PDA

View Full Version : Extreme Track Days ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 5/11

Σελίδες : 1 [2]

anco
06/11/2006, 13:18
titan ντυνεται

68354

anco
06/11/2006, 13:19
Pokermon

68355

Da.Vintage
06/11/2006, 13:19
Ο καθένας ακολουθεί το ρυθμό του μέσα στην πίστα. Όσο κρατάει τις γραμμές του και δεν κάνει επικίνδυνα λάθη δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει στην άκρη για κανέναν! Όποιος μπορεί και ξέρει να προσπεράσει με ασφάλεια, ας το κάνει και να φύγει μετά μπροστά. Δεν μπορείς; πέρνα από τα πιτς και ξαναβγές.

Σωστότατος!
Αυτά είπα και εγώ με άλλα λόγια αλλα δε το κατάλαβες!

No hard feelings my friend

anco
06/11/2006, 13:20
...

68356

anco
06/11/2006, 13:20
gm στην μεση

washer πισω

68357

anco
06/11/2006, 13:21
gm

68359

Da.Vintage
06/11/2006, 13:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από AIFOS
Noμιζω η αληθεια βρισκεται καπου στη μεση και πολλα
προβληματα ξεκινανε και απο τις συνθηκες τις πιστας και
της ολης διοργανωσης!!

Με 30 μηχανακια σε ενα γκρουπ δε μπορεις να βρεις σχεδον
ποτε χωρο για να κινηθεις οπως γουσταρεις!
Ή θα εννοχλεις ή θα σε εννοχλουνε!!Δεν μπορει να δημιουργηθει
τελεια ομοιομορφο γκρουπ.

Πρεπει πριν παμε στη πιστα να το λαμβανουμε υποψιν και
αν θελουμε να μπουμε να συμβιβαζομαστε με τις εκαστοτε
συνθηκες.

Αλλιως αν ειμαστε μαγκες να μη ξαναπαμε ποτε μηπως και οι
απουσια μας λειτουργησει , και κατι αλλαξει!

Ειναι γραφικο καθε φορα μετα να ερχομαστε και να καταγγελουμε
τα κακως κειμενα (κατι που το εχω κανει και εγω στο παρελθον)
και που εχθες παλι το εκανα αλλα μετα παλι συνειδητοποιουσα
ποσα μαλ@κ@ς ειμαι, αφου το ηξερα οτι θα συμβει αυτο γιατι
γκρινιαζω τωρα.

Δυστυχως μονο τα μεγαρα εχουμε κοντα στην Αθηνα να
ξεκαυλ@νουμε και πρεπει να ειμαστε πολυ προσεκτικοι
καθε φορα που μπαινουμε και να θυμομαστε οτι πρεπει
να σεβομαστε ο ενας τον αλλο με οτι σημαινει αυτο.

Διαφορετικα οικονομιες και βρουμ για Σερρες, που πιστεψτε με
μετα απο προσωπικη εμπειρια προ εβδομαδας, αξιζε το καθε
ευρω που στερηθηκα για να πραγματοποιησω αυτο το ονειρο!!!

Φιλικα Ανδρεας

:wave2:

Σωστός ο Ανδρέας

anco
06/11/2006, 13:22
....

68360

anco
06/11/2006, 13:23
ειχαμε και μια πτωση...

68361

anco
06/11/2006, 13:24
νομιζω το παιδι με το ΖΧ10 ειναι του φορουμ

68362

anco
06/11/2006, 13:24
....:(

68363

anco
06/11/2006, 13:25
,,,

68364

anco
06/11/2006, 13:25
,..,

68365

gcrook
07/11/2006, 10:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από Θάνος
Τώρα επειδή εσύ το είδες κάπως έτσι με τα χώματα δεν σημαίνει τίποτα. Επειδή εσύ νομίζεις ότι η πίστα είναι μόνο για τις στροφές, επίσης δεν σημαίνει τίποτα.

Έχει και η ευθεία την τέχνη της και πολλές φορές είναι πιο δύσκολη από τις στροφές. Τα κατεβάσματα και τα φρένα στο όριο, στο τέλος της ευθείας και η σωστή ταχύτητα εισόδου είναι ίσως το σημαντικότερο κεφάλαιο της πίστας και δεν στο μαθαίνουν σε κανένα μάθημα... εκεί παίζουν τα περισσότερα προσπεράσματα και οι χαμηλοί χρόνοι. Αν εσύ είσαι στο κεφάλαιο στροφή, δεν σημαίνει ότι όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να κάνουν στην άκρη.

Αν δεν μπορείς να προσπεράσεις και να απομακρυνθείς, τότε πέρνα μία από τα πιτς και μέχρι να βγεις θα έχει φύγει αυτός που σε ενοχλεί. Δεν καταλαβαίνω αυτές τις απόψεις του στυλ, σε φτάνω στις στροφές κάνε στην άκρη... Δηλαδή θα κόψει ο άλλος το ρυθμό του για να σε αφήσει να φύγεις μπροστά μέχρι να κάνεις απόσταση;

Ο καθένας ακολουθεί το ρυθμό του μέσα στην πίστα. Όσο κρατάει τις γραμμές του και δεν κάνει επικίνδυνα λάθη δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει στην άκρη για κανέναν! Όποιος μπορεί και ξέρει να προσπεράσει με ασφάλεια, ας το κάνει και να φύγει μετά μπροστά. Δεν μπορείς; πέρνα από τα πιτς και ξαναβγές.

Και επιτέλους έχω βαρεθεί τον καθένα να μπαίνει εδώ μέσα και να λέει τους άλλους μαλάκες! :mad:

Συμφωνω με τον Θανο απολυτα.
Ασφαλως και κανενας μα κανενας δεν ειναι υποχρεωμενος να κανει στην μπαντα για καποιον που την εχει δει γρηγορος.
Και για να μην παρεξηγηθω για αυτα που εγραψα, μιλαω παντα για επικινδυνες και προκλητικες συμπεριφορες ατομων, που καλως η κακως εχουν περιορισμενη εμπειρια στην πιστα,...αλλα πολυ μεγαλο εγωισμο βρε αδερφακι μου.
Και αυτος ο εγωισμος ειναι η αιτια πολλων ατυχηματων.

Απο κει και περα ο καθενας εχει την μεγαλη ευθυνη να επιλεγει υπευθυνα το γκρουπ στο οποιο θα συμμετασχει, ωστε να υπαρχει ομοιομορφια στο αδηγικο επιπεδο, και εγω προσωπικα αυτη την φορα εκανα λαθος σε αυτη την επιλογη.

zephyr1
07/11/2006, 11:10
Χωματα στην πιστα.:lol: :rotflmao: :lol:

stako
08/11/2006, 11:41
Παιδάκια ορίστε τα βιντεάκια από την Κυριακή. 3 session μπόρεσα και τράβηξα, στο τέταρτο τελείωσε η μπαταρία.

http://rapidshare.com/files/2461990/Video_2.wmv
Σε αυτό έχει μέσα g_libero με alexk και ένα παιδί με Κ5 ή Κ6 1000 με άσπρη φόρμα.

http://rapidshare.com/files/2468303/Video_3.wmv
Σε αυτό έχει μέσα valentino_ptossi (η καλύτερη λήψη της μέρας), λίγο tina, adam και το Κ5-Κ6 1000 με άσπρη φόρμα.

http://rapidshare.com/files/2472628/Video_4.wmv
Σε αυτό έχει μέσα adam, λίγο pokermon, και ένα Κ5-Κ6 1000 με μαύρη φόρμα.

Τα βιντεάκια είναι σε ανεκτή ποιότητα για να τα δείτε αλλά όπως και να το κάνουμε είναι συμπιεσμένα για τις ανάγκες του internet. Πρώτα τα κατεβάζετε ολόκληρα και μετά τα βλέπετε. Προτιμάω αυτή τη λύση από το YouTube κτλ........ Αν κάποιος θέλει το βίντεο σε FullDV ποιότητα να μου πει να του το γράψω σε ένα DVD (με μορφή AVI) και να του το δώσω.

Αυτά, περιμένω εντυπώσεις.......:D

karamoto
08/11/2006, 14:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από stako

Αυτά, περιμένω εντυπώσεις.......:D [/B]

Εύγε, πολύ ωραία βίντεα όλα καλά αλλά ρε παιδιά αλλά τα Μέγαρα τόσο χάλια?

Πρώτη φορά βλέπω βίντεο από Μέγαρα και είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολλοί δημόσιοι δρόμοι με λιγότερα μπαλώματα. Δεν έχω μπει ποτέ πίστα (ακριβά τα άτιμα τα δέρματα) αλλά έχω δει από κοντά των Σερρών και είναι άψογη.

Είναι τόσο χάλια όσο φαίνεται ή τα μπαλώματα είναι τόσο καλά που δεν ενοχλούν ??
(για τα χώματα δεν σχολιάζω γιατί φαίνεται ότι ήταν ειδική περίπτωση)

Και με τόσο κόσμο καταλαβαίνω γιατί υπάρχουν τόσα παράπονα. Εμένα πιο επικίνδυνο μου φαίνεται εκεί μαζί με 29 άλλους καυλωμένους παρά σε δημόσιο δρόμο σε στιγμές χωρίς κίνηση. Ξέρω ότι κάποιοι με βρίζουν τώρα (και μάλλον δίκιο έχουν) αλλά σε τέτοιες συνθήκες πίστας είναι πιο επικίνδυνο να πάθεις ατύχημα απλά ξέρεις ότι θα έχει πιθανότατα πολύ μικρότερες συνέπειες.

Όχι βέβαια οτί δεν ζηλεύω τρελά (και ας έχω μαούνα)

stako
08/11/2006, 15:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από karamoto
Εύγε, πολύ ωραία βίντεα όλα καλά αλλά ρε παιδιά αλλά τα Μέγαρα τόσο χάλια?

Πρώτη φορά βλέπω βίντεο από Μέγαρα και είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολλοί δημόσιοι δρόμοι με λιγότερα μπαλώματα. Δεν έχω μπει ποτέ πίστα (ακριβά τα άτιμα τα δέρματα) αλλά έχω δει από κοντά των Σερρών και είναι άψογη.

Είναι τόσο χάλια όσο φαίνεται ή τα μπαλώματα είναι τόσο καλά που δεν ενοχλούν ??
(για τα χώματα δεν σχολιάζω γιατί φαίνεται ότι ήταν ειδική περίπτωση)

Και με τόσο κόσμο καταλαβαίνω γιατί υπάρχουν τόσα παράπονα. Εμένα πιο επικίνδυνο μου φαίνεται εκεί μαζί με 29 άλλους καυλωμένους παρά σε δημόσιο δρόμο σε στιγμές χωρίς κίνηση. Ξέρω ότι κάποιοι με βρίζουν τώρα (και μάλλον δίκιο έχουν) αλλά σε τέτοιες συνθήκες πίστας είναι πιο επικίνδυνο να πάθεις ατύχημα απλά ξέρεις ότι θα έχει πιθανότατα πολύ μικρότερες συνέπειες.

Όχι βέβαια οτί δεν ζηλεύω τρελά (και ας έχω μαούνα)

Κάνω copy paste απάντηση μου σε παρόμοια ερώτηση που έγινε αλλού:

"Εντάξει, οι Σέρρες δεν παίζονται αλλά θες 250-300? για ένα τριήμερο πάνω... Μέγαρα πάμε και με 80? (βάζω και τις βενζίνες) καθαρίζεις. Η άσφαλτος δεν είναι κακή. Είναι μια χαρά κατά την γνώμη μου, εγώ δεν έχω γλιστρήσει ΠΟΤΕ! Δεν γυρνάω και σούπερ γρήγορα (είμαι σταθερά στο 1:15) αλλά οκ, η άσφαλτος είναι καλή. Αν έχετε σωστά ρυθμισμένες αναρτήσεις (με δεδομένα SS όχι προς κούτσουρο αλλά προς το μαλακά) είστε μια χαρά. Εντάξει, χώματα κτλ είναι απαράδεκτα και προσωπικά την επόμενη φορά θα ζητήσω πριν πληρώσω να μου πουν αν έχει χώματα, αν έχει δεν μπαίνω. "

".....επίσης κάτι ψιλοκουνήματα από την άσφαλτο κτλ μη νομίζεις ότι τα καταλαβαίνεις, δεν σε ενοχλούν καθόλου, ούτε επικίνδυνα είναι.......

Και δεν γλιστράει, έχω οδηγήσει στο 1:25 εκεί μέσα με βροχή........"

Στο βίντεο η άσφαλτος φαίνεται χάλια αλλά δεν είναι. Επίσης δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης της ασφάλειας του δημόσιου με τα Μέγαρα, αυτό μην το ξαναπείς.......

karamoto
08/11/2006, 15:16

Στο βίντεο η άσφαλτος φαίνεται χάλια αλλά δεν είναι. Επίσης δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης της ασφάλειας του δημόσιου με τα Μέγαρα, αυτό μην το ξαναπείς.......

Δηλαδή λες ότι ακόμα και με τόσο πολλούς αναβάτες εκεί μέσα είναι λιγότερο πιθανό να γίνει η στραβή? Όταν λες περισσότερη ασφάλεια εννοείς λιγότερα ατυχήματα ή λιγότερο επικίνδυνα?

Δεν φαίνεται έτσι αλλά αφού δεν έχω προσωπική εμπειρία σε πιστεύω.

Αν μπει ο καθένας μόνος του δεν το συζητώ.

Αλήθεια σε ένα track day πόσες είναι συνήθως οι πτώσεις. Υπάρχει καμία πρόχειρη στατιστική?

stako
08/11/2006, 15:35
Δηλαδή λες ότι ακόμα και με τόσο πολλούς αναβάτες εκεί μέσα είναι λιγότερο πιθανό να γίνει η στραβή? Όταν λες περισσότερη ασφάλεια εννοείς λιγότερα ατυχήματα ή λιγότερο επικίνδυνα?

Δεν φαίνεται έτσι αλλά αφού δεν έχω προσωπική εμπειρία σε πιστεύω.

Αν μπει ο καθένας μόνος του δεν το συζητώ.

Αλήθεια σε ένα track day πόσες είναι συνήθως οι πτώσεις. Υπάρχει καμία πρόχειρη στατιστική?

Φίλε μου σε καταλαβαίνω γιατί κι εγώ τις ίδιες ανησυχίες με σένα είχα πριν μπω.

Εξαρτάται από το track day πόσοι είναι μέσα. Πχ μου έχει τύχει να είμαστε 7 άτομα, το πρωί βλέπεις ψιχάλιζε και ξεκινήσαμε με ψιχάλες και πήγαμε, όταν φτάσαμε είμασταν 3 φίλοι μέσα μόνο! Μετά γίναμε 7........:D Έχει και ακραίες καταστάσεις με 30 μηχανάκια μέσα. Εντάξει, εκεί μπορεί να γίνει καμιά στραβή, είτε γιατί μπορεί να πέσει πάνω σου κανένας πολύ "γρήγορος" (και καλά γρήγορος) είτε κανένας άπειρος που θα κάνει κάποιο λάθος. Πιστεύω πρέπει να είσαι πολύ άτυχος για να πέσεις από λάθος άλλου. Για παράδειγμα την Κυριακή ήταν μέσα σε όλα τα σέσσιον περίπου 80 μηχανάκια. Μόνο σε ένα περιστατικό έριξε κάποιος τον μπροστά του, όλοι οι άλλοι (4-5? περίπου νομίζω) έπεσαν από δικά τους λάθη.

Τέλος πάντων, για μένα είναι ένα ρίσκο που δέχομαι, και να πέσεις εκεί θα πρέπει να είσαι πολύ άτυχος για να σου συμβεί κάτι σοβαρό. Στον δημόσιο...................βάψτα μαύρα από τώρα καλύτερα!

karamoto
08/11/2006, 15:46
ΟΚ. Κατατοπιστικότατος σε ευχαριστώ.

Καλή φάση :cool: να είσαι με λίγους και φίλους.:beer:

Απο ότι φαίνεται ο κόσμος στην πίστα αισθάνεται πολύ περισσότερη ασφάλεια και πιέζει.
Γιατί σε μία μέρα 4-5 κάτω δεν είναι και λίγοι.

Tropeas
08/11/2006, 18:54
Karamo(το) απλά απο υπερβολικό πάθος και υπερβάλοντα ζήλο οι περισότεροι ΚΑΚΩΣ ξεπερνάνε τα όρια τα δικά τους ή της μηχανής τους ή δεν τα εκτιμούν σωστά , και για αυτό...
έχουν και την ασφάλεια της περισσότερο υλικής και μόνο ζημιάς οπότε....;) :rolleyes:

gcrook
09/11/2006, 06:43

Εμένα πιο επικίνδυνο μου φαίνεται εκεί μαζί με 29 άλλους καυλωμένους παρά σε δημόσιο δρόμο σε στιγμές χωρίς κίνηση. Ξέρω ότι κάποιοι με βρίζουν τώρα (και μάλλον δίκιο έχουν) αλλά σε τέτοιες συνθήκες πίστας είναι πιο επικίνδυνο να πάθεις ατύχημα απλά ξέρεις ότι θα έχει πιθανότατα πολύ μικρότερες συνέπειες.

Αυτο που υποστηριζεις δεν εχει ουδεμια σχεση με την πραγματικοτητα τελεια και παυλα :wave2:

Frezas
09/11/2006, 12:27

"Εντάξει, οι Σέρρες δεν παίζονται αλλά θες 250-300? για ένα τριήμερο πάνω... Μέγαρα πάμε και με 80? (βάζω και τις βενζίνες) καθαρίζεις. Η άσφαλτος δεν είναι κακή. Είναι μια χαρά κατά την γνώμη μου, εγώ δεν έχω γλιστρήσει ΠΟΤΕ! Δεν γυρνάω και σούπερ γρήγορα (είμαι σταθερά στο 1:15) αλλά οκ, η άσφαλτος είναι καλή. Αν έχετε σωστά ρυθμισμένες αναρτήσεις (με δεδομένα SS όχι προς κούτσουρο αλλά προς το μαλακά) είστε μια χαρά. Εντάξει, χώματα κτλ είναι απαράδεκτα και προσωπικά την επόμενη φορά θα ζητήσω πριν πληρώσω να μου πουν αν έχει χώματα, αν έχει δεν μπαίνω. "

".....επίσης κάτι ψιλοκουνήματα από την άσφαλτο κτλ μη νομίζεις ότι τα καταλαβαίνεις, δεν σε ενοχλούν καθόλου, ούτε επικίνδυνα είναι.......

Και δεν γλιστράει, έχω οδηγήσει στο 1:25 εκεί μέσα με βροχή........"

Φιλε μου Στακο να υποθεσω οτι δεν εχεις παει Σερρες ποτε?

Συγνωμη αλλα η μερα με τη νυχτα , μεταξυ Σερρων και Μεγαρων!!

Μεγαρα γλιστραει, Σερρες καθολου!!

Μεγαρα ολο λακουβες, μπαλωματα και σαμαρακια οπου
προσωπικα με εννοχλουν και με εκνευριζουν , Σερρες σαν σε χαλί απο ασφαλτο !!!

Απαραδεκτο να ξεκιναει Track Day με τετοια κατασταση πιστας και κοσμου!!

Τι θελω να πω με τα παραπανω?

Μην ωραιοποιουμε τα Μεγαρα επειδη δεν εχουμε κατι αλλο εδω κοντα!
Οκ γυρνας 1.15, αν θελεις να πιεσεις νοιωθεις οτι μπορεις να το κανεις
με ασφαλεια?

Πρωσωπικα σε δυο μερες στις Σερρες εμαθα πολυ περισσοτερα απο
4-5 μερες στα Μεγαρα γιατι η πιστα σου εμπνεει πολυ μεγαλυτερη
εμπιστοσυνη να δοκιμασεις πραγματα!!

Για θυμηθειτε οτι γινοντουσαν μαθηματα California levels μονο Σερρες!!
Για πιο λογω ηταν ακαταλληλη η πιστα των Μεγαρων μεχρι προσφατος
για πιο λογω εγινε ξαφικα καταλληλη??

Προσωπικα νοιωθω πολυ κοροιδο που με εκμεταλευονται λογω
μονοπωλειου πιστας και αρχισα ηδη να μαζευω λεφτα απο την
επομενη μερα που γυρισα απο Σερρες (προ εβδομαδας) για να ξαναπαω
την Ανοιξη!!

Για να τελειωσω δεν απευθυνομαι προσωπικα σε σενα stako , απλα
εκφραζω τον εκνευρισμο μου , και πολλων αλλων που εχω συζητησει
για αυτη τη κατασταση.

Ευχομαι να υπαρξει καποιος τροπος, ωστε να μπορεσουμε κατι
να αλλαξουμε γιατι το γουσταρουμε πολυ το ατιμο και
ο μοναδικος τροπος να το κανουμε με ασφαλεια ειναι σε μια πιστα και
οχι στους δημοσιους δρομους!!

Sorry αν σας κουρασα αλλα.......

Φιλικα Ανδρεας :wave2:

stako
09/11/2006, 12:36
Αφού δεν γλιστράει και δεν με ενοχλούν τα σαμαράκια, τι να πω τώρα, ψέματα??? Έτσι είναι για μένα, τη άποψη μου λέω, δεν σημαίνει ούτε ότι είναι σωστή ούτε ότι πρέπει να συμφωνήσει κανείς...........

Όχι Σέρρες δεν έχω πάει, σκοπεύω σύντομα να πάω αλλά και πάλι, πόσες φορές τον χρόνο θα μπορέσω να δίνω 300?......? 2? 3? Sorry αλλά δεν μου φτάνουν, για 6 μέρες οδήγηση το χρόνο προτιμάω να το πουκήσω το GSXR και να αρχίσω το πλέξιμο.............

zephyr1
09/11/2006, 12:44

με ασφαλεια?

την Ανοιξη!!

για αυτη τη κατασταση.

Ανδρεα συμφωνω απολυτα και ακριβως το ιδιο κανω και εγω.
Και μην ξεχνας οτι στις Σερρες το ολοημερο trackday ειναι 15 ευρω για τους Σερρεους.
Το μονο που χρειζεται για να αλλαξει κατι ειναι,........αυτα τα 200 ατομο που μαζευονται να συσπειρωθουν και να απαιτησουν να φτιαχτει εστω αυτη η μικρη πιστα σωστα,αλλιως δεν ξαναπαει κανεις.
Αν ειναι ικανοι να μας γραψουν στα π@π@ρ@κι@ τους μαγκια τους και τουλαχιστον οποιος πηγαινει θα ξερει οτι τον εχουν γραμμενο.

Ασε τ'αλλο,δεν ξερω αν ειναι αληθεια αλλα διαβασα οτι ο οργανωτης νοικιαζει την πιστα με 1500ευρω, ε βαλε τωρα 150-200 τρελαμενους που πανε και δινουν 60 ευρω για το χωραφι,ποσα λεφτα βγαζουν.

Φιλικα προς ολους Πανος.

Θελουμε πιστα σωστη τωρα.:a018:

zephyr1
09/11/2006, 12:48
Όχι Σέρρες δεν έχω πάει, σκοπεύω σύντομα να πάω αλλά και πάλι, πόσες φορές τον χρόνο θα μπορέσω να δίνω 300?......? 2? 3? Sorry αλλά δεν μου φτάνουν, για 6 μέρες οδήγηση το χρόνο προτιμάω να το πουκήσω το GSXR και να αρχίσω το πλέξιμο.............

Δεν εχεις παει Σερρες?:hypnotize :uplate: :eyepop:

Την ειχαμε και αλλου αυτην την συζητηση αλλα δεν ειχα καταλαβει οτι δεν ειχες παει.
Τον απριλιο ετοιμασου και μετα θα τα πουμε ξανα.:wave2:

stako
09/11/2006, 12:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Δεν εχεις παει Σερρες?:hypnotize :uplate: :eyepop:

Την ειχαμε και αλλου αυτην την συζητηση αλλα δεν ειχα καταλαβει οτι δεν ειχες παει.
Τον απριλιο ετοιμασου και μετα θα τα πουμε ξανα.:wave2:

:D :D :D

Για να δούμε...........

Αλλά και πάλι, επιμένω, αν είναι να οδηγάω 2 φορές το χρόνο το GSXR προτιμάω να το πουλήσω..............

:beer: :beer: :beer:

Frezas
09/11/2006, 12:56
Μιλησα τελειως συγκριτικα και στην αισθηση που σου
αφηνουν οι δυο πιστες!!

Βασικο κριτηριο ειναι ομως να εχει μπει καποιος και στις δυο
οπως ειπε και ο zephyr1 για να το διαπιστωσει!!

Frezas
09/11/2006, 12:58
:D :D :D

Αλλά και πάλι, επιμένω, αν είναι να οδηγάω 2 φορές το χρόνο το GSXR προτιμάω να το πουλήσω..............

:beer: :beer: :beer:

Βολτες δε πας με το μηχανακι?
Μονο πιστα το βαζεις?

zephyr1
09/11/2006, 13:00
Παντως το R1 κλειδωθηκε,υπαρχει ομως και το Avatar μου για της καθημερινες αναγκες.:D

maron
09/11/2006, 13:30

με ασφαλεια?

την Ανοιξη!!

για αυτη τη κατασταση.

+10

stako
09/11/2006, 13:31
Βολτες δε πας με το μηχανακι?
Μονο πιστα το βαζεις?

Εδώ και κάτι μήνες έχω κόψει τις βόλτες εκτός Αττικής. Οι λόγοι πολλοί, θέμα ασφάλειας, οικονομίας, προτίμησης αυτοκινήτου για μακρινές διαδρομές οι βασικότεροι........

Μόνο καμιά Πεντέλη έπαιζε αλλά το βαρέθηκα κι αυτό............

Αν δεν ήταν τα Μέγαρα και το θέμα "πίστα" γενικότερα θα το είχα δώσει και το GSXR και το σκούτερ και θα έπαιρνα μια Africa 5ετίας..........:)

nktR
13/11/2006, 16:06

Καλησπέρα stako.
Πόσα trackday έχουν γίνει φέτος στα Μέγαρα ? = ~30 ?
Εγώ δεν σου λέω να μην πας σε όλα, όπως δεν έχω πάει εγώ σε κανένα, αλλά να μην πάς σε 3x80 euro = 250-300 euro.
Οπότε πας άνετα Σέρρες. Και ειδικά εάν είσαι fun τύπος των trackdays και πηγαίνεις περίπου σε 2 τον μήνα τότε μπορείς άνετα να πηγαίνεις και ανά 2 μήνες πάνω.
Εγώ προσωπικά εάν μπορώ να πηγαίνω και 2 φορές το χρόνο μου αρκεί (Απρίλιο ή Μάϊο και Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο).
Αξίζει και μόνο να δοκιμάσεις για να καταλάβεις εάν αυτό που πληρώνεις στα Μέγαρα αξίζει τα λεφτά του (ασφάλεια οδήγησης, χάραξη πίστας, απίστευτη άσφαλτος, τεχνικές στροφές, επιταχυνόμενες κλπ.)

Καλά trackday και χλμ. σε όλους

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΝΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΧΉ ΣΤΑ TRUCKDAYS ΟΛΩΝ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ
ΚΑΙ ΣΤΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΛΩΝ.
ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΚΑΤΙ !!!!!!!:beer: ΤΙ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ?:ZZZ:
*περιμένω απάντηση συμφορουμίτες ;)

stako
13/11/2006, 16:26
Καλησπέρα,

φέτος πήγα σε 7 td στα Μέγαρα. Αν είχα κρατήσει αυτά τα χρήματα θα ήταν 7*55=385?. Βάλε και 20? βενζίνες σε κάθε td μας κάνει 525?. Είναι σχεδόν 2 ΣΚ στις Σέρρες αυτά. Προσωπικά επειδή την μηχανή δεν την βγάζω να την χαρώ στον δρόμο δεν αντέχω μόνο με 2 "εξόδους".........

Άσε που τα Μέγαρα (όταν είναι καθαρά) μου αρέσουν! :D :D :D

Του χρόνου θα κάνω παλι 6-7 Μέγαρα αλλά και 2 Σέρρες θέλω να ελπίζω! ;)

Κάτι λένε και για Καλαμάτα................

Θάνος
13/11/2006, 16:53
Η επίσκεψη στις Σέρρες στοιχίζει ένα 500ρικο μεσ'στο νερό, τουλάχιστον για όσους από εμάς είναι πλέον κάποιας ηλικίας και θέλουν να έχουν μία διαμονή της προκοπής και ένα άνετο ταξίδι χωρίς να πεθάνουμε στη σέλα... Αν υπολογίσεις λοιπόν την κούραση και τις υποχρεώσεις που δεν επιτρέπουν να φεύγουμε διήμερα και τριήμερα έτσι εύκολα, τότε οι Σέρρες είναι απαγορευτικές.

Η πίστα και οι εγκαταστάσεις είναι πολύ ωραίες αλλά δεν κόβω και φλέβες πια... Πολύ το μεγαλοποιείτε το θέμα... Άλλωστε όλη η ουσία στην πίστα είναι η αδρεναλίνη και η οδήγηση στο όριο. Με αυτό το πνεύμα λοιπόν, την ώρα που βρίσκομαι μέσα στην πίστα η απόλαυση είναι η ίδια είτε εδώ είτε εκεί. Εκείνο που αλλάζει είναι η χάραξη που προσφέρει το κάτι διαφορετικό. Θα το σκεφτόμουνα πολύ ξανά να δώσω τόσα λεφτά για μία μέρα στις Σέρρες.

Εντέλει τα έχουμε πει τόσες φορές αυτά τα πράγματα... Όποιος θέλει να πάει Σέρρες, ας πάει. Κάποιοι ενώ έχουμε πάει και έχουμε δει, συνειδητά πλέον προτιμάμε τα Μέγαρα για πολλούς λόγους.

Εγώ όποτε γυρίζω από trackday αισθάνομαι φοβερά. Οι μπαταρίες μου έχουν γεμίσει, το έχω ευχαριστηθεί και είμαι κομπλέ μέχρι το επόμενο. Γιατί να πάω να τα σκάσω; Να τύχει ξανά να είναι η παρέα καλή και οι συνθήκες ευνοϊκές, να ξαναπαω Σέρρες. Ως τότε γιατί να ασχολούμαι;

Όσο για τις βόλτες.. επειδή κάποιος θεωρεί δεδομένο ότι επειδή έχουμε μηχανάκι θα πρέπει να πηγαίνουμε και βόλτες, δεν είναι έτσι.

Οι διαδρομές κοντά στην Αθήνα είναι γνωστές. Τις έχουμε φάει στη μάπα, δεν προσφέρουν καμμία συγκίνηση, ούτε ως τοπίο ούτε ως οδήγηση, ειδικά για όσους έχουν μπει πίστα. Κάποιες από αυτές τις έχω σιχαθεί τόσο, που δεν θέλω να τις δω ούτε σε φωτογραφία ακόμα... όπως π.χ. της Επιδαύρου!

Με αυτό το πνεύμα λοιπόν, για να έχει κάποιο νόημα η βόλτα θα πρέπει να περιέχει διανυκτέρευση, καλή γνωστή παρέα και μεγάλη απόσταση.

Δεν πήρα ss για τέτοιες βόλτες.. τις έκανα μια χαρά με το fazer και θα τις κάνω ακόμα καλύτερα με το επόμενο μηχανάκι μου που θα είναι οπωσδήποτε sporttouring. Μέχρι τότε δεν βλέπω το λόγο να στολιστώ και να ξεκινήσω βόλτα εκτός και αν περιλαμβάνει καλό φαγητό και καλή παρέα.

nktR
13/11/2006, 16:53
Καλησπέρα,

φέτος πήγα σε 7 td στα Μέγαρα. Αν είχα κρατήσει αυτά τα χρήματα θα ήταν 7*55=385?. Βάλε και 20? βενζίνες σε κάθε td μας κάνει 525?. Είναι σχεδόν 2 ΣΚ στις Σέρρες αυτά. Προσωπικά επειδή την μηχανή δεν την βγάζω να την χαρώ στον δρόμο δεν αντέχω μόνο με 2 "εξόδους".........

Άσε που τα Μέγαρα (όταν είναι καθαρά) μου αρέσουν! :D :D :D

Του χρόνου θα κάνω παλι 6-7 Μέγαρα αλλά και 2 Σέρρες θέλω να ελπίζω! ;)

Κάτι λένε και για Καλαμάτα................

με το καλό και για του χρόνου, αλλά γιατί δεν χαίρεσαι το μοτό σου σε καμμιά βόλτα με καλή παρέα στις ομορφιές της Ελλάδας μας.....(όλα χρειάζονται) :sun:

nktR
13/11/2006, 17:04
ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ?

ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΚΑΤΙ !!!!!!! :beer: ΤΙ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ?:ZZZ:
*περιμένω απάντηση συμφορουμίτες

ώρα να πάω σπίτι να δω τα πιτσιρίκια μου και να προβληματιστούμε για θέματα και ανησυχίες που θέλουν πολλή σκέψη και ώρα για να απαντήσεις....:confused:

stako
13/11/2006, 17:20
Συμφωνώ με τον Θάνο κατά 90%.

Για Σέρρες ακόμα δεν θα μιλήσω καθώς δεν έχω πάει αλλά συμφωνώ με την λογική σου Θάνο. Τα λεφτα είναι πολλά και πράγματι το ζήτημα είναι η αδρεναλίνη που έχεις μέσα στην πίστα και το να είσαι "γεμάτος" μετά για κάμποσες μέρες. Θέλω όμως να πάω Σέρρες μια φορά έστω γιατί απλά........πρέπει! Και μετά βλέπουμε.

Για τις διαδρομές επίσης συμφωνώ. Το είπα πρόσφατα στα παιδιά και σε αυτό και σε άλλα μοτοφόρουμ ότι δεν θέλω να βγαίνω εκτός Αθήνας με την μηχανή για βόλτα. Το είπα και σε όλους φάνηκε και συνεχίζει να φαίνεται περίεργο. Σαν οδηγική απόλαυσή δεν μου προσφέρει τίποτα και επίσης ΤΡΕΜΩ στην ιδέα του ατυχήματος στον δημόσιο. Για εκδρομή με φαγητό και παρέα προτιμάω το αυτοκινητάκι μου.

Όσον αφορά την οργάνωση ίσως θα έπρεπε να ζητήσουμε κάτι παραπάνω. Ίσως και όχι. Και καταρχάς τι πρέπει να είναι το παραπάνω? Ταπεινή μου γνώμη είναι ότι το κόστος δεν είναι το ζήτημα. Εξηγούμαι: 50-60? είναι οκ αλλά μονο αν

1. Η πίστα έχει καθαριστεί.
2. Τα session έχουν max 25 αναβάτες.
3. Υπάρχουν 3-4 κριτές/βοηθοί σε καίρια σημεία για να βοηθήσουν κάποιον που έχει πέσει ή να ενημερώσουν για οτιδήποτε.
4. Υπάρχει ασθενοφόρο.
5. Max 1 ώρα ανα είσοδο. Δλδ να μην περιμένεις πάνω από 1 ώρα για να ξαναμπείς. Αυτό σημαίνει max 4 γκρουπ με 20λεπτα session.

Νέα άσφαλτο δεν θα ζητήσω, ας είμαστε ρεαλιστές. Πάντως σιγά σιγά όλα βελτιώνονται. Πέρσι θυμάμαι td που δεν είχε καν ασθενοφόρο.......

Frezas
13/11/2006, 22:30
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από Θάνος

"Η επίσκεψη στις Σέρρες στοιχίζει ένα 500ρικο μεσ'στο νερό, τουλάχιστον για όσους από εμάς είναι πλέον κάποιας ηλικίας και θέλουν να έχουν μία διαμονή της προκοπής και ένα άνετο ταξίδι χωρίς να πεθάνουμε στη σέλα... Αν υπολογίσεις λοιπόν την κούραση και τις υποχρεώσεις που δεν επιτρέπουν να φεύγουμε διήμερα και τριήμερα έτσι εύκολα, τότε οι Σέρρες είναι απαγορευτικές.........."

Συμφωνω οτι στοιχιζει 500 ευρω αλλα σημειωτεον ,μιλαμε
για 2 μερες πιστα , αρα 2 αντιστοιχα track days στα μεγαρα (160ευρω).
Επισης συμφωνω να κοιμηθεις καλα, να φας καλα και το πιο βασικο να
το κανεις και με καλη παρεα.

Αρα προγραμματιζεις αρκετο καιρο πριν με τη παρεα που γουσταρεις ενα
ομορφο τριημερο που θα περασεις καλα, οχι μονο γιατι μπηκες στη πιστα αλλα
και γιατι εφαγες καλα, κοιμηθηκες καλα, και το βασικοτερο ειχες καλη παρεα.

Προσωπικα πιστευω ενα "ιδανικο" τριημερο ειναι σπανιο στις μερες μας και
η αξια του αν μπορεις εστω με αφορμη τη πιστα να το πετυχεις,
ειναι ενεκτιμητη...... ;)

Frezas
13/11/2006, 22:41

Όσο για τις βόλτες.. επειδή κάποιος θεωρεί δεδομένο ότι επειδή έχουμε μηχανάκι θα πρέπει να πηγαίνουμε και βόλτες, δεν είναι έτσι.

Οι διαδρομές κοντά στην Αθήνα είναι γνωστές. Τις έχουμε φάει στη μάπα, δεν προσφέρουν καμμία συγκίνηση, ούτε ως τοπίο ούτε ως οδήγηση, ειδικά για όσους έχουν μπει πίστα. Κάποιες από αυτές τις έχω σιχαθεί τόσο, που δεν θέλω να τις δω ούτε σε φωτογραφία ακόμα... όπως π.χ. της Επιδαύρου!
.............................
........ Μέχρι τότε δεν βλέπω το λόγο να στολιστώ και να ξεκινήσω βόλτα εκτός και αν περιλαμβάνει καλό φαγητό και καλή παρέα.

Στο παραπανω απαντησες μονος σου!!

Βολτα δε σημαινει απαραιτητα βαζω τη στολη, τη ταυτοτητα στα δοντια
και κανω το σταυρο μου να επιστρεψω!!

Προσωπικα εσκασα εχθες που δε μπορεσα να παω μια βολτα με μια παρεα
που μου προτεινε γιατι ηξερα οτι θα περασω super σε οπιουσδιποτε ρυθμους
και αν κινουμασταν μιας και εχω ξαναπαει μαζι τους ριχνουμε τρελο γελιο.

Αυτο που μας ενωσε ομως και δε το ξεχναω ειναι η αγαπη μας για τη μοτο
και δε θα ειχαμε συναντηθει διαφορετικα.....και αν και εχουμε αυτοκινητα
ολοι παλι τη μοτο μας θα παρουμε για περασουμε καλα.

Γουσταρω ρε παιδι να βλεπω το κολαρακι της μοτο του μπροστινου.....:D

Frezas
13/11/2006, 22:49

Όσον αφορά την οργάνωση ίσως θα έπρεπε να ζητήσουμε κάτι παραπάνω. Ίσως και όχι. Και καταρχάς τι πρέπει να είναι το παραπάνω? Ταπεινή μου γνώμη είναι ότι το κόστος δεν είναι το ζήτημα. Εξηγούμαι: 50-60? είναι οκ αλλά μονο αν

1. Η πίστα έχει καθαριστεί.
2. Τα session έχουν max 25 αναβάτες.
3. Υπάρχουν 3-4 κριτές/βοηθοί σε καίρια σημεία για να βοηθήσουν κάποιον που έχει πέσει ή να ενημερώσουν για οτιδήποτε.
4. Υπάρχει ασθενοφόρο.
5. Max 1 ώρα ανα είσοδο. Δλδ να μην περιμένεις πάνω από 1 ώρα για να ξαναμπείς. Αυτό σημαίνει max 4 γκρουπ με 20λεπτα session.
.......................

Νέα άσφαλτο δεν θα ζητήσω, ας είμαστε ρεαλιστές. Πάντως σιγά σιγά όλα βελτιώνονται. Πέρσι θυμάμαι td που δεν είχε καν ασθενοφόρο.......

Αρα θα πληρωνεις συνεχεια 60 ευρα μεχρι να σου κατσουν οι παραπανω συνθηκες,
που απο οτι εγω εχω δει σε ΣΚ με καλο καιρο αποκλειεται, σε 0-300 επισης,
μονο αν μπεις καμια παρασκευη παραμονες αγωνα πρωταθληματος και γυρνας
με καμια 10ρια μηχανακια το πολυ!!

Υμαρτον το λιγοτερο που μπορουνε να κανουνε ειναι μια ασφαλτοστρωση!!!!!:evil:

Frezas
13/11/2006, 23:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από nktR
ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ?

ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΚΑΤΙ !!!!!!! :beer: ΤΙ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ?:ZZZ:
*περιμένω απάντηση συμφορουμίτες

Οσο εχω την οικονομικη δυνατοτητα (δηλαδη με στερησεις απο αλλα πραγματα),
θα βαζω μια ,δυο Σερρες το χρονο στο προγραμμα και θα ελαχιστοποιοησω στο μεγιστο
τα Μεγαρα.

Μακαρι να μαζευομασταν ολοι να πηγαιναμε στα Μεγαρα σε καθε Track Day και
αφου βλεπαμε τη πιστα στη γνωστη ασχημη κατασταση να φευγαμε και να μην
εμπαινε κανενας, να βλεπουν τα ωραια τους 60ευρα να πηγαινουν για καφε στη Παχη.
Τοτε ισως να αλλαζε κατι..... :mad:

Σε ολα τα παραπανω παντα φιλικα
και πρωτα απο ολα γιατι δε γουσταρω να λεω και ευχαριστω για ενα ξεροκοματο
οταν αξιζω, δικαιουμε και πληρωνω για περισσοτερα, να ειμαι κοινος προβατο

Θάνος
14/11/2006, 00:05
Ο συνήθης τρόπος για να πάει κάποιος Σέρρες χωρίς να χάσει τη δουλειά του είναι να φύγει Παρασκευή μετά τη δουλειά και με πολλή κούραση (άντε να την πάρει άδεια για να ταξιδέψει ξεκούραστος). Το Σάββατο να μπει όλη μέρα πίστα. Το βράδυ να ξεραθεί στον ύπνο (2η διανυκτέρευση). Την Κυριακή να ξυπνήσει και να επιστρέψει με ρυθμούς ξεκούραστους (όσο μπορεί).

Αυτό όλο το πακετάκι έρχεται κοντά στο 500ρικο (ίσως ελάχιστα λιγότερο) και βγάζει μία μέρα πίστα και πολλή κούραση. Εκτός και αν κάποιος έχει την ψευδαίσθηση ότι θα μπει και την Κυριακή πίστα και μετά θα γυρίσει και στο καπάκι Αθήνα. Αλλιώς για δύο μέρες πίστα απαιτείται και η Δευτέρα άδεια, ενώ το κόστος ξεπερνάει τα 500 ευρώ.

Σίγουρα πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι αξίζει όλο αυτό να το κάνει κανείς τρεις, τέσσερις φορές το χρόνο. Εγώ προσωπικά θα το σκεφτώ πολύ να το κάνω έστω και μία. Και αν το κάνω σίγουρα ο λόγος δεν θα είναι η πίστα, αλλά η εκδρομή.

Καλά λοιπόν όλα αυτά που λέτε, αλλά πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι εκτός από την πίστα, υπάρχουν και άλλα ωραία πράγματα να κάνει κανείς στον ελεύθερο χρόνο του. Χίλιες φορές να φορτώσω έστω και το gsxr που δεν είναι τουρίστας και να πάω τρεις μέρες στην Ξάνθη, παρά να σκοτώσω τα λεφτά μου για να γυρίζω γύρω γύρω στις Σέρρες. Μια χαρά είναι τα Μέγαρα για το σκοπό αυτό και αν κάποτε στρώσουνε καμμία άσφαλτο θα είναι ακόμα καλύτερα. Ωστόσο οι τούμπανοι γυρίζουν στο λεπτό στα Μέγαρα και ούτε γλυστράνε ούτε τους χαλάνε οι λακκούβες. Εμείς με τους ρυθμούς τουρίστα δεν μπορούμε;

gixxerpap
14/11/2006, 03:53
...ας πω και γω τη γνωμη μου....

κατ' αρχας, μου κανει εντυπωση που δεν αναφερεται κανεις στην ελλειψη εξοδων διαφυγης στην αλανα των μεγαρων! εχετε σκεφτει ποσο πιο ασχημα μπορει να χτυπησει καποιος, αν εχει την ατυχια να πεσει στα μεγαρα?....μιλαμε για ''σφαχτηρι''! ουτε καν αυτο δεν εχουν φροντισει....

οσον αφορα το κοστος, ναι μεν ειναι αρκετα υψηλοτερο στις σερρες, αν ομως στειλεις τη μηχανη σου με μια μεταφορικη, μπορεις καλλιστα να ευχαριστηθεις δυο χορταστικες ημερες στις σερρες χωρις να εχεις το αγχος του ταξιδιου πανω στη μηχανη...
ας μην ξεχναμε οτι στις σερρες, στη χειροτερη περιπτωση μπορεις να μπαινεις καθε μιση ωρα,
και μπορεις να κανεις περισσοτερα session, αφου η χαραξη της πιστας σε κραταει πολυ πιο ξεκουραστο!

ασε που μπορεις να κανεις το διαλλειμα σου, να φας κατι και να πιεις τον καφε σου σαν ανθρωπος, και να συνεχισεις αργοτερα... σ' αυτα τα ρημαδομεγαρα, ουτε ενα κομπρεσερ να βαζεις αερα στα λαστιχα σου δεν εχει, και εσεις μου συζητατε για ασφαλτοστρωση??? ...ρε ουτε μια τουαλετα της προκοπης....ντροπη!

θα μπορουσα να γραφω πολλη ωρα ακομα, αλλα δεν εχει νοημα νομιζω...
ο καθενας εχει τις δικες του προτεραιοτητες και αναγκες και μπορει να επιλεξει αυτο που τον καλυπτει και τον ευχαριστει...

δεν εχουν ολοι τον ιδιο χρονο, την ιδια τσεπη, ουτε την ιδια ορεξη...

πιστευω ομως οτι αξιζει, εστω για μια φορα, να δοκιμασουν ολοι την πιστα των σερρων εστω για μια φορα, και μετα να ''ζυγισουν'' τα πραγματα και να διαλεξουν...

stako
14/11/2006, 08:43
Μακαρι να μαζευομασταν ολοι να πηγαιναμε στα Μεγαρα σε καθε Track Day και
αφου βλεπαμε τη πιστα στη γνωστη ασχημη κατασταση να φευγαμε και να μην
εμπαινε κανενας, να βλεπουν τα ωραια τους 60ευρα να πηγαινουν για καφε στη Παχη.
Τοτε ισως να αλλαζε κατι..... :mad:

Αυτό ακριβώς κάναμε την Κυριακή φίλε μου. Είμασταν 15 περίπου φίλοι που θέλαμε να μπούμε όλοι. Μιλήσαμε με Ζαφ, μας είπε η πίστα θα είναι καθαρή και συμφωνήσαμε μεταξύ μας ότι αν δεν ήταν ΔΕΝ θα μπαίναμε. Η πίστα ήταν πεντακάθαρη, δεν ξέρω αν έκαναν κάτι ή αν βοήθησε ο καιρός αλλά ήταν οκ. Πραγματικά αν είχε πάλι χώματα θα σηκωνόμασταν να φύγουμε. 15*60=900? ;)

Αρα θα πληρωνεις συνεχεια 60 ευρα μεχρι να σου κατσουν οι παραπανω συνθηκες,
που απο οτι εγω εχω δει σε ΣΚ με καλο καιρο αποκλειεται, σε 0-300 επισης,
μονο αν μπεις καμια παρασκευη παραμονες αγωνα πρωταθληματος και γυρνας
με καμια 10ρια μηχανακια το πολυ!!

Οι συνθήκες που περιέγραψα παραπάνω υπήρχαν την Κυριακή.

Ωστόσο οι τούμπανοι γυρίζουν στο λεπτό στα Μέγαρα και ούτε γλυστράνε ούτε τους χαλάνε οι λακκούβες. Εμείς με τους ρυθμούς τουρίστα δεν μπορούμε;

Συμφωνώ απόλυτα. Ας ξεκολλήσουν όλοι το μυαλό τους με την ασφαλτόστρωση....... Θα είναι σούπερ τέλεια αν γίνει αλλά δεν το βλέπω να πω την αλήθεια. Και επίσης για να πω την αλήθεια πιο πολύ σαν δικαιολογία μου φαίνεται όταν το λέει κάποιος.........

Εγώ χωρίς να είμαι κανένας παγκόσμιος, γυρνώντας στο 1:15 άντε 1:13 στα καλύτερα, ΔΕΝ ΕΧΩ ΓΛΥΣΤΡΙΣΕΙ ΠΟΤΕ......... Μόνο μια φορά στην Κ1 από δικό μου λάθος είχα ένα ελάχιστο γλυστρηματάκι. Και φοράω "πολιτικά" σπορ λάστιχα...... Α και δεν έχω πέσει ποτέ (φτου φτου φτου!!!) :)

Αρχικά δημιουργήθηκε από gixxerpap
πιστευω ομως οτι αξιζει, εστω για μια φορα, να δοκιμασουν ολοι την πιστα των σερρων εστω για μια φορα, και μετα να ''ζυγισουν'' τα πραγματα και να διαλεξουν...

Σωστότατο 1000%.....!

zephyr1
14/11/2006, 09:03
2 μερες πιστα Σερρων 100 ευρα.
Αμαξι δανεικο τρειλερ δανεικο βενζινες 120ευρα για 2 ατομα.
Ξενοδοχειο 2χ 25=50ευρα
Μασα 50 ευρα.
Βενζινες μοτοσυκλιετας για 2 μερες 25 ευρα.

100+60+50+50+25=285 ευρα

Ο καθενας κανει οτι καταλαβαινει αλλα για κανονιστε καμια μαζωξη για πανω και μετα τα λεμε παλι.

stako
14/11/2006, 09:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
2 μερες πιστα Σερρων 100 ευρα.
Αμαξι δανεικο τρειλερ δανεικο βενζινες 120ευρα για 2 ατομα.
Ξενοδοχειο 2χ 25=50ευρα
Μασα 50 ευρα.
Βενζινες μοτοσυκλιετας για 2 μερες 25 ευρα.

100+60+50+50+25=285 ευρα

Ο καθενας κανει οτι καταλαβαινει αλλα για κανονιστε καμια μαζωξη για πανω και μετα τα λεμε παλι.

Δεν είναι ακριβώς έτσι.

Καταρχάς εσύ έχεις δανεικό αμάξι και τρέιλερ. Εγώ (και σχεδόν όλοι οι άλλοι) δεν έχουμε. Θα ανέβω με το δικό μου αμάξι στο οποίο πρέπει να βάλω κοτσαδόρο (500?) και να αγοράσω τρέιλερ (2000?). Το ιδανικό για Σέρρες είναι να ξεκινήσεις Παρασκευή πρωί, να κοιμηθείς σαν άνθρωπος το βράδυ και ξεκούραστος, να μπεις Σάββατο και Κυριακή και να φύγεις Δευτέρα πρωί. Εγώ βράδυ, κουρασμένος, με τρέιλερ και 2 μηχανές 30.000? πίσω μου ΔΕΝ ταξιδεύω. Άρα 3 διανυκτερεύσεις.

Ανα άτομο τα κόστη:

Βενζίνες αμαξιού (και διόδια) - 80-90?
Ξενοδοχείο - 3*25=75
Βενζίνες μηχανής δεν είναι 25?, τόσα καίω Μέγαρα. - 2*25=50
Μάσα - 60? καλά είναι
Κόστος πίστας - 100?

Σύνολο - 375?

Α και κάτι ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΟ! Κόστος ελαστικών! Ξέρεις τι εννοώ.............;)

Δεν λέω ότι δεν θα πάω, θα πάω, αλλά ας τα μετράμε σωστά.............

zephyr1
14/11/2006, 09:57
Εμενα οσο σου ειπα παραπανω μου στοιχισε.

Παρασκευη απογευμα 18.30 εφυγα και εφτασα 01.30 εκει.Σαββατο all day πιστα και κυριακη μεχρι το μεσημερι.Εφυγα 15.30 και 22.00 ημουν Αθηνα.

Μην βαζεις αγορες τρειλερ και κοτσαδορους,θα εχω μια θεση για σενα.:winka:

Τεσπα,αυτα αναφερονται για να ξερει ο καθενας τι παιζει και να κανει της επιλογες του.(μην νομιζετε οτι τα παιρνω και απ'το σερραικο τεαμ.

Οσο για την καλαματα ,πριν μια βδομαδα ηρθε φιλος που συμμετειχε στην διοργανωση τον dragster που γινονταν περσυ στο ελληνικο,και του ζητησαν να παει επιστατης και φυλακας για τα εργα που θ'αρχισουν εκει.
Οποτε αν εχουμε κατι το ιδιο καλο με της Σερρες πιο κοντα μας,τα ιδια θα λεω και για εκει.
Η αν ακομα φτιαχτουν τα μεγαρα,πρωτος θα ειμαι εκει.

Αυτο που πρεπει να δουμε ολοι ειναι γιατι δεν φτιαχνετε πιστα εντος Αττικης.
Ενα ποστ που ειχα φτιαξει για την γνωμη σας για τα Μεγαρα,γι'αυτο τον λογο το ειχα κανει.
Νομιζετε οτι δεν δικαιουμαστε ή δεν αξιζουμε μια πιστα Σερρων στην Αττικη?
Αλλα ειναι τα σημαντικα προβληματα που ολοι οι αρμοδιοι αποφευγουν συστηματικα να απαντησουν.

Μηπως εχετε ακουσει για μια [φημη] στον Ορχομενο,που καποιοι οικονομικα υσχυροι ιδιωτες αγορασαν ενα τεραστιο κομματι γης ,με σκοπο την κατασκευη πιστας.
Ενα κομματι γης,ομως καποιος ιδιωτης δεν τους το πουλαγε με τπτ,και ετσι δεν μπορουσαν να προχωρησουν στην κατασκευη πιστας.
Αυτο το κομματι καταφερε και το πηρε η ____ και παλι δεν τους το εδινε.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΤΙ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΜΑΡΟΥΛΙ ΣΕ ΟΛΟΥς ΤΟΥς ΓΥΡΩ-ΓΥΡΩ,ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΠΤ.ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΙΣΤΑΣ.

Η μηπως νομιζετε οτι καποιος μεγαλος επενδυτης-φραγκατος-επηχειρηματιας δεν μπορει να φτιαξει μια πιστα και μετα να μαζευει ολο το χρημα.Αλλα αν η πιστα στοιχιζει τα Χ λεφτα και πρεπει να λαδωσει και αλλα τοσα Ψ λεφτα σε καποιους χαραμοφαηδες,τοτε τ'αφηνει.
Υπαρχουν και αλλες πιο <ΜΑΥΡΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ>για να κανει και χωρις να χρειαζεται να δωσει λογο σε κανεναν.

Ως τοτε ας δουμε εμας τι μας ευχαριστη και τι μας συμφερει και ας πραξουμε αναλογα.

Φιλουμπες.:smokin:

stako
14/11/2006, 10:07
Σε ευχαριστώ για την θέση στο τρέιλερ, απλά ανέφερα παραπάνω και τα κόστη του κοτσαδόρου και του τρέιλερ γιατί κάποιος που θα ξεκινήσει την φάση μόνος του πρέπει να τα συνυπολογίσει κι αυτά. ;)

Κατά τα άλλα συμφωνούμε. Όλοι ξέρουν ποιός σαμποτάρει εδώ και χρόνια την κατασκευή πίστας στην Αττική ή κοντά. Μάλιστα είχε γίνει και θέμα σε περιοδικό πριν κάμποσα χρόνια. Φυσικά δεν ίδρωσε το αυτί κανενός. Δυστυχώς έτσι είναι στην χώρα που ζούμε, κυρίως λόγω της ποιότητας των συνανθρώπων μας. (Το τελευταίο το λέω με την κακή έννοια!). Προσωπικά κάνω υπομονή και ανέχομαι πολλά πράγματα, ελπίζω σύντομα να γλιτώσω εν μέρει φεύγοντας από την Αθήνα.

KaTaNaS
14/11/2006, 10:20
egw στα μεγαρα εχω πεσει 2 φορές!

1η επι διοργάνωσης 0-300 (μπηκα για ένα σέσσιον) οπου ενω μου εκαναν τεχνικό έλεγχο - κατασταση ελαστικών- ίχνοι δακρυων λαδιού, δε μου θύμοισαν ή με ρωτησαν αν εχω αφησει αέρΑ!

ΟΚ, δε φταίνε δεν ειναι υποχρεωμένοι να σε ενημερωσουν για πιέσεις, άλλωστε τα γνώριζα αλλά ξεχασα τεειως μα τελεις να αφήσω αέρα! και ετσι με μπαλονια λαστιχα γλύστρησα, τουλαχιστον γλίτωσα το high-side!

2η επι διοργάνωσης Ζαφειρ. όπου ενώ ολα ήταν υπέροχα, σε έμενα τουλάχιστον δεν εγινε τεχνικός έλεγχος !

και στο 3ο 4ο σέσσιον γλύστρησε ο πίσω τροχος μου, ξαφνικά απλά τον έχασα διψως καμμία προειδοποίησησ ενω ειμουν με σωστές πιέσεις...

στο καπάκι έκλεισαν την πιστα διοτη ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ώς κάποιος αγωνιζομενος έχανε λάδια απο τη ταπα του κάρτερ! :uplate:

αυτα απο προσωπικές εμπειρίες!

επίσης στη δευτερη τούμπα μου έφυγε το κλειδί απο την μοτοσυκλέτα και μπηκα αργοτερα στην αμμοπαγίδα (ο Θεος να την κάνει) να το ψαξω...

το τί βρήκα στην άμμο δε λέγεται!

έφτιαωνες ενα νέο ντραγστερ μεταξυ μοτοσυκλέτας και σαξόραλων! :dizzy:

road spirit
14/11/2006, 10:29
Λίγο πολύ έχετε όλοι δίκιο, ο κάθε ένας από την δική του οπτική. Για παράδειγμα, οπως και ο stako, και εγώ το CBR δεν το βγάζω βόλτα στο δρόμο, έχω φοβηθεί και με στουκες δικές μου παλιότερα και με άλλα που έχουν δει τα μάτια μου. Πολύ απλά, για εμένα ο δημόσιος δρόμος εισπράττει ένα μεγάλο όχι όταν πρόκειται για γρήγορη βόλτα. Έτσι, από αυτή την άποψη τα μέγαρα μου φαίνονται τέλεια. Διαφορετικά, και εγώ δεν θα αγόραζα ss μηχανάκι πλέον, θα έμενα μόνο με τον Πηγασάκο μου και όλα καλά.

Έχω ζήσει όμως και την εμπειρία των Σερρών 3 φορές, και αν έκανα μια προσπάθεια να ποσοτικοποιήσω την αίσθηση, θα έλεγα ότι μια μέρα εκεί παράγει όση ευχαρίστηση δίνουν τα τρακντει μιας ολοκληρης χρονιάς στα Μέγαρα. Ρε παιδιά, έτσι το νιώθω, μην βαράτε ...

Τώρα, για τη συζήτηση περί καλύτερης πίστας στην Αττική, ή και άλλης πίστας στην Καλαμάτα ή όπου αλλού, ε δεν νομίζω να υπάρχει κανείς που να διαφωνεί εδώ μέσα. Δώστε πίστα στο λαό

road spirit
14/11/2006, 10:34
Όσον αφορά το κόστος, σας παραθέτω και το δικό μου λογαριασμό από την επίσκεψη μας στις Σέρρες πριν 2 εβδομάδες (όπου δεν έγινε ΚΑΜΙΑ προσπάθεια περικοπής, ή στέρησης σε άνεση, καλοπέραση κλπ) :
- Ξενοδοχείο διανυκτέρευση : 30 /νύχτα (καθ’ όλα αξιοπρεπές, καθαρό, ήσυχο και σε όλα οκ ξενοδοχείο)
- Διατροφή : 4 Ε στη πίστα για σουπερ μακαρονάδα, και 10 Ε αργότερα σε επιλεγμένη καρατσεκαρισμένη ταβέρνα όπου απλά…γίνεσαι τούμπανο = 14/μέρα
- Βενζίνες : περίπου 15 Ε/μερα στη πίστα
- Είσοδος στην πίστα : 45Ε /μέρα
- Καφές, χυμοί, νερά : 5Ε / μέρα

Μετάβαση : εδώ, κοιτάξτε πως το θέμα γίνεται ξεκούραστο χωρίς να ξεφεύγει σε κόστος και για όσους ΔΕΝ έχουν τρειλερ :
Α) Κόστος μεταφοράς μοτό : 80 Ε πήγαινε – έλα με τσεκαρισμένη μεταφορική. Ο τύπος μεταφέρει συνέχεια μοτο και ξέρει να τις προσέχει. Το μηχανάκι μου ήταν άψογο, ούτε γάτα ούτε ζημιά
Β) Στέλνοντας τη μοτο με μεταφορική και κάνοντας το ταξίδι ΜΕ ΠΑΡΕΑ σε αυτοκίνητο, τότε μοιράζεστε τις βενζίνες ΚΑΙ την οδήγηση και το θέμα γίνεται ξεκούραστο ΚΑΙ μπορείτε να επιστρέψετε στο καπάκι πχ την Κυριακή αφού μπείτε πίστα (γιατί όντως, να επιστρέψεις οδηγώντας τη μοτο είναι παλούκι, αλλά αν μοιραστείς την απόσταση αραχτός σε αυτοκίνητο, το ταξίδι βγαίνει οκ και υπενθυμίζω ΔΕΝ τραβάς τρειλερ)

Απομένουν το κόστος ελαστικών που κατά γενική ομολογία βγαίνουν νοκάουτ με ένα διήμερο στις Σέρρες.

Συμπέρασμα για μένα ?

Αντί να μπώ σε 15 τρακντει στα μεγαρα (που στάνταρ θα έμπαινα αν δεν υπήρχαν οι Σέρρες), θα μπώ σε 10 και τα υπόλοιπα χρήματα 5 x 80 (όλα μέσα, βενζίνες κλπ) = 400 θα μου κάνουν ένα τριημερο στις Σερρες (= σαν να λεμε 2 τρακντει). Επίσης ένα ζευγάρι λάστιχα που θα ήθελα στα 5 αυτά τρακ-μεγαρα θα πάει στο 3μερο σερρών.

ΆΡΑ ??

ίδια λεφτά συνολικά σε ένα χρόνο, και σχεδόν ΊΔΙΑ συνολικά διανυθέντα χλμ σε πίστα (ξέρετε ποσα χλμ γράφετε στις Σέρρες μια ολοκληρη μέρα?)

Το δε overodose που παίρνω από τις Σερρες, …ε το είπα, θα γίνω κουραστικός και σπασαρχίδης αλλά ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ

:wave2: :wave2:

Frezas
14/11/2006, 11:41
................. Μια χαρά είναι τα Μέγαρα για το σκοπό αυτό και αν κάποτε στρώσουνε καμμία άσφαλτο θα είναι ακόμα καλύτερα. Ωστόσο οι τούμπανοι γυρίζουν στο λεπτό στα Μέγαρα και ούτε γλυστράνε ούτε τους χαλάνε οι λακκούβες. Εμείς με τους ρυθμούς τουρίστα δεν μπορούμε;

Οι υπερτουμπανοι ειναι επαγγελματιες οδηγοι , που δε τρεχουν με δικα τους
μηχανακια και που ακομα πληρωνονται για να τρεχουν και ας τους ρωτησουμε
πρωτα τη γνωμη τους για τη πιστα και κατα ποσο νοιωθουν ασφαλεια να κινουνται
με αυτους τους ρυθμους οταν λειπουν στοιχειωδη μετρα ασφαλειας!!

Frezas
14/11/2006, 11:51
gixxerpap, zephyr1 , 7-cubed συμφωνω απολυτα μαζι σας!!

Εν κατακλειδι ειναι ολα θεμα προτεραιοτητων.....

Ο καθενας κανει τις επιλογες του συμφωνα με το τι πιστευει
και πως νοιωθει, αλλα παντα και στο υποκειμενικο υπαρχει
και η αντικειμενικη πραγματικοτητα που δε μπορουμε
να της κλεινουμε τα ματια ως μη υπαρχουσα, γιατι ετσι μας
"θελουν" να προσεγγιζουμε ολα τα πραγματα στη ζωη μας!!

:beer: :beer:

Θάνος
14/11/2006, 13:45
Οι υπερτούμπανοι μπορεί να μην τρέχουν με δικά τους μηχανάκια αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η πίστα δεν έχει δυνατότητες έτσι όπως είναι που ελάχιστοι μπορούν να πλησιάσουν.

Οι περισσότεροι πέφτουν από λάθος δικό τους και ένα ελάχιστο ποσοστό μπορεί να ισχυριστεί ότι του έφταιγε η άσφαλτος.

Anyway, ο καθένας με τα γούστα του.

Εντάξει θα μπορούσα να πάω Σέρρες όπως πήγαινα μαθητής ή φοιτητής διακοπές κατάστρωμα, χύμα και γύριζα και με άδεια τσέπη... Θα μπορούσα επίσης να μείνω και σε σκηνή και να μου έρθει ακόμα φθηνότερα..

Εγώ πήγα ένα διήμερο Σέρρες φεύγοντας Παρασκευή απόγευμα και γυρίζοντας Κυριακή με μία μέρα πίστα και μου έφυγε περίπου κάτι λιγότερο από 500ρικο. Βέβαια εγώ δεν μοιράζομαι και δωμάτιο γιατί το θεωρώ μίζερο... Θέλω να μένω στο χώρο μου και να έχω την ησυχία μου.. :D

Τα υπόλοιπα για τρέιλερ και καπάκι επιστροφή Κυριακή μετά από πίστα τα βρίσκω αστεία για τα δεδομένα μου. Το μηχανάκι εκτός των άλλων είναι και μεταφορικό μέσο και η διαδρομή πηγαινέλα είναι εξίσου ευχάριστη με την πίστα. Σιγά μην το φορτώσω! Αυτό το θεωρώ μαζοχισμό και αν τέλος πάντων κάποιοι το κάνουν, οκ κανένα πρόβλημα, αλλά μην τα προτείνετε κιόλας κάτι τέτοια.

Είπαμε ότι όλα γίνονται με κεντρικό άξονα τη διασκέδαση και όχι την ταλαιπωρία.

Αυτά...

fazerakis
14/11/2006, 15:57
Εγώ πήγα ένα διήμερο Σέρρες φεύγοντας Παρασκευή απόγευμα και γυρίζοντας Κυριακή με μία μέρα πίστα και μου έφυγε περίπου κάτι λιγότερο από 500ρικο. Βέβαια εγώ δεν μοιράζομαι και δωμάτιο γιατί το θεωρώ μίζερο... Θέλω να μένω στο χώρο μου και να έχω την ησυχία μου.. :D
Αυτά...

Θάνο
Έτσι όπως τα περιγράφεις όντως δεν αξιζει. Αν είναι να ανέβεις πάνω πρέπει οποσδήποτε να μπεις δύο μέρες στην πίστα.
Προσωπικά παίρνω και την κοπέλα μου μαζί γιατί πηγαίνοντας 3ήμερο Σέρρες χαραμίζω ένα ΣΚ στο Πήλιο/Αράχοβα κτλ κτλ αλλά περνάμε και εκεί καλά (πέρα από τη μοτοσυκλέτα) οπότε συνδιάζεις μία εκδρομή με την πίστα.
Το κόστος είναι λογικό αμα το δεις έτσι.

Όσο για την ευχαρίστηση που προσφέρουν τα Μέγαρα, καλα είναι αλλά και μουσακά να έτρωγα κάθε μέρα θα βαριόμουνα...

Θάνος
14/11/2006, 17:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από fazerakis
Όσο για την ευχαρίστηση που προσφέρουν τα Μέγαρα, καλα είναι αλλά και μουσακά να έτρωγα κάθε μέρα θα βαριόμουνα...

Σ'αυτό συμφωνώ απόλυτα!

Έτσι όπως το σκέφτομαι τώρα, μάλλον έχω βαρεθεί να ξοδεύω όλα μου τα λεφτά και τον ελεύθερο χρόνο στη μηχανή... :rolleyes: