PDA

View Full Version : Το ανθρώπινο πρόσωπο του νόμου

anf125
17/11/2006, 16:49
Προχθές φεύγοντας από το γραφείο βρήκα μια κλήση στο παπί :sad:

Δυστυχώς από τροχαία... € 65,50 για παρκάρισμα σε πεζοδρόμιο... για την ακρίβεια είναι προέκταση του πεζοδρομίου σε παράδρομο της Συγγρού που πολλοί αφήνουν μηχανάκια, ακόμα και αυτοκίνητα έχω δει. Τεσπά μάλλον έπεσε ρουφιανιά από τον ιδιοκτήτη της διπλανής καφετέριας ή τον ιδιοκτήτη του πάρκιν. Μπορεί να έφταιγε και η αυξημένη αστυνόμευση λόγω των ημερών. Επειδή η κλήση ήταν από κανονική αστυνομία (έχω αγνοήσει ήδη 2 απο δημοτική :a13: :a39: ) δεν μπορούσα να την αφήσω έτσι... Αποφάσισα λοιπόν να πάω την άλλη μέρα να κάνω τα παράπονά μου στον Δκτη του ΑΤ όπως έγραφε από πίσω το χαρτάκι... με πολύ λίγες ελπίδες είναι αλήθεια... Τελικά και ο ο αστυνομικός που με οδήγησε και ο δκτης είχαν πολύ θετική αντιμετώπιση όταν είπα πως πρόκειται για μηχανάκι και πριν αρχίσω καν τις δικαιολογίες... τελικά η κλήση ανεκλήθη με τη φιλική μόνο σύσταση να προσέχω άλλη φορά :D ;) :beer: :wave2:

Ηθικό δίδαγμα: Διαβάζετε πάντα τα ψηλά γράμματα στα δημόσια (και ιδιωτικά) έγγραφα και μην απελπίζεστε :a15:

SPORAKIAS
17/11/2006, 17:03
μπραβο ρε φιλε....:beer:

επιτελους λιγη κατανοηση....:wacko:

anf125
28/11/2006, 22:04
Μάλλον βιάστηκα να χαρώ... σήμερα μου ήρθε στο σπίτι ένα χαρτί από το Δήμο να πληρώσω μια παλιότερη κλήση (προ 6 μήνου) για παρκάρισμα στον πεζόδρομο του Θησείου :bawl:

Και να δεις που περίμενα πως δε θα βρίσκανε οι φούστηδες αφού δεν ήταν δηλωμένο στην εφορία το μηχανάκι (125 cc) :sad:

SPORAKIAS
28/11/2006, 22:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από anf125
Μάλλον βιάστηκα να χαρώ... σήμερα μου ήρθε στο σπίτι ένα χαρτί από το Δήμο να πληρώσω μια παλιότερη κλήση (προ 6 μήνου) για παρκάρισμα στον πεζόδρομο του Θησείου :bawl:

Και να δεις που περίμενα πως δε θα βρίσκανε οι φούστηδες αφού δεν ήταν δηλωμένο στην εφορία το μηχανάκι (125 cc) :sad:

σκατα.....:mad:

dodos_1
29/11/2006, 08:08

σε βρηκαν απο την πινακιδα:wave2:

anf125
29/11/2006, 22:03
Μάλλον, αλλά παλιότερα δεν μπαίνανε στη διαδικασία να ψάχνουν πινακίδες (μέσω τροχαίας) για μικροποσά... Μάλλον έχει σφίξει η εισπρακτική πολιτική τών Δήμων :sad:

Από την άλλη άκουσα ότι αν αγνοήσεις την ειδοποίηση στη χειρότερη θα σου απαιτήσει το ποσό η εφορία, αλλά δεν έχει δικαίωμα να σου βάλει προσαύξηση χωρίς δικαστήριο. :rolleyes:

dodos_1
30/11/2006, 08:49
δυστυχως περναει στην εφορια και τοκιζεται νομιζω με 1,5% καθε μηνα.

antonis21
09/12/2006, 09:50
Προχθές φεύγοντας από το γραφείο βρήκα μια κλήση στο παπί :sad:

Δυστυχώς από τροχαία... € 65,50 για παρκάρισμα σε πεζοδρόμιο... για την ακρίβεια είναι προέκταση του πεζοδρομίου σε παράδρομο της Συγγρού που πολλοί αφήνουν μηχανάκια, ακόμα και αυτοκίνητα έχω δει. Τεσπά μάλλον έπεσε ρουφιανιά από τον ιδιοκτήτη της διπλανής καφετέριας ή τον ιδιοκτήτη του πάρκιν. Μπορεί να έφταιγε και η αυξημένη αστυνόμευση λόγω των ημερών. Επειδή η κλήση ήταν από κανονική αστυνομία (έχω αγνοήσει ήδη 2 απο δημοτική :a13: :a39: ) δεν μπορούσα να την αφήσω έτσι... Αποφάσισα λοιπόν να πάω την άλλη μέρα να κάνω τα παράπονά μου στον Δκτη του ΑΤ όπως έγραφε από πίσω το χαρτάκι... με πολύ λίγες ελπίδες είναι αλήθεια... Τελικά και ο ο αστυνομικός που με οδήγησε και ο δκτης είχαν πολύ θετική αντιμετώπιση όταν είπα πως πρόκειται για μηχανάκι και πριν αρχίσω καν τις δικαιολογίες... τελικά η κλήση ανεκλήθη με τη φιλική μόνο σύσταση να προσέχω άλλη φορά :D ;) :beer: :wave2:

Ηθικό δίδαγμα: Διαβάζετε πάντα τα ψηλά γράμματα στα δημόσια (και ιδιωτικά) έγγραφα και μην απελπίζεστε :a15:

Παλι καλα να λες φιλε μου....
Αλλα που να αφησεις το παι η την μηχανη σου αν δεν την βαλεις στο πεζοδρομιο για πειτε μου...
Θα την βρεις σιγουρα κατω η με κανενα χτυπημα απο κανενα αυτοκινητο...
Σε πεζοδρομια παντα που δεν ενοχλουν τον κοσμο η την διελευση για καροτσακια...

anf125
09/12/2006, 15:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από antonis21
Παλι καλα να λες φιλε μου....
Αλλα που να αφησεις το παι η την μηχανη σου αν δεν την βαλεις στο πεζοδρομιο για πειτε μου...
Θα την βρεις σιγουρα κατω η με κανενα χτυπημα απο κανενα αυτοκινητο...
Σε πεζοδρομια παντα που δεν ενοχλουν τον κοσμο η την διελευση για καροτσακια...

Έτσι είναι αλλά από τη στιγμή που πέφτουν πιο εύκολα κλήσεις (ειδικά αν εγκριθεί και bonus στα αστυνομικά όργανα που γράφουν) δεν είναι λύση να πληρώνεις συνέχεια 35ρια και 65ρια (ευρώ). Όπως το πάνε θα μας αναγκάσουν να γίνουμε σαν τους κουτάκηδες, να ψάχνουμε μισή ώρα νόμιμη θέση ή να πληρώνουμε πάρκιν :eyepop: :sad: :evil:

antonis21
12/12/2006, 13:14
Eλπιζω αυτο με το bonus των αστυνομικων να μην εφαρμοστει...
Ειναι οτι πιο χαζο εχω ακουσει εδω και χρονια...
Μας γραφουνε με το παραμικρο και ολο τον εξοπλισμο να χεις οπως
ωφειλεις αλλωστε μπορει να σε γραψει για οτιδηποτε...
Φανταστειτε τωρα δηλ αν ψηφιστει το bonus τι εχει να γινει χαμος...
Εγω την μηχανη δεν την αφηνω ποτε στον δρομο θα την βρω κατω ειμαι σιγουρος
απο κανενα αμαξι....
Βρισκω ανοιχτους χωρους και την αφηνω!!!

Παραδειγμα αυτο το θεμα (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=32495)

SF
13/12/2006, 21:41
Συνάδελφε anf125 είσαι πραγματικά πολύ γκαντέμης!!!!!!!!!!!!!
Στη Συγγρού τέτοια κλήση;;;;
Που είναι πλέον ένα απέραντο μπουρδέλο με παρκαρισμένα αυτοκίνητα, φορτηγα και ακόμα και ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ όχι μόνο στις merging lanes αλλά και τώρα πια και στη δεξιά λωρίδα... Kάθε μέρα όλη μέρα!

Απίστευτη ατυχία.
:bawl:

Μπορείς φυσικά να εκτονωθείς (νόμιμα), καλώντας την αστυνομία (με προφορική καταγγελία) για να γράψει καμιά 200αριά κλήσεις σε πραγματικά επικίνδυνες παραβάσεις από παρκάρισμα (στη Συγγρού).
;)

anf125
13/12/2006, 22:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από SF
Συνάδελφε anf125 είσαι πραγματικά πολύ γκαντέμης!!!!!!!!!!!!!
Στη Συγγρού τέτοια κλήση;;;;
Που είναι πλέον ένα απέραντο μπουρδέλο με παρκαρισμένα αυτοκίνητα, φορτηγα και ακόμα και ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ όχι μόνο στις merging lanes αλλά και τώρα πια και στη δεξιά λωρίδα... Kάθε μέρα όλη μέρα!

Απίστευτη ατυχία.
:bawl:

Μπορείς φυσικά να εκτονωθείς (νόμιμα), καλώντας την αστυνομία (με προφορική καταγγελία) για να γράψει καμιά 200αριά κλήσεις σε πραγματικά επικίνδυνες παραβάσεις από παρκάρισμα (στη Συγγρού).
;)

Πιθανότατα η καταγγελία έγινε από αυτόν που εκμεταλλεύεται το γειτονικό πάρκιν και χάνει έσοδα από όσους παρκάρουν απέξω... έχουν ακουστεί και άλλα τέτοια περιστατικά :a29:

Η κλήση τελικά ανεκλήθη μετά από διάβημα στο αρμόδιο ΑΤ, αν και δεν πήρα κάποιο χαρτί που να το αποδεικνύει... ελπίζω να μη βρεθώ πάλι προ εκπλήξεως.