PDA

View Full Version : Το μεγάλο come back του αθλητή και πατέρα Κώστα Κεντέρη

GeorgeFZR
01/12/2006, 17:08
Ο πιο πολυσυζητημένος Ελληνας δρομέας, ο Κώστας Κεντέρης, επιστρέφει δυναμικά και με μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο περιοδικό STATUS και τον Κίμωνα Φραγκάκη, μιλά για τις δύο μεγαλύτερες προκλήσεις της ζωής του. Την πατρότητα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Στην ερώτηση σχετικά με το πώς αισθάνεται απέναντι στην απόφαση της IAAF να αποσύρει τις κατηγορίες της εις βάρος του, ο Κώστας Κεντέρης απαντά: "Η δικαίωση είναι πάνω απ’όλα ηθική. Νομικά ισχύουν τα εξής: Μετά την εκδίκαση της υπόθεσης από την Ελληνική Ομοσπονδία, η οποία έβγαλε αθωωτική απόφαση, η Παγκόσμια Ομοσπονδία εφεσίβαλε αυτή την απόφαση και πήγε την υπόθεση στη Λοζάνη. Λίγο πριν βγει η ετυμηγορία, η Παγκόσμια Ομοσπονδία απέσυρε την έφεσή της. Είναι η πρώτη φορά που η IAAF, αποσύρει έφεση σε πρωτόδικη απόφαση. Στις 20 Νοεμβρίου, το CAS (τo αθλητικό δικαστήριο της Λοζάνης), έβαλε και τυπικά τη σφραγίδα του επικυρώνοντας την απόφαση με όλα τα δικαστικά έξοδα σε βάρος της IAAF".

Ο γνωστός αθλητής δίνει την δική του απάντηση σχετικά με όλο αυτό που ζήσαμε πριν από δύο χρόνια στην Αθήνα: "Ο Θεός επέτρεψε να γίνει. Το μόνο που ξέρω είναι ότι χαμένος βγήκα εγώ που δεν αγωνίστηκα. Βρέθηκα στην πυρά μιας μιντιακής ιεράς εξέτασης. Δεν αναφέρομαι στο πώς και το γιατί. Εγιναν λάθη από όλες τις πλευρές. Το μόνο που έχω να προσθέσω για το 2004 είναι το συμπέρασμα πως εάν οι Ολυμπιακοί Αγώνες γίνονταν σε άλλη χώρα, δεν θα είχε δημιουργηθεί καν αυτό το θέμα. Αποδείχθηκε πως έγιναν λάθος χειρισμοί από κάποιους".

Ο Κώστας Κεντέρης δηλώνει ότι όλο αυτό το διάστημα δεν έχει σταματήσει να προπονείται δύο με τρεις φορές την εβδομάδα και στόχος του είναι το πώς την επόμενη ημέρα, θα κερδίσει τον Κώστα της προηγούμενης. Δεν θα ξεχάσει ποτέ τις ιαχές του κόσμου στον τελικό των 200 μέτρων, ενώ σκοπεύει να προετοιμαστεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου σε δύο χρόνια από σήμερα. Μπροστά μάλιστα σε αυτή την πρόκληση, ίσως και να μην μπει καθόλου σε αγώνες καθ’όλη τη διάρκεια του 2007.

"Αυτό που δεν καταλαβαίνει ο κόσμος είναι ότι εάν εγώ έμπαινα στη λογική των διαρκών μίτινγκ, τα χρηματικά ποσά που θα αποκόμιζα θα ήταν πολύ μεγαλύτερα απ’ό,τι παίρνοντας μέρος μόνον σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ή μια Ολυμπιάδα. Γιατί λοιπόν δεν το έκανα αφού με συνέφερε οικονομικά; Διότι καλώς ή κακώς, η πρώτη μου μεγάλη επιτυχία ήλθε σε ώριμη αθλητική ηλικία, στα 28 μου. Για εμένα μεγάλος αθλητής είναι ο αθλητής που έχει διάρκεια. Επρεπε λοιπόν να φανώ προσεκτικός, να μην ‘’καώ’’, ούτε σωματικά ούτε ψυχολογικά, να μην ‘’την ψωνίσω’’ δηλαδή. Από αυτή την άποψη, ήμουν τυχερός που διακρίθηκα στα 28 μου, ύστερα από πολλά προβλήματα που με είχαν μάθει ήδη να εκτιμώ τις νίκες".

