Σύνδεση

View Full Version : καταστροφη σήματος

gloum
15/12/2006, 12:35
Για δώστε τα φώτα σας ρε παιδιά.Έπεσε φίλος(όλα καλά) και του γδάρθηκε το σημείο που είχε κολλήσει το σήμα τελών κυκλοφορίας(το εξυπνοπούλι είχε ήδη κολλήσει του 2007).Το σήμα κοίνως επηδήχθην.Έχει βέβαια την απόδειξη ακόμα.Μπορεί να κυκλοφορεί έτσι η πρέπει να πάρει καινούργιο?Αν ναι θα σκάσει τα 38 ευρά πάλι?

gian_nykt
15/12/2006, 12:49
αν εχει την απόδειξη παραλαβής των τελών δεν νομίζω να εχει πρόβλημα....εγω ουτος ή άλλως δεν κολλάω τέλη ουτε σε μοτο ουτε σε αμάξι!!!

perastikos
15/12/2006, 12:50
Να ρωτήσω και εγώ κάτι σχετικό με την ευκαιρία.

Αν δεν το έχουμε κολλημένο (Το 06 δεν το έχω κολλήσει :p, το 07 το αγόρασα ήδη ) αλλά μαζί με τα χαρτιά (ώστε σε έλεγχο να το δείξουμε μαζί με την απόδειξη) παίζει να φάμε καμιά κλήση?

Γενικά που το κολλάτε? Στην πινακίδα?

edit: @gian_nykt: Στο αυτοκίνητο καλύτερα να το κολλάς. Π.χ. στη μηχανή μπορείς να ισχυρισθείς ότι δεν το έβαλα για να μη βραχεί, γιατί έχω τσογλάνια γείτονες κλπ ενώ οι οδηγίες λένε να κολληθεί σε σημείο που δεν μπορεί να αφαιρεθεί...
Για το αυτοκίνητο είμαι σίγουρος ότι αν θέλουν σε γράφουν κανονικά!

airamhag
15/12/2006, 12:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από gian_nykt
εγω ουτος ή άλλως δεν κολλάω τέλη ουτε σε μοτο ουτε σε αμάξι!!!

γιατι ?:look: :confused:

XR 600
15/12/2006, 12:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από perastikos

Αν δεν το έχουμε κολλημένο (Το 06 δεν το έχω κολλήσει :p, το 07 το αγόρασα ήδη ) αλλά μαζί με τα χαρτιά (ώστε σε έλεγχο να το δείξουμε μαζί με την απόδειξη) παίζει να φάμε καμιά κλήση?

edit: @gian_nykt: Στο αυτοκίνητο καλύτερα να το κολλάς. Π.χ. στη μηχανή μπορείς να ισχυρισθείς ότι δεν το έβαλα για να μη βραχεί, γιατί έχω τσογλάνια γείτονες κλπ ενώ οι οδηγίες λένε να κολληθεί σε σημείο που δεν μπορεί να αφαιρεθεί...

εχω ακουσει οτι μπορει να σου παρει τροχαια το οχημα και παρκαρισμενο, χωρις σημα:wave2:

XR 600
15/12/2006, 12:58
δε παθαινει τιποτα απο βροχη:wave2:

gloum
15/12/2006, 12:59
Συμφωνώ με το παιδί πιο πάνω.Στην μηχανή ούτε εγώ το έχουν.Μπορεί να καταστραφεί όπως του φίλου μου,να στο φάνε κλπ.Αλλά στο αμάξι γιατί?Από μέσα το βάζεις ούτως η άλλως.2 φορές που με έχουν σταματήσει τους έδειξα το σήμα και όλα καλά:beer:

alex14
15/12/2006, 13:01

Φιλος εφαγε κληση στις 2 Ιανουαριου γιατι δεν ειχε κολλημενο το σημα. Το χειροτερο ειναι οτι του αφαιρεσανε και την πινακιδα. Το σημα και την αποδειξη τα ειχε μαζι του. Αλλα φταιει και αυτος. Ας το κολαγε επιτοπου, τι θα του κανανε ? Θα του αφαιρουσαν την πινακιδα με κολλημενο σημα ? :D

airamhag
15/12/2006, 13:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από alex14
Φιλος εφαγε κληση στις 2 Ιανουαριου γιατι δεν ειχε κολλημενο το σημα. Το χειροτερο ειναι οτι του αφαιρεσανε και την πινακιδα. Το σημα και την αποδειξη τα ειχε μαζι του. Αλλα φταιει και αυτος. Ας το κολαγε επιτοπου, τι θα του κανανε ? Θα του αφαιρουσαν την πινακιδα με κολλημενο σημα ? :D

θα τον πηγαιναν μεσα για αντισταση κατα της αρχης!:lol: :lol: :lol:

(κατι τετοιο τελοσπαντων!)

στο αυτοκινητο γιατι να μην το βαζουμε το σημα ???:look:

gian_nykt
15/12/2006, 13:13
γενικά δεν μου αρέσουν τα αυτοκόλλητα οποιουδήποτε τύπου σε αμάξια και μοτο, εννοείται οτι ουτε καν την ασφάλεια δεν εχω στο τζάμι, πέραν κάποιον ίσως βελτιώσεων που μπωρεί να έχω κάνει και βάλω του κατασκευαστή το όνομα για την πλάκα κι αυτό αν ειναι διακριτικό, οχι κανα αυτοκόλλητο ΝΑ με το συμπάθιο.........ασε που δεν μου αρέσουν οι ταπετσαρίες που βλέπω σε άλλους και εχουν σήματα τελών, ή και καλά βελτιώσεων στην σειρά στο παρμπρίζ και στο αμάξωμα!
Συμφωνω βέβαια οτι τα τέλη τουλάχιστον μπωρείς να τα βάλεις εστω σε ενα πίσω πλαϊνο τζάμι που δεν ανοίγει πχ....αλλά ντάξ......θαααα το σκεφτώ για φέτος να του κολλήσω το 1ο του σήμα εδω και 2 χρόνια!

alex14
15/12/2006, 13:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από airamhag

στο αυτοκινητο γιατι να μην το βαζουμε το σημα ???:look:

Ποιος ειπε να μην το κολλαμε ?

Εαν δεν επρεπε να το κολλησουμε δεν θα το εβγαζαν αυτοκολλητο αλλα με μια τρυπα και σχοινακι να το κρεμαμε στο λαιμο :rotflmao:

Περα απο την πλακα, κανονικα πρεπει να τα κολλαμε. Τωρα, τι κανει ο καθενας ειναι δικο του θεμα.

gian_nykt
15/12/2006, 13:49
σωστό!!

zzr2005
15/12/2006, 17:51
1ον υπαρχει πρόστιμο εφόσον δεν το έχεις κολημένο..τυπικά πρέπει να το έχεις κολλημένο κ να έχεις και την απόδειξη μαζί (αλλά πρέπει να είναι πολύ κεφτές ο μπατσος για να σου ζητήσει απόδειξη εφόσον το έχεις κολλημένο)....

2ον αν κολλήσει δεν ξεκολλάει με βροχές κτλ...ούτε φυσικά μπορούν να στο κλέψουν....

3ον αν το κολλήσεις στην πινακίδα προσπαθώ να σκεφτώ ένα τρακάρισμα που να μπορεί να καταστρέψει το σήμα..:eek: (εκτός αν καεί όλη η μηχανή)...

nasos75
15/12/2006, 18:01
Και ομως εμενα μια χρονια μου το ειχαν κλεψει απο την πινακιδα το σηματακι, οποτε καλυτερα σε σημειο που να μην ξεκολα ευκολα...

:p

zzr2005
15/12/2006, 18:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από nasos75
Και ομως εμενα μια χρονια μου το ειχαν κλεψει απο την πινακιδα το σηματακι, οποτε καλυτερα σε σημειο που να μην ξεκολα ευκολα...

:p

:eek: μας πως φίλε???εγώ προσπαθώ 10 λεπτά να το ξεκολήσω κάθε χρόνο και βγαίνει κομματάκια...πως μπορουν να στο πάρουν και να το ξαναχρησιμοποιήσουν???
δεν έχω καταφέρι ποτέ να το βγάλω σε ένα κομματι...

zephyr1
15/12/2006, 18:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από alex14

Μια απ'τα ιδια και εγω.Το ειχα πανω μου και την αποδειξη και μου πηραν πινακιδα και προστιμο.:bigcry:

nikos force
15/12/2006, 18:41
παιζει προστιμο αν δεν ειναι κολλημενο αλλα και για να μην στο φανε στο ειδοποιητηριο που σου ερχεται για να πας να το παρεις υπαρχρει σε αυτο το χαρτι επανω ο αριθμος της πινακιδας σου σε σημαδεμενα σημεια ευκολα να κοπουν ωστε να κολλησουν στη πισω μερια του σηματος ωστε πανω στο σημα να υπαρχει και ο αριθμος πινακιδας που ανηκει

gloum
15/12/2006, 18:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
1ον υπαρχει πρόστιμο εφόσον δεν το έχεις κολημένο..τυπικά πρέπει να το έχεις κολλημένο κ να έχεις και την απόδειξη μαζί (αλλά πρέπει να είναι πολύ κεφτές ο μπατσος για να σου ζητήσει απόδειξη εφόσον το έχεις κολλημένο)....

2ον αν κολλήσει δεν ξεκολλάει με βροχές κτλ...ούτε φυσικά μπορούν να στο κλέψουν....

3ον αν το κολλήσεις στην πινακίδα προσπαθώ να σκεφτώ ένα τρακάρισμα που να μπορεί να καταστρέψει το σήμα..:eek: (εκτός αν καεί όλη η μηχανή)...

Και εμένα μου το είχαν κλέψει παλιά πάντως..τώρα το πως..μακάρι να ήξερα..υπάρχουν διαλυτικά στο εμπόριο που μαλακώνει η κόλλα?έχουν θερμική όραση όπως ο ζούπερμαν?δεν ξέρω..πάντως το πήραν:)

takis1964
15/12/2006, 18:54
kolas ena diafano aytokolito poli kala k meta to zestenis me sesouar
trabas tin akri tou diafanou siga siga k prosektika k akolouthi olo to simataki
oson afora to tzami: sesouar k vgalsimo se xrono dt me to nixi:)

zzr2005
15/12/2006, 19:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από takis1964
kolas ena diafano aytokolito poli kala k meta to zestenis me sesouar
trabas tin akri tou diafanou siga siga k prosektika k akolouthi olo to simataki
oson afora to tzami: sesouar k vgalsimo se xrono dt me to nixi:)

ευχαριστούμε...τέρμα ποια η αγορά σημάτων τελών κυκλοφορίας...ανακύκλωση από τους γύρω μας...:lol: :lol: :lol:

perastikos
15/12/2006, 20:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από nasos75
οποτε καλυτερα σε σημειο που να μην ξεκολα ευκολα...

Και πιο είναι αυτό το σημείο στη μηχανή? Μέσα στη μπαγκαζιέρα? :lol:

Πάντως για το αυτοκίνητο έχει σαφείς οδηγίες που πρέπει να κολληθεί. Για τις μηχανές δε λέει κάτι....

nasos75
16/12/2006, 13:33
Μακαρι να ξερα πως το πηραν, την πρωτη ηταν στο συνταγμα και την δευτερη εδω στο σπιτι απο κατω.

Ειχε ερθει η αστυνομια του δημου να σηκωσει ενα παλιο αυτοκινητο που δεν ειχε σημα και τους πηρε χαμπαρι ο ιδιοκτητης. Στην κουβεντα που κανανε του λενε ρε φιλε δεν εχεις σημα ,πρεπει να το παρουμε και τους λεει : καλα αν ειναι μονο το σημα το προβλημα, θα κολησω ενα.

Και μετα απο κανα 2 μερες ειδα οτι ελειπε το δικο μου και ειχε αυτος και φαινοταν μαλιστα οτι ηταν ξεκολημενο απο καπου αλλου. Αλλα τι να πεις?

Να του σπασεις το μπαρμπριζ?
Η αλλη μ@λ@κι@ ειναι οτι τα σηματα τα εχουν ολα σε ιδιο χρωμα οι παπαρες του υπουργειου. Χαθηκε ο κοσμος να βγαζουν αλλο για μοτο αλλο για αυτοκινητο?

Tsakalaki
16/12/2006, 13:47
Λοιπόν, επιεδή οι γνωμες είναι δοαφορετικές....εγώ δεν έβαλα ούτε το 04, ούτε το 05, ούτε το 06 το σήμα πάνω στο όχημα. το είχαμ μαζί με τα υπόλοιπα έγγραφα σε πλαστική θήκη κάτω από τη σέλα...είχα και την απόδειξη πληρωμής τελών....δεν μου είπαν τπτ....

takis1964
16/12/2006, 14:59
Και μετα απο κανα 2 μερες ειδα οτι ελειπε το δικο μου και ειχε αυτος και φαινοταν μαλιστα οτι ηταν ξεκολημενο απο καπου αλλου. Αλλα τι να πεις?
Να του σπασεις το μπαρμπριζ?

ma h apodixi pou exis exi to noumero tou simatos sigrine to noumero m afto pou exi o gitonas

FestoNero
18/12/2006, 20:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
Μπαααα...
Στη πυρκαγια που ειχε ξασπασει προπερσι το καλοκαιρι στις Σπετσες ειχαμε βγει βολτα και πετυχαμε ενα παπι που το ειχαν αφησει στην ακρη του δρομου, διπλα στο δασος.
Ειχε καει ολοκληρο ειχανε λιωσει τα πλαστικα η πινακιδα ειχε χασει το χρωμα της
αλλα το σημα ηταν σα καινουργιο. Κυριολεκτικα.
Λες και το'χε κολλησει καποιος αφου καηκε το παπι.
Ηταν κολλημενο πανω στη πινακιδα.
:wave2:

Respect
18/12/2006, 21:32
:nono: Ποτέ δε το έχω κολλήσει.. με εκνευρίζει αφάνταστα!!! Το πληρώνω, να το βλέπω κιόλας; Εξάλλου, τι νόημα έχει η ζωή αν δεν είσαι έστω και τόσο δα.. παράνομος .. :smokin:

africanos31
18/12/2006, 22:55
Η αποδειξη μετραει οτι εχεις πληρωσει......για τη μεταβιβαση αν πουλησεις σου τη ζηταν στην εφορια.Αν σε σταματησουν λες οτι το χες κολησει αλλα τρακαρες και αλλαξες φτερο και δεν εχεις αυτοκολλητο πια!! Απλα πραγματα

H.A.Balafoutre
19/12/2006, 00:38
Σήμα στο αυτοκίνητο πάντα κολλημένο, είναι υποχρεοτικό. Αλλά δεν έχω αμάξι φυσικά. Μόνον μηχανή. Και το σήμα στη μηχανή είναι σίγουρα ευάλωτο αλλά πρέπει να το έχουμε κολλημένο κι αυτό. Πού? Δεν ξέρω διότι κι εγώ ακόμη δεν έχω κολλήσει σήμα του 05 του 06 και τώρα του 07.

Όταν με σταμάτησαν για έλεγχο ρουτίνας, αστυνομικοί και όχι τροχαίοι και μου ζήτησαν τα βασικά (άδεια, δίπλωμα), τους είπα με νόημα, τι? Μόνον αυτά?. Μου λένε, δηλαδή? Τους δείχνω ασφάλεια και τέλη κυκλοφορίας. Μου λένε, ναί αλλά δεν το έχεις κολλημένο? Και τους απαντάω, κι άμα μου το κλέψουν? Εσείς θα μου το βρείτε?.....

Είδαν όλα τα χαρτία σωστά, με ευχαρίστησαν τους χαιρέτησα και τέλος. Τι να σου κάνουν όταν πάντα έχεις τα πάντα και πάντα με κράνος και γάντια τουλάχιστον μέσα στην πόλη.

Όταν έχω πληρώσει γύρω στα 500ευρά για δίπλωμα μηχανής κι αυτοκινήτου, όταν έχω πληρώσει ένα κάρο λεφτά για να έχω νόμιμη μηχανή πληρώνοντας τα παράβολα και από εκεί και πέρα να υποχρεούμαι να πληρώνω τα τέλη κυκλοφορίας 38ευρά έστω, άρα οι ακριβώτερες κατηγορίες θα πρέπει να απαιτούν περισσότερο από εμένα και 200ευρά σχεδόν το χρόνο για ασφάλεια, είναι υποχρεομένοι να με προστατεύουν ανα πάσα στιγμή από τους "έξυπνους". Θα πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους σωστά κι όχι αγγαρεία μόνον δίπλωμα κι άδεια. Αλλιώς, αθροιστικά αν για τις μικρότερες περιτώσεις είναι αναποτελεσματικοί τότε για τις μεγαλύτερες τι θα είναι? Ακριβοδίκαιοι? Είναι υποχρεομένοι να κάνουν ελέγχους, αλλά κι εμείς είμαστε υποχρεομένοι, να είμαστε σωστοί απέναντί τους.

tati
19/12/2006, 09:32
λιγο εκτός θέματος και λίγο εντός...

αν αγοράσει καποιος καινούρια μηχανή πχ 2 μήνες πριν το καινούριο ετος πληρώνει το σημα και του 06 και του 07???

villy
19/12/2006, 09:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από tati

αν αγοράσει καποιος καινούρια μηχανή πχ 2 μήνες πριν το καινούριο ετος πληρώνει το σημα και του 06 και του 07???

:sad: :sad: :sad: Δυστυχώς ΝΑΙ... :sad: :sad: :sad:

ΚΛΕΦΤΕΣ :mad: :mad: :mad:

tati
19/12/2006, 09:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από villy
:sad: :sad: :sad: Δυστυχώς ΝΑΙ... :sad: :sad: :sad:

ΚΛΕΦΤΕΣ :mad: :mad: :mad:

αυτό ειναι παρα πολύ αδικο...:eyepop:

κλεφτες...........

gloum
19/12/2006, 10:34
Η ζωή είναι άδικη φίλε μου:)

tati
19/12/2006, 10:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από gloum
Η ζωή είναι άδικη φίλε μου:)

:mad: :mad: :mad:

κορίτσι είμαι!!!!!!!!!!!

αμαν πια!!!!

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

:beer: :beer: :beer:

villy
19/12/2006, 10:42

κορίτσι είμαι!!!!!!!!!!!

αμαν πια!!!!

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Πιο ΡΟΖ άβαταρ δε γίνεται :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

perastikos
19/12/2006, 10:54
αυτό ειναι παρα πολύ αδικο...:eyepop:

κλεφτες...........

Έστω και μία μέρα να κυκλοφορήσεις πρέπει να πληρώσεις τέλη κυκλοφορίας για όλη τη χρονιά! Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσαν να το έχουν κόψει τουλάχιστον σε δύο εξάμηνα... Τι να πείς :rolleyes:

Επίσης, το ροζ δεν σε σώζει! Μάλλον χρειάζεσαι ένα πιο 'γυναικείο' avatar :lol:

tati
19/12/2006, 10:58

Επίσης, το ροζ δεν σε σώζει! Μάλλον χρειάζεσαι ένα πιο 'γυναικείο' avatar :lol:

αν δε με σώζει το ροζ....χαθήκαμε:(

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :beer:

gloum
19/12/2006, 11:00

κορίτσι είμαι!!!!!!!!!!!

αμαν πια!!!!

:beer: :beer: :beer:

Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι η ζωή είναι άδικη όμως:)

tati
19/12/2006, 11:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από gloum
Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι η ζωή είναι άδικη όμως:)

οχι βέβαια............

(βλέπε.....αποτρίχωση......:rotflmao: :rotflmao: )

αστειεύομαι;)

όπως και να χει το ξέρουμε όλοι οτι αδικία υπάρχει, αλλά εγω πιστεύω οτι στο κάποια στιγμή ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει.;)

(end of spamming for me, sorry Gloum που ξεφύγαμε απο το αρχικό σου τοπικ):wave2:

gloum
19/12/2006, 11:10
Κανένα πρόβλημα..τελικά η λύση βρέθηκε:)

idi
19/12/2006, 11:11

ναι ! το παπι μου το πηρα 24/12/04 και πληρωσα 2 σηματα επιτοπου :lol: :lol: :lol: :lol:

Respect
19/12/2006, 18:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από H.A.Balafoutre
Σήμα στο αυτοκίνητο πάντα κολλημένο, είναι υποχρεοτικό. Αλλά δεν έχω αμάξι φυσικά. Μόνον μηχανή. Και το σήμα στη μηχανή είναι σίγουρα ευάλωτο αλλά πρέπει να το έχουμε κολλημένο κι αυτό. Πού? Δεν ξέρω διότι κι εγώ ακόμη δεν έχω κολλήσει σήμα του 05 του 06 και τώρα του 07.

Όταν με σταμάτησαν για έλεγχο ρουτίνας, αστυνομικοί και όχι τροχαίοι και μου ζήτησαν τα βασικά (άδεια, δίπλωμα), τους είπα με νόημα, τι? Μόνον αυτά?. Μου λένε, δηλαδή? Τους δείχνω ασφάλεια και τέλη κυκλοφορίας. Μου λένε, ναί αλλά δεν το έχεις κολλημένο? Και τους απαντάω, κι άμα μου το κλέψουν? Εσείς θα μου το βρείτε?.....

Είδαν όλα τα χαρτία σωστά, με ευχαρίστησαν τους χαιρέτησα και τέλος. Τι να σου κάνουν όταν πάντα έχεις τα πάντα και πάντα με κράνος και γάντια τουλάχιστον μέσα στην πόλη.

Όταν έχω πληρώσει γύρω στα 500ευρά για δίπλωμα μηχανής κι αυτοκινήτου, όταν έχω πληρώσει ένα κάρο λεφτά για να έχω νόμιμη μηχανή πληρώνοντας τα παράβολα και από εκεί και πέρα να υποχρεούμαι να πληρώνω τα τέλη κυκλοφορίας 38ευρά έστω, άρα οι ακριβώτερες κατηγορίες θα πρέπει να απαιτούν περισσότερο από εμένα και 200ευρά σχεδόν το χρόνο για ασφάλεια, είναι υποχρεομένοι να με προστατεύουν ανα πάσα στιγμή από τους "έξυπνους". Θα πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους σωστά κι όχι αγγαρεία μόνον δίπλωμα κι άδεια. Αλλιώς, αθροιστικά αν για τις μικρότερες περιτώσεις είναι αναποτελεσματικοί τότε για τις μεγαλύτερες τι θα είναι? Ακριβοδίκαιοι? Είναι υποχρεομένοι να κάνουν ελέγχους, αλλά κι εμείς είμαστε υποχρεομένοι, να είμαστε σωστοί απέναντί τους. Έχω την εντύπωση ό,τι σε "έτρωγε" λίγο ο κωλαράκος σου... :lol: :lol:

Respect
19/12/2006, 18:30

κορίτσι είμαι!!!!!!!!!!!

αμαν πια!!!!

:beer: :beer: :beer: :lol: :lol: :lol: :bigcry: :bigcry: