PDA

View Full Version : Ti Na Kanw?

dammed_kittin
05/12/2006, 18:01
thelw na parw ena mixanaki...
alla to thema einai pio suntheto!! eimai mikri k dustuxws xreiazomai tin egkreisi twn goniwn mou..
prin 3 xronia o aderfos mou eixe ena sobaro atuxima k apo tote apogoreutikan akoma k ta 50rakia sto spiti mou.
k prosfata enas filos mou exase ti zwi tou apo mia xt600
panw pou tous eixa peisi oti tha prosexw otidipote kineitai gurw mou pali mou lene oxi!!!!
toso polu fobountai oi goneis i mono oi dikoi mou einai etsi??
oti taksidia exw kanei stin ellada ta xw kanei me mixanes 600 k panw k den eixan pote problima....
giati twra pou thelw diko mou mou lene oxi???
suggnwmi an sas kourasa alla thelw na mou peite kati gia na tous katalabw......
:sad: :mad:

sniper
05/12/2006, 18:09
Περίμενε να μεγαλώσεις, να μπορείς να συντηρείς μόνη σου τον εαυτό σου και την μηχανή σου και κάνεις μετά ότι θες....

:wave2:

EVI
05/12/2006, 18:12
20 ειναι ρε τι μικρη?

στα 20 ειχα εγω το σκουτερ μου

πιασε δουλεια(αν δεν εχεις) παρε πρωτα εξοπλισμο (αν και θα πρεπει να εχεις αφου εκανες ταξιδια εστω και σαν συνοδηγος ) δειξτους οτι εισαι ωριμη και παρε ενα παπακι για αρχη

σιγα σιγα

υσ΄΄ πρεπει να μπει ενοτητα για νεους αναβατες οπως εχει πει και η electra γιατι παιζουν ιδιες ερωτησεις συχνα

sniper
05/12/2006, 18:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI
20 ειναι ρε τι μικρη?

στα 20 ειχα εγω το σκουτερ μου

.....

Ναι... τι είπα.... 20.... έτοιμη για την σύνταξη!!!!

να διαβάζουμε προσεκτικότερα παρακαλώ κι ολόκληρο το κείμενο... :D

Όσο είσαι οικονομικά εξαρτημένη απο τους δικούς σου, και δεν αλλάξουν γνώμη, δίτροχο δεν βλέπεις....

:smokin:

symvoulos
05/12/2006, 18:16
ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΩΝΕΙΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ!!!
ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ 33 ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ
ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΟΧΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΗΤΑΝ ΜΙΑ VESPA 200
ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΠΑΝΤΟΥ
ΟΜΩΣ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΡΕΜΕΙ ΤΟ ΦΙΛΟΚΑΡΔΙ ΤΗΣ
ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΞΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΟΔΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ....ΤΟ ΑΚΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ
ΕΧΩ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ.....

zzr2005
05/12/2006, 18:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Περίμενε να μεγαλώσεις, να μπορείς να συντηρείς μόνη σου τον εαυτό σου και την μηχανή σου και κάνεις μετά ότι θες....

με ένα σοβαρό ατύχημα στην οικογένεια είναι πολύ λογική η σκέψη τους...
σκέψου ότι πολλά παιδιά μετά από σαοβαρό ατύχημα δεν ξανακαβάλησαν παρά την τρέλα τους για τις μηχανές...

από την άλλη διαβλέπω και σε σένα ένα λάθος στο συλλογισμό...
λες ότι "enas filos mou exase ti zwi tou apo mia xt600" ...με αυτή την πρόταση είναι σαν να συμμερίζεσαι το επιχείρημα ότι οι μηχανές από μόνες τους είναι επικίνδυνες....πιθανότατα ο φίλος σου έχασε τη ζωή του από μια κακή στιγμή-ατυχία ή από ένα λάθος δικό του ή κάποιου άλλου οδηγού....σίγουρα όχι από μια ΧΤ600...

το καλύτερο όντως είναι να περιμένεις μέχρι να μην χρειάζεσαι την έγκριση των γονιών σου...αλλά μην νομίζεις ότι τότε η ψυχολογική πίεση θα είναι μικρότερη από τους γονείς που πάντα ανησυχούν...
το καλύτερο επιχείρημα κατά την άποψή μου είναι ότι εφόσον δεν μπορούν να ελέγχουν αν θα ανεβαίνεις ως συνεπιβάτης σε δίκυκλα είναι καλύτερο να οδηγάς εσύ και να είσαι υπεύθυνη για οτιδήποτε τύχει.... ειδικά αν έχουν εμπιστοσύνη στο χαρακτήρα σου πιστεύω ότι θα προτιμήσουν να οδηγάς εσύ παρά να αφήνεις την τύχη σου στον κάθε ατιθασο - κάγκουρα νεανία....

dammed_kittin
05/12/2006, 18:19
re paidia den einai etsi k eksoplismo exw k douleia edw k 4 xronia exw
me exoun faei ta tilefwna, oi diskoi k ta mpoukalia
mou ti lene epeidi menw so spiti tous....
diladi prepei na allaksw spiti gia na parw ena mixanaki?
auto tha mou stoixisei para polu!!!!!!!!!!!

EVI
05/12/2006, 18:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Ναι... τι είπα.... 20.... έτοιμη για την σύνταξη!!!!

να διαβάζουμε προσεκτικότερα παρακαλώ κι ολόκληρο το κείμενο... :D

Όσο είσαι οικονομικά εξαρτημένη απο τους δικούς σου, και δεν αλλάξουν γνώμη, δίτροχο δεν βλέπεις....

:smokin:

ναι ρε συ το διαβασα για αυτο ειπα πιασε δουλεια

οι περισσοτεροι απο εμας δουλευουμε απο πιο μικροι (εγω απο 18) δεν ειναι και μωρο

αυτο λεω

EVI
05/12/2006, 18:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από dammed_kittin
re paidia den einai etsi k eksoplismo exw k douleia edw k 4 xronia exw
me exoun faei ta tilefwna, oi diskoi k ta mpoukalia
mou ti lene epeidi menw so spiti tous....
diladi prepei na allaksw spiti gia na parw ena mixanaki?
auto tha mou stoixisei para polu!!!!!!!!!!!

τι λες καλε? εγω δλδ εφυγα απο το σπιτι μου για να παρω μηχανη?

σιγα σιγα θα ερθουν ολα

καποτε δε μας αφηναν να βγαινουμε μετα τις μια το βραδυ

ε γυρισαμε μια στις 2 μας φωναξαν
μια στις 3 μας απειλησαν οτι θα ξαναβγουμε μετα τα 18

ε αργοτερα το συνιθισαν

ετσι και με αυτο

εμενα που οδηγει μηχανη ο πατερας μου και η μανα μου μεχρι τα 30 ειχε παπι και παλι μου ειπαν πιασε δουλεια και κανε οτι θες εμεις δε σε βοηθαμε

επιασα και εγω δουλεια και πηρα οτι πηρα τι να κανουμε?

symvoulos
05/12/2006, 18:22
ΥΠΟΜΟΝΗ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΟΧΙ ΣΠΙΤΙ!!!!:nono:

paramedic
05/12/2006, 18:25
Παρόλο που είμαι οικονομικά ανεξάρτητος και δεν είχα λόγο να τους δώσω αναφορά για το τι θα κάνω ήθελα να τους κάνω να πειστουν οτι θα προσέχω και θα φυλάγομαι όσο πιο πολύ γίνεται. Όταν πρώτα αγόρασα κράνος και μετα μηχανάκι τους έπεισα. Έπειτα όταν με είδαν οτι βάζω το μπουφάν και γάντια, μπότες ακόμα και καλοκαίρι πιστευω οτι τους έφυγε κάθε αμφιβολία. Ημάνα μου εκει που μου έλεγε παλιά να προσέχεις κλπ τώρα μου λέει μόνο καλή δουλειά η καλά να περάσεις όταν βγαίνω.
Κέρδισε την εμπιστοσύνη τους με τις πράξεις σου αλλά να τις εφαρμόζεις πάντα ε!!!!!

EVI
05/12/2006, 18:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από paramedic
Παρόλο που είμαι οικονομικά ανεξάρτητος και δεν είχα λόγο να τους δώσω αναφορά για το τι θα κάνω ήθελα να τους κάνω να πειστουν οτι θα προσέχω και θα φυλάγομαι όσο πιο πολύ γίνεται. Όταν πρώτα αγόρασα κράνος και μετα μηχανάκι τους έπεισα. Έπειτα όταν με είδαν οτι βάζω το μπουφάν και γάντια, μπότες ακόμα και καλοκαίρι πιστευω οτι τους έφυγε κάθε αμφιβολία. Ημάνα μου εκει που μου έλεγε παλιά να προσέχεις κλπ τώρα μου λέει μόνο καλή δουλειά η καλά να περάσεις όταν βγαίνω.
Κέρδισε την εμπιστοσύνη τους με τις πράξεις σου αλλά να τις εφαρμόζεις πάντα ε!!!!!

+100000

dammed_kittin
05/12/2006, 18:30
upomoni????????????
xa prosfata teleiwsa to sxoleio
eksantlithike ekei i upomoni mou :rolleyes:
zzr2005 to paidi pou itan panw sto mixanaki tou pethane me ton erwta tou
gi auto anefera me ti itan
riskareis gia kati me to opoio eisai erwteumenos!!!!!!!!!
thes na eisai ekei panw k eisai
me tin idia logiki den prepei na bgainw apo to spiti giati mporei na me xtupisei ena amaksi sti lewforo

rsp
05/12/2006, 18:55
Ολοι μας σε αυτο το φορουμ θα συμφωνησουν μαζι σου, γιατι ολοι εδω αυτο εχουμε κοινο, τον ερωτα με την μοτοσυκλετα! Αλλα οπως σου ειπαν και τα αλλα παιδια οσο ζεις και εξαρτασε με τους γονεις σου θα ειναι δυσκολο να μην ακους αυτα που σου λενε!! Θα σου προτεινα να προσπαθησεις να τους διξεις με τροπο πως θα εισαι σωσυξ και προσεχτικη οδηγος, πως θα φορας παντα ολο το πρεπον εξοπλισμο και οτι γενικα εχει ωριμασει η ιδεα μεσα σου!

Ευχομαι συντομα να εχεις το δικο σου μηχανακι και γραφεις πολλα ασφαλη χιλιομετρα!!

gloum
05/12/2006, 19:02
Αυτή την φάση με τους γονείς την έχουν πέρασει αρκετοί σε αυτό το φόρουμ-παρέα φίλη μου.Μίλα μίλα μίλα και μετά έχοντας πλήρη συνείδηση κάνε..Θυμάμαι τις αντιδράσεις όταν πρωτοέβαλα σκουλαρίκι(σχεδόν 10 χρόνια τώρα).Τώρα το βγάζω και τους κακοφαίνεται..Τα ίδια για τα τατουάζ..όλα θέμα συνήθειας είναι.Δείξε ότι είσαι σοβαρή,ότι προσέχεις...Όλα θα γίνουν..σου εύχομαι ειλικρινά καλή τύχη και καλώς να έρθεις στην παρέα μας:)

costas_k
05/12/2006, 19:48
alla to thema einai pio suntheto!! eimai mikri k dustuxws xreiazomai tin egkreisi twn goniwn mou..
prin 3 xronia o aderfos mou eixe ena sobaro atuxima k apo tote apogoreutikan akoma k ta 50rakia sto spiti mou.
panw pou tous eixa peisi oti tha prosexw otidipote kineitai gurw mou pali mou lene oxi!!!!
oti taksidia exw kanei stin ellada ta xw kanei me mixanes 600 k panw k den eixan pote problima....

Σε καταλαβαινω πληρως,εγω απο τα 16 τους τα επρηζα για δικυκλο και εφτασα 29 για να παρω επιτελους μηχανη,και μετα απο πολλες κουβεντες και συζητησεις ,την εχω 6 μηνες και ακομα τους βλεπω οτι ανησυχουν και ειναι λογικο,και εγω καμμια φορα που την παιρνει ο αδερφος μου ανησυχω.εγω θα προτεινα να το αφησεις για λιγο καιρο(ξερω ειναι πακετο).και κατι τελευταιο>αν τους πεις οτι πας να βγαλεις διπλωμα αυτοκινητου τι θα σου πουνε?

:confused: :confused:

jpsplus
05/12/2006, 22:57
κανεις λαθος κοπελια. και πολυ αλλοι οπως και εγω οταν ημουνα 20.
δεν εξαρτασαι απο τους γονεις υλικα αλλα συναισθηματικα και ....υλικα.
για τον ιδιο ακριβως λογο που σου επαιρναν το μαχαιρι απο τα χερια οταν ησουν 5 δεν θελουν να παρεις μηχανη τωρα. απλα αλλαζουν λιγο τα μεγεθη. τοτε θα εκοβες το χερι τωρα μπορει να χασεις το κεφαλι σου.
και πριν συνεχισω να συστηθω. ειμαι 47, εχω δυο παιδια 21 και 18 και οδηγω μηχανακι απο 15 και αυτοκινητο απο 25.
εχω πεσει μια φορα περισυ απο μηχανη εν κινησει και τρακαρα με αυτοκινητο πριν δυο εβδομαδες.
αυτα εισαγωγικα γιατι ακουστηκαν πολλα και διαφορα.
στο προβλημα τωρα. παρε τον εξοπλισμο σου το πατερα σου η και τη μανα σου (και τους δυο ακομη καλυτερα) τη μηχανη ενος φιλου σου κα πηγαινε στα μεγαρα στη σχολη οδηγων.
εκει θα τους πεισεις (και ισως πεισεις και τον εαυτο σου) οτι εισαι ετοιμη να οδηγησεις μοτοσυκλετα και οχι απλως να την καβαλησεις.
παρε μετα μια μηχανη μικρη (οχι παπι) η ενα σκουτερακι μεχρι 250 με ABS, δες τον κοσμο, οπως αυτος ειναι και οχι οπως θα θελαμε η θα επρεπε να ειναι, απο τη θεση του οδηγου.
ειναι δυσκολος και κακος μα προπαντων ειναι απροσεκτος και εγωιστης.
πρεπει οταν οδηγεις να οδηγεις και μονο και τιποτα αλλο. μια στιγμη απροσεξιας και μονο αρκει.

να θυμασαι παντως οτι αναμεσα στη μηχανη και στο ακινητο εμποδιο μπροστα σου ειναι μονο το μυαλο σου. και οτι ο εξοπλισμος βοηθαει μονο σε λογικη χρηση.

τωρα στη ερωτηση αν θα ελεγα ναι στη μηχανη για τα παιδια μου, η απαντηση ειναι ναι συμφωνα με τα παραπανω.

οσο για τους γονεις σου αν και τοτε δεν πειστουν γιατι σε αφηνουν να περνας μονη σου το δρομο? να τους πεις για την ιστορια με το βασιλοπουλο και το λιονταρι.

παντα ορθια και πολλα χιλιομετρα

gloum
05/12/2006, 23:39
Μ'αρέσεις:)

KaTaNaS
05/12/2006, 23:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από jpsplus
...

+1000

:a19: :a18:

stefanos
05/12/2006, 23:46
Να κάνεις οτι θέλεις.
Να έχεις στο μυαλό σου οτι υπάρχει σοβαρή περιπτωση να σκοτωθείς.
Υπάρχει και σοβαρή περίπτωση να σε σκοτώσουν οι άλλοι.
Μην παραμυθιάζεσαι με εξοπλισμούς κράνη πάω σιγά προσέχω και κολοκύθια, πάλι μπορεί να σκοτωθείς.

Την μοτοσυκλέτα μπορεί να την "αγαπάς" τα ΣΚ σε μια πίστα με πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια και χωρίς να ξενυχτάνε οι γονείς σου περιμένοντας.
Ρισκάρεις για κάτι που είσαι ερωτευμένος ναι.
Απλά δεν μπορεί να είσαι ερωτευμένος με μια μηχανή.

Druuna
05/12/2006, 23:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Να κάνεις οτι θέλεις.
Να έχεις στο μυαλό σου οτι υπάρχει σοβαρή περιπτωση να σκοτωθείς.
Υπάρχει και σοβαρή περίπτωση να σε σκοτώσουν οι άλλοι.
Μην παραμυθιάζεσαι με εξοπλισμούς κράνη πάω σιγά προσέχω και κολοκύθια, πάλι μπορεί να σκοτωθείς.

Την μοτοσυκλέτα μπορεί να την "αγαπάς" τα ΣΚ σε μια πίστα με πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια και χωρίς να ξενυχτάνε οι γονείς σου περιμένοντας.
Ρισκάρεις για κάτι που είσαι ερωτευμένος ναι.
Απλά δεν μπορεί να είσαι ερωτευμένος με μια μηχανή.

:a23: :a23: :a18:

PriestBecause
06/12/2006, 00:02
Κοιτα ειχα μεχρι πριν απο λιγο καιρο το ιδιο προβλημα.πριν τα 18 ηθελα scooter κ ο πατερας μου πηρε επιτειδες μια virago 250 για να μη βγαλω διπλωμα κ παρω το μηχανακι.Γινομαι 18 κ παω φοιτητης κ μου λεει σιγα μη σου δωσω λεφτα για διπλωμα σε εχω δει πως πας με τα μηχανακια των φιλων σου.(Εμενα μου αρεσει να επιταχυνω γρηγορα αλλα δε τρεχω στη ποληκ τελικα το καταλαβε).Του λεω θες να με γραψου για διπλωμα και να τρεχεις???Θες να με παιρνουν οι φιλοι μου που δε προσεχουν κ να με ριξουν αυτοι????Μου λεει δουλεψε για το διπλωμα κ θα σου τη δωσω κ ετσι εγινε κ τωρα την εχω περισσοτερο απο το πατερα μου(αν και ξερω οτι αν μαθει για τα μπαντιλικια που κανω δε θα μου τη ξαναδωσει:D ).τεσπα φτανοντας 20 χρονων που ειμαι τωρα του λεω θελω να παρω δικια μου μηχανη κ μου λεει μαζεψε λεφτα κ θα σε βοηθησω κ εγω αλλα γιατι δε κρατας τη virago τωρα που μαλλον θα παρω αλλη???Του λεω θα παρω η r6 η cbr600 2002-04 αναλογα με τα λεφτα.Κ ξεκιναει ενας τσακωμος γιατι δε θελει να παρω τετοια μηχανη γιατι ειναι γρηγορη...κ επειδη δε φοβαται εμενα αλλα τους αλλους.Τελικα του λεω καποια στιγμη πως εγω θα το παρω ειτε θελει ειτε οχι αρα θα προτιμουσα να με βοηθησει να διαλεξω.με τα πολλα και αφου κανει τη μ@Λ@ΚΙ@ κ μου λεει πως στην ηλικια μου ειχε 1000 ΚΑΤΑΝΑ τον επεισα.Τωρα ειναι με το μερος μου κ θα μου παρει κ τον εξοπλισμο οταν με το καλο μαζεψω τα λεφτα.με τη μηχανη ομως με εμπιστευεται ποια αν κ πολλες φορες με τσουρεκιαζει

