View Full Version : Ερώτηση για τις χούφτες στο V-Strom
Innersense
04/11/2006, 20:45
Δεν ήξερα πως ακριβώς να το γράψω, αλλά έχω την εξής απορία.
Έχω παρατηρήσει ότι σε μέτριες ταχύτητες 100-120km όταν κατεβάσω το αριστερό χέρι για ξεκούραση, με χτυπάει αέρας στο πρόσωπο, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι κατά κάποιο τρόπο η θέση στην οποία βρίσκονται τα χέρια κόβει κάποιους στροβιλισμούς.
Θα ήθελα να ρωτήσω λοιπόν, όσους έχουν τοποθετήσει τις εργοστασιακές χούφτες του V-Strom και ειδικότερα όσους τις τοποθέτησαν αρκετό καιρό μετά αφού το αγόρασαν (πράγμα το οποίο σημαίνει ότι βρίσκονται σε θέση να κάνουν καλύτερη σύγκριση), αν η τοποθέτηση τους συντελεί στην απαλοιφή του φαινομένου, όπως και γενικότερα τι αίσθηση δίνει από αεροδυναμικής άποψης πλέον η μοτοσυκλέτα.
Οποιαδήποτε άλλη παρατήρηση σχετικά με το θέμα είναι ευπρόσδεκτη.
Υπάρχει κανένας που να τις τοποθέτησε και μετά να τις έβγαλε για οποιαδήποτε λόγο; Αν ναι, ας μας πει και γιατί.
Γενικά είμαι αρκετά επιφυλακτικός στο να τις βάλω, όχι για χρηματικούς λόγους αλλά περισσότερο για αισθητικούς, παρόλο που οφείλω να ομολογήσω ότι ειδικά οι χούφτες του V-Strom είναι αρκετά καλά σχεδιασμένες και δεν ¨ενοχλούν¨ στην γραμμή της μηχανής.
Reignman
05/11/2006, 09:51
Νομίζω πως κατεβάζωντας το χέρι σου αλλάζεις θέση στο σώμα,
(λιγότερο μπροστά) αυτό νομίζω πως προκαλεί τους στροβιλισμούς που αναφέρεις.
Εγώ πάντως ΜΕ χούφτες πάνω, από την αρχή που το πήρα (πάνω από χρόνος)
είτε θα έχω το "πρόβλημα" αυτό είτε όχι, αναλόγως του πόσο "αεράτος" είναι
ο καιρός εκείνη τη μέρα... Οι χούφτες για μένα είναι για να σου κόβουν αέρα από
τις παλάμες, να σε προστατέψουν σε περίπτωση που δεν υπολογίσεις καλά μες στην
πόλη και να κάνουν το μηχανάκι πιο ωραίο (γούστα είναι αυτά). :)
athandim
05/11/2006, 14:22
Και εγώ τις έχω από την αρχή...
Οι εντυπώσεις μου είναι ότι δεν καλύπτουν 100% το χέρι στα κρύα. Με βροχή δεν έχω οδηγήσει ακόμα να σου πω.
Α...και δεν μπορείς να κρεμάσεις και σακούλα super- market στο τιμόνι, όταν έχεις τις χούφτες...:lol:
Μου αρέσουν όμως... :rolleyes: :beer:
Βασίλη από αεροδυναμικής άποψης δεν διαπίστωσα αισθητή διαφορά.
Ήμουν αρκετό καιρό χωρίς χούφτες και πλέον που τις έχω δεν βλέπω διαφορά στην αεροδυναμική.
Όμως, μπορώ να πώ με βεβαιώτητα ότι προστατεύουν αρκετά από το κρύο, ιδιαίτερα σε μεγάλες ταχύτητες (πάντα σε συνδιασμό με γάντια) και επιπλέον σε εμένα έσωσα και δύο φορές τις μανέτες από αστείες πτώσεις.
:a13: :a13: :a13:
Όσο για την αισθητική....προσωπικά μου αρέσουν πάνω στο Στρομ.
:wave2: :wave2: :wave2:
Innersense
06/11/2006, 16:39
παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις
δεν έχω καταλήξει ακόμα κάπου, το σκέφτομαι...
Αρχικά δημιουργήθηκε από athandim
Και εγώ τις έχω από την αρχή...
Οι εντυπώσεις μου είναι ότι δεν καλύπτουν 100% το χέρι στα κρύα. Με βροχή δεν έχω οδηγήσει ακόμα να σου πω.
. :rolleyes: :beer:
Έβαλα χούφτες μαμάς στο στρομ 650 αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν κόβει καθόλου κρύο διορθώστε με αν κάνω λάθος απο αεροδυναμικη ολα οκ!
zeremefico
07/11/2006, 23:41
Μπα,εγώ το ίδιο κρυώνω...:eek:
Το καλοκαιρι που θα οδηγεις χωρις γαντια και θα γλιτωνεις τονους απο πετραδακια και μυγακια θα πεις ευτυχως που προτιμησα χουφτες. Αν δεις τι μυγακι μαζευει μπροστα η χουφτα θα καταλαβεις!
...
+ οτι δινει 10χλμ τελικη λογω αεροδυναμικης:lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από thrax
Το καλοκαιρι που θα οδηγεις χωρις γαντια και θα γλιτωνεις τονους απο πετραδακια και μυγακια θα πεις ευτυχως που προτιμησα χουφτες. Αν δεις τι μυγακι μαζευει μπροστα η χουφτα θα καταλαβεις!
...
+ οτι δινει 10χλμ τελικη λογω αεροδυναμικης:lol: Στάααανταααρ!!! :smokin:
taksidiotis25
09/11/2006, 01:57
τις εβαλα κι εγω αλλα νομιζω οτι βλεπω καποια βελτιωση στο θεμα του κρυου.
