PDA

View Full Version : GSF 600/650 s Bandit

Σελίδες : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32

VegasKitty
24/07/2007, 15:17
Αντε ντε τελειονετε με αυτο το καφεδακι!!!

Οχι τπτ αλλο, να μαζεψετε ολες τις κουκλαρες μαζι, να βαλετε και real φωτο,
να με τσιγλησετε και λιγο μπας και μπορεσω και την αποκτησω λιγο ποιο γρηγορα
απο οτι εχω προγραμματισει... :blush:

Πω, πω, μονο με τη σκεψη οτι θα παρω τη μαυρη λησταρχινα και θα γυρναω
τους δρομους... Με πιανει τρελλα λεεμμμεεεεεεε!!!!!!!!!!!!! :D

Ξερω, ξερω, πρεπει να με δει επιγοντος γιατρος, αλλα δε νομιζω να υπαρχει γιατρεια!!! :look:

Band(age)it
24/07/2007, 15:49
Οκ...τι λετεε για αυριο (Τεταρτη) βραδυ μετα τις 00:00 για :beer: :beer: ?

at VegasKitty : Και δεν εχουν πιασει και οι ζεστες ακομη :D θα βρασεις πανω στη μαυρη μαυριλα ...

Υ.Γ. Παω για δουλεια...αν ψηθει κανας και γι αποψε ακομη το τηλ μου ειναι 6944.632.852 χρεωση 1.00 ευρω / sec - Nikos
Αντε γιατι με τουτη τη ζεστη καλα θα ηταν και μια :beer:

vasdekiss
24/07/2007, 17:07
Αν είναι να πιείτε καφέ ελάτε κατά εδώ και μπουγάτσες κερασμένες από εμένα (που λέει ο λόγος...). Καλά να περάσετε... Τα λέμε...:beer:

amyroukai
24/07/2007, 21:36
Πλάκα θα έχει αυτό, είναι ο εφιάλτης της κοπέλας μου, κάγκουροι με το ίδιο μηχανάκι που θα μιλάνε για τη μοτοσικλέτα τους όλο το βράδι... Και μπορεί και να μην είναι trendy, LOL.

Λοιπόν, προτείνω... Τη μπυραρία ενός φίλου στο Κουκάκι, "Βύνη", Δράκου 10 (κάθετη στη Συγγρού, ξεκινάει από τα Goody's και ανεβαίνει). Είναι κεντρικά, οπότε και οι Νότιοι και οι Βόρειοι και οι Ανατολικοί και οι Δυτικοί δε θα έχουμε πολύ δρόμο... :D Και έχει καλό κλιματισμό!
Αν υπάρχει και άλλη πρόταση, άντε ρίξτε τη! Πλάκα θα έχει το... 1ο Bandit meeting!!!

vasdekiss
24/07/2007, 22:03
Εφ' όσον βρεθείτε οι νότιοι και τα βρείτε μεταξύ σας, θα μπορούσαμε να κανονίσουμε και μια συνάντηση κάπου στη μέση (βλ. Βόλος;)). Αυτό, βέβαια, αφήνει απ' έξω τον aman17-2 αλλά νομίζω ότι πρέπει να οργανωθούμε πολύ περισσότερο για να πάμε να τον βρούμε:beer: αν και κάποια στιγμή θα έπρεπε να την κάνουμε τη βόλτα προς τα εκεί. Καλά να περάσετε, τα λέμε...

amyroukai
24/07/2007, 22:39
Ε να πεταχτούμε μέχρι Νάπολη, τι είναι μωρέ... ;) Καλή η ιδέα και της... Πανελλήνιας Bandit. Μη το πούμε πουθενά, θα μας κοροϊδεύουν για πάντα οι "σύγχρονοι".

Band(age)it
24/07/2007, 23:53
Επειδη εγκο ντεν ξερει καλα τους ντρομους και γκια να μη ψαχνομαι θα ηταν καλο να βρισκομασταν και παμε οπουδηποτες...τι λετε συνεπως...για ραντεβου αυριο βραδυ (Τεταρτη) στις 00:30 εξω απο τα Goodys απεναντι απ το πολυτεχνειο????Αντες ψηθειτε :D :D :D

vasdekiss - > εσυ κατα που πεφτεις?

Θα φερω και φωτογραφικη να διακοσμησουμε το φορουμ :)

amyroukai
24/07/2007, 23:56
Κάτσε ρε, δε ξέρεις τη Συγγρού; Θα μου πεις, σιγά το πράγμα, εκείνη την ώρα, πανεπιστήμιο/κουκάκι είναι 2 λεπτά με το ζόρι. Άντε, αν μαζευτούμε 3-4 πάμε... Αν και ποιός ξυπνάει μετά για δουλειά... :(

Band(age)it
25/07/2007, 03:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από amyroukai
Κάτσε ρε, δε ξέρεις τη Συγγρού; Θα μου πεις, σιγά το πράγμα, εκείνη την ώρα, πανεπιστήμιο/κουκάκι είναι 2 λεπτά με το ζόρι. Άντε, αν μαζευτούμε 3-4 πάμε... Αν και ποιός ξυπνάει μετά για δουλειά... :(

Τη Συγγρου την ξερω..σε ποιο υψος αναφερομαστε δεν ξερω και σε ποιο ρευμα :p Οποιος ειναι να ερθει ας σηκωσει το χερι (το αριστερο ε?μην πεσουμε κιολαΣ ) :D

amyroukai
25/07/2007, 07:38
Τα goodys στη Συγγρού είναι στο ρεύμα προς Πειραιά, ακριβώς στο σταθμό "fix" του μετρό. Κανείς άλλος; Είναι βάρβαρη η ώρα, αλλά...

Band(age)it
25/07/2007, 11:16
Αντε symplekti ψησουυυυυ κ συ :D

symplektis
25/07/2007, 13:35
Κύριοι όσο και αν θέλω να έρθω απο την Δευτέρα κοιμάμαι αργάμιση και ξυπνάω πρωί για την δουλειά οπότε το βλέπω λίγο χλωμό... :(

amyroukai
25/07/2007, 13:50
OK άντε να το αφήσουμε για μέρα που θα μπορούμε περισσότεροι!

Band(age)it
25/07/2007, 14:12
Εγω απ το απογευμα και μετα ειμαι στο περιπτερο οποτε...πειτε εσεις :beer:

vasdekiss
25/07/2007, 16:10
@ Band(age)it: όπως είπα και παραπάνω αν έρθετε για καφέ θα βάλω τις μπουγάτσες... Θεσσαλονίκη... Τα λέμε...

amyroukai
02/08/2007, 20:11
Λοιπόν... :) Αφού δε λέει κανείς τίποτα θα πάρω το λόγο... Ξεκολλήστε από την παραλία, το PC σας νιώθει μόνο του!

Έγινε το σέρβις των 12000 χιλιομέτρων (θυμίζω τα 6000 δικά μου). Το πήγα στο εξουσιοδοτημένο στο Χαλάνδρι, είναι ένας συμπαθής 50άρης ο ιδιοκτήτης/μηχανικός. Το παρέλαβε το πρωί και το πήρα κατά τις 7 το απόγευμα, δυστυχώς λόγω δουλειάς δεν μπόρεσα να πεταχτώ να το δω "λυμένο" (και ήταν αδύνατον να αναβάλλω τη δουλειά, το κέρατό μου). Δε ξέρω αν το ξαναείπα, αλλά μου είχε κάνει εντύπωση που ήξερε τις εργασίες απ'έξω, δεν ήταν στο στυλ "ε να δούμε τι θέλει" κλπ. Πήγε ένα 250άρι ευρούδια βέβαια... Τσουχτερόν. Αλλά ρυθμίστηκαν βαλβίδες, συγχρονίστηκαν πεταλούδες κλπ. Θα μου πείτε, τι άλλο θα σου έλεγε, ότι δε τα έκανε; Τον ρώτησα σε τι κατάσταση ήταν και μου είπε αρύθμιστο (οκ επίσης προβλεπόμενη απάντηση).

Αλλά... Με το που το έβαλα μπροστά, αν μου έκλεινε κάποιος τα μάτια, θα ορκιζόμουν ότι δεν ήταν η μοτοσικλέτα μου. Άλλος ήχος, πολύ πιο "μεταλλικός", πιο μπάσος, πιο... εμ... "κακός" να το πω ή θα με πείτε ψωνάρα; Τέλος πάντων, δε μου πολυάρεσε η αλλαγή, γιατί είμαι εναντίον των πολλών θορύβων αλλά τι να πω, ας το δούμε και μετά γκρινιάζουμε, το πήρα και σιγά σιγά βγήκα στο δρόμο για το σπίτι. Παρατήρηση πρώτη, το κιβώτιο είχε γίνει "βιλούδο". Το διάβαζα στα περιοδικά ότι το φρέσκο λαδάκι το κάνει αυτό, αλλά τέτοια αλλαγή πια... Και το μοτέρ; Σαφώς πιο έντονος ήχος από την εισαγωγή στο άνοιγμα του γκαζιού, αλλά με πολύ λιγότερους κραδασμούς (δε χτυπάει το μπρελόκ σαν τρελλό πλέον στην τιμονόπλακα στις 5000 και δε τους νιώθω έντονα στα μπούτια) και πιο καλό δούλεμα, σαφώς πιο πρόθυμο να ανεβάσει στροφές και πιο πρόθυμο να τις κρατήσει (η έλλειψη κραδασμών που λέγαμε). Κοινώς... Το κανιβάλισα αυτές τις δύο μέρες. Αλλά ένα χαμόγελο ΝΑ. Και τον ήχο... Ε θα τον συνηθίσω. Αφού δείχνει πιο "υγιής" ο κινητήρας, ας είναι. Πάντως δεν είναι ιδέα μου, σήμερα πηγαίναμε με ένα φίλο για φαγητό και μου το είπε και εκείνος, νόμιζε ότι άλλαξα εξάτμιση γιατί ακουγόταν περισσότερο. Περιμένω να δω και την κατανάλωση. Και ΤΩΡΑ καταλαβαίνω τι έλεγε ο φίλος Συμπλέκτης... Όντως έχει πολύ μπλινγκ-ντιγκι-ντριν στο ρελαντί. :lol: λέτε να είναι το σημάδι της καλής ρύθμισης; ΟΧΙ ΣΥΜΠΛΕΚΤΗ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΑΦΟΥ ΚΑΙΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΤΙ ΕΧΕΙ :p πλάκα κάνω ρε, μη θυμώσεις. Και επειδή τώρα έχει καλύτερη απόκριση στο γκάζι και πιο γρήγορο επιλογέα, πρέπει να ξανασυγχρονίσω το χέρια μου για να μην κάνω άτσαλες αλλαγές ταχυτήτων.

Οπότε... Για την ώρα λέω χαλάλι τα λεφτά, τουλάχιστον ΟΝΤΩΣ κάτι έγινε στο μοτέρ. Προς το καλύτερο. Την επόμενη φορά θα προσπαθήσω να είμαι εκεί, αν και βαλβίδες κλπ θέλει κάθε δεύτερο σέρβις. Μπήκαν και διάκιδα μπουζί, υποτίθεται ότι κάνουν καλύτερη καύση. Δεν είδα τα παλιά, να δω αν ήταν καθαρά, όπως και δεν είδα και τα λάδια που είχε, αν είχαν γίνει... νερό. Τα καινούρια έλαια αν θυμάμαι καλά είναι ημισυνθετικά Motul. ΟΚ κακώς δεν έκατσα να ρωτήσω τα πάντα, αλλά δε θέλω να κουράζω το μυαλό μου με πράγματα που δεν είναι ακριβώς απαραίτητα... Ίσως αν δεν είχα κεφάλι κουδούνι από την πίεση (και δεν γαμοσταύριζα που ΕΚΕΙΝΗ την ημέρα χάλασε το τραίνο στο Ηράκλειο και έφαγα τη μέρα μου με τα λεωφορεία 2,5 ώρες πήγαινε/έλα Αθήνα-Μαρούσι) να ρωτούσα.

Αυτό που με προβληματίζει όμως είναι, τη μοτοσικλέτα την αγόρασα με 6200 χιλιόμετρα από το Motoselect που είναι τα μεταχειρισμένα/στοκ τους Σφακιανάκη με προφορική διαβεβαίωση του διευθυντή/υπεύθυνου του μαγαζιού ότι είχε γίνει το σέρβις των 6000 χιλιομέτρων... Αλλά είχε γίνει πράγματι; Η κατάσταση του κιβωτίου σήμερα, σε σχέση με την μοτοσικλέτα όταν την παρέλαβα, καμμία σύγκριση. Που σημαίνει ότι πολύ πιθανόν να μην είπαν αλήθεια, ή να έβαλαν ότι φθηνότερο υπήρχε σε λάδι αφού ήταν για πούλημα... Θα πρέπει να πάω στο Περιστέρι να μάθω κάποια στιγμή. Αν και πλέον, και να μην το έκαναν, ότι χέσιμο και να ρίξω, στο βρόντο θα πάει.

Band(age)it
04/08/2007, 02:59
Αλλαζουν πολλα με το λαδακι οντως...εβαλα τωρα το συνθετικο Castrol Rs4 (10-50) και το κιβωτιο εχει γινει πολυ ελαφρυτερο...λες και ανεβαζει πιο προθυμα ενα πραγμα...ακουγονται ομως πολυ δυνατοτερα οι αλλαγες σε σημειο που αγχωνομαι..τωρα αν βρηκες και καλο μηχανικο για bandit παντρεψου τον...

Αυτον τον καφε-σουβλακια-pizza τι θα γινει θα το κανονισουμε ποτε?
Και κατι αλλο...δε βρισκω μανιταρια για το Κ7...και μ αρεσουν πολυ τα μανιταρια γμτ...:p :p :p

amyroukai
04/08/2007, 08:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από Band(age)it

Και κατι αλλο...δε βρισκω μανιταρια για το Κ7...και μ αρεσουν πολυ τα μανιταρια γμτ...:p :p :p

Στην Puig κοίταξες; Κωδικός 4428 για τα μανιτάρια του Bandit 2007, και μετά προσθέτεις το "A" για το μαύρο χρώμα, το "Β" για το λευκό, το "Ν" για το μαύρο, το "R" για το κόκκινο και το "V" για το πράσινο. Εισαγωγέας αν δεν απατώμαι είναι ο Μπαξεβάνης, αλλά τα έχει και το μοτομάρκετ και ο Ξύκης. Για το bandit του 2005, ο κωδικός είναι 3918.

Μπες στην www.puig.tv (http://www.puig.tv) να τα δεις αν θέλεις.

Band(age)it
04/08/2007, 12:07
Στην Puig κοίταξες; Κωδικός 4428 για τα μανιτάρια του Bandit 2007, και μετά προσθέτεις το "A" για το μαύρο χρώμα, το "Β" για το λευκό, το "Ν" για το μαύρο, το "R" για το κόκκινο και το "V" για το πράσινο. Εισαγωγέας αν δεν απατώμαι είναι ο Μπαξεβάνης, αλλά τα έχει και το μοτομάρκετ και ο Ξύκης. Για το bandit του 2005, ο κωδικός είναι 3918.

