PDA

View Full Version : Σωστός Μοτοσυκλετιστής?

soundstorm
23/12/2006, 10:56
Συνεχως μιλαμε για επικινδυνους αυτοκινητιστες,για τρελους οδηγους ταξι,για παρανομους νταλικεριδες.
Συνιστουμε την προσοχη και καταδικαζουμε τροχαια και κοκ.
Το προβλημα ειναι οτι ειμαστε ωραιοι στην κουβεντα αλλα πολυ μακρυα απο την πραξη.

Περασα ενα δεκαημερο στην Αθηνα και ηταν η πρωτη φορα που εμεινα τοσο αφοτου εχω αρχισει να ασχολουμε με μοτοσυκλετες.Αυτα που ειδα με εκαναν να τρομαξω.
Να αναβει κοκκινο για τα αμαξια και πρασινο για τους πεζους και εγω να περιμενω ποτε θα φιλοτιμηθουν τα μηχανακια και οι μοτο να σταματησουν για να περασω.Και αφου σταματησουν να κανω σλαλομ αναμεσα σε παπια και μοτο που εχουν σταματησει πανω στις διαβασεις για να καταφερω να περασω.
Να βλεπω μοτο να προσπαθουν να χωθουν αναμεσα σε αμαξια,η να προσπερνανε εν κινησει αναμεσα στις λωριδες εκει που ισα ισα χωρουσε το μηχανακι και να οδηγουν με μεγαλη σκαλα στα φωτα ''για να τους βλεπουν''.Παπακια χαμηλου κιβυσμου να μπαιουν μπροστα στα φαναρια και οταν επιτελους αναβε το πρασινο το παπακι να θελει κλωτσιες για να ξεκινησει αλλα κατα τα αλλα τα αμαξια τους καθηστερουσαν.
Τα μισα σουπερσπορτ να σταματανε στο φαναρι με εντο και με εξατμισεις που μου τρυπουσαν το αυτι.
Ολα αυτα και αλλα πολλα που μπορει να χαρακτηρισθουν λεπτομερειες τα ειδα σε μια και μονο οδο.Στην αλεξανδρας οπου εμεινα 5 μερες.
Στο πορτο ραφτη που εμεινα αλλες 5 μερες ειδα τα χειροτερα.
Μοτο να χωνετε αναμεσα σε 2 νταλικες σε φαναρι στην βαρης κορωπιου.Σκεφτηκε κανεις αυτον τον κακομοιρο τον νταλικερη που πρεπει να οδηγει αυτον τον ογκο με ενα ματι μπροστα στο δρομο και το αλλο στον καθρεφτη?Σκεφτηκε ο μοτοσυκλετιστης οτι αν αυτο το αμαξομα τον''χα'ι'δεψει λιγο '' θα τον κανει χαλκομανια στην ασφαλτο?
Πηρα το αμαξι,να παω απο το 39χλμ πορτο ραφτη μεχρι την παραλια να παρω τσιγαρα.
στο φαναρι σταματησαμε 3 αμαξια και πισω μια μοτο οπου μου επαιζε συνεχως τα φωτα μεχρι που με στραβωσε.Οταν αναψε το πρασινο με διπλαρωνει και μου λεει:κανε ρε μαλακα δεξια να περασω.Ηταν απο τις λιγες φορες που τρελαθηκα,θυμωσα ρε.Μου ηρθε να κανω μια δεξια το τιμονι να τον κανω κομματια.Ωστοσο συνεχισα τον δρομο μου.Παιρνω τσιγαρα και αφου ειδαμε ενα μπαρακι που ειχε κοσμο ειπαμε με την κοπελα μου να καθισουμε να πιουμε μια μπυριτσα.Ο κοσμος ηταν μια παρεα on/offαδων που ειχαν πιει κασονια μπυρες και αργοτερα ανεβηκαν στις μοτο να φυγουν......ωραια.....
Τελος προχθες που πηγα απο το σπιτι στο μαρκοπουλο να βγαλω εισητηριο για το καραβι περασα απο ενα σημειο λιγο πριν το μαρκοπουλο οπου το ρευμα για πορτο ραφτη ειναι κλειστο λογο εργων,εκει μια παρεα μοτο ειχε μπει στον μονοδρομο και πηγαιναν 3 μοτο διπλα διπλα,οπου σταματησα το αμαξι μεσα στο χαντακι στα δεξια μου για να περασουν οι κυριοι που καν δεν φιλοτιμιθηκαν να περασουν ενας ενας αλλα εμειναν στο σχηματισμο τους.

Αν λοιπον ολο αυτο ηταν ενα γκαλοπ το αποτελεσμα θα ηταν:Ενας στους 50 μοτοσυκλετιστες οδηγει σωστα και νομιμα.
Κατακρινουμε τους ταξιτζιδες αλλα τουλαχιστον στην τελικη ειναι ανθρωποι που μοχθουν μεσα στους δρομους για ενα μεροκαματο,οσο για τους νταλικεριδες?ακομα χειροτερα.Ανθρωποι που τους αναγκαζουν οι μεταφορικες μεσα σε ενα 10ωρο να ταξιδεψουν να ξεφορτοσουν να φωρτοσουν και να επιστρεψουν.
Αντικειμενικα λοιπον ειναι τα αμαξια οι επικινδυνοι ή μηπως οι μοτο ειναι κινδυνος για τους υπολοιπους?Και με πληγωνει που το λεω αυτο εγω.Οπου σε καθε τυχαια συζητηση με φιλους τους ελεγα οτι οι μοτοσυκλετιστες σεβονται τον κοκ,σεβονται τους πεζους και γενικος ειναι σωστοι οδηγοι.Σαφως υπαρχουν και οι σωστοι,αλλα ποσοι ειναι?Μια μειοψηφια δυστηχως που χανετε μεσα στη μαζα του λαθους.Και επειδη πριν κατηγορησω καποιον βαζω τον εαυτο μου στη θεση του,αρχιζω να καταλαβαινω και την τροχαια(σε γενικες γραμμες).Τι να κανει?Και εκεινοι οι ανθρωποι εχουν φτασει σε σημειο να βλεπουν με μισο ματι τους μοτοσυκλετιστες.
Πραγματικα,δεν απορω πλεον καθολου για το γεγονος οτι στην Ελλαδα το ποσοστο των ατυχηματων και συγκεκριμενα των μοτοσυκλετων ειναι τοσο μεγαλο.Κριμα.Μα το Θεο πολυ κριμα.
Και ολα αυτα δεν ειναι η προσωπικη μου γνωμη αλλα η προσωπικη μου διαπιστωση.Δυστηχως.
Να με συγχωρειτε αν σας κουρασα αλλα αυτες τις μερες μαυρισε η ψυχη μου με αυτο το χαος που ειδα.

zoropatra
23/12/2006, 11:03
το εχω ξαναπει και θα το ξαναπω:

ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΥΛΗ

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΑ!!!

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

R-1nas
23/12/2006, 12:18
Xmmm kapos etsi einai i athina.... Epikratei mia trela monima, san tin dikia sou pou pires tin kopela sou kai irthes athina ;-)

X_NR750
23/12/2006, 12:55
Πεστα ρε Sound γιατι ολο τα γενια μας ευλογαμε μου φαινεται :wave2:

HolyDiver
23/12/2006, 13:11
soundstorm

Συνεχως μιλαμε για επικινδυνους αυτοκινητιστες,για τρελους οδηγους ταξι,για παρανομους νταλικεριδες.Συνιστουμε την προσοχη και καταδικαζουμε τροχαια και κοκ.
Το προβλημα ειναι οτι ειμαστε ωραιοι στην κουβεντα αλλα πολυ μακρυα απο την πραξη.

H μεγάλη πλειοψηφία σε αυτό το φόρουμ πιστεύω πως είναι σωστοί μοτοσυκλετιστές, και καλά κάνουμε και μιλάμε για επικύνδυνους αυτοκινητιστές κτλ. κτλ.:D

Κατακρινουμε τους ταξιτζιδες αλλα τουλαχιστον στην τελικη ειναι ανθρωποι που μοχθουν μεσα στους δρομους για ενα μεροκαματο,οσο για τους νταλικεριδες?ακομα χειροτερα.Ανθρωποι που τους αναγκαζουν οι μεταφορικες μεσα σε ενα 10ωρο να ταξιδεψουν να ξεφορτοσουν να φωρτοσουν και να επιστρεψουν.
Τους κατακρίνουμε γιατί η πλειοψηφία τους είναι απλά ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ. Άσε που οι φορτηγατζήδες έχουν εύκολο ξεφόρτωμα αφού έχουν ήδη "ξεφορτώσει" το περισσότερο φορτίο τους στο δρόμο:yuck:

Κατά τα άλλα δυστυχώς έχεις απόλυτο δίκιο
:wave2:

tsoukas77
24/12/2006, 16:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από zoropatra

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ

Ετσι ειναι ακριβως...

SF
24/12/2006, 16:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από tsoukas77
Ετσι ειναι ακριβως...

Εντελώς ακριβώς!

anf125
24/12/2006, 19:11
Σίγουρα υπάρχουν μοτο/στές που είναι όπως περιγράφεις και μάλιστα σε μεγάλο ποσοστό. Οι λόγοι που κατά κύριο λόγο καταδικάζουμε τα στραβά των οδηγών αυτοκινήτων είναι

1) Σαν μοτο/στες οι περισσότεροι αισθανόμαστε ότι κινδυνεύουμε περισσότερο από στραβοτιμονιές μεγαλύτερων οχημάτων

2) Γενικά όσο μεγαλύτερο όχημα οδηγεί κάποιος, τόσο μεγαλύτερη πιθανή ζημιά που μπορεί να προκαλέσει. Π.χ. ασυνείδητος οδηγός μοτο/τας μπορεί να σκοτώσει πεζό ή οδηγό άλλης μηχανής. Ασυνείδητος Οδηγός νταλικάς μπορεί να σκοτώσει πεζό , οδηγό (και συνεπιβάτες)μοτο/τας, ΙΧ αυτοκινήτου, ταξί, μικρού φορτηγού, λεωφορείου κλπ. Γι' αυτό είμαστε πιο αυστηροί. Επίσης είμαστε πιο αυστηροί απέναντι στους επαγγελματίες οδηγούς που υποτίθεται ότι έχουν καλύτερη εκπαίδευση, μεγαλύτερη πείρα και οδηγούν πολλές ώρες.

soundstorm
24/12/2006, 19:49
Συμφωνω απολυτα!Αλλα ποιοι ειμαστε οι σωστοι?Αν υποθεσουμε οτι οι 100 απο εδω μεσα ειναι σωστοι οδηγοι.οι 200,οι 500,οι 1000.Μονο τα μελη του μοτο ειναι 16500.Σκεψου ανα την Ελλαδα....
Αυτο που θελω να πω ειναι οτι καλως κανουμε και κατακρινουμε το λαθος.Αλλα μηπως στην πραγματικοτητα εμεις ειμαστε ενα μεγαλο προβλημα?
Σιγουρα καποιοι δεν ειναι σωστοι μοτοσυκλετιστες.Ναι αλλα το προβλημα ειναι οτι εκεινοι ειναι η ΜΑΖΑ!

Alx 84
25/12/2006, 00:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από zoropatra

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ

Εδώ ρε παιδιά στο σούπερ μάρκετ είχα πάει κ περνούσαν όλοι σα τα ζώα! περίμενα 1 λεπτό να περάσω με το καρότσι γιατι όλοι οι βλάκες περνούσαν κ σταματούσαν μπροστά μου επειδή θυμήθηκαν κάτι, περίμεναν καποιον κλπ.

θα μου πείτε τι σχέση έχει αυτό τώρα. Ε, οι ίδιοι γελοίοι βγαίνουν κ στο δρόμο. είτε έχουν, παπί, είτε αυτοκίνητο είτε διαστημόπλοιο!:mad:

tifoso4ever
26/12/2006, 15:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από Alx 84
Εδώ ρε παιδιά στο σούπερ μάρκετ είχα πάει κ περνούσαν όλοι σα τα ζώα! περίμενα 1 λεπτό να περάσω με το καρότσι γιατι όλοι οι βλάκες περνούσαν κ σταματούσαν μπροστά μου επειδή θυμήθηκαν κάτι, περίμεναν καποιον κλπ.

θα μου πείτε τι σχέση έχει αυτό τώρα. Ε, οι ίδιοι γελοίοι βγαίνουν κ στο δρόμο. είτε έχουν, παπί, είτε αυτοκίνητο είτε διαστημόπλοιο!:mad:

Η ΣΩΣΤΟΤΕΡΟΤΕΡΗ (!) ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ...
Ειναι θεμα παιδειας και συμπεριφορας. Ο καθε κανιβαλλος κατεβαινει απο το κολοχωρι του (και δυστυχως οχι μονο απο την Ελληνικη επικρατεια...) και οδηγαει στην Αθηνα οπως (ΔΕΝ) εχει μαθει...
ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ οχημα, ακομα και τα ποδια του.
Στην επαρχια, SORRY GUYS, αλλα τα πραγματα ειναι τραγικοτερα, εχω γυρισει ολη την Ελλαδα και εχω προσωπικη αποψη.
Σε καθε μεγαλο αστικο κεντρο (μην κατηγορουμε μονο την Αθηνα...) λογω συνγκεντρωσης μεγαλυτερου αριθμου ανθρωπων που χρησιμοποιουν τον ιδιο δρομο την ιδια στιγμη, το προβλημα συμπεριφορας γιγαντωνεται...
Οσον αφορα τους αναβατες/χρηστες δικυκλου, ΔΕΝ ειναι ολοι ΚΑΙ μοτοσυκλετιστες...
Οποιος καταλαβαινει, καταλαβαινει...
:beer:

H.A.Balafoutre
27/12/2006, 10:48
Ο εγωισμός όλων για το ότι εγώ είμαι ο σωστός και στο καπάκι η αδιαφορία για άλλους σωστούς γύρω μας.

DUKASII
27/12/2006, 13:19
διαβάζωντας το κείμενο που εγραψες..νόμιζα οτι μιλάς για το ...............

......................... MOTO.GR!!!!!!:rolleyes:
στα σοβαρά όμως!!!

gcrook
27/12/2006, 13:25
Κανενας δεν ειπε οτι στο μοτοτζιαρ ειμαστε ολοι κυριοι.
Οι μισοι με εντο φρεναρουμε, και ξεκιναμε καντηλι αλλωστε, εκτος απο τον σναιπερ βεβαια που ποναει το ποδι του:rotflmao:

Αλλα το φορουμ για αλλο λογο υπαρχει.

soundstorm
27/12/2006, 13:26
Για το μοτο?
Εγω απλα καταληγω οτι το συνολο των προβλεπομενων οδηγων μοτο ειναι τοσο μικρο που δεν μπορω να μην δεχτω την γνωμη οτι οι μοτοσυκλετιστες ειναι πραγματι επικυνδηνοι(γενικα μιλαω παντα).

Και φιλε belafoytre δεν καταλαβα ακριβως τι ηθελες να πεις?
Οτι και καλα κακοχαρακτηριζω τους αλλους για να βγω εγω σωστος?

soundstorm
27/12/2006, 13:30
Το παραπανω θεμα δεν εχει ΚΑΜΙΑ σχεση με το μοτο και με τα μελη του ΑΛΛΑ με την οδικη συμπεριφορα που ειδα ως πεζος,μοτοσυκλετιστων με μηχανακι απο 50 cc εως και 1400 cc .

DUKASII
27/12/2006, 13:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από soundstorm
Το παραπανω θεμα δεν εχει ΚΑΜΙΑ σχεση με το μοτο και με τα μελη του ΑΛΛΑ με την οδικη συμπεριφορα που ειδα ως πεζος,μοτοσυκλετιστων με μηχανακι απο 50 cc εως και 1400 cc . ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ??ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΑΠΟ ΤΟ 02 ..ΟΣΟΙ ΞΕΡΩ..ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΤΟ...ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΓΑΝΤΙ ΣΤΙς ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕΣ..:rolleyes: :rolleyes:

καλα οσοι δε ξέρω..ειναι καλά παιδια...:rotflmao: :rotflmao: :lol:

soundstorm
27/12/2006, 13:47
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

H.A.Balafoutre
28/12/2006, 06:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από soundstorm
Για το μοτο?
Εγω απλα καταληγω οτι το συνολο των προβλεπομενων οδηγων μοτο ειναι τοσο μικρο που δεν μπορω να μην δεχτω την γνωμη οτι οι μοτοσυκλετιστες ειναι πραγματι επικυνδηνοι(γενικα μιλαω παντα).

Και φιλε belafoytre δεν καταλαβα ακριβως τι ηθελες να πεις?
Οτι και καλα κακοχαρακτηριζω τους αλλους για να βγω εγω σωστος?

Αγαπητέ, το σχόλιό μου είναι γενικής φύσεως.

Θα συμφωνήσω με τη διαπίστωσή σου πως κάποιοι οδηγοί γενικά και ειδικά (χωρίς να θέλω να το ποσοτικοποιήσω) εκ των πραγμάτων είναι καθίκια του κερατά. Αλλά, λόγω το ότι μου έχουν τύχει κι εμένα 2-3 περιστατικά, σκέφτομαι πώς θα έπρεπε να αντιδρούμε εμείς που θεωρητικά έχουμε αυξημένη αντίληψη των πραγμάτων.

Ασφαλής λύση δεν υπάρχει στο πρόβλημα. Ούτε το κράτος μπορεί να κάνει κάτι.

Εγώ, αν και έχω αντιδράσει απότομα σε κάποιες τραγικές περιπτώσεις, παρόλα αυτά, πιστεύω πως μια πιο μετριοπαθής προσέγγιση ίσως θα βελτιώσει στο μέλλον δραματικά ανάλογες περιπτώσεις οδηγικής παράνοιας. Κυρίως να δόσουμε (εμείς) να καταλάβουν (οι άλλοι) πως αν δεν συμορφωθούν μπορεί και να κάνουν κακό σε κάποιον άλλο, αφού φυσικά τη γλυτώσαμε εμείς.

Πέρα από οδηγός μηχανής έχω και ως δουλειά τις ασφάλειες αυτοκινήτων-μοτοσικλετών, οπότε καταλαβαίνεις πως βλέπω τα πράγματα από πολλές οπτικές γωνίες. Βέβαια στην επαρχία όπου μένω δεν συμβαίνουν τόσα πολλά περιστατικά, αλλά συμβαίνουν.

zireous
02/01/2007, 16:20
Το κράτος φυσικά και μπορεί να κάνει πράγματα, δε θέλει όμως.

Και αυτό το κάνει συνένοχο σε εγκλήματα όπως στη καλύτερη, πρόκληση σωματικών βλαβών, ψυχική οδύνη και υλικές ζημιές...

Στη χειρότερη είναι συνένοχο για δολοφονία από πρόθεση.

Κάντε τις επιλογές σας, και είτε είσαστε κουλάτοι στη κίνηση, είτε πανικόβλητοι, εγώ ούλους θα σας βλέπω σαν μια ενόχληση που με λίγη υπομονή θα περάσει ανώδυνα.
:smokin:

pocahondas
02/01/2007, 21:23
δεν έχει σημασία αν είναι κανείς από την αθήνα ή από την επαρχία.
ο έλληνας γενικά δεν έχει οδική αγωγή και δεν θα την έχει ποτέ.. ούτε σαν πεζός ξέρει να συμπεριφέρεται ούτε σαν αυτοκινητόβιος ούτε σαν μηχανόβιος ούτε σαν άνθρωπος..
είμαστε σε όλα τελείως τριτοκοσμικοί και όποιος πιστεύει ότι είμαστε ευρωπαίοι, έχει μαύρα μεσάνυχτα.. ο έλληνας τα μόνα που ξέρει να χειρίζεται ακατάπαυστα στον δρόμο, είναι η κόρνα, τα μπινελίκια, οι μούτζες και τα κωλοδάχτυλα.. να μιλάει στο κινητό (αυτοκινητόβιοι και μηχανόβιοι εν κινήσει) αδιαφορώντας για τα πάντα τριγύρω του.. αααα και ξέχασα, κάτι ακόμα.. να πετάει τα σκουπίδια στον δρόμο.. και η κατάσταση χειροτερεύει..
...φρίκη...

:a26: :a018: :a35: :a42:

H.A.Balafoutre
03/01/2007, 13:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από lara-R
δεν έχει σημασία αν είναι κανείς από την αθήνα ή από την επαρχία.
ο έλληνας γενικά δεν έχει οδική αγωγή και δεν θα την έχει ποτέ.. ούτε σαν πεζός ξέρει να συμπεριφέρεται ούτε σαν αυτοκινητόβιος ούτε σαν μηχανόβιος ούτε σαν άνθρωπος..
είμαστε σε όλα τελείως τριτοκοσμικοί και όποιος πιστεύει ότι είμαστε ευρωπαίοι, έχει μαύρα μεσάνυχτα.. ο έλληνας τα μόνα που ξέρει να χειρίζεται ακατάπαυστα στον δρόμο, είναι η κόρνα, τα μπινελίκια, οι μούτζες και τα κωλοδάχτυλα.. να μιλάει στο κινητό (αυτοκινητόβιοι και μηχανόβιοι εν κινήσει) αδιαφορώντας για τα πάντα τριγύρω του.. αααα και ξέχασα, κάτι ακόμα.. να πετάει τα σκουπίδια στον δρόμο.. και η κατάσταση χειροτερεύει..
...φρίκη...

:a26: :a018: :a35: :a42:

Ε τι καθόμαστε εδώ. Τα μαζεύουμε και βούρ για καμιά Ιταλία. Δε θέλει πολλά, ένα αντίσκηνο έξω από την πίστα του Misano ή στου λόφους του Borgo San Lorenzo. Τέλεια.:lol:

pocahondas
03/01/2007, 18:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από H.A.Balafoutre
Ε τι καθόμαστε εδώ. Τα μαζεύουμε και βούρ για καμιά Ιταλία. Δε θέλει πολλά, ένα αντίσκηνο έξω από την πίστα του Misano ή στου λόφους του Borgo San Lorenzo. Τέλεια.:lol:

...τέλεια δεν λες τίποτα!!!..μια χαρά μου ακούγεται..
:cool: :cool: :cool: :cool: :cool: :cool: :cool: :cool:

OldMan
03/01/2007, 18:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από lara-R
.. ο έλληνας τα μόνα που ξέρει να χειρίζεται ακατάπαυστα είναι τα κωλοδάχτυλα..

Προφανώς έχει εκπαιδευτεί σε αντίστοιχους κώλους ...