View Full Version : Ερωτηση για θεμα που αφορα δανεια
Θελω να μεταφερω δυο μικρά δανεια που εχω και το υπόλοιπο της πιστωτικής μου καρτας σε ενα νεο δανειο (μεταφορα υπολοίπων) για να μικρύνω τις δόσεις και να μη τρεχω σε 3 τραπεζες
Εχω μια ερωτηση που με τρωει τωρα εδω και καιρο.
Στη μεταφορα που θα κανει η τραπεζα που θα συγκεντρώσει τα δανεια, θα πληρώσει και τους τοκους που αναλογουν σε εμενα μεχρι το περας των αλλων δανείων?
Δηλ θα πληρωσω εγω (μεσω του δανειου) το υπόλοιπο των τοκων για το ποσο που απομενει και μετα στο ποσο αυτο θα βαλει η νεα τραπεζα το νεο τοκο ΑΠΟ ΠΑΝΩ?
Δε ξερω αν το έθεσα σωστα αλλα το ερωτημα μου ειναι ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ 2 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΤΟΚΟ?
η θα πληρωσει η τραπεζα μονο το υπολοιπο μείον τον τοκο και θα πληρωσω τοκο μονο στη νεα τραπεζα που συγκέντρωσε τα υπολοιπα? ??? :confused: :confused: :confused:
Η νέα τράπεζα θα αναλάβει να κάνει πρόωρη αποπληρωμή των δανείων και εξόφληση του ποσού της πιστωτικής κάρτας.
Η παλιά τράπεζα φεύγει απ΄την μέση αφού έλαβε τα χρήματα της και εσύ αναλαμβάνεις μόνο την πληρωμή και τους τόκους στην νέα τράπεζα.
:wave2:
Edit@ Η καταβολή τόκων έχει να κάνει ΜΟΝΟ με την χρονική διάρκεια που έχεις δανειστεί το ποσό !!!
Dodok edessa
28/12/2006, 13:18
πανε στην τραπεζα σου ..ετσι και αλλιως θα σε στειλουν ...και ζητα ενημερωση δανειου ...εκεινο το ποσο που θα βγει ειναι κια το κεφάλαιο που μενει...και θα πληρωθει απο την νεα τραπεζα ..μεσα ειναι ολα .
Παρε ενημερωση απο ολα και μετα δες αν σε συμφερει η μεταφορα καθως θα υπολογισεις και τα εξοδα του νεου δανειου ...
Αξιζει να το κανεις αν πετυχεις τους ορους που δινουν ορισμενες τραπεζες(πρωτη δοση σε 6-12 μηνες κτλ)
παντα ομως να θυμασαι οτι ειναι ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ
thanks
Η ερωτηση μου εστιάζετε στην πρωτο μερος της απαντησης σου
Η τραπεζα θα αποκληρώσει το «καθαρό υπολοιπο» ή το ποσο + τους τοκους οπως θα πληρωνα εγω αν αποπλήρωνα το δανειο με το συμφωνηθέν χρονοδιαγραμμα
Γιατι ρωταω?
Γιατι θελω να μαθω αν θα πληρώσω τους τοκους πχ των 2 επόμενων ετων στη νεα τραπεζα με ενα νεο δανειο που θα εχει και αυτο επιτόκιο πληρώνοντας 2 φορες τον τοκο που αναλογεί σε αυτα τα 2 χρονια
Cpt. Haddock
28/12/2006, 13:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από Dodok edessa
:evil: :evil: :evil:
Δεν νομίζω....
Οι τράπεζες δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα. Δανείζουν λεφτά. Αν εσύ γουστάρεις να πάρεις δάνειο που θα πληρώνεις δόση 1.000? και έχεις μισθό 800? ΔΕΝ θα φταίει η τράπεζα αν ζητήσει με κάθε τρόπο τα λεφτά της πίσω όταν δεν θα μπορείς να το πληρώσεις.
πχ
εχω ενα δανειο με υπολοιπο 100 Χ 10 δοσεις συνολο 1000 ευρω
το υπόλοιπο ειναι 1000 ευρω ΑΛΛΑ εχει και τους τοκους μεσα
αν αποπληρωσω τωρα το δανειο μονος μου θα πληρώσω 1000 ευρω ΠΛΗΝ τους τοκους
ας πουμε οτι εχω ακομα ενα τετοιο δανειο σε αλλη τραπεζα...
αν συγκεντρώσω τα υπολοιπα σε ενα νεο δανειο θα πληρωσει η νεα τραπεζα (αρα θα χρεωσει σε εμενα) στις αλλες δυο 1000+1000 ευρω ή θα πληρωσει 1000 μειων τοκοι +1000 μείον τοκοι??
γιατι αν πληρωσει ΚΑΙ τους τοκους και θα κανει ενα υπολοιπο 2000 ευρω στο νεο δανειο που θα μου βγαλει θα πληρωσω ΠΑΛΙ τοκους αρα πχ αντι να δωσω 200 Χ 10 ... θα πληρωσω 200 Χ 10 ΣΥΝ ΝΕΟ τοκο (βαζω την απλη περίπτωση που κανω τον ιδιο αριθμο δοσεων για να καταλαβετε το παράδειγμα μου)
Dodok edessa
28/12/2006, 13:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
:evil: :evil: :evil:
Κατι θελεις να πεις εσυ πακετανιε :D
Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
Η τραπεζα θα αποκληρώσει το «καθαρό υπολοιπο» ή το ποσο + τους τοκους οπως θα πληρωνα εγω αν αποπλήρωνα το δανειο με το συμφωνηθέν χρονοδιαγραμμα
Γιατι θελω να μαθω αν θα πληρώσω τους τοκους πχ των 2 επόμενων ετων στη νεα τραπεζα με ενα νεο δανειο που θα εχει και αυτο επιτόκιο πληρώνοντας 2 φορες τον τοκο που αναλογεί σε αυτα τα 2 χρονια
Η τράπεζα πληρώνει το ποσό που χρωστάς εκείνη την δεδομένη στιγμή. ΔΕΝ μπορούν να σου βάλουν μεταχρονολογημένους τόκους !!!
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με το «ενα νεο δανειο που θα εχει και αυτο επιτόκιο πληρώνοντας 2 φορες τον τοκο » Η νέα τράπεζα θα σου υπολογίσει τόκο στο ποσό που μεταφέρθηκε. (1) Ένα επιτόκιο θα χρησιμοποιηθεί, όχι 10+10% πχ
melsaltas
28/12/2006, 13:30
Να γνωριζεις οτι οι πρωτες δοσεις ειναι σχεδον ολες τοκος και ελαχιστο κεφαλαιο.Οσο περναει ο καιρος μικραινει ο τοκος και μεγαλωνει το κεφλαιο.
Αυτο το κανει ωστε να εξασφαλισει τους τοκους του (κερδος).
Οποτε αν πας να κανεις ολικη αποπληρωμη λογικα οι τοκοι θα ειναι παρα πολυ λιγοι.
Γι'αυτο το λογο δεν αξιζει σχεδον ποτε να κανεις ολικη αποπληρωμη.
Ευχομαι να σε βοηθησα.
Dodok edessa
28/12/2006, 13:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από srx6
Δεν νομίζω....
Οι τράπεζες δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα. Δανείζουν λεφτά. Αν εσύ γουστάρεις να πάρεις δάνειο που θα πληρώνεις δόση 1.000? και έχεις μισθό 800? ΔΕΝ θα φταίει η τράπεζα αν ζητήσει με κάθε τρόπο τα λεφτά της πίσω όταν δεν θα μπορείς να το πληρώσεις.
Μεγαλη κουβεντα θα ανοιξουμε και θα γ@@@@ουμε την ερωτηση του ιντι...αστο να παει ...
αυτοι που εχουν παρε δωσε με τραπεζες γνωριζουν ...:wave2:
ΑΑΑΑΑΑΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΠΙΑΣΑ
Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ?
τοτε με συμφερει γιατι θα εχει και χαμηλότερο επιτόκιο:D
Καλε μου φιλε για να πεις οτι θα κερδισεις απο τραπεζα το μονο που μπορεις να κανεις ειναι μεταφορα υπολοιπου με χαμηλο επιτοκιο σε αλλη τραπεζα. Αυτο που πρεπει να προσεξεις ειναι οτι το χαμηλο επιτοκιο ισχυει μονο για το ποσο της μεταφορας και οχι για παραπανω αγορες!!!
Αρα κανε μεταφορα ολες σου τις οφειλες στην τραπεζα που δινει το χαμηλοτερο επιτοκιο μεταφορας και με τη μεγαλυτερη διαρκεια (σε χρονο ) και μην σε απασχολει τι χρηματα θα παρει η αλλη τραπεζα!!!Θα τα παρει και το παραπανω!
Χρονια πολλα και καλη χρονια!
Cpt. Haddock
28/12/2006, 13:35
Γιώργη...
Τα πράγματα είναι απλά. Το υπόλοιπο του δανείου σου είναι το υπόλοιπο του κεφαλαίου. ΜΗΝ πολλαπλασιάζεις τη δόση που πληρώνεις επί τις δόσεις που μένουν, αυτό είναι το τοκοχρεωλύσιο (κεφάλαιο + τόκοι). Όταν η δόση είναι σταθερή, τότε οι αρχικές δόσεις έχουν 90% τόκους και 10% κεφάλαιο (παράδειγμα), αναλογία η οποία αλλάζει σε βάρος των τόκων και υπέρ του κεφαλαίου σταδιακά.
(υπάρχει και άλλη μέθοδος αλλα ας μην επεκταθούμε).
Εσένα σε ενδιαφέρει το υπόλοιπο ΚΕΦΑΛΑΙΟ, το οποίο αναγράφεται κάθε φορά στο statement που παίρνεις. Οι τόκοι είναι μεν προϋπολογισμένοι αλλά ΟΧΙ χρεωμένοι.
Άθροισε τα υπόλοιπα και αυτό είναι που θα μεταφέρεις, δεν θα προεξοφλησεις τόκους που δεν έχουν χρεωθεί ακόμα.
Προσοχή: Προϋπόθεση για τη μειωμένη ή όχι δόση είναι το ύψος του επιτοκίου (του πραγματικού όχι του ονομαστικού) βάσει του οποίου θα κινηθεί το νέο δάνειο και φυσικα η διάρκεια αποπληρωμής. Αυτό να κοιτάξεις.
Επίσης μεγαλύτερη διάρκεια=πιο πολλές δόσεις=πιο μικρές δόσεις (αλλά)= πιο πολλοί τόκοι!
Χμμ ναι. Αλλά και όσοι δουλεύουν σε τράπεζες ίσως γνωρίζουν καλύτερα.:wave2:
Cpt. Haddock
28/12/2006, 13:37
Κατι θελεις να πεις εσυ πακετανιε :D
Μεγαλη κουβεντα θα ανοιξουμε και θα γ@@@@ουμε την ερωτηση του ιντι...αστο να παει ...
Καλός η κακώς, όλα ρυθμίζονται απο το βασικό νόμο προσφοράς και ζήτησης.... Απο τη στιγμή που ο κόσμος δεν έχει ρευστό και ζητάει πιστώσεις σαν τρελός είναι επόμενο αυτές να είναι και ακριβές...
:sick:
thanks μαγκες το επισα
παω αυριο στην Εγνατια-Λαικη-Marfin να κανω τη μεταφορα
Αρχικά δημιουργήθηκε από melsaltas
Γι'αυτο το λογο δεν αξιζει σχεδον ποτε να κανεις ολικη αποπληρωμη.
ΟΧΙ !!!! ακριβώς το ανάποδο. Αυτό που ΔΕΝ συμφέρει είναι η μερική αποπληρωμή.
Cpt. Haddock
28/12/2006, 13:39
ΑΑΑΑΑΑΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΠΙΑΣΑ
Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ?
τοτε με συμφερει γιατι θα εχει και χαμηλότερο επιτόκιο:D
Να προσέξεις το ΕΠΕ (ετήσιο πραγματικό επιτόκιο) καθώς και τη διάρκεια.
Δες τί δόση σου βγαίνει και πόσ αντιστοιχεί σε κεφάλαιο και πόση σε τόκο...
Παιδια σας γραφω γιατι δουλεβω σε τραπεζα!!
Το μονο που χρειαζεται για να κανεις μεταφορες υπολοιπου ειναι τα 2 τελευταια statement του λογαριασμου!! Τιποτα αλλο. Ολα τα αλλα τα κανουν οι τραπεζες! Η μεταφοαρα οντως συμφερει αρκει να βρεις το χαμηλοτερο επιτοκιο στο μεγαλυτερο χρονικο διαστημα (πχ ενα χρονο) και να δινεις παραπανω χρηματα απο την ελαχιστη καταβολη!!
b_bong12
28/12/2006, 13:41
τα επιτοκια ανεβαινουν και εσεις πατε και παιρνετε δανεια:cry: ...(να μου πεις αν εχεις αναγκη...)
Ειναι πολλα τα λεφτα αρηηηη
Για μεταφορα προσπαθησε να βρεις επιτοκιο χαμηλοτερο απο 8%
melsaltas
28/12/2006, 13:42
ΟΧΙ !!!! ακριβώς το ανάποδο. Αυτό που ΔΕΝ συμφέρει είναι η μερική αποπληρωμή.
Ισως δεν το ειπα σωστα......
Αυτο που εννοουσα ειναι οτι δεν συμφερει να αποπληρωσεις το υπολοιπο του δανειου......
Αν κανω λαθος sorry.........
Cpt. Haddock
28/12/2006, 13:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από ARKAN
Παιδια σας γραφω γιατι δουλεβω σε τραπεζα!!
Γιατί, εμείς τι κάνουμε; :lol: :lol: :lol:
(καλή ερώτηση :look: )
Dodok edessa
28/12/2006, 13:44
Χμμ ναι. Αλλά και όσοι δουλεύουν σε τράπεζες ίσως γνωρίζουν καλύτερα.:wave2:
χαχα οκ!!!το δεχομαι ...αρα αν είσαι ενας απο αυτους καλα ειναι να ενημερώσεις το φίλο ιντι ...ποιες ειναι η παγίδες...δηλαδή σε τι αφορά η μεταφορα ,το μικρότερο επιτόκιο που και για πόσο χρόνο θα ειναι μικρό ,ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΦΑΚΕΛΟΥ ,και αν τελικά βγεις χαμένος η κερδισμένος ως καταναλωτής .....και να με πεις παρακαλώ γιατί οταν πας να εξοφλήσεις μια πιστωτική σου ζητάνε περισσότερα χρήματα απο την ενημέρωση που εχεις στα χέρια σου ....??
ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΔΕ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ....:lol: :rotflmao: :lol: :bawl: :lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από b_bong12
τα επιτοκια ανεβαινουν και εσεις πατε και παιρνετε δανεια:cry: ...(να μου πεις αν εχεις αναγκη...)
Ειναι πολλα τα λεφτα αρηηηη
Τα επιτόκια είναι χαμηλά φίλε μου. (εκτός των πιστωτικών καρτών). Πριν 10-12 χρόνια τα επιτόκια κατάθεσης ήταν 25-28% και δανεισμού 35-40% . Ποιός θα πήγαινε να πάρει δάνειο για την δουλειά του με 35% επιτόκιο;
Για μεταφορα προσπαθησε να βρεις επιτοκιο χαμηλοτερο απο 8%
υπαρχει? 8% για μεταφορα υπολοιπων νομιζω εχει η μονο η Εθνικη... ΠΟΥ ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΑΖΙ ΤΗΣ (αργει να εγκρίνει δανεια και στα ταμεια εχει ουρες χιλιομετρων)
b_bong12
28/12/2006, 13:47
Τα επιτόκια είναι χαμηλά φίλε μου. (εκτός των πιστωτικών καρτών). Πριν 10-12 χρόνια τα επιτόκια κατάθεσης ήταν 25-28% και δανεισμού 35-40% . Ποιός θα πήγαινε να πάρει δάνειο για την δουλειά του με 35% επιτόκιο;
Δες λιγο και τι σκοπευει να κανει η ΕΚΤ
Cpt. Haddock
28/12/2006, 13:49
και στα ταμεια εχει ουρες χιλιομετρων
μα πάτε ακόμα στα ταμεία ρε σεις; :confused: :confused:
το ιντερνετ μόνο για φορουμ και τορεντ το έχετε;
:winka:
και να με πεις παρακαλώ γιατί οταν πας να εξοφλήσεις μια πιστωτική σου ζητάνε περισσότερα χρήματα απο την ενημέρωση που εχεις στα χέρια σου ....??
ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΔΕ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ....:lol: :rotflmao: :lol: :bawl: :lol:
:confused: Τι εννοείς; Μήπως εννοείς τους τόκους στο μεσοδιάστημα; (από την στιγμή που βγήκε η ενημέρωση, μέχρι την στιγμή που θα πάς να πληρώσεις)
Αρχικά δημιουργήθηκε από b_bong12
Δες λιγο και τι σκοπευει να κανει η ΕΚΤ
Φίλε μου δες τι νούμερα αναφερω. Τι σκοπεύει να κάνει η ECB.; Εκτός και αν εννοείς το 4% ή το 4.25% που μπορεί να τα πάει στον επόμενο χρόνο, υψηλό επιτοκιο.....
Φιλαρακο IDI use ΑΤΜ για να αποφυγεις τις ουρες. Οσον αφορα τα δανεια η ΕΤΕ ειναι μακραν απο τις καλυτερες γιατι εχει μεγαλα κεφαλαια απο πισω. Θα αναμενεις μονο την εγκριση. Πριν πας στο 3χ3 προσεξε τα ψιλα τους γραμματα γιατι υπαρχει λουμπα!!
Οσο για το φιλο που ελεγε οτι παλια τα δανεια ειχαν επιτοκιο 35%, πρεπει να πουμε οτι υπηρχε και πληθωρισμος της ταξης του 18-20%.
Dodok edessa
28/12/2006, 13:55
:confused: Τι εννοείς; Μήπως εννοείς τους τόκους στο μεσοδιάστημα; (από την στιγμή που βγήκε η ενημέρωση, μέχρι την στιγμή που θα πάς να πληρώσεις)
οχι αδερφε μου ...μετα απο επτα χρονια που δουλευα την καρτα ...οτι δόση ειχα καθυστερησει ,που φυσικα πληρωνα μετα απο καποιες μερες μου ζητησαν τόκο :eyepop:
που φυσικα σαν μαλακας πληρωσα !!:eyepop: :eyepop: και το ονομα τραπεζας eurobank:a04:
αν αυτο δεν ειναι τοκογλυφια ποια ειναι τότες .....αλλα ες μεινει εδω γιατι σπαμαρουμε :wave2:
Πριν πας στο 3χ3 προσεξε τα ψιλα τους γραμματα γιατι υπαρχει λουμπα!!
εν ονόματι της μοτοσυκλετιστικης αλληλεγγύης σε διατάζω να αποκαλύψεις ΟΛΑ οσα ξερεις σε ταχυτητα ενος Kawasaki :lol: :lol: :lol:
Παιδια το ΕΚΤ δεν εχει τοσο μεγαλη σχεση με τις καρτες και τα καταναλωτικα. Δεν λεω οτι ειναι ασχετο αλλα δεν επηρεαζει αυτα τα προιοντα τοσο, διοτι στο Ελλαντα εχουμε τοσο ψιλα επιτοκια που δεν υπαρχουν μεγαλα περιθωρια ανοδου, λογο αυξησης του ΕΚΤ. Ολες οι καρτες τρεχουν με 16-17%. Το ΕΚΤ αφορα επηχειρηματικους αλληλοχρεους λογαριασμους και στεγαστικη πιστη!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :beer: :beer:
eurobank:a04:
Ημουν σίγουρος 10000%.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :beer: :beer:
ΜΙΛΑ!!!!!!!!! :D :D :D
MIKE_16V
28/12/2006, 14:08
Ημουν σίγουρος 10000%.
Παρολα αυτα ειναι νουμερο 1 στις καρτες σωστα??
Ρωταω μιας και δεν εχω ιδεα απο αυτα..δεν εχω καν πιστωτικη...και καλο ειναι να μαθουμε τιποτα και εμεις που δεν εχουμε ιδεα απο αυτα:winka:
the_passenger
28/12/2006, 14:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από MIKE_16V
Παρολα αυτα ειναι νουμερο 1 στις καρτες σωστα??
Ρωταω μιας και δεν εχω ιδεα απο αυτα..δεν εχω καν πιστωτικη...και καλο ειναι να μαθουμε τιποτα και εμεις που δεν εχουμε ιδεα απο αυτα:winka:
Και να συνεχίσεις να μήν έχεις πιστωτική φίλε μου! Σκέτη τοκογλυφία!
Ειδικά με ένα νεό πρόσφατο σχετικά τοκογλυφο-νόμο, πληρώνεις τοκογλυφοτόκους από τη στιγμή που έγινε η συναλλαγή! (και όχι αφού λάβεις την ενημέρωση ταχυδρομικά και εντός κάποιας εύλογης προθεσμίας)
Θα πρέπει θεωρητικά λοιπόν να μυρίζεις τα νύχια σου και να είσαι συνέχεια πάνω από κάθε συναλλαγή (βλ. λογαριασμό κινητού πχ, αδύνατον!), την οποία να πηγαίνεις αυτοστιγμής να πληρώνεις για να αποφύγεις τους τοκογλυφο-τόκους!
Ε ΝΑ ΤΙΣ ΧΕΣΩ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΛΟΙΠΟΝ! Έχω αρχίσει και τις κλείνω μία μία και βρίσκω την ησυχία μου.......
ΚΑΤΩ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ!
bmwK1200R
28/12/2006, 16:46
Cpt Haddock σου έστειλα ένα μήνυμα, αν μπορείς να μου δώσεις κι ένα mail για να επικοινωνήσω;