View Full Version : πως πλενουμε μποτες?
nikos force
29/10/2006, 10:21
πως πλενουμε τις εντουρομποτες μας?και δεν εννοω ενα απλο καθαρισματακι απο εξω να φυγουν τα πολλα ,αλλα ενα ωραιο πλυσιμο μεσα εξω?γιατι να τις βαλω πλυντηριο χλωμο το βλεπω θα θελω καινουργιο πλυντηριο μετα.και οταν τις πλυνομε πως τις στεγνωνουμε?
latris mixanis
30/10/2006, 11:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos force
πως πλενουμε τις εντουρομποτες μας?και δεν εννοω ενα απλο καθαρισματακι απο εξω να φυγουν τα πολλα ,αλλα ενα ωραιο πλυσιμο μεσα εξω?γιατι να τις βαλω πλυντηριο χλωμο το βλεπω θα θελω καινουργιο πλυντηριο μετα.και οταν τις πλυνομε πως τις στεγνωνουμε?
Σε λεκάνη ή στη μπανιέρα με χλιαρό νερό και υγρό σαπούνι(τρίβεις με ένα μικρό βουρτσάκι μέσα έξω)! Τις βάζεις στο μπαλκόνι ή στο παράθυρο και τις αφήνεις να στεγνώσουν.
:wave2:
Atsatsos
30/10/2006, 13:37
Έτσι μπαίνει μέσα νερό!
Αρχικά δημιουργήθηκε από Atsatsos
Έτσι μπαίνει μέσα νερό!
Και αν μπει λες να λιώσουν;
latris mixanis
30/10/2006, 17:28
Έτσι μπαίνει μέσα νερό!
Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος για να καθαριστούν σωστά μέσα και έξω!:rolleyes:
Μετά από το πλύσιμο μπορεί να χρησιμοποιεί ένα καλό σπρέϋ για τα μηκυτες!
AtsatsosKakoszx
30/10/2006, 17:54
Λες; :p
nikos force
30/10/2006, 23:05
απλα πραγματα δηλαδη?ειχα σκεφτει σφουγγαρι εξω σπρευ κρανους μεσα.τι λετε?
latris mixanis
31/10/2006, 11:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos force
απλα πραγματα δηλαδη?ειχα σκεφτει σφουγγαρι εξω σπρευ κρανους μεσα.τι λετε?
:sick: δεν ξέρω να σου πω. Συνήθως τις πλένω, αλλά μπορείς να δοκιμάσεις και αυτόν τον τρόπο. Απλά δεν ξέρω κατά πόσο καθαρίζει καλά... ακόμα και τα κράνη τα πλένουμε;)
fantacid
02/11/2006, 01:32
Έτσι μπαίνει μέσα νερό!
:a23: :a23: :a23:
στο πλυσιμο συνιθηζετε να χρησιμοποιουμε νερο!!!!
για στεγνο καθαρισμα στο καθαριστηριο ή καινουργιες μποτες!!!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από latris mixanis
...για τα βακτήρια!
Για τους μύκητες !!!
(αν εσύ έχεις βακτήρια στις μπότες σου, μάλλον συχνάζεις σε "περίεργα" μέρη ...:winka: )
:wave2: :beer: :wave2:
latris mixanis
02/11/2006, 13:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Για τους μήκυτες !!!
(αν εσύ έχεις βακτήρια στις μπότες σου, μάλλον συχνάζεις σε "περίεργα" μέρη ...:winka: )
:wave2: :beer: :wave2:
Eίχα κολλήσει εκείνη την ώρα και δεν μπορούσα να θυμηθώ τους μήκυτες με τιποτα. Ευχαριστώ για την διόρθωση αγαπητέ old:)
:beer:
fantacid
02/11/2006, 14:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από latris mixanis
Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος για να καθαριστούν σωστά μέσα και έξω!:rolleyes:
Μετά από το πλύσιμο μπορεί να χρησιμοποιεί ένα καλό σπρέϋ για τα μηκυτες!
κ βορικο οξυ πρεπει να κανει δουλεια?
εχεις να πρτειννεις καποιο σπρει ?
Μικρή Λουλού
03/11/2006, 09:22
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos force
[B]πως πλενουμε τις εντουρομποτες μας?και δεν εννοω ενα απλο καθαρισματακι απο εξω να φυγουν τα πολλα ,αλλα ενα ωραιο πλυσιμο μεσα εξω?QUOTE]
ο πιο σιγουρος τροπος!!!!:lol: :lol: :lol: :lol:
67883
Ναι ρε φιλαράκι, αλλά μετά θέλουν και στίψιμο ...!!! :lol: :rotflmao: :lol:
67911
Εδώ έχει αρκετά προιόντα καθαρισμού αν και δεν γράφει ποια είναι για το εξωτερικό και ποια για το εσωτερικό του παπουτσιού.
http://www.alfa-omega.gr/guide.asp?CATID=4&SUBCATID=27
http://www.touris.com.gr/show_products6.asp?cat_id=67&act_id=5
Ανασταινω λιγο το νημα...
Θελω να πλυνω την τουριστικη μποτα μου εσωτερικα αλλα δε βγαινει το εσωτερικο. Τι κανουμε;
Σκεφτομαι να τις βαλω στο πλυντηριο στο προγραμμα για πλυσιμο στο χερι στους 30 βαθμους (ετσι πλενω και τα αθλητικα μου). Παιζει να γινει καμια στραβη;
Οι μποτες ειναι οι παρακατω.
396241
Καλυτερα βαλτες σε μια λεκανη/κουβα με αρκετα χλιαρο νερό και σαπουνι σκόνη (Αρκαδι κ.λ.π.) και ανακινησε τες μερικες φορες καθε π.χ. 5 λεπτα...
Καλο ξεπλυμα στα velcro γιατι πιανουν καταλοιπα σαπουνιου..
lleonidas
06/06/2018, 13:42
Οι ίδιες δε νομίζω να πάθουν κάτι αλλά δεν είναι πιθανό να προκαλέσουν ζημιές στον κάδο του πλυντηρίου; Τα αθλητικά τα βάζω και εγώ(μέσα σε παλιές μαξιλαροθήκες) αλλά εχω την αίσθηση πως οι τουριστικές μας μπότες είναι ογκώδεις,βαριές και σκληρές για να ρισκάρεις να μπουν σε πλυντήριο, έστω και αν επιλέξεις σύντομο πρόγραμμα και χαμηλές στροφές.
Ρώτα και καμια μαμά/αδερφή/σύζυγο που είναι πιο σχετικές με το άθλημα!
Μαμαδες και συζυγοι δεν νομιζω να υπαρχουν πολλες εδω αλλα απο "αδερφες" δοξα τω Θεω...!!!
lleonidas
06/06/2018, 14:48
396243
:D
Live2ride
06/06/2018, 17:11
Βάλτες πλυντήριο στο πρόγραμμα για ευαίσθητα, δεν νομίζω να πάθουν κάτι.
Δώσε feedback μετά. :p
lykourgi
06/06/2018, 17:19
Δεν το έχω κάνει, αλλά πιστεύω ότι στο πλυντήριο θα ταλαιπωρηθει το δέρμα.
Ψηφίζω Oldman.
Δεν το έχω κάνει, αλλά πιστεύω ότι στο πλυντήριο θα ταλαιπωρηθει το δέρμα.
Ψηφίζω Oldman.
Για;;;;;;
Βάλτες πλυντήριο στο πρόγραμμα για ευαίσθητα, δεν νομίζω να πάθουν κάτι.
Δώσε feedback μετά. :p
Άμα δεις την επόμενη βδομάδα νήμα για καινούριες μπότες θα καταλάβεις... :p
Όντως, κι εγώ το φοβάμαι το πλυντήριο αλλά και στη λεκάνη δε ξέρω αν θα καταφέρω τίποτα παραπάνω από το να μυρίζουν λίγο σαπούνι. Εννοώ θα καθαρίσει καθόλου έτσι;
lykourgi
06/06/2018, 22:49
Για;;;;;;
Για ............................................ να του πλύνει τις μπότες.
:p
Live2ride
06/06/2018, 23:31
Λοιπόν μη τις βάλεις στο πλυντήριο! :p
Σου παραθέτω απο το manual τι προτείνει για την συντήρηση.
1. After eatch use, remove any dust,mud and grease with a soft brush or dump cloth. To remove stubborn dirt use a damp sponge and neutral soap.
2. Do not use a washing machine or pressure cleaner to clean your boots, as high temps and pressures may damage certain boots components.
3. Always dry your boots in a dry, well ventilated place, away from direct sources of heat such as radiators, stoves or direct sunlight.
Σε κουβά ή στη μπανιέρα πλύνε τις μπότες. Έτσι κι αλλιώς ούτε το πλυντήριο θα τρίψει το εσωτερικό της μπότας, κάτι που μπορείς να κάνεις με το χέρι σου. Μετά καλό στέγνωμα, όχι απευθείας στον ήλιο, και είσαι έτοιμος.
Καλυτερα βαλτες σε μια λεκανη/κουβα με αρκετα χλιαρο νερό και σαπουνι σκόνη (Αρκαδι κ.λ.π.) και ανακινησε τες μερικες φορες καθε π.χ. 5 λεπτα...
Καλο ξεπλυμα στα velcro γιατι πιανουν καταλοιπα σαπουνιου..
Τελικα αυτο εκανα. Δεν μπορω να πω πως ειχα την αισθηση οτι καθαρισαν και τοσο καλα, μαλλον πιο πολυ το οτι μυρισαν σαπουνι λειτουργησε ψυχολογικα. :p
Μαζι με ενα ψεκασμα με το βακτηριοκτονο σπρει που εχω για το κρανος και καινουριους πατους, νομιζω πως εκανα ο,τι μπορουσα.
Οντως και το πλυντηριο δε θα εκανε κατι παραπανω παντως.