Μετά τις νίκες και τα μετάλλια που κέρδισε με τον ιδρώτα του, όπως λέει, η μεγαλύτερη νίκη του θα είναι να γονατίσει και πάλι στο ταρτάν στο σημείο της εκκίνησης. Πιο ώριμος, πιο συνειδητοποιημένος από ποτέ και εντελώς ανιδιοτελής απέναντι στο στίβο, θέλει να κερδίσει το προσωπικό του στοίχημα και να προσπαθήσει και πάλι, ακόμη πιο σκληρά.

"Εχω κάνει πάρα πολλά λάθη. Για παράδειγμα εμπιστεύθηκα ανθρώπους και τους έδωσα δύναμη, ενώ δεν θα έπρεπε. Τα περισσότερα χρόνια της ζωής μου τα έχω ζήσει μέσα σε ένα στάδιο, χειμώνα-καλοκαίρι, με δύο-τρία άτομα. Αυτό αναπόφευκτα σε σκληραίνει. Πολλές φορές αυτή τη σκληρότητα τη βγάζω σε ανθρώπους αγαπημένους. Εχω πληγώσει αγαπημένα μου πρόσωπα και δεν σου κρύβω ότι έχουν δημιουργηθεί προβλήματα. Διότι ασκώ στους αγαπημένους μου, την ίδια σκληρή κριτική που ασκώ στον εαυτό μου".

http://www.contra.gr/TrackandField/Hellas/135761.html

gloum
01/12/2006, 17:17
Άιντε καλή επάνοδο:)

cityfly
01/12/2006, 18:18
ακριβώς

καλή επιστροφή

να δούμε όλοι αυτοί που πανηγύριζαν και μετά πρώτοι έθαβαν θα ξαναπανηγυρίζουν όταν ξαναέχει επιτυχίες;

:wave2:

VegasKitty
01/12/2006, 18:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από cityfly
να δούμε όλοι αυτοί που πανηγύριζαν και μετά πρώτοι έθαβαν θα ξαναπανηγυρίζουν όταν ξαναέχει επιτυχίες;

Μα δε ξερεις οτι ετσι ειναι??? :rolleyes:

Πρωτοι μουρη στα μπραβο, και απο πισω το φτιαρυ!!!!! :evil:

Αντε, καλη επανοδο!!!!!

h_m_akis
01/12/2006, 18:41
ποιος θα κερασει αυτη τη φορα???:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

zzr2005
01/12/2006, 19:12
από την πτώση με τη μοτοσυκλέτα συνήλθε???

:lol: :lol: :lol:

loukasfilm
01/12/2006, 19:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από cityfly
ακριβώς

καλή επιστροφή

Δυστυχώς πρώτοι θα είναι πάλι. Όλα τα λαμόγια μπροστά.

:bigcry:

VegasKitty
01/12/2006, 19:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
από την πτώση με τη μοτοσυκλέτα συνήλθε???

:lol: :lol: :lol:

(κατσε να θυμηθει πρωτα απο ποια πλευρα επεσε και μετα μας λεει... :look: )

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

h_m_akis
01/12/2006, 19:16
μετα απο 2 χρονια λες να θυμαται???:confused:

VegasKitty
01/12/2006, 19:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από h_m_akis
μετα απο 2 χρονια λες να θυμαται???:confused:

Ναι ειναι και αυτο το ειχα ξεχασει!!! :rolleyes:

tifoefs
01/12/2006, 19:38
Καλα να δω ρε εσας τι θυμαστε καθε φορα που σαβουρδιαζεστε !

:smokin:

70949

VegasKitty
01/12/2006, 19:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoefs
Καλα να δω ρε εσας τι θυμαστε καθε φορα που σαβουρδιαζεστε !

:a22: :a22:

Αυτοι υποτιθετε οτι επεσαν μια και καλη!!!! :o

soundstorm
02/12/2006, 01:17
Γερά και δυνατα!!

gixxerpap
02/12/2006, 09:50
μου τη δινει πραγματικα παντως που μερικοι ακομα και τωρα, συνεχιζουν να εκτοξευουν πικροχολα σχολια.....λες και ηταν ο μοναδικος και ολοι οι υπολοιποι ηταν οι καθαροι!
δυστυχως, ο επαγγελματισμος στον αθλητισμο φερνει και ολα αυτα τα κατακριτεα φαινομενα, αλλα ας μην ειμαστε τοσο σκληροι με καποιον, ο οποιος στο κατω κατω δεν ειχε και την αποκλειστικη ευθυνη....

DrIoannis
02/12/2006, 10:47
Πολύ ευχάριστη είδηση αυτή.Πάντως κατά την δική μου άποψη δεν υπάρχει αθλητής αυτού του επιπέδου που να μην χρησιμοποιεί "βοηθήματα".Δεν σημαίνει ότι αν εγώ ή ο οποιοσδήποτε κάνει χρήση "βοηθημάτων" θα γίνει Κεντέρης ή Θανου ή δεν ξέρω τι...Παντως μην ανυσηχείτε έρχετε το "Γεννετικό Ντόπιν" που απλά θα είναι πολύ δύσκολο,έως αδύνατο να ανιχνευθεί.Θα δούμε πραγματικά νέους "θαύματα" στο Πεκίνο που απλά δεν θα το πιστεύουμε:eek: .

h_m_akis
02/12/2006, 14:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από gixxerpap
μου τη δινει πραγματικα παντως που μερικοι ακομα και τωρα, συνεχιζουν να εκτοξευουν πικροχολα σχολια.....λες και ηταν ο μοναδικος και ολοι οι υπολοιποι ηταν οι καθαροι!
δυστυχως, ο επαγγελματισμος στον αθλητισμο φερνει και ολα αυτα τα κατακριτεα φαινομενα, αλλα ας μην ειμαστε τοσο σκληροι με καποιον, ο οποιος στο κατω κατω δεν ειχε και την αποκλειστικη ευθυνη....

τουλαχιστον εγω εκανα πλακα! γνωριζω πως εχουν τα πραγματα στον αθλητισμο... ειμαι σιγουρος πως και οι αλλοι τα ιδια και χειροτερα ειχαν παρει απλα η μπαλα εκατσε στον Κεντερη. καλως ή κακως αυτο προκαλει τετοιες πλακες και διαφορα ανεκδοτα που βγηκαν τοτε! θα χαρω παρα πολυ παντως αν ξαναπαρει χρυσα μεταλλια και το ευχομαι...

Akatanomastos
02/12/2006, 17:24
kenteri katoura na ginoume mastoura

mumbler
02/12/2006, 19:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
kenteri katoura na ginoume mastoura

:yuck: :yuck: :yuck:

xtrm600
02/12/2006, 19:48
Η "πτώση" του τα προκάλεσε όλα...
Η "μαστούρα" είναι αναγκαία έτσι κι αλλιώς...

70992

ashton
03/12/2006, 12:06
Άντε να ανέβουνε οι πωλήσεις σε καμιά φαρμακοβιομηχανία γιατί είχαν πέσει...

koufaloni
03/12/2006, 16:06
...μαρεσει που εχει φατσα και ξαναβγαινει :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

βρε αει κατουρα λεμε:lol: :lol: :lol: :lol:

VegasKitty
04/12/2006, 09:12
Βρε παιδες και γω τοσα χρονια στον αθλητισμο ξερω οτι παιζουν αυτα.... Καλος η κακος... :rolleyes:

Απλα το θεμα ειναι, οτι οταν η χωρα σου οργανωνει ενα τετοιο αθλητικο γεγονος, ειναι αναμενομενο να σε κοιτανε ποιο "κοντα" για "σφαλματα" και τετοιου ειδους πραγματα....

makis206
04/12/2006, 09:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από VegasKitty
Καλος η κακος... :rolleyes:

Ξέχασες τον άσχημο και θα μείνει παραπονεμένος :cool:

:lol: :beer: :lol:

Cpt. Haddock
04/12/2006, 09:48
Καλή η συνέντευξη...

αλλα για την ταμπακιέρα κουβέντα...

δλδ το "έγιναν λάθη απο όλες τις πλευρές" που αναφέρεται;

:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Cpt. Haddock
04/12/2006, 10:27
επίσης...

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=759783&lngDtrID=244

Συνολικά δέκα άτομα
Στο εδώλιο θα καθίσουν οι Κ.Κεντέρης, Κ.Θάνου και Χρ.Τζέκος για το τροχαίο του 2004

Αθήνα

Στο εδώλιο οι Κ.Κεντέρης και Κ.Θάνου με την κατηγορία της ψευδορκίας και της ψευδούς αναφοράς στις Αρχές. Στη Δικαιοσύνη και ο προπονητής τους Χρ.Τζέκος, επτά γιατροί του ΚΑΤ, καθώς και οι δύο μάρτυρες που κατέθεσαν ως αυτόπτες του τροχαίου.
Όπως αναφέρεται στο Βήμα της Κυριακής, η αθλητική παράμετρος της υπόθεσης κλείνει στις 23 Δεκεμβρίου, καθώς λήγει η δίχρονη ποινή της καραντίνας στην οποία έχουν τεθεί από την IAAF οι αθλητές, ωστόσο, παραμένει ανοιχτή η εκκρεμότητα της ποινικής δίκης.

Έτσι, με βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου παραπέμπονται ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας για το θρίλερ της 12ης Αυγούστου 2004 με το περίφημο τροχαίο-«μαϊμού». Η δικάσιμος δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, αλλά εκτιμάται ότι θα οριστεί μέσα στους πρώτους μήνες του 2007.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας, που διατύπωσε την πρότασή του προς το Δικαστικό Συμβούλιο της Αθήνας, είχε ζητήσει να μην παραπεμφθούν οι επτά γιατροί του ΚΑΤ.

Σύμφωνα με την πρότασή του «οι ενέργειες των κατηγορούμενων γιατρών κρίνονται από εμάς δικαιολογημένες χωρίς ποινικό ενδιαφέρον, αφού αυτές είναι άμεσο αποτέλεσμα της μη αμφισβητούμενης από πουθενά παραπλανητικής συμπεριφοράς των κατηγορουμένων οι οποίοι εξαπάτησαν τους γιατρούς με την αναφορά προς αυτούς για δήθεν τροχαίο».

news.in.gr

Boxer
04/12/2006, 10:43
Το "ΠΑΤΕΡΑΣ" που κολλαει ρε παιδια ;

ashton
04/12/2006, 14:48
βάζει μια πινελιά συγκινησιακής φόρτισης στο θέμα για να τον συμπαθησει περισσότερο το κοινό :-)

cityfly
04/12/2006, 14:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
επίσης...

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=759783&lngDtrID=244

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας, που διατύπωσε την πρότασή του προς το Δικαστικό Συμβούλιο της Αθήνας, είχε ζητήσει να μην παραπεμφθούν οι επτά γιατροί του ΚΑΤ.

Σύμφωνα με την πρότασή του «οι ενέργειες των κατηγορούμενων γιατρών κρίνονται από εμάς δικαιολογημένες χωρίς ποινικό ενδιαφέρον, αφού αυτές είναι άμεσο αποτέλεσμα της μη αμφισβητούμενης από πουθενά παραπλανητικής συμπεριφοράς των κατηγορουμένων οι οποίοι εξαπάτησαν τους γιατρούς με την αναφορά προς αυτούς για δήθεν τροχαίο».

news.in.gr

αλλά βέβαια να εξαντλήσουμε την αυστηρότητά μας μη μας γκρινιάξουν οι δημοσιογράφοι ή δε ξέρω ποιος άλλος

KaTaNaS
04/12/2006, 15:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από Boxer
Το "ΠΑΤΕΡΑΣ" που κολλαει ρε παιδια ;

εναλλακτικά θα μπορούσε να κάνει μια πλαστική προσώπου (μαρκετιστικο τρικ του Κορκολή) για να "χτισει" μια νεα εικόνα στο ευρύ κοινό! :look:

Davelis
04/12/2006, 16:37
γραμμενο στα παλια μου τα παπουτσια τον εχω

ernti
04/12/2006, 21:35
ΚΕΝΤΕΡΗ-ΠΡΕΖΑΚΙ-ΜΑΘΕ-ΜΗΧΑΝΑΚΙ...

Resistman
04/12/2006, 21:37
ΚΕΝΤΕΡΗ ΠΟΛΕΜΑ ΝΑ ΜΗ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΑΙΜΑ