View Full Version : Νεος πυρηνικος αντιδραστηρας στας Ευρωπας
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
άλλωστε πλέον και τίποτε να μην ξέρεις με ένα google γίνεσαι εύκολα παντογνώστης αυτό μάλλον ειρωνικά το λες, γιατί δεν είναι δυνατόν να μου λες ότι αρκεί αυτό για να μάθεις. Επιφανειακά θα μάθεις ένα δυό πράματα, αλλά γνώση ουσιαστική δεν αποκτάται με αυτόν τον τρόπο. Χρειάζεται μακροχρόνια προσπάθεια. Η μάθηση είναι μια επίπονη διαδικασία. Το google δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα λιγότερο ή περισσότερο από το quantum (που ήμουν συνδρομητής και τα έχω όλα όσα κυκλοφόρησαν στα ελληνικά) ή μια επίσκεψη στην δημόσια βιβλιοθήκη, δηλαδή να σου παρουσιάσει αυτά που πρέπει να διαβάσεις. Το wikipedia και δε-ξέρω-γω-τι-άλλο δεν είναι μέρος για να μάθεις. Αν δε ξεσκιστείς στο γράψε-σβήσε, δε σου γίνει το μάτι κορόμηλο δε μαθαίνεις τίποτα.
Cpt. Haddock
24/11/2006, 14:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από srx6
Ωωωωωω !!!!λαθάρα !!!!! Μετά θα λές γιατί στην λέει ο ¨ημιαγωγόν¨ ρε Κάπταιν....
:blush: :blush:
συγγνώμη... :sad:
Αρχικά δημιουργήθηκε από bored
.....
....δε σου γίνει το μάτι κορόμηλο δε μαθαίνεις τίποτα.
Πόσα ξέρεις.....
:smokin:
70352
Cpt. Haddock
24/11/2006, 15:07
αυτό μάλλον ειρωνικά το λες, γιατί δεν είναι δυνατόν να μου λες ότι αρκεί αυτό για να μάθεις. Επιφανειακά θα μάθεις ένα δυό πράματα, αλλά γνώση ουσιαστική δεν αποκτάται με αυτόν τον τρόπο. Χρειάζεται μακροχρόνια προσπάθεια. Η μάθηση είναι μια επίπονη διαδικασία. Το google δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα λιγότερο ή περισσότερο από το quantum (που ήμουν συνδρομητής και τα έχω όλα όσα κυκλοφόρησαν στα ελληνικά) ή μια επίσκεψη στην δημόσια βιβλιοθήκη, δηλαδή να σου παρουσιάσει αυτά που πρέπει να διαβάσεις. Το wikipedia και δε-ξέρω-γω-τι-άλλο δεν είναι μέρος για να μάθεις. Αν δε ξεσκιστείς στο γράψε-σβήσε, δε σου γίνει το μάτι κορόμηλο δε μαθαίνεις τίποτα.
αμα ειρωνευτώ θα το καταλάβεις...
Αυτό που θέλω να πω (if you read between my lines) είναι οτι όποιος θέλει εδώ μπορεί μέσω του google και της wikipedia να ενφανιστεί οτι ξέρει περισσότερα απο όσα ξέρει πραγματικά
"αυτό ακριβώς, τίποτε άλλο" (http://www.youtube.com/watch?v=ASDTDxcw4Kg)
Θωμάς Μάτσιος, πρόεδρος Εδεσσαϊκού
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Πόσα ξέρεις.....
που τον βρήκες τον Bart με μαλλιά και πριν 10 χρόνια ρεεεεεεε?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Xrider
ουτε εσυ ξερεις οσα νομιζεις οτι ξερεις Έχω συνείδηση του τι ξέρω, όπως και των ορίων μου.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Xrider
(τα σπιν σουλενε τιποτα?) Για να καταλάβω τι θες να πετύχεις με αυτό: νομίζεις ότι με το 'σπιν' που είπες, κάτι κατάφερες; πας καλά; Σου είπα, σπουδάζω φυσική. Κατέβασε το πρόγραμμα σπουδών και κοίτα σε πόσα μαθήματα μελετάται το ζήτημα. Άντε τράβα στον γκιόλβα σου εσύ να μάθεις για το πλασμόνιο, το μπέβατρο και άσε τη φυσική για τους φυσικούς. Έμαθες και το σπιν...
Αυτό που θέλω να πω (if you read between my lines) είναι οτι όποιος θέλει εδώ μπορεί μέσω του google και της wikipedia να ενφανιστεί οτι ξέρει περισσότερα απο όσα ξέρει πραγματικά
άρα, ειρωνικά το είπες το "παντογνώστης". Συμφωνώ με αυτά που λες. Συγνώμη, δεν είμαι καλός στο reading between the lines...
latris mixanis
24/11/2006, 15:10
Η ενεργεια που θα παράγει θα πηγαίνει στα σπίτια, στα αυτοκίνητα δλδ θα την χρησιμοποιούμε παντού???
Δεν είναι επικινδυνος ένας τέτοιος αντιδραστήρας, σε περίπτωση ατυχήματος??
:confused:
Σπιν ιαρει η γατα στο γιαουρτι?
Είναι πολύ ασφαλής, υπάρχουν ένα κάρο δικλείδες ασφαλείας, το ρίσκο ραδιενέργειας είναι μηδαμινό κτλ. Δες στο thread, κάποιος έκανε ποστ κείμενο που εξηγεί.
Παράγει ηλεκτρική ενέργεια όπως κάθε άλλος σταθμός παραγωγής ηλ. ενέργειας.
(αυτά με την προοπτική ότι θα μπορέσουμε στο μέλλον να επωφεληθούμε από τη σύντηξη)
Αρχικά δημιουργήθηκε από latris mixanis
Η ενεργεια που θα παράγει θα πηγαίνει στα σπίτια, στα αυτοκίνητα δλδ θα την χρησιμοποιούμε παντού???
θεωρητικα παντα, κ με βαση τα επιπεδα ελεγχου [οταν τελικα καταφερουνε να το κανουνε να δουλεψει σωστα κ σταθερα], οι περιπτωσεις ατυχηματος ειναι πολυ μικρες, αλλα ακομα κ σε αυτες δεν υπαρχει ιδιαιτερο προβλημα.
τωρα... αν οπως ειπε καποιος δημιουργηθει καταλαθος ενας δευτερος ηλιος σε εκεινο το σημειο, δεν νομιζω να προλαβουμε να ανησυχησουμε:lol: :lol: :lol:
latris mixanis
24/11/2006, 15:15
Είναι πολύ ασφαλής, υπάρχουν ένα κάρο δικλείδες ασφαλείας, το ρίσκο ραδιενέργειας είναι μηδαμινό κτλ. Δες στο thread, κάποιος έκανε ποστ κείμενο που εξηγεί.
έχασα τον μπούσαλα και στο τέλος μπερδεύτηκα :sick:
να, σαι καλά για την απάντηση
:wave2:
latris mixanis
24/11/2006, 15:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από kalesin
θεωρητικα παντα, κ με βαση τα επιπεδα ελεγχου [οταν τελικα καταφερουνε να το κανουνε να δουλεψει σωστα κ σταθερα], οι περιπτωσεις ατυχηματος ειναι πολυ μικρες, αλλα ακομα κ σε αυτες δεν υπαρχει ιδιαιτερο προβλημα.
τωρα... αν οπως ειπε καποιος δημιουργηθει καταλαθος ενας δευτερος ηλιος σε εκεινο το σημειο, δεν νομιζω να προλαβουμε να ανησυχησουμε:lol: :lol: :lol:
Βασικά θα πρέπει και να ζούμε για να καταφερουμε να προβληματιστούμε τόσο :sick:
Που ακριβώς θέλουν να τον φτιάξουν??
Cpt. Haddock
24/11/2006, 15:17
Καλα βρε καλό μου, τιποτα δε διάβασες απο όσα γράψαμε;
ΟΧΙ λέμε, ΔΕΝ ειναι αντιδραστήρας με την έννοια που ξέρουμε εμείς
(ούτε και με την στενή "χημική" μια και δεν είναι αντίδραση αλλά μεταστοιχείωση - αν και εδώ επιδέχεται ερμηνείες ο όρος αλλά ας μη μπούμε σε αυτό - ΤΣΙΡΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;)
Δεν εκλύει ραδιενέργεια, δεν αφήνει κατάλοιπα
Τωρα στο θέμα της χρήσης, στην αρχή θα χρησιμοποιείται για ρεύμα. Σε πολλάαααα χρόνια θα δούμε πιο "οικιακές" εφαρμογές
έχασα τον μπούσαλα και στο τέλος μπερδεύτηκα :sick:
να, σαι καλά για την απάντηση
άμα βρεις τον μπούσαλα πες του ότι τον ψάχνει ο Κώσταλας ... για το καλλιτέχνικο πάτιναζ
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Cpt. Haddock
24/11/2006, 15:19
Που ακριβώς θέλουν να τον φτιάξουν??
Γαλλία...
Ας μη ζούμε εμείς, τουλάχιστον αν πετύχει θα ζήσουν οι επομενες γενιές
:smilea:
latris mixanis
24/11/2006, 15:21
Καλα βρε καλό μου, τιποτα δε διάβασες απο όσα γράψαμε;
ΟΧΙ λέμε, ΔΕΝ ειναι αντιδραστήρας με την έννοια που ξέρουμε εμείς
(ούτε και με την στενή "χημική" μια και δεν είναι αντίδραση αλλά μεταστοιχείωση - αν και εδώ επιδέχεται ερμηνείες ο όρος αλλά ας μη μπούμε σε αυτό - ΤΣΙΡΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;)
Δεν εκλύει ραδιενέργεια, δεν αφήνει κατάλοιπα
Τωρα στο θέμα της χρήσης, στην αρχή θα χρησιμοποιείται για ρεύμα. Σε πολλάαααα χρόνια θα δούμε πιο "οικιακές" εφαρμογές
ναι, οκ αλλά δεν παύει να είναι αντιδραστήρας:sick:
αν τα είχα καταλάβει όλα αυτά που είπατε δεν θα έμπαινα στον κόπο να ρωτήσω :dizzy:
Cpt. Haddock
24/11/2006, 15:22
ναι, οκ αλλά δεν παύει να είναι αντιδραστήρας:sick:
:a018: :a018: :a018:
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ !!!!!!
:rolleyes:
άσε τη φυσική για τους φυσικούς. Έμαθες και το σπιν...
:nono: :nono: Μην καπηλεύεσαι τίτλους.... φοιτητής δεν είπαμε;
Το σπιν του xrider έχει να κάνει με το σπινάρω (μοτοσυκλέττα, κουτί, γουρούνα, κάρο κλπ) κάτι που θα ήτο άμεσα αντιληπτό από όλους σε ένα φόρουμ μοτοσυκλέττας.
Αλλά ξέχασα, οι γνώσεις σου περιορίζονται στο γνωστικό σου αντικείμενο, και στο πως θα συγκρατήσουμε την Ελλάδα μας απο τον κατήφορο που έχει πάρει....
latris mixanis
24/11/2006, 15:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra
άμα βρεις τον μπούσαλα πες του ότι τον ψάχνει ο Κώσταλας ... για το καλλιτέχνικο πάτιναζ
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Εσύ θες :a016: :a016:
latris mixanis
24/11/2006, 15:29
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ !!!!!!
Με την καλή έννοια πάντα ...
Καλά δεν είναι :sad:
Φεύγω: :a35: :a35:
Cpt. Haddock
24/11/2006, 15:30
Με την καλή έννοια πάντα ...
Καλά δεν είναι :sad:
Φεύγω: :a35: :a35:
:sun: :sun: :sun:
δλδ.... για να καταλάβω....
στον επιταχυντή αυτό.... θα εφαρμόζονται δυνάμεις όπως η φυγόκεντρος; :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :lol:
μπράβο haddock.
latris, έλα έλα, δεν πειράζει... όταν λέμε αντιδραστήρας μη σου έρχεται στο μυαλό "πυρηνικός αντιδραστήρας" "ραδιενέργεια" "τσερνόμπιλ" κτλ... αντιδραστήρα ονομάζουμε οποιοδήποτε μηχάνημα με το οποίο "κάνουμε κάτι". Και το μπρίκι με το γκαζάκι "αντιδραστήρα" μπορείς να το ονομάσεις.
Μωρε και φυγόκεντρος θα εφαρμόζεται και ψιονική δύναμη και η δύναμη του σουγκλάκου!
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ !!!!!!
Ειναι !! Fusion Reactor !!
Για μεταφρασε το ρε πακετανιο εσυ που ξερς !
Και μη βαρας τη κεφαλη σου θα χασεις και το λιγο BMW μυαλο που εχεις !
70355
και η πλάκα είναι ότι μου ζήτησε να μην επέμβω... τελικά δε χρειάστηκε καν. "lol".
Έχω συνείδηση του τι ξέρω, όπως και των ορίων μου. Για να καταλάβω τι θες να πετύχεις με αυτό: νομίζεις ότι με το 'σπιν' που είπες, κάτι κατάφερες; πας καλά; Σου είπα, σπουδάζω φυσική. Κατέβασε το πρόγραμμα σπουδών και κοίτα σε πόσα μαθήματα μελετάται το ζήτημα. Άντε τράβα στον γκιόλβα σου εσύ να μάθεις για το πλασμόνιο, το μπέβατρο και άσε τη φυσική για τους φυσικούς. Έμαθες και το σπιν...
άρα, ειρωνικά το είπες το "παντογνώστης". Συμφωνώ με αυτά που λες. Συγνώμη, δεν είμαι καλός στο reading between the lines...
Ρε τρομπα τον Γκιολβα τον ξερουν κατι χιλιαδες κοσμου....εσενα ποιος?
Το σπιν τουλαχιστον εγω ξερω τι ειναι και δεν ειμαι 1/2 ετος στο πανεπιστημιο τρομπα....οταν γυριζα εσυ μπουσουλαγες... τραβεστι μελος,τις ιδιες πιπες ελεγες και με το αλλο νικ και πηρες παλι πουλο!
Εσενα περιμενα να μαθω φυσικη και χημεια...οργιο.
Σε χαιρετω οχι ετσι :wave2: αλλα ετσι :a31:
ναι ε; για πες μας, λοιπόν, τί είναι το σπιν;
αν εσύ ξέρεις φυσική, εγώ είμαι ο πίκατσου...
επειδή βαριέμαι...
λοιπόν, επειδή δεν έχεις μελετήσεις σωστά το ζήτημα, δε μπορείς να ξέρεις περί του θέματος της ιδιοστροφορμής.
Και μόνο ότι λες πως ξέρεις "τι είναι" το σπιν, δείχνει ότι δεν έχεις καταλάβει τίποτα για αυτό. το σπιν, ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ "τι είναι". τελεία.
το πιθανότερο... νομίζεις ότι είναι η περιστροφή του σωματιδίου γύρω από τον εαυτό του.
Πικατσου λοιπον ακου...αν ηταν καποιος αλλος και μπορει να καθομουν να του κανω μαθημα..αλλα επειδη εισαι εσυ η γνωστη κομπλεξικη τρομπα σε αφηνω να πεις οτι πιπα θελεις...ρεπερτοριο εχεις τεραστιο.
Αραξε στα Ποκεμον.
επειδή βαριέμαι...
λοιπόν, επειδή δεν έχεις μελετήσεις σωστά το ζήτημα, δε μπορείς να ξέρεις περί του θέματος της ιδιοστροφορμής.
Και μόνο ότι λες πως ξέρεις "τι είναι" το σπιν, δείχνει ότι δεν έχεις καταλάβει τίποτα για αυτό. το σπιν, ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ "τι είναι". τελεία.
το πιθανότερο... νομίζεις ότι είναι η περιστροφή του σωματιδίου γύρω από τον εαυτό του.
Πικατσου επειδη προσθεσες μετα τα
ΝΑΙ κυρίες και κύριοι, ο x-rider είπε με ένα jpeg ό,τι αυτά που άλλοι χρειάζονται βιβλία επί βιβλίων.
τι feynman και μαλακίες... x-rider και ξερό ψωμί!
Εσύ χαραμίστηκες στη φαρμακευτική! Έπρεπε να πας στο φυσικό να τους δείξεις τι πάει να πει θεωρητική φυσική... όσοι ξεσκιστήκαμε διαβάζοντας... εμείς @@ φυσική ξέρουμε...
φιλαράκο, ντροπή. Τί παριστάνεις;
ΝΑΙ κυρίες και κύριοι....
Αυτα ειναι εκφωνησεις απο το τσιρκο που σε ειχαν??
Δε ξέρω, αλλά αυτά που παρουσιάζεις σαν εξήγηση του spin ούτε για τσίρκο δεν κάνουν.
ασ'τα στο ιταλιάνικο κείμενο που ήταν. (http://venus.unive.it/chem2000/capitoli/08.htm)
Δε ξέρω, αλλά αυτά που παρουσιάζεις σαν εξήγηση του spin ούτε για τσίρκο δεν κάνουν.
ασ'τα στο ιταλιάνικο κείμενο που ήταν. (http://venus.unive.it/chem2000/capitoli/08.htm)
Τοτε εκτος απο το παιδι κουμπι στο τσιρκο εισαι και εντελως ασχετος!Απο τα Ποκεμον διαβαζεις για Φυσικη? Τελος.
Υ.Γ και δεν εχω κανει μονο φαρμακευτικη. ;)
βρε δε πα να'χεις κάνει και yoga.
Εσύ, φυσική, δεν ξέρεις όση ξέρω. Όπως και γω, φαρμακευτική, δεν ξέρω όσο ξέρεις.
βρε δε πα να'χεις κάνει και yoga.
Εσύ, φυσική, δεν ξέρεις όση ξέρω. Όπως και γω, φαρμακευτική, δεν ξέρω όσο ξέρεις.
Το κειμενακι που "εβαλες" το ιταλιανικο ειναι απο το Πανεπιστημιο Χημειας της Βενετιας και ειναι αυτο που ειπες οτι δεν κανουν ουτε για τσιρκο.
Πικατσου απο μονος σου ξεφτιλιζεσαι γιατι αν ηξερες δεν θα ελεγες τις πιπες που λες.
Και τελος τι περιμενες να κατσω να στα ζωγραφησω?
Αλλα δεν σε παιρνω σοβαρα ;) πλακα σπαω μαζι σου!!
Και απο φυσικη ξερω περισσοτερα απο οτι εσυ που ακομα δεν εχεις τελειωσει...
Θα σταματησω ομως τωρα να σου απαντω γιατι το μαμησες παλι το Ποστ.
Cpt. Haddock
27/11/2006, 09:07
Κορίτσια...
x-rider και bored
Τα κουβαδάκια σας και τσακωθείτε αλλού pls...
:mad:
Έχουμε ένα ωραίο θρεντ να πούμε/δούμε/μάθουμε 2 πράγματα και το κάνετε πουτάνα. :mad:
Πραγματικά, αδιαφορώ (για το "τσακωμό").
όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν, να ανοίξουν κανα βιβλίο να μάθουν.
Εδώ μέσα, θα μπλέξουν τα ατομικά τροχιακά (n=1, n=2) που ο xrider έμπλεξε με την ιδιοστροφορμή (spin). Τα 1s, 2s έχουν να κάνουν με την ενεργειακή στάθμη του ηλεκτρονίου. το "s" δεν έχει να κάνει με το spin: σημαίνει "sharp" και έχει να κάνει με το χαρακτηρισμό της εμφάνισης του φάσματος. ούτε τα l, m(l), έχουν να κάνουν με το spin. Μάλιστα από το σκίτσο που έβαλε λείπει ακριβώς το spin (ms ή s). ( linky (http://en.wikipedia.org/wiki/Spin_quantum_number) ). Αυτά δεν τα λέω για να τα μάθει ο ίδιος, γιατί δεν ξέρει και δεν πρόκειται να μάθει (νομίζει ότι ήδη ξέρει). Τα λέω για σένα, να καταλάβεις για ποιό λόγο έγινε η χαζοσύγκρουση (που στο τέλος, αποκάλυψε ο xrider ότι το έκανε... για πλάκα;! )
Κοινώς, γράφει άλλα αντί άλλων. Τώρα, αν θεωρείς ότι εγώ πρέπει να σταματήσω να μιλάω για ένα θέμα που μελετάω χρόνια... τί να πω; εσύ ζήτησες πως εδώ θέλουν να μάθουν 1-2 πράματα.