Μπες στην www.puig.tv (http://www.puig.tv) να τα δεις αν θέλεις.

θεεεεενκς ρε φιλε :D ουτε που μου περασε απ το μυαλο να κοιταξω..

VegasKitty
09/08/2007, 11:43
Ερωτηξης:

Ειναι καποιανου "δικου μας" :smilea: ενας μαυρος Ληστης με
μαυρο bagster, που μαλλον δουλευει, εδω κατω στο Πειραια??? :look:

Γιατι το πετυχαινω συχνα και σα παιδι και γω, ολο κατανταω να το
χαζευω εκει που καθετε και "αναπαυετε" κατω απο τη σκια στο πεζοδρομιο... :blush:

amyroukai
09/08/2007, 11:51
Πειραιά δεν είναι ο Συμπλέκτης; Νομίζω... Και έχει μαύρο Bandit...

Εγώ βλέπω συχνά ένα μπλέ S στη Σαρωνίδα στον κεντρικό, αραγμένο στο πεζοδρόμιο, αλλά μάλλον δεν έχει σχέση με εδώ.

VegasKitty
09/08/2007, 13:15
Εχω και 2η ερωτηξης:

(ναι ναι το ξερω, ολο ερωτησεις ειμαι, αλλα παιδι ειμαι και γω να μη ρωταω??? :smilea: )

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Μηπος, λεω εγω τωρα, εφ οσων ειμαστε αρκετοι (νταξ δεν ειμαι ακομα αλλα θα γινω
και γω συντομα :D ) ατομα με Ληστες, να ζηταγαμε μεσα στα Suzuki να ανοιχτει ενα
μερος και για μας με τα Bandit??? :wacko:

Οχι τπτ αλλο, αλλα εχουμε βαλει οοοολλλαααααα τα πραγματα που εχουν σχεση με
τις μηχανες σε ενα τερρρααασστττιιιοο θρεντ, που αμα θελει καποιος να μπει να ψαξει
κατι, για να δει αν το εχουν ξαναρωτησει πρεπει να κατσει να διαβασει τις τοσες σελιδες... :hypnotize

amyroukai
09/08/2007, 13:20
Συμφωνώ, αλλά δε νομίζω ότι είμαστε τόσοι πολλοί που να δικαιολογήσουμε κάτι τέτοιο... Αλήθεια πόσους θέλει; ΛΟΛ μάλλον ανήκουμε στο "δε γεμίζετε ταξί". Δεν είναι πχ σαν το Vstrom που πουλάει 2700 κομμάτια το μήνα.

VegasKitty
09/08/2007, 13:28
E ποσοι ειμαστε βρε συ???

Ξερω λιγοι και καλοι, αλλα ποσοι?? :look:

amyroukai
09/08/2007, 13:30
Εμ.... αν κρίνω από όσους έχουν γράψει εδώ μέσα, καμμιά 10άδα, το πολύ. Λίγοι.

Να υποθέσω ότι είσαι κοπέλα; Μία έχω ακουστά με bandit, είναι και στριφτερή λέει... Μήπως δουλεύεις Μαρούσι; ΛΟΛ έχει πλάκα...

VegasKitty
09/08/2007, 13:32
Δυστηχος δεν εχω τη Λησταρχινα μου ακομα... :bigcry: :bigcry:

Αλλα που θα μου παει, συντομα θα την εχω αναμεσα απο τα ποδια μου
και στα χερια μου και αστα να πανε μετα.... :smilea:

amyroukai
09/08/2007, 13:39
πω-πω ζηλεύω... Πόσο καιρό έχω να ακούσω κάτι τέτοιο... :rotflmao:

άντε με το καλό :beer:

alex14
09/08/2007, 13:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από VegasKitty

Μηπος, λεω εγω τωρα, εφ οσων ειμαστε αρκετοι (νταξ δεν ειμαι ακομα αλλα θα γινω
και γω συντομα :D ) ατομα με Ληστες, να ζηταγαμε μεσα στα Suzuki να ανοιχτει ενα
μερος και για μας με τα Bandit??? :wacko:

Οχι τπτ αλλο, αλλα εχουμε βαλει οοοολλλαααααα τα πραγματα που εχουν σχεση με
τις μηχανες σε ενα τερρρααασστττιιιοο θρεντ, που αμα θελει καποιος να μπει να ψαξει
κατι, για να δει αν το εχουν ξαναρωτησει πρεπει να κατσει να διαβασει τις τοσες σελιδες... :hypnotize

Το ειχα ζητησει και εγω πριν κανα χρονο αλλα ημουν μονος μου και με συνδεσανε κανονικα :rotflmao:

VegasKitty
09/08/2007, 14:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από alex14
Το ειχα ζητησει και εγω πριν κανα χρονο αλλα ημουν μονος μου και με συνδεσανε κανονικα :rotflmao:

E τωρα πλεων δεν εισαι μονος σου!!!! :winka:

Ευκαιρια τωρα που αυξανομαστε σιγα, σιγα να το ξαναζητησουμε :D

alex14
09/08/2007, 14:15

E τωρα πλεων δεν εισαι μονος σου!!!! :winka:

Ευκαιρια τωρα που αυξανομαστε σιγα, σιγα να το ξαναζητησουμε :D

Λογικα, πρεπει να το κανουν. Εδω υπαρχει κατηγορια για τα Suzuki V2 που ειναι 4-5, δεν θα κανουν για μας που ειμαστε 6 ?? :rotflmao:

Ρε μοντερατορες και αντμινιστρατορες , ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ????? :D

VegasKitty
09/08/2007, 14:50
Λογικα, πρεπει να το κανουν. Εδω υπαρχει κατηγορια για τα Suzuki V2 που ειναι 4-5, δεν θα κανουν για μας που ειμαστε 6 ?? :rotflmao:

Ρε μοντερατορες και αντμινιστρατορες , ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ????? :D

Πηγαινε κανε μια "ετηση" στης Προτασεις βρε!!!

Εδω για Τριουμφ θελουν να κανουν υποκατηγορια!!!! :eyepop:

alex14
09/08/2007, 15:23
Πηγαινε κανε μια "ετηση" στης Προτασεις βρε!!!

Εδω για Τριουμφ θελουν να κανουν υποκατηγορια!!!! :eyepop:

Την εκανα την αιτηση.

Για να δουμε :rolleyes:

:wave2:

symplektis
16/08/2007, 10:24
Ερωτηξης:

Ειναι καποιανου "δικου μας" :smilea: ενας μαυρος Ληστης με
μαυρο bagster, που μαλλον δουλευει, εδω κατω στο Πειραια??? :look:

Γιατι το πετυχαινω συχνα και σα παιδι και γω, ολο κατανταω να το
χαζευω εκει που καθετε και "αναπαυετε" κατω απο τη σκια στο πεζοδρομιο... :blush:

Να μαι και εγώ.. Μετά απο τις διακοπές επιστροφή στα γνωστά μαζί με τις παλιές καλές συνήθειες.
Λοιπόν.. Φίλτατε VegasKitty αν ο ληστής στον οποίο αναφέρεσαι φοράει και το τελικό της yoshi το πιο πιθανόν είναι να είναι ο δικός μου. Πεζοδρόμιο και Πειραιάς ταιριάζουν απόλυτα στην περιγραφή. :D Και αυτό που λες ταιριάζει με τις πολλαπλές αναφορές απο τον security του γραφείου για τον "ύποπτο που κοιτάει επίμονα το παιδί μου" :lol: :lol:

VegasKitty
19/08/2007, 21:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από symplektis
Πεζοδρόμιο και Πειραιάς ταιριάζουν απόλυτα στην περιγραφή. :D

Aν αυτος ο "πεζοδρομος" ειναι και σε μια γωνια της 2ας Μεραρχιας....

Ε τοτε εισαι ο ανθρωπος μου :D

Αρχικά δημιουργήθηκε από symplektis

Και αυτό που λες ταιριάζει με τις πολλαπλές αναφορές απο τον security του γραφείου για τον "ύποπτο που κοιτάει επίμονα το παιδί μου" :lol: :lol:

Εγω??? Υποπτη???? :eyepop:

Απο που και ως που???? :a13: :a13: :a13:

Απλα, μου αρεσει να θαυμαζω το ωραιο :winka:

:D

Το μονο κακο, ειναι οτι δεν θα τη βλεπω πλεων.... :sad: Εκτος αν ξαναπιασω δουλεια στα λιμερια εκεινα :smilea:

amyroukai
20/08/2007, 02:28
Στις διακοπές πάντως διάβαζα πολλά και διάφορα, μεταξύ των οποίων και το φοβερό: Μην παρκάρετε τη μοτοσικλέτα σας στον ήλιο, γιατί πέρα από το γνωστό πρόβλημα του πιθανού εγκαύματος σε ευαίσθητα σημεία αν έρθουν σε επαφή με την καυτή σέλα, πέρα από φθορές σε πλαστικά και χρώματα, ΕΞΑΤΜΙΖΕΤΑΙ Η ΒΕΝΖΙΝΗ ΓΙΑΤΙ ΒΡΑΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ, (ειδικά αν αυτό είναι μαύρο -γκουχ-γκουχ- τι χρώμα είπαμε ότι είναι το bandit που έχει την τεράστια κατανάλωση;;; ) Συμπλέκτη λες να φταίει το παρκάρισμα στην ύπαιθρο;;; Το δικό μου είναι σχεδόν πάντα σε γκαράζ.

Αύριο -σήμερα- δηλαδή, το πρωί θα ανεβάσω και την έκθεση "πως πέρασα τις διακοπές μου με το Bandit" μόλις διορθώσω γραμματικά και συντακτικά, γιατί γράφω αρκετή ώρα και για δες, νύσταξα επιτέλους. Και μιά φωτογραφία που γμτ δεν πέτυχε απόλυτα, θα εξηγήσω και γιατί. Οι ψηφιακές μηχανές μερικές φορές είναι ΗΛΙΘΙΕΣ.

symplektis
20/08/2007, 16:33
Λοιπόν ναι! Πλέον είναι βέβαιο οτι κοιτούσες το μωρό μου!! :D Απο την άλλη αν είσαι ύποπτΗ τότε δεν αναφερόταν σε σένα ο security μας γιατί εκείνος αραιά και που μου λέει για ένα υποπτΟ. Και τώρα που ξέρεις ποιανού είναι δεν είσαι και κοντά.. :( Αν ποτέ ξαναπεράσεις απο εδώ βάλε φωνή πριν.

@amyroukai: Το μωρό μου να το βλέπει ο ήλιος??? Κάθε μέρα κάτω απο ένα υπόστεγο την βγάζει και τις υπόλοιπες ώρες σε ένα γκαράζ.. Ασε που το πρόβλημα ήταν εκεί απο όταν την πήρα.. Nice info παρ'ολα αυτά.

amyroukai
20/08/2007, 18:36
Ουφ... ΠΟΛΛΑ χιλιόμετρα αυτές τις μέρες, σε βαθμό που κουράστηκα και αναζητούσα αραλίκι, κλιματισμό, φραπεδιά στην ποτηροθήκη και ραδιόφωνο και με την ευκαιρία του πλυσίματος του κράνους και του μπουφάν (ΠΟΛΥ μυγάκι) το bandit έφαγε προσωρινά "πάγκο".

Η κοπελιά αποφάσισε: "ΘΑ ΦΥΓΩ ΓΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟ" ουγκ. Ε καλά, δεν το είπε τόσο απολίτιστα, αλλά τόσο απόλυτα. Ευκαιρία λοιπόν, αφού το ψιλοβαριέμαι το συγκεκριμένο νησί να κάνω και εγώ τα χιλιομετράκια μου... Πάμε στους κολλητούς Θεσσαλονίκη! Παρασκευή μεσημέρι, μαζεύτηκαν διάφορες χαζοεκκρεμότητες και ετοιμάζομαι. Φαρμακείο, ωτοασπίδες σιλικόνης γιατί δεν μπορούσα να βρω τα σφουγγαράκια της 3Μ που έχω και δεν ξέρω αν φταίει το δικό μου Arai, αλλά ΔΕΝ αντέχω τόσο θόρυβο. Γεμάτο ρεζερβουάρ, πίεση λίγο παραπάνω από όσο λέει η Suzuki γιατί είχε ζέστη και θα το πλάκωνα κιόλας και πάμε εμπρός στην Εθνική (των φορτηγών και των ψυγείων που λέει και το άσμα). Αναφέρω λοιπόν ότι ήμουνα καλό παιδί μέχρι το τρίγωνο του Διαβόλου, συγγνώμη, το πέταλο του Μαλιακού, το οποίο έχει παρεμπιπτόντως γίνει να μη πω πως από τα έργα (σε καλό να μας βγουν όποτε τελειώσουν). Δηλαδή, δεν πέρασα τα 150 την ώρα, σκεπτόμενος την κατανάλωση, την κούραση, τα μπλόκα, τον πιθανό κοιμήση εκδρομέα κλπ. Τελικά ούτε φορτηγά είχε περισσότερα από το σύνηθες, ούτε μπλόκα είχε (καλά μη βαράτε, αν έρθει καμιά φωτοκλήση θα το μάθετε, γιατί ήμουν πάνω από το όριο συνήθως). Μετά τη στάση στο Everest για σπανακόπιτα, καφέ, καθάρισμα ζελατίνας, ανεφοδιασμό, συνέχισα χαλαρά. Μέχρι που στην έξοδο του πετάλου με περνάει "αέρα" CBR600F δικάβαλο, με δύο παλικάρια επάνω, σαμάρια της Oxford γεμισμένα τέρμα και πολλά άλλα τσουμπλέκια με ιμάντες, χταπόδια κλπ. Ευκαιρία για γιορτή! Από πίσω... ΟΚ το CBR έχει πλεονέκτημα σαν μοτοσικλέτα, αλλά δικάβαλο και με μπαγκάζια πόσο καλύτερα πάει; Στην ευθεία τον είχα από κοντά, σε στροφές ξέφευγε (δεν κάνω παλικαριές, αν δε το νιώθω δε στρίβω με όσα έρχομαι). Τέλος πάντων, μία ο ένας μπροστά μία ο άλλος (συνταξιδέψαμε, όχι κόντρα, απλά ανοίγαμε την κίνηση στον πίσω και κάθε τόσο αλλάζαμε) καλύψαμε την απόσταση μέχρι τα Τέμπη με 170-190χλμ/ω ακατέβατα. ΠΛΑΚΑ ΕΙΧΕ. Και ομολογώ ότι κατάλαβα τι εννοούν όσοι μου έλεγαν "με 140 στην Εθνική βαριέσαι θανάσιμα". Ναι τελικά έχει το χαβαλέ της η υψηλή ταχύτητα, αν οι συνθήκες του δρόμου το επιτρέπουν και αν η μοτοσικλέτα έχει τόσα άλογα που χασμουριέται σε αυτές τις ταχύτητες. Το Bandit δε λέει όχι, αλλά δεν είναι και χαλαρό, ε; Δουλεύει στην "καλή" περιοχή του μοτέρ πάντως. Πάντως ο οδηγός του CBR δεν ήταν και πολύ άνετα αφού συχνά τέντωνε τα πόδια του για ξεμούδιασμα. Το τελευταίο κομμάτι Τέμπη-Θεσσαλονίκη το κάλυψα ήρεμα, τα παιδιά με το CBR ή κάπου έστριψαν ή μπήκαν σε άλλο βενζινάδικο και χαθήκαμε. Ήρεμα, εκτός από μια μεγάααααλη ευθεία που δεν άντεξα να μη δοκιμάσω την τελική! 220 με βαλίτσα, τώρα αν ήταν ελαφριά ανηφόρα, κόντρα αέρα κλπ δεν μπορώ να σας πω, αλλά δεν ήταν άνετα εκεί, με τον αέρα που είχε και τη βαλίτσα πίσω, έκανε μια ταλάντωση που δεν ΜΕ άρεσε που λένε και οι Βόρειοι. Αφού το έκανα και αυτό, ηρέμησα πάλι.
Σάββατο μας έκατσε μία αναποδιά και μείναμε στην πόλη το πρωί, αλλά αργά το απόγευμα πήγα Χαλκιδική και επέστρεψα Κυριακή βράδι.

Δευτέρα θα έφευγα έτσι και αλλιώς, αλλά το πρόβλημα ήταν για που; Να ξαναγυρίσω Αθήνα; Ή... (διαβολικό χαμόγελο) να πάω ένα Μπράλο και να πάω Ζάντε να δω αν κουνιούνται οι βάρκες; Μετά από σύντομες διαδικασίες ερεύνης του χάρτη για την διαδρομή και τηλεφώνημα στην ετέρα εκδρομέα "αν είναι να έρθεις να μου το πεις έγκαιρα" (να προλάβεις να διώξεις τον άλλο από το σπίτι;;; χαχα) πλακώσαμε ένα τελευταίο φαγοπότι στην πλατεία Σκρα με κοκορέτσι, κοντοσούβλι και σουτζουκάκια για να με κρατήσει στη διαδρομή, γέμισα και το ρεζερβουάρ πριν βγω περιφερειακό και ξεκίνησα. Φάγαμε και τζατζικάκι και οι αναθυμιάσεις στο κράνος δεν ήταν και το καλύτερο, αλλά είμαι κοιλιόδουλος, τι να κάνω; Οι τσιχλοπαρασκευαστές κλέφτες θα γίνουν; Έβαλα μιά στο στόμα με την πρώτη ευκαιρία. Αν δεν κάνω λάθος, φύγαμε από την ταβέρνα κατά τις 4. Είχα μπροστά μου 6 ώρες περίπου για... Δεν ήξερα πόσα χιλιόμετρα. Αποφάσισα να μην πιω καφέ στον Κορινό, οπότε έκανα τα χιλιόμετρα μέχρι το Everest στη Λαμία χαλαρά, είχε κίνηση και δεν έπαιρνε πολλές παλικαριές και ρίσκα, άσε που δεν ήθελα να πάρω και κανένα. Και επειδή πήγαινα χαλαρά, από την πολλή χαλαρότητα ξεχάστηκα με τη βενζίνη. Όποιος σχεδίασε το δείκτη, είναι πολύ βλάκας. Όσο βλάκας είμαι και εγώ δηλαδή, που 15 χρόνια την κάνω τη διαδρομή, ΑΚΟΜΑ δε θυμάμαι ακριβώς που έχει βενζινάδικα. Περνάω χαλαρός την τελευταία BP στην έξοδο από Βόλο (μερικό οδόμετρο κοντά στα 200) και μετά... Το χάος. Φυσικά, το γμμν καντράν με ενημερώνει για την έλλειψη βενζίνης 2-3 λεπτά ΑΦΟΥ πέρασα την BP. Τι κάνουμε τώρα; Ε δε θα έχει λίγο παρακάτω άλλο; Κούνια που με κούναγε... Κοιτάω μία το δρόμο και μία το μερικό οδόμετρο, 230, 240, 250 και βενζινάδικο πουθενά. 260, 270 και είμαι βέβαιος ότι θα σπρώχνω... Από την ΆΛΛΗ μεριά έχει βενζινάδικα! 287 χιλιόμετρα, φτάνω σε διόδια και έχει μια Shell στην άνοδο για Θεσσαλονίκη. Δε το σκέφτηκα και πολύ, αναστροφή με προσοχή και γέμισμα. 18,5 λίτρα... Είχα καμιά 20αριά χιλιόμετρα θεωρητικό περιθώριο πριν το σπρώξιμο, αν υποθέσουμε ότι έκαιγα και την τελευταία σταγόνα. Φτηνά τη γλίτωσα. Εμ... Όχι φτηνά γιατί από τη χαρά μου δε θυμήθηκα να πω "απλή αμόλυβδη" και όπως κάνουν οι πονηροί της Shell σε ΟΛΑ τα πρατήρια, έβαλε Vpower. Χαλάλι, να καθαρίσει και λίγο το μοτέρ. Μετά ήταν το αστείο... Για να ξαναβγώ στην σωστή κατεύθυνση είτε έπρεπε να πάω προς Θεσσαλονίκη, να βρω γέφυρα και να ξαναγυρίσω -χασομέρι-, είτε να πάω καμμιά 300αριά μέτρα ανάποδα στην Εθνική και να περάσω πάλι στο ρεύμα μου από τα διόδια -δεν είμαι ΤΟΣΟ βλάκας- είτε... "Πάρτε τον παράδρομο και στην 5η γεφυρούλα κάντε δεξιά και αριστερά και θα βγείτε" είπε το παλικάρι. Στην 5η γέφυρα (αγωγός ομβρίων είναι μάλλον, αλλά εκεί θα κολλήσουμε) είχε και βάψιμο με spray "ΛΑΜΙΑ ΔΕΞΙΑ" στρίβω και βγαίνω σε κακό χωματάκι. Λες; Ε πάμε και λίγο χώμα, μασάνε μωρέ οι "ληστές;" Πρώτη φορά στα χώματα, ευτυχώς ήταν δεν ήταν 150 μέτρα ανηφόρα. Πλάκα είχε και αυτό! Και περνάω από κάτι ξηλωμένα συρματοπλέγματα, πάλι στο σωστό ρεύμα.

Με αυτά , φτάνω πάλι στο Everest στο Μαλιακό. Έχω κόλλημα, ναι, γιατί έχει καλό καφέ και καθαρές τουαλέτες. Επιτέλους καφεδάκι, να τηλεφωνήσω και στους κολλητούς που με έβριζαν που έφυγα μέσα στην λάβα του μεσημεριού φαγωμένος και ανησυχούσαν, να πάρω και τους γονείς που θα έφευγαν διακοπές και δεν ήξεραν που αλωνίζω. Ξαναγέμισα βενζίνη, 5 ευρώ (άμα καείς με το χυλό...) και λίγο παρακάτω "Πάτρα 180" έλεγε η πινακίδα. Χάρηκα! Λέω, έχω 3 ώρες μπροστά μου για 180 χιλιόμετρα, ΧΑΛΑΡΑ προλαβαίνω το καράβι (22:45 θυμόμουν ότι φεύγει, αλλά να πάω πιο νωρίς να πάρω και εισιτήρια κλπ) και... Δε θα χρειαστώ και ανεφοδιασμό αν είναι 180 χιλιόμετρα... Δεξιά στην ανηφόρα λοιπόν.

amyroukai
20/08/2007, 18:37
Είχα πολλά χρόνια να περάσω από Μπράλο, τελευταία φορά ήταν πρωί Ιούνη και τρέχαμε να δούμε ειδική Acropolis Rally. Ωραίες στροφές, τις είχα λησμονήσει! ΟΚ επειδή έχει γκρέμια από τη μία, βράχια από την άλλη, δεν έκανα χοντράδες, ειδικά μετά τα "ΜΟΤΟ-ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΥ", "ΣΤΟ ΜΠΡΑΛΟ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ" που είδα βαμμένα σε κάτι τσιμεντένια τοιχάκια και ένα μεγάλο εικόνισμα βαμμένο στο βράχο στο τέρμα της ανηφόρας που φαινόταν φρέσκο, καλή του ώρα του παιδιού αλλά μη πάμε να το συναντήσουμε. Το λαστιχάκι πατήθηκε καλά πάντως, μάλλον έγερνα παραπάνω από όσο νόμιζα και τα 140 δεν είναι δυσάρεστα στις περισσότερες στροφές. Μετά το φαρδύ δρόμο όσο ανεβαίνεις στο Βουνό, ο δρόμος γίνεται 1+1 λωρίδα. Καλή άσφαλτος, ακόμα και τα σημεία που είναι λερωμένα από τα φορτηγά που μεταφέρουν Βωξίτη κρατάει καλά. Οι στροφές είναι συνεχόμενες (γιούπι) τα προσπεράσματα είναι εφικτά με προσοχή, οι οδηγοί όλων των οχημάτων είναι περίεργα ευγενικοί και με διευκολύνουν, σηκώνω το χέρι και τους ευχαριστώ, ελπίζω να είχαν καλό ταξίδι. Στην κατηφόρα μετά, έκανα και τη χοντράδα μου... Παρασυρμένος από τη ροή, έχω μια γεμάτη τετάρτη και φτάνω σε 90άρα αριστερή, με τσιμεντένιο τοιχίο και γκρεμό από κάτω. Άντε γεια... Πλακώνω φρένα, κατέβασμα, είμαι ΒΕΒΑΙΟΣ ότι δε θα στρίψω και τότε θυμάμαι τον Κώστα στο σχολείο, “κοίτα ΜΕΣΑ στη στροφή, γείρε το και θα στρίψει”. Για να γράφω, πάει να πει ότι δούλεψε το κόλπο. Για λίγο έκοψα ρυθμό, τρόμαξα. Για πολύ λίγο όμως, ο χρόνος περνούσε... Κάποια στιγμή είδα μια ωραία φουρκέτα, ευκαιρία για φωτό. Οι οδηγοί των αυτοκινήτων πρέπει να έριξαν πολύ γέλιο με τον ηλίθιο μπουφανοντυμένο κρανοφόρο που ποζάρει μόνος του στη μέση του δρόμου, αλλά ας είναι. Να μην έχω έστω ΜΙΑ φωτογραφία από τη διαδρομή; Καλά, δύο έβγαλα.

Σιγά σιγά λοιπόν (τρόπος του λέγειν) φτάνω Ιτέα. Τσουπ να και ένα ωραίο μπλόκο με 4 αστυνομικούς με φακούς στα χέρια. Δε μου έδωσαν και πολύ σημασία, κάτι άλλο έψαχναν. Καλή βάρδια παιδιά! Και μετά την Ιτέα λοιπόν, ξεκινά Η απόλαυση! Αυτό το δρόμο δεν τον είχα ξανακάνει, μέχρι την είσοδο της ειδικής "Βωξίτες" είχα πάει. Κόκκινος ο δρόμος από το πέτρωμα που ξεπλένεται και παρασέρνεται με τον αέρα και τα φορτηγά, η θάλασσα στο αριστερό χέρι, κόκκινα βράχια στο δεξί, επικίνδυνο σκηνικό μεν, αλλά με καλή άσφαλτο, ωραία χάραξη, λίγη κυκλοφορία και ο ήλιος που έδυε το φώτιζε και το έκανε ακόμα πιο κόκκινο, πιο ρομαντικό. Και εκεί έπαθα ένα μικρό πανικό. Γιατί είδα μια πινακίδα που έλεγε πολλά χιλιόμετρα μέχρι Πάτρα, συνειδητοποίησα ότι πρέπει να πάω Κυλλήνη που είναι άλλα 90τόσα χιλιόμετρα ΜΕΤΑ την Πάτρα και είχα... Πόσο; Γμτ πέρασε η ώρα, ή μάλλον δεν τα είχα υπολογίσει σωστά από την αρχή. Το κεφάλι κάτω λοιπόν... Η παραλιακή Ναυπακτία είναι ΟΝΕΙΡΟ. Πέρα από το δρόμο που βράδι έμοιαζε βγαλμένος από το Tourist Trophy του PS2 και το Need for Speed του PC μαζί, είχε κάτι υπέροχα χωριουδάκια σαν καρτ-ποσταλ σε κάθε κολπίσκο, με φωτισμένες προκυμαίες, με όμορφα χαμηλά σπιτάκια, με ταβέρνες ενίοτε στον περιφερειακό (στο δρόμο μου). Η μυρωδιά του χταποδιού από το "σπίτι του ούζου" αν θυμάμαι καλά το όνομα, όπως και από μια καντινο-ταβέρνα που δε θυμάμαι σε ποιά χωριά ήταν, μου γαργάλησαν τα ρουθούνια. Χάζεψα με το φωτισμό του βράχου πάνω από το χωριό Καλλιθέα (πάλι αν δεν κάνω λάθος το όνομα) με πράσινους και μπλε προβολείς. Ρε, τελικά μήπως έκανα βλακεία που βιαζόμουν; Μήπως έπρεπε να κάτσω εκεί, να φάω και να πιω ένα ουζάκι σε κάθε χωριό αντί να τρέχω σαν παλαβός; Την επόμενη φορά, κατά προτίμηση με καλή παρέα. Η νύχτα είχε πέσει βαριά, η χαμηλή σκάλα του bandit υπό κλίση ΔΕΝ φωτίζει καλά το δρόμο πια, η μεγάλη σκάλα είναι αρκετή με όσα και αν πάω στην ευθεία αλλά μόλις στρίψω πάλι δε βλέπω που τελειώνει η στροφή και πάλι καλά που είχε και κανένα αυτοκίνητο από απέναντι για να βάζω σημάδια και δεν έκανα συνέχεια το batman στα σκοτάδια. Τους ενοχλούσα κιόλας ακόμα και με τη μικρή σκάλα, γιατί η δέσμη σηκώνεται όταν γείρει η μοτοσικλέτα και μου άναβαν προβολείς. Ξέρω, είμαι ηλίθιος. Αλλά και τώρα που τα γράφω και μουντζώνομαι, πάλι τα ίδια θα έκανα γιατί είναι τόσο πορωτική η διαδρομή και είχα χαρεί τόσο πολύ αυτές τις στροφές για τόσα πολλά χιλιόμετρα που δε με ένοιαζε και πολύ. Το πέρασμα μέσα από την Ναύπακτο δε με ενθουσίασε. Σαν τα βλάχικα της Βάρης πριν την διαπλάτυνση ήταν. Για την παλιά πόλη με το κάστρο έχω ακούσει τα καλύτερα όμως. Άντε τελειώνετε με τον περιφερειακό ρε παιδιά! Άρχισα να βλέπω τη γέφυρα του Ρίου-Αντίρριου και χάρηκα. Λες να προλάβω; Φτάνω και στη γέφυρα, πληρώνω 1,70 και... Είναι όμορφη! Έχει τέλεια θέα! Μου αρέσει ο φωτισμός των καλωδίων. Είχε και οικογένειες που τη διέσχιζαν με τα πόδια, για βόλτα. Μου πέρασε η ιδέα να σταματήσω και να ζητήσω φωτογραφία, αλλά γμτ πίεζε ο χρόνος ασφυκτικά πλέον.

