PDA

View Full Version : Τα Χριστουγεννα του Στρατιωτη

crs-k
24/12/2006, 08:21
Απο τον "Ναυτιλο" του Σταθη (αντιγραφη του απο αγνωστο).

Δυστυχως (για μενα) χρειαστηκε να το πληκτρολογησω ... :sick:

Το Βρέφος: Που σκοτωθηκες?
Ο Στρατιωτης: Στη Βασσόρα.
Βρέφος: Ποσους σκοτωσες?
Στρατιωτης: Δεν θυμαμαι ...
Βρέφος: Και τι θες?
Στρατιωτης: Να παω σπιτι...
Βρέφος: Δεν εχεις πια σπιτι.

Στρατιωτης: Και που θα παω?
Βρέφος: Στα σπιτια αυτων που σκοτωσες...
Στρατιωτης: Τι να κανω εκει?
Βρέφος: Να καταλαβεις τι εκανες.
Στρατιωτης: Δεν θελω...
Βρέφος: Τοτε δεν μπορω να κανω τιποτα για σενα.

Στρατιωτης: Μπορεις! Μπορεις τα παντα! Εισαι Θεος! Και συγχωρεις τα παντα! Και μ' αγαπας!
Βρέφος: Τοτε γιατι σκοτωσες στ' ονομα μου?
Στρατιωτης: Εκτελουσα διαταγες.
Βρέφος: Και γιατι τωρα δεν εκτελεις τις δικες μου?
Στρατιωτης: Κυριε μην με δοκιμαζετε! Δεν ειμαι σοφος. Ενας απλος στρατιωτης που τα σκατωσε ημουν...

Βρέφος: Το ειχες σκεφτει αυτο οσο ζουσες?
Στρατιωτης: Και ναι και οχι Κυριε! Ουτε θελω να το σκεφτομαι. Θελω να ησυχασω.
Το Βρέφος: Ησυχασε! Δεν εισαι νεκρος! Ξυπνα! Ονειρο βλεπεις. Τον Εφιαλτη των Χριστουγεννων. Δεν εισαι εσυ νεκρος, ειναι αυτοι που σκοτωσες. Πηγαινε εν Ειρηνη ...

Για την αντιγραφη, crs-k.

Χωμάτινος
24/12/2006, 19:03
Πάρτε το ανωτέρω ηθικό δίδαγμα και εφαρμόστε το προς τα κάτω.
Εξηγούμαι..

Είναι κοινή γνώση και πεποίθηση όλων ότι είναι λάθος να επεμβαίνεις στην ζωή του άλλου με τον πιο ακραίο τρόπο, διαπράττοντας φόνο δηλαδή, αφαιρώντας την ζωή του.

Τι γίνεται όμως με τις μικρές καθημερινές επεμβάσεις;

- Απευθύνεσαι σε κάποιον υπάλληλο προκειμένου να διευθετήσεις μία υπόθεσή σου και του μεταφέρεις όλη την αρνητική διάθεση που έχεις μέσα σου.... τον κάνεις πιο δυστυχισμένο

- Κάποιος σου ζητάει την βοήθεια ή την αγάπη σου και εσύ γιά διάφορους προσωπικούς λόγους διστάζεις να του την δώσεις..... τον οδηγείς πιο βαθειά στην απόγνωση

- Οδηγείς σα να είσαι ο βασιλιάς της ασφάλτου και (εύλογα) εκνευρίζεις κάποιον άλλον οδηγό, ο οποίος λίγο μετά προκαλεί ατύχημα γιατί είναι πολύ απασχολημένος να σου χώνει μπινελίκια και δεν βλέπει μπροστά του... κάποιος έπαθε κακό

Σε καθημερινή βάση, γνωρίζεις ποιό είναι το σωστό αλλά κάνεις το λάθος.

Όλοι είμαστε καλά παιδιά και σύμφωνοι όταν τα μεγέθη είναι απόλυτα (ζωή - θάνατος), τι γίνεται όμως στην θολή ζώνη ενδιάμεσα όπου καθημερινά στάζουμε δηλητηρίο ο ένας στον άλλον;

Tropeas
24/12/2006, 20:27
χωματινος +++++:a23:

gcrook
25/12/2006, 07:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tropeas
χωματινος +++++:a23:

Ναι ρε ο πουστης, ειδες;:lol:

73029

yianvoul
25/12/2006, 11:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
Απο τον "Ναυτιλο" του Σταθη (αντιγραφη του απο αγνωστο).

Δυστυχως (για μενα) χρειαστηκε να το πληκτρολογησω ... :sick:

Το Βρέφος: Που σκοτωθηκες?
Ο Στρατιωτης: Στη Βασσόρα.
Βρέφος: Ποσους σκοτωσες?
Στρατιωτης: Δεν θυμαμαι ...
Βρέφος: Και τι θες?
Στρατιωτης: Να παω σπιτι...
Βρέφος: Δεν εχεις πια σπιτι.

Στρατιωτης: Και που θα παω?
Βρέφος: Στα σπιτια αυτων που σκοτωσες...
Στρατιωτης: Τι να κανω εκει?
Βρέφος: Να καταλαβεις τι εκανες.
Στρατιωτης: Δεν θελω...
Βρέφος: Τοτε δεν μπορω να κανω τιποτα για σενα.

Στρατιωτης: Μπορεις! Μπορεις τα παντα! Εισαι Θεος! Και συγχωρεις τα παντα! Και μ' αγαπας!
Βρέφος: Τοτε γιατι σκοτωσες στ' ονομα μου?
Στρατιωτης: Εκτελουσα διαταγες.
Βρέφος: Και γιατι τωρα δεν εκτελεις τις δικες μου?
Στρατιωτης: Κυριε μην με δοκιμαζετε! Δεν ειμαι σοφος. Ενας απλος στρατιωτης που τα σκατωσε ημουν...

Βρέφος: Το ειχες σκεφτει αυτο οσο ζουσες?
Στρατιωτης: Και ναι και οχι Κυριε! Ουτε θελω να το σκεφτομαι. Θελω να ησυχασω.
Το Βρέφος: Ησυχασε! Δεν εισαι νεκρος! Ξυπνα! Ονειρο βλεπεις. Τον Εφιαλτη των Χριστουγεννων. Δεν εισαι εσυ νεκρος, ειναι αυτοι που σκοτωσες. Πηγαινε εν Ειρηνη ...

Για την αντιγραφη, crs-k.

Ο στρατιωτης φταιει για την κατασταση??

εχετε δει πολλους στρατιωτες να γουσταρουν να βρισκονται στα πεδια της μαχης?

ακομα και οι μισθοφοροι πηγαινουν επειδη δεν εχουν στον ηλιο μοιρα ,ειτε απο αποψης κοιννωνικης ειτε οικονομικης...

μηπως ο διαλογος θα επρεπε να εχει στη θεση τουστρατιωτη ενα ΣΤΡΑΤΗΓΟ? η μηπως ενα ΠΟΛΙΤΙΚΟ???

SPORAKIAS
25/12/2006, 11:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από yianvoul

ακομα και οι μισθοφοροι πηγαινουν επειδη δεν εχουν στον ηλιο μοιρα ,ειτε απο αποψης κοιννωνικης ειτε οικονομικης...

μηπως ο διαλογος θα επρεπε να εχει στη θεση τουστρατιωτη ενα ΣΤΡΑΤΗΓΟ? η μηπως ενα ΠΟΛΙΤΙΚΟ???

μαλλον γι'αυτο του λεει στο τελος ''πηγαινε εν ειρηνη''....

αμα ηταν ο στρατηγος ή πολιτικος στο διδαγμα θα τον εστελνε στα ταρταρα.....για να μη μπω τπτ πιο χοντρο και ειναι και χρονιαρες μερες....:)

$py
25/12/2006, 16:55
Κάποτε πρέπει να ξυπνήσουν(ξυπνήσουμε) και οι στρατιώτες, γιατί αλλιώς δεν αλλάζει η κατάσταση...

loukasfilm
27/12/2006, 15:10

Κανείς δεν είναι αμέτοχος ευθυνών. Ειδικά οι στρατιώτες που πάνε εκεί. Προσφέρονται εθελοντικά και αμοίβονται πλουσιοπάροχα γι' αυτό.
Και επειδή αυτό ισχύει και στην Ελλαδίτσα μας, για να μην ξεχνιόμαστε, υπάρχει Ελληνική στρατιωτική δύναμη στο Αφγανιστάν, την ώρα που γράφουμε αυτές τις αράδες. Η δύναμη αυτή είναι εθελοντική. Τελικά το πάτριο έδαφος εκτείνεται σε μεγάλη επιφάνεια της Γής.

Ά ρε Λιακόπουλε πόσο μπροστά είσαι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

:confused: :confused: :confused:

alximistis
27/12/2006, 15:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από χωμάτινος
Πάρτε το ανωτέρω ηθικό δίδαγμα και εφαρμόστε το προς τα κάτω.
Εξηγούμαι..

Είναι κοινή γνώση και πεποίθηση όλων ότι είναι λάθος να επεμβαίνεις στην ζωή του άλλου με τον πιο ακραίο τρόπο, διαπράττοντας φόνο δηλαδή, αφαιρώντας την ζωή του.

Τι γίνεται όμως με τις μικρές καθημερινές επεμβάσεις;

- Απευθύνεσαι σε κάποιον υπάλληλο προκειμένου να διευθετήσεις μία υπόθεσή σου και του μεταφέρεις όλη την αρνητική διάθεση που έχεις μέσα σου.... τον κάνεις πιο δυστυχισμένο

- Κάποιος σου ζητάει την βοήθεια ή την αγάπη σου και εσύ γιά διάφορους προσωπικούς λόγους διστάζεις να του την δώσεις..... τον οδηγείς πιο βαθειά στην απόγνωση

- Οδηγείς σα να είσαι ο βασιλιάς της ασφάλτου και (εύλογα) εκνευρίζεις κάποιον άλλον οδηγό, ο οποίος λίγο μετά προκαλεί ατύχημα γιατί είναι πολύ απασχολημένος να σου χώνει μπινελίκια και δεν βλέπει μπροστά του... κάποιος έπαθε κακό

Σε καθημερινή βάση, γνωρίζεις ποιό είναι το σωστό αλλά κάνεις το λάθος.

Όλοι είμαστε καλά παιδιά και σύμφωνοι όταν τα μεγέθη είναι απόλυτα (ζωή - θάνατος), τι γίνεται όμως στην θολή ζώνη ενδιάμεσα όπου καθημερινά στάζουμε δηλητηρίο ο ένας στον άλλον;

Μάνο... είσαι άπαιχτος!!!
Δεν υπερβάλλω. Είσαι τόσο μα τόσο αληθινός!!!
Μπράβο φιλαράκι.

yianvoul
28/12/2006, 15:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από loukasfilm
Κανείς δεν είναι αμέτοχος ευθυνών. Ειδικά οι στρατιώτες που πάνε εκεί. Προσφέρονται εθελοντικά και αμοίβονται πλουσιοπάροχα γι' αυτό.
Και επειδή αυτό ισχύει και στην Ελλαδίτσα μας, για να μην ξεχνιόμαστε, υπάρχει Ελληνική στρατιωτική δύναμη στο Αφγανιστάν, την ώρα που γράφουμε αυτές τις αράδες. Η δύναμη αυτή είναι εθελοντική. Τελικά το πάτριο έδαφος εκτείνεται σε μεγάλη επιφάνεια της Γής.

Ά ρε Λιακόπουλε πόσο μπροστά είσαι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

:confused: :confused: :confused:

ΤΟ ''ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ'' ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΠΟΛΥ ΣΧΕΤΙΚΟ..
ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ...
ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ...
ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΦΡΑΓΚΟ ΑΝΑΓΚΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΕΣΟΔΑ....
ΑΣΕ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΑΘΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΙ ΜΑΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΞΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ........

loukasfilm
28/12/2006, 15:58
ΤΟ ''ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ'' ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΠΟΛΥ ΣΧΕΤΙΚΟ..
ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ...
ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ...
ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΦΡΑΓΚΟ ΑΝΑΓΚΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΕΣΟΔΑ....
ΑΣΕ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΑΘΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΙ ΜΑΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΞΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ........

Δηλαδή θέλεις να μου πεις ότι, το να πας σε μια εμπόλεμη ζώνη εν γνώση σου, για τις οικονομικές απολαβές, και έχοντας στο μυαλό σου ότι μπορεί να χρησιμοποιήσεις το όπλο σου, είναι λογικό?
Άσε που η χώρα σου δεν έχει κανένα λόγο να βρίσκεται εκεί.
Τώρα το αν το ότι δεν έχεις φράγκο, δικαιολογεί το να είσαι μέλος δύναμης κατοχής, τότε γιατί να ξενιτευτείς και να μην ληστέψεις καμμιά τράπεζα, ή τον διπλανό σου που είναι και πιο κοντά.
Όλα αυτά μου ακούγονται φτηνές δικαιολογίες. Απλά μας ενδιαφέρει η πάρτη μας, και να τα οικονομήσουμε, και όλοι οι άλλοι να πάνε να γαμηθούν.
Το χρήμα πάνω από όλα.
:wave2:

zzr2005
28/12/2006, 17:52
Δηλαδή θέλεις να μου πεις ότι, το να πας σε μια εμπόλεμη ζώνη εν γνώση σου, για τις οικονομικές απολαβές, και έχοντας στο μυαλό σου ότι μπορεί να χρησιμοποιήσεις το όπλο σου, είναι λογικό?
Τώρα το αν το ότι δεν έχεις φράγκο, δικαιολογεί το να είσαι μέλος δύναμης κατοχής, τότε γιατί να ξενιτευτείς και να μην ληστέψεις καμμιά τράπεζα, ή τον διπλανό σου που είναι και πιο κοντά.
Όλα αυτά μου ακούγονται φτηνές δικαιολογίες. Απλά μας ενδιαφέρει η πάρτη μας, και να τα οικονομήσουμε, και όλοι οι άλλοι να πάνε να γαμηθούν.
Το χρήμα πάνω από όλα.

+10000

μπορώ να καταλάβω να γίνει μόνιμος στρατιώτης λόγω οικονομικής ανάγκης ....αλλά να πας σε εμπόλεμη ζώνη για οικονομική ανάγκη δεν παίζει....
όλοι πάνε γιατί θέλουν να κάνουν κάτι παραπανω στη ζωή τους κ χρειάζονται τα λεφτά....αυτό δεν τους δικαιολογεί....άμα θες να αγοράσεις καλύτερο αυτοκίνητο δεν είναι άλλοθι για να είσαι τμήμα στρατού κατοχής.....είναι επιλογή σου....
τα λεφτά που πέρνουν απο το στρατό τους φτάνουν σίγουρα να ζήσουν στην Ελλάδα (το 70% των μισθωτών πέρνει λιγότερα και μπορεί και ζει)....

Υ.Γ.
εγώ πάντως όσους μόνιμους υπαξιωματικούς είχα στο στρατό που είχαν παει σε εμπόλεμες ζώνες (Βοσνίες κτλ) ήταν όλοι σαλεμένοι και ψυχολογικά διαταραγμένοι....μάλλον η ψυχολογική πίεση είναι μεγάλοι σε αυτές τις συνθήκες ....

Χωμάτινος
28/12/2006, 18:44
Το χρήμα πάνω από όλα.

Δυτυχώς έχεις δίκιο :a013:

FestoNero
28/12/2006, 20:29
Το Φαρεναιτ 911 το'χετε δει;
Ειδατε οταν ακολουθουσε ο Μαικλ Μουρ τους 2 στρατιωτικους που ειχαν παει να προσλαβουν οπλιτες;
Ειδατε σε ποιους απευθυνονταν;
Σε ποιες περιοχες πηγαιναν;
Για οσους δεν το εχουν δει, οι 2 αυτοι στρατιωτικοι πηγαιναν σε φτωχογειτονιες, σε μερη με μεγαλη ανεργια και ρωταγαν 18χρονους εγχρωμους, που πιθανοτατα δεν εχουν δουλεια και λογω διακρισεων αλλα και λογω ανεργιας..

yianvoul
28/12/2006, 22:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από FestoNero
Το Φαρεναιτ 911 το'χετε δει;
Ειδατε οταν ακολουθουσε ο Μαικλ Μουρ τους 2 στρατιωτικους που ειχαν παει να προσλαβουν οπλιτες;
Ειδατε σε ποιους απευθυνονταν;
Σε ποιες περιοχες πηγαιναν;
Για οσους δεν το εχουν δει, οι 2 αυτοι στρατιωτικοι πηγαιναν σε φτωχογειτονιες, σε μερη με μεγαλη ανεργια και ρωταγαν 18χρονους εγχρωμους, που πιθανοτατα δεν εχουν δουλεια και λογω διακρισεων αλλα και λογω ανεργιας..

ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΝΟΩ ΚΑΙ
ΕΓΩ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΣΕ ''ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ'' ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ''ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ''

gavos
29/12/2006, 08:10
Μπερδεύουμε την ανάγκη με την επιθυμία νομίζω..

Lupo
29/12/2006, 08:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από gavos
Μπερδεύουμε την ανάγκη με την επιθυμία νομίζω..

Η επιθυμία γεννιέται από την ανάγκη και η ανάγκη γεννιέται από το marketing και την πολιτική, με την ευρύτερη τους έννοια.

zzr2005
29/12/2006, 10:19
ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΝΟΩ ΚΑΙ
ΕΓΩ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΣΕ ''ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ'' ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ''ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ''

μιλάμε για ελλάδα παιδιά....
στην αμερική τα πράγματα είναι αλλιώς...
εκεί αν είσαι μονιμος φαντάρος είσαι υποχρεωμένος να πας σε μάχιμη περιοχή...

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ....ΠΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ...ΑΡΑ ΕΙΣΑΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΣ....
ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΘΕΣΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΖΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΕΥΡΩ....ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ

Cpt. Haddock
29/12/2006, 10:21
Το έχετε χάσει λιιιιγο το αρχικό θέμα ή κάνω λάθος; :rolleyes:

loukasfilm
29/12/2006, 12:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
μιλάμε για ελλάδα παιδιά....
στην αμερική τα πράγματα είναι αλλιώς...
εκεί αν είσαι μονιμος φαντάρος είσαι υποχρεωμένος να πας σε μάχιμη περιοχή...

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ....ΠΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ...ΑΡΑ ΕΙΣΑΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΣ....
ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΘΕΣΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΖΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΕΥΡΩ....ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ

Έχεις απόλυτο δίκιο. Την δύναμη την στελεχώνουν στο μεγαλύτερο μέρος της, ΟΠΥ (Οπλίτες Πενταετούς Υποχρέωσης). Είναι καθαρά εθελοντική.

Και για τον Φέστο Νέρο, το έχω δει το Φαρενάιτ, τι διαφορετικό λέει από αυτό που λέω? Ίσα ίσα που ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα. Άνθρωποι χωρίς κοινωνική μόρφωση, (για την άλλη μόρφωση ακόμα πιο δύσκολο), που δεν μπορούν να κατανοήσουν την ουσιαστική αιτία, της οικονομικής και όχι μόνο, ανέχειάς τους, βρίσκουν την λύση αυτή.
Στην Αμερική το πρόβλημα αυτού του είδους, είναι πολύ πιο έντονο, στην Ελλάδα θα το ζούμε όλο και περισσότερο καθημερινά, περισσότεροι νέοι θα μπαίνουν στον στρατό γιατί θα το βλέπουν σαν την μόνη οικονομική διέξοδο.
Και όσοι το κάνουν αυτό, συνήθως είναι και οι πιο ευάλωτοι, σε εθνικισμούς και προπαγάνδες για το Πάτριο Έδαφος....................................στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, και οπουδήποτε αλλού χρειαστεί.
:beer: