View Full Version : Κρανος με ενσωματομένο γυαλί ηλίου ?
Ειχα δει ενα κράνος σε ενα παλικάρι που το φόραγε το οποίο είχε ενσωματωμένα μεσα στο κράνος ενα τζάμι μαυρο για τον ήλιο και πατώντας ενα κουμπί το κατέβαζες ή το ανέβαζες ανάλογα τη χρήση. Ξέρει κανείς ποια μάρκα είναι αυτή ? Ευχαριστώ :)
Cpt. Haddock
04/01/2007, 09:57
Σε Caberg ανοιγόμενο έχω δει κάτι τέτοιο
:wave2:
Εξωτερικά έχει το Nolan 84 δες εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=32645).
Εσωτερικά έχουν τα νέα Arrow. Δεν ξέρω όμως ποια μοντέλα!
makis206
04/01/2007, 10:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Σε Caberg ανοιγόμενο έχω δει κάτι τέτοιο
Ακριβώς !
Είναι το Caberg Justissimo και μπορείς να το δεις εδώ (http://www.motomarket.gr/pindex.php?&file=helmet_product.xml&id=490).:winka:
:beer: :wave2:
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, κατι τέτοιο κοίταζα, σε full face όμως, όχι σε ανοιγόμενο. Η caberg θεωρείται απο τις καλές μάρκες ?
γεροπιτσιρικος
04/01/2007, 11:20
Για δες και εδώ (http://www.schuberth.com/)
melsaltas
04/01/2007, 11:23
Schuberth S1
Atsatsos
04/01/2007, 12:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από Shinji
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, κατι τέτοιο κοίταζα, σε full face όμως, όχι σε ανοιγόμενο. Η caberg θεωρείται απο τις καλές μάρκες ?
Μέτρια. Πάντως, μην είσαι σίγουρος οτι θα σε βολέψει αυτή η μαγκιά με το σκούρο τζάμι.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Atsatsos
Μέτρια. Πάντως, μην είσαι σίγουρος οτι θα σε βολέψει αυτή η μαγκιά με το σκούρο τζάμι.
Γιατι όχι ? Τωρα καθε μέρα βάζω το πρωι τη μάυρη ζελατίνα και το βράδυ τη βγάζω για να βάλω την απλή... Ισως ετσι να γινει λιγο πιο απλή αυτή η διαδικασία...
Γιατι όχι ? Τωρα καθε μέρα βάζω το πρωι τη μάυρη ζελατίνα και το βράδυ τη βγάζω για να βάλω την απλή... Ισως ετσι να γινει λιγο πιο απλή αυτή η διαδικασία...
Aν δεις στο link που σου έβαλα παραπάνω, εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Τέλος τα γυαλιά ηλίου μέσα απ'το κράνος!
latris mixanis
04/01/2007, 12:22
Yπάρχει και μια πιο απλή λύση, βάζεις γυαλιά ήλιου....
Οπότε δεν αλλάζεις ζελατίνες τίποτα και δεν δίνεις χρήματα για κάτι που δεν ξέρεις αν σε βολέψει!!
Atsatsos
04/01/2007, 12:29
Kι εγώ αυτό κάνω. 10'' υπόθεση είναι.
Τι να πω; το καλύτερο είναι να το δοκιμάσεις. Ένα φιλαράκι που το έχει τον ενοχλεί. Το φως περνάρι από παντού εκτός από πάνω. Δεν είναι σαν τα γυαλιά που πιάνει όλο το μάτι ή σαν τη ζελατίνα.
you know :a013:
γυαλιά μέσα απο το κράνος φορούσε ένας γνωστός μου και όταν τράκαρε εκτός απο τα υπόλοιπα στο σώμα του έπαθε και αρκετά σημάδια στο πρόσωπο απο αυτά.
Δέν είναι ότι καλύτερο ένα πρόσθετο αντικείμενο μέσα στο κράνος σε περίπτωση τρακαρίσματος
Αρχικά δημιουργήθηκε από island
Δέν είναι ότι καλύτερο ένα πρόσθετο αντικείμενο μέσα στο κράνος σε περίπτωση τρακαρίσματος
Και σκέψου να του έσπαγαν τα γυαλιά... Καληνύχτα ματάκια...:uplate:
dirtbird
05/01/2007, 08:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από latris mixanis
Yπάρχει και μια πιο απλή λύση, βάζεις γυαλιά ήλιου....
Οπότε δεν αλλάζεις ζελατίνες τίποτα και δεν δίνεις χρήματα για κάτι που δεν ξέρεις αν σε βολέψει!!
Eπίσης πέρα από τις πιθανές παρενέργειες σε περίπτωση ατυχήματος, αν έχει γίνει σωστή επιλογή κράνους ως προς το μέγεθος (και το κράνος είναι της προκοπής), ΔΕΝ χωράνε τα γυαλιά ηλίου (ή μπαίνουν με πόνο) .
Μήπως χρειαζόμαστε καινούργιο κρανάκι? :rolleyes:
Πηγα και ειδα το caberg απο κοντά, μου φάνηκε κάπως περίεργο σε σχέση με το Arai μου. Πιο πλαστικό, πιο "κάπως". Το τζαμάκι πάντως εχει χαβαλέ, δε κλείνει μέχρι τελείως κάτω βέβαια, οπότε στον πολύ ήλιο ίσως να μην ειναι πολύ αποτελεσματικό. Παντως σα σύνολο έχει πλάκα, απο εμφάνιση σκίζει :P
Ισως τελικά η αλλαγή της ζελατίνας να ειναι μονόδρομος...Πιο σίγουρο και πιο αποτελεσματικό..:rolleyes:
makis206
05/01/2007, 10:10
Πηγα και ειδα το caberg απο κοντά, μου φάνηκε κάπως περίεργο σε σχέση με το Arai μου. Πιο πλαστικό, πιο "κάπως". Το τζαμάκι πάντως εχει χαβαλέ, δε κλείνει μέχρι τελείως κάτω βέβαια, οπότε στον πολύ ήλιο ίσως να μην ειναι πολύ αποτελεσματικό. Παντως σα σύνολο έχει πλάκα, απο εμφάνιση σκίζει :P
Ισως τελικά η αλλαγή της ζελατίνας να ειναι μονόδρομος...Πιο σίγουρο και πιο αποτελεσματικό..:rolleyes:
Στον ήλιο είναι πολύ αποτελεσματικό !
Αλλά δεν συγκρίνεται πουθενά το Caberg με το Arai.:winka:
:beer: :beer:
vstromgr
07/01/2007, 16:10
δες το Schuberth S1 εμένα με βολευει αρκετά
pavlaras1
08/01/2007, 00:39
Παντως μην παρεις με τιποτα το Nolan N101 που εχει εξωτερικα μιση μαυρη ζελατινα για τον ηλιο.
Οι λογοι ειναι δυο:
Α. Ακουμπαει η επανω ζελατινα την κανω και την χαραζει κανοντας μια συνεχομενη γραμμη απο την μια μερια του κρανους εως την αλλη.
Β. Οταν εχει ηλιο γενικα και κοιτας απο την μεση και πανω δεν μπορεις να ξεχωρισεις τιποτα απο το πολυ σκουρο χρωμα που εχει και ειδικα τα φαναρια.
Δεν μπορεις να καταλαβεις αν εισαι σε ταχυτητα πανω απο τα 40χ/ω τα σηματα πρεπει να χρησιμοποιησεις την φαντασια σου.
Αν κοιταξεις απο την μεση και κατω τυφλωνεσαι απο το πολυ φως που περναει.
Αν κοιταξεις μια επανω και μια κατω αποσυντονιζεσαι και θελει χρονο για να προσαρμοστει η κορη του ματιου σε τετοια διαφορα φωτεινοτητας μεσα σε λιγοτερο απο ενα δευτερολεπτο.
Οσες φορες το χρησιμοποιησα κοντεψα να παθω ατυχημα.
Απαραδεκτος σχεδιασμος απο αποψη πρακτικης για οδηγηση αλλα απο αισθητικη πολυ ωραιο θυμιζεις ROBOCOP.
CABERG και NOLAN δεν τις θεωρω καλες εταιρειες.
Θεωρω οτι ανοικουν στην κατηγορια απο την μεση και κατω.
Schuberth και Arai ειναι σαφως πολυ καλυτερα δεν το συζηταμε.
Καλυτερα να αλλαξεις μια ζελατινα και να εισαι σιγουρος, εγω τουλαχιστον στην θεση σου θα ενιωθα ποιο σιγουρος.
anixneyths
08/01/2007, 12:50
Είχα ενδιαφερθεί για τα "Caberg" τις προάλλες... Όταν ρώτησα τον πωλητή να μου δείξει την ταμπέλα στο λουρί του κράνους που αναγράφει την ημερομηνία παραγωγής του άρχισε να τα μασάει και να λέει "παπαριές" του στυλ "πρώτη φορά μας κάνουν αυτή την ερώτηση στα δεκαπέντε χρόνια λειτουργίας μας"... Και να ρωτήσω την αντιπροσωπεία αν μας επιτρέπει να βγάλουμε την επένδυση οπότε έλα σε λίγες μέρες και κάτι τέτοιες ιστορίες :rotflmao: :rotflmao:
"ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΡΕ ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΗ!!!! ΓΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕΣ!!! !!! :lol: :rotflmao: ΕΛΕΟΣ!!! :bawl: :lol:"
Η αντιμετώπιση του και μόνο στάθηκε αρκετή και ικανή για να μην αγοράσω καν από το μαγαζί του "Τσαμπίκου" τα μποτάκια που είχα βάλει στο μάτι!!! Χεχεχεχεχε:rotflmao: (Ας πρόσεχες Τσαμπίκο μου, ας πρόσεχες...)
Από περιέργια και μόνο μπήκα αργότερα στο "site" της "Camberg" και είδα πως η πολιτική τους είναι τέτοια ώστε να μην αναγράφουν την ημερομηνία παραγωγής του κράνους πάνω του! Κάπου αλλού όμως στην επίσημη σελίδα της εταιρείας λέει πως στα πέντε χρόνια το κράνος πρέπει να αλλαχτεί.... "Researches have shown no evidence of degradation of the materials used in the helmets manufac-ture due to the mere effect of the times passing by. " :hypnotize :hypnotize :hypnotize (http://www.caberg-helm.com/home.aspx?xL=e&xM=faq&xSM=&xP=&xPC=)
Χλωμό, πολύ χλωμό το όλο σκηνικό ρε παιδί μου... :hypnotize Για γέλια βασικά!!! :bigcry: Οoops... Κρύος ιδρώτας μου βγήκε
Ποιόν εξυπηρετεί άραγε η μη αναγραφή της ημερομηνίας παραγωγής στο κράνος (ερώτημα θέτω... Να μην παρεξηγηθώ κιόλας...). Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του!!! Πάντως, μιλώντας για την πάρτη μου και μόνο, λόγο αυτής της πολιτικής της "Camberg" την απορίπτω βροντοφώνως!!! ΛΗΓΜΕΝΑ ΔΕΝ ΤΡΩΩ!
Όσον αφορά τον πωλητή μάθε φίλε "Τσαμπίκο" να λες όλη την αλήθεια και όχι την μισή (Και την άλλη μισή να την μαθαίνω ύστερα από προσωπική έρευνα). Μάθε επίσης που να πετάς την σκόνη στα μάτια!!! Σας γνωρίζω καλά μιας και τους ψήλους στα αυτιά μου τους έχετε κολλήσει εδώ και καιρό τώρα...)!!! Επίσης, μάθε πως δεν είναι όλη οι καταναλωτές ΚΑΓΚΟΥΡΙΑ για να τους προσβάλεις!!!! Μερικοί την ψάχνουν πλέον την δουλεία!!! Και μάθε ακόμα πως το να πουλάς αφέλεια δεν πουλάει πλέον στην εποχή της πληροφορίας!!! Πουλάει η εξυπηρέτηση και η άριστη λύση και μόνο στην εκάστοτε ανάγκη μας!!!
Ευτυχώς που υπάρχει και το νετ και ακούγετε πλέον και η φωνή μας...
Ελπίζω να βοήθησα τους καταναλωτες στην επιλογή τους και τους πωλητές ως προς τον τρόπο που μας προσεγγίζουν.
Καλό σας απόγευμα.:uplate:
Και η Airoh έχει ένα τέτοιο μοντέλο με ζελατίνα εσωτερική σα γυαλιά.
anixneyths
08/01/2007, 14:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από Respect
Και η Airoh έχει ένα τέτοιο μοντέλο με ζελατίνα εσωτερική σα γυαλιά.
Eνδιαφέρον αν και δεν βρίσκω το "Site" της εταιρείας αυτής. Έχει "site"? "Link" του κράνους μας δίνεις;
Αρχικά δημιουργήθηκε από anixneyths
Eνδιαφέρον αν και δεν βρίσκω το "Site" της εταιρείας αυτής. Έχει "site"? "Link" του κράνους μας δίνεις; http://www.airoh.biz/eng/start.html
Κοίτα στα opening helmets τα μοντέλα sv. :beer:
vstromgr
09/01/2007, 00:00
εχω και το airoh και το s1 πιο βολικο στο βαλε βγάλε το airoh σαφως πιο κράνος το s1
επισης πανω απο 2 φορες το κόστος του s1.
η λύση με τις Ενσωματωμένες ζελατινες είναι πολύ καλή γιατί η σκιά με τον ήλιο μπορεί να εναλλασσονται μέσα στην 'ιδια ώρα ή αόμη και μεσα στο οικοδομικό τετράγωνο..
προτείνω s1 πολύ αθόρυβο επίσης σε σχέση με το airoh
Αρχικά δημιουργήθηκε από vstromgr
δες το Schuberth S1 εμένα με βολευει αρκετά Ωραίο είναι αλλά 1525kg δεν είναι λίγο βαρύ; Πως το έχεις δει μια και το έχεις;
vstromgr
10/01/2007, 07:16
Έχεις δίκιο είναι λίγο βαρύ αλλά μάλλον το συνήθισα
Αν θες μπορείς να το ελαφρύνεις κατά 500 γραμμάρια περίπου προσθέτοντας 500 ευρώ περίπου μια και υπάρχει το S1 pro που είναι σαφώς ελαφρότερο και σαφώς ακριβότερο ίσως και καλύτερο λόγω υλικών.