Αρχικά δημιουργήθηκε από taksidiotis25
τις εβαλα κι εγω αλλα νομιζω οτι βλεπω καποια βελτιωση στο θεμα του κρυου. E!.. από σκέτο σίγουρα θα υπάρχει κάποια διαφορά. :alien:
dolxanthi
15/10/2007, 20:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από edie
Έβαλα χούφτες μαμάς στο στρομ 650 αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν κόβει καθόλου κρύο διορθώστε με αν κάνω λάθος απο αεροδυναμικη ολα οκ!
κάνεις λάθος edie.
την μηχανή την είχα 7 μήνες χωρίς χούφτες και τις έβαλα πριν 1 μήνα.
τρομερή διαφορά από άποψη κρύου..πολύ καλύτερα!!!
ίσως δεν είχες οδηγήσει με πολύ κρύο
Εγω εχω τη μηχανη 2 χρονια με τισ χουφτες απο την αρχη και εχω οδηγησει σχεδον με ολες τις συνθηκες.
1)εχουν φοβερη προστασια απο το κρυο ακομα και το χειμωνα με χρηση γαντιων βεβαια
2)παρεχουν μεγαλη προστασια σε πτωση που ουτε καν εσπασαν(απο εμπειρια φιλου)
3)ειναι πανεμορφες!!!!
4)κανει το on-off περισσοτερο off
alex-vstrom
16/10/2007, 07:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από thrax
...
+ οτι δινει 10χλμ τελικη λογω αεροδυναμικης:lol:
+10 τι λες τωρα μονο τοσο:winka:
costas81
16/10/2007, 15:25
βασίλη πήγαινε βάλε φίλε μου τις χούφτες και μην το ψαχνεις!
οι χούφτες είναι μια χαρα και προσπατεύουν επίσης το ίδιο!σου κόβουν πολύ κρυο αλλα δεν σου κλειδώνουν και μεσα το χερι ωστε να μην κρυώνει καθόλου!
Εγώ έβγαλα όλο τον χειμώνα πέρισυ με καλοκαιρινά γάντια - χουφτες - θερμαινομενα grip!
Αυτό σου λέω μόνο και δεν κατάλαβα κρύο καθόλου!
Ακόμα με τα καλοκαιρινά γάντια είμαι φιλε και τα χερια μου ειναι μια χαρα παρα το λίγο κρύο που έχει βάλει αυτες τις μερες!
Innersense
18/10/2007, 13:52
τις έχω βάλει παιδιά και είναι μια χαρά
χαλάστηκα όμως γιατί "βρήσκουν" στην ζελατίνα της Kappa όταν αυτή είναι στην κάτω-πρώτη θέση, παρόλο που είναι αυτή που έχει τα ειδικα κοψήματα - εσοχές στην βάση της για να μην υπάρχει αυτό το πρόβλημα!
μούμπλε μούμπλε...
Αρχικά δημιουργήθηκε από Innersense
τις έχω βάλει παιδιά και είναι μια χαρά
χαλάστηκα όμως γιατί "βρήσκουν" στην ζελατίνα της Kappa όταν αυτή είναι στην κάτω-πρώτη θέση, παρόλο που είναι αυτή που έχει τα ειδικα κοψήματα - εσοχές στην βάση της για να μην υπάρχει αυτό το πρόβλημα!
μούμπλε μούμπλε...
Στο δικο μου παλι, δε βρισκουν οι χουφτες στην ΚΑΡΡΑ αλλα οι καθρεπτες. Ισως επειδη εγω εχω στριψει τις μανεττες λιγο προς τα κατω, για να με βολευουν στην κλιση του χεριου, λογω υψους.
Η αληθεια ειναι οτι ειναι ομορφες, κοβουν απο κρυο, βροχη, πετραδακια κτλ (ειδικα αυτο με τα πετραδακια, στους 6 μηνες που θα γεμισουν ελαφρες γρατσουνιτσες φαινεται καθαρα...) αλλα σε καμια περιπτωση δεν αντεχουν να κρατησουν τις μανεττες ανεπαφες σε πιθανη πτωση. Ειναι πολυ ελαστικες. Αυτο ομως που βοηθαει να γλιτωσουμε τις μανεττες ειναι να τις εχουμε ελαφρως λασκαρισμενες, τοσο ωστε με το χερι μας να θελει πολυ δυναμη για να στριψουν. Ετσι σε πιθανη "ελευθερη" πτωση θα στριψει ολοκληρο το συστημα της μανεττας και δε θα σπασει. ;)
costas81
18/10/2007, 14:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από K0K0$
αλλα σε καμια περιπτωση δεν αντεχουν να κρατησουν τις μανεττες ανεπαφες σε πιθανη πτωση. Ειναι πολυ ελαστικες. Αυτο ομως που βοηθαει να γλιτωσουμε τις μανεττες ειναι να τις εχουμε ελαφρως λασκαρισμενες, τοσο ωστε με το χερι μας να θελει πολυ δυναμη για να στριψουν. Ετσι σε πιθανη "ελευθερη" πτωση θα στριψει ολοκληρο το συστημα της μανεττας και δε θα σπασει. ;)
κι όμως κάνεις λάθος!!
:nono: :nono: :nono: :nono: :nono:
μια χαρά τις προστατεύει και όχι μόνο τις μανέτες!
όσο ελαστικές και αν σου φαίνονται!ίσα ίσα που αν δεν ήταν ελαστικές θα σπάγανε!
Πάντως μανέτα δεν πρόκειται να σου χαλάσει από πτώση αν φοράς τις χούφτες!