View Full Version : Γνώμη για αγορά χωμάτινου
Trickster
18/11/2006, 13:29
Αγαπητοί χωμάτινοι (και μη..)
Έχω μπεί κανονικά στο trip για την αγορά χωμάτινου μικρού και ψάχνοντας βρήκα ένα ktmακι 200 exc του 2004 σε καλή τιμή (είμαι στα παζάρια βασικά..) με λίγα χλμ και καλή κατάσταση και καλά λάστιχα. Όσοι έχετε μια παραπάνω άποψη για το τι πρέπει να προσέξω σε αυτό το μηχανάκι plz share it..
Επίσης έχει ηλεκτρονικό χιλιομετρητή και σκέφτομαι αν μπορεί να κατεβάσει κάποιος τα χλμ όπως στα μηχανικά..
Επίσης προτείνετε δίχρονο η τετράχρονο;;
Η αλήθεια είναι πως δεν έχω παρελθόν με δίχρονο και δεν ξέρω τι απαιτήσεις θα έχει με ένα τετράχρονο (οδηγικά και συντήρηση).
Υπόψη πως το μηχανάκι θα κυκλοφορεί μόνο σκ..
:wave2: :wave2:
DimChios
18/11/2006, 13:51
AΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΧΩΜΑΤΙΝΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ!!!
ΟΥ ΡΕ!!! 666 666 666!!! :evil: :evil: :evil:
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
look also here! (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=30800)
:smokin:
Trickster
18/11/2006, 14:01
:lol: :lol: :lol:
πρέπει να έχει πέσει ίωση Δημήτρη.. :rotflmao:
Προτείνω δίχρονο :D
Και ναι, τα χιλιόμετρα αλλάζουν και σε ψηφιακό χιλιομετρητή :winka:
Πέρνα και μια βόλτα από τον Dirty Moto Wash, έχει ένα ΚΤΜάκι EXC 200 άψογο, σε πολύ καλή τιμή, αν βρω την αγγελία θα κάνω edit.
Την βρήκα ! (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=29129)
:wave2:
Koιτας περιφερειακα πραγματα στο μηχανακι και τελευταια τα χιλμ !! Οπως το τι χτυπηματα μπορει να εχει σε ψαλιδι-μπουκαλες - κατω απο τον σκελετο που θα σου μαρτυρησουν την ποσο σκληρη χρηση ειχε !! Ελεγχος μοτερ σε μηχανικο για το αν ακουγετε κατι ανισηχητικο - ελεγχο τζογου στον στροφαλο! Οι δισκοπλακες ( το ποσο φαγωμενες ειναι ) ειναι ενας καλος ρουφιανος για τα χιλμ του μηχανακιου σου !!!! Αν και σε αυτα τα μηχανακια δεν παιζουν ρολο τοσο τα χιλμ ( αποκλειετε να πηγαιναν ταξιδια ) οσο η συντηρηση που εχουν κανει ( αν και χρειαζετε πολυ λιγοτερη σε συγκριση με ενα τετραχρονο ) !! Απο εκει και περα οσο πιο καινουργιο μοντ σε αυτα τα μηχανακια τοσο καλλυτερα !!!
:beer: :beer:
Trickster
18/11/2006, 16:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από STOYBI
κατω απο τον σκελετο που θα σου μαρτυρησουν την ποσο σκληρη χρηση ειχε !! Ελεγχος μοτερ σε μηχανικο για το αν ακουγετε κατι ανισηχητικο - ελεγχο τζογου στον στροφαλο!
Το έλεγξα από κάτω που λες stoybi και με παραξένεψε πόσο "καθαρό" ήταν..
Επίσης ο μπροστινός δίσκος ήταν μαργαρίτα και τα λάστιχά του ήταν ολοκαίνουργια. Φοβάμαι μήπως ήταν motard στον προηγούμενο ιδιοκτήτη..
Αν μου κάνει καλύτερη τιμή θα του ζητήσω να το οδηγήσω και θα δω για τυχών τζόγους..
Άσχετο.. ο τζόγος στο στρόφαλο εννοείς τα κενά στο ανοιξε κλείσε το γκάζι έ; Αυτό πως προκαλείται- διορθώνεται;; (το είχα συναντήσει στην μηχανή ενός γνωστού μου και νόμιζα επειδή ήταν η αλυσίδα χαλαρή..)
Trickster
18/11/2006, 16:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nik0s
Προτείνω δίχρονο :D
Και ναι, τα χιλιόμετρα αλλάζουν και σε ψηφιακό χιλιομετρητή :winka:
Πέρνα και μια βόλτα από τον Dirty Moto Wash, έχει ένα ΚΤΜάκι EXC 200 άψογο, σε πολύ καλή τιμή, αν βρω την αγγελία θα κάνω edit.
Την βρήκα ! (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=29129)
thanx Νίκο!!
dirtbird
18/11/2006, 17:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από Trickster
Άσχετο.. ο τζόγος στο στρόφαλο εννοείς τα κενά στο ανοιξε κλείσε το γκάζι έ; Αυτό πως προκαλείται- διορθώνεται;; (το είχα συναντήσει στην μηχανή ενός γνωστού μου και νόμιζα επειδή ήταν η αλυσίδα χαλαρή..)
Δεν εννοεί αυτό που κατάλαβες (το οποίο είναι τζόγοι από το σύστημα μετάδοσης).
Για να γίνει ο έλεγχος, πρέπει να βγει ο κύλινδρος και το πιστόνι. Τότε θα μπορείς να ελέγξεις την έδραση της μπιέλλας στο στρόδαλο, και τα αξονικά (άντε διαμήκη) μπόσικα του στροφάλου.
Δηλαδή , ΔΕΝ γίνεται σε μηχανάκι κατά την αγορά.;) :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
Δεν εννοεί αυτό που κατάλαβες (το οποίο είναι τζόγοι από το σύστημα μετάδοσης).
Για να γίνει ο έλεγχος, πρέπει να βγει ο κύλινδρος και το πιστόνι. Τότε θα μπορείς να ελέγξεις την έδραση της μπιέλλας στο στρόδαλο, και τα αξονικά (άντε διαμήκη) μπόσικα του στροφάλου.
Δηλαδή , ΔΕΝ γίνεται σε μηχανάκι κατά την αγορά.;) :wave2:
Kαλα.. Μη το χοντραινεις τοσο πολυ ( αν και φταιω και εγω )!!! :lol: :lol:
Υπαρχει και ο ευκολος τροπος !!! Βγαλσιμο απλα το καπακι του βολαν και κουνημα του αξονα αυτουνου να δει αν εχει τζογο καποιο ρουλεμαν στροφαλου !!! Ειναι ενας καλος και γρηγορος τροπος να δεις μια συνηθης ζημια διχρονου με αρκετο κοστος επισκευης της !!:winka:
Trickster
Επίσης ο μπροστινός δίσκος ήταν μαργαρίτα
Απολυτα φυσιολογικο αφου μαργαριτες φοραει απο το εργοστασιο μπρος-πισω !! :D
Αλλα εσυ δεν κοιτας τι σχημα εχουν. Την φθορα τους κοιτας !!
Trickster
18/11/2006, 20:36
ok δεν το ήξερα, τώρα το έμαθα..
dirtbird
19/11/2006, 07:47
Υπαρχει και ο ευκολος τροπος !!! Βγαλσιμο απλα το καπακι του βολαν και κουνημα του αξονα αυτουνου να δει αν εχει τζογο καποιο ρουλεμαν στροφαλου !!! Ειναι ενας καλος και γρηγορος τροπος να δεις μια συνηθης ζημια διχρονου με αρκετο κοστος επισκευης της !!:winka:
Εντάξει.. , αλλά άμα το νοιώθεις απο κει βράσε όρυζα μπορεί και να μην δουλεύει (ή να είναι στο τσακ πριν το κόλλημα).
Άσε που αν έχει χάρτινη φλάντζα και είναι χρέπι τι θα του πεις του ιδιοκτήτη:
Φίλε κάτι δεν μου πάει καλά με το μοτόρι, πάρε και 10 γιούρια για τη φλαντζούλα σου που σκίστηκε και καλή τύχη?
:lol: :lol: :beer: :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
Εντάξει.. , αλλά άμα το νοιώθεις απο κει βράσε όρυζα μπορεί και να μην δουλεύει (ή να είναι στο τσακ πριν το κόλλημα).
Άσε που αν έχει χάρτινη φλάντζα και είναι χρέπι τι θα του πεις του ιδιοκτήτη:
Φίλε κάτι δεν μου πάει καλά με το μοτόρι, πάρε και 10 γιούρια για τη φλαντζούλα σου που σκίστηκε και καλή τύχη?
:lol: :lol: :beer: :wave2:
Δεχτος καθε ελεγχος ( Ετσι δεν λενε ολοι )
Ασε που τα ΚΤΜ φορανε καλες φλαντζες και δεν παρουσιαζετε κανενα προβλημα !!
Κωστή μπορεί να σπαμάρω αλλά ισως και να βοηθησω τον φιλο τριξτερ!
μολις γυρισα απο την βολτα που σου ειχα πει με τα παιδια απο το οφφ-ροαντ.γρ
ενα ωραιο πιστακι σε μια πλαγιά που ειχε απο όλα!
τελικα πηγα με το αυτοκινητο διοτη το μπούκωμα (κρυωμα) δεν υποχωρησε!
για καλη μου τυχη ομως σκεφτηκα να πάρω τα προστατευτικά!
εεε δεν αντεξα, τα φορεσα πανω απο το τζην και καβαλησα το WR Husky 125 99' το exc 250 03' και suzuki drz-e (το γρηγορο)
το λοιπον!
το WR μεχρι τη μεση της γκαζιέρας σέρνεται και μπερδεύει (ηταν και πλουσιο το μειγμα!)
στο υπολοιπο μισο της γκαζιερας προσπαθουσες να βρεις με τι τεχνασμα δε θα φυγεις προς τα πίσω!
πολύ κουρατικό! κόβει τα χέρια εύκολα ! πάρα ταυτα πιστευω πως αν το συνηθιζα θα μπορουσα να το χειριστω αρκετα καλά!
Το ΚΤΜ άν και διχρονο επίσης, καμμια σχεση η συμπεριφορά του, γραμμικότατο, με τα αμορτισερ να δουλευουν σαφως καλύτερα, και πραγματι θυμηθηκα τα λόγια που ειχα ακουσει "στριβει μονο του"
επίσης με ψηλοκούρασε, αλλα η ευχαριστηση ηταν τοση που εκανα 4 γυρους σερί!
τελος το Σουζούκι με ξάφνιασε! βεβαια ισως θεωρηθώ υποκειμενικός ένεκα κατοχος τετραχρονου αλλά βρε παιδί μου! ξερω να το δουλευω! αν και πιο βαρύ ντρίφταρα οπως ηθελα, το γκάζι καραγραμμικό
εδινε τοσο οσο (εμενα τουλαχιστον δε με τρομαζε) χρειαζοταν.
τα αμορτισερ (το μπροστινο ειχε αλλαγμενα ελατηρια λαδια) δουλεύαν πολυ καλά, αν και πιο μαλακα απο τα WP
το FCR σφυριζε και σε πορωνε!
δε ξερω ρε γαμωτο, κολλησα! :smokin:
τελικα μεγαλη διαφορα τα 2Τ με τα 4Τ ! :smokin:
ή εγω δε μπορω να τα συνηθισω με τιποτα!
Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS
Κωστή μπορεί να σπαμάρω αλλά ισως και να βοηθησω τον φιλο τριξτερ!
Ωραια !! νικητης λοιπον το ΚΤΜ !!!!!!!! :D
Κοιταξε να το συνηθισεις !!!!! :evil: :winka:
Οσο για το drz δεν το δοκιμασες στο μεγαλο μειον του !!!
( επρεπε να το ριξεις και να το ξανασηκωσεις ) !
:smokin:
Trickster
19/11/2006, 16:47
Nice Σταύρος!! :wave2: :wave2:
Δεν ξέρω πραγματικά τι παίζει από οδήγηση δίχρονου.. αλλά δεν θέλω και τόσο μεγάλο για χώμα όπως το drz.. είναι και πιο βαρύ..
Αλλά μπορείς να αναλύσεις λίγο γιατί σε κούρασε το ktm;;
(καλά μην περιμένεις οτι οι ρυθμοί οι δικοί σου θα είναι οι ίδιοι με τους δικούς μου)
Οσο για το drz δεν το δοκιμασες στο μεγαλο μειον του !!!
( επρεπε να το ριξεις και να το ξανασηκωσεις ) !
αχαχαχαχαχαχχαχαχα :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
ρε Κωστα, σε λέω είχα την ίδια γεματη αίσθηση στις στροφές με το LC4 αλλα σε λιγοτερο βάρος!
ειμαι συνηθισμενος στα βαριά και τα ζηταω!
Γιατρε μου θα γινω καλα; :look:
(καλά μην περιμένεις οτι οι ρυθμοί οι δικοί σου θα είναι οι ίδιοι με τους δικούς μου)
γιατι ρε συ; :confused:
μηπως με θεωρεις γρήγορο; :lol: :rotflmao: :rotflmao:
απαξ και προπονηθεις και εξοικοιωθείς παίζει η φυσικη κατασταση, στην οποία, μάαααλλον με πέρνας! :rolleyes:
όσο για το ΚΤΜ
στην δευτερη βολτα που θα το πάρεις κατα εναν περιεργο τρόπο, ειναι σα να το ξέρεις το μηχανάκι απο καιρό!
με κούρασαν τα χέρια σε κατι κοτρωνες (σκληρα ρυθμισμενα αμορτισερ) και γενικοτερα η προσπαθεια μου να το χαλιναγωγησω!
ξαναλεω δε γνωριζω ακομα τον τροπο οδηγησης του 2Τ και με κουράζει, όπως και δείχνει πόσο αγυμναστος ειμαι!
απο την άλλη σκέφτομαι πως ειναι και θεμα ψυχολογιας!
το σουζουκι που εμοιαζε με το δικο μου σε αισθηση (βαρους) με εκανε να νοιωθω πολυ πιο οικία και πήγαινα πιό γρήγορα!
παντως να παρω καθαρό, σε διχρονο με βλέπω!
θέλω να χτίσω σπίτι! με τα 4τ θα καταληξω να κοιμαμαι κατω απο γεφυρες! :lol:
εκεινο το 2Τ του ντερτι γιατι δε το κοιτας; (δε το χω δεί αλλα του εχω εμπιστοσυνη)
πηγαινε το στον Πουλοπουλο στη Φραντζη να το κοιταξει!
Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS
αχαχαχαχαχαχχαχαχα :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
ρε Κωστα, σε λέω είχα την ίδια γεματη αίσθηση στις στροφές με το LC4 αλλα σε λιγοτερο βάρος!
ειμαι συνηθισμενος στα βαριά και τα ζηταω!
Γιατρε μου θα γινω καλα; :look:
Kαλα θα γινεις !!! :D
Μολις αποχτησεις το δικο σου, το σεταρεις στα χερια σου , και γραψεις μερικες 10αδες χιλμ... Μονο !!
Μολις αποχτησεις το δικο σου, το σεταρεις στα χερια σου , και γραψεις μερικες 10αδες χιλμ...
:a8: :a8: :a8: :a30: :a25: :a54: :a54:
Trickster
02/12/2006, 13:32
Ο κύβος ερρίφθει!! Είμαι κάτοχος πλέον ενός ktm exc 200 του '04. :a25: :a25: :a30: :a30: :a25: :a25: :a30: :a30:
Βασικά το έχω πάρει από την τρίτη και το έχω πάει μόνο μια βόλτα! (μην βαράτε). Σήμερα πήγα και πήρα και λαδάκια για το αυριανό γέμισμα μην τυχών και ανέβω προς τα πάνω..Πήρα και ένα μπουζάκι μπας και λαδώσω το άλλο.. Αυτό που δεν είμαι σίγουρος (μιας και δεν έχω το manual) είναι an τα λάδια και τo μπουζί είναι ok.
Πήρα λοιπόν τα παρακάτω:
motul 2t 710 100% synthetic
NGK B93GV
Έπραξα ορθά η να τα πάω πίσω;;;
(αύριο θα πέσουν και φωτογραφιούλες)
DimChios
02/12/2006, 16:03
Ο κύβος ερρίφθει!! Είμαι κάτοχος πλέον ενός ktm exc 200 του '04. :a25: :a25: :a30: :a30: :a25: :a25: :a30: :a30:
Βασικά το έχω πάρει από την τρίτη και το έχω πάει μόνο μια βόλτα! (μην βαράτε). Σήμερα πήγα και πήρα και λαδάκια για το αυριανό γέμισμα μην τυχών και ανέβω προς τα πάνω..Πήρα και ένα μπουζάκι μπας και λαδώσω το άλλο.. Αυτό που δεν είμαι σίγουρος (μιας και δεν έχω το manual) είναι an τα λάδια και τo μπουζί είναι ok.
Πήρα λοιπόν τα παρακάτω:
motul 2t 710 100% synthetic
NGK B93GV
Έπραξα ορθά η να τα πάω πίσω;;;
(αύριο θα πέσουν και φωτογραφιούλες)
ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ ΡΕ ΚΩΣΤΑ!!!!
Τελικά χώθηκες με τη μία στα λασπωμένα-χωμάτινα κόλπα,ε?
ΜΠΡΑΒΟ!!!
Πόσο πήγε το μαλλί? Πότε θα το κάνω βόλτα? :lol: :lol:
Για τα υπόλοιπα δεν ξέρω να σου πώ, ας απαντήσει κανένας από τους πολλούς ειδικούς του site!!!
ΚΑΛΕΣ ΒΟΛΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΧΑΡΕΙΣ ΠΟΛΥ!!!!
ΥΓ ΒΑΛΕ ΦΩΤΟ!!!! :winka:
taxydromos
02/12/2006, 16:19
welcome to the family!!:wave2:
ε,που εισαι κωστα.......καλες λασπουριες!!!!!!!!:beer:
Trickster
03/12/2006, 13:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από DimChios
ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ ΡΕ ΚΩΣΤΑ!!!!
Τελικά χώθηκες με τη μία στα λασπωμένα-χωμάτινα κόλπα,ε?
ΜΠΡΑΒΟ!!!
Πόσο πήγε το μαλλί? Πότε θα το κάνω βόλτα? :lol: :lol:
Για τα υπόλοιπα δεν ξέρω να σου πώ, ας απαντήσει κανένας από τους πολλούς ειδικούς του site!!!
ΚΑΛΕΣ ΒΟΛΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΧΑΡΕΙΣ ΠΟΛΥ!!!!
ΥΓ ΒΑΛΕ ΦΩΤΟ!!!! :winka:
:lol: :lol:
θα στο δώσω όταν κανονίσει ο taxydromos βόλτα το ΣΚ.. :lol: :lol:
Κατά τα άλλα πολύ νεύρο.. θέλει συνήθεια..
Ευχαριστώ ρε dim η σειρά σου τώρα.. :)
Trickster
03/12/2006, 13:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από taxydromos
welcome to the family!!:wave2:
ε,που εισαι κωστα.......καλες λασπουριες!!!!!!!!:beer:
Thanx man!
Άντε κανόνισε τίποτα το σκ που έρχεται.. (εγώ θα πηγαίνω σαν κότα πάντως :lol: :lol: )
Trickster
03/12/2006, 13:43
και οι φώτος.. το background δεν είναι ακριβώς ότι του ταιριάζει.. :lol: :lol:
71049
Trickster
03/12/2006, 13:44
:winka:
71050
Trickster
03/12/2006, 13:46
:beer:
71051
Trickster
03/12/2006, 13:48
Αισθάνεται λίγο ριγμένη η μεγάλη :lol:
71052
Trickster
03/12/2006, 13:50
:evil:
71053
Trickster
03/12/2006, 13:51
:D :D
71054
Trickster
03/12/2006, 13:54
Ερώτηση!
Τί κλειδάκι ύποπτο μπαίνει εκεί και γιατί δεν μου δώσαν τίποτα οέο;;
(καλά και γω γκαβομάρα δεν το είδα τότε!) :blush: :blush: :blush:
71055
Trickster
03/12/2006, 13:57
Η μαμά ktm δίνει ποδιά;;
71056
taxydromos
03/12/2006, 15:32
πολυ ωραιο κωστα!:)
η κλειδωνια στο τιμονι αχρηστη ειναι...βαλε σιλικονη μεσα για στεγανοποιηση
ποδιες εχει η κτμ απο pvc και αλουμινιο..
για βολτα θα το δουμε,εφθασε και η ωρα για το σερβις στη δικια μου..
παρε εσυ τον εξοπλισμο για νασαι ετοιμος!!
..αντε καλους χωματοδρομους ναχεις:wave2:
Καλοριζικο !! Καλτσες να βαλεις στις μπουκαλες να αποφυγεις παραπανω προβληματα οπως και τον λασπωτηρα με το φαναρι το πισω !!!!
DimChios
03/12/2006, 20:57
Γ@ΜΑΕΙ ΦΙΛΕ!!!!
:D :D :D
ΚΑΛΕΣ ΕΝΤΟΥΡΑΔΕΣ!!!!
:beer: :beer: :beer:
nikos force
03/12/2006, 22:59
αν εισαι λιγο :evil: θα παθεις παρορξυσμο....χωμα+διχρονο=τσιτες πολλες. προσωπικα για εγω θεωρω τα 4τ πολυ πιο ευκολα και ξεκουραστα ΑΛΛΑ τα διχρονα βγαζουν το διαολακο απο μεσα σου. και τεχνικα τα 2τ μου φαινονται πιο δυσκολα αλλα η ελαφροτητα τους ειναι ολα τα $$$$$$ σε πολλες περιπτωσεις . καλες βολτες και μη φοβασαι τις τουμπες. εχουν πλακα...
έλα βρε θηρίο! :beer: :beer: :beer:
Πρώτος! :beer:
τουμπανο το εργαλείο! :beer:
ποδιά, καλτσάκια στα καλάμια , εξοπλισμό και σκίστο στα πιστάκια πρώτα για προπόνηση! (εκει απο οπου ξεκινήσαμε!)
:wave2: Πολύ χάρηκα!
αν βγω βολτα με καμμια παρέα αουτ οφ φορουμ θα σε πώ! :wave2:
Trickster
04/12/2006, 15:26
Ευχαριστώ όλους σας για τις ευχές.. όποιος πάει βόλτα προς τα πάνω μου λέει.. :wave2: :wave2:
Σούπερ το εργαλείο... :beer: :beer: :beer:
Μου φαίνεται θα πάω να πετάξω το 950 στο γκρεμό να πάρω κανα-δυο μικρά :look:
Καλοτάξιδο και καλο-λάσπωτο να είναι ! :winka:
Σούπερ το εργαλείο... :beer: :beer: :beer:
Μου φαίνεται θα πάω να πετάξω το 950 στο γκρεμό να πάρω κανα-δυο μικρά :look:
Καλοτάξιδο και καλο-λάσπωτο να είναι ! :winka:
:rolleyes: :rolleyes: :winka:
DimChios
05/12/2006, 01:25
...Μου φαίνεται θα πάω να πετάξω το 950 στο γκρεμό... :look:
Γιατί δεν το λές στον πάπ...
Δίνει το Africa, μηπως το κάνετε ανταλλαγή!
:look: :look:
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :bigcry: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: