PDA

View Full Version : GSM Vehicle Tracking!

Ταξιδευτής
25/01/2007, 16:57
Τόσο καιρό έχω βαρεθεί να ακούω από παντού για συνάδελφους που τους κλέψανε την μηχανή…. Είναι ΤΟΣΟ άδικο… Να παλεύεις τόσο πολύ να συντηρείς και να φροντίζεις μια μηχανή, να κάνεις ταξίδια και να δένεσαι τόσο μαζί της και στο τέλος να έρχεται ένας αληταράς και να στην κλέβει με το «έτσι θέλω»…
Ο τελευταίος καιρός ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι! Δεν αντέχω να τα βλέπω όλα αυτά και απλά να γράφουμε «όχι ρε γμτ, τους έτσι κ αλλιώς κλπ κλπ»! Θέλω να ΚΑΝΩ κάτι!
Έτσι έψαξα. Και ως γνωστόν, όποιος ψάχνει βρίσκει. Έτσι βρήκα κάτι ΠΟΛΥ ενδιαφέρον και ήθελα να το μοιραστώ με όλους σας.

Εδώ και καιρό, κάθε φορά που διαβάζω για κλοπές κλπ, σκέφτομαι πως είναι δυνατόν να κλέβουν ΤΟΣΟ εύκολα και γρήγορα μηχανές; Δεν τους τρομάζει τίποτα πια… Το θράσος τους είναι τεράστιο: ούτε αλυσίδες, ούτε συναγερμοί, ούτε λουκέτα, ούτε τίποτα! Τι άλλο να κάνει κανείς;;

Ένας συναγερμός μπορεί είναι αποτελεσματικός ΑΝ τον ακούσεις, ΑΝ ο κλέφτης τρομάξει (δύσκολο) ή αν δεν τον έχει απενεργοποιήσει (ΑΚΟΜΑ δυσκολότερο).
Λουκέτα, immobilizer και λοιπά είναι απλώς άχρηστα: οι επαγγελματίες κλέφτες θα την σηκώσουν στα χέρια όπως είναι και δρόμο!

Οπότε ποια είναι η λύση; Η ασφάλιση; Ναι μεν, αλλά… Και μεγάλο κόστος έχει, και δεν είναι σίγουρο ότι θα πάρεις όλα τα λεφτά σου πίσω… Εξάλλου οι ασφαλιστικές είναι «ου μπλέξεις».

Όσο το σκεφτόμουν λοιπόν, η μόνη καλή λύση (περαν της ασφάλισης) που μου ερχόταν στο μυαλό μου ήταν μια: να υπάρχει ένας τρόπος εντοπισμού της μηχανής ΜΕΤΑ την κλοπή. Με άλλα λόγια:

VEHICLE TRACKING

Το Vehicle tracking σου δίνει την δυνατότητα να πολεμήσεις αν κλαπεί η μηχανή και να δεις μέσω δορυφόρων και GPS ΑΚΡΙΒΩΣ που βρίσκεται! Ο κλέφτης δεν ξέρει ότι το σύστημα είναι εκεί οπότε δεν ξέρει και ότι τον παρακολουθούν. Αυτό δεν είναι το τέλειο;; Σχεδόν…

Βλέπετε ο εντοπισμός αυτός μέσω δορυφόρων έχει ένα βασικό μειονέκτημα: δεν λειτουργεί αν ο δέκτης του GPS δεν βλέπει ουρανό. Με άλλα λόγια φορτώνοντας τη μηχανή σε φορτηγό ή βαγόνι ή βάζοντας την σε γκαράζ το σύστημα αυτό αχρηστεύεται.

Εγώ σκεφτόμουν πως θα γινόταν να έχουμε εντοπισμό μέσω ενός συστήματος που συνεχίζει να δουλεύει σε κλειστούς χώρους, σε υπόγεια, σε φορτηγά, containers, τρένα κλπ.
Πάει κάπου ο νους σας;

ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ

http://www.bladox.com/img/motion.jpg

Δεν το συνειδητοποιούμε αλλά ανά πάσα στιγμή γύρω μας υπάρχει ένα ασύρματο δίκτυο επικοινωνίας: το GSM. Αυτό χρησιμοποιεί ραδιοκύματα, τα οποία περνάνε μέσα από τοίχους, υπόγεια κλπ και δεν χρειάζεται ο δέκτης (κινητό) να έχει επαφή με τον πομπό (κεραία).

Δεν είναι το τέλειο για την χρήση που το θέλουμε εμείς; Τα δίκτυα στην Ελλάδα έχουν κάλυψη πλέον σχεδόν στο 100% της χώρας! Πως όμως θα το χρησιμοποιήσουμε για εντοπισμό οχήματος;

Εδώ έρχεται η λύση που βρήκα (νοιώθω σαν να διαφημίζω πράγματα στο Telemarketing!!): το Auto Alarm, Turbo Motion από την Bladox μία μικρή εταιρία ηλεκτρονικών στην Τσεχία. Αυτοί έφτιαξαν μια ηλεκτρονική συσκευή που μπαίνει στην θέση της SIM card στο κινητό και μετατρέπει το κινητό σε συσκευή εντοπισμού αλλά και τηλεχειρισμού.
http://www.bladox.com/prod_motion.php?lang=en

Η πλακέτα έχει αισθητήρες κίνησης/επιτάχυνσης οπότε όταν αντιληφθούν κίνηση τότε στέλνουν SMS μέσω του κινητού σε όποιο νούμερο έχουμε επιλέξει ότι η μηχανή κινήθηκε!

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι μέσα στο νούμερο μας δείχνει τον κωδικό δικτύου μας και τον αριθμό σταθμού βάσης (Cell ID) όπου συνδέεται εκείνη τη στιγμή το κινητό!
Το μόνο που μένει είναι να βρούμε που αντιστοιχεί ο συγκεκριμένος κωδικός σταθμού βάσης.

http://www.lab.telin.nl/~koolwaaij/showcase/GEcells.JPG

Στο Internet, στην σελίδα http://client338.lab.telin.nl:8080/wasp/jsp/CellStats.jsp χρήστες έχουν φτιάξει μια βάση δεδομένων που ανανεώνεται και μέσω του Google Earth μας δείχνει πολλούς σταθμούς βάσης ανά την Ευρώπη.
Για την Ελλάδα έχουν χαρτογραφήσει 119 σταθμούς βάσης της Cosmote, με ακρίβεια 378 μέτρων. Μπορεί να μην είναι τέλειο αλλά σίγουρα μας δίνει μια βάση!

ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΣ

Πέραν του ότι σου στέλνει πλέον η μηχανή μήνυμα αν γίνει οτιδήποτε, έχεις και την δυνατότητα να στείλεις εντολές στην μηχανή πάλι μέσω SMS! Έχει 13 εισόδους/εξόδους και μπορεί να συνδέσει κανείς συναγερμό, immobilizer, kill switch κλπ κλπ!
Δεν είναι ωραίο με ένα μήνυμα να σβήνεις τη μηχανή και να βάζεις το συναγερμό σε λειτουργία; Εγώ νομίζω ότι είναι πολύ εντυπωσιακό!

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Από την άλλη, αν δεν κάνω λάθος υπάρχουν κάποιοι συναγερμοί που δίνουν τέτοια δυνατότητα να στείλουν μήνυμα και να χειριστούν το όχημα εξ αποστάσεως. Τέτοιοι συναγερμοί όμως αφορούν από όσο ξέρω αυτοκίνητα (πχ Clifford) και είναι ακριβοί.

Γιατί για εμένα το μεγαλύτερο προσόν του συστήματος αυτού είναι η τιμή. Η Bladox δίνει την συσκευή αυτή, το software και μια πλαστική θήκη όπου μπαίνει το κινητό για 79 ευρώ.
http://www.bladox.com/shop_alarm.php?lang=en

ΥΓ. Προσωπικά πιστεύω ότι αξίζει, και αυτός είναι και ο λόγος που το πήρα! Επαναλαμβάνω ότι δεν κάνω διαφήμιση ούτε παίρνω κάτι από την εταιρία αυτή. Απλά βρήκα κάτι που νομίζω ότι μπορεί να ενδιαφέρει και άλλους. Καιρός να πάψουμε τα ευχολόγια και να κάνουμε κάτι ουσιαστικό. Τι λέτε; Ενδιαφέρον δεν είναι; :wave2:

75931

TATAR
25/01/2007, 17:08
Δεν ανοίγει το λινκ της εταιρείας. Εσύ απο που το αγόρασες?
Σ ευχαριστώ.

Ταξιδευτής
25/01/2007, 17:17
Φιλε TATAR, ολα τα links που εβαλα οπως τσεκαρα δουλευουν κανονικα. Τη συσκευη την παιρνει κανεις απο το site της εταιριας (εχει eshop). :beer:

Trickster
25/01/2007, 18:26
Ενδιαφέρον, αλλα.. πες ότι σου χτυπάει και ξέρεις οτι βρίσκεται εκεί.. τι θα κάνεις θα μπουκάρεις μέσα με κανα αυτόματο να τους καθαρίσεις;; Η αστυνομία μπορεί να επέμβει με αυτά τα στοιχεία;; :confused: :confused:

Ταξιδευτής
25/01/2007, 19:39
:dizzy: :a55: Τι να σου πω ρε συ... Μακαρι να μην χρειαστει να μαθουμε ποτε εμπρακτως το θα καναμε τοτε...
Αλλα απο την αλλη, τι ειναι προτιμοτερο; Να την κλεψουνε και να μην ΞΕΡΟΥΜΕ τιποτα; Για ρωτα ολους τους δυστυχους που ειδαν την καλη τους μια μερα να εχει κανει φτερα, θα ΘΕΛΑΝΕ να ξερουν που ειναι η οχι;

Στην τελικη, αν ηταν μια λυση των 400 ευρω δεν θα το σχολιαζα καν. Εγω το ανεφερα διοτι συν τοις αλλοις ειναι κατι πολυ φτηνο! Δεν αξιζει να εχεις ολες αυτες τις δυνατοτητες (μεχρι και τηλεχειρισμο) με 70 ευρω;

Ασε που θα βαλω επιτελους κ το παλιο κινητουλι μου σε μια χρηση... :wave2:

lc8ergr1
26/01/2007, 09:51
ΩΡΑΙΟ!!!

ΓΙΑ ΕΡΙΚΣΟΝ ΔΕΝ ΕΙΔΑ??

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΟΚΙΑ + ΣΙΕΜΕΝΣ ΠΟΥΛΑΕΙ

ΠΛΗΡΩΣΕΣ ΤΕΛΩΝΕΙΟ

ΑΜΕΡΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ

ΠΩΣ?

gloum
26/01/2007, 09:57
Πάρα πολύ καλό..Τους έστειλα Mail να ρωτήσω αν βγαίνει και για το δικό μου κινητό (sony ericsson.)Αν έχει κανείς άκρες με μαγαζιά στην Ελλάδα θα έπρεπε να το κυνηγήσει να το φέρει και εδώ:wave2:

lc8ergr1
26/01/2007, 10:19
PES ME KI EMENA AMA MATHEIS OK?

ELA NA TO KANOUME OLOI!!!

gloum
26/01/2007, 10:29
Λοιπόν στο website λέει πως αυτό που αλλάζει είναι μόνο το κάλυμα.(στο 99% των κινητών) Αν δεν σε νοιάζει απλά του βάζεις και χαρτοταινία:) .Το ζήτημα είναι που χώνεις στο κινητό.Λογικά κάτω από την σέλα(αν χωράει)

schumacher_
26/01/2007, 11:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από gloum
Λοιπόν στο website λέει πως αυτό που αλλάζει είναι μόνο το κάλυμα.(στο 99% των κινητών) Αν δεν σε νοιάζει απλά του βάζεις και χαρτοταινία:) .Το ζήτημα είναι που χώνεις στο κινητό.Λογικά κάτω από την σέλα(αν χωράει)

Και άντε το έβαλες, πώς το φορτίζεις? πρέπει κάθε 2-3 μέρες να το βγάζεις και να το ξαναβάζεις?

gloum
26/01/2007, 11:36
Ω ναι..δεν είναι και τόσο δύσκολο φαντάζομαι...

odt
26/01/2007, 13:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από schumacher_
Και άντε το έβαλες, πώς το φορτίζεις? πρέπει κάθε 2-3 μέρες να το βγάζεις και να το ξαναβάζεις?

Ε, δεν είναι και πολύ δύσκολο να τραβάει ρεύμα από την μπαταρία της μηχανής. Καλό πάντως, θα το τσεκάρω.

Ταξιδευτής
26/01/2007, 15:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από lc8ergr1
ΩΡΑΙΟ!!!

ΓΙΑ ΕΡΙΚΣΟΝ ΔΕΝ ΕΙΔΑ??

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΟΚΙΑ + ΣΙΕΜΕΝΣ ΠΟΥΛΑΕΙ

ΠΛΗΡΩΣΕΣ ΤΕΛΩΝΕΙΟ

ΑΜΕΡΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ

ΠΩΣ?

Οπως ειπα και αρχικα η εταιρια ειναι ΤΣΕΧΙΚΗ. Δεν υπαρχει λογος να πας μεσω ΗΠΑ για να το παρεις.
Παρτο απευθειας απο το site της εταιριας στην Τσεχια, εδω:

https://gesto.servery.cz/shop/php/main.php3?go=show&usere=0006820014964029&highlight=212123

Αρχικά δημιουργήθηκε από gloum

Η εγκατασταση ειναι αστειο θεμα. Τα πραγματα δυσκολευουν μονο σε περιπτωση που θελεις να εκμεταλλευτεις τα καναλια εισοδου/εξοδου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από schumacher_

Ρευμα απο την μπαταρια της μηχανης, και προγραμματισμος στο κινητο να ανοιγει και να κλεινει! ;)

byron
26/01/2007, 15:16
Πολύ καλό σύστημα Νίκο.

Απορία..... Τα 370 μέτρα δεν είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ;;;; Στην εθνική οδό δεν είναι, αλλά αν είναι χωμένη σε ένα σπίτι πχ στον Πειραιά, ο κύκλος των 370 μέτρων, περικλείει κάποιες εκατοντάδες σπίτια.

Tropeas
26/01/2007, 15:52
Τα 370 μέτρα εξαρτώνται καθαρά απο το πλήθος των κυψελλών που θα έχει συνδεθεί...
φτάνει την ακρίβεια των 3μ.... ;)

byron
26/01/2007, 16:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tropeas
Τα 370 μέτρα εξαρτώνται καθαρά απο το πλήθος των κυψελλών που θα έχει συνδεθεί...
φτάνει την ακρίβεια των 3μ.... ;)

Ναι ρε Λάμπρο. Δεν αντιλέγω ότι το συστηματάκι είναι super. Ο Νίκος είπε ότι προς το παρόν είναι 370 μέτρα. Μακάρι να γίνει 5 εκατοστά...

samoure
26/01/2007, 19:04
Ρε παιδια αυτο ειναι πολυ ενδιαφερον για ολους.Ταξιδευτης το εχεις ηδη στα χερια σου το συστημα αυτο?Το εχεισ εφαρμοσει στη μηχανη?Πες να περνουμε κιαλλοι σειρα

Ταξιδευτής
26/01/2007, 19:59
Φιλε Samoure, δεν το εχω παρει ακομα στα χερια μου. Πριν μερικες μερες το ανακαλυψα και μεχρι τωρα μελεταω και σκεφτομαι το πως θα εκμεταλλευτουμε τις δυνατοτητες του, την εγκατασταση κλπ.

Βυρωνα, χαιρομαι που συμφωνεις οτι ειναι ενα εξαιρετικο συστημα (ακομα και ως ιδεα). Τωρα για το θεμα της θεσης ειναι μεγαλο και ανοιχτο κατ εμε.

Το συστημα παιρνει τα στοιχεια απο το ιδιο το κινητο και τα στελνει με SMS. Στελνει λοιπον εναν κωδικο που αντιστοιχει σε καποιο σταθμο βασης.
Το προβλημα ομως ειναι οτι τις λιστες αυτων των κωδικων τις εχουν οι εταιριες και οπως μαντευετε δεν τις δινουν παρα μονο με Εισαγγελεα. :(

Εδω ερχεται να βοηθησει η ιδιωτικη πρωτοβουλια: στο πρωτο μηνυμα εβαλα μια σελιδα που εχει χαρτογραφημενους σταθμους βασης.
Αυτο εγινε απο ιδιωτες με κινητα Ν90 ΝΟΚΙΑ και ενα software GPS, με το οποιο καταγραφανε τις θεσεις κεραιων (προφανως πηγαιναν κοντα) και μετα τις ανεβαζαν στο Google Earth.

Οπως βλεπω απο την βαση που εχουν τωρα, στην Ελλαδα εχουν καταγραψει 110 (υποθετω σχετικα λιγες), και ειναι ολες της Cosmote. Ακομα και ετσι ομως εχεις 110 σημεια πανελλαδικα (σημαντικο) στα οποια μπορει να βρεθει η (κλεμμενη) μηχανη σου! Ακομα και 300 μετρα ειναι καλυτερα απο το τιποτα....

Παιδια, ταπεινη μου γνωμη ειναι οτι το gadgetακι αυτο ειναι πολυ σοβαρο θεμα, ΑΝ και ΕΦΟΣΩΝ δουλευει ικανοποιητικα, και νομιζω οτι εν καιρω θα ηταν καλο να φτιαξουμε με τους αγαπητους μοντερατορες εδω ενα Sticky για το προιον.

Αν οντως δουλευει καλα και πραγματοποιει οσα υποσχεται ειναι κατι που ενδιαφερει τους ΠΑΝΤΕΣ!

Θελω πολυ να ενημερωσω για την προοδο μου σχετικα με το ολο θεμα, αλλα επειδη ειμαστε σε ενα δημοσιο forum ελπιζω να με καταλαβαινετε οτι δεν θα ανακοινωσω συγκεκριμενες λεπτομερειες.

Μεχρι στιγμης εχουμε τα εξης:

- Παραγγελια: Οταν γινει η πρωτη παραγγελια απο εμενα, θα εχουμε ενα σημειο αναφορας, ωστε να μην χρειαζεται να παλευετε με το Τσεχικο site.

- Αποφασισα να παρω ενα μτχ. κινητο ΝΟΚΙΑ 3210 λογω του οτι τα βρισκεις με 10 ευρω πλεον (Ebay) και υπαρχει ετοιμο πακετο της συσκευης για αυτο το μοντελο.

- Η λειτουργια του ειναι πολυ απλη, αλλα εγω αποφασισα να παρω το δυσκολο δρομο και να το τοποθετησω μονιμα στη μηχανη.
Αυτο σημαινει οτι:

α. πρεπει να βρω τροπο να ανοιγει απο μονο του (θα τροποποιηθει το ΟΝ κουμπι) οταν θα παιρνει ρευμα απο την μηχανη

β. να μην τραβαει ρευμα απο τη μπαταρια οταν η μηχανη ειναι σβηστη. (Υπολογιζω με μια καλη μπαταρια να εχω αυτονομια χωρις φορτιση γυρω στις 3 μερες.)

- Επισης θα ψαξω τις δυνατοτητες τηλεχειρισμου και κυριως το να ελεγχει το ρευμα της μηχανης.

Παντως στην συνεχεια οσοι ενδιαφερονται μπορουμε πλεον να μιλαμε ειτε κατ ιδιαν (Δελεαρ κλπ) ειτε με ΠΜs...

Εδω μπορουν να μπαινουν γενικοτερα θεματα, αποριες κλπ. :wave2:

lc8ergr1
29/01/2007, 09:12
AMA

ΕΙΣΤΕ

ΓΙΑ

ΚΑΜΙΑ

******* [edited by Nik0s]

( ομαδικη αγορα λεω)

μεσα ειμαι

Ταξιδευτής
29/01/2007, 14:41
Λοιπον, για ομαδικη (παρραγελια) :D ειναι καλη λυση και μπορουμε να κανουμε μια μεγαααααααλη παραγγελια, καλωντας ισως και τα αλλα αδερφικα φορουμ να συμμετασχουν!

Εγω δεν θα βγαλω Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α απο την ολη υποθεση, παρα μονο την ευχαριστηση οτι βοηθησα εστω και λιγο να κανουμε τις καλες μας λιγο πιο απροσιτες στα καθε λογης παρασιτα της κοινωνιας... :smokin:

Μεχρι να φτασουμε ομως εκει εχει λιγο δρομο το θεμα ακομα... Πρεπει να κανω την παραγγελια εγω, να δουμε ΠΩΣ και ΑΝ δουλευει και μετα θα γινει συννενοηση με τους mods σχετικα. ;)

:wave2:

Edit: Σημερα ελαβα ενα email απο τον δημιουργο του εν λογω gadget, ο οποιος μου ανεφερε οτι μπορουμε να παραγγελνουμε κανονικοτατα απο το Αγγλικο site, παροτι ειναι στις ΗΠΑ, μιας που εκει γινεται μονο η πληρωμη. Η αποστολη του προιοντος γινεται απο Τσεχια, οποτε τελωνεια γιοκ! :a54:

byron
29/01/2007, 14:45
Νικο περιμένουμε updates :beer:

MikeG
29/01/2007, 14:46
Ενδιαφέρομαι και εγώ για ομοδική παραγγελία..
Αν μαζευτούνε αρκετοί και τελικά διαπιστώσουμε ότι όντως κάνει δουλειά τότε είμαι 100% μέσα.

:beer: :beer:

Ταξιδευτής
29/01/2007, 15:30
Tελεια! Θα σας ενημερωσω αμεσως οταν θα εχω νεοτερα. Περιμενω ενα email σχετικα με το αν κανει ενα Panasonic κινητο που εχω και θα κανω την παραγγελια.

Οσο για τα κινητα, οπως με ενημερωσε κανουν ολα τα παλιοτερα ΝΟΚΙΑ και Siemens. Μπορειτε να δειτε στο site του σχετικα.

lc8ergr1
30/01/2007, 10:10
ρε τελικά ειμαστε ολοι.......
****** [edited by Nik0s]
βλέπω

ελα να αρχισουν τα ΟΡΓΙΑ gsm

καλιγουλες μου!!!!!!!

costas81
30/01/2007, 13:31
θελω και εγω!!

brasilgr
31/01/2007, 14:33
Μια αρκετά ενδιαφέρουσα ιδέα!

Από τι κατάλαβα ακόμα δεν το έχει δοκιμάσει κανένας...

Περιμένω updates.

:)

zireous
31/01/2007, 16:42
Μου αρέσει...

Πριν πάρω ένα ακόμα αξεσουάρ ασφάλειας για τις μηχανές μου, το μηχάνημα που εξουδετερώνει το σήμα στα κινητά (το έχουνε κάμποσα κτίρια) ξέρετε άν βγαίνει σε κινητή μορφή;

Η κάνας άλλος τρόπος να απομονωθεί το σήμα;

motoforever
01/02/2007, 11:04
...και σκέφτομαι...να το έβαζε η αστυνομία σε καμία 10αρια μοτοσυκλέτες αυτοκίνητα (ώς παγίδες) και να είχε ξεκάνει κάμποσες συμμορίες ή αυτόνομους και να τους γαμ...πατόκορφα!

Respect
06/06/2007, 10:28
Περιμένουμε... :a48:

DARK749
07/06/2007, 13:37
Το εχω ηδη παραγγειλει και το περιμενω για την τοποθετηση. Μολις εχω νεοτερα θα ειδοποιησω. ΑΝΤΕ γιατι εχω ξεκινησει πολεμο με τα κλεφτρονια.

rip
22/06/2007, 15:08
Ταξιδευτής
μπορείς να κάνεις το εξής...
Στάθερα το έχεις συνδεδεμένο με την μπαταρία μεσω 12v φορτιστή αυτοκινήτου
για το κινητό αλλά να φορτίζει μονο όταν το κλειδί σου είναι στο ον για να φύγεις δηλαδη
και την υπολοιπη μέρα να δουλεύει με την μπαταρία του κινητού αν αυτή ειναι καλή
θα κρατήσει 2-3 μέρες που αυτό σημαίνει οτι σίγουρα θα την φορτίσεις
Βεβαια στην επιμαχη στιγμή σημαίνει οτι θα χάσεις το στίγμα της σε 3μέρες
σαν σενάριο ταινίας φέρνει...

Εκτός αν βαλεις εντολή να κλεινει και να ανοιγει με sms αλλά είπες οτι είναι μανικι

McTalas
28/01/2008, 13:22
Νικο! εχουμε καμια εξελιξη επι του θεματος?? το εχεις παρει ? το εχεις τοποθετησει? δουλευει??

jackob
07/10/2010, 23:17
http://www.motoraid.eu/shop/product_info.php?products_id=933

http://ecowatt-shop.gr/product_info.php?cPath=4&products_id=233

PIPPOS 13
08/10/2010, 08:49
Παλικάρια αν το σύστημα δουλεύει και είναι καλό είμαι κι εγώ μέσα για παραγγελία.
Αναμένω ενημέρωση από όποιον μπορέσει.

Ευχαριστώ.