PDA

View Full Version : Η γιορτη ματαιωνεται



XTMPAM
02/11/2006, 13:09
Ματαιώνεται η εκδήλωση απονομής βραβείων για τους κορυφαίους της χρονιάς, FIF-Pro, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την προσεχή Δευτέρα. Η μη τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεων των δύο αγγλικών εταιριών που είχαν αναλάβει την οργάνωση της εκδήλωσης οδήγησαν στην απόφαση αυτή, όπως δήλωσε στον SuperΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Σταύρος Δουβής.

«Η εκδήλωση ματαιώθηκε οριστικά. Την οργάνωσή της, είχαν αναλάβει δυο αγγλικές εταιρίες, οι οποίες δυστυχώς παρουσίασαν αντισυμβατική συμπεριφορά σε οικονομικού χαρακτήρα υποθέσεις, απέναντι στην FIF-Pro που είναι η επαγγελματική ένωση των απανταχού ποδοσφαιριστών σε όλο τον Κόσμο, αλλά και σε εμάς που είχαμε αναλάβει να φιλοξενήσουμε την εκδήλωση. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να οδηγηθούμε στη ματαίωση. Μας ζητούσαν πράγματα που δε μπορούσαν να γίνουν αποδεκτά ούτε από εμάς, ούτε από την FIF- Pro», δήλωσε ο κ.Δουβής, ωστόσο διέψευσε πως οι λόγοι της ματαίωσης είναι αμιγώς οικονομικοί:

«Η ματαίωση της εκδήλωσης δεν έχει να κάνει με τη φημολογούμενη άρνηση του Υπουργείου να καλύψει το κόστος. Αυτό μπορεί να το πει μόνο ένας κακόπιστος. Η αξία ενός γεγονότος είναι μετρήσιμη. Πριν από ένα μήνα έγινε η αρχική εκλογή ανάμεσα σε 55 ποδοσφαιριστές. Έχουν εκλεγεί με απόλυτη μυστικότητα οι έντεκα καλύτεροι και τα πράγματα είχαν πάρει το δρόμο τους. Το κόστος ήταν μεγάλο, όμως δεν υπήρχε από τη δική μας πλευρά η παραμικρή σκέψη να μην το καλύψουμε. Ήδη είχαν προβλεφτεί περισσότερα χρήματα από ό,τι τελικά θα χρειάζονταν για την εκδήλωση. Αλλά από τη στιγμή που οι εν λόγω αγγλικές εταιρίες είχαν δεσμευτεί ότι θα καλύψουν το καλλιτεχνικό μέρος με κάποια ονόματα και στη πορεία ανέβαλαν συνεχώς τη συμμετοχή τους δε μπορούσαμε να δεχτούμε. Οι εν λόγω κύριοι είχαν μια συμβατική υποχρέωση και συνεργασία με τη FIF-Pro, τις οποίες δεν εκπλήρωσαν ποτέ. Ήμασταν μπροστά στην τέλεση ενός Gala, που θα δεν θα είχε πρωταγωνιστές. Θα ήταν η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και οι δημοσιογράφοι. Θα ήταν τραγικό να έχουμε τους νικητές των βραβείων σε βίντεο να στέλνουν το μήνυμα τους. Το καλό είναι ότι αποφύγαμε και την αμαύρωση της εικόνας μας, καθώς έχουμε την άμεση συμπαράσταση της FIF-Pro που είναι και άμεσα ενδιαφερόμενη. Αποφασίσαμε να γίνει μια μικρότερη εκδήλωση σε συνεργασία με την FIF-Pro αλλά σε πιο στενά οικονομικά και όχι μόνο πλαίσια, για να επιβεβαιωθεί και η καλή συνεργασία που είχαμε».

Αξίζει να σημειωθεί πως βάσει του αρχικού προγραμματισμού στην Αθήνα αναμένονταν οι Ετό, Πουγιόλ, Τουράμ και ενδεχομένως οι Ντέκο και Τζαμπρότα από πλευράς Μπαρτσελόνα, ενώ στο ενημερωτικό δελτίο γινόταν επίσης λόγος για δεδομένη παρουσία του Ζινεντίν Ζιντάν και του Ροναλντίνιο. Η εκδήλωση επρόκειτο να φιλοξενείτο στο «Αθηνών Αρένα» και θα είχε κεντρικούς παρουσιαστές τον Ρούουντ Γκούλιτ, πρώην μεγάλο ποδοσφαιριστή της εθνικής Ολλανδίας και νυν προπονητή και την 33χρονη σπορτκάστερ του Sky Sports Γκάμπι Λόγκαν (πρώην πρωταθλήτρια ρυθμικής υμναστικής 1990).