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΗ ΣΠΑΕΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΜΟΥ ΕΙΧΕ 1000ΑΡΑ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑ 600.ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΧΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ(ΤΟ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ).ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΓΑΜΩΤΟ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Κ ΕΜΕΙΣ Κ ΜΑΣ ΣΠΑΝΕ ΤΑ @@ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ! Ε Λ Ε Ο Σ!!!!!!! ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΑΦΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ... ουφ τα ειπα κ ηρεμησα.:rolleyes:

KaTaNaS
06/12/2006, 00:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από PriestBecause

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΗ ΣΠΑΕΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΜΟΥ ΕΙΧΕ 1000ΑΡΑ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑ 600.ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΧΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ(ΤΟ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ).ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΓΑΜΩΤΟ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Κ ΕΜΕΙΣ Κ ΜΑΣ ΣΠΑΝΕ ΤΑ @@ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ! Ε Λ Ε Ο Σ!!!!!!! ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΑΦΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ... ουφ τα ειπα κ ηρεμησα.:rolleyes:

φιλάρα όταν θα φθάσεις στην ηλικία του θα καταλάβεις!

τοτες ειδικα (80's προφανώς) τα παιδιά φέυγαν σαν αέρας απο αυτο τον κόσμο με τις μηχανές!

το οτι κάποιος σταθηκε ή απλά ένοιωσε τυχερός που επιβίωσε δε τον κάνει συνάμα συγκαταβατικό για μια νέα ριψοκινδυνη κατάσταση που συνηθως ξυπνάει μνήμες!

εγω οδηγώ κοντά 3 χρόνια, είχα προβλήματα με τους δικους μου... η πρωτη μου μοτο αποκτηθηκε κρυφά

είχα τρέλα απο μικρός...

το πιο φυσιολογικό θα ήταν να καταλάβω απόλυτα τον μικρο μου αδερφο, όταν ήρθε και μου ζήτησε παπί!

έλα όμως που με έπιασε κρύος ιδρώτας;

πως να επιτρεψω σε ενα παλικαρακι να βγει στους δρόμους, σε όλη αυτη την σχιζοφρένεια που επικρατέι αναμεσα στα φαναρια αυτης της πόλης;

πώς να είμαι ήρεμος, όταν ξέρω απο πρώτο χέρι ποσες φορες θα κινδυνεύει κάθε μέρα;

συνηθως με τους εαυτους μας ειμαστε σκληροί (μας καταχωρούμε και το αλανθαστο οι πιό επιπόλαιοι), με τους αγαπημενους μας όμως αναγνωρίζουμε την επικινδυνότητα!

το έχω ξαναγράψει σε νέο παιδί που ειχε παρόμοιες ανησυχίες!

το καλύτερο ειναι κανείς να ξεκινά απο μικρός (αφου τό'χει να ξεκινήσει) και στο χώμα!

οι ταχύτητες, η απόκριση των κινησεων, η αμμεσότητα και η κατα μεγαλο βαθμό έλλειψη λάθους απο άλλο οδηγό καθιστούν το χώμα "ακίνδυνο", με σωστό εξοπλισμό πάντα!

πάντα τα μάτια σου 400!

με το 600αρι που θα πάρεις διάβασε όσα περισσότερα μπορείς και να χρησιμοποιείς την περιφερειακη σου όραση!

η σημερινή μέρα είναι απίστευτα αφιερωμένη στους εκκολαπτώμενους μοτοσυκλετιστές! :smokin:

symvoulos
06/12/2006, 08:34
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ
ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΟΥ ΝΑ ΣΕ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΟΥΝ.
ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΑΝΙΣΗΧΟΥΝ ΑΠΟΚΛΈΙΕΤΑΙ.
ΦΕΡΤΟΥΣ ΠΡΟ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ.
ΠΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΟΛΗ
ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ (ΑΘΗΝΑ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙΣ:::)ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΡΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΗ !!!
ΤΕΛΟΣ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΠΑΠΑΚΙ ΠΑΡΕ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ

div400
06/12/2006, 09:39
καταρχας @ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ: ολονων μας οι γονεις ειχαν /εχουν αντισδρασεις και υστεριες οταν τους μιλησαμε για μοτο, ακομα και εκεινοι που ηταν/ειναι μηχανοβιοι. οι τελευτεοι εχουν και ενα δικιο παραπανω διοτι ξερουν εκ των εσω ποσο επικινδυνο ειναι ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΟΝΕΙΣ. θελω να πω οτι οσο δεν ειμαστε στην θεση τους δεν μπορουμε να καταλαβουμε τις ανησυχιες τους ρε παιδια... και ναι ξερω ποσο ξεροκεφαλοι και σπαστικοι γινονται, περασα και εγω το ιδιο!

@dammed_kittin:
οσα λες ειναι φυσιολογικη αντιδραση των γονεων και δεν αλλαζουν και 49 χρονων να φτασεις!

το μονο που μπορειςνα κανεις ειναι να αποδειξεις(κυριως και πρωτα απο ολα ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ και μετα στους δικου σου) οτι εχεις παρει στα σοβαρα αυτο που λες οτι αγαπας και λαχταρας.
να γινεις πρωτα απο ολα ΑΣΦΑΛΗΣ οδηγος (για σενα πρωτα και πανω απο ολα και παλι). να δειξεις οτι θελεις και μπορεις να βελτωθεις σαν οδηγος, οτι ξερεις και εχεις συναισθηση οτι καβαλας μηχανη και ολους τους κινδυνους που θα αντιμετωπισεις στους δρομους.

δηλ να μην γινεις σαν ''ολα τα υπολοιπα πιτιρικια που κανουν μαλακιες στους δρομους με τα κολομηχανακια τους''(κατι τετοιο δεν λενε?), μην ξεχνας οτι αυτους βλεπουν οι δικοι σου και βγαζουν συμπερασμα και οχι εσενα (ακομα δηλ).

γιαυτο να ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ (σκοπιμα δεν λεω να ξοδεψεις) σε εξοπλισμο ασφαλειας (θα επρεπε να ειχες κανει πριν καν παρεις το μηχανακι ) και ΝΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΕΙΣ ΠΑΝΤΑ!!!! ασχετα αν σε κοροιδευουν οι φιλοι σου , που θα το κανουν αλλα μην μασας, ειναι καλυτερο απο το να σε κλαινε. και με την πρωτη ευκαιρια να πας να κανεις μαθηματα ασφαλους οδηγησης.

αυτα απο μενα...
:wave2: :beer:

υγ: αν το θες πραγματικα, κοψε ρε κοπελια λιγο απο τα τηλεφωνα και τα ξενυχτια να σου περισεψει κανα φραγκο να παρεις μηχανη......οι δικοι σου δεν προκειτε να στην κανουν δωρο!

tifoefs
06/12/2006, 09:46
Δε βαζεις λιγο μυαλο στη κορη μου που εχει φαγωθει να παρει 1000αρι ;;

:a35:

Λεωνίδας
06/12/2006, 09:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoefs
Δε βαζεις λιγο μυαλο στη κορη μου που εχει φαγωθει να παρει 1000αρι ;;

:a35: Μπορώ να της βάλω εγώ

μυαλό :rolleyes:

K0K0$
06/12/2006, 10:31
Ουτε πατέρας ειμαι, ούτε έμπειρος στα δίτροχα ειμαι, αλλα...

Σκεψου ΠΟΣΟ πολυ θες τη μηχανη... Σκεψου ΠΟΣΟ την αγαπας... Σκεψου ΠΟΣΑ θελεις να ζησεις μαζί της...

Ωραίες εικόνες, έτσι; Θελεις να τις ζήσεις οπωσδήποτε, δεν θες κανεναν να στις στερήσει, και θα το παλέψεις μέχρις εσχάτων για να το κερδίσεις!!!

Έλα τωρα στη θεση των γονειών σου... Σκέψου ΠΟΣΟ ΣΕ θελουν, σκέψου ΠΟΣΟ ΣΕ αγαπουν, σκέψου παλι ΠΟΣΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΟΥ...

Δεν συνεχίζω, είναι πασίδηλο, ετσι;

tifoefs
06/12/2006, 13:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από Λεωνίδας
Μπορώ να της βάλω εγώ

μυαλό :rolleyes:

Ασε !! Θα την ταραξεις με τον ανεμιστηρα και θα γινουν ανεμομαζωματα !!

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Λεωνίδας
06/12/2006, 13:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoefs
Ασε !! Θα την ταραξεις με τον ανεμιστηρα και θα γινουν ανεμομαζωματα !!

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: όχι ρε μην ανησυχείς
θα τη γαλουχήσω στα μικρά (250cc έχω) μηχανάκια
έχω και προίκα
ελιές
αμπέλια
σπίτι
πτυχίο ασοεε

ε ;
φανταστικέ πεθερούλη;

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

makis206
06/12/2006, 13:33
ε ;
φανταστικέ πεθερούλη;
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Και θα γίνεις κουνιάδος του Άνταμ ;:eyepop:

Λεωνίδας
06/12/2006, 13:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Και θα γίνεις κουνιάδος του Άνταμ ;:eyepop:

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: θα μου δίνει και το Ζ και θα σε έχω :a09:

Nostra
06/12/2006, 13:40
θα μου δίνει και το Ζ και θα σε έχω :a09:

το Ζ του Γαβρά σε DVD ?

ή

το Ζ του Καβά σε Chae ?

makis206
06/12/2006, 13:49
θα μου δίνει και το Ζ και θα σε έχω :a09:

+1000000 για το :a09:

:lol: :rotflmao: :lol:

afrotwin
06/12/2006, 13:58

8a to paris komati komati ke etsi den 8a to katalavoun
prota tin sela as poume me ta tin mprostini roda
ke etsi 8a tous er8i siga siga ke 8a to xonepsoun pio efkola

Cpt. Haddock
06/12/2006, 14:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από afrotwin
8a to paris komati komati ke etsi den 8a to katalavoun
prota tin sela as poume me ta tin mprostini roda
ke etsi 8a tous er8i siga siga ke 8a to xonepsoun pio efkola

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :bigcry: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Davelis
06/12/2006, 14:00
παρε ποδηλατο

afrotwin
06/12/2006, 14:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
:

i mana
vre!!! mia roda:eyepop:
pou vre8ike afti i roda edo mesa?:rolleyes:

den pistevo na exis mixani kori mou?:mad:

oxi :blush:
manoula mono mia roda exo:sad:
kala ala prosexe:mad:
entaksi manoula:blush:

meta ena timoni

soulaaaaaaaaa:mad:
ti ine afto?:eyepop:

ke outo ka8e eksis....

:rotflmao: :rotflmao:

Electra
06/12/2006, 20:55
Εκτός από την έγκριση των γονέων, που είναι σημαντικός παράγων και που θέλει να κερδίσεις την εμπιστοσύνη τους -όπως ανέφεραν και αρκετοί προλαλήσαντες- για να φτάσεις το στόχο σου, υπάρχει και ένας άλλος ΒΑΣΙΚΟΣ παράγων που αρκετά νέα παιδιά στο χώρο τον θεωρούν δευτερεύον και ονομάζεται: ΔΙΠΛΩΜΑ!

Το δίπλωμα για να το αποκτήσει κανείς χρειάζεται να κάνει κάποια μαθήματα και να περάσει τις εξετάσεις (είτε με τον έναν, είτε με τον "άλλο τρόπο"). Αφού περάσει τις εξετάσεις και έχει το χαρτάκι στα χέρια του, επιλέγει το δίκυκλο που του ταιριάζει αρχικά και που τον εξυπηρετεί στη καθημερινότητά του.

Φυσικά αναφέρομαι κυρίως σε περιπτώσεις αρχάριων οδηγών νεαρής ηλικίας!

Οπότε καλό είναι να προτρέπουμε για την απόκτηση διπλώματος πρώτα και μετά για το τί μπορεί και πως να αγοράσει κανείς κάτι.

Αν στη προκείμενη περίπτωση, φίλη μου, έχεις το δίπλωμα σου αλλά δε μπορείς να αποφασίσεις τί θα πάρεις, πάρε ένα μεταχειρισμένο μικρού κυβισμού για να ζήσεις λίγο τη μετακίνηση στους δρόμους και αργότερα, αφού βάλεις στην άκρη χρήματα, πάρε αυτό που θα έχεις καταλήξει πως θες.

Φιλικά
Εύη :wave2:

(η εμπιστοσύνη κερδίζεται με υπομονή και επιμονή)

g.papalexis
07/12/2006, 08:58
ΑΧΧΧΧΧΧ.............
Άρχισα να αισθάνωμαι γέρος......
Στα 18 μου έκανα test ride με ένα boldor 900 χωρίς εξατμίσεις για να το αγοράσω.
Είχα ένα cb175 τότε.Πέρασα μουγκρίζοντας με το τέρας από ένα καφενείο που καθόταν ο γέρος μου έξω. Στην επιστροφή ήταν 5-6 μαζεμένοι γύρω του και του κάναν αέρα, και του δίναν νερό. Κόντεψε να πάθει έμφραγμα. Την ίδια μέρα πήγε και πήρε ένα Τoyota για να με σταματήσει από τις μηχανές.(το cb το πήρα με δικά μου φράγκα και το είδαν άξαφνα) Με είχε βάλει και οδηγούσα τρακτέρ-αυτοκίνητο κ.λ.π από χαιβάνι(7 χρονών-επαρχία).Τελικά δεν τα κατάφερε να με σταματήσει.20 χρόνια μετά εξακολουθώ να τις γουστάρω και να τις σπάω όποτε μου τη δώσει.
Θα έπρεπε να είχα σκοτωθεί κάμποσες φορές, αλλά δεν ήταν η ώρα μου.

Τώρα έχω ένα γιο 3 χρονών.Από 1,5 του έχω πάρει ΄΄μηχανή΄΄ με μπαταρία. Φέτος σκέφτομαι να του πάρω ένα μίνι μότο.Βαθιά μέσα μου όμως φοβάμαι μήπως κάποια στιγμή πάθει τίποτε και φταίω εγώ.Πιστέυω πως αν τον μάθω σιγά σιγά πως να οδηγεί και τι να προσέχει πως είναι προτιμότερο από την απαγόρευση.Έχω κάνει σχεδόν ότι μου έχει απαγορευθεί στο παρελθόν..
Ένα είναι το σίγουρο.Δεν υπάρχει εύκολα γονιός που να μην αγαπάει τα παιδιά του.Αλλά είναι δύσκολο να πραγματοποι'ησει κανείς το γνωστό'''οτι αγαπάς άστο να φύγει''.

Cool παιδιά,θα μεγαλώσετε και μετά δεν θα σας αρέσει και τόσο.....

TROOPER
07/12/2006, 10:17
:eyepop: :eyepop: :eyepop:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ 1987!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΡΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΤΟ ΘΡΙΑΜΒΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΓΚΑΛΗ!!!!!!!!!!!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!!!!!!!

ΓΕΝΙΟΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΠΑΙΔΙΑ????????????

ΞΕΡΩ ΞΕΡΩ.....:a27:

vassilis88
07/12/2006, 11:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από g.papalexis
Τώρα έχω ένα γιο 3 χρονών.Από 1,5 του έχω πάρει ΄΄μηχανή΄΄ με μπαταρία. Φέτος σκέφτομαι να του πάρω ένα μίνι μότο.Βαθιά μέσα μου όμως φοβάμαι μήπως κάποια στιγμή πάθει τίποτε και φταίω εγώ.Πιστέυω πως αν τον μάθω σιγά σιγά πως να οδηγεί και τι να προσέχει πως είναι προτιμότερο από την απαγόρευση.Έχω κάνει σχεδόν ότι μου έχει απαγορευθεί στο παρελθόν..

οι μεγαλυτεροι δν καταλαβαινουν οτι με τις απαγορευσεις οι νεοι ειτε θελουν ειτε οχι θα κανουν οτι κανουν απο αντιδραση κ μονο.
εγω σου λεω να του παρεις μινι μοτο,η δρομου η κροςς.καλυτερα να τον ξεκινησεις απ το χωμα 50-65-85-125 καπως ετσι πανε τα κυβικα να χει μηχανακι για προπονηση - αγωνες στο μοτοκροςς.

(trooper εγω ειμαι του 88!):D

Akatanomastos
07/12/2006, 11:43
riskareis gia kati me to opoio eisai erwteumenos!!!!!!!!!

stin zoi distixos i eftixos den eimaste monoi mas.
opote kapou kapou skeftese ti mporei na afiseis piso sou(xtipa ksilo) me mia atixia-aproseksia

dammed_kittin
07/12/2006, 14:07
wraia ola osa lete!!!
k dustuxws i eutuxws sumfwnw me tous/tis perissoterous/res
egw ena mixanaki thelw na kanw me 100 sti mesaia lwrida athinwn-lamias.
ti na kanw menw athina k thelw na paw eparxia EYBOIAAAAAAAAAA
den thumamai poios to eipe: ontws thelw na zisw k ta xeirotera odigwntas mia mixani k oxi ws sunodigos!!
thelw na mporw na kanw eretria-xalkida se 20' k oxi se mia wra pou tha ekana me amaksi!!
theloun na mou paroun diplwma gia amaksi k na odigw mia carinaII tou 89!
den einai pio epikindino?????
k egw otan k ama ginw gonios tha anisixw alla den nomizw oti tha mporw na katapiesw ena 19xrono paidi giati polu apla ama to kanw auto tha mou leei psemata..
k ama mou leei psemata mporei na mou pei oti paei alepoxwri k na mathw oti einai baria traumatsmeno sta 3-5pigadia
ti tha kanw??
tha tou pw giati mou eipes psemata i tha katariemai ton eauto mou pou to katapiesa!!
auto pou den katalabainoun oi goneis (k den kserw osoi eimaste mikroi akoma ti tha kanoume ws goneis)
einai oti uparxoun polloi kindinoi gurw mas k sigoura den mporoun na mas prostapsoun ap olous..
prin 3 bdomades eixa paei sto nosokomeio me 42pireto
k kseretai giati???
giati spoudazw!!!!!!!!!
spoudazw web design k eimai 15wres tin imera mprosta apo ena pc k panta agkalia me to kinito!!!
efaga tosi aktinobolia pou katereusa k sas pliroforw oti oi goneis mou den kseroun tipota!!!!
den thelw na to mathoun giati tha anisixisoun ..
k o monos logos pou eimai sigouri oti tha eimai oso pio prosektiki mporw k oxi kanenas kagkouras einai epeidi kserw ti exoun perasei gia na me megalwsoun k na me kanoun anthrwpo !!!!!!!!!

vassilis88
07/12/2006, 19:39
καλα οτι κ να σου πουμε εδω δεν θα αλλαξουμε γνωμη στους γονεις σου.δειξε τους αμα ειναι αυτη τη συζητηση.αλλα αφου σπουδαζεις αν μπορεις να δουλευεις κ να χεις δικα σου λεφτα γιατι χρειαζεσαι την εγκριση τους?μαζεψε λεφτα κ παρε κατι μονη σου κ με τον καιρο θα το συνηθισουν.