View Full Version : Οδηγείτε τη μηχανή στη βροχή αν έχετε αμάξι;
Σημερα πηρα το αμαξι για να κατεβω κεντρο, και το μετανοιωσα φυσικα!
Εχε χαρη που πρεπει να αγορασω καινουργιες γκετες
Κι εγώ δεν έχω αυτο επομένως ΜΜΜ μόνο όταν έχει πολύ άσχημες καρικές συνθήκες... χιόνι δηλαδή ή πολλή βροχή, που ευτυχώς στην Αθήνα δεν είναι πάνω από 10-15 μέρες το χρόνο.
Με τη βροχή ειδικά, το πρόβλημα δεν είναι τόσο πόσο ρίχνει ενώ οδηγείς (με την προϋπόθεση ότι διαθέτεις επαρκή εξοπλισμό) όσο τι νερό έχει μαζέψει ο δρόμος, αφού η κακή πρόσφυση του οδοστρώματος είναι που δημιουργεί επικινδυνότητα και όχι το νερό που πέφτει πάνω σου. Με άλλα λόγια, ενδέχεται να είναι πολύ λιγότερο επικίνδυνη οδήγηση υπό δυνατή μπόρα που μόλις έχει αρχίσει παρά μετά από πολύωρη βροχή, ακόμα και αν έχει σταματήσει.
Υπάρχει βέβαια και το ζήτημα της ορατότητας...
Αν δεν ρίχνει καρέκλες με τη μηχανή
πάντα βεβαια με τα αναλογα αδιάβροχα.
the_passenger
01/11/2006, 08:49
ΝΑΙ.
Τότε έχει και την περισσότερη κίνηση!...
(όντας άχρηστο πιά για μένα, το αμάξι το πούλησα πρόσφατα.....)
:wave2:
Με σεισμο καταποντισμο...πυρηνικο ολεθρο...βομβαρδισμο κλπ παντγα με τη μηχανη...μονο οταν το χιονι και ο παγος ειναι απογορευτικα επικυνδυνος αν και πριν κατι χρονια ειχα βγει με το τοτε cb αλλα πολλη μπαντα ρε παιδακι μου....η βροχη δεν μου λεει κατι εχω κανει ταξιδια με βροχη και ειναι μια χαρα..τωρα στην αθηνα απλα θελει προσοχη και πολυ αμυντικη οδογηση και το νου στο γεγονος οτι εισαι αορατος
Αρχικά δημιουργήθηκε από hornet
Με σεισμο καταποντισμο...πυρηνικο ολεθρο...βομβαρδισμο κλπ παντγα με τη μηχανη...μονο οταν το χιονι και ο παγος ειναι απογορευτικα επικυνδυνος αν και πριν κατι χρονια ειχα βγει με το τοτε cb αλλα πολλη μπαντα ρε παιδακι μου....η βροχη δεν μου λεει κατι εχω κανει ταξιδια με βροχη και ειναι μια χαρα..τωρα στην αθηνα απλα θελει προσοχη και πολυ αμυντικη οδογηση και το νου στο γεγονος οτι εισαι αορατος
Ακριβως αυτο επαθα χτες με την βροχη, εγινα αορατος και επεσε μια με ενα αμαξι πανω μου ενω προσπαθουσε μεσα στην κινηση να διασχισει καθετα την ηλιουπολεως. Ευτυχως δεν επαθα τπτ, μονο στραβωσε το τιμονι στο scooter της μανας μου, που ειχα δανιστει.
Το δικο μου ειχε παθει λαστιχο. Με κυνηγαγε τελικα...
Σημερα αμαξι και μετρο
μηχανη whatever it may takes !!!!!!!!!!!!!!!!!!
SpyrosTDM
01/11/2006, 15:27
Να σας πω απλα οτι πρεπει να χρησιμοποιειτε τα διτροχα σας για να εχει ο ντιρτι μοτο δουλιτσα
και δεν θελω να ακουσω τιποτε για ποσοστα ετσι...:beer:
Aggelos_SV
01/11/2006, 16:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
Aυτη ειναι η μια οψη του νομισματος....εγω συνηθως ειπρατω βλεμματα οδηγων αυτοκινητων που με κοιτουν με απορια , ενω ειμαι σιγουρος πως πισω απο τα θολα τζαμια ψιθυριζουν:
''καλος μαλακας εισαι και του λογου σου...'':lol: :rotflmao: :lol:
Υπαρχει και καποιος που κινειται με κουτι τις τελευταιες 15 μερες και που ζηλευει οταν βλεπει μηχανοβιους να τρωνε βροχη και spraying....:sad: :sad:
Το μονο καλο με το αμαξι ειναι οτι μπορεις να ακους μουσικη.:D
Φυσικα με τους 2 τροχους οτι καιρο κι αν κανει , παντως καιρου , σιγα μην παρω το αμαξι να κανω τα 10 λεπτα που χρειαζομαι με το παπι για τη δουλεια , διαδρομη μιας ωρας . δε τρελαθηκα ακομα , να ναι καλα τα condura και η SIDI
Αρχικά δημιουργήθηκε από Aggelos_SV
Υπαρχει και καποιος που κινειται με κουτι τις τελευταιες 15 μερες και που ζηλευει οταν βλεπει μηχανοβιους να τρωνε βροχη και spraying....:sad: :sad:
ΝΑΙ !!! Υπαρχει! :smokin:
Το μονο καλο με το αμαξι ειναι οτι μπορεις να ακους μουσικη.:D
Εγω δηλαδη που ακουω ΜΟΝΟ αθλητικα, ΔΕΝ εχω ΟΥΤΕ αυτο το "καλο" ... :dizzy:
Δεν βαμιεται ...
Θα παω με την μηχανη τοτε ... :hypnotize
:lol: :rotflmao: :lol:
pocahondas
02/11/2006, 22:00
ότι καιρό και να έχει, βροχές, καταιγίδες, χιόνια, κυκλοφορώ με το μηχανάκι, απλά πηγαίνω πιο σιγά.. οι δρόμοι γλιστρούν πολύ (καλά, και όταν δεν βρέχει πάλι χάλια είναι οι δρόμοι) αλλά δεν αντέχω όλη αυτή την κίνηση, μου την δίνει στα νεύρα.. οπότε φοράω τα αδιαβροχούλια μου και βουυυυρ για την δουλειά...
H.A.Balafoutre
02/11/2006, 23:39
Πάντα με μηχανή.
Εμενα θα μου αρεσε να οδηγαω στην βροχη,
το οποιο το εκανα μια φορα,δλδ με επιασε η βροχη στον δρομο,
εκτοτε δεν το εχω ξαναεπιχειρησει.Εγινα μουσκεμα μεχρι κοκαλο,
το παντελονι μου και τα παπουτσια δεν εχουν καθαρισει ακομα
(ηταν πρωτοβροχια και καταλαβαινεται τι ξεπλυμα εφαγε η ασφαλτος).
διαβαζω για αδιαβροχα κατω απο την σελα,τι ειναι ακριβως αυτα (σκουπισοσακουλες:lol: )
Τι θα μπορουσα να αγορασω :confused:
και σε τι τιμες περιπου:confused:
Κατι που θα το εβγαζα και θα μπορουσα να κυκλοφορω
διχως να νομιζουν οτι ηρθα απο αλλο πλανητη :alien:
Τι προτεινεται:confused:
Ενα αδιάβροχο πανω-κάτω εχει περιπου 40 ευρώ, και ενα ζευγάρι γκέτες (προστασία για τα παπούτσια) 15-20 ευρω.. Αν τα φορας ολα αυτά, και κουβάδες να σου ριχνουν δε παιρνεις χαμπάρι τιποτα... Σιγουρα, το να βαζεις - βγαζεις γκετες και παντελόνι ειναι λιγο ταλαιπωρία, αλλα το κέρδος ειναι τρομερό...
Αρχικά δημιουργήθηκε από Shinji
Ενα αδιάβροχο πανω-κάτω εχει περιπου 40 ευρώ, και ενα ζευγάρι γκέτες (προστασία για τα παπούτσια) 15-20 ευρω.. Αν τα φορας ολα αυτά, και κουβάδες να σου ριχνουν δε παιρνεις χαμπάρι τιποτα... Σιγουρα, το να βαζεις - βγαζεις γκετες και παντελόνι ειναι λιγο ταλαιπωρία, αλλα το κέρδος ειναι τρομερό...
Ευχαριστω για την απαντηση:)
Μηπως υπαρχει καποια φωτο
η καποιο λινκ για να καταλαβω καλυτερα ?
Οπως μου τα λες το μυαλο μου παει σε κατι απο χειρουργειο :lol:
http://www.colori.net/products/zoom/6001.jpg
και οι γκετες
http://www.colori.net/products/zoom/0172.jpg
Μηχανή με φουλ αδιάβροχο εξοπλισμό ! :winka: Σταγόνα δεν περνάει.
Αν βαριέμαι, σηκωθώ περίεργα, με τρώει το αριστερό @, πάω με τα πόδια :D
SPORAKIAS
03/11/2006, 14:40
εγω αναλογα τις ορεξεις (95%-στις μερες βροχης-παω με το εργαλειο)
να σημερα πηγα με τη μηχανη- 5.30 το πρωι ΤΟ ψωφοκρυο αλλα με την cordura πανω-κατω δεν καταλαβα τπτ (ουτε κρυο - ουτε βροχη)
ζεσταινομουνα κιολας ;) :smokin:
h_m_akis
03/11/2006, 19:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από SPORAKIAS
ζεστενομουνα κιολας ;) :smokin:
κανονικα...:rolleyes:
orizontas
03/11/2006, 20:03
WELLLLLLLLL!!!!!!!!!!!!
μηχανη δαγκωτο ........
φορτωνεις οτι θες ..... εργαλεια κομπρεσερια μεχρι και σκαλα τριπλη αν εχεις καλο συνοδηγο .....
........
βροχη??????
τι ειναι αυτο ??? αδιαβροχο??? ανορελ προς το παρον τα τελευταια δεκα χρονια ....
απο κιτρινι γινετε γκρι .......
ΑΠΟΡΙΑ ....
ολοι αυτοι που πανε στις δουλιες τους το πρωι με αυτοκινητο τι ωραριο εχουν ???
:confused: :confused:
8 ξεκινανε 9 φτανουν κατεχακη 10 φτανουν μεσογειων 11 φτανουν δουλεια 3 σταματανε για μεσημερι συμφωνα με το πρωινο δρομολογιο φτανουν σπιτι 5 .... 5.30 ξανα ξεκινανε 7 απογευνα φτανουν δουλεια .... 8 σχολανε και ξανα τα ιδια ............
μα ποτε δουλευουν αυτες οι ψυχες?????
:confused:
:blush: Αμαρτια μου που πρεπει να την πω ........
τον τελευταιο καιρο κυκλοφορο με το κουτι διοτι το αισθημα δεν εχει μεταφορικο μεσον και .............δεν ανεβαινει στον κυριακο ... DOM..... Συγχωριστε με ..... και βριζω καθε μερα ....
ΒΕΒΑΙΑ ΠΑΙΡΝΩ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΔΩΡΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΟΡΙΑ ΜΟΥ
ΤΟ ΒΛΕΜΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΩΝ :hypnotize :uplate: :eyepop: :rotflmao: :rotflmao:
ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΝΑ ΟΔΗΓΩ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ (βαση κοκ μηλαμε παντα ) αλλα και οταν τους κανω χωρο να περνανε και ολα οσα ζηταμε ολοι εμεις οταν οδηγουμε σε αυτη την τσιμεντουπολη ....
Ενα mazda γκρι 323 .... να μου πειτε και κανα για αν συναντηθουμε στο δρομο ...
τεσπα ... Πιστευω οτι στην πρωτη βροχη θα την καταφερω να ανεβει για βολτιτσα με ολα τα αδιαβροχα πουθα εχω και τα συναφη και θα τρελαθει .... τησ αρεσει να περπατει στην βροχη .... γιατι οχι ????
ειδαλοσ περιμενω λυσεισ στο προβλημα ....
lammadin
03/11/2006, 20:26
Θελω να παιρνω παντα τη μηχανη...
αλλα...
καμια φορα οι ανθρωποι που ζουν μαζι μας (και εμεις μαζι τους)
δε συμμεριζονται δεν αντεχουν ή δε θελουν να υποβαλουν τον εαυτο τους
σε μια τετοια δοκιμασια (ετσι το βλεπουν αυτοι,εμεις το βλεπουμε αλλιως).
Ετσι καποιες φορες το αυτοκινητο ειναι μονοδρομος...
Φτανει μονο να υπαρχει κατανοηση και απο τις δυο πλευρες,γιατι αν οχι τοτε η μηχανη γινεται διεξοδος...
τι ειπα παλι ο ανθρωπας... :eek:
SPORAKIAS
03/11/2006, 20:28
:eek: :eek: :eek:
:look: :look: :look:
:hypnotize :hypnotize :hypnotize
:uplate: :uplate: :uplate:
orizontas
03/11/2006, 20:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από lammadin
Θελω να παιρνω παντα τη μηχανη...
αλλα...
καμια φορα οι ανθρωποι που ζουν μαζι μας (και εμεις μαζι τους)
δε συμμεριζονται δεν αντεχουν ή δε θελουν να υποβαλουν τον εαυτο τους
σε μια τετοια δοκιμασια (ετσι το βλεπουν αυτοι,εμεις το βλεπουμε αλλιως).
Ετσι καποιες φορες το αυτοκινητο ειναι μονοδρομος...
Φτανει μονο να υπαρχει κατανοηση και απο τις δυο πλευρες,γιατι αν οχι τοτε η μηχανη γινεται διεξοδος...
τι ειπα παλι ο ανθρωπας... :eek:
Αλλαξε nick ....... FILOSOFOS ..... :beer: :wacko:
ετσι ειναι τα πραματα ..... και οχι μονο ....
melodystyle2003
04/11/2006, 15:13
Προτιμώ το αμάξι διότι οι πιθανότητες να γίνει καμμία στραβή είναι μεγαλύτερες όταν βρέχει και απλά δε το ρισκάρω.
sanguini
04/11/2006, 18:39
η αποσταση δουλεια σπιτι ειναι τετοια που δεν αξιζει με τιποτα να παρω ιχ εκτος του χρονου...το παρκινγκ που το πατε?????κεντρο πειραια ειναι αυτο
caesarsk
06/11/2006, 08:33
Στο σπίτι μου πρόβλημα μου με παρκάρισμα δεν υπάρχει...
Στο γραφείο μου πρόβλημα με παρκάρισμα δεν υπάρχει...
Η απόσταση από το σπίτι στο γραφείο είναι 3 χλμ σε ευθεία...
Ξυπνάω το πρωί κατεβαίνω στο γκαράζ και ότι κλειδί πιάσω πρώτο φεύγω. Δεν έχω τέτοιου είδους προβλήματα. Αν τώρα έχω εξωτερικά ραντεβού πάλι παίζει..Αν κουβαλάω πολλά πράγματα μαζί μου και πρέπει να είμαι ντυμένος βάσει συγκεγκριμένου dress code ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ...Αν όχι ΜΗΧΑΝΗ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ. Δεν αντέχω την κίνηση καρντια μου...
Tsakalaki
06/11/2006, 11:51
έχοντας την εμπειρία απο τον "αδερφό" μου, ο οποίος εδώ και ένα χρόνο έχει προσθέσει στο σταύλο μας - πλην ενός GSXR600, DIO 50, V-STROM 650 - ένα Suzuki Swift
Ξαφνικά, απο τότε παρατηρήθηκαν τα εξής φαινόμενα
Α) Το "εντάξει μωρέ, κάνει λίγο κρύο, πως κάνει έτσι" έγινε: "Πωπω...τι ψωφόκρυο είναι αυτό ρε μλκ;;;;"
Β) Το "πρώτη φορά είναι που βρέχει;;;αδιάβρωχο και άγιος ο θεός" έγινε: "Μπα...θα ψάξω για παρκάρισμα...έβαλα και ζελέ, θα γίνω μου... με τη βροχή"
Γ) Το "με τα γάντια αυτά δε μασάω τίποτα..." έγινε "ρε συ, πολύ χοντρά είναι τα γάντια..."
Βέβαια, όλα αυτά έχουν και ενα καλό....
"Αντώνη..εκείνο το σετ τα γαμάτα αδιάβροχα, όπως και 2 ζευγάρια πάνω - κάτω εσοθερμικά, μήπως τα θες;;;; εγώ δε τα χρησιμοποιώ πλέον...."
Δεν τον κατηγορώ τον άνθρωπο, απλά προσθέσαμε μια μεγαλύτερη άνεση στη ζωή μας. Κοντινές αποστάσεις dio, βόλτες για γούστα Stromάκι, γούστα για πίστα και λοιπές στροφές Gixxer, εκδρομή μετα γυναικός.....4wheel....
απλά, ρε σε...μη με λες οτι κάνει κρυο και οτι έβαλες ζελέ...πες "θα πάρω το αμάξι" και τέλος...:beer: