View Full Version : Ta Scooter ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ...
Σελίδες :
1
2
[
3]
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
harvester
21/12/2008, 15:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
Ta Scooter ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ...
:a017: :a1: :a26:
:a38:
εσυ εισαι και κοντα οποτε θα κανονισουμε μια βολτουλα δομοκο να δουμε τι θα λες.
παρε και καμερα.αν ειμαστε κλειστα την αλλη κυριακη ετοιμασου για σκουτεραδα
sakisvolos
21/12/2008, 16:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από harvester
εσυ εισαι και κοντα οποτε θα κανονισουμε μια βολτουλα δομοκο να δουμε τι θα λες.
Ντάξ μωρά μας έπεισες είσαι γλήγορος κι ας οδηγάς σκούτερ!:winka:
Άντε ''ρίξτα'' και με μια Hayabusa τώρα να κλείσει το καρέ της στριφτερότητας!:D
ρε μη με βαζετε σε τετοια.... εγω ειμαι ασχετος ...δεν ξερω τιποτα απο αυτοματα...
150772
Να θεσω και γω ενα ερωτημα?
Οι μοτοσυκλετες θα γινουν ποτε σκουτερ? Οχι
Τοτε γιατι τα σκουτερ να γινουν μοτοσυκλετες?
Καθε ενα φτιαχτηκε για διαφορετικο λογο, και αυτο εξυπηρετει, δεν υπαρχει κανενας λογος το ενα να μοιασει στο αλλο.
δεν παιζει η ανεση?
τοτε γιατι εχεις και τα δυο? έχεις δοκιμάσει να κινηθείς κέντρο μέσα στο κέντρο μεσημέρι χωρίς περιθώρια για διήθηση με τετρακύλινδρο με τα σταμάτα ξεκίνα χωρίς να προλαβαίνει ν' ανεβάσει στροφές. Πήρα το Χ γιατί δε μοιάζει με πολυθρόνα (Elle εμφανίσου να με βάλεις σε τάξη με το πράσινο ξες εσύ :D ) και στριβεί σα μηχανή κι όχι σαν πολυθρόνα με το τιμόνι ένα σώμα με το σκάφος κι όχι να πετάγεται μόνο του υπό γωνία. Αν ήθελα άνεση θα έπαιρνα κάτι σαν το majesty ή το nexus όχι σαν το xmax.
tyfeonas
22/12/2008, 08:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από p_bourinos
Edo κάνει κανενας με ΤΜΑΧ???(χωρίς abs)
Και ξαναρωτάω,cruise control έχουν??αντισπιν???υδραυλικό τιμόνι???Γιατί όπως και να το κάνεις έχει μια τριβή το λάστιχο και κουράζει...:lol: :lol:
Ωστόσο επειδή πολλά ακούω για τα σκούτερ όποιος θέλει και ενδιαφέρεται εγώ είμαι μέσα για τη δοκιμή.Στημένη κόντρα 800 μέτρα να δούμε τι μελει γενεσθαι,και με χτ και με Duke φίλου μου.Και μετά πάμε και στον υμηττό να στρίψουμε που έχει κάτι ωραία πέταλα.
ελα φιλε μεσα εγω δευτερη γεφυρα βουτα με το xt σου.
με το δικο σου χτ ομως.
και αν θελεις σου φερνω και ενα gp800 για το duke.
ασε να φτιαξει ο καιρος και το κανονιζουμε.
XJR_Billy
22/12/2008, 11:57
Έλα λέμε οι κάγκουρες με τα σκούτερ!!:lol: :lol:
Βούτες, λιμανάκια κι έτσι... με σκούτερ.. γουστάρω...
Πολύ άρνηση ρε παίδες... ο καθένας παίρνει αυτό που γουστάρει κι έληξε...
Αυτο που τον κάνει να νοιώθει όλα αυτά τα αισθήματα που νοιώθουμε όλοι εμείς που οδηγάμε μηχανές και γράφουμε στα φόρουμ για τις αγαπημένες μας.
Την επιλογή μας... να είμαστε μοτοσυκλετιστές...
Αυτό που δεν γουστάρω καθόλου είναι ότι πέφτουμε στην προπαγάνδα των εταιρειών που μας λένε πως "όχι, το σκούτερ δεν στρίβει" ή "όχι, πρέπει να έχεις Βαραντέρο για να πας μέχρι Λαμία"...
Για του λόγου το αληθές, τον Αύγουστο πήγα με το ΧΤ βόρεια Βουλγαρία, κάνοντας 4500χλμ σε 12 μέρες, άνετα και ωραία, προς απογοήτευση μερικών που έλεγαν ότι θα έχω πάρκινσον από τους κραδασμούς, ή ότι δεν πας ταξίδι με κάτω από 170 και μκλς...:rolleyes:
Καποιοι πιο παλιοί θα θυμούνται τα ταξίδια που κάναμε με μοτοσυκλέτες που οι "καινούργιοι" δεν θα πήγαιναν ούτε Ωροπό με αυτές...
Γιατί το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός? Αν και δεν γουστάρω τα σκούτερ προτιμώ 1000άδες φορές να βλέπω σκούτερ από κουτιά.
ΖΗΤΩ Η ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΉ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ !!:beer: :beer: :beer:
peskandritsos
22/12/2008, 12:04
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από XT_Billy
Για του λόγου το αληθές, τον Αύγουστο πήγα με το ΧΤ βόρεια Βουλγαρία, κάνοντας 4500χλμ σε 12 μέρες, άνετα και ωραία, προς απογοήτευση μερικών που έλεγαν ότι θα έχω πάρκινσον από τους κραδασμούς, ή ότι δεν πας ταξίδι με κάτω από 170 και μκλς...:rolleyes:
AAAA!!! Ετσι πες μας.
Να καταλαβουμε κι εμεις απο που το επαθες.
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Του χρονου θα σου δωσω το σκουρτερ της γυναικας μου να πας στην....... Κινα.
:beer: :rotflmao: :rotflmao: :lol: :lol:
XJR_Billy
22/12/2008, 12:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από peskandritsos
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από XT_Billy
AAAA!!! Ετσι πες μας.
Να καταλαβουμε κι εμεις απο που το επαθες.
Του χρονου θα σου δωσω το σκουρτερ της γυναικας μου να πας στην....... Κινα.
:beer: :rotflmao: :rotflmao: :lol: :lol:
Θα προτιμούσα την Τενερέ σου...:smokin: :D :beer: :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από XT_Billy
Καποιοι πιο παλιοί θα θυμούνται τα ταξίδια που κάναμε με μοτοσυκλέτες που οι "καινούργιοι" δεν θα πήγαιναν ούτε Ωροπό με αυτές...
Ταξίδια με δίχρονα δυομισάρια εντουροειδή όταν ακόμη κι η Πάτρα φάνταζε μακρινός προορισμός.
Γιατί το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός? Αν και δεν γουστάρω τα σκούτερ προτιμώ 1000άδες φορές να βλέπω σκούτερ από κουτιά.
+660 !!
peskandritsos
22/12/2008, 12:28
Αν μου επιτρεπετε εγω εχω καταληξει οτι το καθετι εχει τον λογο που το βγαζει η καθε εταιρεια.
Τα σκουτερ η αρχικη ιδεα ηταν η ευκολη μετακινηση μεσα στην πολη και η ανεση που προστασια απο νερα και καιρικα φαινομενα.
Φανταστειτε τυπο με κουστουμι και μποτες εντουραδικες.
:lol:
Καπου ομως γινανε τα σκουτερακια και πιο ελκυστικα και λιγο της μοδας και οι εταιρειες ριξανε βαρος (και χρημα )και τα εξελιξανε (και πολυ καλα κανανε)
Εμενα ας πουμε μου αρεσει να βλεπω την γυναικα μου πιο πολυ με το σκουτερακι της παρα με το παπι που ειχε παλια.
Ομως σε καμια περιπτωση δεν συγκρινεται μια μηχανη μεγαλου κυβισμου η μεσαιου αν θελεται με ενα σκουτερ.
Ειδικα μια μηχανη που εχει βγει για καποιον συγκεκριμενο σκοπο.
Για χωμα ας πουμε δεν το συζηταμε να μπει το σκουτερ.
Για στροφιλικια δεν μπορει να ακολουθησει ενα gsxr.
Oυτε σε γκαζια ενα R1.
Ουτε σε ανεση ταξιδιου ενα Varadero.
Δεν τα βγαλανε για αυτο τον σκοπο, απλα κατι 800αρια ειναι νομιζω λιγο υπερβολικα για σκουτερ, και δεν νομιζω να πουλησουν και πολυ.
Αλλα οι εταιριες πρεπει να πειραματιζοντε στο κατω κατω γιατι αυτο για εμας τους καταναλωτες τελικα ειναι κερδος. :wave2:
tyfeonas
22/12/2008, 16:17
φιλε μου κανεις δεν καθετε να συγκρινει ενα scooter με την δυναμη και την συμπεριφορα ενος street.
απο την αλλη ομως δεν μπορω να ακουω και τον καθε ανιδεο που οχι απλα δεν εχει οδηγησει , δεν ξερει καν πεντε πραγματα για κατι , να καθετε και να χαρακτηριζει .
επισης θα κατσει να μου πει αν το scooter ειναι μοτοσυκλετα και αν εγω ειμαι μοτοσυκλετιστης.
και εγω απο τον χωρο των μηχανων μπηκα στα scooter αλλα και με βολεψαν , και την τρελλα μου την κανω.
απλα μου την σπανε οι Κομπλεξικοι που καθονται και μιλανε ετσι απλα για να λενε.
οι 8 στους 10 και να μην σου πω και παραπανω , που οδηγησαν scooter η megascooter εχουν μεινει κατι παραπανω απο ενθουσιασμενοι.
πολυ δε μαλιστα ξαναγυρισαν στην μοτοσυκλετα μετα απο πολλα χρονια και σε μεγαλη ηλικια λογω των scooter.
ξερω μεγαλους ανθρωπους που πηραν scooter για την βολτα τους η την δουλεια τους που σε καμμια περιπτωση δεν θα αγοραζαν μετα απο τοσα χρονια μηχανη.
αντι λοιπον καποιοι να χαιρονται που καποιοι παρατησαν τα αυτοκινητα τους και βγηκαν να κανουν εκδρομες και οργανωμενα με τα scooter καθονται και σνομπαρουν ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ γιατι απλα ειναι κομπλεξικοι!
θα σας πω λοιπον γιατι εγω εδωσα 9600 και πηρα tmax και δεν εδωσα 7000 να παρω xt 660.
1) γιατι δεν εχω αμαξι δικο μου οποτε το μηχανακι μου ειναι κυριο μεσο μετακινησης.
2) γιατι δεν γουσταρω να τρωω τον αερα στην μαπα οταν πηγαινω με 160 χλμ ταξιδι και να νιωθω οτι εχω φαει ξυλο στο τελειωμα της διαδρομης.
3)γιατι δεν γουσταρω να βρεχει και να τρωω ολο το νερο απο τους ελληνικους κολοδρομους μεσα στα παπουτσια μου , ουτε καθε λιγο και λιγακι να σταματαω να βαλω γκετες .
4) γιατι ηθελα να εχω ABS στους ελληνικους κολοδρομους
5) γιατι δεν ηθελα να εχω xt φτιαγμενο με βαλιτσα για να βαζω κρανος και μπουφαν οπου σταματαω
6)γιατι ηθελα να βαζω επανω την κοπελα μου και να κανω 300 χλμ με μονη σταση για βενζινη και να μην με βριζει.
ξερεις ποσους εχω δει να σταματανε κατω απο γεφυρα να βαλουν αδιαβροχο?
εγω δεν εχω σταματησει ποτε.
εχω προβλημα μονο στην κινηση αν σταματησω και βρεχει.
ξερεις ποσους εχω δει να σταματανε να βαλουν γκετες και σακουλες στα παπουτσια?
αυτο ειναι το μηχανακι μου
http://i139.photobucket.com/albums/q319/tyfeonas/my%20tmax/DSC_02450001-1.jpg
Ρε Tyf πολυ καλο το T-max αλλα πες τους λιγο και για την τεχνολογια που κουβαλαει το burgman να χαζεψουν λιγο, γιατι ολα τα σκουτερ δεν ιδια, καποια εχουν ξεφυγει.
tyfeonas
22/12/2008, 16:38
φιλε εδω την τεχνολογια την βλεπουν αρνητικα.
ειναι ολοι χεραδες και δεν γουσταρουν abs και βλακειες.
:)
Πού αναφέρεσαι στο 650; Δεν πάνε να του βάλανε ταχύτητες μηχανή δεν είναι. Το αυτόματο δεν είναι μηχανή και η μηχανή δεν είναι σκούτερ. Ο σκουτεράς είναι μοτοσυκλετιστής. Εξαιρούνται εκείνοι που για κάποιο λόγο συγχέουν το αυτόματο κιβώτιο με το να περνάμε με κόκκινο, να μη φοράνε κράνος, να κλείνουν τους άλλους οδηγούς, να πηγαίνουν με 10 χιλ την ώρα ενώ χωράνε και τους παίρνει να πάνε παραπάνω καθυστερώντας κάθε άλλη μηχανή που έχει βγεί για διήθηση. Αλλά αυτή η κατηγορία υπάρχει και στους οδηγούς μοτοσυκλέτας απλά στους σκουτεράδες είναι πιό σύνηθης.
:a014: :a014: :a014: :a014: :a014: :a014: :a25:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Road67
Πού αναφέρεσαι στο 650; Δεν πάνε να του βάλανε ταχύτητες μηχανή δεν είναι.
Ψαξε στο λεξικο τον ορισμο των λεξεων μηχανη και μοτοσυκλετα και ελα να τα ξαναπουμε.
Δηλαδη εχετε συνδεσει την λεξη μηχανη με τα ss και on-off, ελεος πια.
Παιζουμε με τις λεξεις τοση ωρα και κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας.
Αρχικά δημιουργήθηκε από liago86
Ψαξε στο λεξικο τον ορισμο των λεξεων μηχανη και μοτοσυκλετα και ελα να τα ξαναπουμε.
Δηλαδη εχετε συνδεσει την λεξη μηχανη με τα ss και on-off, ελεος πια.
Παιζουμε με τις λεξεις τοση ωρα και κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας. Αγόρι εγώ δεν απευθύνθηκα σε 'σενα εριστικά κι αν δεις στο άβαταρ μου γράφω για δυο μοντέλα. Δεν τα έβαλα τυχαία στη σειρά που είναι. Δεν είμαι εχθρός σου και καλό είναι να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα. Όσον αφορά το ίδιο το σκούτερ όπως ανέφερα και πιο πάνω κάτι που έγκειται στη δική μου τρέλα έχω κάνει ταξίδια 400 και 500 χιλιομέτρων με το δυομισάρι χωρίς να δυσανασχετήσω, όπως ακριβώς έχω κάνει και με την 600άρα.
XJR_Billy
22/12/2008, 17:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από tyfeonas
φιλε μου κανεις δεν καθετε να συγκρινει ενα scooter με την δυναμη και την συμπεριφορα ενος street.
απο την αλλη ομως δεν μπορω να ακουω και τον καθε ανιδεο που οχι απλα δεν εχει οδηγησει , δεν ξερει καν πεντε πραγματα για κατι , να καθετε και να χαρακτηριζει .
επισης θα κατσει να μου πει αν το scooter ειναι μοτοσυκλετα και αν εγω ειμαι μοτοσυκλετιστης.
και εγω απο τον χωρο των μηχανων μπηκα στα scooter αλλα και με βολεψαν , και την τρελλα μου την κανω.
απλα μου την σπανε οι Κομπλεξικοι που καθονται και μιλανε ετσι απλα για να λενε.
οι 8 στους 10 και να μην σου πω και παραπανω , που οδηγησαν scooter η megascooter εχουν μεινει κατι παραπανω απο ενθουσιασμενοι.
πολυ δε μαλιστα ξαναγυρισαν στην μοτοσυκλετα μετα απο πολλα χρονια και σε μεγαλη ηλικια λογω των scooter.
ξερω μεγαλους ανθρωπους που πηραν scooter για την βολτα τους η την δουλεια τους που σε καμμια περιπτωση δεν θα αγοραζαν μετα απο τοσα χρονια μηχανη.
αντι λοιπον καποιοι να χαιρονται που καποιοι παρατησαν τα αυτοκινητα τους και βγηκαν να κανουν εκδρομες και οργανωμενα με τα scooter καθονται και σνομπαρουν ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ γιατι απλα ειναι κομπλεξικοι!
θα σας πω λοιπον γιατι εγω εδωσα 9600 και πηρα tmax και δεν εδωσα 7000 να παρω xt 660.
1) γιατι δεν εχω αμαξι δικο μου οποτε το μηχανακι μου ειναι κυριο μεσο μετακινησης.
2) γιατι δεν γουσταρω να τρωω τον αερα στην μαπα οταν πηγαινω με 160 χλμ ταξιδι και να νιωθω οτι εχω φαει ξυλο στο τελειωμα της διαδρομης.
3)γιατι δεν γουσταρω να βρεχει και να τρωω ολο το νερο απο τους ελληνικους κολοδρομους μεσα στα παπουτσια μου , ουτε καθε λιγο και λιγακι να σταματαω να βαλω γκετες .
4) γιατι ηθελα να εχω ABS στους ελληνικους κολοδρομους
5) γιατι δεν ηθελα να εχω xt φτιαγμενο με βαλιτσα για να βαζω κρανος και μπουφαν οπου σταματαω
6)γιατι ηθελα να βαζω επανω την κοπελα μου και να κανω 300 χλμ με μονη σταση για βενζινη και να μην με βριζει.
ξερεις ποσους εχω δει να σταματανε κατω απο γεφυρα να βαλουν αδιαβροχο?
εχω προβλημα μονο στην κινηση αν σταματησω και βρεχει.
ξερεις ποσους εχω δει να σταματανε να βαλουν γκετες και σακουλες στα παπουτσια?
αυτο ειναι το μηχανακι μου
http://i139.photobucket.com/albums/q319/tyfeonas/my%20tmax/DSC_02450001-1.jpg
Φίλε μου ωραίο το Yamahaki σου και να το χαίρεσαι, αλλά συγκρίνεις δύο ανομοιογενείς μοτοσυκλέτες. Είναι σαν να συγκρίνεις XΤ με σκούτερ... :lol: :lol:
Και πολύ φιλικά, το να βάζεις αδιάβροχο, γκέτες κ.λ.π. είναι όλα μέρος του παιχνιδιού που λέγεται μοτοσυκλέτα. Ο κάθε χρήστης έχει τις δικές του ανάγκες και προτεραιότητες.
Το να βάλω το αδιάβροχό μου, να φάω τον αέρα μου, να ξεκαβαλήσω για να ξεπιαστώ και για τσιγαράκι στο ταξίδι, θεωρούνται απολύτως νορμάλ στο 90% των μοτοσυκλετιστών.
Αν θέλεις να αποφύγεις τη βροχή, να πας Μόσχα χωρίς στάση και ξεκούραστος, να ταξιδεύεις με 180+ σταθερά, να έχεις ABS,EBD,ACS,KGB,CIA :lol: :lol: και άφθονο αποθηκευτικό χώρο καλύτερα να πάρεις αμαξάκι και ξεμπέρδεψες.
Δεν ειρωνεύομαι, αλλά αν οι ανάγκες σου είναι αυτές, ένα smart θα βολέψει περισσότερο.
Φιλικά, Billy.:wave2:
sakisvolos
22/12/2008, 17:12
Το έψαξα και δεν είδα πουθενά να λέει κάτι για σκούτερ εκεί που λέει για μοτοσικλέτα!:winka:
Το σκούτερ είναι μηχανοκίνητο όχημα με δύο ρόδες όπως κι η μοτοσυκλέτα . Με την ευρεία έννοια του όρου σα σύνολο ανήκει στις μοτοσυκλέτες αλλά μετράνε πολλά η θέση οδήγησης, η αυτοματοποίηση, αυτό ακριβώς που κάποιους σας χαλάει το νερό, ο αέρας, η διαδικασία, το να σταματήσεις να κάνεις κανά τσιγάρο, να αλλάξεις ρούχα. Όμως επειδή σημασία έχει ο άνθρωπος κι όχι οι λαμαρίνες και τα πλαστικά ο μοτοσυκλετιστής είναι μοτοσυκλετιστής είτε οδηγεί SV, είτε σκούτερ, είτε παπί. Θα μου επιτρέψετε να μη συμπεριλάβω στην κατηγορία τα γουρουνοειδή. Ουσιαστικά σκέψου πως πολλοί σνομπάρουν τα custom τύπου μηχανάκια. Custom με scooter έχουν περισσότερα κοινά στοιχεία απ' ότι έχει το GP με το ΧΤ . Αλλά ο οδηγός τις ίδιες κακουχίες αντιμετωπίζει είτε καβαλάει varadero, είτε Tmax, είτε 883. Αλλάζουν πράγματα στο πακέτο μηχανή - αναβάτης.
Το οτι η λεξη μηχανη-μοτοσυκλετα ειναι συνυφασμενη με τα ss και τα on-off για τους πιο πολλους, δε σημαινει οτι πρεπει να το αποδεχτουμε ολοι.
Αν σας πω εγω οτι αυτοκινητα θεωρω μονο τα sedan, τα αλλα δεν ειναι αυτοκινητα, ειναι τζιπ ή αγωνιστικα ή μινι ή μαουνες. Ε δε σας ξενιζει αυτο το πραγμα? Ετσι και μενα με ξενιζει το γεγονος οτι μηχανες θεωρειτε μονο τα ss, on-off, street κλπ.
Και επειδη αναφερθηκε, τα custom ειναι μηχανες, και οι περισσοτεροι μαθανε για μηχανες βλεποντας τις harley στις αμερικανικες ταινιες.
tyfeonas
22/12/2008, 18:05
Φίλε μου ωραίο το Yamahaki σου και να το χαίρεσαι, αλλά συγκρίνεις δύο ανομοιογενείς μοτοσυκλέτες. Είναι σαν να συγκρίνεις XΤ με σκούτερ... :lol: :lol:
Και πολύ φιλικά, το να βάζεις αδιάβροχο, γκέτες κ.λ.π. είναι όλα μέρος του παιχνιδιού που λέγεται μοτοσυκλέτα. Ο κάθε χρήστης έχει τις δικές του ανάγκες και προτεραιότητες.
Το να βάλω το αδιάβροχό μου, να φάω τον αέρα μου, να ξεκαβαλήσω για να ξεπιαστώ και για τσιγαράκι στο ταξίδι, θεωρούνται απολύτως νορμάλ στο 90% των μοτοσυκλετιστών.
Αν θέλεις να αποφύγεις τη βροχή, να πας Μόσχα χωρίς στάση και ξεκούραστος, να ταξιδεύεις με 180+ σταθερά, να έχεις ABS,EBD,ACS,KGB,CIA :lol: :lol: και άφθονο αποθηκευτικό χώρο καλύτερα να πάρεις αμαξάκι και ξεμπέρδεψες.
Δεν ειρωνεύομαι, αλλά αν οι ανάγκες σου είναι αυτές, ένα smart θα βολέψει περισσότερο.
Φιλικά, Billy.:wave2:
με αυτην την λογικη δεν χρειαζεται να βγαινουν νεα μοντελα , ουτε να καθονται να εξελισουν οι εταιριες τα μοντελα τους για ανεση και ασφαλεια.
και στην τελικη αμα σου αρεσει να πιανεσε τοσο πολυ να βρεχεσαι κτλ μπορεις να πηγαινεις και με τα ποδια.
καλος ο ρομαντισμος αλλα να τον εχουμε παντου οχι μονο εκει που μας συμφερει.
εσυ δηλαδη εισαι μοτοσυκλετιστης γιατι εισαι ρομαντικος και οι αλλοι ειναι ταραμαδες επειδη δεν βρεχονται η δεν γουσταρουν να πηγαινουν σαν βρεγμενα γατια στις δουλειες τους.
ε δεν ειναι ετσι φιλε μου δυστηχως.
:smilea:
sakisvolos
22/12/2008, 18:12
Το οτι η λεξη μηχανη-μοτοσυκλετα ειναι συνυφασμενη με τα ss και τα on-off για τους πιο πολλους, δε σημαινει οτι πρεπει να το αποδεχτουμε ολοι.
Αν σας πω εγω οτι αυτοκινητα θεωρω μονο τα sedan, τα αλλα δεν ειναι αυτοκινητα, ειναι τζιπ ή αγωνιστικα ή μινι ή μαουνες. Ε δε σας ξενιζει αυτο το πραγμα? Ετσι και μενα με ξενιζει το γεγονος οτι μηχανες θεωρειτε μονο τα ss, on-off, street κλπ.
Και επειδη αναφερθηκε, τα custom ειναι μηχανες, και οι περισσοτεροι μαθανε για μηχανες βλεποντας τις harley στις αμερικανικες ταινιες.
Όπως διαχωρίζω τις μηχανές από τα σκούτερ (μιας και το καθένα έχει το σκοπό του) έτσι ακριβώς
διαχωρίζω και τα αυτοκίνητα σε δυο κατηγορίες:
1) Το σεντάν ή το κουπέ το δύθηρο το πεντάθυρο αυτό τέλος πάντων που έχουμε συνηθήσει να
αποκαλούμε οικογενειακό και ας μην είναι πάντοτε!
2) Στην κατηγορία των αυτοκινήτων ΔΕΝ συγκαταλέγω τις εξής μαούνες κι ας είναι κι αυτά αυτοκίνητα!
SUV, φορτηγάκια 4Χ4 και κάθε λογής τζιποειδές!
Έχει γεμίσει ο τόπος από αυτά τα οποία τα οδηγούν κάτι τύποι που ΔΕΝ σέβονται ποτέ κανέναν άλλο
οδηγό κάθε λογής άλλου οχήματος (πλην αυτών που αναφέρω) λες και ο δρόμος είναι δικός τους!
Υ.Γ. ΔΕΝ έμαθα για μηχανές βλέποντας τις Harley στις αμερικλάνικες ταινίες!
:winka:
sakisvolos
22/12/2008, 18:19
με αυτην την λογικη δεν χρειαζεται να βγαινουν νεα μοντελα , ουτε να καθονται να εξελισουν οι εταιριες τα μοντελα τους για ανεση και ασφαλεια.
και στην τελικη αμα σου αρεσει να πιανεσε τοσο πολυ να βρεχεσαι κτλ μπορεις να πηγαινεις και με τα ποδια.
εσυ δηλαδη εισαι μοτοσυκλετιστης γιατι εισαι ρομαντικος και οι αλλοι ειναι ταραμαδες επειδη δεν βρεχονται η δεν γουσταρουν να πηγαινουν σαν βρεγμενα γατια στις δουλειες τους.
Εμπρός λοιπόν από αύριο πάρτε όλοι σκούτερ! :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Ρε φίλε τι παροξυσμός είναι αυτός σήμερα???????:confused: :confused:
Ο κάθε ένας παίρνει αυτό που του κάνει κλίκ και του γουστάρει εγώ για παράδειγμα γουστάρω μηχανή κι ας σέρνεται, εσύ γουστάρεις σκούτερ με ABS Antispin ASDXLVR και τούρμπο! Εγώ το
σκούτερ δεν το γουστάρω και δε θα το πάρω χίλια καλά παραπάνω από μια μηχανή να προσφέρει
πως να το κάνουμε δηλαδή?????????????
Φτάνει πια μην προσπαθείς να μας πείσεις ότι το σκούτερ είναι καλύτερο από μια μηχανή
αυτό το κρίνει ο κάθε ένας ανάλογα με τα γούστα του και τις ανάγκες του! :winka:
Όποιος έχει σκούτερ είναι λούλης...
Πάρτε κανα αντρικό μηχανάκι...
Ω εκλεκτέ που είσαι...? :a23: :a23: :a23:
XJR_Billy
22/12/2008, 18:27
Αδερφέ, σε παραπάνω ποστ θα δεις ότι δεν χαρακτηρίζω κανέναν ως ταραμά ούτε κατηγορώ ανθρώπους για τις επιλογές τους. Αντίθετα, χαίρομαι που υπάρχει τόσο μεγάλη ποικιλία για να μπορεί ο καθένας να διαλέξει αυτό που γουστάρει/τον εκφράζει.
Εγώ είπα ότι στην κατηγορία των μοτοσυκλετών υπάρχουν και τα σκούτερ με τα καλά τους και τα κακά τους, όπως όλα.
Ο κάθε άνθρωπος διαλέγει ανάλογα με τις ανάγκες του και το γούστο του.
Και περί γούστου... κολοκυθόπιτα.
Τώρα, αν σε χαλάει να σταματήσεις για βενζίνη/τσιγαράκι στα 150-200χλμ., ή βαριέσαι να βγάζεις το αδιάβροχο, επιλογή σου, και σεβαστή.
Μην χαρακτηρίζεις όμως τους μη σκουτεράδες σαν λουκουμάδες ρομαντικούς που γουστάρουν να βρέχονται για να το παίξουν αντριλίκι, μηχανόβιοι, ξέρω γω τι...
Είμαι πολύ περήφανος που ανήκω στη μερίδα των μοτοσυκλετιστών που η μηχανή τους δεν είναι απλά ένα μεταφορικό μέσον...
Το παν στη μοτοσυκλέτα είναι η αίσθηση... όχι απλά η μετακίνηση.
Και δεν νομίζω να υπάρχει λόγος να είσαι επιθετικός...
Συζητάμε...:wave2:
sakisvolos
22/12/2008, 18:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από NikosKK
Όποιος έχει σκούτερ είναι λούλης...
Πάρτε κανα αντρικό μηχανάκι...
Ω εκλεκτέ που είσαι...? :a23: :a23: :a23:
Το βρήκα το συγκεκριμένο πόστ take a look!
Αρχικά δημιουργήθηκε από Silver_Rider
Τα παπάκια είναι για τους πιτσηρικάδες!
Οι μηχανές είναι για τους πραγματικούς άντρες!
Τα σκούτερ είναι για τους π0υστρ@κηδες και λουλούδες!
και τα ποδύλατα για τους παππούδες!
Τώρα για τις μηχανές που αφορούν τους πραγματικούς άντρες
έχουμε και λέμε!
Οι enduro είναι βρομιάρηδες λίγδιη που δεν έχουν πάει ποτέ με γυναίκα βρομούν δεν κάνουν μπάνιο ποτέ και δεν κουρεύονται δε λούζωνται!
Οι ΟΝΟΦ transalt vestrom triumph tdm kaι τέτιες αηδίες είναι για τους ΚΟΤΑΔΕΣ!
Μα για ποιές επειδώσεις μας μιλάτε εσείς με τα βεστρομ και τα TDM είναι ιποδυναμη
αυτή που έχετε;
Street: Όλα τα λεφτά
Supersport: Ακόμα πιο πολά λεφτα!!!! Αυτά είναι για πραγματικούς αντρες!
Εγώ πάντως έμαθα για μηχανές βλέποντας το Γαρδέλη, τον Ψάλτη και το Στηβ Ντούζο :bawl: :rotflmao:
Άσε ρε παλικάρι τί γενικεύσεις είναι αυτές; Όλα είναι τετράτροχα είναι αυτοκίνητα άρα και τα γουρούνια, όλα τα δίτροχα είναι μηχανές και όλα μαζί είναι τροχοφόρα οχήματα. Μηχανολογικά σαν αυτόματο είναι άλλος τύπος μηχανής, ως έλλειψη ποδόφρενου είναι άλλο είδος μηχανής, ως έλλειψη του τεπόζιτου κάτω απ' τα σκέλια σου είναι άλλο είδος μηχανής. Σαν αίσθηση είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Θες να πούμε τη λαμαρίνα μηχανή εντάξει να την πούμε. Σε νοιάζει αυτό ή αν εσύ καλείσαι από 'μας τους υπόλοιπους μοτοσυκλετιστής.
Και που 'σαι σε καταλαβαίνω απόλυτα όταν έχω δώσει 5.000 ευρώ για αγορά (το πήρα το 06 όταν ήταν ακόμη ακριβό δηλαδή λιγότερο από 3.000 ευρώ φτηνότερο απ' τη μηχανή μου) να παρκάω κάπου και να λένε ''πάρε το μηχανάκι''. Αυτό το καταλαβαίνω, αλλά μιλάμε μεταξύ μας τώρα. Κι αν έχεις καβαλήσει μοτοσυκλέτα ξέρεις πως το σκούτερ είναι κάτι τελείως διαφορετικό.
sakisvolos
22/12/2008, 18:31
.......Και δεν νομίζω να υπάρχει λόγος να είσαι επιθετικός...
Όταν τελειώνουν τα επιχειρήματα έτσι γίνεται! :winka:
XJR_Billy
22/12/2008, 18:32
Εγώ πάντως έμαθα για μηχανές βλέποντας το Γαρδέλη, τον Ψάλτη και το Στηβ Ντούζο :bawl: :rotflmao:
:bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :rotflmao: :rotflmao: :beer: :beer:
Και που 'σαι σε καταλαβαίνω απόλυτα όταν έχω δώσει 5.000 ευρώ για αγορά (το πήρα το 06 όταν ήταν ακόμη ακριβό δηλαδή λιγότερο από 3.000 ευρώ φτηνότερο απ' τη μηχανή μου) να παρκάω κάπου και να λένε ''πάρε το μηχανάκι''. Αυτό το καταλαβαίνω, αλλά μιλάμε μεταξύ μας τώρα. Κι αν έχεις καβαλήσει μοτοσυκλέτα ξέρεις πως το σκούτερ είναι κάτι τελείως διαφορετικό.
Εμενα παλι με ρωτησαν μια φορα "ποσο την πηρες τη μηχανη" (σκουτερ εχω) και μου φανηκε περιεργο, πραγματι ακουγεται καπως γιατι εχει καθιερωθει η εικονα της μηχανης σαν τα street, ss κτλ.
Παρολα αυτα και μηχανη εχω καβαλησει καμποσες φορες και φυσικα ειναι διαφορετικη η αισθηση, οχι ομως η μερα με τη νυχτα, αποψη μου ειναι αυτο.
Η διαφορα τους μου φανηκε σα τη διαφορα του να στριβω με Daihatzu Terios(scooter) και με Mazda Rx8(ss).
Καθενα εξυπηρετει διαφορετικο σκοπο, πιο πολυ φυσικα απολαμβανεις το ss αλλα παντα με τις αναλογες συνθηκες. Πες να βγαλεις το ss με τη βροχη για να πας στη δουλεια σου και φωναξε με να σε δω!
Αρχικά δημιουργήθηκε από sakisvolos
Εμπρός λοιπόν από αύριο πάρτε όλοι σκούτερ! :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Φτάνει πια μην προσπαθείς να μας πείσεις ότι το σκούτερ είναι καλύτερο από μια μηχανή
αυτό το κρίνει ο κάθε ένας ανάλογα με τα γούστα του και τις ανάγκες του! :winka:
Συμπατριωτη sakisvolos ....
δεν λεμε οτι τα scooter ειναι καλυτερα απο τις μηχανες....εσεις αντιθετως με το που ακουτε scooter σας σηκωνεται η τριχα και ουτε να τα βλεπετε δεν θελετε...δικαιωμα σας να λετε οτι θελετε.
απλα θελουμε να σας πουμε οτι η τεχνολογια στα scooter εχει προχωρησει αρκετα και πλεον ορισμενους μας καλυπτουν αρκετα .εγω προσωπικα παλιοτερα ειχα μοτοσυκλετα αλλα πλεον εχω κατασταλαξει στα mega scooter και δεν τα αλλαζω με τιποτα...
ολοι πανω σε δυο τροχους κινουμαστε και το τι ειναι αντρικο το θεωρω γελοιο...ο καθενας επιλεγει αυτο που θελει και βολτάρει με αυτο...
κατι ειχες πει για scooterclub....
απλως σε πληροφορώ οτι στο forum μας υπαρχουν και παιδια με μοτοσυκλετες και βολταρουμε ολοι μαζι παρεα....
και αυτο που μενει τελικα saki ειναι η καλη παρεα που την εχουμε και ολο ποιο πολύ ανάγκη...
XJR_Billy
22/12/2008, 18:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από jimbrav
κατι ειχες πει για scooterclub....
απλως σε πληροφορώ οτι στο forum μας υπαρχουν και παιδια με μοτοσυκλετες και βολταρουμε ολοι μαζι παρεα....
και αυτο που μενει τελικα saki ειναι η καλη παρεα που την εχουμε και ολο ποιο πολύ ανάγκη...
:a18: :a10:
Speed SCHellas
22/12/2008, 19:45
Το βρήκα το συγκεκριμένο πόστ take a look!
έχουμε και λέμε!
Οι enduro είναι βρομιάρηδες λίγδιη που δεν έχουν πάει ποτέ με γυναίκα βρομούν δεν κάνουν μπάνιο ποτέ και δεν κουρεύονται δε λούζωνται!
Μα για ποιές επειδώσεις μας μιλάτε εσείς με τα βεστρομ και τα TDM είναι ιποδυναμη
αυτή που έχετε;
Δεν το συζητώ ότι το άτομο είναι μικροτσούτσουνος:D
Ο "ανδρισμός" του μέσω της μηχανής, όπως όλων των "γρήγορων" που βγάζουν τα κόμπλεξ τους μέσα από το οχημά τους.
Τελικά η μηχανή σε κάνει "άντρα";
Ιριδίζουσα ζελατίνα, και αβέρτα μαρσάρισμα το γκάζι στο φανάρι!!!!
Και ποιός μας πιάνει στην ευθεία ε;
Πούσαι"άντρα";
Η μηχανή δεν θα στο μεγαλώσει.:D :D
η μονη επιφυλαξη που κραταω στα SCOOTER ειναι στα παιδακια που μαθαινουν να οδηγουν πανω σε σκουτερ(ανευ συμπλεκτη) που κατ'εμε δεν ειναι ιδανικο....
απο κει και περα ενα MEGA scooter θα ηταν λουκουμι για οταν μεγαλωσουμε και ποναν τα κοκκαλακια μας ... απολαυση ......ανεση και ευκολια ...Πολυθρονα οπως τα λετε:D
peskandritsos
22/12/2008, 21:02
Ρε μαγκες τι λετε???
Μουρθε μια ιδεα διαβαζοντας το απο πανω ποστ!!!:sun: :sun: :sun:
Αντι να τσακωνομαστε για κατι που στο τελος θα συμφωνησουμε, δεν μετραμε τα τσουτσουνια μας να δουμε ποιανου ειναι μεγαλυτερο???:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :lol: :lol:
Και αυτος που την εχει μεγαλυτερη θα εχει δικιο.:winka: :winka: :beer:
fantacid
22/12/2008, 21:10
Είμαι πολύ περήφανος που ανήκω στη μερίδα των μοτοσυκλετιστών που η μηχανή τους δεν είναι απλά ένα μεταφορικό μέσον...
+400!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από Speed SCHellas
έχουμε και λέμε!
αυτή που έχετε;
Δεν το συζητώ ότι το άτομο είναι μικροτσούτσουνος:D
Ο "ανδρισμός" του μέσω της μηχανής, όπως όλων των "γρήγορων" που βγάζουν τα κόμπλεξ τους μέσα από το οχημά τους.
Τελικά η μηχανή σε κάνει "άντρα";
Ιριδίζουσα ζελατίνα, και αβέρτα μαρσάρισμα το γκάζι στο φανάρι!!!!
Και ποιός μας πιάνει στην ευθεία ε;
Πούσαι"άντρα";
Η μηχανή δεν θα στο μεγαλώσει.:D :D Και ποιός σου 'πε οτι ο Ασημένιος Καβαλάρης καβαλάει κάτι άλλο πιο εκλεκτό απ' το μαξιλάρι του. ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ Εlleeeeeeeeeeeeee :D :D :D
tyfeonas
22/12/2008, 22:38
Αδερφέ, σε παραπάνω ποστ θα δεις ότι δεν χαρακτηρίζω κανέναν ως ταραμά ούτε κατηγορώ ανθρώπους για τις επιλογές τους. Αντίθετα, χαίρομαι που υπάρχει τόσο μεγάλη ποικιλία για να μπορεί ο καθένας να διαλέξει αυτό που γουστάρει/τον εκφράζει.
Εγώ είπα ότι στην κατηγορία των μοτοσυκλετών υπάρχουν και τα σκούτερ με τα καλά τους και τα κακά τους, όπως όλα.
Ο κάθε άνθρωπος διαλέγει ανάλογα με τις ανάγκες του και το γούστο του.
Και περί γούστου... κολοκυθόπιτα.
Τώρα, αν σε χαλάει να σταματήσεις για βενζίνη/τσιγαράκι στα 150-200χλμ., ή βαριέσαι να βγάζεις το αδιάβροχο, επιλογή σου, και σεβαστή.
Μην χαρακτηρίζεις όμως τους μη σκουτεράδες σαν λουκουμάδες ρομαντικούς που γουστάρουν να βρέχονται για να το παίξουν αντριλίκι, μηχανόβιοι, ξέρω γω τι...
Και δεν νομίζω να υπάρχει λόγος να είσαι επιθετικός...
εχω κανει σε λιγοτερο απο 1 χρονο 25000 χλμ και δεν παω στην δουλεια μου με το μηχανακι.
με λιγα λογια το εχω σχεδον αποκλειστικα για ψυχαγωγια και ταξιδια.
πιστεψε με ουτε εγω το βλεπω σαν μεταφορικο μεσον.
εχω ομως περασει και απο τους δυο χωρους και ξερω τι παιζει και ποιες η διαφορες.
οταν ομως ακουω για μπανιερες κτλ (οχι απο εσενα) ........
οποτε καταλαβαινεις γιατι απανταω με αυτον τον τροπο.
μαλιστα ενα απο τα ατομα που ειχε ξεκινησει αυτο εδω το τοπικ και κατηγορουσε , ο after αν θυμαμαι καλα , τελικα πηρε ενα beverly 200 αν θυμαμαι καλα και ειχε ενθουσιαστει πολυ!
βεβαια καποια στιγμη ειχε ενα ατυχημα και νομιζω το εδωσε.
απλα ειναι ενα απλο παραδειγμα πως μπορει να εισαι αδικος με κατι αν δεν το εχεις οδηγησει και γνωρισει απο πρωτο χερι.
εγω προσωπικα καλω οποιον θελει να ερθει μια τεταρτη απο το δελεαρ που συναντιομαστε να τα δει και να τα κανει και μια βολτα.
και μετα να μου πει απο εδω τι δεν του αρεσε κτλ.
γιατι αν κατσεις και διαβασεις ολο το τοπικ δεν υπαρχει ενας που να ειχε scooter η εστω να οδηγησε και να του φανηκε αθλιο (μιλαμε για σοβαρα scooter ετσι οχι κινεζικα)
οσοι λενε οτι λενε ειναι ατομα που δεν ειχαν καμμια επαφη.
οποτε καταλαβαινεις τι συζητηση κανουμε ...
επιθετικοτητα δεν υπαρχει απο μερους μου.
απλα ο γραπτος λογος ειναι ευκολα παρεξηγισιμος.
Speed SCHellas
22/12/2008, 22:48
Και ποιός σου 'πε οτι ο Ασημένιος Καβαλάρης καβαλάει κάτι άλλο πιο εκλεκτό απ' το μαξιλάρι του. ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ Εlleeeeeeeeeeeeee :D :D :D
Και το μαξιλάρι του το έχει για R1;:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Speed SCHellas
22/12/2008, 22:52
Ρε μαγκες τι λετε???
Μουρθε μια ιδεα διαβαζοντας το απο πανω ποστ!!!:sun: :sun: :sun:
Αντι να τσακωνομαστε για κατι που στο τελος θα συμφωνησουμε, δεν μετραμε τα τσουτσουνια μας να δουμε ποιανου ειναι μεγαλυτερο???:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :lol: :lol:
Και αυτος που την εχει μεγαλυτερη θα εχει δικιο.:winka: :winka: :beer:
Χαίρομαι που έχω δίκιο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:a19: :a19:
Speed SCHellas
22/12/2008, 23:17
Και για το τέλος.
Το 80% των Ελλήνων μηχανόβιων δεν έχουν ιδέα από οδήγηση μηχανής.
Αγοράζουν μηχανή για να πηγαινοέρχονται στην δουλεία τους, και στις παραλίες το καλοκαίρι.
Βλέπουν από τον καναπέ moto gp και νομίζουν ότι αποκτούν εμπειρία.
Πέφτει βροχή και εξαφανίζονται από τους δρόμους τα μηχανάκια.
Κατά τα άλλα είναι μηχανόβιοι γιατί αγόρασαν μηχανή με μεγάλες ρόδες και συμπλέκτη.
Συμπλέκτη και σε παπάκι βάζεις.
Και τα scooter μηχανάκια είναι, απλά άλλης κατηγορίας.
Και αυτοί που τα έχουν δεν σημαίνει ότι είναι λιγότερο ψαγμένοι από τους άλλους.
Γουστάρεις πίστας; Με γεία σου και χαρά σου. Αλλά το να μου γκαζώνεις στην ευθεία και να χάνεσαι δεν σε κάνει οδηγό καλύτερο από έναν σκουτερά.
Θέλεις BMW 1200 για off road αποδράσεις;
Πόσοι πηγαίνουν στα κορφοβούνια και στις κροκάλες, μέσα στην λασπούρα;
Ένας στους δέκα. Σιγά να μην το λερώσουν, και να μην σακατευτούν(γιατί οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα για τέτοιες διαδρομές).
Παρ' όλα αυτά θα πάρουν θέση και θα κατηγορήσουν όλους τους υπόλοιπους που έχουν είτε scooter είτε παπάκι, λέγοντας πως δεν είναι μηχανές, και είναι λούληδες όσοι έχουν.
Και επείδη δεν θα αλλάξει η γνώμη η δική τους, αλλά και ούτε και η δική μου, ας είναι μερικοί πιο προσεκτικοί σε αυτά που λένε.
Ο καθένας κάνει την επιλογή του για τους δικούς του λόγους, αλλά δεν μπορώ να ακούω τον κάθε π@π@ρ@ που αγόρασε για πρώτη φορά στην ζωή του μηχανή να το παίζει Valentino και παντογνώστης.
ΝΑ ΧΑ την ορεξη σας να κατεβαζω αραδες....... δεν βαριεσαι,,,...
ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΩ αν βγαλουν το SV σε Scooter ΘΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣω....
γιατι πανω απ'ολα ειμαστε εγωιστες οι MOTOers:smokin: :beer:
Speed SCHellas
22/12/2008, 23:26
ΝΑ ΧΑ την ορεξη σας να κατεβαζω αραδες....... δεν βαριεσαι,,,...
ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΩ αν βγαλουν το SV σε Scooter ΘΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣω....
γιατι πανω απ'ολα ειμαστε εγωιστες οι MOTOers:smokin: :beer:
Δώστους την ιδέα.
Ποτέ δεν ξέρεις.;)
sakisvolos
22/12/2008, 23:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από Speed SCHellas
Και επείδη δεν θα αλλάξει η γνώμη η δική τους, αλλά και ούτε και η δική μου, ας είναι μερικοί πιο προσεκτικοί σε αυτά που λένε.
+ 10000!
sakisvolos
23/12/2008, 00:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από jimbrav
απλα θελουμε να σας πουμε οτι η τεχνολογια στα scooter εχει προχωρησει αρκετα και πλεον ορισμενους μας καλυπτουν αρκετα .
Καλησπέρα και προσωπικά!
Εν μέρη συμφωνώ με αυτά που λες!
Αλλά θα ήθελα κάποιος (δεν απευθύνομαι προσωπικά σε εσένα με αυτή μου την ερώτηση) !
Θα ήθελα λοιπόν κάποιος να μου πει από εσάς τους ''σκουτεράδες'' τι παραπάνω τεχνολογία έχει ένα σκούτερ
από μια μηχανή και σε ποια σημεία και γιατί!
Αν καταφέρετε να μου απαντήσετε αντικειμενικά όμως όχι με χαζομάρες ίσως λέω ίσως να δω με πολύ
διαφορετικό ''μάτι'' τα σκούτερ και που ξέρεις στο μέλλον.......................!
Πώπω τώρα μίλησαν κι οι γύφτοι με τα fmx που το μηχανάκι αυτό το βάζεις να πάει ευθεία και πάει στραβά. Σκέτη αποτοιχία κάτι σαν τη μεσοτοιχία και βάλε :yuck:
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
:beer: :beer: :bawl: :beer:
Θα πω εγω ενα προχειρο που μου ερχεται κατευθειαν στο μυαλο: το σκουτερ μου εχει συνδυασμενη πεδηση στη μανετα για το πισω φρενο, δηλαδη πατωντας τη πατιεται σε καποιο ποσοστο και το μπροστινο χωρις ποτε να φτασει σε σημειο να τον μπλοκαρει.
Πιστεψε με ειναι μεγαλη υποθεση και ευκολια και σιγουρια.
Υπαρχουν και αλλα, για παραδειγμα το t-max kai to burgman εχουν ανεξαρτητο πισω ψαλιδι και οχι σαν τα υπολοιπα σκουτερ που στο ψαλιδι καθεται πανω η μηχανη.
Αυτο δεν ειναι καινοτομια, απλα δινει πολυ καλυτερη οδικη συμπεριφορα πολυ κοντα σ αυτη μιας μοτοσυκλετας.
Υπαρχουν και αλλα, ας γραψει και κανεις αλλος γιατι δε μου ρχονται και κουραστηκα να γραφω.
Καλησπέρα και προσωπικά!
Εν μέρη συμφωνώ με αυτά που λες!
Αλλά θα ήθελα κάποιος (δεν απευθύνομαι προσωπικά σε εσένα με αυτή μου την ερώτηση) !
Θα ήθελα λοιπόν κάποιος να μου πει από εσάς τους ''σκουτεράδες'' τι παραπάνω τεχνολογία έχει ένα σκούτερ
από μια μηχανή και σε ποια σημεία και γιατί!
Αν καταφέρετε να μου απαντήσετε αντικειμενικά όμως όχι με χαζομάρες ίσως λέω ίσως να δω με πολύ
διαφορετικό ''μάτι'' τα σκούτερ και που ξέρεις στο μέλλον.......................!
saki κοιτα....παραπανω τεχνολογια δεν υπαρχει αλλα ....
θα σου μιλησω συγκεκριμενα για το burgman...βασικα λογω αυτοματης μεταδοσης ειναι πολυ ποιο ευχρηστο.μη μου πεις τωρα οτι βαριεμαι να αλλαζω ταχυτητες, το θεωρω ατοπο γιατι η αυτοματη μεταδοση με εχει καραβολεψει...φαινεται σαν πολυθρονα εεε???κι ομως τρελαινομαι να κανω βολτες μαζι του συνεχεια.ειδικα η συζηγος με το burgman πλεον ερχεται μαζι μου οπου και εαν παω και δεν εχω γκρινιες...(εαν εισαι παντρεμενος θα καταλαβεις)
το δικυλινδρο μοτερ του ειναι ροπατο - βελουδινο με δυναμη και σπιρταδα ,τιποτα δεν τριζει με αποτελεσμα η καθε βολτα να ειναι απολαυση πραγματικα...
μπορει να φαινεται ογκώδες αλλα στριβει για πλακα μεχρι που να βρει το κεντρικο σταντ.φρενα με abs ,απο τα 5 καλυτερα παραγωγης...
υπαρχει και το σειριακο κειβωτιο για ποιο γρηγορη οδηγηση...
καλή καλυψη απο αερα...χωροι υπερ αρκετοι (δυο κρανοι χωρανε ανετα απο κατω)
σταματαω εδω....
θα μου πεις οτι ειναι πανακριβο .και ομως δεν το αλλαζω με τιποτα....σε αυτην την φαση που βρισκομαι το θεωρω οτι καλυτερο.
πολυ καλο επισης και το t max το οποιο ειναι ποιο σπορ....
και ολα αυτα προσωπικα παντα....και δεν εχω παρωπιδες και οσοι βρισκονται σε δυο τροχους τους βλεπω και τους νιωθω το ιδιο...η κινηση με μοτοσυκλετα ( με την όποια παραλλαγή της )ειναι φοβερο συναισθημα το οποιω γουσταρω τρελά....
ειναι και μερικα Scooter ομωςς για να που με και του :hypnotize το δικιο.....
150860
ΚΑΤΩ ΤΑ ΣΚΟΥΤΕΡ! ΔΕΝ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΡΙΒΟΥΝ! ΤΕΛΟΣ!
και αν κάποιος ξέρει τον τύπο με το t-max που με πέρασε ξεκράνωτος, χαμογελαστός και όρθιος σαν ξαπλωμένος στα λιμανάκια πριν κανα μήνα να μην του το πει...
:rotflmao:
sakisvolos
23/12/2008, 16:32
Πώπω τώρα μίλησαν κι οι γύφτοι................................
:confused: :confused: :confused:
ειναι και μερικα Scooter ομωςς για να που με και του :hypnotize το δικιο.....
:a13: :a13: :a13: :a13:
150898
p_bourinos
23/12/2008, 16:56
Πώς έχασα τέτοιο πάρτυ????:confused: :confused: :confused:
Στον καθρέφτη σου κοιτάχτηκες και το λες αυτό;;;;;:confused: :confused: :confused: Εσύ έχεις πμ :D
p_bourinos
23/12/2008, 16:58
:a13: :a13: :a13: :a13:
Θα βγάλουν και το B-KING σε σκουτερ,μόνο που τώρα θα έχει 200+ ίππους και θα βγάλουν και το speed limiter μιας και θα έχει ζελατίνα το όχημα.:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Δείτε κι αυτό για να γουστάρετε!!!
http://www.youtube.com/watch?v=u0fOguL9yT8&feature=related
sakisvolos
23/12/2008, 17:02
Εσύ έχεις πμ :D
Ντάξ παρανόησις ήταν!:beer: :beer: :beer:
Μερικοί πάντως δεν κάνουν ούτε για σκούτερ. Κατέβαινα το μεσημέρι τη Χατζηκυριακού και μπροστά μου ένα μεγάλο σκούτερ της πεζω πήγαινε μάλλον να κάνει αναστροφή και του πέφτει όλο το μηχανάκι κάτω. Πέρναγα εγώ από δίπλα και τι κάνει ο τρισμέγιστος μ@λάκας που δεν με νοιάζει αν ήταν σε σύγχυση το λάθος ήταν απ' αυτα που δεν πρέπει να κάνεις. Ενώ περνάω από δίπλα του πάει να το σηκώσει από το έδαφος αν είναι ποτέ δυνατόν ανοίγοντας το γκάζι κι όπως έχει σηκώσει το μηχανάκι πριν του φύγει τελείως και πέσει πάλι κάτω κινήθηκε προς τα μπροστά και με χτύπησε στην πίσω ρόδα ενώ έφευγα ευτυχώς. :mad: :mad: :yuck:
tyfeonas
24/12/2008, 11:29
Μερικοί πάντως δεν κάνουν ούτε για σκούτερ. Κατέβαινα το μεσημέρι τη Χατζηκυριακού και μπροστά μου ένα μεγάλο σκούτερ της πεζω πήγαινε μάλλον να κάνει αναστροφή και του πέφτει όλο το μηχανάκι κάτω. Πέρναγα εγώ από δίπλα και τι κάνει ο τρισμέγιστος μ@λάκας που δεν με νοιάζει αν ήταν σε σύγχυση το λάθος ήταν απ' αυτα που δεν πρέπει να κάνεις. Ενώ περνάω από δίπλα του πάει να το σηκώσει από το έδαφος αν είναι ποτέ δυνατόν ανοίγοντας το γκάζι κι όπως έχει σηκώσει το μηχανάκι πριν του φύγει τελείως και πέσει πάλι κάτω κινήθηκε προς τα μπροστά και με χτύπησε στην πίσω ρόδα ενώ έφευγα ευτυχώς. :mad: :mad: :yuck:
το οτι αυτος ηταν κουλος φταιει το μηχανακι?
δηλαδη αν ειχε xt δεν θα επεφτε?
tyfeonas
24/12/2008, 11:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από p_bourinos
Θα βγάλουν και το B-KING σε σκουτερ,μόνο που τώρα θα έχει 200+ ίππους και θα βγάλουν και το speed limiter μιας και θα έχει ζελατίνα το όχημα.:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Δείτε κι αυτό για να γουστάρετε!!!
http://www.youtube.com/watch?v=u0fOguL9yT8&feature=related
αυτο φανταζομαι το ειδες ε?
quote:Αρχικά δημιουργήθηκε από p_bourinos Edo κάνει κανενας με ΤΜΑΧ???(χωρίς abs) Και ξαναρωτάω,cruise control έχουν??αντισπιν???υδραυλικό τιμόνι???Γιατί όπως και να το κάνεις έχει μια τριβή το λάστιχο και κουράζει... Ωστόσο επειδή πολλά ακούω για τα σκούτερ όποιος θέλει και ενδιαφέρεται εγώ είμαι μέσα για τη δοκιμή.Στημένη κόντρα 800 μέτρα να δούμε τι μελει γενεσθαι,και με χτ και με Duke φίλου μου.Και μετά πάμε και στον υμηττό να στρίψουμε που έχει κάτι ωραία πέταλα.
tyfeonas.
ελα φιλε μεσα εγω δευτερη γεφυρα βουτα με το xt σου. με το δικο σου χτ ομως. και αν θελεις σου φερνω και ενα gp800 για το duke. ασε να φτιαξει ο καιρος και το κανονιζουμε.
XJR_Billy
24/12/2008, 12:22
Ε ρε μανία με τα ΧΤ !!:lol: :lol:
Αν έπεφτε με ΧΤ, έστω και με νεκρά μέσα, ο κινητήρας θα έσβηνε και όταν θα το σήκωνε δεν θα πάταγε γκάζι να του φύγει το μηχανάκι... :winka: :wave2:
Προφανώς διάβασες το κείμενο αποσπασματικά γιατί αλλιώς θα έβλεπες την πρώτη πρόταση
Μερικοί πάντως δεν κάνουν ούτε για σκούτερ.
peskandritsos
24/12/2008, 14:24
:winka: :wave2: Σε πηρανε χαμπαρι σαλιγκαρε κρυψου και πανε παρε κανα beverly:lol: :lol: :lol:
tyfeonas
24/12/2008, 14:54
Αν έπεφτε με ΧΤ, έστω και με νεκρά μέσα, ο κινητήρας θα έσβηνε και όταν θα το σήκωνε δεν θα πάταγε γκάζι να του φύγει το μηχανάκι... :winka: :wave2:
φιλε και το δικο μου και το burgman και το xciting εχουν διακοπτη που σβηνει το μηχανακι αμα πεσει.
το γαλλικο scooter με τα ιταλικα ηλεκτρικα δεν ξερω αν εχει.
tyfeonas
24/12/2008, 15:01
Προφανώς διάβασες το κείμενο αποσπασματικά γιατί αλλιώς θα έβλεπες την πρώτη πρόταση
εχεις δικιο!
XJR_Billy
24/12/2008, 15:22
φιλε και το δικο μου και το burgman και το xciting εχουν διακοπτη που σβηνει το μηχανακι αμα πεσει.
το γαλλικο scooter με τα ιταλικα ηλεκτρικα δεν ξερω αν εχει.
Μάλλον δεν έχει, γι αυτό του'φυγε...
XJR_Billy
24/12/2008, 15:24
Σε πηρανε χαμπαρι σαλιγκαρε κρυψου και πανε παρε κανα beverly:lol: :lol: :lol:
Θα στείλω πμ σε μοντεράτορα να κάνω τ'όνομα Scoot_Billy μπας και αφήσουν τα ΧΤ στην ησυχία τους... :rotflmao: :rotflmao: :beer:
Το "σαλίγκαρος" δεν το αλλάζω με τίποτα :bigcry: :bigcry: :bigcry: :D
στο θεμα μας παλι..... :wave2:
αν ποτε η PARIS Hilton αγοραζε 2κυκλο..... ΘΑ ΗΤΑΝ SCOOTER!!!!
150992
επειτα ομως.............
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ πραγματα απο τα σκουτερ εκει ΕΞΩ....!!!
150993
Η χειρότερη φρίκη ήταν πριν αρκετά χρόνια όταν πρωταντίκρυσα αυτό το πράγμα που είχε βγάλει η bmw. Προηγείται πάντως ένα φριχτό μηχανάκι μου φαίνεται της gilera τσοπεροειδές το eaglet που μάλιστα μου καλάρεσε μέχρι που είδα κάποιον πιο αδύνατο από 'μενα να προσπαθεί ν' ανέβει μια ανηφόρα.
Τελευταία είδα κι ένα φριχτότερο όχημα στο δρόμο που μοιάζει με τσόπερ αλλά είναι σκούτερ.
Για να πω την αμαρτία μου πάντως μια απ' τις ομορφότερες κατά την άποψη μου μηχανές της τελευταίας πενταετίας είναι το dn της honda.
Ρε τι μάχη γίνεται εδώ μέσα και δεν την έχω πάρει ακόμα πρέφα;
:lol: :lol: :lol: :rotflmao: :lol:
Τα scooter είναι επίσημα μοτοσυκλέτες εφόσον έχουν 2 ρόδες.
Είναι απλά διαφορετικής κατηγορίας. Όπως λέμε street, OnOff,
motard, enduro, Super sport κτλ. Διαβάσατε πουθενά εσείς οτι
όσες μοτοσυκλέτες δεν έχουν το τεπόζιτο ανάμεσα απο τη σέλα
και το τιμόνι δεν είναι μοτοσυκλέτες; Τι λετε βρεεεεεε??????
Όπως και το παπί μοτοσυκλέτα θεωρείται. Απλά είναι άλλη η
κατηγορία που συνήθως ονομάζουμε "μηχανάκι" αντί για
"μηχανή". Μόνο το 50cc δεν θεωρείται επίσημα μοτοσυκλέτα
αλλά μοτοποδήλατο, όσοι διαφωνείτε δείτε τα σχετικά διπλώματα
καταλληλότητας οδήγησης μέχρι 50cc.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Elle
Ρε τι μάχη γίνεται εδώ μέσα και δεν την έχω πάρει ακόμα πρέφα;
:lol: :lol: :lol: :rotflmao: :lol:
Τα scooter είναι επίσημα μοτοσυκλέτες εφόσον έχουν 2 ρόδες.
Είναι απλά διαφορετικής κατηγορίας. Όπως λέμε street, OnOff,
motard, enduro, Super sport κτλ. Διαβάσατε πουθενά εσείς οτι
όσες μοτοσυκλέτες δεν έχουν το τεπόζιτο ανάμεσα απο τη σέλα
και το τιμόνι δεν είναι μοτοσυκλέτες; Τι λετε βρεεεεεε??????
Όπως και το παπί μοτοσυκλέτα θεωρείται. Απλά είναι άλλη η
κατηγορία που συνήθως ονομάζουμε "μηχανάκι" αντί για
"μηχανή". Μόνο το 50cc δεν θεωρείται επίσημα μοτοσυκλέτα
αλλά μοτοποδήλατο, όσοι διαφωνείτε δείτε τα σχετικά διπλώματα
καταλληλότητας οδήγησης μέχρι 50cc. Πολύ ευγενικός είσαι εσύ σήμερα. Τί έγινε σ' επηρέασε ο πνεύμας των Χριστουγέννων; :smokin: :lol: :lol:
Έτσι από περιέργεια η Harley Davidson Electra Glide θεωρείται μοτοσυκλέτα? Και αν ναι πως δικαιολογείται το γεγονός ότι επιταχύνει, στρίβει και φρενάρει "χειρότερα" από σκούτερ? Άσε που έχει και ραδιόφωνο... :winka:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Dr Luv
Έτσι από περιέργεια η Harley Davidson Electra Glide θεωρείται μοτοσυκλέτα? Και αν ναι πως δικαιολογείται το γεγονός ότι επιταχύνει, στρίβει και φρενάρει "χειρότερα" από σκούτερ? Άσε που έχει και ραδιόφωνο... :winka:
Όχι ασφαλώς ΔΕΝ θεωρείται μοτοσυκλέτα, αλλά ΕΙΝΑΙ μοτοσυκλέτα.
Πως το επιτυγχάνει να είναι; Όπως όλες οι άλλες που έχουν 2 ρόδες!!
Άσε που έχει και ραδιόφωνο; Ας έχει! Ακόμα και καφετιέρα να είχε,
πάλι μοτοσυκλέτα θα ήταν!! Απλά είναι διαφορετικές οι κατηγορίες,
όταν κάτι είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που έχουμε μας φαίνεται
παράξενο και τόσο ξένο...
Κι η Goldwind είχε ράδιο κι είναι μοτοσυκλετάρα :smokin:
Κι η Goldwind είχε ράδιο κι είναι μοτοσυκλετάρα :smokin:
+1000:beer:
Ακριβώς αυτό εννοώ κάνοντας το δικηγόρο του διαβόλου! Και δεν καταλαβαίνω τι σόι αντιπαράθεση είναι αυτή που διαχωρίζει τις μοτοσυκλέτες από τον τρόπο μετάδοσης, το συμπλέκτη ή ακόμη και από το πόσα πλαστικά μέρη διαθέτουν...
Ας το κλείσουμε εδώ λοιπόν. Και τα σκούτερ είναι μοτοσυκλέτες και οι Harley και τα XT και τα παπιά (μήπως κάποιος από εδώ ξεκίνησε κα καβαλάει με καμμιά BUSA?). Ακόμη και τα τρίτροχα τύπου MP3 ΕΙΝΑΙ μοτοσυκλέτες!
Θέλοντας και μη το μέλλον θα μας φέρει κι άλλες αυτόματες μοτοσυκλέτες τουρισμού, σκούτερ 1000 κε και άλλα εξωτικά και πανέμορφα τεχνολογικά επιτεύγματα. Ανοιχτό μυαλό χρειάζεται και όχι δογματισμό.
Το ότι δεν γουστάρω να καβαλάω Harley, για παράδειγμα, δεν την κάνει λιγότερο μοτοσυκλέτα, ούτε της αφαιρεί την αίγλη και το θρύλο μιας μοτοσυκλέτας που διασχίζει μιά ήπειρο από άκρη σ' άκρη.
Και αν μου έλεγε κανείς όταν καβάλαγα το 85 το XR500R και μάλιστα καγκουροψηλωμένο, ότι 24 περίπου χρόνια μετά θα καβάλαγα μηχανή με ABS, θα γέλαγα ίσως...
Και κλείνοντας θα σας εκμυστηρευτώ, ότι από τα ατελείωτα χιλιόμετρα που έχω κάνει σε 2 ρόδες στη ζωή μου και πάνω σε 26 διαφορετικές (ιδιόκτητες για να μην βάλω και τις δανεικές και χάσουμε τη μπάλα) μοτοσυκλέτες, μερικά από τα πιο απολαυστικά τα έκανα με ένα Honda Fusion, ένα σκούτερ απαράδεκτο οδηγικά από κάθε άποψη και όμως τόσο ξεχωριστό και ανέμελο που μου πρόσφερε απίστευτη απόλαυση!:smilea:
...μερικά από τα πιο απολαυστικά τα έκανα με ένα Honda Fusion, ένα σκούτερ απαράδεκτο οδηγικά από κάθε άποψη και όμως τόσο ξεχωριστό και ανέμελο που μου πρόσφερε απίστευτη απόλαυση!:smilea:
Ο κάθε τύπος μοτοσυκλέτας όποιος και να είναι προσφέρει ξεχωριστή
οδηγική απόλαυση! Απο παπί και σκουτερίδιο ανεξαρτήτως κυβισμού
ως την τρισμέγιστη MVAgusta ή Harley Davinson ή οτιδήποτε! ΟΛΑ είναι
μοτοσυκλέτες! Όλα!
Εκτός από το Κawasaki Versys φυσικά...:uplate: :uplate: :yuck: :yuck:
που δεν είναι μοτοσυκλέτα αλλά ρετάλια κολλημένα από 'δω κι από
κει! Όσο μοτοσυκλέτα είναι και ένα καροτσάκι super-market τόσο είναι
και το Versys!!
Επειδή παρατράβηξε το θέμα : Μηχανές είναι μόνο όλες οι Yamaha, η Haya και η F312 :smokin:
Επειδή παρατράβηξε το θέμα : Μηχανές είναι μόνο όλες οι Yamaha, η Haya και η F312 :smokin:
Άσε ρεεε :a22: :a22:
Άσε ρεεε :a22: :a22: καλά χαρίζει η ομάδα. Άντε και το φουόκο :D
:lol: :lol: :lol: :lol:
Επειδή παρατράβηξε το θέμα : Μηχανές είναι μόνο όλες οι Yamaha, η Haya και η F312
ΤΙ???Τώρα τώρα τώρα θα ποστάρω εγώ το πράσινο το Χmax!!:D :D :D
Αρχικά δημιουργήθηκε από Elle
ΤΙ???Τώρα τώρα τώρα θα ποστάρω εγώ το πράσινο το Χmax!!:D :D :D Ταπεινά συγνώμη :bawl:
Gandalf dr685sm
26/12/2008, 16:57
Ακόμη και τα τρίτροχα τύπου MP3 ΕΙΝΑΙ μοτοσυκλέτες!
Αυτό είναι υπό αμφισβήτηση καθώς οι διαστάσεις μεταξύ των δύο μπροστινών τροχών , στον άξονα, πάντα σύμφωνα με του υπουργείο , μπορεί ο οδηγός του να το οδηγήσει με δίπλωμα αυτοκινήτου... Άρα είναι αυτοκίνητο;...
:hypnotize :uplate: :dizzy: :alien:
Όσον αφορά την "κόντρα" μεταξύ scooter και άλλων δικύκλων , περισσότερο θα το εστίαζα σε οδικές συμπεριφορές και στο πως είναι "Χτισμένο" το κάθε μηχανάκι.
π.χ. Τα περισσότερα scooter δεν διαθέτουν κεντρική δοκό (πλαίσιο - σωλήνα) όπως και έχουν πολύ μεγάλη ανισοκατανομή βάρους. Αυτό απο μόνο του δίνει διαφορετική οδική συμπεριφορά στα συγκεκριμένα δίκυκλα.
Επίσης.. το αυτόματο κιβώτιο μετάδοσης είναι κάτι που υφίσταται μόνο στα scooter κυρίως με γνώμονα την ευκολία που θα έχει κάποιος κατά την οδήγηση του. Για αυτό και είναι τόσο προσφιλή σε ανθρώπους που έρχονται μόνο απο τον χώρο των Ι.Χ. χωρίς εμπειρία πιο πριν σε άλλα δίκυκλα.
Να προσθέσουμε οτι ακόμα και σήμερα οι διαστάσεις τροχών ενός scooter είναι πάρα πολύ μικρότερες απο εκείνες μοτοσυκλετών στύλ On-off, enduro, supermotar.. ακόμα και των street (μπροστινό ελαστικό) , καθιστώντας την οδήγηση τους ακόμα πιο διαφορετική. Αν βάλεις για παράδειγμα τον ίδιο αναβάτη να οδηγήσει πρωτα ενα scooter και μετά μια άλλου τύπου μηχανή , θεωρητικά θα είναι πολύ πιο ασφαλής σε οριακά σημεία με εκέινες παρά με ενα scooter (Οι Harley και λοιπές "τράτες" εξαιρούνται , καθώς είναι σχεδιασμένες μόνο για ευθείες).
Το scooter γενικά (εξαιρούνται κάτι θηρία Burgman T-max κτλ... )είναι δίκυκλα με προσανατολισμό πόλης και πολύ λιγότερο να ανταπεξέρθουν σε πιο τεχνικούς και οριακούς τρόπους οδήγησης... είναι αυτόματα δίκυκλα commuters με προσανατολισμό σε κοινό αγοράς που έχει ελάχιστη ή μικρή σχέση με τον κόσμο της μοτοσυκλέτας.
Αλήθεια έχετε δεί πολλούς αναβάτες με κάποια εμπειρία οδήγησης, να επιλέγουν burgman 650 ας πούμε των 10-12.000? απέναντι σε ενα R6 ή κάποιο άλλο SS; Δεν είναι αυτό απο μόνο του τεκμήριο του τι εστί στο μυαλό του αναβάτη που γνωρίζει... "τι είναι μοτοσυκλέτα και τι δεν είναι; "
Gandalf
:bawl:
:rotflmao: :lol: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Αυτό είναι υπό αμφισβήτηση καθώς οι διαστάσεις μεταξύ των δύο μπροστινών τροχών , στον άξονα
Υπάρχουν δύο εκδόσεις μετατρόχιου.
harvester
27/12/2008, 16:21
Αυτό είναι υπό αμφισβήτηση καθώς οι διαστάσεις μεταξύ των δύο μπροστινών τροχών , στον άξονα, πάντα σύμφωνα με του υπουργείο , μπορεί ο οδηγός του να το οδηγήσει με δίπλωμα αυτοκινήτου... Άρα είναι αυτοκίνητο;...
:hypnotize :uplate: :dizzy: :alien:
Όσον αφορά την "κόντρα" μεταξύ scooter και άλλων δικύκλων , περισσότερο θα το εστίαζα σε οδικές συμπεριφορές και στο πως είναι "Χτισμένο" το κάθε μηχανάκι.
π.χ. Τα περισσότερα scooter δεν διαθέτουν κεντρική δοκό (πλαίσιο - σωλήνα) όπως και έχουν πολύ μεγάλη ανισοκατανομή βάρους. Αυτό απο μόνο του δίνει διαφορετική οδική συμπεριφορά στα συγκεκριμένα δίκυκλα.εκτος του οτι υπαρχουν και σκουτερ και μεγασκουτερ με πλαισιο(οπως το derbi και το tmax)εχουν αναπτυχθει μεγαλες τεχνολογιες και η κατανομη βαρους ειναι πλεον κοντα στο 48/50 οσο δηλαδη και σε μια καλοζυγισμενη μοτοσυκλετα.το geopolis μου για παραδειγμα χρησιμοποιει ειδικες δοκους που μειωνουν τις ταλαντωσεις και λειτουργουν σαν παλισιο και καταναμη βαρους ειναι κοντα στο 47/53
Επίσης.. το αυτόματο κιβώτιο μετάδοσης είναι κάτι που υφίσταται μόνο στα scooter κυρίως με γνώμονα την ευκολία που θα έχει κάποιος κατά την οδήγηση του. Για αυτό και είναι τόσο προσφιλή σε ανθρώπους που έρχονται μόνο απο τον χώρο των Ι.Χ. χωρίς εμπειρία πιο πριν σε άλλα δίκυκλα.οπως ειδε το αυτοματο κιβωτιο ειδη κυκλοφορει στο fjr και πιστευω σε λιγα χρονια θα ειναι επιλογη του οδηγου με τι κιβωτιο θα το αγοραζει οπως ακριβως και στα αυτοκινητα
Να προσθέσουμε οτι ακόμα και σήμερα οι διαστάσεις τροχών ενός scooter είναι πάρα πολύ μικρότερες απο εκείνες μοτοσυκλετών στύλ On-off, enduro, supermotar.. ακόμα και των street (μπροστινό ελαστικό) , καθιστώντας την οδήγηση τους ακόμα πιο διαφορετική. Αν βάλεις για παράδειγμα τον ίδιο αναβάτη να οδηγήσει πρωτα ενα scooter και μετά μια άλλου τύπου μηχανή , θεωρητικά θα είναι πολύ πιο ασφαλής σε οριακά σημεία με εκέινες παρά με ενα scooter (Οι Harley και λοιπές "τράτες" εξαιρούνται , καθώς είναι σχεδιασμένες μόνο για ευθείες).οι διαστασεις τον τροχων ειναι 16ιντσες στα μεγασκουτερ και με το χαμηλο κεντρο βαρους περισοτερο θα σε προβληματισει οτι ξυνεις το σταντ και την ποδια παρα η ασαφια των αναρτησεων.σιγουρα οι μοτοσυκλετες εχουν μεγαλυτερα περιθωρια σε μοιρες
Το scooter γενικά (εξαιρούνται κάτι θηρία Burgman T-max κτλ... )είναι δίκυκλα με προσανατολισμό πόλης και πολύ λιγότερο να ανταπεξέρθουν σε πιο τεχνικούς και οριακούς τρόπους οδήγησης... είναι αυτόματα δίκυκλα commuters με προσανατολισμό σε κοινό αγοράς που έχει ελάχιστη ή μικρή σχέση με τον κόσμο της μοτοσυκλέτας.μαλλον δεν θα ξερεις οτι σχεδον ολες οι εταιριες βγαζουν σκουτερ 500 κιβυκων(ατλαντικ,geopolis,nexus,sym,satelis κτλ)και πιστεψε οι σκουτεραδες κανουν πολυ περισσοτερα χιλιομετρα απο πολλους "μοτοσυκλετιστες" οποτε το ποιος εχει σχεση με το κοσμο της μοτοσυκλετας ασε να το κρινει ο δρομος
Αλήθεια έχετε δεί πολλούς αναβάτες με κάποια εμπειρία οδήγησης, να επιλέγουν burgman 650 ας πούμε των 10-12.000? απέναντι σε ενα R6 ή κάποιο άλλο SS; Δεν είναι αυτό απο μόνο του τεκμήριο του τι εστί στο μυαλό του αναβάτη που γνωρίζει... "τι είναι μοτοσυκλέτα και τι δεν είναι; "ειναι πολυ ασχετο αυτο που λες.ο καθενας επιλεγει αυτο που τον βολευει και του αρεσει πραγματικα αλλωστε η χωρα μας ειναι η χωρα το καλογιαλισμενων 4χ4 οποτε για ποια κριτιρια μιλαμε.αν οσοι επελεγαν ss ειχαν εμπειρια τοτε τα μισα ss πρεπει να επιστραφουν
Gandalf
Gandalf dr685sm
27/12/2008, 20:48
Υπάρχει και ο αντίλογος σε αυτά που λες..
εκτος του οτι υπαρχουν και σκουτερ και μεγασκουτερ με πλαισιο(οπως το derbi και το tmax)εχουν αναπτυχθει μεγαλες τεχνολογιες και η κατανομη βαρους ειναι πλεον κοντα στο 48/50 οσο δηλαδη και σε μια καλοζυγισμενη μοτοσυκλετα.το geopolis μου για παραδειγμα χρησιμοποιει ειδικες δοκους που μειωνουν τις ταλαντωσεις και λειτουργουν σαν παλισιο και καταναμη βαρους ειναι κοντα στο 47/53
Θες να μου πείς μήπως αυτοί οι δοκοί που στηρίζονται ακριβώς; Πως ακριβώς στέκονται στον δρόμο που θα δεχτούν πλευρικές πιέσεις ανέμων; Γιατί άραγε ακόμα και μεγάλα scooter που αναφέρεις (Τ-ΜΑΧ) σε πλευρικούς ανέμους αλλά και σε επαναλαμβανόμενα S , δεν τα καταφέρνουν;
οπως ειδε το αυτοματο κιβωτιο ειδη κυκλοφορει στο fjr και πιστευω σε λιγα χρονια θα ειναι επιλογη του οδηγου με τι κιβωτιο θα το αγοραζει οπως ακριβως και στα αυτοκινητα
Η επιλογή αυτόματου κιβωτίου (οχι tiptronic που έχει το FJR) δεν υπάρχει στις μοτοσυκλέτες.. τσέκαρε το ξανά σε παρακαλώ.
οι διαστασεις τον τροχων ειναι 16ιντσες στα μεγασκουτερ και με το χαμηλο κεντρο βαρους περισοτερο θα σε προβληματισει οτι ξυνεις το σταντ και την ποδια παρα η ασαφια των αναρτησεων.σιγουρα οι μοτοσυκλετες εχουν μεγαλυτερα περιθωρια σε μοιρες
Οι 16'' είναι αρκετά πιο επικίνδυνες σε σύγκριση πάντα με άλλους τύπους μοτοσυκλετών. Στα SS θα βρεις 16'' σε μπροστινό αλλά θα πρέπει να συνυπολογίσεις αναρτήσεις, πλαίσιο , κάστερ, μετατρόχιο , μεταξόνιο που πραγματικά κάνουν τεράστια διαφορά με ενα scooter. Για να μην πάμε σε μεγαλύτερες διαστάσεις τροχών (βλ. 17-19-21'' )
μαλλον δεν θα ξερεις οτι σχεδον ολες οι εταιριες βγαζουν σκουτερ 500 κιβυκων(ατλαντικ,geopolis,nexus,sym,satelis κτλ)και πιστεψε οι σκουτεραδες κανουν πολυ περισσοτερα χιλιομετρα απο πολλους "μοτοσυκλετιστες" οποτε το ποιος εχει σχεση με το κοσμο της μοτοσυκλετας ασε να το κρινει ο δρομος
Το πόσα χλμ κάνουν οι αναβάτες μηχανών τύπου scooter, δεν το κρίνω καθώς δεν το γνωρίζω αλλά και πολύ λίγο έχει να κάνει με αυτό που είπα. Τα scooter αφήνουν ελάχιστο περιθώριο τεχνικής οδήγησης (έχω και εγώ την εμπειρία μου σε scooter, οπότε μπορώ να κρίνω) σε σχέση με άλλο τύπο μηχανής. Τα scooter κατηγορίας Burgman 650 και Τ-ΜΑΧ 500 , πάνε ακριβώς στο παρακάτω σχόλιο.
ειναι πολυ ασχετο αυτο που λες.ο καθενας επιλεγει αυτο που τον βολευει και του αρεσει πραγματικα αλλωστε η χωρα μας ειναι η χωρα το καλογιαλισμενων 4χ4 οποτε για ποια κριτιρια μιλαμε.αν οσοι επελεγαν ss ειχαν εμπειρια τοτε τα μισα ss πρεπει να επιστραφουν
Γενικά πιο άνετο και πιο βολικό είναι ενα αυτόματο κιβώτιο σε scooter με σέλα μαλακή αλά πολυθρόνα κτλ.. κτλ.. κτλ.. απέναντι σε ενα SS ή σε ενα street cafe racer ή σε ενα Super motard. Όμως 80-90% αναβάτες μηχανών με πείρα , όταν μιλάμε πάντα για τα ίδια λεφτά, θα προτιμήσουν μηχανή και οχι scooter.
Δηλαδή απέναντι σε ενα όποιο scooter των 8-10000? και σε ενα αντίστοιχο διαφορετικό τύπο μηχανής , πίστεψε με οι αναβάτες δεν θα κοιτάξουν εύκολα το scooter. Οχι επειδή δεν είναι βολικό, αλλά επειδή δεν απεικονίζει αυτό που λέμε μοτοσυκλέτα στο μυαλο τους. Αν τώρα θεωρείς πως ενα σημαντικό ποσοστό αυτών που έχουν καβαλήσει και κάποιες μηχανές , δεν ξέρουν τι θέλουν .. ..... είναι κάτι που δεν το συμμερίζομαι.
Gandalf
Τί σχέση έχουν τα χιλιόμετρα με το αν είσαι μοτοσυκλετιστής ή όχι; :eyepop:
Έχοντας και scooter και μηχανή υποστηρίζω και τις δυο κατηγορίες αλλά να μη λέμε κι ό,τι να 'ναι.
Τί σχέση έχουν τα χιλιόμετρα με το αν είσαι μοτοσυκλετιστής ή όχι; :eyepop:
Έχοντας και scooter και μηχανή υποστηρίζω και τις δυο κατηγορίες αλλά να μη λέμε κι ό,τι να 'ναι.
Συγνώμη φίλε Road, αλλά βάζεις στην ίδια κατηγορία ή αν το θες πιο απλά θεωρείς το ίδιο (μοτοσυκλετιστή) κάποιον που βγάζει ένα μηχανάκι (δεν εξετάζω σκούτερ ή αλλου τύπου) μιά φορά τη βδομάδα ίσως κι αν δεν βρέχει με αυτόν που κάνει 40 ή και 50 χιλιάδες χιλιόμετρα το χρόνο σε κάθε καιρό συν ταξίδια συν συν... Sorry, αλλά για τον δεύτερο είναι τρόπος ζωής ενώ για τον πρώτο όχι - αυτό για μένα έχει διαφορά. ;)
Gandalf dr685sm
28/12/2008, 09:55
εδώ θα συμφωνήσω με τον Road67 καθώς τα χιλιόμετρα δεν λένε κάτι όντως...
Επειδή μπορεί κάποιος να έχει μια φορά τον μήνα 500χλμ σε ταξίδια ή σε πιστα... και κάποιος άλλος να έχει 800χλμ σε μια εβδομάδα μόνο, αλλά να είναι σε στύλ διαδρομών για παραδόσεις ή κάτι άλλο που ουδεμία σχέση έχει με αυτό που αποκαλούμε μοτοσυκλετισμός.
Αν πηγαίναμε με αυτή την λογική... τα παληκάρια που δεινοπαθούν κάθε μέρα σε ενα παπί πάνω για courier/παραδόσεις κτλ... θα ήταν πιο μοτοσυκλετιστές απο όλους μας...
Γενικά αυτούς τους διαχωρισμούς δεν τους αποδέχομαι καθώς ο αναβάτης μηχανής δεν χαρακτηρίζεται απο τον αριθμό χιλιομέτρων αλλά για την αγάπη και το πάθος του , προς το δίτροχο. Μην πάμε όμως σε αυτό το θέμα γιατί είμαι σίγουρος οτι θα ξεκινήσουμε διαμάχη μέσα στην ήδη υπάρχουσα διαμάχη.
Gandalf
α ρε Γανδάλφε... αφήνεις την υπογραφή σου.... :a10:
τωρα που λετε για χιλιομετρα θυμηθηκα το θρεντακι που ανοιξε ενα παιδι για ταξιδια του με 50αρι...
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=63887
οποτε παιζει και στο ατομο, τον ελευθερο χρονο...
το να συγκρινουμε τα σκουτερ με τις Μοτοσυκλετες ειναι σα να συγκρινουμε το Ου'ι'σκι με τις Μπύρες.... :uplate:
σε αλλους αρεσει το ουισκι , σε αλλους αρεσουν οι μπυρες[σε αλλους &τα2]
ειναι το ενα πιο φτηνο,το αλλο ακριβοτερο, αλλα και τα 2 σου κανουν κεφαλι... εχουν τον ιδιο λογο υπαρξης:wacko:
Πάντως για να μη μπερδεύουμε τα πράγματα επειδή αναφέρθηκε πιο πάνω άλλο αυτόματο άλλο triptronic και προσωπικά αν υπήρχε η δυνατότητα θα έπαιρνα και το fazer triptronic αν υπήρχαν ανάγκες για να καλύψει. Προς το παρόν δεν έχω ανάγκες που να χρειάζεται να καλύψει κι απ' την άλλη με κωλοφτιάχνει να χαϊδεύω το συμπλέκτη...
SVX όσον αφορά το ακριβότερο και το φτηνότερο καλύτερα να αναθεωρήσεις. Υπάρχουν σκούτερ ακριβότερα από μηχανες και μηχανές φτηνότερες από σκούτερ. Επιπλέον υπάρχουν σκούτερ αδικαιολόγητα ακριβά ενώ υπάρχουν και μηχανές αδικαιολόγητα ακριβές που βασίζονται σε ένα όνομα για να το κάνουν χωρίς να προσφέρουν κάτι ουσιαστικό, όπως για παράδειγμα το ΤΑ700....
Αναφερόμενος στα χιλιόμετρα έκανα λόγω για μοτοσυκλετιστές κι ανθρώπους που παθιάζονται με το μοτοσυκλετισμό και τον τρόπο ζωής που επιβάλλει και όχι για εποχικούς ζογκλέρ (βλέπε σορτσάκι, φανελάκι συν μηχανή μ@νοπαγίδα). Αν για παράδειγμα δουλεύεις πωλητής σε μια εταιρία κι ολημερίς τρέχεις στα καταστήματα με το εταιρικό τουτού πότε θα τη βγάλεις τη ρημάδα τη μηχανή; Κι οι περισσότεροι έτσι είναι, ή κλεισμένοι σ' ένα χώρο για 8 και 12 ώρες που είναι ακριβώς το ίδιο. Μ' αυτή τη λογική μοτοσυκλετιστές είναι μόνο οι φοιτητές, οι διανομείς και οι αργόσχολοι....
Ωραία άντε έκανες 800 χιλιόμετρα σ' ένα ΣΚ κι εγώ σου λέω έκανα 400 σε μια μέρα με το δυομισάρι σκούτερ που κανονικά θα έκανα με την 600άρα μηχανή αυτό όμως έχει να κάνει με το γεγονός οτι ήθελα να το κάνω, ήθελα να κάνω αυτά τα χιλιόμετρα και ήθελα να τα κάνω με αυτό το όχημα κι όχι γι' αυτούς που τα κάνανε επειδή δε θέλανε ή δε μπορούσανε να πάρουν κουτί ή μοτοσυκλέτα, ή που θέλανε ν' αποδείξουν κάτι στον εαυτό τους ή στους άλλους που τους κοιτάνε στα φανάρια με μισό μάτι...
Φιλικά :beer:
Ειναι κανενας/καμια εδω μεσα που να εχει παρει διπλωμα "ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ" και στην σχολη οδηγων εδωσε εξετασεις με Scooter? :alien:
Αν πηγαίναμε με αυτή την λογική... τα παληκάρια που δεινοπαθούν κάθε μέρα σε ενα παπί πάνω για courier/παραδόσεις κτλ... θα ήταν πιο μοτοσυκλετιστές απο όλους μας...
Gandalf
Γιατί δεν είναι? Τί είναι τελικά το πάθος για μοτοσυκλέτα? Να έχεις μία και να τη γυαλίζεις στο γκαράζ σου και να βγαίνεις με το αυτοκίνητο για να μην ξεβολευτείς? Τα παιδιά courier είναι ίσως πιο μοτοσυκλετιστές απ΄όλους μας, και βάζω και μένα μέσα με τα παραπάνω από 40.000 χλμ το χρόνο (αν μιλάμε για χιλιόμετρα)...
Δεν μπορώ να μετρήσω την κάβλα του καθενός για τη μοτοσυκλέτα, αλλά για μένα το να ζεις με τη μοτοσυκλέτα σου από το να καβαλάς ένα μηχανάκι που και που, απέχει πολύ!
Πάντα με σεβασμό στις γνώμες των άλλων και έτοιμος ν' ακούσω... :)
alex-kal
28/12/2008, 20:46
Ειναι κανενας/καμια εδω μεσα που να εχει παρει διπλωμα "ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ" και στην σχολη οδηγων εδωσε εξετασεις με Scooter? :alien:
Αν η βέσπα θεωρείται σκούτερ.... ναι εγώ..
sakisvolos
28/12/2008, 23:16
Τα παιδιά courier είναι ίσως πιο μοτοσυκλετιστές απ΄όλους μας,
Όντως κάνουν πολλά χιλιόμετρα αλλά πως;;;
Αν εννοείς ''πιο μοτοσυκλετιστή'' κάποιον που κατά κανόνα περνάει όλα τα φανάρια με κόκκινο
περνάει όλα τα στοπ χωρίς να ελέγχει και να βγαίνει ανάποδα από τα πιο 'απίθανα' στενά τότε
τι να πω;;; Respect κι από εμένα!
Και μη μου πείτε όχι γιατί μέχρι στιγμής ΔΕΝ έχω δει ντελιβερά να περιμένει κόκκινο!:mad: :mad:
Οι διανομείς είναι η δουλειά τους το να κάνουν χιλιόμετρα δεν έχει καμία σχέση με το πάθος για τη μοτοσυκλέτα και τον τρόπο ζωής με μια μοτοσυκλέτα.
thalasinos
28/12/2008, 23:27
μοτοσικλέτα η [motosikléta] Ο25 : δίκυκλο ή σπανιότερα τρίκυκλο μηχανοκίνητο όχημα μεγαλύτερης ιπποδύναμης από το μοτοποδήλατο: ~ μικρού / μεγάλου κυβισμού. Aγώνες μοτοσικλέτας.
[γαλλ. motocyclett(e) -α (-cycle- κύκλος)]