Αυτά τα χιλιόμετρα μέχρι την Κυλλήνη, πως τα ξέχασα; Και έχουμε και άλλο πρόβλημα. Δεν έβαλα βενζίνη πριν το Αντίρριο, γιατί λέω, ολάκερη Εθνική, είναι δυνατόν να μην έχει ένα βενζινάδικο μετά; ΕΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ!!! Κυρία λοιπόν, γιατί έχω ήδη 210 χιλιόμετρα στο μερικό χιλιομετρητή, του έχω πιει το αίμα 2 ώρες και κάτι 3η-4η κόφτη, τέρμα φρένα, κατέβασμα και πάλι από την αρχή, με πονάνε οι παλάμες μου και οι αντίχειρές μου από την κόντρα στο τιμόνι, έχει αρχίσει και διαμαρτύρεται και η μέση μου λίγο, διψάω κιόλας, πάω με 100 γιατί πέρα από την βενζίνη, όλο και καμιά καμερούλα θα έχει στα τούνελ μετά την Πάτρα. Και περνάνε τα χιλιόμετρα και βενζινάδικο γιοκ. Με βρίζω, γιατί την ξαναπάτησα πριν τη Λαμία με τον ίδιο τρόπο! Πύργος 100 έλεγε η πινακίδα, Πύργος 80, δηλαδή οι Πυργιώτες και οι Πατρινοί ΔΕΝ βάζουν βενζίνα μωρέ; Αφώτιστος δρόμος, στενός, γμτ Αμερικάνικο θρίλερ θα ζήσω αν μείνω εδώ στην ερημιά. Και ξάφνου βλέπω φώτα και ένα φανάρι κυκλοφορίας! Έχει και κάτι πινακίδες, έλα σωθήκαμε, βενζινάδικο. Αμ δε, καφετέριες και εστιατόρια ήταν. Απόγνωση! Λίγο παρακάτω, πάνω που σκεφτόμουν να γυρίσω στο φανάρι, να μείνω από βενζίνη αλλά να έχω να φάω και να είμαι σε φωτισμένο μέρος, μια Shell (ή μήπως ΕΚΟ; ) εμπρός μου. Από τη χαρά μου, αντί να πατήσω το φλας, πάτησα την κόρνα. Είμαι βέβαιος ότι θα με έβριζαν "Ο αγχωμένος μλκς ο Αθηναίος που μας κορνάρει κιόλας να του βάλουμε βενζίνη γρήγορα" αλλά δε με ένοιαξε. Για δεύτερη φορά γλίτωσα το σπρώξιμο! 267 χιλιόμετρα, 17,5 λίτρα. Την προηγούμενη φορά έκανα παραπάνω θα μου πείτε, αλλά πίστευα ότι με το στροφηλίκι και την πίεση θα είχε κάψει περισσότερο. "Πόσο είναι η Κυλλήνη φίλε μου;" "32 χιλιόμετρα ευθεία" είπε, "12 δεξιά". Η ώρα ήταν 10 πλέον, προλάβαινα δεν προλάβαινα. Νερό δεν ήπια, θα πιω στο καράβι σκέφτηκα. "17,10 ευρώ" μου λέει ο πιτσιρικάς με την αντλία. "Δώσε 17". Ε όχι κιόλας. Του έδωσα 17,5, αλλά έπρεπε να ψάξω την τσέπη καλύτερα να βρω κέρμα του 1 ευρώ και να δώσω 18, μόνο και μόνο για την κίνηση που έκανε. Το μυαλό μου όμως ήταν αλλού. "Ευχαριστώ" μου είπε, "καλό δρόμο". Καλό σου βράδι και εσένα. Ξεκίνησα πάλι... ΑΝ δεν κάνει λάθος, έχω κάπου 45 χιλιόμετρα ακόμα. Και για να μην είμαι πανικόβλητος στο λιμάνι, μισή ώρα... Ε προλαβαίνω. Τα 32 χιλιόμετρα πέρασαν, η πινακίδα πουθενά. Τελικά, στα 39 βλέπω "ferry to Zakinthos" δεξιά. Όντως άλλα 12... ΑΓΧΩΝΟΜΑΙ με κάτι τέτοια, μία ματιά ρολόι, μία χιλιομετρητή, μία δρόμο. Τέλος πάντων, είχε και τραγικό δρόμο μέχρι το λιμάνι, αυτό το θυμάμαι χρόνια τώρα, αλλά βιαζόμουν. Έφτασα πάντως, ήταν και ένας τοπικός ήρωας με μια Mecredes E που δεν ήθελε να τον περάσει η μοτοσικλέτα και έτρεχε και άνοιγε το δρόμο, μια χαρά! Βλέπω κάτι παπάκια να χώνονται σε ένα καράβι. Το πρόλαβα σκέφτομαι, 22:25 λέει το ρολόι. Οι κοπέλες στα εκδοτήρια μετράνε λεφτά. Ο βλάκας που φρέναρε εκατοστά πριν το "μπαλκονάκι" του εκδοτηρίου και πετάχτηκε από τη σέλα τις έκανε να σηκώσουν το κεφάλι: "καλησπέρα, ένα εισιτήριο για Ζάκυνθο, με των 22:45 παρακαλώ". Κοιτάζονται μεταξύ τους, κοιτάνε και εμένα, "Έφυγε" λένε. "22:15 ήταν, όχι 22:45". Το καράβι ήταν της Κεφαλλονιάς, που περίμενε και αυτό τους πρωινούς μάλλον. Το μυαλό μου έχει αρχίσει και παίζει σενάρια. ΑΝ πρόσεχα με τη βενζίνη, αν δεν είχα βγάλει φωτογραφίες, αν δεν είχα κάτσει για καφέ, αν... Και έπρεπε να φύγει στην ώρα του αυτό το καράβι; Τέλος πάντων... Αύριο Τρίτη στις 8 το πρωί το επόμενο. Ας είναι. ΝΕΡΟ επειγόντως, χαλάρωση γιατί έχω νεύρα κουρέλια και σκέφτομαι και το άλλο, όπως είμαι τίγκα στην αδρεναλίνη. Να βρω δωμάτιο ή να πάω Αθήνα; Αφού δε με ήθελε να ταξιδέψω... Τηλέφωνα πάλι να βεβαιωθούν και όλα τα παιδιά ότι ζω γιατί είχαν όλοι πάρει τηλέφωνο, αλλά σιγά μη σταματούσα να το σηκώσω, τους ανησύχησα. Τελικά επικράτησε η λογική και βρήκα δωμάτιο (άλλη αστεία ιστορία αλλά δεν έχει σχέση με μοτό και δεν τη γράφω, πάντως ντροπή τους που έχουν το 2007 τέτοια δωμάτια ακόμα για νοίκιασμα, σε κεντρικά σημεία, σε πολυσύχναστο λιμάνι).

Αθήνα τελικά γύρισα Τετάρτη απόγευμα. Ναι, ξέρω, τόσο τρέξιμο για μιά μέρα στο νησί; Εμ... Γυναίκες. Συγγνώμη VegasKitty... :D μιάου. Το κακό είναι ότι ήμουνα πολύ κουρασμένος για να γυρίσω Αθήνα από Ριο-Αντίρριο-Ιτέα-Δελφούς και να σκιστώ πάλι στις στροφές, οπότε πήρα την Εθνική (ο Θεός να την κάνει). Είχα και πιασμένο σβέρκο, οι εμπρός μύες του λαιμού έχουν συνηθίσει στην ταχύτητα, αλλά τόσο φρενάρισμα, οι πίσω μύες ήταν ανέτοιμοι. Και το υπόλοιπο σώμα ήταν απρόθυμο για πίεση όμως... Καλή και η ευθεία μωρέ μερικές φορές. Το μυαλό μου πάντως είχε πάρει τον βουνίσιο δρόμο, όχι τον ίσιο.
Την Πέμπτη το πρωί, τσουπ πάλι καβάλα, αλλά κοντινά, στη Νεράτζα. Καμμιά 100αριά χιλιόμετρα, λίγο μετά την Κόρινθο, σε φίλους. Παρασκευή απόγευμα πίσω... Παϊδάκια με ένα φίλο που δεν έχω δει καιρό. Κάτι διαδρομές για ξαφνική δουλίτσα το Σάββατο... Το κορμί μου δεν άντεξε άλλο. Κοντά 2000 χιλιόμετρα σε τόσες μέρες, δε τα είχα ξανακάνει. Πλύσιμο το κράνος για να μην έχω δικαιολογία να καβαλήσω, φόρτωμα mp3 και αυτοκίνητο ολέ ολέ. Αχ, ωραία είναι στην πολυθρόνα... Μόνο που δεν το έχω πάρει ένα μήνα τώρα και αλλάζω ταχύτητες άτσαλα, άσε που μου φαίνεται ότι χάλασε γιατί δεν επιταχύνει όπως είχα συνηθίσει. Άνεση όμως... :D

amyroukai
20/08/2007, 18:38
Κάπου έσπασε ή ξελύθηκε και μία βίδα από το μπράτσο της βαλίτσας πίσω και ταλαντωνόταν, νόμιζα ότι κάτι άλλο είχε χαλάσει και "χορεύει" η μοτοσικλέτα στις λακκούβες. Άντε να βρω άλλη βίδα τώρα... :( Άλλη απώλεια δεν είχαμε στις διακοπές. Ούτε καν αέρα από τα λάστιχα δεν έχασε, LOL.

Πωωωωως τα περάσατε εσείς;;;

Καλή εβδομάδα.

apav
20/08/2007, 19:43
:beer:

ΥΓ Κάνε επεξεργασία και βάλε καμιά γραμμούλα για να διαβάζεται γιατί παραβγήκε μεγάλο. :wave2:

amyroukai
27/08/2007, 12:37
Μουαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα (σατανικό γέλιο, απόγνωσης)

Ο ληστής έχει βαλθεί να με στείλει. Πάμε λοιπόν για μπάνιο χτες, ίσως λίγο άκαιρο/αναίσθητο λόγω πυρκαϊών, αλλά τι να κάνω, F1 δε θα είχε, από φλόγες και πολιτικάντηδες και "απεγνωσμένους" στην TV ΒΑΡΕΘΗΚΑ πιά όσο και αν υποφέρουν οι άνθρωποι, τόσο πολύ δε το αντέχω, έγινα αδιάφορος στο θέαμα πια... ΛΟΛ και χτυπάει η Θεία Δίκη μάλλον. Περνάμε τα διόδια Αφιδνών (περάστε ελεύθερα έλεγε, πάλι καλά) και συνειδητοποιώ ότι δεν έχω ταχύμετρο... Εμ, ούτε στροφόμετρο... Σταμάτημα στην άκρη του δρόμου. Σβήνω. Ξαναβάζω μπροστά, όλα ΟΚ μηχανικά, αλλά τα όργανα νεκρά. Βγάζω το κλειδί (λέω μήηηηπως μας βαρέσανε με κανένα radar και μπλόκαρε κάτι; ) ξαναβάζω, παίρνει αλλά όργανα γιοκ. Ε τέλος πάντων, δε θα σκάσω κιόλας, "στο διάλο ρε", πάω για μπάνιο! Φτάνοντας στον Αυλώνα όμως, κάτι σκέφτηκα.... Ρε φλας έχω; ΟΚ το μπροστινό φανάρι δούλευε τουλάχιστον. Ξανασταματάμε. Ούτε φλας, ούτε πίσω φανάρι, ούτε στοπ. Φτου σου καταραμένο... Βγάζω τη σέλα, κοιτάω το ρελέ των φλας (τι να καταλάβω, ένα μαύρο κουτί είναι....) κοιτάω τις ασφάλειες, δεν έβλεπα και πολλά, άσε που εκεί που είναι χωμένες δε τις φτάνεις κιόλας. Σταματάει και ένα παλικάρι της Express Service που πέρναγε τυχαία, "εγκέφαλο έκαψε" μου λέει, άσχετα αν δεν έχει εγκέφαλο το bandit, ΛΟΛ. Τέλος πάντων, αφού δεν έβρισκα άκρη, είπα να γυρίσω σπίτι γιατί χωρίς όργανα πάω, χωρίς φλας και πίσω φώτα δεν πάω πουθενά.

Αποφασίζω σήμερα λοιπόν να φτιάξω το πρόβλημα.... Ξεβιδώνω το πλαϊνό πλαστικό, βγάζω τη βίδα που συγκρατεί την ασφαλειοθήκη, κοιτάω τις ασφάλειες, καμμένη η 15Α των φλας (ναι το ξέρω ότι το φανταστήκατε). Βάζω την εφεδρική, βάζω το κλειδί "τσαφ" πάει και η εφεδρική... Που σημαίνει ότι δεν ήταν μια τυχαία υπερφόρτωση, αλλά "σοβαρό" βραχυκύκλωμα. Ξεβιδώνω όλα τα φλασάκια, οι λάμπες ΟΚ. Σημειώνω ότι δεν έχω πλύνει τη μοτοσικλέτα καιρό, ούτε πάτησε σε νερά χτες στην Εθνική για να πει κανείς ότι βραχυχύκλωσε από κάποιο τυχαίο βρέξιμο. Και τώρα... Στη σκέψη και μόνο του μάστορα "άστο και θα τα βρούμε" εκνευρίζομαι... Μάλλον θα πιάσω να κάνω δοκιμές. Θα αποσυνδέσω τον πίνακα οργάνων, μήπως φταίει αυτός. Μετά, θα αποσυνδέσω το ρελέ των φλας. Μετά θα κάψω το Bandit (πλάκα κάνω). Αν έχει πολύμετρο ένας φίλος, θα τον αγγαρέψω να τσεκάρουμε και τον διακόπτη των φλας. Θα ξαναδώ και την πλεξούδα στην κλειδαριά, μπας και κανένα καλωδιάκι πάλι αποφάσισε να παίξει με τα νεύρα μου. Πάω σε ένα ηλεκτρολογείο εδώ κοντά να πάρω καμμιά.... 10αριά ασφάλειες, να έχω να καίω! Τελικά οι φήμες για τα ηλεκτρικά του, ΛΟΛ λέτε να μην είναι και τόσο φήμες;

edit: Και λοιπόν.... Λοιπόν.... Λέμε τους Αμερικανούς ηλίθιους, αλλά τελικά δεν είναι. Είναι απλοί άνθρωποι, πρακτικοί. Μέσα στην πρακτικότητά τους λοιπόν, πρέπει να αναρωτήθηκαν κάποτε, πως θα γίνουν οι μοτοσικλέτες πιο αξιόπιστες; Λιγότερα κινούμενα μέρη. Ειδικά "ευαίσθητα" πράγματα, όπως τα καλώδια. Που το πάω; Έρχεται φίλος με πολύμετρο, γδύνουμε τον ληστή και αρχίζουμε και μετράμε. Το κύκλωμα της ασφάλειας #4 είναι όλο βραχυκυκλωμένο, αλλά γιατί; Βγάλε το ένα φλας, βγάλε το άλλο, βγάλε τον πίνακα, βγάλε τα ρελέ, μέτρα τους διακόπτες, μας έσπασε τα νεύρα. Εν τω μεταξύ "παίζοντας" βάζω το κλειδί στη θέση "στάσης" και ανάβει κανονικά το πίσω φως. Και μετά κάναμε τη μαγική κίνηση. Καλώδιο στη θέση της Γ@μοασφάλειας, ο πίνακας ανάβει κανονικά, τα φλας, η κόρνα, alarm, φως φρένων, όλα ΟΚ. Εμ... Δε κουνάω και το τιμόνι; Με το που το κουνάω, "τσαφ" πέφτει η 30Α κεντρική. Κατέληξα λοιπόν εκεί που ήθελα. Οι Αμερικανοί στα Buell, Harley που είναι "low tech" μηχανές, βάζουν το διακόπτη στο λαιμό, σε σημείο που ΔΕΝ είναι κινούμενο. Οι μαλ... Ιάπωνες, οι "έξυπνοι", οι "προηγμένοι" δεν μας κάνουν τη χάρη... Δεύτερη φορά βλάβη από το ίδιο σημείο! Και επειδή έγδυσα τα καλώδια από το μακαρόνι, δεν υπάρχει καν σημείο φθαρμένο εξωτερικά πουθενά, αλλά το μαύρο κόκκινο τώρα είναι κομμένο. Ε το διάολό μου πια... Δηλαδή, πρέπει να οδηγώ τη μοτοσικλέτα ΧΩΡΙΣ να γυρίζω το τιμόνι για να μην έχω πρόβλημα; Και μέσα σε όλα τα άλλα, οι 15Α ασφάλειες που πήρα από το βενζινάδικο είναι και λάθος (ένα χιλιοστό πιο φαρδιές), ΛΟΛ θα παω να τις αλλάξω αύριο, να πάρω και μερικές 10Α, 20Α και 30Α να υπάρχουν...

symplektis
14/09/2007, 10:57
Την καλημέρα μου,

Χθες το βράδυ παρατήρησα κάτι για το οποίο θέλω γνώμες. Περιμένοντας υπομονετικά σε κάποιο φανάρι καθόμουν και χάζευα την φάτσα του παιδιού μου απο την αντανάκλαση του μπροστινού αυτοκινήτου (το οποίο ήταν μαυρο μεταλλικό). Έτσι όπως χάζευα και έχοντας ανάψει φλάς είδα οτι τα θέσεως τρεμόπαιζαν παράλληλα με την ενεργοποίηση του φλάς (οχι τα διασταυρώσης, μόνο τα θέσεως). Πρέπει να αρχίσω να ανησυχώ??? :eek:

Και κάτι άλλο. Τι πίεση προτείνετε για τα ελλαστικά μέσα στην πόλη?

amyroukai
14/09/2007, 15:17
Καλώς τα... Επειδή είμαι περίεργος με το θέμα "συντήρηση", είμαι ο πιο αμελής και επιμελής ταυτόχρονα (άλλη φορά η εξήγηση) όταν έγινε το βραχυκύκλωμα στη δικιά μου ήταν μέρα και δεν πρόσεξα αν είχε ΑΥΤΟ το τρεμόπαιγμα (είχε γενικώς, που ίσως σημαίνει ότι η μπαταρία μου είχε "γεράσει" μετά από 2 χρόνια), αλλά πάντως τα φλας τα χρησιμοποιώ "πολύ". Το βραχυκύκλωμα είναι στην ίδια γραμμή που σου τρεμοπαίζει :( χωρίς να σημαίνει ότι σώνει και καλά είναι η ίδια βλάβη. Πάντως πρόσεξε το... Εγώ μετά το προσεκτικό ξήλωμα κομματιού της πλεξούδας και ελέγχοντάς την, δεν έδειξε να βραχυκυκλώνει κάπου από καλώδιο. Το άλλο περίεργο, είναι το εξής: Όταν την ξανασυναρμολόγησα, έχουν περάσει και 3 εβδομάδες από τότε που δούλεψε, πήρε δύσκολα και με το τσοκ στο τέρμα, αλλά κράτησε αμέσως ρελαντί κανονικά. Και όλα δούλευαν ρολόι!!! Την άφησα να δουλέψει λίγο να ξεμπουκώσει και την έσβησα. Μετά άρχισα να βιδώνω το fairing και να δοκιμάζω με κάθε μπριζάκι που έμπαινε στη θέση του αλλά πάλι όλα δούλευαν σωστά. Και τέλος βάζω τα όργανα... Και τσαφ πάει η ασφάλεια... Άντε πάλι. Βγάζω τα όργανα, αλλά γμτ δεν άλλαξε κάτι. Που σημαίνει ότι ήταν κάτι που ζεστάθηκε όταν έβαλα τον κινητήρα μπροστά τόσες φορές και μετά μας χάλασε το πάρτυ. Οπότε... Λες να είναι ο ανορθωτής;;; Αυτό είναι που είναι κάπου κοντά στον κινητήρα και υποτίθεται ότι το χαλάει η ζέστη (ακόμα και στα Honda, LOL). Θέλω να μάθω που βρίσκεται, να το τσεκάρω και αυτό και μετά... Θα το πάω σε μάστορα. Είπαμε, περίεργος, αλλά η πολλή "α-μηχανή-α" μου την έχει δώσει στα νεύρα!
Δε το πιστεύω ότι με νίκησε η τσούλα η λησταρχίνα! Γμτ η εκνευριστική υπογραφή "οι γυναίκες οι γάτες -ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ- κάνουν ότι θέλουν" επιβεβαιώνεται ξανά. Και ήθελα να τη φτιάξω μόνος μου, αλλά φευ...

α ναι, πιέσεις για πόλη, ίσως να είναι καλύτερα οι "μαμά" ή και λίγο πιό κάτω. Θεωρητικά, η χαμηλότερη πίεση οδηγεί σε μεγαλύτερες ελαστικότητες του πέλματος, που οδηγούν σε μεγαλύτερη τριβή εσωτερικά, ανάμεσα στα μόρια του λάστιχου, άρα μεγαλύτερη θερμότητα πιο γρήγορα. Και όσο κρυώνει ο καιρός, η μεγαλύτερη θερμότητα δεν είναι πρόβλημα, μάλλον το αντίθετο. Καλοκαίρι πχ τα ανέβασα στα 38 εμπρός πίσω από 36 που λέει στο ψαλίδι, γιατί ήθελα λιγότερη θερμότητα ειδικά στα ταξίδια. Χειμώνα ίσως να είναι καλύτερα στο 35-34, αλλά χειμώνα δεν έχω οδηγήσει... Θα δείξει. Πειραματίσου κιόλας και δες. Το θέμα είναι να έχεις και αξιόπιστο μανόμετρο για να ξέρεις αν αυτά που δείχνει είναι τα σωστά. Βενζινάδικο από βενζινάδικο έχει τεράαααστια διαφορά.

Ανδρέας
17/09/2007, 19:47
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους και μη του bandit.
Πόσο αέρα πρέπει να έχουν τα ελαστικά του bandit gsf 2007 ; για την καλύτερη πρόσφυση;

amyroukai
17/09/2007, 20:02
Καλωσήρθες Αντρέα. Τη σωστή πίεση την γράφει στο βιβλιαράκι και στο ψαλίδι, συνήθως είναι ο καλύτερος συμβιβασμός ανάμεσα στην άνεση, την πρόσφυση και τη σωστή φθορά. Δοκίμασε την και αν δε σε ικανοποιήσει, βάλε λίγο πιο πάνω ή κάτω ανάλογα τις συνθήκες... Όπως βλέπεις στα προηγούμενα post, στο '05 που έχω έπαιξα λίγο και δεν είχα παράπονο. Καλή πρόσφυση πάντως μην περιμένεις, με την έννοια πως ότι και να κάνεις, οι περιορισμοί που τίθενται από την ποιότητα της ασφάλτου είναι ικανοί να ακυρώσουν και τα καλύτερα ελαστικά. Απλά μην το ανοίγεις απότομα με 1η και 2α... :)

ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ!!! :beer:

Ανδρέας
17/09/2007, 20:14
Ευχαρισρώ amyroukai.Πάντα ευπρόσδεκτες όλες οι απαντήσεις σας.

panavour
17/09/2007, 23:07
Μαγκες καλησπερα.Ειμαι και εγω ενας νεος ευτυχης κατοχος (πριν μια βδομαδα) GSF600S BANDIT και θα ηθελα να ρωτησω την γνωμη σας για μια ιδιαιτεροτητα της μηχανης που παρατηρησα μετα την αγορα της.Σημειωτεον οτι την αγορασα μεταχειρισμενη μοντ.2005
με 13500 χλμ σε υπεραριστη κατασταση και ΧΩΡΙΣ να την οδηγησω.Οταν την οδηγησα για πρωτη φορα λοιπον μετα την αγορα επαθα ΣΟΚ.Το σοκ συνισταται στο εξης.Μολις το στροφομετρο περασει τις 4.500 στροφες και μεχρι τις 5.800 αρχιζει ο ηχητικος συντονισμος του
φερινγκ το οποιον ακουγεται σαν ηχειο και ο θορυβος ειναι ανυποφορος σαν αστεροειδης κινητηρας αεροπλανου μονοκινητηριου στο αφτι σου.Στην τελευταια σχεση αυτο αντιστοιχει σε ταχυτητα απο 90 χλμ εως 115 χλμ και ενοχλει λιγοτερο με κλειστο κρανος και λογω του αερα.Ομως σε μικροτερες σχεσεις και ταχυτητες ειναι ανυποφορο για μενα παντα.ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ?Μου ειπαν οτι ειναι φαινομενο εγγενες στο συγκεκριμενο μοντελο(αυτο με τους δυο προβολεις σποτ).ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΕΡΙΚΑΛΩ

amyroukai
17/09/2007, 23:17
Κατ' αρχήν ηρέμησε ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Είναι αλήθεια ότι το μοτέρ έχει τους πιό έντονους κραδασμούς του σε αυτήν την περιοχή. Αν συντονίζεται ΤΟΣΟ πολύ το fairing τότε μάλλον φταίει κάτι άλλο. Δες πχ αν λείπει καμμιά βιδούλα από τις στηρίξεις, δες αν για κάποιο λόγο είχε βγει και δεν το έχουν κουμπώσει καλά, γενικά την όλη συναρμολόγηση του fairing. Και δες και αν έχει κάνει τα σέρβις του... Στις 12000 που έκανα το δικό μου και ρύθμισαν τις βαλβίδες, οι κραδασμοί περιορίστηκαν πολύ.

xampos
17/09/2007, 23:20
κοιταξε επισης αν γινεται καμοια πατεντα, μπορει καποιος μαστορας να σου βαλει ειδικο υλικο απο μεσα ( αφρολεξ η κατι τετοιο) σε ορισμενα μηχανακια βοηθαει πολυ την κατασταση !!!!!!

panavour
17/09/2007, 23:36
Eυχαριστω παιδες.Τωρα που ρωτησα και εναν γνωστο μου ειπε οτι ειναι του μοντελου κουσουρι και οτι και αυτος πειραματιζεται με σφουγγαρια στις κοιλοτητες του φερινγκ κλπ. και οτι εχει περιορισει το φαινομενο στο 50%.Και κατι αλλο που παρατηρησα και ο πωλητης μου το τονισε και ειπε να μην ανησυχω- αλλα εγω ανησυχω-ειναι οτι ακουγονται οι βαλβιδες οταν ειναι ζεστο.Ισχυει αυτο σαν χαρακτηριστικο του μοντελου η μου πουλησε μουσι ο πωλητης?

amyroukai
17/09/2007, 23:43
Μα καλά και το δικό μας "άδειο" το fairing είναι αλλά δεν κουδουνάει τόσο. Περίεργο...

Οι βαλβίδες ακούγονται. Το πόσο πολύ ακούγονται, είναι υποκειμενικό. Θα σου πρότεινα να πας να το κάνεις μια ρύθμιση...

panavour
17/09/2007, 23:51
Ευχαριστω.Παω για υπνο και ες αυριον τα σπουδαια.(μαστορας-ρυθμιση κλπ)και τα λεμε παλι μεθαυριο με ρυθμισμενο το μοτορι.Που θα μου παει θα το εξημερωσω το ατιμο.Κατα τα αλλα θαυμασιο και οικονομικο.Με εκδρομικες ταχυτητες 60-120 σε επαρχιακο δρομο (Χαλκιδα-Αιδηψος απο παλια εθνικη καταναλωση 5 λιτρα/100 χλμ)

Band(age)it
17/09/2007, 23:55
Μη χαλιεσαι...ας το λενε μπανιερα μερικοι κακοβουλοι το μηχανακι ειναι σκετη κουδουνιστρα ..εμενα καινουριο ειναι και συντονιζεται ολΑΚΕΡΟ :smilea: :hypnotize

panavour
21/09/2007, 08:29
Μαγκες καλημερα.Επανερχομαι στο θεμα συντονισμος φερινγκ με απογοητευση διοτι συμφωνα με τον μαστορα μου ειναι χαρακτηριστικο του μοντελου και πρεπει να το συνηθισω.Σε ερωτηση μου δε,αν πρεπει να το δωσω να παρω το καινουργιο μου το απεκλεισε απολυτως λεγοντας μου οτι το 600 ειναι αποδεδειγμενα αθραυστο και να κατσω σταυγα μου και να μην μπλεκω με ψεκαστα μοτερ ακομα.Παρεπιπτοντως μια ερωτηση.Που ππορει κανεις να βρει OWNERS MANUAL και SERVICE MANUAL?:a4:

alex14
21/09/2007, 08:44
Μα καλά και το δικό μας "άδειο" το fairing είναι αλλά δεν κουδουνάει τόσο. Περίεργο...

Οι βαλβίδες ακούγονται. Το πόσο πολύ ακούγονται, είναι υποκειμενικό. Θα σου πρότεινα να πας να το κάνεις μια ρύθμιση...

+1

amyroukai
21/09/2007, 18:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από panavour
... θεμα συντονισμος φερινγκ ... συμφωνα με τον μαστορα μου ειναι χαρακτηριστικο του μοντελου και πρεπει να το συνηθισω...αν πρεπει να το δωσω να παρω το καινουργιο μου το απεκλεισε απολυτως λεγοντας μου οτι το 600 ειναι αποδεδειγμενα αθραυστο και να κατσω σταυγα μου και να μην μπλεκω με ψεκαστα μοτερ ακομα...

Εμ... Πρώτον αυτό με το fairing δε το πιστεύω αν δε το ακούσω (το κουδούνισμα) με τα αυτιά μου, γιατί ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να μη το είχε προσέξει κανείς δημοσιογράφος που δοκίμασε τη μοτοσικλέτα μέχρι σήμερα να το γράψει. Εκτός αν είχες το υπεραθόρυβο μηχανάκι πριν και τώρα αυτό σου φαίνεται καμπάνα εκκλησίας.
Δεύτερον, το "μη μπλέκεις με ψεκαστά" είναι η συμβουλή του "μάστορα" που φοβάται μη χάσει τον πελατάκο, αφού ο ψεκασμός λειτουργεί σωστά και απροβλημάτιστα περισσότερο από δεκαετία στις μοτοσικλέτες κει ειδικά στο δικό μας λένε ότι έχει και τέλεια ρύθμιση. Αν είναι ένας λόγος να ΜΗΝ πάρεις το καινούριο, είναι ότι είναι σημαντικά βαρύτερο και χωρίς ABS. Αλλά δε θέλει ρύθμιση βαλβίδες, έχει πιο αραιά σέρβις... Βλέπεις πόσα λεφτά θα χάσει ο "μάστορας" αν εσύ πάρεις το καινούριο;;; Τι, να σου αλλάζει μόνο λάδια και μπουζί; Καταστράφηκε! Βέβαια, έχει ένα δίκιο. Τα αερόψυκτα, αν συντηρούνται όπως πρέπει, έχουν όντως τη φήμη του αθάνατου.
Owners Manual έχω, για το μοντέλο 99-00. Δε νομίζω ότι άλλαξε κάτι μέχρι το 2005 που βγήκε το 650. Το σοβαρό πρόβλημα είναι το μέγεθός του, "μόλις" 387ΜΒ!!! Αν το θέλεις οπωσδήποτε και μένεις Αθήνα, να κανονίσουμε κάποια στιγμή να στο δώσω σε ένα CD...

panavour
22/09/2007, 00:13
Εμ... Πρώτον αυτό με το fairing δε το πιστεύω αν δε το ακούσω (το κουδούνισμα) με τα αυτιά μου, γιατί ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να μη το είχε προσέξει κανείς δημοσιογράφος που δοκίμασε τη μοτοσικλέτα μέχρι σήμερα να το γράψει. Εκτός αν είχες το υπεραθόρυβο μηχανάκι πριν και τώρα αυτό σου φαίνεται καμπάνα εκκλησίας.
Δεύτερον, το "μη μπλέκεις με ψεκαστά" είναι η συμβουλή του "μάστορα" που φοβάται μη χάσει τον πελατάκο, αφού ο ψεκασμός λειτουργεί σωστά και απροβλημάτιστα περισσότερο από δεκαετία στις μοτοσικλέτες κει ειδικά στο δικό μας λένε ότι έχει και τέλεια ρύθμιση. Αν είναι ένας λόγος να ΜΗΝ πάρεις το καινούριο, είναι ότι είναι σημαντικά βαρύτερο και χωρίς ABS. Αλλά δε θέλει ρύθμιση βαλβίδες, έχει πιο αραιά σέρβις... Βλέπεις πόσα λεφτά θα χάσει ο "μάστορας" αν εσύ πάρεις το καινούριο;;; Τι, να σου αλλάζει μόνο λάδια και μπουζί; Καταστράφηκε! Βέβαια, έχει ένα δίκιο. Τα αερόψυκτα, αν συντηρούνται όπως πρέπει, έχουν όντως τη φήμη του αθάνατου.
Owners Manual έχω, για το μοντέλο 99-00. Δε νομίζω ότι άλλαξε κάτι μέχρι το 2005 που βγήκε το 650. Το σοβαρό πρόβλημα είναι το μέγεθός του, "μόλις" 387ΜΒ!!! Αν το θέλεις οπωσδήποτε και μένεις Αθήνα, να κανονίσουμε κάποια στιγμή να στο δώσω σε ένα CD...

ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ Π.Μ

soichiro_cbf
22/09/2007, 01:25
Αφού είναι αθάνατο γιατί δεν βλέπω κανένα στο δρόμο ??? Πούλα το το ρημαδιασμένο και πάρε Honda...τέΛΛος.

alex14
22/09/2007, 02:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από soichiro_cbf
Αφού είναι αθάνατο γιατί δεν βλέπω κανένα στο δρόμο ??? Πούλα το το ρημαδιασμένο και πάρε Honda...τέΛΛος.

Στην Ελλαδα δεν βλεπεις. Στο εξωτερικο πουλαει πολυ καλα.

Για το Honda που λες αστο καλυτερα. ΤεΛΛΛΛΛος :D

:wave2:

amyroukai
22/09/2007, 09:51

Ότι και να πάρεις, προβληματάκια θα βγάλει... Η λέξη "ανορθωτής" ας πούμε καίει πολλούς κατόχους Η. Το θέμα είναι ότι το Bandit είναι καλή μοτοσικλέτα και το άμεσα ανταγωνιστικό CBF600 είναι εξίσου καλή μοτοσικλέτα, αλλά που δε δικαιολογεί με τίποτα τα ?2000 της διαφοράς στην τιμή.
Το Bandit όντως δεν πούλησε στην Ελλάδα. Δεν έχει την απαραίτητη γλαμουριά που ζητάει ο Έλλην προκειμένου να βάλει τον πισινό του σε σέλα. Δεν πειράζει, λίγοι, καλοί και συνειδητοποιημένοι.

Ανδρέας
22/09/2007, 12:59
Δεν καταλαβαίνω γιατί το bandit δεν πουλάει.
Το αγόρασα πρίν 3 μήνες καινούργιο και δεν έχω κανένα προς το παρόν πρόβλημα.
Ας αντιπαραθέσει κάποιος τα κατά του bandit.

soichiro_cbf
22/09/2007, 14:48
ΩΩΩΩΩΩΩΩΩ συγγνώμη κύριοι συνηδειτοποιημένοι αλλά δεν ζω στη Γαλλία και στη Γερμανία που το Bandit κάνει τρελλές πωλήσεις αλλά στην Ελλάδα.Και επειδή είμαι και ασυνείδητος και χτεσινός πήρα Honda.Τρέχω να το πουλήσω για να πάρω τη πιό τελεια μοτοσυκλέτα που έχει και ο Hans στη Γερμανία για να χειραφετηθώ μη χάσω το κελεπούρι.Το όλο σκηνικό μου θυμίζει μιά αλλη εταιρεία που οι αναβάτες της ότι μαλακία κανει ο κατασκευαστής την λένε ιδιαιτερότητα.:beer:

Ανδρέας
22/09/2007, 19:05
Κανένας δεν επιβάλει σε κανέναν να αγοράσει ή να του αρέσει μια moto.
Ο κάθε ένας απο εμάς παίρνει μια moto που γουστάρει για Χ λόγους που απο ότι διαβάζω
απο τον soishiro και να τους αναλύσουμε δεν θα τους καταλάβει για τον απλό λόγο οτι
είναι προκατελημένος με την δική του moto και καλά κάνει.
Εχουμε όμως το δικαίωμα να στηρίζουμε αυτό που διαθέτουμε να το σχολιάζουμε
ζητώντας την γνώμη ή ακόμα και την βοήθεια των μελών και έάν κάποιος διαφωνεί με κάτι απο όλα αυτά ευχαρίστως ακούμε μόνον τα σχόλιά του τεκμιριώνοντάστα με ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ
και όχι του τύπου ο hans έχει στην Γερμανία bandit.
Ολα αυτά είναι φιλικές συμβουλές.

frapes
22/09/2007, 21:55
Εγώ ξέρω ότι πήρα το bandit το k7 το καλοκαίρι και έφτασα πορτογαλία. Το μηχανάκι ήταν άψογο από κάθε άποψη. Και από επιδόσεις, και από φόρτωμα, και από άνεση, και από αντοχή σε ταχύτητες αυτοκινητόδρομων, και από κατανάλωση. Ακόμα και το βάρος του, που σε συνθήκες πόλης είναι μεγαλούτσικο, στο ταξίδι επιδρούσε θετικά. Κάποια άλλα μηχανάκια σου ζητάνε 12.000 – 15.000 € για να σε ταξιδέψουν μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα! Εγώ κράτησα τα ρέστα και τώρα που χειμωνιάζει θα τα επενδύσω (!) σε κονιάκ και καλό κρασί !!! Και δεν θα τελειώνουν τα άτιμα! bye…

alex14
23/09/2007, 01:13

Τρέχω να το πουλήσω για να πάρω τη πιό τελεια μοτοσυκλέτα που έχει και ο Hans στη Γερμανία για να χειραφετηθώ μη χάσω το κελεπούρι.:

Το παρεξηγησες. Εγω τουλαχιστον δεν αγορασα το bandit για να χειραφετηθω.:D Σιγα τι πανακριβο και hi-tech μηχανακι.
Απλως ειναι ενα πολυ τιμιο μηχανακι για τα λεφτα του.

Και για να αναψουν και λιγο τα αιματα ...

ΣΕ ΕΧΩ :p :cool:

:lol:

:beer:

amyroukai
23/09/2007, 12:03
Εγώ τώρα δεν κατάλαβα, ο soichiro γιατί σπαμάρει και μας σπάει τα @@; ΟΚ φίλε, τα Honda είναι το δώρο του Θεού στους ανθρώπους, το μάννα εξ ουρανού, σαρξ εξ σαρκός, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο και ούτε θα υπάρξει. Εμείς είμαστε πολύ βλάκες για να το καταλάβουμε... Πάρε τη διαφωνία σου σε άλλο thread παρακαλώ, κάπου που σας αρέσει να σφάζεστε φανατισμένα. Είναι δυνατόν να μην υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ thread καθαρό από μαλακίες και προκαταλήψεις με μάρκες;;; Έλεος πια... Αν δεν έχεις ιδέα για το τι μπορεί να προκαλεί το τρίξιμο, ή όποιο άλλο θέμα συζητιέται, μην postάρεις. Κανένα mod να σβήσει τις p@p@ries ξέρουμε;;;

soichiro_cbf
23/09/2007, 13:45
Εγώ τώρα δεν κατάλαβα, ο soichiro γιατί σπαμάρει και μας σπάει τα @@; ΟΚ φίλε, τα Honda είναι το δώρο του Θεού στους ανθρώπους, το μάννα εξ ουρανού, σαρξ εξ σαρκός, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο και ούτε θα υπάρξει. Εμείς είμαστε πολύ βλάκες για να το καταλάβουμε... Πάρε τη διαφωνία σου σε άλλο thread παρακαλώ, κάπου που σας αρέσει να σφάζεστε φανατισμένα. Είναι δυνατόν να μην υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ thread καθαρό από μαλακίες και προκαταλήψεις με μάρκες;;; Έλεος πια... Αν δεν έχεις ιδέα για το τι μπορεί να προκαλεί το τρίξιμο, ή όποιο άλλο θέμα συζητιέται, μην postάρεις. Κανένα mod να σβήσει τις p@p@ries ξέρουμε;;;

ΩΩΩΩΩΩΩΩ συγγνώμη μεγάλε άρχοντα των μοτοσυκλετών που σε ενόχλησα.Αλλά μπορεί να είναι από το τρίξιμο του SUZUKI. :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

soichiro_cbf
23/09/2007, 13:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από frapes
Εγώ ξέρω ότι πήρα το bandit το k7 το καλοκαίρι και έφτασα πορτογαλία. Το μηχανάκι ήταν άψογο από κάθε άποψη. Και από επιδόσεις, και από φόρτωμα, και από άνεση, και από αντοχή σε ταχύτητες αυτοκινητόδρομων, και από κατανάλωση. Ακόμα και το βάρος του, που σε συνθήκες πόλης είναι μεγαλούτσικο, στο ταξίδι επιδρούσε θετικά. Κάποια άλλα μηχανάκια σου ζητάνε 12.000 – 15.000 € για να σε ταξιδέψουν μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα! Εγώ κράτησα τα ρέστα και τώρα που χειμωνιάζει θα τα επενδύσω (!) σε κονιάκ και καλό κρασί !!! Και δεν θα τελειώνουν τα άτιμα! bye…

Τυχερός ήσουν.Το ότι πήγες Πορτογαλία εσύ το λές εγώ δεν το ξέρω...cheers.

alex14
23/09/2007, 14:01

Σε λαθος forum εισαι φιλε.

Περνα καμια βολτα απο εδω να τους πεις τον πονο σου

www.sarakakis.gr

:rolleyes:

soichiro_cbf
23/09/2007, 14:50
Σε λαθος forum εισαι φιλε.

Περνα καμια βολτα απο εδω να τους πεις τον πονο σου

www.sarakakis.gr

:rolleyes:

Εγώ λέω να πάω στο Σφακιανακη...να ρίξω καμιά γαρδένια.Δεν έχω κανένα πόνο γιατρός είμαι.

sapila racing
23/09/2007, 15:47

Soichiro, τα Honda γενικά είναι απο τις πιο αξιόπιστες μοτοσυκλέτες και δεν παρουσιάζουν προβλήματα.

Εσύ όμως εχεις χοντρό πρόβλημα και ψάχνεσαι..... :mad:

@amyroukai
Θα συνιστούσα να μην δίνετε σημασία σε τέτοιες ατυχείς περιπτώσεις.
Επίσης μην βάζεις τόσο μεγάλες πιέσεις στην ζέστη (παραπάνω κι απο του κατασκευαστή) γιατί η πραγματική πίεση μεγαλώνει αρκετά και το λάστιχο θα γίνει σαν μπαλόνι.
Αν είναι να πηγαινες μόνο Εθνική και ευθείες το καταλαβαίνω οτι θες να μην φας τα λάστιχα, αλλά μετα πας και Χαλκιδική, πας και Μπράλλο με τα μπαλόνια :wave2:

soichiro_cbf
23/09/2007, 16:31
Εγώ έχω χοντρό πρόβλημα και ψάχνομαι???? τσ τσ τσ τσ κακά λογάκια και νευριασμένα εμότικον.

sapila racing
23/09/2007, 16:33
Εγώ έχω χοντρό πρόβλημα και ψάχνομαι???? τσ τσ τσ τσ κακά λογάκια και νευριασμένα εμότικον.

Επρεπε να το καταλάβω :rotflmao:

amyroukai
23/09/2007, 19:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Επίσης μην βάζεις τόσο μεγάλες πιέσεις στην ζέστη (παραπάνω κι από του κατασκευαστή) γιατί η πραγματική πίεση μεγαλώνει αρκετά και το λάστιχο θα γίνει σαν μπαλόνι.
[/B]

Κοίτα πως το σκέφτομαι (εν μέρει το επιβεβαίωσαν και στο σχολείο του 0-300): Όταν το λάστιχο είναι "κανονικά" φουσκωμένο, έχει μια συγκεκριμένη ελαστικότητα και ανεβάζει μια συγκεκριμένη θερμοκρασία "σωστής" λειτουργίας. Η ελαστικότητα ενεργοποιεί το μηχανισμό της "υστέρησης" αν θυμάμαι καλά τον όρο, που ουσιαστικά είναι και η ιδιότητα του ελαστικού να μετατρέπει την παραμόρφωση της μάζας του σε θερμότητα. Όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι μεγαλύτερη από το κανονικό, όπως πχ στον καύσωνα, η παραγόμενη μέσω της εσωτερικής τριβής θερμοκρασία στο ελαστικό δεν μπορεί να απορριφθεί και άρα το ελαστικό μαλακώνει υπερβολικά και τρώγεται πιο γρήγορα από ότι πρέπει. Η αύξηση της πίεσης στα λάστιχα καταφέρνει να τα κάνει λιγότερο εύκαμπτα, με αποτέλεσμα να μειώνεται η παραγόμενη θερμότητα, άρα καλύτερη λειτουργία σε συνθήκες καύσωνα. Δεν γίνονται μπαλόνια με 1-2 psi παραπάνω! Απλά θέλουν περισσότερο χρόνο να φτάσουν θερμοκρασία λειτουργίας, που σε ταξίδι δεν ενοχλεί. Το ότι είχαν κανονική θερμοκρασία το κατάλαβα όταν έβαλα το χεράκι επάνω στο βενζινάδικο και ζεματίστηκε... :) Βέβαια, όταν έπεσε η νύχτα το πιθανότερο είναι ότι δεν θα ήταν ιδανικά πλέον, αλλά επειδή πήγαιναν συνολικά 6 ώρες στο όριό μου, δεν πιστεύω ότι κρύωσαν και πολύ...
Στο σχολείο που ανέφερα πριν, μας συνέστησαν να κατεβάσουμε πιέσεις στο 28, που είναι πολύ χαμηλές για δρόμο. Αλλά επειδή ακριβώς παραμορφώνουν πολύ το σκελετό του ελαστικού και μεγιστοποιούν το φαινόμενο της τριβής, το φέρνουν γρήγορα σε κατάσταση κανονικής λειτουργίας και λόγω των μικρών διαστημάτων στην πίστα (20λεπτα) δεν προλαβαίνει να υπερθερμανθεί και να πάθει ζημιά. Τα ξαναφουσκώσαμε στο κανονικό τους φεύγοντας... Λογικά λοιπόν χειμώνα και μέσα στην πόλη, λίγο πιο κάτω πίεση ίσως να είναι ευεργετικό. Θα το δοκιμάσω και θα σας πω.

Η φθορά του πρώτου πισινού ελαστικού ήταν και λόγω της κατασκευής του. Σε άλλα fora που είχα δει, όλοι οι πρώην κάτοχοι metzeler λένε ότι γίνονται "τετράγωνα" στις 5000-6000χλμ. Καλό κράτημα, αλλά αντι-οικονομικά.

Αύριο πάω και σε έναν ηλεκτρολόγο στους Αμπελόκηπους, ελπίζω να φτιάξει το ληστή γιατί δε μπορώ άλλο.

frapes
23/09/2007, 19:56
Τελικά, είμαι τυχερός ή ψεύτης ρε συ soichiro; Απ’ ότι καταλαβαίνω σου φαίνεται δύσκολο να πάει κανείς πορτογαλία. Μη φοβάσαι ρε, εύκολο είναι, μπορείς και συ, αρκεί να εμπιστευθείς λίγο το μηχανάκι σου. Άλλωστε είναι honda, μη μασάς, εγώ πρέπει να στο πω;

amyroukai
23/09/2007, 20:14
...φαίνεται δύσκολο να πάει κανείς πορτογαλία. Μη φοβάσαι ρε, εύκολο είναι...

Κοίτα, ένα τόσο μεγάλο ταξίδι "εύκολο" δεν είναι. Είναι κουραστικό σε κάποιο βαθμό, αν και λόγω καλύτερης οδικής υποδομής στο εξωτερικό όχι τόσο όσο τα Ελληνικά ταξίδια. Ποτέ δεν είναι "εύκολα" 5000 χιλιόμετρα... :) Απολαυστικά και ενδιαφέροντα είναι σίγουρα! Τα βάλαμε κάτω με ένα φίλο για εξωτερικό του χρόνου, λέμε να κάνουμε ένα γύρο στην Ευρώπη, 4500-5500 χιλόμετρα σε δύο εβδομάδες, ανάλογα με τα κέφια. Αλλά θέλουμε και ?2500 τουλάχιστον... :( Οπότε ξεκίνησε η αποταμίευση.
Το καλό με το bandit είναι ότι πέρα από καμμιά ηλεκτρική χαζοβλάβη, δεν έχει τίποτα άλλο να χαλάσει. Ηλεκτρονικά 0. Η αξιοπιστία επιβεβαιώνεται και από τα Bandit 750 της ΕΛ.ΑΣ. Τόσα χιλιόμετρα, τόσα χρόνια και ακόμα κυκλοφορούν κανονικά και θα κυκλοφορούν για πολύ καιρό ακόμα... :)

Κοιτούσα την πιθανότητα μετατροπής σε 750, αφού τα Αμερικανικά Katana, Ευρωπαϊκά GSXF είχαν τα μοτέρ "μας" αλλά δυστυχώς είναι άλλο μπλοκ, άλλη διάμετρος κυλίνδρων. Πάντως το πλαίσιο και ο κινητήρας εξωτερικά φαίνεται ο ίδιος. Έχω τα service manual... Και άρχισα να σκέφτομαι πονηρά πράγματα... Αλλά όχι για τώρα.
Πάντως τώρα μου λύθηκε και η απορία, γιατί η Suzuki βάσισε το καινούριο GSX650F στο Bandit. Γιατί και τα παλιότερα, έτσι ήταν! :rotflmao:

soichiro_cbf
23/09/2007, 22:35
Δεν φοβάμαι ρε αλλά υπάρχει και το αεροπλάνο και σε δυό ωρίτσες είμαι στη Λισσαβώνα και χωρίς να ταλαιπωρηθώ 20 μέρες πάνω σε δύο ρόδες και δεν χρειάζεται να το πω για να αποδείξω οτι έχω σούπερ μηχανάκι που δεν χαλάει.Αρκετά όμως σπαμάρισα κι αρκετά ψαρώσατε...εν τέλει με πείσατε θα πουλήσω το CBF και θα πάρω GSF όοοοοοοοοοταν φέρει ο Σφακιανάκης γιατί προς το παρών δεν έχει ούτε δείγμα.

amyroukai
23/09/2007, 22:45
Δεν φοβάμαι ρε αλλά υπάρχει και το αεροπλάνο και σε δυό ωρίτσες είμαι στη Λισσαβώνα και χωρίς να ταλαιπωρηθώ 20 μέρες πάνω σε δύο ρόδες...

Έτσι κάνουν όλοι οι αληθινοί μοτοσικλετιστές. Δεν οδηγούν τη μοτοσικλέτα τους, μπας και "ταλαιπωρηθούν". Μήπως είσαι το τυπάκι από τη διαφήμιση της Aegean "έχω και δική μου φυσούνα"; Σίγουρα ήθελες να πάρεις μοτοσικλέτα; Αφού ταλαιπωρείσαι, γιατί το παλεύεις, πούλα την. Υποθέτω και στην καθημερινότητά σου παίρνεις ταξάκι για να κάθεσαι αραχτός με κλιματισμό και ράδιο, μην μπλέκεσαι με καυσαέρια, αέρα, κρύο, ζέστη και άλλους ταλαίπωρους χωρίς Honda στο δρόμο... ΛΟΛ. Ευτυχώς που δε σκέφτονται όλοι σαν εσένα! :wave2: άντε γεια...

frapes
23/09/2007, 23:36
Όχι ρε, μην πουλήσεις το cbf. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να γραφτείς μέλος στην aegean και στα 8000 μίλια θα κερδίσεις bonus ένα εισιτήριο, τυχερούλη. Τράβα σε κανα forum της aegean να μάθεις λεπτομέρειες και άδειασε μας τώρα τη γωνιά, που απέκτησες και άποψη για τα μηχανάκια. Τα μηχανάκια χαλάνε όταν τα χρησιμοποιείς. Άμα τα κοιτάς απο μακριά δεν παθαίνουν τίποτα, είτε honda λέγονται, είτε suzuki, είτε laverda. Στα χέρια σου λοιπόν τα πάντα αξιόπιστα θα τανε, οπότε γιατί αγχώνεσαι και μας ζαλίζεις και μας?

amyroukai
24/09/2007, 09:16
Ρε φραπεδάκο, για άσε το καλαμάκι και το ποτήρι (και τον άχρηστο) και γράψε μας πως τα πέρασες! Εγώ ο κακομοίρης ένα ταξιδάκι έκανα και το έκανα ολόκληρο θέμα... :) Οκ ήταν και το πρώτο μου, οπότε ενθουσιάστηκα. Αλλά περιμένω να διαβάσω πως ήταν το δικό σου, από που πέρασες, αν έχεις και καμμιά φωτό να μας δείξεις το εργαλείο σε εξωτικές τοποθεσίες... Ταξίδεψε μας λίγο! Ε; Φανταστικέ αναβάτη; :beer:

sapila racing
24/09/2007, 09:26
Κοίτα πως το σκέφτομαι (εν μέρει το επιβεβαίωσαν και στο σχολείο του 0-300): Όταν το λάστιχο είναι "κανονικά" φουσκωμένο, έχει μια συγκεκριμένη ελαστικότητα και ανεβάζει μια συγκεκριμένη θερμοκρασία "σωστής" λειτουργίας. Η ελαστικότητα ενεργοποιεί το μηχανισμό της "υστέρησης" αν θυμάμαι καλά τον όρο, που ουσιαστικά είναι και η ιδιότητα του ελαστικού να μετατρέπει την παραμόρφωση της μάζας του σε θερμότητα. Όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι μεγαλύτερη από το κανονικό, όπως πχ στον καύσωνα, η παραγόμενη μέσω της εσωτερικής τριβής θερμοκρασία στο ελαστικό δεν μπορεί να απορριφθεί και άρα το ελαστικό μαλακώνει υπερβολικά και τρώγεται πιο γρήγορα από ότι πρέπει. Η αύξηση της πίεσης στα λάστιχα καταφέρνει να τα κάνει λιγότερο εύκαμπτα, με αποτέλεσμα να μειώνεται η παραγόμενη θερμότητα, άρα καλύτερη λειτουργία σε συνθήκες καύσωνα. Δεν γίνονται μπαλόνια με 1-2 psi παραπάνω! Απλά θέλουν περισσότερο χρόνο να φτάσουν θερμοκρασία λειτουργίας, που σε ταξίδι δεν ενοχλεί. Το ότι είχαν κανονική θερμοκρασία το κατάλαβα όταν έβαλα το χεράκι επάνω στο βενζινάδικο και ζεματίστηκε... :) Βέβαια, όταν έπεσε η νύχτα το πιθανότερο είναι ότι δεν θα ήταν ιδανικά πλέον, αλλά επειδή πήγαιναν συνολικά 6 ώρες στο όριό μου, δεν πιστεύω ότι κρύωσαν και πολύ...
Στο σχολείο που ανέφερα πριν, μας συνέστησαν να κατεβάσουμε πιέσεις στο 28, που είναι πολύ χαμηλές για δρόμο. Αλλά επειδή ακριβώς παραμορφώνουν πολύ το σκελετό του ελαστικού και μεγιστοποιούν το φαινόμενο της τριβής, το φέρνουν γρήγορα σε κατάσταση κανονικής λειτουργίας και λόγω των μικρών διαστημάτων στην πίστα (20λεπτα) δεν προλαβαίνει να υπερθερμανθεί και να πάθει ζημιά. Τα ξαναφουσκώσαμε στο κανονικό τους φεύγοντας... Λογικά λοιπόν χειμώνα και μέσα στην πόλη, λίγο πιο κάτω πίεση ίσως να είναι ευεργετικό. Θα το δοκιμάσω και θα σας πω.

Η φθορά του πρώτου πισινού ελαστικού ήταν και λόγω της κατασκευής του. Σε άλλα fora που είχα δει, όλοι οι πρώην κάτοχοι metzeler λένε ότι γίνονται "τετράγωνα" στις 5000-6000χλμ. Καλό κράτημα, αλλά αντι-οικονομικά.

Αύριο πάω και σε έναν ηλεκτρολόγο στους Αμπελόκηπους, ελπίζω να φτιάξει το ληστή γιατί δε μπορώ άλλο.

Kαλά τα λές, αλλά δεν υπολογίζεις κάτι.
Οι πιέσεις που αναγράφονται στο manual αλλά και στο ψαλίδι, είναι ενδεικτικές και μάλιστα στο άνω όριο.
Θα ηταν καλές αν οδηγούσαμε στην Αγγλία η στην Γερμανία, όπου διαφορετικά θα είχαμε χοντρό πρόβλημα φθοράς.
Το εχω ζήσει και ειναι απίστευτο πως λιώνουν τα λάστιχα σε τέτοιους δρόμους.

Ομως οταν πας να ανέβεις τον Μπράλλο, η να στρίψεις στην Ιτεα-Γαλαξείδι, θέλεις να εχεις και κάποια παραπάνω πρόσφυση, η οποία δεν σου δίνεται μόνο και μόνο επειδή μετά από τόσα χιλιόμετρα ζεστάθηκαν τα λάστιχα.
Θέλεις να εχεις και μια ικανοποιητική επιφάνεις του πέλματος σε επαφή με την άσφαλτο κι αυτό σου το εξασφαλίζει μια λίγο χαμηλότερη πίεση.
Στο CSS στις Σέρρες μπαίναμε με 32 μπροστά 30 πίσω.
Βέαια αν κυκλοφορείς έτσι δεν θα εχεις λάστιχα μετα από λίγο, οπότε κάνεις εναν συμβιβασμο διαφορετικό σύμφωνα με την χρήση.
Στην πόλη πχ εγω κυκλοφορώ με 34 μπροστά 36 πίσω (manual 36-42) στο Hornet 900, και με τις ιίδιες πιέσεις πάω στο στροφιλίκι.
Αν πάω Θεσσαλονίκη βάζω 36-40 :wave2:

Φυσικά παίζει ρόλο και τι λάστιχα εχεις και τι μηχανάλι οδηγάς και πως το οδηγάς, αλλά ειναι ενας μπούσουλας. :smokin:

frapes
24/09/2007, 16:20
Φίλε amyroukai, κάποια στιγμή το σκέφτηκα να γράψω κανα δυο πραγματάκια για το ταξίδι αλλά όταν συνειδητοποίησα το μέγεθος και το χρόνο που χρειαζόταν μου έφυγε απ’ το μυαλό! Άμα βρω το χρόνο και τη διάθεση ίσως κάτσω να γράψω. Σε γενικές γραμμές ήταν γαμάτα, ένα σωρό εμπειρίες και εικόνες που ο όγκος τους ήταν αρκετά μεγαλύτερος από όσα μπορούν να αφομοιωθούν σε ένα μυαλό τόσο απότομα. Ο χειμώνας θα βοηθήσει σ’ αυτό! Βενετία, μιλάνο, μασσαλία, βαρκελώνη, αλικάντε, γιβραλτάρ, σεβίλλη, λισσαβώνα, τολέδο, ήταν οι πόλεις που έμεινα. Δεν έλειψαν και οι στραβές βέβαια αλλά κι’ αυτές όταν ξεπερνιούνται αποτελούν το αλατοπίπερο του ταξιδιού! Σε αντίθεση με ό,τι κάνουν πολλοί, εγώ δεν έσπασα τα χιλιόμετρα σε ίσα κομμάτια καθημερινής οδήγησης αλλά υπήρχαν μέρες που έκανα 600 – 700 km και άλλες που δεν κουνιόμουν καθόλου και γυρόφερνα μέσα στις πόλεις που βρισκόμουν. Συνολική διάρκεια ένας μήνας. Στο λέω γιατί είδα ότι σχεδιάζεις να κάνεις ένα μεγάλο ταξίδι αλλά ο χρόνος που αναφέρεις είναι σχετικά μικρός. Αν δεν μπορείς να τον αυξήσεις, τότε ίσως πρέπει να κόψεις χιλιόμετρα γιατί θα κουραστείς πολύ χωρίς να έχεις δεί λίγο, παρα μόνο φευγαλέα, τις πόλεις στις οποίες θα πας.

apav
24/09/2007, 16:59
:a8: frapέ, παίρνεις τους καφέδες σου και αρχίζεις να γράφεις από ΤΩΡΑ! :smokin: :wave2:

soichiro_cbf
24/09/2007, 17:40
Ax ρε amyroukai και frapes πόσο δίκιο έχετε βουλωμένο γράμμα διαβάζετε...δεν ήθελα μοτοσυκλέτα αυτοκίνητο ήθελα και χλιδάτες διακοπές με αεροπλάνα.Αλλά έχετε δίκιο...αχ και να ξέρατε σε ποιόν άχρηστο (έκφρασή σας) απαντάτε...σκατίβλακες.

amyroukai
24/09/2007, 17:41
Ο ΛΗΣΤΗΣ ΞΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ... ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ... Τελικά ήταν μιά αστοχία στην πλεξούδα κάτω από το ρεζερβουάρ, κάπου ακουμπούσε στο πλαίσιο και σιγά σιγά φαγώθηκε. Επισκευάστηκε, περάστηκε λίγο διαφορετικά για να μην ξαναβρεί, όπως επίσης και το σωληνάκι της βενζίνης που τσάκιζε, οπότε όλα ΟΚ. Αν χρειαστείτε ηλεκτρολόγο να γράψω ποιός είναι... :) Ωραίος τύπος, χαμογελαστός, χωρίς να λέει βλακείες. Ουφ... Έπρεπε να το έχω σηκώσει μόνος μου το ρεζερβουάρ αλλά δεν ήξερα πόσο εύκολο είναι. Τελικά είναι εύκολο... :D:D

Πολύ κωλόπαιδο ο Φραπές ε;;; Θα κάθεται να πίνει τα κρασάκια και τα κονιακάκια του και να σκέφτεται το ταξίδι και εμάς ψίχουλα... :lol: Σε τιμωρεί όμως η Θεία πρόνοια, είδες, είχες στραβές στο ταξίδι. Ενώ αν είχες Η... :rotflmao:
edit: Το σκέφτηκα αυτό που λες, γιατί αν είναι να γίνει έτσι όπως το σχεδιάσαμε στο χάρτη το ταξίδι, όπου βάλαμε όλους τους προορισμούς που θέλουμε, πρέπει να είναι 400-500 χιλιόμετρα μία μέρα, χάζι την επόμενη (περίπου). Χωρίς περιθώριο για αποκλίσεις. Το πρόβλημα όπως φαντάζεσαι είναι οι διαθέσιμες ημέρες διακοπών... Άντε να βρεις εργοδότη να σου δώσει ένα μήνα διακοπές σερί. Και άντε, εγώ είμαι ελεύθερος επαγγελματίας, κάπως θα τα βολέψω, ο άλλος που είναι ιδιωτικός υπάλληλος...

panavour
24/09/2007, 19:34
Μαγκες ξανα-μανα στο φορουμ και παλι.Αρχιζω και συνηθιζω τον συντονισμο του φερινγκ και μου φαινεται σαν αφτερ μαρκετ εξατμιση.ΨΩΝΙΟ.Και κατι αλλο τωρα.Η ΡΕΖΕΡΒΑ ειναι μισος κυκλος προς τα πανω η αρκει το ενα τεταρτο δεξια η αριστερα?Χαζη ερωτηση αλλα ο πρωην ιδιοκτητης δεν μου εδωσε OWNERS MANUAL και οσο το καβαλαω θα σας ζαλιζω με χαζομαρες

panavour
24/09/2007, 19:36
Αλλη ερωτηση.Πως ρυθμιζεται το μαμημενο το ρολοι?Σας ζαλισα ετσι?

frapes
24/09/2007, 19:42
Σε ποιον να μιλάμε άραγε? Μήπως είσαι κανας μισθοφόρος του σαρακάκη? Μήπως είσαι το δισέγγονο του soichiro honda? Ή μήπως είσαι απλά ένας μικρός βλαμμένος που τους κάνει τσάμπα διαφήμιση? Αχ ρε κορόϊδο, θύμα του marketing και των στερεοτύπων, απάντα και σε ένα μικρό κουίζ που το είδα με τα ίδια μου τα μάτια:
Ποιο μηχανάκι συναντάς στη βαρκελώνη με τόση συχνότητα όση και τα παπιά στην αθήνα?

Για να μην κουράζεσαι και στο τέλος πετάξεις καμια μαλακία πάλι, θα σου πω εγώ:
GS500E!!!
Αχ μωρή πουτάνα suzuki, όλο τον κόσμο έχεις κατακτήσει!!!
Φιλάκια soichiro…

frapes
24/09/2007, 19:54
Δεν θυμάμαι ακριβώς panavour. Κάποιο από τα δύο κουμπιά κρατάς πατημένο για λίγο και θα σου βγάλει το ρολόι με δυνατότητα ρύθμισής του.

amyroukai
24/09/2007, 19:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από panavour
Η ΡΕΖΕΡΒΑ ειναι μισος κυκλος προς τα πανω η αρκει το ενα τεταρτο δεξια η αριστερα?

Πως ρυθμιζεται το μαμημενο το ρολοι

Για τη ρεζέρβα επιφυλάσσομαι, καλύτερα να το έχεις στο μερικό μετρητή, στα 230-240 χιλιόμετρα γέμιζέ το.

Για το ρολόι πάτα και τα δύο κουμπιά μαζί μέχρι να αρχίσει να αναβοσβήνει και μετά με το αριστερό επιλέγεις, με το δεξί αλλάζεις...

το gs500 φτιάχνεται στην Ισπανία και είναι "τσάμπα" για αυτό είναι δημοφιλές. Γενικά οι ξένοι δεν έχουν κόμπλεξ, παίρνουν ότι τους βολεύει για τη χρήση που το θέλουν, όχι ότι ψαρώνει τον κόσμο στις καφετέριες.

frapes
24/09/2007, 20:11
Σωστός ο amyroukai, εγώ δεν θυμόμουν καλά για το ρολόι.
Amyroukai, οι στραβές δεν είχαν να κάνουν με το bandit, με άσχετα πράγματα είχαν να κάνουν, με απώλεια πορτοφολιού, καρτών, διπλωμάτων κλπ στο πουθενά στη γαλλία (τελικά βρέθηκαν!), με ανυπαρξία βενζινάδικων για πολλά χιλιόμετρα σε ισπανία και ιταλία (στο τσακ τη γλίτωσα) με κλοπές sleeping bang (συνέβη και αυτό (!)και στο τέλος τα βρήκαμε)και τέλος με την ... abus! Που να σου λέω τι τράβηξα μ’ αυτήν. Δεν ξέρω ακόμα αν πρέπει να την βρίζω ή να την ευγνωμονώ! Τέλος καλό, όλα καλά!

amyroukai
24/09/2007, 20:52
Amyroukai, οι στραβές δεν είχαν να κάνουν με το bandit, με άσχετα πράγματα είχαν να κάνουν

Πλάκα κάνω ρε... Αλλά πάλι, αν ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι δεν είχαν να κάνουν με το bandit, ποιος είμαι εγώ ο ταπεινός σκατίβλακας που θα διαφωνήσω... :rotflmao: Εκπληκτική έκφραση...

:beer: :beer:

Χωρίς πλάκα, με κατέστρεψες γαμώτο... Διάβαζα και για ένα άλλο ταξίδι τώρα, ξεκινάει και σε λίγες μέρες από το BBC το The Long Way Down, η ψυχολογία μου έχει πιάσει πάτο! Θέλω να φύγω... Και το ΣΚ δεν μπορώ ρε γμτ να πάω πουθενά :( υποχρεώσεις.

Και εγώ abus έχω, ένα σαν μανιτάρι... Αλλά μέχρι τώρα μόνο το προστατευτικό λάστιχο του έχει χαλαρώσει, σαν κλειδαριά δουλεύει ΟΚ.

frapes
24/09/2007, 22:22
Εντάξει μωρέ δεν πειράζει, τα ταξίδια δεν είναι αυτοσκοπός, κάποια στιγμή θα γίνουν κι’ αυτά, υπομονή!
Τώρα που είπες για το bbc, γνώρισα στην ισπανία έναν τύπο με quad. Ο τύπος ετοιμαζόταν να πάει ασία για ένα ταξίδι διάρκειας τριών χρόνων! Απίστευτος! Πενηντάρης που, σύμφωνα με τα λεγόμενα του, έχει γυρίσει όλο τον κόσμο ταξιδεύοντας συνέχεια, άλλοτε με μηχανή, άλλοτε με ποδήλατο, άλλοτε με βαν και τώρα με το quad. Στο οποίο είχε βιδώσει κάτι μαδέρια και το’ χε κάνει διπλάσιο απ’ το φόρτωμα! Το bbc κολλάει στο ότι μου πε πως έχει συμφωνήσει να στέλνει ανταποκρίσεις σε δυο περιοδικά για quad σε ισπανία και γαλλία.
Παρεπιπτόντως, το quad ήταν αμερικάνικης εταιρίας, δεν θυμάμαι ποια γιατί δεν ξέρω καθόλου απο δαύτα, με μοτέρ όμως Suzuki 650cc. Χα χα, που σαι ρε σοϊχίρο να του φορέσεις ζουρλομανδύα!!!

Band(age)it
28/09/2007, 13:54
Επανερχομαι με ενα θεμα που μου χει κολλησει...Εχω το Bandit το Κ7 και παρατηρω το εξης...
Στην Εθνικη και γενικα οταν τα χιλιομετρα του γραφονται σε ανοιχτες διαδρομες η καταναλωση ειναι υποδειγματικη στα 6 l/100km περιπου .
Επειδη ομως το χρησιμοποιω και εντος πολεως παρατηρω πως με ενα ντεποζιτο (19 λιτρα) μου βγαζει περιπου 160-170 χλμ οπου και μπαινει αυτοματα η ρεζερβα .
Κινουμαι κεντρο οποτε δουλευει χαζα ο κινητηρας αλλα τοση διαφορα ειναι νορμαλ? :confused:

HateNord
28/09/2007, 14:00
Ωραία μοτοσυκλέτα το 650 το βελτίωσαν στα σημεία και με καλή τιμή για Ελλάδα.Μια ένσταση έχω μόνο ως προς το βάρος.Θα μπορούσαν να το έχουν βελτιώσει κι εκεί.Ελπίζω να έρθει στην Ελλάδα και με το νέο ολόσωμο φαίρινγκ που κυκλοφορεί στη Γερμανία.Θα ψαρώσει αρκετούς στα φανάρια καθώς φέρνει λίγο σε GSX-R.:wave2:

VegasKitty
28/09/2007, 16:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από HateNord
Ωραία μοτοσυκλέτα το 650 το βελτίωσαν στα σημεία και με καλή τιμή για Ελλάδα.Μια ένσταση έχω μόνο ως προς το βάρος.Θα μπορούσαν να το έχουν βελτιώσει κι εκεί.Ελπίζω να έρθει στην Ελλάδα και με το νέο ολόσωμο φαίρινγκ που κυκλοφορεί στη Γερμανία.Θα ψαρώσει αρκετούς στα φανάρια καθώς φέρνει λίγο σε GSX-R.:wave2:

Το θεμα ειναι οτι ωραιος ειναι ο ληστης (και γω μιλαω για το GSF-S me ABS), αλλα επειδη οι π@π@ρες ακομα δεν εχουν ξεφορτοθει το στοκ που εχουν απο τα προηγουμενα, δεν εχουν φερει ακομα το υγροψηκτο Κ7!!! :mad:

amyroukai
28/09/2007, 16:34
Γατούλα δε ξέρω που μένεις, αλλά σε όλες τις εκθέσεις της Αθήνας υπάρχει το υδρόψυκτο. Μήπως έχεις πέσει απλά σε πονηρό πωλητή στο μαγαζί που ρωτάς;;;

Bandage γιατί τόση διαφορά; Το "παλιό" καίει λίγο παραπάνω σε όλες τις συνθήκες, αλλά -ΠΑΝΤΑ- μου πιάνει 240-250 μέχρι λαμπάκι... Ακόμα και στα Μέγαρα που πήγαινε τέρμα! Για το βάρος έχεις δίκιο... Υποθέτω είναι λόγω κόστους, ελαφρύ υλικό=ακριβό υλικό.

gsf650
28/09/2007, 22:21
ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΧΩ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ 3 ΧΡΟΝΙΕΣ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ . ΦΤΑΣΑΜΕ
ΜΕΧΡΙ ΣΤΟΓΚΧΟΛΜΗ ΚΑΙ ΦΙΟΡΔ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ. ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΡΙΩΝ ΕΩΣ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ.
ΖΗΛΕΥΩ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΗΣΤΗ . ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ (ΕΧΩ ΚΑΙ ΜΩΡΟ).
ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΤΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ.

Ληστης
29/09/2007, 21:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από Band(age)it
Επανερχομαι με ενα θεμα που μου χει κολλησει...Εχω το Bandit το Κ7 και παρατηρω το εξης...
Στην Εθνικη και γενικα οταν τα χιλιομετρα του γραφονται σε ανοιχτες διαδρομες η καταναλωση ειναι υποδειγματικη στα 6 l/100km περιπου .
Επειδη ομως το χρησιμοποιω και εντος πολεως παρατηρω πως με ενα ντεποζιτο (19 λιτρα) μου βγαζει περιπου 160-170 χλμ οπου και μπαινει αυτοματα η ρεζερβα .
Κινουμαι κεντρο οποτε δουλευει χαζα ο κινητηρας αλλα τοση διαφορα ειναι νορμαλ? :confused:

Γεια σας απο εναν ακομη κατοχο του "ληστη". Σε εμενα η καταναλωση μεσα στην πολη και στα νοτια προαστια ειναι γυρω στα 6,5 με 7 λιτρα. Αναβει ρεζερβα μετα τα 200 χιλιομετρα, και μην ξεχνας οτι τοτε εχεις ακομη 5,5 λιτρα.Τωρα δοκιμαζω με σουπερ αμολυβδη μηπως βελτιωθει η καταναλωση.

Ληστης
29/09/2007, 21:27
Γατούλα δε ξέρω που μένεις, αλλά σε όλες τις εκθέσεις της Αθήνας υπάρχει το υδρόψυκτο. Μήπως έχεις πέσει απλά σε πονηρό πωλητή στο μαγαζί που ρωτάς;;;

Bandage γιατί τόση διαφορά; Το "παλιό" καίει λίγο παραπάνω σε όλες τις συνθήκες, αλλά -ΠΑΝΤΑ- μου πιάνει 240-250 μέχρι λαμπάκι... Ακόμα και στα Μέγαρα που πήγαινε τέρμα! Για το βάρος έχεις δίκιο... Υποθέτω είναι λόγω κόστους, ελαφρύ υλικό=ακριβό υλικό.

Εισαι σιγουρος οτι υπαρχει;Το εχεις τσεκαρει; Τον αυγουστο πηραμε απο ενα ο αδερφος μου και εγω που ηταν τα τελευταια στο σφακιανακη, και περιμενουν τωρα αυτα με ABS.