Σύνδεση

View Full Version : τα φωτα σας παρακαλω-σταθερη τηλ. & internet

gixxerpap
30/11/2006, 11:00
προκειται να κανω αιτηση για καινουργια τηλεφωνικη γραμμη. μπορω να παρακαμψω τελειως τον οτε, κι αν ναι, αξιζει τον κοπο?
τι παιζει με το ιντερνετ των εταιριων αυτων?

εχω ακουσει κατι για την vivodi, αλλα δε γνωτιζω τιποτα επιτου θεματος....

τα φωτα σας παρακαλω!!!:a55:

maintenance
30/11/2006, 11:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από gixxerpap

...............τα φωτα σας παρακαλω!!!:a55:

σε ηλεκτρολόγο πήγες;

:mad:

bartlal
30/11/2006, 11:10
ask latriX...

:wave2:

gavos
30/11/2006, 11:10
Νομίζω ότι μέχρι να απαντήσει η forthnet η προσφορά της tellas με το zisto απλά δεν παίζεται..
46,50 ευρώ με ΦΠΑ με 4μέγκα ντιεσελ και απεριόριστα αστικά και υπεραστικά χωρίς να είναι voip.. Μπήκε και ένας φίλος μου στο site και διάβασε τα ψιλά γράμματα και μου είπε οτι δεν κρύβεταιτίποτα από πίσω.. Εννοείται ότι ο πΟΤΕ δεν υπάρχει πουθενά.. Εγώ εχω tellepasport ακόμα και μόλις βρω χρόνο θα πάω να κάνω αίτηση κι εγώ για να το ζησω..

Tsakalaki
30/11/2006, 11:48
Όταν λες να παρακάμψεις τελείως τον ΟΤΕ τι εννοείς;;;;;; γίνει πιο συγκεκριμένος...

jtoros
30/11/2006, 11:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από gavos
Νομίζω ότι μέχρι να απαντήσει η forthnet η προσφορά της tellas με το zisto απλά δεν παίζεται..
46,50 ευρώ με ΦΠΑ με 4μέγκα ντιεσελ και απεριόριστα αστικά και υπεραστικά χωρίς να είναι voip.. Μπήκε και ένας φίλος μου στο site και διάβασε τα ψιλά γράμματα και μου είπε οτι δεν κρύβεταιτίποτα από πίσω.. Εννοείται ότι ο πΟΤΕ δεν υπάρχει πουθενά.. Εγώ εχω tellepasport ακόμα και μόλις βρω χρόνο θα πάω να κάνω αίτηση κι εγώ για να το ζησω..

Δεν είναι ακριβώς έτσι, δυστυχώς. Και δεν αναφέρομαι στα 4Mbps μόνο αν είναι μέσω δικτύου της Tellas (αλλιώς παίρνεις 1Mbps από ΟΤΕ μέχρι να φτάσει το δίκτυο στην περιοχή σου, το έψαξε φίλος μου στην Πάτρα). Μια υπεύθυνη στον ΟΤΕ μας είπε πως, παίρνοντας αυτή να ρωτήσει για κάποιο γνωστό, ανακάλυψε ότι υπάρχει "κρυφή" δέσμευση 12 μηνών. "Κρυφή" γιατί δεν δεσμεύεσαι νομικά, ώστε να μην μπορείς να διακόψεις την συμφωνία. Τυπικά μπορείς αλλά χρεώνεσαι το υπόλοιπο της συνδρομής του 12μήνου, γνωστό και ως "ποινή" στα χωράφια των τηλεπικοινωνιακών εταιριών.

Τίποτα δεν είναι τόσο καλό ή κακό όσο φαίνεται...
Επίσης ένα άλλο θέμα είναι η ποιότητα της γραμμής. Τον τελευταίο καιρό η δική μου εταιρία, όταν μιλάω σε σταθερό, κάνει διακοπές σαν να μιλάω σε κινητό. Δεν καταλαβαίνω τι λέει ο άλλος, οπότε το κλείνω και παίρνω από ΟΤΕ.
Η καλύτερη έρευνα αγοράς: Ρώτα ανθρώπους που έχουν τέτοιες συνδέσεις για αρκετό καιρό και κράτα ΜΟΝΟ τις αντικειμενικές κρίσεις.

latris mixanis
30/11/2006, 12:12
Δες και τη vivodi επίσης.

vivodi (http://www.vivodi.gr/) ή 13880 και πατάς το 9.

dukeandthecity
30/11/2006, 12:52
που μένεις ? (περιοχή)

gavos
30/11/2006, 13:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από jtoros
Δεν είναι ακριβώς έτσι, δυστυχώς. Και δεν αναφέρομαι στα 4Mbps μόνο αν είναι μέσω δικτύου της Tellas (αλλιώς παίρνεις 1Mbps από ΟΤΕ μέχρι να φτάσει το δίκτυο στην περιοχή σου, το έψαξε φίλος μου στην Πάτρα). Μια υπεύθυνη στον ΟΤΕ μας είπε πως, παίρνοντας αυτή να ρωτήσει για κάποιο γνωστό, ανακάλυψε ότι υπάρχει "κρυφή" δέσμευση 12 μηνών. "Κρυφή" γιατί δεν δεσμεύεσαι νομικά, ώστε να μην μπορείς να διακόψεις την συμφωνία. Τυπικά μπορείς αλλά χρεώνεσαι το υπόλοιπο της συνδρομής του 12μήνου, γνωστό και ως "ποινή" στα χωράφια των τηλεπικοινωνιακών εταιριών.

Τίποτα δεν είναι τόσο καλό ή κακό όσο φαίνεται...
Επίσης ένα άλλο θέμα είναι η ποιότητα της γραμμής. Τον τελευταίο καιρό η δική μου εταιρία, όταν μιλάω σε σταθερό, κάνει διακοπές σαν να μιλάω σε κινητό. Δεν καταλαβαίνω τι λέει ο άλλος, οπότε το κλείνω και παίρνω από ΟΤΕ.
Η καλύτερη έρευνα αγοράς: Ρώτα ανθρώπους που έχουν τέτοιες συνδέσεις για αρκετό καιρό και κράτα ΜΟΝΟ τις αντικειμενικές κρίσεις.

Εννοείται το δύκτιο είναι της tellas.. Συγγνώμη νόμιζα ότι αυτές οι δεσμέυσεις για 1 χρόνο εννούνται αφού όλες οι εταιρείες πάνω κάτω έχουν αντίστοιχα και χειρότερες χρεώσεις.. Όπως πχ η tellepasport που εκτός της δεσμευσης του 1 χρόνου που λεει οτι αμα διακόψω πιο πριν θα πληρώσω τον εξοπλισμο που μου παρείχαν δωρεάν, τώρα μετα από 1,5 χρόνο που θέλω να διακόψω μου λένε ότι θα πρέπει να πληρώσω 45 ευρώ για έξοδα απεγκαταστασης(=να μου πάρουν τον εξοπλισμό πίσω) αυτό το τελευταίο δεν το έγραφαν πουθενά συτο συμβόλαιο και είναι ανεξαρτήτως χρονικής στιγμής που αποιφασίζεις να την κάνεις...

dukeandthecity
30/11/2006, 13:26
η τελλας ειχει παραπανω απο 12 μηνες συμβολαιο. :wave2:

edit2: η τελλας εχει 12 μηνες συμβολαιο.

εδιτ και full llu εχει μονο η αθήνα

ktm640lc4
30/11/2006, 13:28
Εγω λεω ή vivodi ή tellas.

Η δεσμευση των 12 μηνων δεν ειναι τιποτα μπροστα σε αυτα που σου δινει. Αλλωστε τι θα κανεις? Θα παρεις tellas και μετα απο 2 μηνες θα την κοψεις?

Aπλα ρωτα φιλους και γνωστους για να παρεις την αποψη απο μεσα.

Μπες και adsl.gr και δες και εκει.

Cpt. Haddock
30/11/2006, 13:29
:eyepop: :eyepop: :eyepop: :eyepop:

θα αρχίσει να αλλάζει ΚΑΙ τηλέφωνα τώρα;

:bigcry: :cry: :bawl: :eek:

bartlal
30/11/2006, 13:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock

:rotflmao: :rotflmao: :bigcry: :rotflmao: :rotflmao: :bigcry: :rotflmao: :rotflmao:

LINA
30/11/2006, 13:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
:eyepop: :eyepop: :eyepop: :eyepop:

:rotflmao: :rotflmao: :bigcry: :rotflmao: :rotflmao:

kostisthegreek
01/12/2006, 01:21
Η βιβοντι και η τηλεπασπορτ έχουν αρχίσει να φτιάχνουν δικά τους δίκτυα τα οποία όμως δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα.
Ολες οι άλλες περιπτώσεις παίζουν στο δίκτυο του οτε (με νοικιασμένες γραμμές κλπ).

gixxerpap
01/12/2006, 03:43
ευχαριστω παιδια, θα παρω αυριο tellas & vivodi να μαθω τι γινεται.
μιλαω για περιοχη αμπελοκηπων, λετε να υπαρχει το δικτυο τους στην περιοχη? ελπιζω...

jtoros
01/12/2006, 08:28
Αν όντως η Tellas ονομάζει "δικό της" δίκτυο νοικιασμένες γραμμές του ΟΤΕ τότε θα σε συμβούλευα να σκεφτείς περισσότερο την Vivodi και την Telepassport που βασίζονται στο δικό τους δίκτυο. Κι αυτό γιατί οι νοικιασμένες γραμμές δεν είναι και ότι καλύτερο. Και θα το καταλάβεις όταν μιλήσεις στο τηλέφωνο, που θα ακούς ηχώ, ή θα κάνει διακοπές όπως η δική μου εταιρία.

Ψάξτο λίγο παραπάνω γιατί η διακοπή του ΟΤΕ είναι (καλώς ή κακώς) αρκετά μεγάλο ρίσκο.
That's my point of view

Gandalf dr685sm
01/12/2006, 08:45
H Tellas , απο όσο γνωρίζω , είναι η μοναδική εταιρία που έχει διαφορετικό backbone δίκτυο απο αυτό του ΟΤΕ. Η Vivodi έχει μεν δικό της κύκλωμα αλλά είναι μέσα στις υποδομές του ΟΤΕ, καθώς νοικιάζει χώρο απο αυτούς για την σύνδεση τους σε δομημένες καλωδιώσεις.

Στην ουσία πάντως , ΚΑΝΕΝΑΣ ISP δεν έχει δικό-δικό του δίκτυο. Όλοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο περνάνε καλωδίωση απο κάποιο κομμάτι του ΟΤΕ. Είναι όλοι υπόχρεοι να παίρνουν τις βασικές υπηρεσίες απο τον ΟΤΕ για αυτό και σε όλους τους λογαριασμούς υπάρχει κάποιο πάγιο (ακόμα και με την μορφή υποχρεωτικού 12μηνου συμβολαίου, που περικλείει την χρέωση και ας μην φαίνεται).

Η μοναδική περίπτωση να φύγουν οι ISP απο τις συμβατικές υποχρεώσεις με τον ΟΤΕ, είναι το Wi-MAX που πρόσφατα δόθηκε και η άδεια χρήσης των συχνοτήτων. Αλλά μέχρι τότε, καλό είναι να βρείτε τι σας συμφέρει οικονομικά και ποιοτικά και να το πάρετε.

Το Tellas Zisto, είναι καλό για τα εξής.

- Δεν χρεώνεσαι υπεραστικά και αστικά (κινητά κανονικά όμως, μιας και είναι άλλη κατηγορία αυτή)
- Έχεις πρόσβαση ADSL ακόμα και αν είναι μέσω ΟΤΕ αν δεν είσαι σε περιοχή κάλυψης.
- Έχεις ενα και μόνο λογαριασμό.. ούτε ΟΤΕ ούτε άλλος τρίτος να σε υποστηρίζει στο τεχνικό κομμάτι.

Δεν ξέρω τι γίνεται βέβαια με την ποιότητα , αλλά λαμβάνοντας υπόψη οτι είναι καινούριο πακέτο αλλά και οτι η Tellas, έχει δικό της backbone , μπορεί και να είναι καλό.
Δώστε του λίγο χρόνο , όμως , να δούμε τι θα ακουστεί.

Gandalf

dukeandthecity
01/12/2006, 08:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
..........Στην ουσία πάντως , ΚΑΝΕΝΑΣ ISP δεν έχει δικό-δικό του δίκτυο.
Gandalf

κανενας ISP δεν εχει last mile LLU δηλαδη χαλκό. (και ουτε ποτε θα εχει γιατι δεν εχει νοημα)

Λεωνίδας
01/12/2006, 09:09
O Tropeas μας έλεγε χθες ότι συγκεκριμένα στους Αμπελόκηπους η Vivodi δεν παίζει και πολύ καλά... :sick:

Ταξιδευτής
01/12/2006, 09:12
Λοιπον, εγω ημουν συνδρομητης Tellas με απλο προγραμμ ADSL και το αναβαθμισα σε Tellas Zisto.

Η γραμμη του τηλεφωνου ΒΓΗΚΕ απο τον ΟΤΕ και ο λογαριασμος ερχεται μονο απο Τελλας.
Οντως ισχυει η παραμονη για 12 μηνες στην εταιρια, αλλα ΓΙΑΤΙ να παρει καποιος ενα τετοια ωραιο πακετο και να φυγει στους 2-3 μηνες;

Θα βρει καπου καλυτερα; Η Tellas με αυτο το προγραμμα νομιζω οτι συμφερει (και δεν κανω διαφημιση στην εταιρια), γιατι εχεις απεριοριστο χρονο κλησης αστικα/υπεραστικα τηλεφωνηματα και 4 Mbits συνδεση (αν και ειναι τοσο μεγαλη που το θεωρω υπερβολη -για εμενα τουλαχιστον).

Επισης ενα πολυ καλο -για εμενα- ειναι οτι το προγραμμα αυτο εχει πολυ χαμηλες χρεωσεις για τηλεφωνα στο εξωτερικο, και επειδη κανω πολλα τηλεφωνα εξω αυτο ηταν ο πιο βασικος λογος που εβαλα το Zisto.

Και απο προβληματα μεχρι στιγμης δεν εχω αντιμετωπισει καποιο παντως...

latris mixanis
01/12/2006, 09:14
Έχω vivodi και δεν πληρώνω πάγιο για τον οτε, δεν έχω να κάνω καθόλου μαζί του.
Μου έχουν δώσει 2 νούμερα για το σταθερό, συν dsl, συν δωρεάν χρόνο ομιλίας:)

the_passenger
01/12/2006, 10:37
ευχαριστω παιδια, θα παρω αυριο tellas & vivodi να μαθω τι γινεται.
μιλαω για περιοχη αμπελοκηπων, λετε να υπαρχει το δικτυο τους στην περιοχη? ελπιζω...

μπές στο www.tellas.gr και βάλε τον αριθμό τηλεφώνου σου, απότι θυμάμαι πρέπει να είσαι από τις πρώτες περιοχές που έχουν ενεργοποιηθεί!

Gandalf dr685sm
01/12/2006, 10:47
dukeandthecity.

Εκεί είναι όμως που συνήθως έχουν και πρόβλημα οι χρήστες.. στο last mile sollution. Όπου οι υποδομές είναι φτιαγμένες για τεχνολογίες του 90(στην καλύτερη) και είμαστε στον 21ο αιώνα πλέον.

Όσον αφορά το κέρδος, μόνο αν σκεφτείς πως οι Αττικές Γραμμές τελευταία σκάβουν όλα τα Β.Π. να περάσουν οπτικές (!!!!) , κάτι θα ξέρουν παραπάνω.

Gandalf

Λεωνίδας
01/12/2006, 11:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
dukeandthecity.

Εκεί είναι όμως που συνήθως έχουν και πρόβλημα οι χρήστες.. στο last mile sollution. Όπου οι υποδομές είναι φτιαγμένες για τεχνολογίες του 90(στην καλύτερη) και είμαστε στον 21ο αιώνα πλέον.

Όσον αφορά το κέρδος, μόνο αν σκεφτείς πως οι Αττικές Γραμμές τελευταία σκάβουν όλα τα Β.Π. να περάσουν οπτικές (!!!!) , κάτι θα ξέρουν παραπάνω.

Gandalf Ναι αλλά οι οπτικές δεν είναι last mile αλλά backbone νομίζω... :rolleyes:

alex14
01/12/2006, 11:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ταξιδευτής

Επισης ενα πολυ καλο -για εμενα- ειναι οτι το προγραμμα αυτο εχει πολυ χαμηλες χρεωσεις για τηλεφωνα στο εξωτερικο, και επειδη κανω πολλα τηλεφωνα εξω αυτο ηταν ο πιο βασικος λογος που εβαλα το Zisto.

Εαν κανεις πολλα τηλ εξωτερικο δοκιμασε το www.voipdiscount.com.

Περιπου 12 Ευρω για 4 μηνες και απεριοριστες κλησεις σε σταθερο τηλ εξωτερικου.

Εγω το δουλευω απο εξωτερικο για Ελλαδα και ειναι μια χαρα.

Gandalf dr685sm
01/12/2006, 11:39
οι συγκεκριμένες απο όσο γνωρίζω είναι κομμάτι για το last mile sollution που ετοιμάζουν για επειχηρήσεις , αν θυμάμαι καλά.

Gandalf

LINA
01/12/2006, 11:56
Μολις διαβασα το πακετο του ZISTO , το θεμα ειναι μετα τους 12 μηνες τι γινεται? θα ειναι αυτες οι χρεωσεις ? και οι παροχες απεριοριστων κλησεων ? ποιοτικα ειναι καθαρη η γραμμη τους? :confused:

dukeandthecity
01/12/2006, 12:20
λοιπόν ενα ενα.

το ζηστο εχει καποια μικρα προβληματα (αμα εισαι καντεμης) καθοτι καινούρια υπηρεσία και εχει καποιες παιδικες ασθενειες (σαν τα ΚΤΜ ενα πραμα) τα οποια θα εκλειψουν με τον καιρό.
Απο πλευρας ποιότητας δεν το συζητάω οτι ειναι άψογη (Voip over SDH).

Οταν και οι υπολοιποι ΙΣΠ βγαλουν αντιστοιχες υπηρεσιες και αναψει ο ανταγωνισμός θα βρεθεις με ενα πακετο για τους υπολοιπους απο τους 12 μήνες που θα ειναι ακριβότερο. Κατι αντίστοιχο με τα πακετα ΑΔΣΛ ή των κινητών. Αλλα για αυτο δεν μπορεις να κανεις κατι εκτος αν αποφασίσουν οι εταιριες να βγαζουν πακετα προπληρωμένα με μικρη διαρκεια (πχ 6 μηνών) ουτως ωστε να μπορεις να εκμεταλλευτείς καθε φορα την πιο συμφερουσα αγορά.

Τέλος το δικτυο οπτικών ινων των Αττικών πχ δεν ειναι backbone αλλα metropolitan networks. Δεν ειναι κομματι του last mile. Last mile ειναι ο χαλκός ή η ινα που καταλήγει στον πελάτη απο το ΨΚ του καθε ΙΣΠ μεσο καφαο (χαλκός) ή ODF (ινα).

Σε λιγο καιρο ξεκιναει και το metro ethernet (ο ΟΤΕ εχει ολοκληρώσει το δικο του) που θα ειναι metropolitan network αλλα οχι SDH αλλα ethernet.

gixxerpap
01/12/2006, 14:53
πολλες αγνωστες λεξεις ρε παιδια!!!!!

......μαλλον εχω μεινει πολυ πισω......

παντως ευχαριστω για τις πληροφοριες! μου ειναι πολυτιμες!;)

Gandalf dr685sm
01/12/2006, 15:05
βρε dukeandthecity,

ΨΚ;;;;;; με στράβωσες παιδάκι μου...
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Κατάλαβα πάντως τι εννοούσες...:D

Metropolitan networks; ...Είσαι σίγουρος;... γιατί απο όσο γνώριζα οι ίνες αυτές προορίζοταν για την διεύρυνση των leased lines για επιχειρήσεις! Όπως είπα όμως δεν ήμουν σίγουρος.

Θα μάθω περισσότερα και θα επανέρθω.

Gandalf

dukeandthecity
01/12/2006, 15:17

παντως ευχαριστω για τις πληροφοριες! μου ειναι πολυτιμες!;)

ναι κακώς μπήκαμε σε τόσες λεπτομέρειες... απο οτι διαβαζω εδω και με την vivodi και με την tellas εχουμε ευχαριστημένους πελάτες. Οποτε βουρ.

Α τωρα το θυμήθηκα αν πάρεις λεει τελλας ζηστο σου ανταλλάσσουν το μηχανάκι σου με καινουριο ψαροντούφεκο. :D

Λεωνίδας
01/12/2006, 15:33

παντως ευχαριστω για τις πληροφοριες! μου ειναι πολυτιμες!;) να πούμε για σούζες; :lol: :lol:

gixxerpap
01/12/2006, 18:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από Λεωνίδας
να πούμε για σούζες; :lol: :lol:

εμενα με τετοια πραγματα, μη με ανακατευετε!!!
αυτα τα κανουν οι....να δεις πως τους λενε......, α ναι, καγκουρες!!!!

adam_tsouk
02/12/2006, 12:33
tellas zisto....

:winka:

the_passenger
02/12/2006, 13:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από adam_tsouk
tellas zisto....

:winka:

+1...

Μόνο που περιμένω να έρθει Μαρούσι το LLU... σε κάνα 2-3μηνο...

Φίλος μου που το έβαλε χτές (Φάληρο μεριά), κατέβαζε με 400ΚΒ........ :eyepop:

adam_tsouk
03/12/2006, 19:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από the_passenger
+1...

Μόνο που περιμένω να έρθει Μαρούσι το LLU... σε κάνα 2-3μηνο...

Φίλος μου που το έβαλε χτές (Φάληρο μεριά), κατέβαζε με 400ΚΒ........ :eyepop:

κανεις αιτηση κ σε 2-3 μηνες στο τοποθετουν.

γραμμη ανεξαρτητη απο ΟΤΕ και κρατας κ το νουμερακι σου.... :winka:

Δυστυχως για το διαστημα των 2-3 μηνων πρεπει να μεινεις χωρις dsl..

4mbps (δεν ξερω εαν το γραφω σωστα) ταχυτητα με π[εριπου 45 ευρω το μηνα. + αστικες υπεραστικες δωρεαν....

καποια στιγμη ισως το βαλω κ γω...

the_passenger
04/12/2006, 18:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από adam_tsouk
κανεις αιτηση κ σε 2-3 μηνες στο τοποθετουν.

γραμμη ανεξαρτητη απο ΟΤΕ και κρατας κ το νουμερακι σου.... :winka:

Δυστυχως για το διαστημα των 2-3 μηνων πρεπει να μεινεις χωρις dsl..

4mbps (δεν ξερω εαν το γραφω σωστα) ταχυτητα με π[εριπου 45 ευρω το μηνα. + αστικες υπεραστικες δωρεαν....

καποια στιγμη ισως το βαλω κ γω...

ένα δυό διευκρινήσεις..

Για το διάστημα εως να έρθει το LLU στην περιοχή μου (Μαρούσι) μπορώ να κάνω σύνδεση ADSL αλλά δεν θα είμι απ'ευθείας συνδεδεμένος στον πάροχο (Tellas στο παράδειγμά μας), όταν έρθει όμως σε περίπου 1-2 εβδομάδες (τόσο χρειάζεται για την σύνδεση).. αντίο ΟΤΕ! :)

Α, υπάρχει και το πακέτο Tellas Zisto DSL με 29,95€/μήνα, όπου προσφέρει τα 4mbps μόνιμη σύνδεση καί χωρίς πάγιο του ΟΤΕ, και συμφέρει πολύ αυτούς που δεν κάνουν εθνικές κλήσεις με τις ώρες.. αφαιρέστε το πάγιο μόνο του ΟΤΕ που αναλογεί σ'αυτό το μήνα και η ταχύτητα σύνδεσης / κόστος απλά δεν παίζονται.... :a54: