Σύνδεση

View Full Version : Ατύχημα και αντιμετώπιση

Nik0s
23/01/2007, 16:10
...ευτυχώς, χωρίς δυσάρεστα.

Την Κυριακή που μας πέρασε, πήγα μια βόλτα μέχρι το Γαλαξείδι, όπου συγγενικό forum είχε κανονίσει να κόψει την πίτα του. Αν και BMW-κεντρικό το forum, αποφάσισα να ακολουθήσω για διάφορους λόγους, όπως το οτι θα υπήρχαν αρκετοί φίλοι και γνωστοί, το ότι είχα σκουριάσει στην Αθήνα χωρίς καμιά πρόσφατη εξόρμηση, ο καιρός ήταν καταπληκτικός κτλ κτλ.

Η παρέα αποτελούταν από 35 μηχανές περίπου, κυρίως 1200άρια GS, με τα μικρότερα να είναι στα 650cc.

Λίγο πριν από το Γαλαξείδι, στις κατηφορικές στροφές που οδηγούν εκεί, έγινα μάρτυρας, για πρώτη φορά, ενός σοβαρού ατυχήματος. Μάλιστα, επρόκειτο για άνθρωπο που θεωρώ φίλο μου (όχι οτι έχει σημασία), και ήταν και αρκετά δυνατό.

Ο Χρήστος (γνωστός σε πολλούς από εδώ μέσα ως PRS ή KammenosAfricanos, έφυγε σε μια στροφή με αρκετά χιλιόμετρα, προσπαθώντας να μας προλάβει λίγο πιο κάτω και να μας απαθανατίσει με την κάμερα. Οι λόγοι που οδήγησαν στην πτώση, ήταν πολλοί. Χωμάτινα λάστιχα, δρόμος με υγρασία, μεγάλη ταχύτητα. Είναι από τις λίγες φορές που δεν μπορώ να πω, "δεν είχε εμπειρία, έκανε λάθος κτλ" - ο Χρήστος είναι ένας έμπειρος οδηγός, με πολλά χιλιόμετρα στην πλάτη του, σχολεία, κτλ.

Ευτυχώς για το Χρήστο, τη γλύτωσε πολλή φτηνά, παρά τη σφοδρότητα του ατυχήματος ! Η μοτοσυκλέτα έφυγε πάνω στη στροφή κάνωντας σβούρες πάνω στην άσφαλτο, και ο Χρήστος κατέληξε μετά από αρκετές τούμπες στο χαντάκι δίπλα στο δρόμο. Εγώ ακολουθούσα 2 μηχανές πιο πίσω. Οι φλόγες και το χώμα που εκτινάχθηκε πραγματικά θα μείνει ως εικόνα στο μυαλό μου πολύ καιρό... Με το που κατάλαβα τι έχει συμβεί, σταματάω και κατεβαίνω από τη μηχανή (πάνω στη στροφή) κάνοντας νόημα στους υπόλοιπους που ακολουθούν κόψουν ταχύτητα. Τρέχω στο Χρήστο ο οποίος είναι τελείως ακίνητος και μου κόβονται τα πόδια....

Αφού του μιλάω και συνειδητοποιώ οτι έχει τις αισθήσεις του, χωρίς να τον ακουμπήσει κανείς, προσπαθούμε να διαπιστώσουμε μιλώντας του αν έχει χτυπήσει κάπου σοβαρά... Δεν έχει καταλάβει ακριβώς τι έχει γίνει, αλλά πονάει παντού και βογκάει..

Ο δρόμος γεμίζει μηχανές σταματημένες και δημιουργείται μποτιλιάρισμα πάνω στη στροφή, με τον Χρήστο να είναι στο έδαφος. Ευτυχώς κάποιοι προνόησαν, και στήθηκαν στις δύο άκρες του δρόμου ρυθμίζοντας λίγο την κυκλοφορία αποφεύγοντας ακόμα χειρότερα. Η ξάδερφή μου, συνεπιβάτης σε μηχανή, καλεί ήδη το ασθενοφόρο πριν κατέβει από τη σέλα.

Για καλή μας τύχη, έχουμε μαζί μας γιατρό. Ο Χρήστος πονάει στα πόδια, ενώ αφού έχει περάσει κάποια ώρα και ο γιατρός τον έχει δει, του αφαιρούμε το κράνος για να πάρει αέρα. Ενώ σιγά σιγά ο Χρήστος συνέρχεται, σηκώνεται στα πόδια του και ξαπλώνει λίγο πιο κάτω, στο γρασίδι - κι ενώ λέμε οτι ίσως τελικά να μην χρειαστεί ασθενοφόρο (λάθος), συνειδητοποιεί οτι στο δεξί του πόδι, υπάρχει μια τεράστια τρύπα πάνω από το γόνατο.. ευτυχώς, θλαστικό τραύμα . Για ακόμη μία φορά, ήμασταν τυχεροί και υπήρχε φορητό φαρμακείο - δέσαμε το πόδι του Χρήστου για να σταματήσει η αιμοραγία.

Το ασθενοφόρο ήρθε σχετικά γρήγορα από την Ιτέα, και μετέφερε το Χρήστο, συνοδεία μερικών φίλων στο νοσοκομείο. Είναι μια χαρά, με ράμματα στο πόδι, μερικούς μόλωπες και εκδορές.

Η μοτοσυκλέτα, με σπασμένο κύλινδρο και διάφορες άλλες ζημιές, μεταφέρθηκε από την οδική βοήθεια στην Ιτέα, και την επόμενη μέρα στην Αθήνα.

Τώρα γιατί τα λέω όλα αυτά.... δεν ξέρω. Η αλήθεια είναι οτι σοκαρίστηκα, όπως και οι περισσότεροι, ειδικά αυτοί που είδαν το ατύχημα μπροστά τους, 4-5 άνθρωποι.

Παιδιά το νου σας ! ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ! Τον Χρήστο τον έσωσαν οι κορντούρες και το κράνος, δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι τι θα γινόταν χωρίς τον σωστό εξοπλισμό. Αν βλέπατε πώς έγιναν τα ρούχα, θα καταλαβαίνατε...

Περαστικά στον Χρήστο ο οποίος ξόρκισε και το κακό εν'όψη του γάμου του και του ερχομού της κόρης του !!!

idi
23/01/2007, 16:15
:( περαστικα....

$py
23/01/2007, 16:18
Μας έκοψες το αίμα ρε Νίκο...

Περαστικά στον Χρήστο και να' ναι καλά.

makis206
23/01/2007, 16:20
:sad: :sad:

Γρήγορα περαστικά κι αγύριστα στο παλικάρι..:(

KaTaNaS
23/01/2007, 16:21
Περαστικά βρε Χρήστο:(

Δόξα στον Θεό ρε φίλε δεν έπαθες τίποτα σοβαρό... :wave2:

airamhag
23/01/2007, 16:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από $py
Μας έκοψες το αίμα ρε Νίκο...

Περαστικά στον Χρήστο και να' ναι καλά.

+100000000000000

περαστικα κ αγυριστα...

kalesin
23/01/2007, 16:27
Περαστικα κ αγυριστα...
μου κοπηκε το αιμα οσο διαβαζα....

ερωτησις, εντελως καλοπροαιρετη. Παρ' ολο που υπηρχε γιατρος στην παρεα [ευτυχως] κ τον εξετασε, μηπως η αφαιρεση του κρανους ηταν παρακινδυνευμενη;

:wave2:

Nik0s
23/01/2007, 16:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από kalesin
Περαστικα κ αγυριστα...

ερωτησις, εντελως καλοπροαιρετη. Παρ' ολο που υπηρχε γιατρος στην παρεα [ευτυχως] κ τον εξετασε, μηπως η αφαιρεση του κρανους ηταν παρακινδυνευμενη;

Το ξέρω οτι η περιγραφή κόβει το αίμα.... αλλά ρε παιδιά, έτσι είναι, δεν θέλω να τα περιγράψω καλύτερα απότι ήταν....

Όσο για την αφαίρεση του κράνους: Είχε περάσει πολλή ώρα μετά την πτώση. Ο γιατρός, ορθοπεδικός, πάντα σε συνενόηση με τον Χρήστο που μιλούσε, το έβγαλε αφού είχε σιγουρευτεί 1000000 % οτι δεν υπάρχει κίνδυνος.

gixxerpap
23/01/2007, 16:33
καταρχας, περαστικα Χρηστάρα!!!
ευτυχως, τη γλιτωσες χωρις σοβαρες συνεπειες.....

κατα δευτερον......: ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ THREAD, ΒΑΛΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ (τελος καλο, ολα καλα!) ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΚΟΒΕΤΕ ΤΗ ΧΟΛΗ!!!!

σωνει και καλα να λαχταραμε καθε φορα....

bartlal
23/01/2007, 16:33
:eyepop: :eyepop: WTF!!!! :eyepop: :eyepop:

:sick:

perastika με γρηγορα επουλωμενες πληγες, ψυχης και σωματος ολων των εμπλεκομενων (κυριως Χρηστου + συζυγου)!

:beer: :beer: :beer:

Nik0s
23/01/2007, 16:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από gixxerpap
καταρχας, περαστικα Χρηστάρα!!!
ευτυχως, τη γλιτωσες χωρις σοβαρες συνεπειες.....

κατα δευτερον......: ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ THREAD, ΒΑΛΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ (τελος καλο, ολα καλα!) ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΚΟΒΕΤΕ ΤΗ ΧΟΛΗ!!!!

σωνει και καλα να λαχταραμε καθε φορα....

Γιώργο έκανα μια διόρθωση ώστε να μην λαχταράτε... Έστι κι αλλιώς, ο τίτλος του Thread δεν είναι "τρομακτικός", απλά ήθελα να περάσω την εμπειρία και το συμβάν όπως συνέβη... ρε φίλε πραγματικά λαχταρήσαμε μ'αυτό που συνέβη, ειδικά εμείς που το είδαμε μπροστά μας - ήθελα να το περάσω αυτό, να προσέχουμε και να έχουμε το νου μας !

γεροπιτσιρικος
23/01/2007, 16:56
Όντας ακριβώς πίσω από τον Χρήστο και ο πρώτος που διαπίστωσε ότι είχε πλήρως τις αισθήσεις του και επικοινωνούσε, έχω να πω ένα πράγμα.

Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ τρόπου οδήγησης και νοοτροπίας οδήγησης.

Δεν θέλω ούτε να γράψω γιατί έπεσε ό Χρήστος, ούτε να αναλύσω το παραπάνω. Ο καθένας μας ας το σκεφτεί μόνος του.

Απλά είμαι χαρούμενος που ο φίλος μου θα πάει στον γάμο του και θα δει το παιδί του να γεννιέται.

gloum
23/01/2007, 16:59
Περαστικά στο παιδί:(

sas
23/01/2007, 18:03
Περαστικά στο Χρήστο και να θυμάται ότι σε λίγο καιρό θα έχει μια πιτσιρίκα να τον φωνάζει μπαμπά όταν θα γυρίζει σπίτι ;)

βέβαια είναι δύσκολο να το θυμόμαστε πάντα το παραπάνω :evil: ...αλλά ας προσπαθήσουμε :smokin:

Vstrommer71
23/01/2007, 18:25
Ρε τι εγινε,περονοσπορος επεσε?
Περαστικα ρε Χρησταρα
Μην τρεχετε ρε σαν μουρλοι στο Γαλαξειδι,γλυστραει!:sick:

Trickster
23/01/2007, 18:26
Κρίμα ρε... Τότε σε μια εντουράδα ήταν όλο συμβουλές και βοήθεια προς εμάς τους νέους και πραγματικά μας κέρδισε με τον χαρακτήρα του!

Φίλε μου περαστικά και γρήγορα να σηκωθείς στα πόδια σου :( :(

catmaster
23/01/2007, 19:32
:sick: Περαστικά και από μένα..

Όπως είπε και ένας συμφορουμίτης πιο πάνω η συγκεκριμένη διαδρομή κρύβει παγίδες με στροφές που αποτελούν περάσματα στεγνό-βρεγμένο ειδικά αυτή την εποχή..

Αφού είναι ο Χρηστάρας καλά όλα τα άλλα εντάξει..

zephyr1
23/01/2007, 19:42
Περαστικα και ποτε ξανα.

Σε οποιο φορουμ μπαινω αυτες της μερες διαβαζω και για ενα ατυχημα που εγινε το ΣΚ που μας περασε.

Μ'αυτα που διαβαζω νομιζω οτι ειναι προτιμοτερο να πηγαινεις βολτα μονος σου η τουλαχιστον με 1 ή 2 οδηγους που ξερεις καλα.

Ποσο φοβαμαι αυτες της φασεις.:sad:

KaterinaX
23/01/2007, 19:53
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!

taxydromos
23/01/2007, 20:08
ο Χρηστος ειναι ο καλυτερος οδηγος ον-οφ που εχω συναντησει!!
σιγουρα τον προδωσε το ατιμο το οδοστρωμα:sad:
ειναι ομως σκληροτραχηλος και συντομα πιστευω θα επανελθει με τη μηχανη του στις βολτες...:wave2:

Tropeas
23/01/2007, 21:57
Περαστικά,
και να είναι πάντα περαστικά.... αυτά που γράφονται...:wave2:

marios8
23/01/2007, 22:23
Περαστικά Χρηστο.:wave2:

Πραγματικα μηλαμε για εναν εμπειρο οδηγο. Γι αυτο προσοχη

rsp
24/01/2007, 00:18
Δεν ειμουν εκει στη συγκεκριμενη εκδρομη, αλλα εχω κανει αρκετες με το Χρηστο ωστε να ξερω τα χερια του και σε οριακες καταστασεις...Το γιατι επεσε δεν θα το κουβεντιασω εδω, ειναι λαθος για πολλους λογους...Θα πω απλα οτι το να ζεις ενα ατυχημα ειναι ενα πολυ βιαιο θεαμα..Πριν καποια χρονια που για τους χ λογους ειμουν πρωι μεχρι βραδυ στο Μπραλο για προπονησεις(ποσο μαλακας ειμουν αλλη κουβεντα)..Ειχα δει αρκετα ατυχηματα αλλα τα περισοτερα οχι χοντρα! Το τελευταιο που ειδα ηταν και το χειροτερο και το εζησα απο πολυ κοντα..ενα παιδι εχασε τον ελεγχο και επεσε στη γνωστη πηγη που εχει στο κατεβασμα...Το μαζευαμε απο διαφορα σημεια..θυμαμαι οτι ετρεμα για μερες τοσο πολυ που δεν μπορουσα να ανεβω καν στο μηχανακι...Οταν επεσα με 190 χιλιμετρα ετρεμα λιγοτερο, πραγματικα!Το μονο που μενει ειναι να μαθαινουμε ολοι απο αυτα τα συμβαντα και να θυμομαστε τι αξιζει η ζωη..

Περαστικα στο Χρηστο δεν γραφω τα ειπαμε στο τηλεφωνο

Να ειστε ολοι καλα...

TROOPER
24/01/2007, 06:53
:eyepop:

χρησταρα περαστικα ρε φιλαρακι !!!!!!!!!!!!!!!

και γρηγορα ορθιος !!!!!!!!!!!!

gian_nykt
24/01/2007, 08:12
περαστικά του και σιδερένιος

Λεωνίδας
24/01/2007, 09:31
περαστικά & αγύριστα στο Χρήστο :wave2:

VANDA
24/01/2007, 09:39
Περαστικά και γρήγορα... Εξοπλισμό πάντα και προσοχή κάθε στιγμή.

tati
24/01/2007, 10:30
....................

ειδικά οταν γνωρίζεις τα άτομα και διαβάζεις κατι τετοιο, γίνεται ακόμα πιο δύσκολο να πιστέψεις αυτο που ακούς.....

και εγω εχω κανει αρκετά χιλιόμετρα με το Χρήστο, κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει τις οδηγικές του ικανοτητες.........απλά για ακόμα μια φορά συνειδητοποιείς οτι μπορεί να συμβεί στον καθένα ....

λόγια ..λόγια..

σημασία Χρήστο είναι οτι είσαι καλά, περαστικά να είναι όλα:wave2:

evvou
24/01/2007, 14:03
:( περαστικα και αγυριστα Χρηστο :wave2:

SPORAKIAS
24/01/2007, 14:17
ευτυχως....:(

περαστικα στο φιλο....

alximistis
24/01/2007, 14:24
Περαστικά στο παλλικάρι.
Δεν ξέρω τι έφταιγε ή αν έπεσε περονόσπορος αλλά και στη βόλτα στις 20 στα ίδια μέρη περίπου έγινε η στραβή.
Από Δίστομο προς Δεσφίνα με κατεύθυνση Γαλαξείδι.
Περαστικά και πάλι.

H.A.Balafoutre
24/01/2007, 15:10
Περαστικά και ποτέ ξανά.....

Αν και έχω τη μηχανή μόλις 2 χρόνια έχω δει και έχω ζήσει από κοντά 3-4 περιπτώσεις πτώσεων με μηχανή. Ευτυχώς όλες αφορούσαν περισσότερο τα σίδερα (που φτιάχνοντε) και λιγότερο τα άτομα.

Η εικόνα όμως είναι η ίδια. Τη μια στιγμή όλα καλά και την επόμενη η καταστροφή. Δεν την ξεχνάς.

Πάντα με προσοχή και ποτέ να μην εκμεταλλευόμαστε την εμπιστοσύνη και την εμπειρία που έχουμε γενικότερα για την οδήγησή μας με μηχανή.

Καλά και πολλά χιλιόμετρα να έχουμε όλοι μας.

ronin1
24/01/2007, 17:15
περαστικα στο παιδι...

προσοχη από ολους μας...ο καιρος ειναι περιεργος...υγρασία...ήλιος αλλα σε σκιερα σημεια εχει γλυτσα....

κ σε συνδυασμο με την υπέροχη ελληνικη ασφαλτο..ειναι επικίνδυνα...

προσοχη ...

καλες βολτες...:beer:

george88
24/01/2007, 21:08
:sad:
Περαστικά στο παληκάρι !

tifoefs
24/01/2007, 23:12
Περαστικα κι απο μενα !

Πραγματι στο Γαλαξειδι ειναι μυστηρια φτιαγμενοι οι δρομοι, σε ξεγελανε επειδη εχει χωρο ! :eyepop:

possidi
27/01/2007, 14:01
Τωρα το διαβασα και μου κοπηκε το αιμα και μενα...

Πραγματικα με το σωστο εξοπλισμο και λιγο τυχη μπορει να την γλιτωσεις...

ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΚΟΒΕΤΑΙ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΙΟΝΙ ΣΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ !!!

Ας ελπισουμε δε θα ξανακουσω τετοια ηλιθιοτητα ... Ακομα και στους προσκοπους γινεται σαφες οτι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να μετακινησεις το σωμα πεσμενου μοτοσυκλετιστη και ποσο μαλλον να αφαιρεσεις το κρανος...

Αντε και περαστικα στο Χρηστο!

Cpt. Haddock
29/01/2007, 10:36
Περαστικα Χρηστάρα !!!!

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

Gandalf dr685sm
29/01/2007, 11:02
περαστικα ρε Χρηστο.... γερος και σιδερενιος να γίνεις και μπαμπας.

Gandalf

KamenosAfrican
30/01/2007, 21:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από kalesin
Περαστικα κ αγυριστα...

Όχι αφού μετά από 10 λεπτά και με πλήρη επίγνωση του τι μου συμβαίνει παρακίνησα την διαδικασία ο ίδιος.

KamenosAfrican
30/01/2007, 21:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Σε οποιο φορουμ μπαινω αυτες της μερες διαβαζω και για ενα ατυχημα που εγινε το ΣΚ που μας περασε.

Είχα και άλλο ένα το άμεσος επόμενο ΣΚ

ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑ

KamenosAfrican
30/01/2007, 21:32
Να σας ευχαριστήσω όλους για της ευχές σας, και μάλλον από την άλλη εβδομάδα

ΚΑΒΑΛΑΩ.

Λεωνίδας
30/01/2007, 21:35
άντε Χρηστάρα περαστικά κ αγύριστα να είναι !!!
και για να μην απαντάω και στο άλλο thread :rolleyes: να ζήσετε ευτυχισμένοι :wave2:

DimChios
31/01/2007, 07:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από KamenosAfrican
Να σας ευχαριστήσω όλους για της ευχές σας, και μάλλον από την άλλη εβδομάδα

ΚΑΒΑΛΑΩ.

Καλά, καλά....

Την άλλή???? Εσύ???

Μάλλον μπερδεύτηκες φίλε μου! :nono:

ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕ ΚΑΒΑΛΗΣΑΝΕ ΧΡΗΣΤΑΡΑΑΑΑΑΑΑ!!!

Αυτό ήτανε! :alien: :alien: :alien:

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

zireous
31/01/2007, 13:43
Περαστικά, πάντα όρθιος, και γράψε κάποια στιγμή πως και γιατί έπεσες (όχι για να στη πούμε, για όλους τους άλλους λόγους). :wave2:

KamenosAfrican
31/01/2007, 13:51
Χωμάτινο ελαστικό φθαρμένο (12000 χλμ) + υγρασία που δεν την είδα + κάμποσα χιλιόμετρα στο κοντέρ (από Αράχοβα και μετά ήμουν 5η 6η συνέχεια + σίγουρα κάποια μ@λ@κί@ θα έκανα (ο οδηγός φταίει ΟΧΙ το μηχανάκι) = σαβουριάστικα.

johnpagr
31/01/2007, 14:02
Perastika

Grhgorh anarosh - epanodo

DimChios
31/01/2007, 19:13
Χωμάτινο ελαστικό φθαρμένο (12000 χλμ) + υγρασία που δεν την είδα + κάμποσα χιλιόμετρα στο κοντέρ (από Αράχοβα και μετά ήμουν 5η 6η συνέχεια + σίγουρα κάποια μ@λ@κί@ θα έκανα (ο οδηγός φταίει ΟΧΙ το μηχανάκι) = σαβουριάστικα.

:winka:

i love you man!

:a10:

zephyr1
31/01/2007, 19:25
Είχα και άλλο ένα το άμεσος επόμενο ΣΚ

ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑ

:eyepop: :look:

:lol:

Nik0s
31/01/2007, 23:02