PDA

View Full Version : Τι είναι τελικά αυτά τα Χριστούγεννα;

VanDiemen
25/12/2006, 00:32
Είναι η γαλοπούλα μήπως; Γιορτάζουμε το γεγονός ότι θα φάμε γαλοπούλα; Έχει πέσει τέτοια πείνα που ενώ όλο τον υπόλοιπο χρόνο αυτά τα τσουτσέκια που βγαίνουν με το ματσούκι στο χέρι, το οποίο πολλοί από μας θα θέλαμε να τους το βάλουμε σε σημείο που θα το ευχαριστηθούν περισσότερο, κρίνοντας από τα μυαλά που κουβαλούν, τρέφονται με αχυροσαλάτες, έφτασε επιτέλους η στιγμή να φάνε κρέας; Και ποιος από αυτούς τους αλήτες έτρωγε γαλοπούλα στο χωριό του πριν από δέκα χρόνια τα Χριστούγεννα; Τι μανία είναι αυτή πια; Από το Νοέμβριο ακούμε για την τιμή, την προέλευση και τον τρόπο μαγειρέματός της! Έλεος! Σε λίγα χρόνια να με θυμηθείτε, θα βγουν να ρωτήσουν τα παιδιά “τι γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα” και πολλά θα πουν ότι είναι κάποια γιορτή σχετική με γαλοπούλες.
Τα Χριστούγεννα δεν είναι το τι θα φάμε! Δεν είναι κανένα στολισμένο δέντρο και δεν έχει καμμιά σχέση το έλατο με τα Χριστούγεννα! Δεν είναι γιορτή για τα μπαλκόνια με τα φωτάκια! Δεν είναι αυτός ο γενιοφόρος μπάρμπας που είναι ντυμένος στα κόκκινα και δεν έχει απολύτως καμμιά σχέση με τον Άγιο Βασίλειο!
Είναι σίγουρα μια μεγάλη γιορτή κατά την οποία, αν είχε επικρατήσει το έθιμο, να κάναμε όλοι οι άνθρωποι μια καλή πράξη, αντί για τις μπούρδες με τα κάλαντα, τις γαλοπούλες, τα δέντρα, τα δώρα, τις ευχές και όλο το πακέτο με τις σαχλαμάρες που τρώμε κάθε χρόνο στη μάπα, ο κόσμος θα ήταν ασύγκριτα πολύ καλύτερος!

el_mojito
25/12/2006, 08:38
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ.

ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ
1)ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΜΕ 200 EURO TH ΦΙΑΛΗ
2)ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΘΑ ΠΙΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ
3)ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΘΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ
4)ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΘΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΝΥΧΤΟΚΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΕΜΟΥ

ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΜΑΣΚΩΤ ΤΗΣ ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ.

Α Σ Ξ Υ Π Ν Η Σ Ο Υ Μ Ε Ε Π Ι Τ Ε Λ Ο Υ Σ

fantacid
25/12/2006, 09:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
Είναι η γαλοπούλα μήπως; Γιορτάζουμε το γεγονός ότι θα φάμε γαλοπούλα; Έχει πέσει τέτοια πείνα που ενώ όλο τον υπόλοιπο χρόνο αυτά τα τσουτσέκια που βγαίνουν με το ματσούκι στο χέρι, το οποίο πολλοί από μας θα θέλαμε να τους το βάλουμε σε σημείο που θα το ευχαριστηθούν περισσότερο, κρίνοντας από τα μυαλά που κουβαλούν, τρέφονται με αχυροσαλάτες, έφτασε επιτέλους η στιγμή να φάνε κρέας; Και ποιος από αυτούς τους αλήτες έτρωγε γαλοπούλα στο χωριό του πριν από δέκα χρόνια τα Χριστούγεννα; Τι μανία είναι αυτή πια; Από το Νοέμβριο ακούμε για την τιμή, την προέλευση και τον τρόπο μαγειρέματός της! Έλεος! Σε λίγα χρόνια να με θυμηθείτε, θα βγουν να ρωτήσουν τα παιδιά “τι γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα” και πολλά θα πουν ότι είναι κάποια γιορτή σχετική με γαλοπούλες.
Τα Χριστούγεννα δεν είναι το τι θα φάμε! Δεν είναι κανένα στολισμένο δέντρο και δεν έχει καμμιά σχέση το έλατο με τα Χριστούγεννα! Δεν είναι γιορτή για τα μπαλκόνια με τα φωτάκια! Δεν είναι αυτός ο γενιοφόρος μπάρμπας που είναι ντυμένος στα κόκκινα και δεν έχει απολύτως καμμιά σχέση με τον Άγιο Βασίλειο!
Είναι σίγουρα μια μεγάλη γιορτή κατά την οποία, αν είχε επικρατήσει το έθιμο, να κάναμε όλοι οι άνθρωποι μια καλή πράξη, αντί για τις μπούρδες με τα κάλαντα, τις γαλοπούλες, τα δέντρα, τα δώρα, τις ευχές και όλο το πακέτο με τις σαχλαμάρες που τρώμε κάθε χρόνο στη μάπα, ο κόσμος θα ήταν ασύγκριτα πολύ καλύτερος!

ΟΛΑ αυτα ειναι τα χριστεγαννα το 2006 φιλε μου, καλως ή κακως ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ τα χριστουγεννα!!

δε ξερω τι ακριβως κολλημα εχεις με τη γαλοπουλα συγκεκριμενα αλλα πανω κατω εχεις ενα δικιο.....ολη αυτη η επιτετηδευμενη χαρα, το υπερκαταναλωτικο οργιο κ τα λαμπακια στα μπολκονια ισως τελικα να μην ειναι τοσο κακο.

Ολη τη χρονια ζουμε σε μια γκρινια δε μου φτανουν τα φραγκα, με κραζει το αφεντικο, δεν με υπολογιζουν τα κουτια,με φτυνει κ η σουλα ....................ε αντε γαμηθειτε ολοι!
τα χριστουγεννα ειναι ενας λογος να βαλεις στην ακρη τη μιζερια εστω κ για λιγο!

el_mojito @ ο αι-βασιλης ειναι δημιουργημα της κοκα-κολα δλδ μασκοτ της εδω κ ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑ χρονια!

Αντε............... κ καλα χριστουγεννα!

:wave2: :beer: :wave2:

soundstorm
25/12/2006, 10:56
Ουτε την γαλοπουλα,ουτε το δεντρακι,ουτε τα λαμπακια,ουτε τα δωρα,ουτε τιποτα.
Την Γεννηση του Χριστου γιορταζουμε.Τωρα αν αυτο δεν ειναι αρκετα καταναλωτικο και ξεχαστηκε...πολυ λυπαμαι....

the_passenger
25/12/2006, 12:12
Αυτά τα Χριστούγεννα είναι πολύ καλά γιατι πέφτουν Δευτέρα - Τρίτη. έτσι πηρα και 3 μέρες άδεια και 8α ξεκουράσω τα κοκκαλάκια μου για 9 μερες.. πριν μου πιούνε το αίμα στη δουλεια πάλι..

AFTER
25/12/2006, 12:13
Δεν ξερω για εσας, εγω παντως φετος δεν καταλαβα καθολου Χριστουγεννα... :(

pavlaras1
25/12/2006, 13:53
Εγω απο μικρη ηλικια απο το δημοτικο συγκεκριμενα απο οτι θυμαμαι εως και τωρα ολα μου πανε χαλια.

Δεν πηγα ποτε σε ολα αυτα τα χρονια εκδρομες και ταξιδια δεν γιορτασα ποτε και τιποτα λογο αισχρων οικονομικων δικων μου και τις οικογενειας μου.

Οταν δεν υπαρχουν λεφτα δεν μπορεις να κανεις τιποτα.

Εγω απο εχθες εχω πεσει σε καταθλιψη γιατι ολα αυτα που αναφερουν οπως γιορτινο τραπεζι, βραδυνη εξοδος και πολλα αλλα δεν μπορω να τα εχω λογο οικονομικων.

Εγω γινει 30 χρονων και δεν εχω ζησει τιποτα αλλα ουτε βλεπω να καταφερνω να ζησω μεχρι να πεθανω.

Συμπερασμα δεν βλεπω να κανω ουτε οικογενεια και γενικα νοιωθω οτι γενηθηκα για να με εκμεταλευονται αμεσα ή εμεσα μεχρι θανατου.

Ολα αυτα που δειχνουν στην τηλεοραση ειναι καλα για αυτους που εχουν ελευθερο χρονο και χρημα.

Αν σου λειπει ενα απο τα παραπανω ή ακομη χειροτερα και τα δυο δεν μπορεις να κανεις τιποτα.

Προσεχω οτι ειμαι απλα ειμαι ενας παρατηρητης της ζωης και τιποτα παρα πανω.

Βλεπω μονο τους αλλους πως διασκεδαζουν και λεω απο μεσα μου οτι θα ηθελα και εγω να μπορουσα να το κανω.

Δεν εχω δικο μου σπιτι , αυτοκινητο , μηχανη και δεν μπορω να αποκτησω τιποτα απο αυτα που αναφερα με 580€ και οταν δουλευω 09:00 - 21:00 .

Το μονο που μου εμεινε ειναι οτι ακομη εχω την υγεια μου αν και αυτο πιστευω ειναι αλλο ενα κολπο τον πλουσιον για να σου απροσανατολισουν την προσοχη σου και την σκεψη σου απο τα χρηματα.

Γιατι σε λιγο καιρο οταν θα αρχισουν οι αρρωστιες χωρις λεφτα δεν θα μπορεις να γινεις ποτε καλα.

Ενω ενας πλουσιος θα μπορεσει.

Δεν λεω τιποτα αλλο γιατι εγω δεν νοιωθω γιορτες μονο μια υποκρισια που βρισκεται ητε στο σπιτι μου ητε στην δουλεια μου.

Δηθεν ολα ειναι καλα και αυτες τις μερες καλυτερα.

fantacid
25/12/2006, 14:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από pavlaras1
Εγω απο μικρη ηλικια απο το δημοτικο συγκεκριμενα απο οτι θυμαμαι εως και τωρα ολα μου πανε χαλια.

Δεν πηγα ποτε σε ολα αυτα τα χρονια εκδρομες και ταξιδια δεν γιορτασα ποτε και τιποτα λογο αισχρων οικονομικων δικων μου και τις οικογενειας μου.

Εγω απο εχθες εχω πεσει σε καταθλιψη γιατι ολα αυτα που αναφερουν οπως γιορτινο τραπεζι, βραδυνη εξοδος και πολλα αλλα δεν μπορω να τα εχω λογο οικονομικων.

Εγω γινει 30 χρονων και δεν εχω ζησει τιποτα αλλα ουτε βλεπω να καταφερνω να ζησω μεχρι να πεθανω.

Συμπερασμα δεν βλεπω να κανω ουτε οικογενεια και γενικα νοιωθω οτι γενηθηκα για να με εκμεταλευονται αμεσα ή εμεσα μεχρι θανατου.

Ολα αυτα που δειχνουν στην τηλεοραση ειναι καλα για αυτους που εχουν ελευθερο χρονο και χρημα.

Αν σου λειπει ενα απο τα παραπανω ή ακομη χειροτερα και τα δυο δεν μπορεις να κανεις τιποτα.

Βλεπω μονο τους αλλους πως διασκεδαζουν και λεω απο μεσα μου οτι θα ηθελα και εγω να μπορουσα να το κανω.

Δεν εχω δικο μου σπιτι , αυτοκινητο , μηχανη και δεν μπορω να αποκτησω τιποτα απο αυτα που αναφερα με 580€ και οταν δουλευω 09:00 - 21:00 .

Το μονο που μου εμεινε ειναι οτι ακομη εχω την υγεια μου αν και αυτο πιστευω ειναι αλλο ενα κολπο τον πλουσιον για να σου απροσανατολισουν την προσοχη σου και την σκεψη σου απο τα χρηματα.

Γιατι σε λιγο καιρο οταν θα αρχισουν οι αρρωστιες χωρις λεφτα δεν θα μπορεις να γινεις ποτε καλα.

Δεν λεω τιποτα αλλο γιατι εγω δεν νοιωθω γιορτες μονο μια υποκρισια που βρισκεται ητε στο σπιτι μου ητε στην δουλεια μου.

εισαι αρχηγος λεμε!!!

μετα απο ενα τετοιο ποστ δεν υφισταντε καλα χριστουγεννα για κανεναν!!!

εχω ενα φιλο που θα ταιριαζατε πολυ να κανατε παρεα.........κ αφτος μεσα στη τρελη χαρα ειναι κ δε γκρινιαζει ποτε!!!!

:wave2:

fantacid
25/12/2006, 14:27

κι ομως!!!!!
θα καταφερεις μεχρι να πεθανεις θα ζεις!!!!

:lol: :lol: :lol:

yianvoul
25/12/2006, 14:31

Η ΖΩΗ ΕΧΕΙ ΤΗ ΓΕΥΣΗ ΠΟΥ ΤΗΣ ΔΙΝΕΙΣ....

ΔΕΣ ΤΟ ΠΙΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ...

zolotas
25/12/2006, 14:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_mojito
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ.

ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ
1)ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΜΕ 200 EURO TH ΦΙΑΛΗ
2)ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΘΑ ΠΙΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ
3)ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΘΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ
4)ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΘΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΝΥΧΤΟΚΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΕΜΟΥ

ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΜΑΣΚΩΤ ΤΗΣ ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ.

Α Σ Ξ Υ Π Ν Η Σ Ο Υ Μ Ε Ε Π Ι Τ Ε Λ Ο Υ Σ

ειμαστε μια φτωχη χωρα με πλουσιους κατοικους .........αυτα μονο εδω γινονται.....

chris1980
25/12/2006, 15:07
[i]

el_mojito @ ο αι-βασιλης ειναι δημιουργημα της κοκα-κολα δλδ μασκοτ της εδω κ ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑ χρονια!

Αντε............... κ καλα χριστουγεννα!

:wave2: :beer: :wave2: [/B]
ετσι ακριβως ειναι...
ο αγιος βασιλης με την μορφη που οι περισσοτεροι τον γνωριζουμε σημερα σχεδιαστηκε για την προωθηση της κοκα-κολα τα χριστουγεννα του 1931.φετος γινεται 75 χρονων δηλαδη...

κατα τα αλλα τα χριστουγεννα ειναι πλεον ενα πανηγυρακι

chris1980
25/12/2006, 15:11

δες την λιγο πιο αισιοδοξα φιλε μου και φροντισε να βρεις αλλη δουλεια...ακου 580 ευρω για 9 το πρωι με 9 το βραδυ,μα που την βρηκες

TROOPER
25/12/2006, 17:37

:eyepop: :a018: :a35:

the_passenger
26/12/2006, 15:57

Όλοι στον ίδιο λάκκο είμαστε, απλά κάποιοι είναι μπρούμητα και κοιτάνε το χώμα, ενώ κάποιοι έιναι ανάσκελα και κοιτάνε τα αστέρια.

Πάρα πολλοί στη γή δεν έφτασαν ποτέ μέχρι τα 30. Ούτε μέχρι τα 20, τα 10 ή τα 3!.. Να δοξάζεις το Θεό για ότι έχεις, να γυρίσεις ανάσκελα και να μή σταματάς ποτέ να ονειρεύεσαι. Α, και να αγωνίζεσαι για τα όνειρά σου.

blueblack
26/12/2006, 16:57

ΧΜ.....ΚΑΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ......!!!!!!

Όχι μόνο τά Χριστούγεννα ,άλλά καί όλες οί γιορτές κατάφεραν νά γίνουν.....
ΑΠΛΑ......ό σάκκος τού μπόξ στά όνειρα καί τό παραμύθι τής ζωής
τών φτωχών.....!!!!!!!!!!

Γιά μάς γιά τή μάζα είναι όλο τό παραμύθι........
Ό λεφτάς , ό πλούσιος , αύτός πού άρμέγει τούς άνθρώπους έχει......
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ....!!!!!

Έσύ καί έγώ όμως πώς θά παραμυθιαστούμε νά τραβάμε τήν άνηφόρα
άλλους τρείς μήνες μέχρι τό Πάσχα...???

Άν ήταν δυνατόν νά ξανάρθει ό Χριστός στή γή.....ΠΑΛΙ ΤΟ ΜΑΣΤΙΓΙΟ
ΘΑ ΑΡΠΑΖΕ.....καί πρώτους θά έδιωχνε πάλι άπό τό ναό τούς...
ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ....!!!!!!

Γιαυτό τό μόνο πού μπορούμε νά κάνουμε είναι νά τά θεωρήσουμε ώς μιά
εύκαιρία, ώς μιά άφορμή γιά νά άπαλλήνουμε λίγο τόν.......
ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ.....

ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ....!!!!!!

Όχι σέ αύτούς πού άφού πρώτα μάς ..ΣΦΑΖΟΥΝ....μετά ίδρύουν εύαγή ίδρύματα
γιά νά μάς περιθάλψουν .......ΔΗΘΕΝ....,γλυτώνοντας τήν έφορεία....!!!!!!!!!!

Καλά Χριστούγεννα λοιπόν σέ όλους έμάς πού τό χρειαζόμαστε....

Καλά Χριστούγεννα άπό τήν ψυχή μου....

pavlaras1
26/12/2006, 16:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από chris1980
δες την λιγο πιο αισιοδοξα φιλε μου και φροντισε να βρεις αλλη δουλεια...ακου 580 ευρω για 9 το πρωι με 9 το βραδυ,μα που την βρηκες

"Ηλεκτρονικη Αθηνων"

Τρωνε τα λεφτα των υπαλληλων και τους απειλουν και απο πανω για να μην αναφερουν τιποτα στην επιθεωρηση εργασιας.

Οπως εμενα γυρισαν και μου ειπαν οτι οταν θα ερθει η επιθεωρηση εργασιας θα τους πει οτι ολα ειναι καλα και καλυτερα δεν γινονται και οτι δουλευω οκτω ωρες την ημερα και οχι δωδεκα.

Οτι δεν μου χρωστανε λεφτα αλλα ουτε ωρες εργασιας.

Δεν μου αναγνωριζουν προυπηρεσια αλλα ουτε πτυχια και πολλα αλλα τετοια.

Οπως θα σου πουν οτι θα δουλεψεις το ρεπο σου ή ακομη και την αδεια σου.

Δεν σε ρωτανε αν θελεις ή αν μπορεις αλλα το εχουν ως δεδομενο οτι ετσι θα γινει.

Ασε που οταν ηρθαν απο την επιθεωρη εργασιας και χαρηκα.

Γυρισε και μου ειπε ο ενας απο αυτους οτι ειμαι φιλος του διευθυντη σου γιαυτο προσεξε τι θα πεις.

Σε αυτην την περιπτωση τι κανω?

Εγω δεν εκανα για αλλη μια φορα παλι τιποτα εκατσα και την εφαγα την πουτσ@ παλι.

Μεγαλη ιστορια και εδω ειναι που λεω οτι δεν εχουμε "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" αλλα "ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ".

Κατα τα αλλα ολα καλα

:bawl:

pavlaras1
26/12/2006, 17:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από iriniaa
ΧΜ.....ΚΑΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ......!!!!!!

Όχι μόνο τά Χριστούγεννα ,άλλά καί όλες οί γιορτές κατάφεραν νά γίνουν.....
ΑΠΛΑ......ό σάκκος τού μπόξ στά όνειρα καί τό παραμύθι τής ζωής
τών φτωχών.....!!!!!!!!!!

Γιά μάς γιά τή μάζα είναι όλο τό παραμύθι........
Ό λεφτάς , ό πλούσιος , αύτός πού άρμέγει τούς άνθρώπους έχει......
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ....!!!!!

Έσύ καί έγώ όμως πώς θά παραμυθιαστούμε νά τραβάμε τήν άνηφόρα
άλλους τρείς μήνες μέχρι τό Πάσχα...???

Άν ήταν δυνατόν νά ξανάρθει ό Χριστός στή γή.....ΠΑΛΙ ΤΟ ΜΑΣΤΙΓΙΟ
ΘΑ ΑΡΠΑΖΕ.....καί πρώτους θά έδιωχνε πάλι άπό τό ναό τούς...
ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ....!!!!!!

Γιαυτό τό μόνο πού μπορούμε νά κάνουμε είναι νά τά θεωρήσουμε ώς μιά
εύκαιρία, ώς μιά άφορμή γιά νά άπαλλήνουμε λίγο τόν.......
ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ.....

ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ....!!!!!!

Όχι σέ αύτούς πού άφού πρώτα μάς ..ΣΦΑΖΟΥΝ....μετά ίδρύουν εύαγή ίδρύματα
γιά νά μάς περιθάλψουν .......ΔΗΘΕΝ....,γλυτώνοντας τήν έφορεία....!!!!!!!!!!

Καλά Χριστούγεννα λοιπόν σέ όλους έμάς πού τό χρειαζόμαστε....

Καλά Χριστούγεννα άπό τήν ψυχή μου....

Εχετε δει την διαφημιση που λεει η Ηλεκτρονικη Αθηνων "Σωσε με ενα αστερι"?

Η διαφημηση αυτη λεει οτι καντε δωρεα απο ενα ευρω εως οσα θελεις σε καποιο ιδρυμα που δεν αναφερετε πουθενα και ουτε ξερουν στα ταμεια να σε δωσουν πληροφοριες για το ποιο ιδρυμα ακριβως και η απαντηση που θα παρετε οταν θα κανετε το λαθος να δωσετε τα χρηματα σας ειναι οτι τα χρηματα θα πανε σε διαφορα ιδρυματα.

Ο λογος που το κανει αυτο ειναι γιατι πολυ απλα οταν θα μαζεψει ενα μεγαλο ποσο θα το καταθεσει με το ονομα της εταιρειας σε καποιο ιδρυμα της αρεσκειας του που θα του επιτρεψει την επιστροφη φορων και κρατησεων απο την εφορια για την δωρεα που κανει με τα λεφτα των πελατων του.

Ουσιαστικα χωρις να δινει λεφτα κερδιζει λεφτα.

Εξυπνη και πονηρη κινηση.

zireous
26/12/2006, 17:41
pavlaras1, είναι παλιά τα κόλπα με τις δωρεές, κοίτα βρες πρώτα μια καλύτερη δουλειά και κάντηνε από κει μέσα...

Οι καλύτερες στιγμές που έχω περάσει ήταν συνήθως όταν είμουνα άφραγκος και με καλή παρέα (συμβαίνει ακόμα και το φχαριστιέμαι ο μαζόχας).

Πάρε τους φίλους και διασκέδασε λίγο, βρες και καμμιά πιτσιρίκα.

Εγώ από την άλλη δέ γουστάρω ακριβές εξόδους, ακριβές γκόμενες και ακριβά βίτσια. Να μου λείπουν.

Τα φιλαράκια μου να είναι καλά να λέμε καμμιά (αρκετές δηλαδή) μαλακία να περνάει η ώρα, η πιτσιρίκα (η επόμενη) να έχει κάποια μικρή επαφή με τη πραγματικότητα, άντε και κάνα δυο βόλτες και καλά είμαστε.

Καλές γιορτές και λιγότερο μουρτζούφλικες. :wave2:

VanDiemen
27/12/2006, 11:49
Φίλε pavlara μην τρως το παραμύθι που σου σερβίρισε στο πιάτο η τηλεόραση. Να είσαι ολιγαρκής και ευχαριστημένος μ'αυτά που ήδη έχεις! Δεν ξέρω αν έχεις λάβει ένα email που λέει ότι και μόνο το γεγονός ότι διαβάζεις στον υπολογιστή σου αυτό το μήνυμα, σε κατατάσσει στο 2-3% του πληθυσμού του πλανήτη που είναι τόσο πλούσιοι ώστε να έχουν υπολογιστή! Το ότι μπορείς να το διαβάζεις (ξέρεις γράμματα δηλαδή), μικραίνει ακόμη πιο πολύ το ποσοστό των ανθρώπων στο οποίο είσαι μέσα και έχουν αυτή την πολυτέλεια! Και λέει άλλα πολλά τέτοια τα οποία εγώ προσωπικά τα πίστεψα και δεν μου δόθηκε κανένας λόγος για να τα αμφισβητήσω!
Αν το βρω θα το στείλω.
Έχεις το υπέρτατο αγαθό της υγείας! Μην το υποτιμάς καθόλου! Το να βλέπεις τα χρήματα που έχουν οι άλλοι και να μένουν τα μάτια σου, δεν είναι σωστή πρακτική! Αυτοί με τα πολλά χρήματα έχουν άλλα προβλήματα πολύ σοβαρότερα από τα δικά σου και τα δικά μου κι αυτό δεν το λέω έτσι για να το πω. Το πιστεύω.
Εξάλλου από αυτή τη ζωή είμαστε περαστικοί.. Αμφιβάλλω για το αν θα επιτραπεί σε κάποιον να έρθει με το range-rover του στον παράδεισο.

Ταξιδευτής
27/12/2006, 12:50

Φιλε Παυλο, διαβασε καλα αυτα που σου εγραψαν οι συναδελφοι σου εδω....
Μην υποτιμας ΠΟΤΕ το γεγονος οτι εχεις την υγεια σου εστω για να μπορεις να γκρινιαζεις!

Υπαρχουν ΚΟΛΑΣΕΙΣ που το μεγεθος τους δεν μπορεις ουτε να το φανταστεις φιλε... Ο Ιταλος τετραπληγικος καθηλωμενος σε ενα κρεβατι επι 50 χρονια που εκλιπαρουσε στο τελος να πεθανει τι να πει;;;;
Παιδια που μεγαλωνουν σε κλουβια για κοτες, που ζουν φυλακισμενα επι δεκαετιες σε υπογεια και μετρανε τις ωρες και τα λεπτα για να πεθανουν το να πουν; :mad:

Ο υπευθυνος για την κατασταση μας καθε στιγμη ειμαστε ΕΜΕΙΣ και ΜΟΝΟ!!! Ουτε η κοινωνια δεν φταιει, ουτε η στραβη η μοιρα μας, ουτε τιποτα.

Βαλε ενα προγραμμα. ΦΥΓΕ απο αυτη τη δουλεια, βγες με τους φιλους σου εστω για βολτες περπατοντας και κουβεντιαζοντας, βρες μια πιτσιρικα να σε κανει να χαμογελας και ΠΑΝΤΑ να σκεφτεσαι οτι η επομενη μερα θα ειναι ΑΚΟΜΑ καλυτερη απο την σημερινη!

Σε αυτη τη γη ερχομαστε για πολυ λιγο καιρο... Μετα κανεις δεν προκειται να μας δωσει να τρωμε πιλαφια και να εχουμε χαρεμια, ουτε να αραζουμε στα συννεφα παρεα με αγγελακια που παιζουν αρπα...

Ετυχε και εισαι εδω οπως ολοι μας... Κοιτα να το εκμεταλλευτεις φιλε! .+_

gloum
28/12/2006, 13:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_mojito

Μα είναι...Η μορφή του Αη Βασίλη που βλέπουμε παντού ως γεράκου με γενειάδα κοιλιά κόκκινα κλπ είναι εφέυρεση της Coca Cola την δεκαετία του 30..:)Σε ότι αφορά στο τί είναι τα χριστούγεννα??Γιατί να είναι κάτι διαφορετικό...τώρα χρειαζόμαστε να δείχνουμε αγάπη στον κόσμο?Εγώ πάντως λυπάμαι τους ανθρώπους που θα επιλέξουν να βγουν έξω αυτές τις μέρες...Χαμός χάλια ποτά κίνηση...σπιτάκια με φίλους βρε.Οτι καλύτερο

FLIPTOPBOX
28/12/2006, 14:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από AFTER
Δεν ξερω για εσας, εγω παντως φετος δεν καταλαβα καθολου Χριστουγεννα... :(

Tι να καταλαβουμε μωρε..
Δηλαδη ετσι στα καλα του καθουμενου,να πατησουμε το κουμπι
και να νιωσουμε διαφορετικα?
Αυτα ειναι μ@λ@κιες.
Δεν λεω να μας παρει απο κατω,αλλα δεν γινεται σε 2-3 μερες να ξεχασεις
αυτα που σε απασχολουν..
Απλως ειναι καποιες μερες ξεκουρασης και αποχης απο τη σκλαβια της
καθημερινης εργασιας,που το 80% τουλαχιστον απο μας
δεν μας εκφραζει,και το κανουμε μονο για βιοποριστικους λογους.

bored
28/12/2006, 17:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid

Αρχικά δημιουργήθηκε από gloum
Μα είναι...Η μορφή του Αη Βασίλη που βλέπουμε παντού ως γεράκου με γενειάδα κοιλιά κόκκινα κλπ είναι εφέυρεση της Coca Cola την δεκαετία του 30..:)

καλή η πλάκα, αλλά... όχι:

http://www.snopes.com/cokelore/santa.asp

μην πετάμε και ό,τι θέλουμε, ε;

άντε, καλές γιορτές νά'χουμε...

SPORAKIAS
28/12/2006, 17:28
εγω ειχα βρει αυτο (http://webpages.marshall.edu/~hartwel1/humor/misc/santa_claus_timeline.html) κατα τυχη...:rolleyes:

VanDiemen
28/12/2006, 18:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από bored
καλή η πλάκα, αλλά... όχι:

http://www.snopes.com/cokelore/santa.asp

μην πετάμε και ό,τι θέλουμε, ε;

άντε, καλές γιορτές νά'χουμε...

Πολύ καλή αυτή η ιστοσελίδα! Μπράβο και ευχαριστώ.

Παρ' όλα αυτά όμως, η αλήθεια για το γεγονός ότι αυτός ο τύπος δεν έχει καμμιά απολύτως σχέση με αυτά που πιστεύουμε παραμένει. Είναι κάτι που πήραμε από έξω, το υιοθετήσαμε και του δώσαμε δικό μας όνομα. Αν κατάλαβα καλά οι ξένοι τον ονομάζουν Santa Claus, όνομα προερχόμενο από το Saint Nicolaus. Η ημερομηνία που γιορτάζουν αυτοί τον Άγιό τους (για τον οποίο δεν αμφισβητώ ότι είναι πράγματι Άγιος) είναι η πρώτη Ιανουαρίου. Ήρθαν λοιπόν άλλη μια φορά οι κουτοπόνηροι Ελληναράδες για άγνωστους μεν λόγους αλλά, όπως είναι οφθαλμοφανές, καθόλου αθώους και ανεξίκακους και λένε: Ποιον γιορτάζουμε εμείς τότε; Τον Άγιο Βασίλειο.. εεε άρα saint Nicolaus ---> Αγιο-Βασίλης... και φάτε το παραμύθι, καλή όρεξη!

Akatanomastos
28/12/2006, 19:06
re paidia, i istoria ksekinaei me enan tipo pou egrapse ena poiima gia ton ai vasili pou fernei dora.
sto poiima afto perigrafi ton agio opos ton kseroume simera.
meta apo kapoia xronia kapoios allos tipos to ekane eikonografimeno to poiima.
META irthe i coca cola kai to kane gnosto SE OLO TO KOSMO.mexri tote den to ksere oute i mana tou.Kai kathomaste meta apo 70+xronia kai proskiname kai meis kai ta paidia mas tin coca cola..

a min ksexnate.. se ligo kairo erxete kai o AGIOS VALENTINOS..
...:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

skous
30/12/2006, 17:19
"Ηλεκτρονικη Αθηνων"

Τρωνε τα λεφτα των υπαλληλων και τους απειλουν και απο πανω για να μην αναφερουν τιποτα στην επιθεωρηση εργασιας.

Οπως εμενα γυρισαν και μου ειπαν οτι οταν θα ερθει η επιθεωρηση εργασιας θα τους πει οτι ολα ειναι καλα και καλυτερα δεν γινονται και οτι δουλευω οκτω ωρες την ημερα και οχι δωδεκα.

Οτι δεν μου χρωστανε λεφτα αλλα ουτε ωρες εργασιας.

Δεν μου αναγνωριζουν προυπηρεσια αλλα ουτε πτυχια και πολλα αλλα τετοια.

Οπως θα σου πουν οτι θα δουλεψεις το ρεπο σου ή ακομη και την αδεια σου.

Δεν σε ρωτανε αν θελεις ή αν μπορεις αλλα το εχουν ως δεδομενο οτι ετσι θα γινει.

Ασε που οταν ηρθαν απο την επιθεωρη εργασιας και χαρηκα.

Γυρισε και μου ειπε ο ενας απο αυτους οτι ειμαι φιλος του διευθυντη σου γιαυτο προσεξε τι θα πεις.

Σε αυτην την περιπτωση τι κανω?

Εγω δεν εκανα για αλλη μια φορα παλι τιποτα εκατσα και την εφαγα την πουτσ@ παλι.

Μεγαλη ιστορια και εδω ειναι που λεω οτι δεν εχουμε "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" αλλα "ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ".

Κατα τα αλλα ολα καλα

:bawl:

apo tin stigmi pou ekanes tin kota, tote, sorry kiolas, alla DEN EPITREPETAI na eisai disarestimenos.
You deserve what u get.

opws eipes einai tromokratia, omws o monos tropos gia na tin polemisei kaneis einai me fwnes kai praxeis. Allios eisai axios tis moiras sou.

loukasfilm
30/12/2006, 18:21

Απολύτως τίποτα δεν είναι τα "χριστούγεννα". Για την ακρίβεια ούτε χριστούγεννα δεν είναι.

Οι πρώτοι χριστιανοί, για να μην προκαλέσουν το κυνηγητό των Ρωμαίων (παραλλαγή γαρ), αποφάσισαν να γιορτάσουν τα χριστούγεννα, την ίδια περίοδο με τα ρωμαικά Σατουρνάλια. Έτσι από τότε έμεινε να γιορτάζονται αυτή την ημερομηνία. Και αυτή η ημερομηνία ακόμη έχει αλλάξει, λόγω αλλαγής του ημερολογίου. Η κανονική ημέρα είναι αυτή του χειμερινού ηλιοστασίου.

Τώρα τα "χριστούγεννα" σήμερα δεν είναι παρά ένα καλό παραμυθάκι που έχουμε φάει όλοι μας, συμπεριλαμβανομένου και εμού του ιδίου, ( κόρη 23 μηνών γαρ), και προσπαθούμε να φαινόμαστε καλύτεροι, από άλλες περιόδους του χρόνου, (γιατί άραγε?), λόγω των "άγιων ημερών". Και να μην μπούμε στο θέμα κατανάλωση.

Παυλάρα δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά πιστεύω ότι έπρεπε να αντιδράσεις. Καταλαβαίνω την θέση σου, αλλά υπάρχει και η αξιοπρέπεια. Το κόστος μπορεί να φαίνεται μεγάλο του να φύγεις, και να είναι, αλλά το μακροχρόνιο κόστος για σένα και όλους μας είναι πολύ μεγαλύτερο. Είναι αλήτες και από τις δικές μας υποχωρήσεις, θα γαμήσουν τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας.
:yuck: :yuck: :yuck:

pavlaras1
30/12/2006, 21:37
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Αρχικά δημιουργήθηκε από skous

apo tin stigmi pou ekanes tin kota, tote, sorry kiolas, alla DEN EPITREPETAI na eisai disarestimenos.
You deserve what u get.

opws eipes einai tromokratia, omws o monos tropos gia na tin polemisei kaneis einai me fwnes kai praxeis. Allios eisai axios tis moiras sou.

Φιλε δεν διαφωνω μαζι σου εχεις δικιο σε αυτο που λες.

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Αρχικά δημιουργήθηκε από loukasfilm

Παυλάρα δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά πιστεύω ότι έπρεπε να αντιδράσεις. Καταλαβαίνω την θέση σου, αλλά υπάρχει και η αξιοπρέπεια. Το κόστος μπορεί να φαίνεται μεγάλο του να φύγεις, και να είναι, αλλά το μακροχρόνιο κόστος για σένα και όλους μας είναι πολύ μεγαλύτερο. Είναι αλήτες και από τις δικές μας υποχωρήσεις, θα γαμήσουν τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας.

Φιλε θα συμφωνησω επισης και μαζι σου.

Αλλα δεν εχω δυναμεις για να ξανα κανω αυτο που εκανα προπερσι.

Εκανα την κινηση να μιλησω και να τους πω αυτα που πιστευα οτι ηταν σωστα συμφωνα με τον νομο αυτα που ηταν προβλεπομενα και μαλιστα θα με υποστηριζαν και οι συναδερφοι μου και οταν ηρθε η στιγμη δεν μιλησε κανεις για διαφορους λογους, οτι δηθεν τι δεν μπορω να μιλησω εγω γιατι ειμαι παντρεμενος με παιδια, ο αλλος μου ειπε εγω θα βγω σε λιγα χρονια σε συνταξη, αλλος ενας μου ειπε εγω ειμαι καινουργιος στην εταιρεια.

Με αποτελεσμα οταν μιλησα δεν ειχα καλυψει απο κανεναν και να χασω την δουλεια.

Εψαχνα να βρω δουλεια με ενσημα περιπου εναν χρονο.

Οτι αλλες δουλειες εβρισκα ηταν ακομη χειροτερες και φυσικα χωρις ενσημα ασε που δεν με πληρωναν.

Δουλεψα και σε εναν γνωστο επωνυμο ραδιοφωνικο σταθμο της Θεσσαλονικης ως τεχνικος αλλα αυτοι και αν δεν ειναι απατεωνες θελανε να με βαλουνε σε ενα απο τα δυο προγραματα του ΟΑΕΔ που ελεγε το ενα οτι θα δουλευα 25 μερες τον μηνα και 4 ωρες την ημερα με 200€ τον μηνα και το αλλο ελεγε οτι θα δουλευα 25 μερες τον μηνα και 8 ωρες την ημερα με 400€ τα οποια και στις δυο περιπτωσεις τα μισα χρηματα θα τα εδινε ο εργοδοτης και τα αλλα μισα ο ΟΑΕΔ.

Το προγραμμα θα διαρκουσε για εναν χρονο με ενσημα και δεν θα ειχαν το δικαιωμα να με απολυσουν μεσα σε αυτο ο χρονικο διαστημα αλλα ουτε θα επρεπε να φυγω και εγω απο αυτο το προγραμμα.

Αυτοι μου ζητησαν να βαζω υπογραφη καθε μηνα οτι τα χρηματα τα περνω απο αυτους χωρις ομως να τα παρω πραγματικα και να περνω μονο του ΟΑΕΔ πραγματικα που σημαινει οτι θα επερνα 100€ ή 200€ τον μηνα δουλευοντας 8ωρο την ημερα και 25 μερες τον μηνα.

Επισης μου ζητησαν οτι καποιες μερες μπορει να χρειαστει να εργαστω και παρα πανω αλλα χωρις φυσικα να τις πληρωνομαι.

Οταν τους ειπα οτι δεν δεχομαι γιατι τα παγια εξοδα μου ειναι 500-600€ αυτοι μου ειπαν οτι εχω πολλα εξοδα να τα μειωσω και να μην ειμαι απληστος και να μην κλοτσισω την ευκαιρεια τις ζωης μου.

Λεει οτι εχω μελλον και επισης οτι αλλη αιγλη ειναι να λες οτι δουλευεις ως τεχνικος σε ραδιοφωνικο σταθμο Χ και αλλιως να λες οτι εισαι πωλητης.

Λες και εγω θα χορταινω με την ιδεα του τιτλου που θα εχω ως τεχνικος του ραδιοφωνικου σταθμου.

Αυτος που εχει τον σταθμο εχει αγορασει μεσα στα τελευταια 3 χρονια 3 BMW αυτοκινητα καινουργια σειρας 3 και 5.

Μαλιστα ισχυριζεται συνεχεια οτι δεν τα παει καλα με τα οικονομικα αλλα τα αυτοκινητα τα αγορασε σαν και δεν του εφτανε το ενα αλλα ηθελε και τρια να εχει.

Ολα τα αγορασε μετρητα και κοκορευοτανε και ελεγε σιγα την αξια που εχει μια BMW.

Εχω την εντυπωση οτι μας θεωρουν χαζους.

Απο την μια κλαιγονται και απο την αλλη κανουν επιδειξη.

Ειναι πολυ Μ@Λ@ΚΕΣ.

vassilis88
30/12/2006, 22:01
ρε παυλαρα εφημεριδες να μοιραζες 4 με 8 το πρωι θα παιρνες 600 με 800 ευρω.

πολυ λιγα αυτα που παιρνεις ειδικα αν εχεις κ τπτ χαρτια κλπ

H.A.Balafoutre
30/12/2006, 22:19
Μια μέρα που μας θυμίζει να αγαπάμε τον Άνθρωπο, μέσα μας, γύρο μας.

pavlaras1
01/01/2007, 23:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από vassilis88
ρε παυλαρα εφημεριδες να μοιραζες 4 με 8 το πρωι θα παιρνες 600 με 800 ευρω.

πολυ λιγα αυτα που παιρνεις ειδικα αν εχεις κ τπτ χαρτια κλπ

Εχω δυο πτυχια επανω στους υπολογιστες και ενα πτυχιο για ξενη γλωσσα τα αγγλικα.

Αλλα δεν τα αναγνωριζουν πουθενα και οχι για τιποτα αλλο αλλα μονο και μονο για να μην μου πληρωσουν παραπανω αυτο το 8% που δινουν συμφωνα με το νομο για καθε πτυχιο που εχεις.

Εδω προυπηρεσια δεν αναγνωριζουν και γενικα τα υπολογιζουν ολα συμφωνα και μονο με τα δικα τους δεδομενα οπως τους συμφερει.

Ελπιζω φετος να μπορεσουν να πανε τα πραγματα καλυτερα και να βρω καμια δουλεια καλυτερη με περισσοτερα χρηματα.

Αν ειναι και στο δημοσιο ακομη καλυτερα.