Σύνδεση

View Full Version : Iδιωτικά διόδια και στις εθνικές... προβλέψεις?

Nostra
19/10/2006, 10:04
Iδιωτικά διόδια και στις εθνικές

Mέχρι το τέλος του χρόνου υπολογίζεται πως θα έχουν μπει οι υπογραφές στις πρώτες συμβάσεις Δημοσίου -ιδιωτών για τους μεγάλους οδικούς άξονες που θα γίνουν με τη μέθοδο της παραχώρησης. Aνοίγει έτσι ο δρόμος για την εγκατάσταση των πρώτων «ιδιωτικών» διοδίων, τα οποία σταδιακά θα αντικαταστήσουν τα σημερινά διόδια του Tαμείου Eθνικής Oδοποιίας (TEO AE). Hδη καταρτίζεται το σχέδιο νόμου, το οποίο θα ρυθμίσει όλα τα θέματα που έχουν σχέση με την κατάργηση της συγκεκριμένης υπηρεσίας και το εργασιακό μέλλον των 600 εργαζομένων στην TEO AE.

Oπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το YΠEXΩΔE, ετοιμάζονται να υπογραφούν οι συμβάσεις των αυτοκινητόδρομων Kορίνθου - Tριπόλεως - Kαλαμάτας και Mαλιακού - Kλειδί Hμαθίας. Oι ανάδοχοι θα αναλάβουν να κατασκευάσουν με δικούς τους πόρους ορισμένα νέα τμήματα αυτοκινητόδρομου, καθώς και τη συντήρηση και ανακατασκευή -όπου χρειάζεται- των ήδη κατασκευασμένων τμημάτων. Για την αποπληρωμή της επένδυσης, θα παραχωρηθεί στους ιδιώτες η λειτουργία και η συντήρηση για 30 χρόνια των παραπάνω δρόμων έναντι της είσπραξης των διοδίων.

Oι υπάρχοντες σταθμοί διοδίων θα παραχωρηθούν σταδιακά στους ιδιώτες, ενώ δεν αποκλείεται να κατασκευαστούν και καινούργιοι. Tο ύψος των νέων διοδίων δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί, όμως οι συμβάσεις προβλέπουν ότι θα διαμορφώνεται ανάλογα με τη διανυόμενη χιλιομετρική απόσταση.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=5348&subid=2&pubid=69059

div400
19/10/2006, 10:10
αν ειναι να γινουν καλλιτεροι δρομοι (ή βελτωθουν οι υπαρχοντες) τοτε μαλλον δεν με χαλαει....
οπως δεν με χαλασε που πληρωσα 10€ διοδια στην ιταλια για 300χλμ περιπου.....

αλλα εδω προκυπτει το εξης θεμα: τα εως σημερα εσοδα (αληθεια ξερει κανεις ποσα ειναι? ) της ΤΕΟ ΑΕ που πήγαν? οεο?

Nik0s
19/10/2006, 10:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από div400
αν ειναι να γινουν καλλιτεροι δρομοι (ή βελτωθουν οι υπαρχοντες) τοτε μαλλον δεν με χαλαει....

+1

Μπας και δούμε καμιά Ε.Ο. της προκοπής....

Cpt. Haddock
19/10/2006, 10:14
To σκανδαλώδες στην όλη ιστορία (και αντίθετο με ότι συνέβαινε ως τώρα) είναι οτι θα κληθούμε να προκαταβάλουμε έσοδα στους ιδιώτες. Τα διόδια θα παραχωρηθούν (κ θα αυξηθούν φυσικά) ΠΡΙΝ γίνουν οι δρόμοι

:mad:

Στα ως τώρα ιδιωτικά έργα (Γέφυρα Ρίου, Αττική Οδός) πληρώσαμε ΑΦΟΥ κατασκευάστηκε το έργο.

Κανάγιες... :mad: :sick:

Cpt. Haddock
19/10/2006, 10:15

Εμένα με χάλασε. Γιατί στη Γερμανία ήταν δωρεάν (κ στην Ολλανδία). :sick:

alex14
19/10/2006, 10:20
Πολυ ωραια, τιποτα δεν θα αλαξει εκτος απο την τιμη και τον αριθμο των διοδιων.
Ειναι ηλιθιοι οι ιδιωτες και δεν θα αρμεξουν την αγελαδα οσο τους παιρνει. Απο την στιγμη που κρατικος ελενχος στην πραγματικοτητα δεν θα υπαρχει γιατι θα τα παιρνουν και αυτοι, θα κανουν οτι θελουν. Απλως τωρα μπαινουν περισσοτεροι στην μοιρασια της πιτας, την οποια παλι εμεις θα πληρωνουμε.

Σαν ιδεα ειναι σωστη αλλα ως γνωστον στην πατριδα μας απεχει πολυ η ιδεα απο την υλοποιηση.:(

Ελπιζω να κανω λαθος

:wave2:

div400
19/10/2006, 10:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Εμένα με χάλασε. Γιατί στη Γερμανία ήταν δωρεάν (κ στην Ολλανδία). :sick:

+10000 :wave2:

αλλα τι να κανουμε ρε πακταιν

Cpt. Haddock
19/10/2006, 10:25
+10000 :wave2:

αλλα τι να κανουμε ρε πακταιν

Προσέχαμε να ΜΗΝ κάνουμε λάθος έξοδο :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bawl:

idi
19/10/2006, 10:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από alex14
Πολυ ωραια, τιποτα δεν θα αλαξει εκτος απο την τιμη και τον αριθμο των διοδιων.
Ειναι ηλιθιοι οι ιδιωτες και δεν θα αρμεξουν την αγελαδα οσο τους παιρνει. Απο την στιγμη που κρατικος ελενχος στην πραγματικοτητα δεν θα υπαρχει γιατι θα τα παιρνουν και αυτοι, θα κανουν οτι θελουν. Απλως τωρα μπαινουν περισσοτεροι στην μοιρασια της πιτας, την οποια παλι εμεις θα πληρωνουμε.

Σαν ιδεα ειναι σωστη αλλα ως γνωστον στην πατριδα μας απεχει πολυ η ιδεα απο την υλοποιηση.:(

Ελπιζω να κανω λαθος

τα εσοδα ειναι τεραστια, τοσα πολλα που ακομα και με αισχροκέρδεια ο ιδιωτης μπορει να συντηρεί αξιοπρεπώς το εργο του (βλεπε Α.Ο.) μη βλεπεις το δημοσιο που οπως παντα -->:a31:

και φυσικα και ειμαι υπερ της ιδιωτικοποίησης ΚΑΘΕ προβληματικής ΔΕΚΟ, εταιρειας κτλ γιατι εχω αγανακτήσει με την ποιότητα των υπηρεσιών τους. Τους πληρώνουμε και δε βλεπουμε κανενα αντικρισμα

δε νομιζω να εχει κανενας παράπονο απο την Αττική Οδο λογου χαρη.....

idi
19/10/2006, 10:32
ασε που αυτο το 1,30+1,30 στα 2 πρωτα διόδια της ΕΟ Αθηνων Λαμιας μου εχουν γινει εμμονή!!!! να τους παρει και να τους σηκωσε τα αχριδια!!! ετσι ιδιοτικα και το μπουλο κοπροσκυλα δημόσιοι! αστοδιαλο τσαντιστικα παλι!

alex14
19/10/2006, 10:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από idi

δε νομιζω να εχει κανενας παράπονο απο την Αττική Οδο λογου χαρη.....

Εχω ενα μικρο παραπονο, θα προτιμουσα να πληρωνω συμφωνα με τα χιλιομετρα.
Σαν κατασκευη δεν εχω παραπονο.

kachius
19/10/2006, 10:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
ασε που αυτο το 1,30+1,30 στα 2 πρωτα διόδια της ΕΟ Αθηνων Λαμιας μου εχουν γινει εμμονή!!!! να τους παρει και να τους σηκωσε τα αχριδια!!! ετσι ιδιοτικα και το μπουλο κοπροσκυλα δημόσιοι! αστοδιαλο τσαντιστικα παλι!

Ακριβώς!

Είναι ληστεία τρελή να ζητάνε για τους κατσικόδρομους τα ίδια χρήματα που δίνουμε
στην Α.Ο. με την ποιότητα της ασφάλτου (εντάξει, δεν είναι και τέλεια, αλλά είναι πολύ καλή,
και κλάσεις ανώτερη από Ε.Ο.) και τις λοιπές υπηρεσίες (ενημέρωση με πινακίδες, φορτηγά, οδική βοήθεια κτλ).

Και εγώ είμαι υπέρ στο 80% των ιδιωτικοποιήσεων!
ΔΕΝ αντέχουμε σαν οικονομία να πληρώνουμε τόσους δ.υ. και
ΔΕΝ αντέχουμε σαν πολίτες να μην έχουμε τις υπηρεσίες που πληρώνουμε!

Τώρα κάτι που ειπώθηκε για προ-πληρωμή...για μεγάλη λαμογιά μου κάνει :sad: