View Full Version : Zητείται "κουμπάρος" στη "νύμφη του Θερμαϊκού"...επειγόντως!
Uriah Heep
29/11/2006, 13:14
"Το παράβολο μού ΄πεσε απ΄το χέρι,
είπα δεν γίνεται, δεν είναι δυνατόν..."
Ξαναπαραφράζοντας τους στίχους του Μάκη Χριστοδουλόπουλου από "τα στέφανα"...
Μόλις μου ανακοίνωσαν στο μοναδικό αρμόδιο (για τη έκδοση ΝΕΩΝ διαβατηρίων) Αστυνομικό Τμήμα για όλο το Δήμο Θεσσαλονίκης ότι η πιό κοντινή ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών για διαβατήριο είναι στις 31/12/2006!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τους εξήγησα ότι ΔΕΝ ενδιαφέρομαι για "ρεζερβέ" ρεβεγιόν :eyepop:
Πολύ ευγενικά με πληροφόρησαν ότι κάθε υπερήφανος Δημότης της Πρωτεύουσας των Βαλκανίων, της Πρωτεύουσας της ΝΑ Ευρώπης, της Νύμφης του Θερμαϊκού, της Φτωχομάνας πλην τιμίας και Ερωτικής Πόλης, της πόλης της Διεθνούς (ως τα Μάλγαρα) Έκθεσης, του "μιζεράμπιλε" Bon pour l' orient Φεστιβάλ Τραγουδιού*, ότι επιπλέον χρειάζονται πάνω από δέκα μέρες για να σταλούν τα δικαιολογητικά στην Αθήνα (!!!) να εγκριθούν και να σταλεί το πολυπόθητο διαβατήριο εφόσον ΔΕΝ υπάρχει πρόβλημα με την φωτογραφία γιατί η διαδικασία θα "πιάσει" Φλεβάρη!
Στις 04/01/2007 εγώ όμως ΠΡΕΠΕΙ να αναχωρίσω στις 11.00΄ από την Αθήνα μαζί με 10 ακόμα μηχανές και όχημα υποστήριξης για την Αφρική...
Επειδή είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ η εξέλιξη για την 3η απόπειρά μου για ταξίδι στη Σαχάρα, εμβρόντητος από την εύτοκον δυστοκίαν του μυαλού των θεσμικών ραγιάδων της ρυπαίνουσας κοροϊδίας και της υποδειγματικής αναποτελεσματικότητας και ΜΗ μπορώντας να ακολουθήσω τον ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΛΙΤΑΝΕΥΟΥΣΑΣ ΚΑΜΠΙΑΣ που μου επιβάλλουν οι κωμωδοποιοί της φρικώδους διαδικασίας,
ΖΗΤΩ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ "κουμπάρο" να μου "προτείνει" τυχόντα παράθυρα νόμου που θα επιταχύνουν την διαδικασία ή αν γίνεται να εκδοθεί στην Αθήνα απευθείας και πόσες μέρες χρειάζονται...
Οι απέλπιδες νομάδες του απροσίτου σας ευχαριστούν εκ των προτέρων!
"Αν θες να κάνεις τον Θεό να γελάσει πες του τα σχέδιά σου για το μέλλον..." Σρι Μαχαράζ
Το έχεις πει κι άλλες φορές αυτό Σρί...
...με την διαφορά ότι τώρα γελάνε και οι ΒΜW owners που έκραξα κατά καιρούς και με καταράστηκαν!:bigcry:
*Οι χαρακτηρισμοί είναι του υπογράφοντα και όχι των αστυνομικών υπαλλήλων που δεν φέρουν καμία ευθύνη για την καθυστέρηση.
:beer: :beer: :beer:
Θα βρεθεί μια λύση δε μπορεί...Σου εύχομαι το συντομότερο δυνατόν να είναι όλα οκ. & έχω & BMW.
:beer: :smokin:
Cpt. Haddock
29/11/2006, 13:18
Βασίλη !
Παίρνω ΑΜΕΣΩΣ πίσω όλες τις καταρες :eek: :eek: :eek: :eek:
Ρε συ, συγγνώμη με ραντεβού καταθέτετε τα διακιολογητικά εκεί πάνω; :look:
:sad:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Uriah Heep
.......
Δεν σε γνωρίζω προσωπικά..... οπότε ελπίζω νε με σχωρέσεις αν σου πω ότι : Την γάμησες.... Αφρική δεν σε βλέπω να πηγαίνεις....
Εκτός κι αν έχεις κανένα γνωστό, γνωστού του φίλου, της κουμπάρας του μπατζανάκη του περιπτερά σου στην υπηρεσία έκδοσης και σε Σμπρώξει λιγάκι....
:smokin:
Uriah Heep
29/11/2006, 13:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Ρε συ, συγγνώμη με ραντεβού καταθέτετε τα διακιολογητικά εκεί πάνω; :look:
Περίμενα και μισή ώρα στην ουρά για να κλείσω ραντεβού κατάθεσης των δικαιολογητικών για τις 31/12/2006 στις 13.00΄
Cpt. Haddock
29/11/2006, 13:24
Περίμενα και μισή ώρα στην ουρά για να κλείσω ραντεβού κατάθεσης των δικαιολογητικών στις 31/12/2006 στις 13.00΄
Τι να πω ρε π##στη μου...
είναι άλλο κράτος εκει δεν εξηγείται αλλιώς...
Εγώ πήγα ένα τυχαίο απογεμα και τα κατέθεσα και σε 3 εργάσιμες είχα το διαβατήριο
ρωτάω ενα φίλο δικηγόρο εδώ και αν βρω άκρη σε ειδοποιώ
:beer:
Τώρα που το επεξεργάστηκε λίγο ο εγκέφαλος μου.Για άκου
Μέχρι πρόσφατα ζούσα στη Σάμο.Θυμάμαι ότι φίλος έβγαλε διαβατήριο (ο οποίος δεν είχε τα χαρτιά του στη Σάμο,ήταν δημότης Ξάνθης) σε λιγότερο από μια βδομάδα.Αυτό έγινε στις αρχές Σεπτέμβρη.Δε ξέρω αν έχει αλλάξει η διαδικασία από τότε αλλά αν πας σε κάποιο μικρό μέρος και προσπαθήσεις να το βγάλεις εκεί?Ή ακόμα πιο εύκολα τους στείλεις τα χαρτιά?Τόσοι φίλοι ζουν σε μικρά νησιά.Ίσως μπορούν να βοηθήσουν με μια εξουσιοδότηση.
Ελπίζω να μην είπα βλακεία...
Cpt. Haddock
29/11/2006, 13:53
Κατα τα άλλα, στο επίσημο site μιλάει για 3 εργάσιμες...
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
http://www.mopo.gr/main/Section_Print.jsp?SectionID=13281
:mad:
Gandalf dr685sm
29/11/2006, 14:03
Σύμφωνα με τα ΜΜΕ χθές...
Χρειάζονται 10 ημέρες για την έκδοση του και παράβολο των 70?.
Να σημειώσω οτι χρειάζεται και προσωπική παρουσία , μιας και μπορεί οι φωτογραφίες να βγούν λάθος και να υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση στην έκδοση του, αν στο στείλουν πίσω εκεί, για να βγάλεις καινούριες.
Προτιμότερο είναι να πάρεις μια μέρα άδεια απο εργασία, να κατέβεις στην Αθήνα και να κάνεις τις διαδικασίες μόνος σου.
Ούτε τα ΚΕΠ, πλέον αναλαμβάνουν την έκδοση του, για τον λόγο της φωτογραφίας που είπα και πιο πριν. Πρέπει λέει να είναι καλή , έτσι ώστε να διακρίνονται ζυγωματικά, αποστάσεις απο το πλαίσιο της φωτογραφίας κτλ. μιας και θα περνάνε στο μέλλον απο βιομετρικό ανιχνευτή, ψηφιακής μορφής.
Οπότε ή κατεβαίνεις και το κάνεις, ή πας του χρόνου στην Αφρική.
Gandalf
makis206
29/11/2006, 14:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Προτιμότερο είναι να πάρεις μια μέρα άδεια απο εργασία, να κατέβεις στην Αθήνα και να κάνεις τις διαδικασίες μόνος σου.
Με λίγα λόγια στην Ελλάδα του 2006 κι έρχεται το '07 πρέπει να διανύσεις 500 χιλιόμετρα για να κάνεις τη δουλειά σου.. αν την κάνεις τελικά..
Καλά ξεμπερδέματα
:beer: :beer:
:eyepop: :look: :eyepop:
Δεν σε θέλει ρε Billy :sad:
Άστην την πουτάνα την Αφρική, γιατί πολλοί οιωνοί μαζεύονται ...
(θα σε πάω το καλοκαίρι στον Καϊάφα, να συνδυάσουμε λουτρά και άμμο ...) :beer:
Uriah Heep
29/11/2006, 15:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
1)Σύμφωνα με τα ΜΜΕ χθές...
2)Οπότε ή κατεβαίνεις και το κάνεις, ή πας του χρόνου στην Αφρική.
1) Αυτά τα εμπιστεύομαι για πληροφορίες τύπου "...στραβοκατούρησε η Πέγκυ Ζήνα και λέρωσε τα Prada γοβάκια της..."
2) Από το να το αναβάλλω για του χρόνου ως δυσάθλιος ξεφτύλας Ευρωπαίος ριψάσπις, θύμα γκρίζων πολιτικάντικων ρινισμάτων που παίζουν "πολιτικό πορνό" με τη Θεσσαλονίκη και έχοντας ακόμα σε ισχύ το παληό πενταετές διαβατήριο που λήγει τον 11ο του 2010, αλλά παύει να ισχύει από 1/1/2007, ενώ έχω πληρώσει παράβολο για 5 χρόνια στους μεγαλοκούφιους τσαρλατάνους παρατρεχάμενους ανεύθυνους της υπηρεσιακής πλατυποδίας, που στελεχώνουν τα φουστανελογκλιτσοφόρα μνημειώδους παράνοιας Υπουργεία του κέντρου με σκοπό να κάνουν "λιποαναρόφηση" στους ανύποπτους επαρχιώτες...
....προτιμώ να πολιτογραφηθώ Νιγηριανός και να ταξιδέυω ως ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΑΦΡΙΚΑΝΟΣ στην Ελλάδα....
...πουλώντας και κανένα παράνομο CD μέσα στους χώρους των Υπουργείων της Αλλαξοκωλιάς όπου ανθεί το γκαζόν της ιδεολογικής παπαρολογίας και ξεχυλίζουν τα απόνερα ψόφιων και ξεφτιλισμένων προγραμμάτων για την εξυπηρέτηση του πολίτη...:mad:
Stergios69
29/11/2006, 15:57
Δοκίμασες να ''κεράσεις'' τον υπεύθυνο; :evil:
:D
Ρε Billy...
(με απόλυτη σοβαρότητα...)
Γιατί δεν φεύγεις στις 31/12 και ώρα 11:59 ??
(θα σε "σκίσει" η Κατερίνα, αλλά θα ισχύει το διαβατήριο !!) :winka:
makaronachis
29/11/2006, 16:20
Φίλε,τα διαβατήρια εκδίδονται μέσα σε 10-15 μέρες.Πρέπει να προσέξεις όμως οι φωτογραφίες που θα προσκομίσεις να τηρουν,τις ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΕΣ (ΚΑΙ ΠΑΝΗΛΙΘΙΕΣ),προδιαγραφές.Αν δεν τις τηρούν θα περιμένεις άλλες τόσες μέρες και ΣΙΓΟΥΡΑ θα χάσεις το ταξίδι.Έχει συμβεί.Σου μιλάω εκ πείρας.Όχι προσωπικής αλλά επαγγελματικής.Δεν είμαι μπάτσος.Το φωτογράφο κάνω....
makaronachis
29/11/2006, 16:23
Περίμενα και μισή ώρα στην ουρά για να κλείσω ραντεβού κατάθεσης των δικαιολογητικών για τις 31/12/2006 στις 13.00΄
Ξανασκέψου το.Δες αν μπορείς να καταθέσεις τα δικαιολογητικά κάπου αλλού.
Uriah Heep
29/11/2006, 16:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Ρε Billy...
(με απόλυτη σοβαρότητα...)
Γιατί δεν φεύγεις στις 31/12 και ώρα 11:59 ??
(θα σε "σκίσει" η Κατερίνα, αλλά θα ισχύει το διαβατήριο !!) :winka:
Θα πρέπει να περιμένω τους υπόλοιπους μία βδομάδα στην Τύνιδα μόνος...
Άμα λείψω και 20 μέρες από την οικογένεια και σε γιορτινές μέρες, τότε η λύση της πολιτογράφησης σε Αφρικανό για μόνιμη μετανάστευση στη Μαύρη Ήπειρο, θα φαντάζει απόλυτα ΑΝΑΓΚΑΙΑ!
