View Full Version : Ερώτηση.....
nikomaxia
18/12/2006, 09:38
Καθ' ότι ψάχνομαι για αγορά ενός Ζ750 θα ήθελα να μου απαντήσετε στο εξής:
Λόγω του ότι υπάρχει πρόβλημα με την μέση μου (οσφυισχιαλγία) και θα πρέπει να δώσω το KLX650 που έχω για να πάρω κάτι πιο μαλακό, το Ζ750 και το Ζ750S είναι άραγε άνετα;;;
Με το KLX που έχω μετά απο λίγη ώρα βόλτας η μέση πονάει αφόρητα.
Έχετε αντιμετωπίσει εσείς τέτοια προβλήματα με τα δικά σας;
Επίσης η διαφορά που έχει το S με το απλό Z είναι μεγάλη στην σέλα και στην θέση οδήγησης;
Ευχαριστώ!
Το S είναι πίο άνετο σαφέστατα απο το απλό Z.Το ζήτημα είναι ότι στην κατάσταση των ελληνικών δρόμων αν το KLΧ σου είναι σε καλή κατάσταση θα το βρεις καλύτερο...Φοράς μήπως κάποια ζώνη να σε βοηθάει?Η έχεις μπουφάν με στήριξη?
nikomaxia
18/12/2006, 10:00
Δεν έχω τίποτα από αυτά που λες. Έχω παρατηρήσει ότι δέν πονάω όταν πέφτω σε λακούβες αλλά λόγω κακής στάσης του σώματος πάνω στην μηχανή. Αυτή είναι η απορία μου, αν τελικά είναι πιο εργονομικό το Ζ από ένα εντούρο μηχανάκι...;;;
Ευχαριστώ.
H στάση σίγουρα δεν είναι πιο εργονομική.Στο ένα κάθεσαι όρθιος σε μια κανονική σέλα και μεγάλη διαδρομή αναρτήσεων ενώ στο άλλο έισαι ημιξαπλωμένος με σκληρή και μικρή σέλα και σκληρές και με μικρή διαδρομή αναρτήσεις.Αλλά αν το klx σου έχει αναρτήσεις ρετάλια λογικό να σε σκοτώνει η μέση σου.Αν τερματίζουν σε κάθε λακούβα σε λίγο θα σου ξεκολλήσει η μέση και τα νεφρά για πάνε βόλτα:)Πάντως ότι και να γίνει μην το αγοράσεις αν δεν το καβαλήσεις πρώτα..Στον καθένα το κάθε μηχανάκι ταιριάζει διαφορετικά
πριν παρω το ζ εγω παντος ειχα ενα xlr.........μετα απο 30 λεπτα διαδρομη... εκανα τον clown στο μηχανακι επανω.......οταν πηρα το ζ εμεινα εκπληκτος διοτι στις μικρες λακουβες ηταν πολυ ποιο φιλικο απο το xlr....(αλλα παντα υπαρχουν τα πηγαδια στην ελλαδα)τορρα απο αποψη ταξιδιου
ειναι πολυ ποιο ανετο στο θεμα πονου μεσης λογο ακινησιας η στασης οδηγησης απο το xlr
εχω κανει διαδρομη 2 ορες και ακομα δεν ειχα το προβλημα που ειχα με το xlr.....
Θα διαφωνήσω με τον Gloum 100% γιατι κατα τη γνωμη μου η ημι-σκυφτή θεση οδηγησης ειναι πολυ πιο ανετη και, οσων αφορα προσωπικα εμενα, ειναι πιο ξεκουραστη για τη μεση μου.
Εχω πχ κανει συγκεκριμένες διαδρομες με το Ζ μου και με ενα freewind και παρατήρησα οτι με το Ζ καταπονείται ελαχιστα εως καθολου η μεση μου ενω με το freewind κουράζεται ευκολα. Το ιδιο ειχα παρατηρησει παλιοτερα με ενα ΧΤ
δεν ειμαι ειδικος και δε γνωρίζω τη πάθηση σου απλα ειπα τη προσωπική μου εμπειρία
Cpt. Haddock
12/03/2007, 09:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
Θα διαφωνήσω με τον Gloum 100% γιατι κατα τη γνωμη μου η ημι-σκυφτή θεση οδηγησης ειναι πολυ πιο ανετη και, οσων αφορα προσωπικα εμενα, ειναι πιο ξεκουραστη για τη μεση μου.
Έτσι είναι.
Η ημικσυφτή θέση δεν καταπονεί τη μέση στον κάθετο άξονα και δεν πιέζει τους δίσκους (της μέσης όχι του σασμαν :lol: )
Συνήθως βέβαια οι μηχανές στις οποίες κάθεσαι όρθιος (κυρίως οι on-off) έχουν και φαρδιά, άνετη σελα και μεγαλύτερες διαδρομές στις αναρτήσεις οπότε ξεγελιέσαι λίγο.
Πάντως μίλα με κάποιον ειδικό να σου πει ακριβώς τι παίζει
:wave2:
εγω που εχω παντος το ιδιο προβλημα με σενα πιο πολυ με βολευει το freewind (τυπου τετοιου τελος παντων) απο το Ζ............
:rolleyes:
πιο πολυ ειναι οι κραδασμοι
προσπαθησε να κρατας τη μεση ορθια
αν δεν μπορεις να φορας ζωνη να στην κρατα αυτη.....οχι ομως ζωνη παντου και παντα δε κανει χαλαρονουν οι μυς που πρεπει να ειναι παντα καλα γυμνασμενοι για να βοηθουν την μεση σου .....
μακρυα απο ss φυσικα ....
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Πάντως μίλα με κάποιον ειδικό να σου πει ακριβώς τι παίζει
:wave2: [/B]
ο ειδικος θα του πει οτι ειπε και σε μενα πριν απο κατι χρονια....
ξεχνα τες ! δεν επιτρεπετε ουτε να τις κοιτας ποσο μαλλον να της καβαλας τις μηχανες....και εμεινα να τον κοιταζω με το πιο ηλιθιο βλεμα....μετα μου ειπε αμα θες τοσο πολυ μονο κρος......
Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI
μακρυα απο ss φυσικα ....
Αυτο ειναι ψιλολαθος...Στα SS το μονο πραγμα που δεν φορτιζεται ειναι η μεση...
Μετα απο βολτα τυπου Αθηνα-Θεσσαλονικη το μονο μερος του σωματος που εχει "προβλημα" σε εμενα τουλαχιστον ειναι τα γονατα και οι καρποι...
Μια χαρα τα SS οσον αφορα την μεση....:wave2: :wave2:
να πω-να πω???
δεν θα μιλουσα αλλα βλεπετε το αντικειμενο το ψιλοεχω.
λοιπον παιδες.
η μηχανη ειναι ενα θεματακι (οπως ολα τα αλλα) που αφηνει και αυτο κουσουρια.
οσον αφορα το προβλημα του φιλου να πω με 2 κουβεντες οτι στην οσφυοισχιαλγια ειναι καλυτερα τα ss η εν παση περιπτωση οτιδηποτε δεν θα εχει τη μεση σε ορθια θεση.απλα να πω οτι εκει θα πρεπει να αλαχθει η ζελατινα προκειμενου να αποφυγουμε προβληματα με το αυχενικο συνδρομο.
:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από T.R.E
Αυτο ειναι ψιλολαθος...Στα SS το μονο πραγμα που δεν φορτιζεται ειναι η μεση...
Μετα απο βολτα τυπου Αθηνα-Θεσσαλονικη το μονο μερος του σωματος που εχει "προβλημα" σε εμενα τουλαχιστον ειναι τα γονατα και οι καρποι...
Μια χαρα τα SS οσον αφορα την μεση....:wave2: :wave2:
ναι ναι μου το εχουν πει (δεν εχω ταξιδεψει με σουπερσπορτ ) αλλα εγω που ποναω τα βλεπω και
ποναω περισσοτερο
:sad:
με το Σ εχεις σαφως καλυτερη καλυψη !
Το προβλημα οτι δεν υπαρχει στοκ :confused:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Meni0s
με το Σ εχεις σαφως καλυτερη καλυψη !
Το προβλημα οτι δεν υπαρχει στοκ :confused:
αμα ψαξεις στα μαγαζια θα βρεις (λιγα κομματια)
εγω βρηκα ολοκαινουργιο και το παραλαμβανω σε 2 μερες :beer:
fantacid
02/04/2007, 23:58
αμα ψαξεις στα μαγαζια θα βρεις (λιγα κομματια)
εγω βρηκα ολοκαινουργιο και το παραλαμβανω σε 2 μερες :beer:
ρε συ, δεν εχεις ηδη ενα....μη πω δυο?????
:confused: :confused: :confused:
Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid
ρε συ, δεν εχεις ηδη ενα....μη πω δυο?????
:confused: :confused: :confused:
το γυμνο
το πουλησα και πηρα με το φερινγκ
το αλλο ειναι το φριγουιντ
:beer: :beer:
fantacid
03/04/2007, 00:11
το γυμνο
το πουλησα και πηρα με το φερινγκ
το αλλο ειναι το φριγουιντ
:beer: :beer:
οπως κ να'χει παντα ορθια κ χλμ-γραφος να να'ναι!!!!!
:beer: :beer: :wave2:
σε ευχαριστω πολυ και ανταποδιδω! :beer:
Aντε με το καλο να το παραλαβεις λοιπον! ! ! !:beer: :beer: :beer:
project.breeze
03/04/2007, 02:36
Παιδιά κάπου είχα διαβάσει ένα άρθρο που αφορούσε την καταπόνηση διαφόρων σημείων του σώματος πάνω σε διάφορους τύπους μηχανής.Το άρθρο το είχε γράψει ένας ορθοπεδικός και ξεκινούσε λέγοντας πως γενικά στον άνθρωπο,η πιο ξεκούραστη θέση είναι η εμβρυακή,δηλαδή η θέση που έχει το έμβρυο μέσα στην κοιλιά της μητέρας του.Σκεφτείτε λίγο,ποιά θέση οδήγησης είναι πιο κοντά σε αυτή την στάση;Δεν χρειάζεται πολύ σκέψη.Τα SS μηχανάκια είναι τα μηχανάκια που καταπονούν πολύ λιγότερα σημεία του σώματος αλλά ακόμα και αυτά που καταπονούν (πήχεις,γόνατα όπως είπε και ο TRE) δεν είναι τόσο "σοβαρά" σε σχέση με άλλα μηχανάκια (π.χ custom) που προκαλούν σοβαρότατους τραυματισμούς στην μέση και όχι μόνο των αναβατών τους.Οπότε εγώ θα προτείνω στον φίλο να πάρει το Ζ και να μην το σκέφτεται,μπορεί να κουράζονται περισσότερο τα γόνατα ή ο κ@λος του αλλά η μέση του θα είναι σε μία στάση που είναι η πιο ξεκούραστη για την μέση του...:wave2:
Υ.Γ Για να μην πεταχτούνε διάφοροι και μου πούνε ότι το Ζ δεν είναι SS μηχανάκι...Το ξέρω ότι δεν είναι SS αλλά η θέση οδήγησής του είναι πιο κοντά στα SS παρά στα enduro,νομίζω;;;:eyepop:
ειναι καπου αναμεσα αρα σωστα τα λες