%F2), δύο (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=9325&highlight=%EA%F1%E1%ED%EF%F2), τρία (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=9472&highlight=%EA%F1%E1%ED%EF%F2),τέσσερα (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=7626&highlight=%EA%F1%E1%ED%EF%F2) και για ακόμη περισσότερες πληροφορίες δες εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=25635) .

firefox
19/10/2006, 17:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από Stergios69
Τι μηχανή έχεις;
Να ξέρεις ότι τα πιο ''αγωνιστικά'' μοντέλα της ARAI αποδίδουν καλύτερα σε σπορ μοτο, ενώ το chaser είναι αν θες πιο ''πολιτικό'' μοντέλο.

ΈΧΩ GSXR 600 Κ6. το θέμα είναι αν θα δω διαφορες με το chaser σε σχέση με ένα rx7 ουσιαστικές. πχ στις υψηλές ταχύτητες.....ίσος καλύτερη ευσταθeία και λιγότερα κουνήματα...

Stergios69
19/10/2006, 17:57
Εχω την εντύπωση πως το RX7 θα αποδόσει καλύτερα στην σκυφτή θέση οδήγησης του GSXR.
Βέβαια, καλύτερα να σου πει κάποιος που έχει κάποιο από τα δύο.

namoumaidas
19/10/2006, 18:15
Φίλε μου καλέ...ψάχνεις ψεγαδια στο καλύτερο χειροποίητο κράνος στον "κόσμο"!Νομίζω πως χάνεις την ουσία με αυτά που στην εντέλεια ένα κράνος έχει η δεν έχει...
Εναλακτικά θα σου πρότεινα και τα Νο1 βιομηχανικά κράνη στον "κόσμο",τα suomy,φυσικά μιλάω για την σειρά spec1r....

firefox
19/10/2006, 18:23
ίσος δεν εxής και άδικο. αλλα αν είναι να τα δώσω τουλάχιστον να υπάρχει ουσιαστικός λόγος που θα τα δώσω.

τι εννοείς με βιομηχανικά κράνη???

namoumaidas
19/10/2006, 18:56
Καταλαβαίνω τις ανάγκες σου ειδκά οταν πρόκειται να σκασεις τόσο παραδάκι για κράνος!
Όμως πρέπει να ξέρουμε όλοι μας οτι αυτές οι εταιρίες εξελίσουν την τεχνογνωσία τους με γνώμονα την ασφάλεια του κεφαλιού μας...
Φόρεσε και τις δύο μάρκες που σ'ενδιαφέρουν στο πολύτιμο κεφάλι σου και αποφάσισε βάση εφαρμογής και γραφικών (εκτός και αν σε ενδιαφέρουν οι ρέπλικες) αν μιλάμε βέβαια για
rx7,xspirit και spe1r για τα suomy που σου προτείνω με κλειστά μάτια!
H διαφορά ανάμεσα σε ARAI SHOEI και SUOMY είναι οτι οι δύο πρώτες παράγουν χειροποίητα κράνη ενώ η SUOMY έχει βιομηχανική γραμμή παραγωγής...(non handmade)

arxaios
19/10/2006, 20:33
Μεταξύ Chaser και RX-7 δεν υπάρχει σύγκριση................
Ειδικά για ss όπως το δικό σου.
RX-7 δαγκωτό.
ΤΡΟΜΕΡΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΕΥΣΤΑΘΕΙΑΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Από άποψη ασφαλείας είναι το ΙΔΙΟ ακριβώς.

Πάντως το Shoei X-Spirit είναι από αποψη θορύβου και εξαερισμού καλλίτερο.
Υστερεί λίγο σε ποιότητα κατασκευής και κατά την προσωπική μου γνώμη σε γραφικά.

Α!!!! Τα ARAI έχουν όλα πέρλα στο χρώμα και γι'αυτό οι φωτό τα αδικούν πολύ..............

firefox
26/10/2006, 11:57
να σε ρωτήσω αρχαίος. εxής δοκιμάσει και chaser και rx7 και το λες αυτό?σε street πάντα μηχανή εννοώ.

arxaios
26/10/2006, 17:55
να σε ρωτήσω αρχαίος. εxής δοκιμάσει και chaser και rx7 και το λες αυτό?σε street πάντα μηχανή εννοώ.

Ναί !!!!!!
Όσο περίεργο και αν φαίνεται το RX-7 υπερτερεί σε σκυφτά μηχανάκια ενώ το Chaser σε πιό όρθια όπως V-strom κλπ. (Μιλάμε πάντα στο θέμα του εξαερισμού)

firefox
26/10/2006, 20:06
μισό λεπτό. δηλαδή εκτος από τον εξαερισμό chaser και rx7 εσύ που τα δοκίμασες και τα 2 εχουν καμια άλλη χτυπητή διαφορα που να δικαιολογεί τα 170€ παραπάνω του rx7?

arxaios
26/10/2006, 20:48
Λοιπόν my friend Καμμένη Αλεπού (firefox) το chaser απλά το δοκίμασα για 1-2 ώρες αλλάζοντας και μηχανάκια με κάποιο φίλο. Η βασική διαφορά που είδα ήταν αυτή, αλλά και η ολική ποιότητα ήταν υποδεέστερη χωρίς αυτό να μπορεί εύκολα να δικαιολογηθεί ..............
Ξέρεις λιιιιιιιιιίγο διαφορετικό στην επένδυση, λίιιιιιιιιιιιιιιιιγο ποιό κακό φινίρισμα...............
Τώρα αν αυτές οι διαφορές δικαιολογούν 150 Ε διαφορά .............. δεν ξέρω να σου πω.
Τελικά αγοράζουμε και αυτό που μας αρέσει στο μάτι καλλίτερα .

firefox
20/11/2006, 19:49
τελικά παρήγγειλα και go από bajaron πάνε καμια εβδομάδα που το παρέλαβα. καταρχήν ο τύπος είναι πολύ σωστός σε αυτό που κάνει, συνισταται ανεπιφύλακτα.

όσο για το rx-7 που πήρα τελικά δεν φαίνεται να το μετανιώνω. με το μέγεθος δεν είχα κανένα πρόβλημα. ο εξαερισμός δουλεύει πάνω από τα 60km/η περίπου από όσο κατάφερα να προσέξω - σήμερα το προτοχρισιμοπιισα- και επίσης φαίνεται πολύ σταθερό σε σχέση με ένα premier που είχα από το 2000. αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως η ζελατίνα θαμπώνει πολύ εύκολα με το παραμικρό σε ταχύτητες κάτω τον 50 ακόμα και αν έχω τους αεραγωγούς ανοιχτούς.

αυτά από το rx-7 το οποιο συνίσαται ως φαίνεται!γενικά καλές εντυπώσεις ως τώρα!

schumacher_
20/11/2006, 20:32
τελικά παρήγγειλα και go από bajaron πάνε καμια εβδομάδα που το παρέλαβα. καταρχήν ο τύπος είναι πολύ σωστός σε αυτό που κάνει, συνισταται ανεπιφύλακτα.

όσο για το rx-7 που πήρα τελικά δεν φαίνεται να το μετανιώνω. με το μέγεθος δεν είχα κανένα πρόβλημα. ο εξαερισμός δουλεύει πάνω από τα 60km/η περίπου από όσο κατάφερα να προσέξω - σήμερα το προτοχρισιμοπιισα- και επίσης φαίνεται πολύ σταθερό σε σχέση με ένα premier που είχα από το 2000. αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως η ζελατίνα θαμπώνει πολύ εύκολα με το παραμικρό σε ταχύτητες κάτω τον 50 ακόμα και αν έχω τους αεραγωγούς ανοιχτούς.

αυτά από το rx-7 το οποιο συνίσαται ως φαίνεται!γενικά καλές εντυπώσεις ως τώρα!

Επειδή το θάμπωμα είναι και επικίνδυνο εκτός από ενοχλητικό, πήγαινε και πάρε από κάποιο μαγαζί με αξεσουάρ (εγώ από το Τζωρτζόπουλο το πήρα) ένα kit pinlock, το οποίο βγαίνει ειδικά για Arai... κάνει τρομερή δουλειά, δε θαμπώνει με τίποτα και έχει γύρω στα 20-25?

firefox
20/11/2006, 20:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από schumacher_
Επειδή το θάμπωμα είναι και επικίνδυνο εκτός από ενοχλητικό, πήγαινε και πάρε από κάποιο μαγαζί με αξεσουάρ (εγώ από το Τζωρτζόπουλο το πήρα) ένα kit pinlock, το οποίο βγαίνει ειδικά για Arai... κάνει τρομερή δουλειά, δε θαμπώνει με τίποτα και έχει γύρω στα 20-25?

τώρα που το λες δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι ζελατίνες δεν έχουν pin lock ενσωματωμένο?οι shoei δεν έχουν pin lock?

GIXXERAKIAS
20/11/2006, 20:59

αυτά από το rx-7 το οποιο συνίσαται ως φαίνεται!γενικά καλές εντυπώσεις ως τώρα! Αν μπορεις φιλε ποσταρε το link για bajaron.Ευχαριστω:wave2:

arxaios
21/11/2006, 13:14
O bajaron απαντά στο e-mail: fyredad@hotmail.com (είναι σωστά γραμμένο ΣΙΓΟΥΡΑ, όχι firedad
:nono: :nono: :nono: )
:wave2:

firefox
21/11/2006, 15:26
όπως το είπε ο αρχαίος!

idi
21/11/2006, 15:29
www.motocard.com