Uriah Heep
29/11/2006, 18:25
Ενημερωτικά, επειδή φαντάζουν σαν "ιστορίες από την ζώνη του λυκόφωτος" όλα τα παραπάνω, παραθέτω από το επίσημο πληροφοριακό έντυπο του ΚΕΠ τα παρακάτω
1)Αστυνομικό Μέγαρο Θεσ/νίκης, εξυπηρετεί μόνο τους κατοίκους 18 συγκεκριμένων Δήμων της Δυτικής Θεσ/νίκης (ας μη τους αντιγράψω).
2)Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας, εξυπηρετεί τους κατοίκους μόνο του Δήμου Θεσ/νίκης
3)ΙΑ Αστυνομικό Τμήμα Θεσ/νίκης, εξυπηρετεί μόνο 9 συγκεκριμένους Δήμους της Δυτικής Θεσ/νίκης
4)ΙΣΤ Αστυνομικό Τμήμα Θεσ/νίκης, εξυπηρετεί μόνο 17 συγκεκριμένους Δήμους της ΒΔ Θεσ/νίκης
Μόνο σ΄αυτά τα παραπάνω 4 τμήματα γίνεται η κατάθεση των δικαιολογητικών χωρίς την δυνατότητα επιλογής, ανάλογα με τον αριθμό δημοτολόγιου που αναγράφεται στο πίσω μέρος της ταυτότητας...και με απαιτούμενη την αυτοπρόσωπη παρουσία του ενδιαφερόμενου.
Ο Μακις206 που έγραψε ότι για να κάνει κανείς την δουλειά του στην Αθήνα πρέπει να κάνει 500 χλμ δεν υπολόγισε καλά...
Είναι 2 πάνε-έλα στην Αθήνα δηλαδή 2000 χλμ+
Το σενάριο το γνωρίζω καλά γιατί επί 20 χρόνια όλες τις διαδικασίες με τα εργοληπτικά πτυχία της ΥΠΕΡΗΦΑΝΗΣ τάξης των πτυχιούχων μηχανικών (τρομάρα τους) τις διεκπεραιώνει μόνο το ΥΠΕΧΩΔΕ ταπεινώνοντας όλους τους εκτός Αθηνών με το να μη δημιουργήσει έστω ένα γκισέ παραλαβής-παράδοσης δικαιολογητικών στην Συμπρωτεύουσα:a31:
Και εις άλλα με υγεία!
έλα να πάμε σε καμιά λάσπη το Σάββατο, γιατί δεν σε βλέπω καλά .... :sad:
VegasKitty
29/11/2006, 18:38
Παντος, αν σε κανει να αισθανθεις καλητερα, εμενα 3 χρονια με τρεχανε για να "αποδειξω" οτι ειμαι Ελληνιδα, για να μου δωσουν ταυτοτητα!!! :mad:
Και λεμε οτι μια μου ζηταγανε τα μεν χαρτια, μια τα αλλα, και στο τελος ουτε τα μισα δεν χρησημοποιησαν!! Και λεμε για τα μεν τα χαρτια μου στην Αμερικη και τα δε πανω βορ. ελλαδα!!! :eek:
Uriah Heep
29/11/2006, 18:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από VegasKitty
Παντος, αν σε κανει να αισθανθεις καλητερα...
Ποτέ δεν αισθάνομαι "καλύτερα" με τον πόνο και την ταλαιπωρία των άλλων...
...αγανακτώ περισσότερο!!! :wave2:
VegasKitty
29/11/2006, 18:56
Ποτέ δεν αισθάνομαι "καλύτερα" με τον πόνο και την ταλαιπωρία των άλλων...
...αγανακτώ περισσότερο!!! :wave2:
Σε καταλαβαινω απολυτα!!!! :beer: :beer:
Και ξερεις ποιο ειναι το θεμα μερικες φορες, οτι σκευτομαι "ποιος ειναι ο λογος παλι που ΕΠΕΛΕΞΑ να ζησω στην Ελλαδα"???? :eyepop:
ας μιλησει και ο φωτογραφος.
καταρχην οι οδηγιες για τις φωτογραφιες δεν ειναι πανηλιθιες μιας και περνανε απο σκανερ.
αν δειτε λοιπον τι φωτογραφιες κυκλοφορουσανε ουτε ο τελευταιος ερασιτεχνης δεν θα τις εβγαζε.επειδη λοιπον στην ελλαδα οτι δηλωσεις εισαι μπηκανε οι συγκεκριμενες οδηγιες γιατι μεχρι και κλειστα ματια εχω δει σε διαβατηριο καθως και μεχρι το μετωπο προσωπο.
οσο αναφορα την παραδοση του διαβατηριου εχει σκεφτει κανενας οτι ο κλασσικος ελληνας φταιει και εδω.
γιατι ρε φιλε εφτασες ενα μηνα πριν να κανεις ολη την διαδικασια οταν εχουμε απο τον αυγουστο που φωναζουμε οτι τον Δεκεμβρη θα γινεται χαμος?τον Δεκεμβρη θα θελησει και @γαμητος να παει Βουλγαρια.και ολοι οσοι εχουν τα παλια θα χρειαστουν αντικατασταση.ενα χρονο προθεσμια ειχατε οι ταξιδιαριδες στον τελευταιο μηνα το φτασατε
Δηλαδη τι πρεπει να κανει το κρατος να ανοιξει αλλα 500 τμηματα και να αγορασει αλλα 10 μηχανηματα επειδη σε εμας καυλωσε την τελευταια στιγμη να καταθεσουμε τα δικαιολογητικα.
απο ιανουαριο ομως παλι θα φωναζετε οτι οι μπ@τσοι τα ξυνουν στα τμηματα εκδοσεων και τους ταιζουμε εμεις.
για ριξτε και λιγες ευθυνες στον ευτο σας.τον Σεμπτεμβρη βγαζαμε καμια 10αρια φωτογραφιες την μερα και η παραδοση τον διαβατηριων γινοταν σε τεσσερις μερες.τωρα δεν εχω χερια να φωτογραφησω και ακουω και λογια που τις παραδιδω σε μιση γιατι δεν προλαβαινουν.
ελληνας ο ανθρωπος της τελευταιας στιγμης που παντα αντι γι'αυτον φταινε οι αλλοι:wave2:
Uriah Heep
29/11/2006, 19:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από VegasKitty
Και ξερεις ποιο ειναι το θεμα μερικες φορες, οτι σκευτομαι "ποιος ειναι ο λογος παλι που ΕΠΕΛΕΞΑ να ζησω στην Ελλαδα"???? :eyepop:
Μη προσπαθήσεις να βρείς την απάντηση! Ειναι πολύ σύνθετο θέμα...
Αν όμως έχεις χιούμορ, έχεις συνειδητοποιήσει ότι η ζωή είναι μιά φάρσα, τότε στην Ελλάδα βρήκες πραγματικά αυτό που ζητάς! Να παρακολουθείς σαν κομπάρσος ή να πρωταγωνιστείς στη πιό καλοστημένη μαύρη κωμωδία ever!
Χωμάτινος
29/11/2006, 19:31
Γιά την ιστορία να αναφέρω σε όσους δεν γνωρίζουν τον Βασίλη ότι στην προηγούμενη απόπειρά του να γευτεί την Αφρική, ενώ τα είχε κανονίσει όλα, προέκυψε κάποια απεργία (ακτοπλοϊκή; ) και έμεινε με το φανάρι ανά χείρας.
υπομονή κι επιμονή :beer:
Uriah Heep
29/11/2006, 19:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από ΜΟΖΑΡΤ
ας μιλησει και ο φωτογραφος.
.................................................................................................... .....................
ελληνας ο ανθρωπος της τελευταιας στιγμης που παντα αντι γι'αυτον φταινε οι αλλοι:wave2:
Για τις 28/11 που άρχισα την διαδικασία (38 μέρες πριν την αναχώρηση) "φέρω" μερικώς την ευθύνη...
Αλλά ΓΙΑΤΙ να μου ελέγξουν την φωτογραφία ΜΟΝΟ στην Αθήνα και να μου την ξαναγυρίζουν πίσω και να την ματαξαναστέλνουν ρε "ειδικέ" και να μη γίνει τουλάχιστον ο έλεγχος στην πόλη μου?????????????
Έτσι βλέπουν οι "ειδικοί" φωτογράφοι την αποκέντρωση?????????????
Σε ποιό μέρος της Ευρώπης κάνει πάνω από 40 μέρες να βγεί ένα διαβατήριο ρε "ειδικέ"?????????
Αν βρεις παγκόσμιο προηγούμενο σε πολιτισμένη χώρα γράψτο με στοιχεία, "ειδικέ φωτογράφε" που πειράχτηκες που διαμαρτυρήθηκα για το ΔΙΚΙΟ μου και που λόγω επαγγέλματος όλες αυτές τις δημόσιες υπηρεσίες τις έχω "φάει", τις έχω "μασίσει" και τις έχω "χωνέψει" ώστε να δικαιούμαι να τις κρίνω όπως γουστάρω για την ανεπάρκειά τους!
Για τις 28/11 που άρχισα την διαδικασία (38 μέρες πριν την αναχώρηση) "φέρω" μερικώς την ευθύνη...
Αλλά ΓΙΑΤΙ να μου ελέγξουν την φωτογραφία ΜΟΝΟ στην Αθήνα και να μου την ξαναγυρίζουν πίσω και να την ματαξαναστέλνουν ρε "ειδικέ" και να μη γίνει τουλάχιστον ο έλεγχος στην πόλη μου?????????????
Έτσι βλέπουν οι "ειδικοί" φωτογράφοι την αποκέντρωση?????????????
Σε ποιό μέρος της Ευρώπης κάνει πάνω από 40 μέρες να βγεί ένα διαβατήριο ρε "ειδικέ"?????????
Αν βρεις παγκόσμιο προηγούμενο σε πολιτισμένη χώρα γράψτο με στοιχεία, "ειδικέ φωτογράφε" που πειράχτηκες που διαμαρτυρήθηκα για το ΔΙΚΙΟ μου και που λόγω επαγγέλματος όλες αυτές τις δημόσιες υπηρεσίες τις έχω φάει, τις έχω μασίσει και τις έχω χωνέψει ώστε να δικαιούμαι να τις κρίνω όπως γουστάρω για την ανεπάρκειά τους.
λοιπον μονο στην Αθηνα υπαρχουν τα σκαννερ.
στο κεντρο εκδοσεων διαβατηριων θα σου την ελεξουν μετρωντας τα εκατοστα που χρειαζεται
4x6 το μεγεθος. 2εως 2,5 cm απο τον ενα κροταφο μεχρι τον αλλο.
απο εκει και περα οι φωτογραφιες κολουνται στην αιτηση και στελνωνται κατω.εκει λοιπον περναει απο τα σκανερ τα οποια μας κοστισαν αρκετα και ειναι αδιανοητο να υπαρχει σε καθε πολη εκτος αν νομιζεις οτι αξιζουν να εχουν μονο η Αθηνα και θεσσαλονικη.
το σκανερ αυτο λοιπον διαβαζει την φωτογραφια και την εκτυπωνει πανω στο διαβατηριο.βασικα τυπωνει μια εγχρωμη με διαφορες διαφανιες σαν το σημα γνησιοτητας και μια ασπρομαυρη που φαινεται μονο σε ειδικο σκανερ.το προβλημα ολο βρισκεται στο ασπρομαυρο.εκει οποιεσδηποτε γυαλαδες οι δαχτυλιες φαινονται σε γραμμικο λευκο και ετσι δεν μπορει να γινει η πιστοποιηση της εγρωμης φωτογραφιας αρα και η γνησιοτητα του διαβατηριου.αυτο ομως μπορει να γινει μονο στην αθηνα μιας και οπως αναφερα εκει ειναι τα σκανερ.ετσι λοιπον στο γραφειο που καταθετεις τα δικαιολογητικα μπορει να περασει η φωτογραφια και να κοπει κατω μιας και τις δαχτυλιες δυσκολα τις βλεπεις οι τις γυαλαδες(γ'αυτο απαγορευονται και τα κοσμηματα.
τελος η ελλαδα ειναι η πρωτη χωρα της ευρωπης που ξεκιναει να εκδιδει τετοια και θα ακολουθησουν και οι υπολοιπες.οσο για τις 40 μερες αν τα κατεθετες ενα μηνα πριν μια και ξερεις που ζεις θα το ειχες παρει σε δυο βδομαδες πριν.
τα μπουρδελα χωρις πελατες,πουτ2νες και τσατσ2δες δεν λειτουργουν.
οπως βλεπεις ο "ειδικος φωτογραφος" μπορει να σου λυσει την καθε απορια
makaronachis
29/11/2006, 20:15
λοιπον μονο στην Αθηνα υπαρχουν τα σκαννερ.
στο κεντρο εκδοσεων διαβατηριων θα σου την ελεξουν μετρωντας τα εκατοστα που χρειαζεται
4x6 το μεγεθος. 2εως 2,5 cm απο τον ενα κροταφο μεχρι τον αλλο.
απο εκει και περα οι φωτογραφιες κολουνται στην αιτηση και στελνωνται κατω.εκει λοιπον περναει απο τα σκανερ τα οποια μας κοστισαν αρκετα και ειναι αδιανοητο να υπαρχει σε καθε πολη εκτος αν νομιζεις οτι αξιζουν να εχουν μονο η Αθηνα και θεσσαλονικη.
το σκανερ αυτο λοιπον διαβαζει την φωτογραφια και την εκτυπωνει πανω στο διαβατηριο.βασικα τυπωνει μια εγχρωμη με διαφορες διαφανιες σαν το σημα γνησιοτητας και μια ασπρομαυρη που φαινεται μονο σε ειδικο σκανερ.το προβλημα ολο βρισκεται στο ασπρομαυρο.εκει οποιεσδηποτε γυαλαδες οι δαχτυλιες φαινονται σε γραμμικο λευκο και ετσι δεν μπορει να γινει η πιστοποιηση της εγρωμης φωτογραφιας αρα και η γνησιοτητα του διαβατηριου.αυτο ομως μπορει να γινει μονο στην αθηνα μιας και οπως αναφερα εκει ειναι τα σκανερ.ετσι λοιπον στο γραφειο που καταθετεις τα δικαιολογητικα μπορει να περασει η φωτογραφια και να κοπει κατω μιας και τις δαχτυλιες δυσκολα τις βλεπεις οι τις γυαλαδες(γ'αυτο απαγορευονται και τα κοσμηματα.
τελος η ελλαδα ειναι η πρωτη χωρα της ευρωπης που ξεκιναει να εκδιδει τετοια και θα ακολουθησουν και οι υπολοιπες.οσο για τις 40 μερες αν τα κατεθετες ενα μηνα πριν μια και ξερεις που ζεις θα το ειχες παρει σε δυο βδομαδες πριν.
οπως βλεπεις ο "ειδικος φωτογραφος" μπορει να σου λυσει την καθε απορια
Ρε φιλαράκι δεν είναι πανηλίθιες οι προδιαγραφές όταν άνθρωπος του οποίου οι αναλογίες του προσώπου δεν ταίριαζαν στις αναλογίες που θέλουν για τα διαβατήρια αναγκάστηκε ο φωτογράφος μετά από κάμποσες αποτυχημένες προσπάθειες να του παραμορφώσει το πρόσωπο.Λίγο φωτοσοπ δεν το καταλαβαίνει κανένα σκάνερ.Δεν είναι μόνο το 2 έως 2,5 χιλλιοστά από κρόταφο σε κρόταφο.Είναι και 3,1 έως 3,5 χιλιοστά από το πηγούνι μέχρι την κορωνίδα.Κάποιοι που είναι χοντροκέφαλοι δεν χωράνε με τίποτα σε αυτές τις αναλογίες.Άσε δε την μηδαμινή ενημέρωση προς τους φωτογράφους από το υπουργείο Δημοσίας τάξης και την ανύπαρκτη κατάρτιση των αστυνομικών που κάνουν τον πρώτο έλεγχο στις φωτό.
caesarsk
29/11/2006, 21:31
Φιλος από την Σαντορίνη που είχε παρόμοιο πρόβλημα ήρθε Αθήνα και το έβγαλε από εδω...
Αρχικά δημιουργήθηκε από makaronachis
Ρε φιλαράκι δεν είναι πανηλίθιες οι προδιαγραφές όταν άνθρωπος του οποίου οι αναλογίες του προσώπου δεν ταίριαζαν στις αναλογίες που θέλουν για τα διαβατήρια αναγκάστηκε ο φωτογράφος μετά από κάμποσες αποτυχημένες προσπάθειες να του παραμορφώσει το πρόσωπο.Λίγο φωτοσοπ δεν το καταλαβαίνει κανένα σκάνερ.Δεν είναι μόνο το 2 έως 2,5 χιλλιοστά από κρόταφο σε κρόταφο.Είναι και 3,1 έως 3,5 χιλιοστά από το πηγούνι μέχρι την κορωνίδα.Κάποιοι που είναι χοντροκέφαλοι δεν χωράνε με τίποτα σε αυτές τις αναλογίες.Άσε δε την μηδαμινή ενημέρωση προς τους φωτογράφους από το υπουργείο Δημοσίας τάξης και την ανύπαρκτη κατάρτιση των αστυνομικών που κάνουν τον πρώτο έλεγχο στις φωτό.
οι επισιμες πλεον προδιαγραφες που ισχυουν ειναι απο δυο μεχρι δυομιση απο κροταφο σε κροταφο με ανοχη προς τα εκατοστα απο πηγουνι σε κορυφη της κεφαλης.Αν λοιπον εισαι μεσα σ'αυτο τα οριο το μεγεθος απο την κορυφη μεχρι το πηγουνι μπορει να ειναι εκτος οριων πραγμα που δεν θα μπορουσε να μην ισχυει καθως τοτε κανενα παιδι δεν θα μπορουσε να βγαλει διαβατηριο.οι επισημοι καταγεγραμενοι φωτογραφοι ενημερωθηκαν απο την οποσπονδοια φωτογραφων ελλαδος για ολα αυτα που σας γραφω σε σεμηναρια σε καθε πολη και μοιραστικαν διαφανιες με γραμμικο σχεδιαγραμα στο οποιο φαινονται τα ορια.διαφανια την οποια χρησιμοποιει και η αστυνομια κατα την μετρηση.οι αστυνομικοι περασαν και αυτοι απο σεμενιρια μιας και αποτελουν ειδικο τμημα γι'αυτο και εργοζανται και μεχρι της δεκα.ο ολος πανικος υπηρχε μεχρι τον φεβρουαριο που δεν υπηρχαν συγκεκριμενες οδηγιες.απο εκει και περα ολα λειτουργησαν χωρις αλλαγες και καμια φωτογραφια που πληρουσε τους κανονες δεν κοπηκε εκτος απο μια βδομαδα τον Σεπτεμβρη που επιστραφηκαν σωστες φωτογραφιες λογω σφαλματος του σκανερ
makaronachis
29/11/2006, 22:30
οι επισιμες πλεον προδιαγραφες που ισχυουν ειναι απο δυο μεχρι δυομιση απο κροταφο σε κροταφο με ανοχη προς τα εκατοστα απο πηγουνι σε κορυφη της κεφαλης.Αν λοιπον εισαι μεσα σ'αυτο τα οριο το μεγεθος απο την κορυφη μεχρι το πηγουνι μπορει να ειναι εκτος οριων πραγμα που δεν θα μπορουσε να μην ισχυει καθως τοτε κανενα παιδι δεν θα μπορουσε να βγαλει διαβατηριο.οι επισημοι καταγεγραμενοι φωτογραφοι ενημερωθηκαν απο την οποσπονδοια φωτογραφων ελλαδος για ολα αυτα που σας γραφω σε σεμηναρια σε καθε πολη και μοιραστικαν διαφανιες με γραμμικο σχεδιαγραμα στο οποιο φαινονται τα ορια.διαφανια την οποια χρησιμοποιει και η αστυνομια κατα την μετρηση.οι αστυνομικοι περασαν και αυτοι απο σεμενιρια μιας και αποτελουν ειδικο τμημα γι'αυτο και εργοζανται και μεχρι της δεκα.ο ολος πανικος υπηρχε μεχρι τον φεβρουαριο που δεν υπηρχαν συγκεκριμενες οδηγιες.απο εκει και περα ολα λειτουργησαν χωρις αλλαγες και καμια φωτογραφια που πληρουσε τους κανονες δεν κοπηκε εκτος απο μια βδομαδα τον Σεπτεμβρη που επιστραφηκαν σωστες φωτογραφιες λογω σφαλματος του σκανερ
Ας το συνεχίσουμε.Όταν κάποια στιγμή τον Οκτώβρη μου γύρισαν πίσω κάποιες φωτό διαβατηρίων δοκίμασα μια ας πούμε διαφορετική τεχνική για να βγάλω τις καινούριες.Τις έστειλα στο αστυνομικό τμήμα και τους πήρα τηλ. για να δω αν πληρούν τις προδιαγραφές για να ξέρω κι εγώ τι κάνω λάθος για να το διορθώσω.Η απάντηση ήταν δεν ξέρουμε αν είναι σωστές.....Όταν κάποια στιγμή παλιότερα μιλώντας με τον υπεύθυνο εδώ των διαβατηρίων προσπάθησα να του εξηγήσω οτί δεν γίνεται στις αναλογίες τις προβλεπόμενες να χωρέσουν όλα τα κεφάλια,ξέρεις τι μου είπε?Γιατί δεν έχεις καλό μηχάνημα;Αυτά όσον αφορά την κατάρτιση των αστυνομικών.Όσο για την διαφάνεια από ότι ξέρω έχει σχεδιαστεί από την Ένωση καλιτεχνών Αθήνας και όχι από το υπουργείο.Με λίγα λόγια οι άνθρωποι ξεκίνησαν να κάνουν κάτι,δεν κρίνω αν είναι σωστό ή όχι,χωρίς να διαθέτουν την στοιχειώδη προετοιμασία.Αυτά.Μην λέμε οτί και το κράτος είναι άμοιρο ευθυνών.και δεν θα διαφωνήσω οτί ο κάθε παπάρας που πήρε μια μηχανή και τη δουλεύει στο full auto νομίζει οτί εγινε φωτογράφος.Ασχολούμαι καμιά δεκαπενταριά χρόνια με τη φωτογραφία και ακόμα έχω την αίσθηση οτί δεν ξέρω τίποτα.Στην αρχή ντρεπόμουνα να πω οτί είμαι φωτογράφος απλά επειδή είχα δει το έργο πέντε σημαντικών (κατά τη γνώμη μου) φωτογράφων.Τώρα που κάνω τον επαγγελματία,ντρέπομαι να το πω με τους "συναδέλφους" που βλέπω δίπλα μου.Αυτά.ξεφύγαμε λίγο από το θέμα,ελπίζω έστω ο uriah heep να βοηθήθηκε λίγο από τη συζήτηση.
Uriah Heep
29/11/2006, 22:36
λοιπον μονο στην Αθηνα υπαρχουν τα σκαννερ.... τα οποια μας κοστισαν αρκετα και ειναι αδιανοητο να υπαρχει σε καθε πολη εκτος αν νομιζεις οτι αξιζουν να εχουν μονο η Αθηνα και θεσσαλονικη.
Σίγουρα ΔΕΝ κόστισαν όσα ρούφηξαν οι λιγούρικες βδέλες και οι πεινασμένοι πλιατσικολόγοι από τις μίζες των "κεκλιμένων"υποβρυχίων" και των "ελλειπόρχεων" πολεμικών αεροπλάνων που πασάρουν στην μπακαλο-κοινωνία των καναπελλήνων...
Σίγουρα ΔΕΝ θα παγιδευτώ στο φαιδρό δίλημμα "Αθήνα ή Θεσσαλονίκη?" γιατί ευτυχώς ή δυστυχώς δεν κατάφεραν να κάνουν το μυαλό μου αλοιφή, οι αποστειρωμένοι ιδεολογικού μεγαλοϊδεατισμού συνοικιακοί τιποτολόγοι που αποφασίζουν για τον τόπο, όπου θα μελετήσουν τις αναλογίες του προσώπου μου...
...που ήδη άρχισε να "δέχεται στρεβλώσεις" για να "χωρέσει" στη φωτογραφία!
Αν έπρεπε να προτείνω, θα έλεγα, αβασάνιστα, πόλεις που μαραζώνουν σαν τη Δράμα, την Ορεστιάδα κλπ
...γιατί πάει καιρός που εκεί ΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ!
Αρχικά δημιουργήθηκε από makaronachis
Ας το συνεχίσουμε.Όταν κάποια στιγμή τον Οκτώβρη μου γύρισαν πίσω κάποιες φωτό διαβατηρίων δοκίμασα μια ας πούμε διαφορετική τεχνική για να βγάλω τις καινούριες.Τις έστειλα στο αστυνομικό τμήμα και τους πήρα τηλ. για να δω αν πληρούν τις προδιαγραφές για να ξέρω κι εγώ τι κάνω λάθος για να το διορθώσω.Η απάντηση ήταν δεν ξέρουμε αν είναι σωστές.....Όταν κάποια στιγμή παλιότερα μιλώντας με τον υπεύθυνο εδώ των διαβατηρίων προσπάθησα να του εξηγήσω οτί δεν γίνεται στις αναλογίες τις προβλεπόμενες να χωρέσουν όλα τα κεφάλια,ξέρεις τι μου είπε?Γιατί δεν έχεις καλό μηχάνημα;Αυτά όσον αφορά την κατάρτιση των αστυνομικών.Όσο για την διαφάνεια από ότι ξέρω έχει σχεδιαστεί από την Ένωση καλιτεχνών Αθήνας και όχι από το υπουργείο.Με λίγα λόγια οι άνθρωποι ξεκίνησαν να κάνουν κάτι,δεν κρίνω αν είναι σωστό ή όχι,χωρίς να διαθέτουν την στοιχειώδη προετοιμασία.Αυτά.Μην λέμε οτί και το κράτος είναι άμοιρο ευθυνών.και δεν θα διαφωνήσω οτί ο κάθε παπάρας που πήρε μια μηχανή και τη δουλεύει στο full auto νομίζει οτί εγινε φωτογράφος.Ασχολούμαι καμιά δεκαπενταριά χρόνια με τη φωτογραφία και ακόμα έχω την αίσθηση οτί δεν ξέρω τίποτα.Στην αρχή ντρεπόμουνα να πω οτί είμαι φωτογράφος απλά επειδή είχα δει το έργο πέντε σημαντικών (κατά τη γνώμη μου) φωτογράφων.Τώρα που κάνω τον επαγγελματία,ντρέπομαι να το πω με τους "συναδέλφους" που βλέπω δίπλα μου.Αυτά.ξεφύγαμε λίγο από το θέμα,ελπίζω έστω ο uriah heep να βοηθήθηκε λίγο από τη συζήτηση.
οσο αναφορα την διαφανια σχεδιαστικε απο τους φωτογραφους και δοθηκε και στην αστυνομια αλλαζοντας μονο τον τιτλο γιατι ηταν λιγο ξεφτιλα.ηταν μια προσπαθεια να βοηθησουμε τους μπατσους να κρινουν καλυτερα.τωρα φιλε οπως και εσυ ξερεις υπαρχουν πολλοι φωτογραφοι που δεν ξερουν πραγματικα να βγαζουν φωτογραφια χωρις σκιες και καψιματα τι μπορουμε να απαιτησουμε απο τους μπατσους?εγω ειμαι εξι χρονια στην φωτογραφια και οποιον βλεπω φωτογραφο τον παιρνω απο κοντα να μπορεσω να μαθω εστω και το ελαχιστο και θα το κανω παντα.κακα τα ψεματα και ταλεντο να εισαι οι γνωσεις ειναι απαραιτητες.
Σίγουρα ΔΕΝ κόστισαν όσα ρούφηξαν οι λιγούρικες βδέλες και οι πεινασμένοι πλιατσικολόγοι από τις μίζες των "κεκλιμένων"υποβρυχίων" και των "ελλειπόρχεων" πολεμικών αεροπλάνων που πασάρουν στην μπακαλο-κοινωνία των καναπελλήνων...
Σίγουρα ΔΕΝ θα παγιδευτώ στο φαιδρό δίλημμα "Αθήνα ή Θεσσαλονίκη?" γιατί ευτυχώς ή δυστυχώς δεν κατάφεραν να κάνουν το μυαλό μου αλοιφή, οι αποστειρωμένοι ιδεολογικού μεγαλοϊδεατισμού συνοικιακοί τιποτολόγοι που αποφασίζουν για τον τόπο, όπου θα μελετήσουν τις αναλογίες του προσώπου μου...
...που ήδη άρχισε να "δέχεται στρεβλώσεις" για να "χωρέσει" στη φωτογραφία!
Αν έπρεπε να προτείνω, θα έλεγα, αβασάνιστα, πόλεις που μαραζώνουν σαν τη Δράμα, την Ορεστιάδα κλπ
...γιατί πάει καιρός που εκεί ΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ!
φιλε σοβαρα δεν ειχα καμια ορεξη να ερθω σε αντιπαραθεση μαζι σου.απλα τις τελευταιες μερες ολο σαλταρισμενοι μου ερχονται.θα ρωτησω αν μπορεις να βγαλεις διαβατηριο στην πολη μας μιας και οι παραδοση ειναι σε 8 μερες και η Λαρισα νομιζω σου πεφτει κοντα.
οσο αναφορα τις πολεις που μαραζωνουν ειναι και αυτο μια μεγαλη κουβεντα.
θα σου πω αυριο αν μπορεις να βγαλεις σε αλλη πολη:wave2:
φιλε δεν μπορεις να βγαλεις σε αλλη πολη μολις ρωτησα.εκτος αν παρεις τα χαρτια σου γινεις δημοτης για να παρεις και τον αριθμο δημοτολογιου και μετα τα ξαναπαρνεις αφου βγαλεις διαβατηριο και γραφεσε παλι εκει που ανοικεις.Αν πας σε μικρες πολλες και γινεται αυτο με τα χαρτια προλαβαινεις για το διαβατηριο ανετα
να γινω λιγο κακος...?
ρε παιδια τι φταιει στη προκειμενη περιπτωση η καθε κρατικη υπηρεσια οταν απο την αρχη του χρονου ξερουμε οτι μεχρι 31-12-2006 θα πρεπει να αλλαξουμε υποχρεωτικα ταυτοτητες και διαβατηρια(οσοι ειναι να ταξιδεψουν σε χωρες εκτος ε.ε.) και εμεις παμε να εκδωσουμε ολοι μαζι τα χαρτια 30 μερες πριν τη ληξη της προθεσμιας....
ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ !!!!!!!!!!!!!
δε φταιει παντου και παντα το κρατος....φταιμε εμεις στην προκειμενη περιπτωση!!!!!!!
φιλικα παντα αλλα φιλε μου....μαλακια σου κατα τη γνωμη μου και δε σου φταιει κανεις αμα χασεις το ταξιδακι.
:wave2:
Cpt. Haddock
30/11/2006, 09:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
να γινω λιγο κακος...?
Να μη γίνεις :lol:
38 μέρες πριν ΔΕΝ είναι τελευταία στιγμή.
Απο τη στιγμή που η καταληκτική ημερομηνία είναι η 31/12/2006 έπρεπε να μπορεί να σε εξυπηρετεί μέχρι ΚΑΙ τότε.
Όχι 38 μέρες πριν ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ 31/12 !!!!!! :mad:
Το πρόβλημα δεν είναι η τελευταία στιγμή
Το πρόβλημα είναι η ανεπαρκής υποδομή (1 τμήμα για όλη τη Θεσσαλονίκη, σκάνερ μόνο στην Αθήνα )
:sad: :rolleyes: :sick:
Απο τη στιγμή που η καταληκτική ημερομηνία είναι η 31/12/2006 έπρεπε να μπορεί να σε εξυπηρετεί μέχρι ΚΑΙ τότε.
Το πρόβλημα είναι η ανεπαρκής υποδομή (1 τμήμα για όλη τη Θεσσαλονίκη, σκάνερ μόνο στην Αθήνα )
:nono: ηλια...καλε μου φιλε...αυταπατασαι!!!!!!!!!!!!
ΚΑΝΟΝΙΚΑ....ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ ΝΑ ΣΕ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ !!!!!!!!!!!!!!
αλλα ξερεις που ζεις...ξερεις πως δουλευει το πραμα...ξερεις απο την αρχη της χρονιας οτι πρεπει να αλλαξεις χαρτια (και ειναι διαδικασια) και μου το αφηνεις 30 μερες πριν το τελος!!!!!!!!!!
ιδια η λογικη και των υπολοιπων ελληνων!!!!!!!!!!!!!!
ε κατσε πανω στο παγωτο λοιπον σου λεει και η οποιαδηποτε κρατικη υπηρεσια να γλυκαθεις....
Ακριβώς Ηλία. Μην τρελλαθούμε κιόλας.!!! 1,5 μήνα πριν και ραντεβού παραμονή Πρωτοχρονιάς.
1 Scanner για όλη την Ελλάδα!!!! Καλά ρε παιδες, σας φαίνεται λογικό αυτό; Δλδ, δεν υπάρχει άνθρωπος που θα χρειαστεί να φύγει απρογραμμάτιστα; (Δουλειά, ιατρικοί λόγοι, κάβλα, κερδισε ταξίδι στην Κούβα κλπ) Όλοι οι κάτοικοι της πρέπει να έχουν κληρονομικό χάρισμα, για να ξέρουν πότε θα φύγουν;
Δλδ αν χαλάσει αυτό το μπουρδελοσκάννερ τι σχέδιο Β υπάρχει ας πούμε;
Αρχικά δημιουργήθηκε από srx6
Ακριβώς Ηλία. Μην τρελλαθούμε κιόλας.!!! 1,5 μήνα πριν και ραντεβού παραμονή Πρωτοχρονιάς.
1 Scanner για όλη την Ελλάδα!!!! Καλά ρε παιδες, σας φαίνεται λογικό αυτό; Δλδ, δεν υπάρχει άνθρωπος που θα χρειαστεί να φύγει απρογραμμάτιστα; (Δουλειά, ιατρικοί λόγοι, κάβλα, κερδισε ταξίδι στην Κούβα κλπ) Όλοι οι κάτοικοι της πρέπει να έχουν κληρονομικό χάρισμα, για να ξέρουν πότε θα φύγουν;
επειδη το ψιλοζαλιζουμε...
εγω δεν ηξερα αν θα φυγω και ποτε...
εβγαλα λοιπον τη νεα ταυτοτητα στις 20-9 μεσα σε 1 μερα και το διαβατηριο σε 5 εργασιμες στις 19-10 χωρις προβληματα εκτος του οτι εβγαλα 2 φορες φοτογραφιες.
τωρα...επειδη δε μου αρεσει να μου το παιζει ο κοσμος χαζος....ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΥΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ!!!!!!!!!!!!!!
ΑΛΛΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ 2 ΧΕΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΑΛΦΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΛΦΑ ΧΡΟΝΟ....
ΑΝ ΕΣΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙΣ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ ΣΩΣΤΑ, ΚΑΤΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΝΕΙΣ ΚΑΦΕΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΑΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΟΛΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ....ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ @@ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ 2 ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ 52.
ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΤΟ ΤΙ ΕΙΠΑ Η ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΚΑ ΜΟΥ???????
αν θυμαμαι καλα ειναι δυο η τρια και ειναι στην αθηνα και για λογους ασφαλειας και ειναι πανακριβα(δεν μπαινω στην διαδικασια γιατι και δωσαμε εκει και εδω δεν μπορουμε)
κακως ή καλως υπηρχε ενα μεγαλο προβλημα με τα πλαστα διαβατηρια και κατι επρεπε να γινει.
η καθυστερηση ομως δεν ειναι στην αθηνα αλλα στο κεντρο εκει στην θεσσαλονικη.
εδω λαρισα για παραδειγμα δεν χρειαζεται ραντεβου,πας περιμενεις καμια ωριτσα αναλογα την ωρα που πας και σε 8μερες (τουλαχιστον ετσι ηταν μεχρι χθες) εισαι με το διαβατηριο στα χερια.
οπως ειπα ρωτηστε αν γινεται να παρετε τα χαρτια σας και να γινετε δημοτες αλλης πολης και οταν τελειωσετε τα ξαναπαιρνετε
επειδη το ψιλοζαλιζουμε...
εγω δεν ηξερα αν θα φυγω και ποτε...
εβγαλα λοιπον τη νεα ταυτοτητα στις 20-9 μεσα σε 1 μερα και το διαβατηριο σε 5 εργασιμες στις 19-10 χωρις προβληματα εκτος του οτι εβγαλα 2 φορες φοτογραφιες.
τωρα...επειδη δε μου αρεσει να μου το παιζει ο κοσμος χαζος....ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΥΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ!!!!!!!!!!!!!!
ΑΛΛΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑΝ ΕΣΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙΣ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ ΣΩΣΤΑ, ΚΑΤΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΝΕΙΣ ΚΑΦΕΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΑΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΟΛΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ....ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ @@ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ 2 ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ 52.
το που ζουμε φιλε το ξερουμε πως θα ζησουμε καλυτερα δεν ξερουμε και περιμενουμε απο τους αλλους
το που ζουμε φιλε το ξερουμε πως θα ζησουμε καλυτερα δεν ξερουμε και περιμενουμε απο τους αλλους
δε διαφωνω σε αυτο.
οπως ειπα ρωτηστε αν γινεται να παρετε τα χαρτια σας και να γινετε δημοτες αλλης πολης και οταν τελειωσετε τα ξαναπαιρνετε
Έκτακτη ιδέα......
Και επειδή ξέρουμε ότι είναι το δημόσιο-γαμήκος πρέπει να κάνουμε τουμπέκα, και να απολαύσουμε το πήδημα ρε trooper; Δλδ όταν σου πέρνουν τα φράγκα μέσω άμμεσων-έμμεσων φόρων σε ρωτάνε ¨όταν έχετε την δυνατότητα μας τα δίνετε¨;
Μήπως ζούμε στην Β.Κορέα και πρέπει να πάρουμε την άδεια του Κιμ ολ γιουνγκ, αν επιτρέπετε να ταξιδέψουμε ΟΠΟΤΕ γουστάρουμε;
Για το ότι κάποιοι συμπολίτες μας θέλουν ενάμιση μηνα να βγάλουν διαβατήριο, στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ;;;;
Κατανοητό τι είπες, δεν χρειάζεται να χέσεις κι όλας.
Έκτακτη ιδέα......
Και επειδή ξέρουμε ότι είναι το δημόσιο-γαμήκος πρέπει να κάνουμε τουμπέκα, και να απολαύσουμε το πήδημα ρε trooper; Δλδ όταν σου πέρνουν τα φράγκα μέσω άμμεσων-έμμεσων φόρων σε ρωτάνε ¨όταν έχετε την δυνατότητα μας τα δίνετε¨;
Μήπως ζούμε στην Β.Κορέα και πρέπει να πάρουμε την άδεια του Κιμ ολ γιουνγκ, αν επιτρέπετε να ταξιδέψουμε ΟΠΟΤΕ γουστάρουμε;
Για το ότι κάποιοι συμπολίτες μας θέλουν ενάμιση μηνα να βγάλουν διαβατήριο, στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ;;;;
Κατανοητό τι είπες, δεν χρειάζεται να χέσεις κι όλας.
παμε αλλη μια...
1.δεν πρεπει να κανουμε τουμπεκα!!!!αλλα ουτε να φωναζουμε μονο οταν φτασει το σκατο στον κωλο.
2.φταινε απο τη στιγμη που ξερουνε οτι σε εναμιση μηνα θα πανε απο το 1.500.000 εκατ των σαλλονικιων οι 300.000 και θα θελουνε διαβατηριο σε 3 μερες!!!!!!!!!!!!!
ελα ρε συ...μη τρελαθουμε κιολας...ειμαστε αρπακολατζηδες της τελευταιας στιγμης!!!!!
το ΄λεπεις απο τη πληρωμη των λογαριασμων μεχρι και τα εργα της ολυμπιαδας!
Δεν θα πω αν συμφωνώ ή διαφωνώ με τα παραπάνω, ένα γεγονός θα αναφέρω
μόνο. Πριν δέκα μέρες μια γνωστή (αυτή όντως τελευταία στιγμή) θέλησε να κάνει
τα χαρτιά της για διαβατήριο μιας και χτες το ξημέρωμα πέταγε για Γιοχανεσμπουργκ.
Κατέθεσε τα δικαιολογητικά της, δεν της είπαν τίποτα για αλλάγη ταυτότητας.Σε δύο
μέρες την κάλεσαν στο τμήμα.Πήγε νομίζοντας οτι θα παραλάβει το διαβατήριο.Τελικά
της έδωσαν ένα χαρτί που έλεγε οτι απορριπτεται η αίτηση της γιατί υπήρχαν ανακριβή
στοιχεία.Το πρόβλημα ήταν πως όταν είχε ξαναβγάλει ταυότητα λόγω κλοπής το '96
κάποιος υπάλληλος είχε γράψει άλλη χρονολογία γέννησης στο δελτίο ταυτότητας κι
άλλη στα χαρτιά που κρατάει η ασφάλεια.Τελικά πήγε η κόρη της, έκανε μια φασαρία
άνευ προηγουμένου,απείλησε, έβρισε...Της εκλεισαν ραντεβου το ίδιο μεσημέρι με
κάποιο αξιωματικό στο τμήμα Μπουρναζίου.Αποτέλεσμα την επόμενη μέρα είχε νέα
ταυτότητα(κι όχι όπως παλιά που σου έδιναν ένα χαρτί και μετά από 2-3μήνες
έπαιρνες την ταυτότητα) και μετά από 3 μέρες το διαβατήριο.Χτες τα ξημερώματα
πέταξε για Αφρική!!!
Είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι......:rotflmao:
για προτεινετε λοιπον μια λυση για να τα παιρνετε σε δυο μερες?
κατσε να σκεφτω.να νοικιασει το κρατος αρα εμεις αλλα 100 κτιρια,να αγορασει αλλα 30 μηχανηματα,να προσλαβει αλλους χιλιους αστυνομικους και μετα τον γεναρη που θα ειναι ολα αχρηστα αυτα τα γυριζουμε πισω.λεμε στους μπατσους ευχαριστουμε παιδια αλλα δεν σας θελουμε αλλο,γιριζουμε πισω και τα μηχανηματα και οι αμερικανοι θα χεστουν απο την χαρα τους.και τελος ξενοικιαζουμε και τα σπιτια πληρωνοντας τα διετη συμβολαια.
αλλη ιδεα κανεις?
αλλη ιδεα κανεις?
Πως θα σου φαινόταν η ιδέα.....
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΕΝΑ ΓΑΜΩSCANNER ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ;;;;;
Cpt. Haddock
30/11/2006, 10:55
για προτεινετε λοιπον μια λυση για να τα παιρνετε σε δυο μερες?
κατσε να σκεφτω.να νοικιασει το κρατος αρα εμεις αλλα 100 κτιρια,να αγορασει αλλα 30 μηχανηματα,να προσλαβει αλλους χιλιους αστυνομικους και μετα τον γεναρη που θα ειναι ολα αχρηστα αυτα τα γυριζουμε πισω.λεμε στους μπατσους ευχαριστουμε παιδια αλλα δεν σας θελουμε αλλο,γιριζουμε πισω και τα μηχανηματα και οι αμερικανοι θα χεστουν απο την χαρα τους.και τελος ξενοικιαζουμε και τα σπιτια πληρωνοντας τα διετη συμβολαια.
αλλη ιδεα κανεις?
Ναι αδερφε.
Leasing το λένε στο χωριό μου και έτσι πρέπει να κάνει μια σοβαρή υπηρεσία όταν αναμένει ΠΟΛΥ αυξημένη κίνηση μια και ΟΛΑ τα παλιά διαβατήρια (ανεξαρτήτως ημερομηνίας λήξης) παύουν να ισχύουν μετά την 31/12/06.
Είναι μια έκτακτη κατάσταση που το κράτος οφείλει να σκεφτεί.
Αρχικά δημιουργήθηκε από melenia
Δεν θα πω αν συμφωνώ ή διαφωνώ με τα παραπάνω, ένα γεγονός θα αναφέρω
μόνο. Πριν δέκα μέρες μια γνωστή (αυτή όντως τελευταία στιγμή) θέλησε να κάνει
τα χαρτιά της για διαβατήριο μιας και χτες το ξημέρωμα πέταγε για Γιοχανεσμπουργκ.
Κατέθεσε τα δικαιολογητικά της, δεν της είπαν τίποτα για αλλάγη ταυτότητας.Σε δύο
μέρες την κάλεσαν στο τμήμα.Πήγε νομίζοντας οτι θα παραλάβει το διαβατήριο.Τελικά
της έδωσαν ένα χαρτί που έλεγε οτι απορριπτεται η αίτηση της γιατί υπήρχαν ανακριβή
στοιχεία.Το πρόβλημα ήταν πως όταν είχε ξαναβγάλει ταυότητα λόγω κλοπής το '96
κάποιος υπάλληλος είχε γράψει άλλη χρονολογία γέννησης στο δελτίο ταυτότητας κι
άλλη στα χαρτιά που κρατάει η ασφάλεια.Τελικά πήγε η κόρη της, έκανε μια φασαρία
άνευ προηγουμένου,απείλησε, έβρισε...Της εκλεισαν ραντεβου το ίδιο μεσημέρι με
κάποιο αξιωματικό στο τμήμα Μπουρναζίου.Αποτέλεσμα την επόμενη μέρα είχε νέα
ταυτότητα(κι όχι όπως παλιά που σου έδιναν ένα χαρτί και μετά από 2-3μήνες
έπαιρνες την ταυτότητα) και μετά από 3 μέρες το διαβατήριο.Χτες τα ξημερώματα
πέταξε για Αφρική!!!
Είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι......:rotflmao:
πλεον ολες οι ταυτοτητες βγαινουν σε μια μερα.παιδια δεν λεμε οτι ζουμε σε ενα ηδανικο και οργανωμενο κρατος απλα λεμε οτι καποια πραγματα μπορουμε να τα γλυτωνουμε οπως τα της τελευταιας στιγμης
πλεον ολες οι ταυτοτητες βγαινουν σε μια μερα.παιδια δεν λεμε οτι ζουμε σε ενα ηδανικο και οργανωμενο κρατος απλα λεμε οτι καποια πραγματα μπορουμε να τα γλυτωνουμε οπως τα της τελευταιας στιγμης
+1
Cpt. Haddock
30/11/2006, 10:57
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ 40 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ;;;;;;;;;;
:eek: :eek: :eek: :eek:
ΕΛΕΟΣ!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ 40 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ;;;;;;;;;;
:eek: :eek: :eek: :eek:
ΕΛΕΟΣ!
Ε ΝΑΙ ΡΕ ΗΛΙΑ!!!!!!!!!!!!!!
ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ 40 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!!!!!!!!!
Πως θα σου φαινόταν η ιδέα.....
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΕΝΑ ΓΑΜΩSCANNER ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ;;;;;
ρε αγορι μου το προβλημα δεν ειναι στο σκανερ ειναι στο τμημα παραλαβης αιτησεων στην σαλονικη.και φυσικα στον διοιηκητη εκει.κλινω ραντεβου εγω μονο στην αμερικανικη πρεσβεια ξερω για τις βιζες.τωρα αν ο διοικητης εκει δεν γουσταρει να μαζευει κοσμο το μαγαζι του και το κανει με ραντεβου καντε τον καταγγελια ή αλλαξτε πολη ή αλλαξτε χωρα
Cpt. Haddock
30/11/2006, 11:02
Λυπάμαι κύριοι.
Αν θεωρείτε τελευταία στιγμή τις 40 μέρες,
αν θεωρείτε σωστό να υπερασπίζετε (γιατί αυτό γίνεται) τις ανίκανες κρατικές υπήρεσίες,
αν θεωρείτε λογικό αυτό που συνέβη
τοτε ΚΑΛΩΣ ζούμε σε τέτοιο μπουρδέλο μια και αυτό μας αξίζει και τίποτα καλύτερο
End of story for me
Ναι αδερφε.
Leasing το λένε στο χωριό μου και έτσι πρέπει να κάνει μια σοβαρή υπηρεσία όταν αναμένει ΠΟΛΥ αυξημένη κίνηση μια και ΟΛΑ τα παλιά διαβατήρια (ανεξαρτήτως ημερομηνίας λήξης) παύουν να ισχύουν μετά την 31/12/06.
Είναι μια έκτακτη κατάσταση που το κράτος οφείλει να σκεφτεί.
leasing φιλε σε τι στους μπατσους ή στα σπιτια?δεν ειναι καθολου εκτακτη κατασταση ειναι ενα θεμα που εχει ειδοποιησει ενα χρονο πριν.
μου θυμιζει σαν τοτε με το ευρω που μεχρι τελευταια μερα γυριζαμε με τα χιλιαρικα και μετα τρεχαμε σε ουρες για να τα ανταλλαξουμε και να μην μας μεινουν.
ισως λοιπον δει το κρατος οτι ο ελληνας δεν παλευεται και δωσει μια προθεσμια μεχρι τον φεβρουαριο αλλα και παλι δεν νομιζω να φτασει γιατι παλι πανικος θα γινεται την τελευταια μερα
Όντως βγαίνουν σε μια μέρα......
Ξέρεις πόσες μέρες πήγα και έφυγα άπρακτος; Πέρυσι εβγαλα εγώ και η γυναίκα μου νέες ταυτότητες. Αρμόδιο τμήμα στον Πειραιά είναι 1 (ένα)! Είχε 2 αστυφύλακες όπου έβγαζαν περίπου 1 ταυτότητα ανα ώρα. Ωράριο 08:00-12:00 δλδ 10-11 ταυτότητες μάξιμουμ. Ξέρεις πόσο κόσμο έιχε απ΄τις 8 το πρωί;;;; Τουλάχιστον 20.
Πήγαμε 5 φορές, και τα καταφέραμε αφού είχα πάει στις 7 παρά να πιάσω θέση.
Πριν μερικούς μήνες της κλέψανε την τσάντα και την ταυτότητα βέβαια. Λόγω εργασίας (δασκάλα) δεν μπορούσε να πάει πρωί. Φυσικά η ΕΑ έχει προβλέψει κάτι τετοιο. Το τμήμα ταυτοτήτων λειτουργεί κάθε Τετάρτη και απογευμα (μια φορά την εβδομάδα :D )
Μήπως θέλεις να σου πω πόσες Τετάρτες πήγε μέχρι να ξαναβγάλει;;;
Λυπάμαι κύριοι.
αν θεωρείτε σωστό να υπερασπίζετε (γιατί αυτό γίνεται) τις ανίκανες κρατικές υπήρεσίες,
τοτε ΚΑΛΩΣ ζούμε σε τέτοιο μπουρδέλο μια και αυτό μας αξίζει και τίποτα καλύτερο
End of story for me
οπως ξαναειπα τα μπουρδελα για να διατηρηθουν χρειαζονται πελατες και δυστυχως αποδεικνυεται οτι ειμαστε απο τους καλυτερους
Λυπάμαι κύριοι.
End of story for me
το 2ο αν δεν ισχυει ηλια
ΤΟ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ!
και για να το θεσω πιο απλα...αν ειναι DEAD LINE το τελος του μηνα στις 2 η ωρα το να πληρωσεις εναν λογαριασμο και παμε η πλειονοτητα να πληρωσουμε στις 1 ειναι φυσικο να ταλαιπωρηθουμε και ενδεχομενως να μην καταφερουμε να διαικπερεωσουμε και τη δουλεια μας...so simple.
Ξέρεις πόσες μέρες πήγα και έφυγα άπρακτος; Πέρυσι εβγαλα εγώ και η γυναίκα μου νέες ταυτότητες. Αρμόδιο τμήμα στον Πειραιά είναι 1 (ένα)! Είχε 2 αστυφύλακες όπου έβγαζαν περίπου 1 ταυτότητα ανα ώρα. Ωράριο 08:00-12:00 δλδ 10-11 ταυτότητες μάξιμουμ. Ξέρεις πόσο κόσμο έιχε απ΄τις 8 το πρωί;;;; Τουλάχιστον 20.
Πριν μερικούς μήνες της κλέψανε την τσάντα και την ταυτότητα βέβαια. Λόγω εργασίας (δασκάλα) δεν μπορούσε να πάει πρωί. Φυσικά η ΕΑ έχει προβλέψει κάτι τετοιο. Το τμήμα ταυτοτήτων λειτουργεί κάθε Τετάρτη και απογευμα (μια φορά την εβδομάδα :D )
το μονο που μπορω να σου πω σ'αυτο για να χαλαρωσουμε και λιγο ειναι να αλλαξτε πολη και να ερθετε προς επαρχια γιατι εχετε μπλεξει τα μπουτια σας τοσοι που μαζευτικατε και τρωτε αδικα χρονο απο την ζωη σας στο περιμενε:wave2:
και εγω πειραιωτης ειμαι ρε συ.
εχω απλα να σου πω οτι αυτο το προβλημα δεν μπορει να το λυσει η υπηρεσια που εχει καταστει υπευθυνη δλδ η ασφαλεια του πειραια.
ειναι 2-3 υπαλληλοι για 500.000 πειραιωτες....εσυ αν ησουνα εκει θα μπορουσες να κανεις κατι αλλο?
και εγω πειραιωτης ειμαι ρε συ.
εχω απλα να σου πω οτι αυτο το προβλημα δεν μπορει να το λυσει η υπηρεσια που εχει καταστει υπευθυνη δλδ η ασφαλεια του πειραια.
ειναι 2-3 υπαλληλοι για 500.000 πειραιωτες....εσυ αν ησουνα εκει θα μπορουσες να κανεις κατι αλλο?
Προσωπικά αν ήμουν διοικήτής θα ντρεπόμουν απ΄την ταλαιπωρία που τραβάει ο κόσμος.
Μια καλή αρχή θα ήταν να αφαιρέσω τις τσουγκράνες που ξύνουν τα @ρχίδι@ τους κάποιοι στο μέγαρο, και να βάλω ας πούμε ...........................................
...άλλους 2 να βγάζουν ταυτότητες;
Προσωπικά αν ήμουν διοικήτής θα ντρεπόμουν απ΄την ταλαιπωρία που τραβάει ο κόσμος.
Μια καλή αρχή θα ήταν να αφαιρέσω τις τσουγκράνες που ξύνουν τα @ρχίδι@ τους κάποιοι στο μέγαρο, και να βάλω ας πούμε ...........................................
...άλλους 2 να βγάζουν ταυτότητες;
ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ
αρε πρωτευουσα και συμπρωτευουσα σαν το τυρι της Λαρισας πηζετε:rotflmao:
σας ειπα και το αλλο για να παω στην δουλεια μου μενω εξω απο την λαρισα και θελω 7 λεπτα
μαλλον θα νοικιασω καπου κοντα στο μαγαζι:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
σας ειπα και το αλλο για να παω στην δουλεια μου μενω εξω απο την λαρισα και θελω 7 λεπτα
:a021: :a57:
:beer: :beer: :beer: :beer:
Cpt. Haddock
30/11/2006, 11:41
Ε και;
Κι εγώ κάπου τόσο κάνω...
Και δε λένε "Τυρούπολη" την πόλη μου... :evil: :evil: :evil: :D
άσε μας ρε μοτσαρτ, σιγά μη μείνουμε και στη Λάρισα, όταν δίπλα είναι ο Βόλος.
Άλλωστε το καλύτερο αξιοθέατο της Λάρισας είναι η ταμπέλα που λέει "Προς Βόλο" :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Αφού δεν μπορούμε να βοηθήσουμε, ας το αφήσουμε το thread ήσυχο.
Όχι τίποτα άλλο, αλλά θα δεί ο Uriah Heep τις απαντήσεις και θα νομίζει ο άνθρωπος ότι βρέθηκε καποια λύση :(
Καλή τύχη φίλε. Εύχομαι όλα τα χαρτιά που θα καταθέσεις να είναι σωστά και να μην σου στερήσει το όνειρο η γ@μημένη ελληνική γραφειοκρατία.
οι ευχες του srx6 ειναι και δικες μου αν και συνεχιζω να νομιζω οτι καθυστερυσες πολυ να κινηθεις.
αν παντως δε τα καταφερεις στο τελος βαλε το dream on απο aerosmith...στο αφιερωνω.
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Ε και;
Κι εγώ κάπου τόσο κάνω...
Και δε λένε "Τυρούπολη" την πόλη μου... :evil: :evil: :evil: :D
άσε μας ρε μοτσαρτ, σιγά μη μείνουμε και στη Λάρισα, όταν δίπλα είναι ο Βόλος.
Άλλωστε το καλύτερο αξιοθέατο της Λάρισας είναι η ταμπέλα που λέει "Προς Βόλο" :rotflmao: :
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
αν διαβαζες και την ταπελα λιγο πιο κατω θα σου ελεγα οτι "το εβγαλες το διαβατηριο":rotflmao: :rotflmao:
οι ευχες του srx6 ειναι και δικες μου αν και συνεχιζω να νομιζω οτι καθυστερυσες πολυ να κινηθεις.
αν παντως δε τα καταφερεις στο τελος βαλε το dream on απο aerosmith...στο αφιερωνω.
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
+1000
αν και θα ελεγα να το ψαξει με το ναπρει τα χαρτια του και να τα παει αλλου γιατι τεοια καθυστερηση δεν παιζει.τουλαχιστον στην πολη μου
BELZEBOYLIS
30/11/2006, 12:31
Είναι αλήθεια ότι στην φωτογραφία ταυτότητας ή διαβατηρίου πρέπει να είσαι ξυρισμένος ;;;;;
:confused: :confused:
Αρχικά δημιουργήθηκε από BELZEBOYLIS
Είναι αλήθεια ότι στην φωτογραφία ταυτότητας ή διαβατηρίου πρέπει να είσαι ξυρισμένος ;;;;;
οχι απλα οσο πιο ευπρεπης εισαι τοσο λιγοτερο θα μοιαζεις με τρομοκρατης αρα λιγοτερος ελεγχος.
εκει που μπορει να εχεις προβλημα σε αυστηρες χωρες οπως γερμανια.ειναι αν βγαλεις διαβατηριο με μουσι και πας ξυρισμενος ή το αντιστροφο.παλι ομως περνας απλα θα σου γινει πιο σχολαστικος ελεγχος
Uriah Heep
30/11/2006, 12:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από BELZEBOYLIS
Εξαιρούνται οι Μητροπολίτες, Επίσκοποι, Αρχιεπίσκοποι κλπ.
Δεν έχεις πρόβλημα δηλαδή!:wave2:
BELZEBOYLIS
30/11/2006, 13:33
AAA MIA XAPA!!!!!!:beer: :beer: :wave2:
BILL VUZAS
01/12/2006, 09:06
ΜΠΑΓΑΣΑ ΣΕ ΒΡΗΚΑ.
ΕΛΕΙΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΓΙΑ ΜΗΝΕΣ.
ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ,
ΠΑΡΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΝΕΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ(ΤΟ ΕΒΓΑΛΑ ΣΕ 3 ΜΕΡΕΣ)
ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΤΟΡΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΑ.ΑΦΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΕΙ Η ΑΦΡΙΚΗ.ΜΗΝ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ....
Dodok edessa
01/12/2006, 10:08
πω ρε βασιλη τωρα το ειδα !:eyepop:
ρε συ αν γινεται να το βγαλεις απο αλλο νομο κατι θα κανουμε !!!
κατσε να παρω να δω !:mad:
Cpt. Haddock
01/12/2006, 14:02
απο το site της Βρετανικής Πρεσβείας...
We wish to inform all British Passport holders that all British passports are valid until their expiry date mentioned on their passport and they do not need to renew or exchange their passports by the end of year 2006.
Κλασσικά οι μαλάκες της υπόθεσης είμαστε οι υπηκοοι της μπανανίας που αποφάσισε να πρωτοπορήσει
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Uriah Heep
01/12/2006, 14:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από BILL VUZAS
ΜΠΑΓΑΣΑ ΣΕ ΒΡΗΚΑ.
ΕΛΕΙΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΓΙΑ ΜΗΝΕΣ.
ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ,
ΠΑΡΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΝΕΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ(ΤΟ ΕΒΓΑΛΑ ΣΕ 3 ΜΕΡΕΣ)
ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΤΟΡΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΑ.ΑΦΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΕΙ Η ΑΦΡΙΚΗ.ΜΗΝ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ....
Εγώ το είπα από την αρχή ότι θα πέσει δούλεμα...από κατόχους BMW GS 1200!!!
Ο παραπάνω κύριος όμως "ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ" να μου κάνει ότι δούλεμα γουστάρει!
Άμα κάνει το "λάθος" κανένα 1000άρι ss και τον κολλήσει, θα πάθει σπασμούς στο κωλάντερο μόλις τον περάσει από πάνω ξύνοντας τα "καρπούζια" με 200+
Ευχαριστώ για την πρότασή σου (ξέρω ότι εννοείς αυτά που λες) αλλά με την προϋπόθεση ότι θα μου στείλεις και ένα κινητό σέρβις της BMW μαζί με καθαρά καύσιμα και εφεδρικές μπαταρίες όταν θα ξελιγώνονται το πρωϊ με -5 στη Σαχάρα...
.
.
.
.
...γιατί είπα να φύγω με μηχανή και να ΜΗ γυρίσω με τις Τυνησιακές Αερογραμμές!
BILL VUZAS
01/12/2006, 15:31
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΣ!
ΤΟ ΤΙ ΘΑΚΑΝΕΙΣ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΘΕΜΑ.
ΕΓΩ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΜΑΝΑ ΓΗ ΑΦΡΙΚΗ.
ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΣΟΥ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΘΑΡΑ....με γερμανικη μοτορα θα πας παιδακι μου....μπι-εμ-βιε λεγεται θαρω.....ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΝ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ.ΑΝ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ,ΘΑ ΠΑΣ ΟΜΩΣ ΣΙΓΟΥΡΑ!.
ΠΕΡΙ ΟΔΗΓΗΣΕΩΣ ΜΗΝ ΛΕΣ ΤΙΠΟΤΑ,ΛΑΠΑΔΙΑΣΑΜΕ.
ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΠΑΚΙ ΠΕΡΝΑΩ ΤΩΡΑ,ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΚΟΥΤΕΡ.
ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΣΥΝΤΕΚΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ.
ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ?
Uriah Heep
01/12/2006, 15:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από BILL VUZAS
ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ?
Άυριο στις λάσπες του Χορτιάτη!
Δες στις "βόλτες-συναντήσεις" το θέμα "βουναλάκι???...χωματάκι???"
BILL VUZAS
01/12/2006, 16:20
ΒΑΣΙΛΗ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΦΕ Η" ΜΠΥΡΟΝΙ?
ΛΑΣΠΕΣ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ,ΛΑΣΠΩΝΟΜΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΡΕΤΖΙΚΗ.
ΓΙΑ ΚΑΦΕ, ΠΕΡΙΜΕΝΩ..
Cpt. Haddock
05/12/2006, 09:08
Καμαρώστε...
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=760300&lngDtrID=244
Έως και 15 ημέρες αναμονής
Σύγχρονη «Οδύσσεια» η έκδοση των διαβατηρίων νέου τύπου
Μια σύγχρονη «Οδύσσεια» ζουν τις τελευταίες ημέρες χιλιάδες Έλληνες πολίτες που θέλουν να εκδώσουν τα νέου τύπου διαβατήρια, εν όψει και των ταξιδιών κατά την εορταστική περίοδο.
Αρχικά, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης είχε ανακοινώσει ότι ο χρόνος έκδοσης θα ήταν τρεις ημέρες, ενώ σε σπάνιες περιπτώσεις θα ξεπερνούσε τις πέντε ημέρες. Όσοι όμως θελήσουν σήμερα να εκδώσουν διαβατήριο, γράφει την Τρίτη η εφημερίδα Τα Νέα, θα διαπιστώσουν ότι θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον 15 ημέρες.
«Δυστυχώς, έχει αυξηθεί υπέρμετρα ο αριθμός των πολιτών που ζητούν την έκδοση διαβατηρίου. Η υπηρεσία μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου εξέταζε 3.500 αιτήματα κάθε μέρα. Σήμερα, έχουμε φτάσει τις 5.000 αιτήσεις καθημερινά και ο αριθμός συνεχώς αυξάνεται, λόγω και των γιορτών» λέει ο διευθυντής της υπηρεσίας έκδοσης διαβατηρίων, Γ.Καμπέρης.
Στα αστυνομικά τμήματα που εκδίδουν διαβατήρια επικρατεί το αδιαχώρητο. Στο Αστυνομικό Τμήμα Κηφισιάς, που εξυπηρετεί τους κατοίκους 20 δήμων, οι ουρές ξεκινούν από τα χαράματα. Ίδια η κατάσταση σε Παγκράτι, Φιλαδέλφεια, Ζωγράφου, Αγία Παρασκευή, Πατήσια.
Δραματική είναι η κατάσταση χιλιάδων ομογενών, οι οποίοι έχουν απευθυνθεί στις κατά τόπους ελληνικές προξενικές αρχές. Η αναμονή για την απόκτηση του διαβατηρίου ξεπερνάει σε πολλές περιπτώσεις και τους δύο μήνες.
Η κακή εκτίμηση και ο σχεδιασμός που έκανε από την αρχή η ΕΛ.ΑΣ., όταν διαπιστώθηκε ότι τα αρμόδια αστυνομικά τμήματα είναι λίγα για να εξυπηρετήσουν τους πολίτες, ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την απίστευτη ταλαιπωρία. Επιπλέον, ο εξοπλισμός των τμημάτων αποδείχτηκε απαρχαιωμένος για τη συγκεκριμένη εργασία.
news.in.gr
Uriah Heep
05/12/2006, 15:45
Καμαρώστε...Μια σύγχρονη «Οδύσσεια» ζουν τις τελευταίες ημέρες χιλιάδες Έλληνες πολίτες που θέλουν να εκδώσουν τα νέου τύπου διαβατήρια, εν όψει και των ταξιδιών κατά την εορταστική περίοδο.
Η κακή εκτίμηση και ο σχεδιασμός που έκανε από την αρχή η ΕΛ.ΑΣ., όταν διαπιστώθηκε ότι τα αρμόδια αστυνομικά τμήματα είναι λίγα για να εξυπηρετήσουν τους πολίτες, ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την απίστευτη ταλαιπωρία. Επιπλέον, ο εξοπλισμός των τμημάτων αποδείχτηκε απαρχαιωμένος για τη συγκεκριμένη εργασία.
news.in.gr
Αυτή λοιπόν είναι η τρακτεροκουδουνόβλαχη κατάσταση των κωμωδοποιών αεριτζήδων που αυτοαποκαλούνται κρατικοί λειτουργοί, ενώ έχουν μπερδέψει την αξιοπρεπή εξυπηρέτηση του πολίτη με τις χωματουργικές εργασίες...
Τώρα που οι κηφήνες "χωνεύουν" το παράβολο του μη ληγμένου μου διαβατηρίου (λήγει τον 11ο/2010), έχοντας διαπράξει μία κλοπή εν ψυχρώ "με ενδεχόμενο δόλο" και έχοντας καταφέρει να με ταπεινώσουν ενεργώντας ΟΧΙ όπως το Υπ. Εξωτερικών των Άγγλων, που αφήνει τα διαβατήρια να "καταλήξουν" από φυσικά αίτια, αλλά ώς οσφυοκάμπτες συγχυσμένοι αλλά ταγμένοι στην κερδοσκοπική αναισχυντία...
.
.
.
.
...μπορώ να αναφωνήσω χέζε ψηλά κι αγνάντευε να σε φυσάει ο αέρας!
Cpt. Haddock
11/12/2006, 09:50
Βασίληηη !!
Βρέθηκε λύση !!
Να φύγεις για το εξωτερικό πριν τις 31/12/06
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=761585&lngDtrID=244
Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Για να μην δημιουργηθούν προβλήματα κατά την επιστροφή, μετά την 01-01-2007, στη χώρα μας Ελλήνων πολιτών, που θα έχουν ήδη μεταβεί στο εξωτερικό μέχρι την 31-12-2006, κάνοντας χρήση των παλαιών σε ισχύ Νομαρχιακών διαβατηρίων, με εγκύκλιο του υπουργείου Εξωτερικών δόθηκαν οδηγίες σ' όλες τις Πρεσβευτικές μας Αρχές, προκειμένου ενημερώσουν τις Αρχές των χωρών κύριας και παράλληλων διαπιστεύσεων τους, ότι οι Έλληνες υπήκοοι δύνανται να επιστρέψουν-εισέλθουν στην Ελλάδα, έστω και εάν το ελληνικό τους διαβατήριο δεν είναι εν ισχύι ή η ισχύς του έχει παύσει από 01-01-2007 (Ν.3243/2004). Μάλιστα επισημάνθηκε ότι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή προς τις Αρχές των χωρών, μέσω των οποίων διέρχονται πολλοί Έλληνες υπήκοι, λόγω απουσίας απευθείας αεροπορικής σύνδεσης (π.χ. Έλληνες Αυστραλίας ταξιδεύοντες μέσω Σιγκαπούρης, Ταϋλάνδης κ.λ.π.).»
Βασίληηη !!
Βρέθηκε λύση !!
Να φύγεις για το εξωτερικό πριν τις 31/12/06
Ήρθες (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&postid=600278#postid600278) Στέλιο ?? :look:
Cpt. Haddock
11/12/2006, 10:59
Ήρθες (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&postid=600278#postid600278) Στέλιο ?? :look:
ρε άει .... :mad:
Κάνδαυλε! :evil:
Βασιλη,ΣΤΕΙΛΕ EMAIL ΣΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟ ΛΙΝΚ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ............η θα πας αφρικη η φυλακη!!!!!!!!!!!!
Κάνδαυλε! :evil:
Βρήκες τίποτε...(νεότερο) ??? :confused:
Cpt. Haddock
11/12/2006, 11:16
Βρήκες τίποτε...(νεότερο) ??? :confused:
NAI !
:eyepop: :eyepop: :eyepop: :eyepop: :eyepop:
(απίστευτο...διάβασε την ιστορία!)
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%BF%CF%85%CE%B2%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B9
:hypnotize
βασιλ αυτο που ειπα πριν ηταν μεταξυ σοβαρου και αστειου.
ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ:εγω μενω αμπελοκηπους αθηνας,αρμοδιο τμημα διβατηριων αστυν.τμημα πατησιων αγ.λαυρας 17 τηλ:2102117977(δε το σηκωνουν)-2102117978(μιλαει συνεχεια)
αμα θελεις ρωτα τι χρειαζεται,αν θελουν αποδεικτικο κατοικιας για να δηλωσεις το σπιτι μου και αν γινεται χωρις να ερθεις,η αν θελεις ελα(εχουμε και μεις ωραια μεζεδοπωλεια),μενεις και σπιτι μου
στη διαθεση σου αν μπορω να κανω κατι
επισης συνεργαζομαι με φωτογραφικο εργαστηριο στον πειραια που το ψαχνει πολυ,δε θελει να εχει αποριψεις απο υπηρεσιες εκδοσης διαβατηριων και το ποσοστο επιτυχιας του ειναι σχεδον 100%
τσαο
Uriah Heep
11/12/2006, 14:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από XR 600
βασιλ αυτο που ειπα πριν ηταν μεταξυ σοβαρου και αστειου.
ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ:εγω μενω αμπελοκηπους αθηνας,αρμοδιο τμημα διβατηριων αστυν.τμημα πατησιων αγ.λαυρας 17 τηλ:2102117977(δε το σηκωνουν)-2102117978(μιλαει συνεχεια)
αμα θελεις ρωτα τι χρειαζεται,αν θελουν αποδεικτικο κατοικιας για να δηλωσεις το σπιτι μου και αν γινεται χωρις να ερθεις,η αν θελεις ελα(εχουμε και μεις ωραια μεζεδοπωλεια),μενεις και σπιτι μου
Δημήτρη σ΄ευχαριστώ πολύ! Αλλά δυστυχώς δεν είναι θέμα διεύθυνσης κατοικίας αλλά θέμα Δήμου στον οποίο ανήκει το ενδιαφερόμενο θύμα...
"Αλλά όπως έχω δηλώσει και σε άλλα κανάλια"... ΔΕΝ θα προχωρήσω σε καμία υποπονήρια μεταδημότευση για να ξεγελάσω τα 3ης κατηγορίας υπηρεσιακά βλαχαδερά της διακεκριμένης αναποτελεσματικότητος που ΘΑ αναλάβουν μετά την 31η Δεκέμβρη, μέσα στο τεμπελχανείο της συντεχνιακής τους ραστώνης, την καταγέλαστη, μακρυνών διαδρομών, πολυτραυματική διαδικασία έκδοσης του διαβατηρίου μου!
Ούτε θα στερήσω τον προσκυνηματικό τουρισμό σε οποιαδήποτε υπερήλικα γριούλα, διαπράττοντας συναινετικό βιασμό στα δικαιώματά της, βάζοντας "βίσμα" εν ψυχρώ και ακυρώνοντας το επικό φινάλε της ζωής της-κάτι που όσοι με γνωρίζουν, θα μπορούσα να το είχα κάνει...
Μεταδημότευση σίγουρα ΔΕΝ θα κάνω...
...Πολιτογράφιση όμως σε υπερήφανο Γκανέζο υπήκοο... σκέφτομαι να κάνω:mad:
Πρωτοχρονιάτικα ταξίδια και με παλιά διαβατήρια
Οι Ελληνες που θα φύγουν για τις πρωτοχρονιάτικες διακοπές τους με τα παλιά τους διαβατήρια, θα μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα μετά την 01/01/2007 χωρίς να έχουν εκδώσει νέα διαβατήρια. Αυτό διευκρινίζει το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης καθώς τα παλιά Νομαρχιακά Διαβατήρια λήγουν στις 31/12/2006. Συγκεκριμένα, μετά από αίτημα τόσο του Συνδέσμου των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) όσο και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΠΟΕΤ), το Υπουργείο απάντησε: «για την πραγματοποίηση ταξιδιών των Ελλήνων στο εξωτερικό, απαιτείται η κατοχή ισχυρών ταξιδιωτικών εγγράφων (διαβατηρίων ή ταυτοτήτων για χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του χώρου του Schengen).
Για να μη δημιουργηθούν προβλήματα κατά την επιστροφή, μετά την 01/01/2007, στη χώρα μας Ελλήνων πολιτών, που θα έχουν ήδη μεταβεί στο εξωτερικό μέχρι την 31/12/2006, κάνοντας χρήση των παλαιών σε ισχύ Νομαρχιακών Διαβατηρίων, με εγκύκλιο του Υπουργείου Εξωτερικών δόθηκαν οδηγίες σε όλες τις Πρεσβευτικές μας Αρχές, προκειμένου να ενημερώσουν τις Αρχές των Χωρών κύριας και παράλληλων διαπιστεύσεών τους, ότι οι Ελληνες υπήκοοι δύνανται να επιστρέψουν - εισέλθουν στην Ελλάδα, έστω και εάν το ελληνικό τους διαβατήριο δεν είναι σε ισχύ ή η ισχύς του έχει παύσει από την 01/01/2007 (Ν. 3243/2004). Μάλιστα επισημάνθηκε ότι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή προς τις αρχές των χωρών, μέσω των οποίων διέρχονται πολλοί Ελληνες υπήκοοι, λόγω απουσίας απευθείας αεροπορικής σύνδεσης με την Ελλάδα (π.χ. Ελληνες Αυστραλίας ταξιδεύοντες μέσω Σιγκαπούρης, Ταϊλάνδης κ.λπ.).
Τέλος, δόθηκαν οδηγίες και ενισχύθηκαν με επιπλέον προσωπικό τα Γραφεία Διαβατηρίων που δέχονται μεγάλο όγκο αιτημάτων, γεγονός το οποίο θα βοηθήσει ώστε να εξομαλυνθεί η όλη διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών και να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι πολίτες».
:wave2: :wave2:
Uriah Heep
12/12/2006, 14:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από matmat
Πρωτοχρονιάτικα ταξίδια και με παλιά διαβατήρια
Οι Ελληνες που θα φύγουν για τις πρωτοχρονιάτικες διακοπές τους με τα παλιά τους διαβατήρια, θα μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα μετά την 01/01/2007 χωρίς να έχουν εκδώσει νέα διαβατήρια.
Ηλία και Ματθαίε, σας ευχαριστώ για τα ενθαρυντικά νέα που μου γνωστοποιήσατε και μου διασφαλίζουν μία νόμιμη επάνοδο με παληό διαβατήριο...με την προϋπόθεση ότι θα φύγω πριν τις 31/12/07 (4-5 μέρες επί πλέον)...
Τώρα τον 1ο λόγο τον έχει η σύζυγος και το ρόπαλο που έχει κρεμάσει δίπλα στην εξώπορτα, από τότε (βλέπε 1η σελίδα) που "έριξε" την ιδέα ο Αντώνης!
Δημήτρη σ΄ευχαριστώ πολύ! Αλλά δυστυχώς δεν είναι θέμα διεύθυνσης κατοικίας αλλά θέμα Δήμου στον οποίο ανήκει το ενδιαφερόμενο θύμα...
"Αλλά όπως έχω δηλώσει και σε άλλα κανάλια"... ΔΕΝ θα προχωρήσω σε καμία υποπονήρια μεταδημότευση για να ξεγελάσω τα 3ης κατηγορίας υπηρεσιακά βλαχαδερά της διακεκριμένης αναποτελεσματικότητος που ΘΑ αναλάβουν μετά την 31η Δεκέμβρη, μέσα στο τεμπελχανείο της συντεχνιακής τους ραστώνης, την καταγέλαστη, μακρυνών διαδρομών, πολυτραυματική διαδικασία έκδοσης του διαβατηρίου μου!
Ούτε θα στερήσω τον προσκυνηματικό τουρισμό σε οποιαδήποτε υπερήλικα γριούλα, διαπράττοντας συναινετικό βιασμό στα δικαιώματά της, βάζοντας "βίσμα" εν ψυχρώ και ακυρώνοντας το επικό φινάλε της ζωής της-κάτι που όσοι με γνωρίζουν, θα μπορούσα να το είχα κάνει...
Μεταδημότευση σίγουρα ΔΕΝ θα κάνω...
...Πολιτογράφιση όμως σε υπερήφανο Γκανέζο υπήκοο... σκέφτομαι να κάνω:mad:
δε σου προτεινα βισμα,στα παραθυρα του νομου που ζητησες περιλαμβανονται αυτα που ειπα(και ισως να μην ειναι παραθυρα,αλλα νομοι),ουτε κάνεις καμια παρανομια η οτιδηποτε αλλο αν σε φιλοξενησω μια μερα,γιατι νομιζω οτι αν εισαι ταξιδι η διακοπες σε καποιο μερος η καποιος τουριστας στην ελλαδα,εκει που εισαι θα ζητησεις διαβατηριο αν σου χρειαστει,τσαο:wave2:
Cpt. Haddock
12/12/2006, 14:39
Τώρα τον 1ο λόγο τον έχει η σύζυγος και το ρόπαλο που έχει κρεμάσει δίπλα στην εξώπορτα, από τότε (βλέπε 1η σελίδα) που "έριξε" την ιδέα ο Αντώνης!
Κι αν πηγαίνατε μαζί ως τη Ρώμη πριν τις 31/12;
(δεν διαβάζει στο φόρουμ ε; :look: )
Uriah Heep
12/12/2006, 18:14
Κι αν πηγαίνατε μαζί ως τη Ρώμη πριν τις 31/12;
Βάζεις καλές ιδέες!
Cpt. Haddock
13/12/2006, 12:05
Το σίριαλ συνεχίζεται....
Πάντως ο "συνήγορος του πολίτη" λέει και μια ενδιαφέρουσα προταση, σχετικά με το ήδη καταβληθέν παράβολο
(η επισήμανση δικιά μου)
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=762460&lngDtrID=244
«Ακανθώδες θέμα»
Έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για την ταλαιπωρία στην έκδοση νέων διαβατηρίων
Αθήνα
Στα «φαινόμενα δυσλειτουργίας» που παρατηρούνται κατά την έκδοση των νέων διαβατηρίων από τις αστυνομικές αρχές, αναφέρεται ο Συνήγορος του Πολίτη μετά από επεξεργασία δεκάδων αναφορών πολιτών. Η έκθεση διαβιβάστηκε στον υπουργό Δημοσίας Τάξεως και στους συναρμόδιους υπουργούς για το «επίκαιρο όσο και ακανθώδες αυτό θέμα, το οποίο αφορά, σε βάθος χρόνου, ολόκληρο τον πληθυσμό της χώρας».
Η ανεξάρτητη αρχή επισημαίνει ότι «παρά τις συντονισμένες προσπάθειες της Ελληνικής Αστυνομίας, στα πεδία των τεχνικών μέσων και του έμψυχου υλικού, η έναρξη άσκησης της νέας αυτής αρμοδιότητάς της συνοδεύεται από φαινόμενα δυσλειτουργίας τα οποία προδίδουν ότι μέχρι στιγμής έχει δοθεί πολύ μεγαλύτερο βάρος στην ασφάλεια των διαβατηρίων απ΄όσο στον εξορθολογισμό της διαδικασίας, στην αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών, στην εγγύηση των δικαιωμάτων τους και στην εφαρμογή πρακτικών χρηστής διοίκησης».
Τονίζει δε ότι από τη διερεύνηση των σχετικών αναφορών και τις διενεργηθείσες αυτοψίες, «διαπιστώνεται σημαντικός αριθμός προβλημάτων με πάγια χαρακτηριστικά, είτε πρακτικού-τεχνικού είτε νομικού χαρακτήρα». Προστίθεται δε στην έκθεση, ότι «εξ ίσου έντονα προβλήματα προξενεί και η συστηματική διασταύρωση της διαδικασίας έκδοσης διαβατηρίων με μη συναφείς νομικές εκκρεμότητες ή με την ιδιαιτερότητα του προσωπικού καθεστώτος συγκεκριμένων κατηγοριών πολιτών».
Οι προτάσεις της Αρχής
Η έκθεση προτείνει συγκεκριμένες εισηγήσεις για την επίλυση ή έστω άμβλυνση των προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί. Μεταξύ άλλων προτείνονται:
-Δημιουργία συστήματος πιστοποίησης επαγγελματιών φωτογράφων.
- Τροποποίηση του λογισμικού για την εκτύπωση οποιουδήποτε γραμματικού χαρακτήρα ή συμβόλου.
- Η εκ των προτέρων πλήρης ενημέρωση των αιτούντων για τα ισχύοντα σε σχέση με τη λατινική απόδοση ονοματεπωνύμων.
- Τροποποίηση του λογισμικού για τη δυνατότητα νέας επεξεργασίας αιτήσεων επί των οποίων έχει γίνει δεκτή ένσταση.
- Καθιέρωση καταλόγου εξυπηρέτησης πολιτών με προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα.
- Αναδιοργάνωση του συστήματος παραλαβής αιτήσεων από κατοίκους εξωτερικού.
- Συμψηφισμός των καταβληθέντων παραβόλων που αντιστοιχούσαν στην υπολειπόμενη χρονική ισχύ των παλαιών διαβατηρίων.
- Επιβάρυνση του δημοσίου με το κόστος επανέκδοσης διαβατηρίου λόγω εσφαλμένης εγγραφής.
- Απεξάρτηση της έκδοσης διαβατηρίου από την παλαιότητα των δελτίων αστυνομικής ταυτότητας.
- Ρητή αναγραφή του δικαιώματος χορήγησης διαβατηρίου στις βεβαιώσεις που χορηγούνται στους ανυπότακτους εξωτερικού.
- Εξακολούθηση χορήγησης διαβατηρίων στους ομογενείς Τουρκίας-Αλβανίας μέχρι την οριστική επίλυση του προβλήματός τους.
- Περιορισμός της διασταύρωσης στοιχείων μόνο στον έλεγχο τυχόν ισχύουσας απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
:sad:
Uriah Heep
13/12/2006, 13:08
Το σίριαλ συνεχίζεται....
Πάντως ο "συνήγορος του πολίτη" λέει και μια ενδιαφέρουσα προταση, σχετικά με το ήδη καταβληθέν παράβολο...
Μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν στροφές τα γαλβανισμένα, με παστουρμά και λακέρδα, μυαλά των δευτερευόντων ανθρωποειδών, που αυτοαποκαλούνται υπεύθυνοι για την στοιχειώδη εξυπηρέτηση του πολίτη...
.
.
εγώ θα έχω χάσει το ταξίδι!
Uriah Heep
15/12/2006, 15:01
Έχοντας σχολιάσει με βαρείς χαρακτηρισμούς το καθεστώς τσίρκου της ελληνικής γραφειοκρατίας, αισθάνομαι υποχρεωμένος να αναφέρω το τελευταίο επεισόδιο του σήριαλ έκδοσης νέου διαβατήριου.
Πήρα την απόφαση να πάω στο Αστυνομικό Τμήμα, να βρώ τον προϊστάμενο και να του πω "στα ίσια" τον πόνο μου, ώστε να έχω ήσυχη την συνείδησή μου, ότι εξάντλησα κάθε τρόπο στα πλαίσια της στοιχειώδους εντιμότητας...
Με έκπληξη άκουσα ότι μπορούσα να τον δω και να πω ότι είχα να πω!
Ομολογώ ότι τόσες μέρες φοβόμουνα να βρεθώ σ΄αυτή τη "θέση", γιατί ήμουνα σχεδόν σίγουρος ότι θα εισέπρατα την ξύλινη υπηρεσιακή (ίσως και απότομη αντιμετώπιση) όταν στα γραφεία γίνεται της π@υτ@νας!
Το πρόσωπο του ανθρώπου είναι σπαθί και επέλεξα την απόλυτα ειλικρινή εξήγηση, από τον ξεπεσμό σε καμπουριασμένες έως σκυφτού γεώδους φρονήματος δικαιολογίες...διευκρινίζοντας ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην αδικιθεί κανένας εξ αιτίας μου.
Με κοίταξε σοβαρά και έδωσε αμέσως την εντολή να με γράψουν αμέσως τελευταίο στην κατάσταση αυτών που με ραντεβού θα παρέδιδαν τα δικαιολογιτικά τους, ώστε όταν ολοκληρώνονταν όλα τα ραντεβού, να παραλάβουν και τα δικά μου δικαιολογητικά και να πάρω το διαβατήριο την ίδια ημερομηνία με τους σημερινούς. Μέχρι χθές το ραντεβού για παραλαβή διαβατηρίου ορίζονταν στις 17 μέρες. Από σήμερα πήγε στις 20 δηλ. 4/1/2007 την ημέρα αναχώρησης!
Τότε αποφάσισα να μη καταθέσω τα χαρτιά (μιας και έχανα από χέρι το ταξίδι) και να κρατήσω το παληό μου διαβατήριο για την περίπτωση που άν μέχρι τις 26-27-28 τρέχοντος αλλάξει κάτι (να δοθεί παράταση στα παληά διαβατήρια) να φύγω...διαφορετικά η υπόθεση Αφρική μπαίνει στο αρχείο...
Τελικά, μέσα στη νεκρή κυτταρίτιδα των ανιάτως μετρίων και επαγγελματικώς ανίκανων υπάρχουν και εξαιρέσεις ανθρώπων χωρίς κόμπλεξ και με καλή διάθεση (όπως φάνηκε στην περίπτωσή μου) που πράττουν αποφασιστικά και αποτελεσματικά όσον αφορά την δικαιοδοσία τους...
Δεν κολλάω σε καμία Αφρική και σε κανένα μεγαλόπνοο σχέδιο ζωής...Αυτή είναι η μαγεία της ζωής και έτσι πρέπει να την δεχόμαστε και να την απολαμβάνουμε!
Εύχομαι στα παιδιά που θα πάνε στη Σαχάρα, καλό δρόμο και να απολαύσουν το ταξίδι τους στο μάξιμουμ...
κριμα βρε Βασιλη.... πολυ κριμα για το (για μια ακομα φορα) ναυαγιο του επιθυμητου σου ταξιδιου...
κριμα για αυτους που πληρωνουμε...
κριμα γιατι δεν "ευαισθητοποιηθηκαν" πιο πριν ωστε να εχεις εγκαιρα το διαβατηριο...
κριμα την προσπαθεια να οργανωσουν και να διοικουν με μοναδικο βουρδουλα τη θεωρια του χαους...
κριμα γενικως και αοριστως...
:a35:
ΥΓ: ευελπιστω το νουβω να συνεχισει να σου κανει παρεα και με τον νεο χρονο και να μην το στραγγισεις πριν απ' αυτον... :winka: